Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-25, 09:01   #3031
papryczka160
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI

Dużo szczescia i słodyczy Papryczka życzy. Sto lat Justii ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 09:03   #3032
Aldrin
Zakorzenienie

Faktycznie Justii ma urodzinki

Kochana dużo zdrówka, miłości, radości z życia, pociechy z Marcelka oraz wiele szczęśliwych dni
Stary 2014-02-25, 10:26   #3033
Pradip
Zakorzenienie

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45312455]Ja z jednej strony bym chciała już mieć małą przy sobie, a z drugiej tak mnie paraliżuje strach że jak jej tam dobrze to niech jeszcze posiedzi i nie śpieszy się za bardzo na tą stronę
Właśnie mieliśmy jeszcze zajść do tego światu dziecka ale całkiem wypadło nam to z głowy.
Za tydzień się spotkamy jak wszystko dobrze pójdzie i dam rade dotoczyć się autobusem do Warszawy

Chyba będę musiała poprosić mamę, o zrobienie bo ma na nie ochotę tylko gdzieś mi się zapodział ten przepis ale jak go znajdę to wrzuce do klubu [/QUOTE]
Niech malutka jeszcze poczeka żebyśmy spokojnie nagrody na warsztatach zgarnęły
Jak go znajdziesz to wrzuć bo nie mogę się zmotywować żeby wątek przeszukać a jak szukałam podobnego w necie to te "salcesony" jakieś inne mi się wydawały
Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wafle ryżowe są tuczące???
umnie koleżanki na diecie się nimi zajadały ale jak kiedyś kupiłam takie oblane czekoladą z Biedronki to myślałam że mnie zlinczują
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
a to lekarz ci kazał iść do diabetyka jak wyjdzie coś nie tak? ja planuje poczekać aż on odczyta wyniki i najwyżej wtedy mnie skieruje gdzieś właśnie kobitki kochane trzymajcie jutro kciuki za moją glukozę
aha no i witam się prawie weekendowo
za jutro a wzięłaś glukometr od szefowej? Ja jeśli dostanę teraz skierowanie to planuję iść za tydzień w środę
Fajny taki bez okazyjny urlop
Cytat:
uuu Kochana to odpoczniesz troche wczoraj miałam 145/91 boję się tego ciśnienia strasznie bo jak sobie przypomnę zatrucie ciążowe szwagierki to mnie ciary przechodzą ale może miałam gorszy dzień

wczoraj bylismy w lidlu i jeszcze były takie welurowe dresiki beżowe śliczne i takie skarpetusie maleńkie trzymałam w reku żeby wziąśc i odłożyłam chyba jeszcze nie dociera do mnie, ze jesteśmy tak daleko w tej ciąży i że wszytsko musi byc już dobrze
szkoda że nie kupiłaś tych ciuszków...
Ciśnienie kontroluj a jaki ono ma związek z zatruciem ciążowym?

Aldrin widziałam u mnie w Biedronce ten termometr o którym pisałaś i mnie kusi co myślisz?

Justii (już wczoraj chciałam Ci pisać bo mi się ubzdurało że już 25 był ) wszystkiego co najlepsze, uśmiechu, zdrowia, pociechy z chłopaków i tak trochę dla siebie żebyś dojechała niedługo z małym spotkać się ze mną i Gegee
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:38   #3034
Izetka_
Zadomowienie

Pradip-zatrucie ciążowe charakteryzuje się skokami ciśnienia, zatrzymywaniem się wody w organizmie, problemami z nerkami, białko w moczu, ale zaczyna się od wysokiego ciśnienia
Jak dzisiaj samopoczucie???

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:51   #3035
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Niech malutka jeszcze poczeka żebyśmy spokojnie nagrody na warsztatach zgarnęły

za jutro a wzięłaś glukometr od szefowej? Ja jeśli dostanę teraz skierowanie to planuję iść za tydzień w środę
Fajny taki bez okazyjny urlop

Aldrin widziałam u mnie w Biedronce ten termometr o którym pisałaś i mnie kusi co myślisz?

czemu ja nie mam warsztatów u siebie

tak już mam, będę się badać a badać no to równiutki tydzień za mną bedziesz na glukozie
a co mi szkodzi mam jeszcze ponad 30 dni to kiedyś to muszę wybrać
ja słyszałam, że dobre są te termometry i dużo osób nawet z watku majowych mam je kupowało ale na noworodkach nikt ich nie sprawdzał, jak chcesz termometr to ja bym ryzykowała i kupiła, firma nie ważna, najważniejsze aby dobrze mierzył
Stary 2014-02-25, 11:09   #3036
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip-zatrucie ciążowe charakteryzuje się skokami ciśnienia, zatrzymywaniem się wody w organizmie, problemami z nerkami, białko w moczu, ale zaczyna się od wysokiego ciśnienia
Jak dzisiaj samopoczucie???
dzięki za odpowiedz
Jakoś ujdzie
Cytat:
czemu ja nie mam warsztatów u siebie

tak już mam, będę się badać a badać no to równiutki tydzień za mną bedziesz na glukozie
a co mi szkodzi mam jeszcze ponad 30 dni to kiedyś to muszę wybrać
ja słyszałam, że dobre są te termometry i dużo osób nawet z watku majowych mam je kupowało ale na noworodkach nikt ich nie sprawdzał, jak chcesz termometr to ja bym ryzykowała i kupiła, firma nie ważna, najważniejsze aby dobrze mierzył
Przyjeżdzaj do nas w takim razie
Chyba mnie ostatecznie do niego przekonałaś pisz tu jak coś fajnego wyczytasz na majowym wątku bo ja tam nie zaglądam
Stary 2014-02-25, 11:13   #3037
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za odpowiedz
Jakoś ujdzie

Przyjeżdzaj do nas w takim razie
Chyba mnie ostatecznie do niego przekonałaś pisz tu jak coś fajnego wyczytasz na majowym wątku bo ja tam nie zaglądam
w sumie to tam ciągle to samo, zakupy, pranie, wyprawki i większość już wiemy, dzisiaj na czerwcówki wrzuciłam linka z promocjami dziecięcymi, czasem fajne rzeczy można trafić
Stary 2014-02-25, 11:29   #3038
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie to tam ciągle to samo, zakupy, pranie, wyprawki i większość już wiemy, dzisiaj na czerwcówki wrzuciłam linka z promocjami dziecięcymi, czasem fajne rzeczy można trafić
To całego wątku nie kopiuj ale jakbyś jakąś nowość wyłapała może tam później zajrzę zobaczyć co o tym termometrze piszą ale chyba masz rację i nie ma co się długo zastanawiać. W domu mam tylko rtęciowe i microlife którym swój cykl mierzyłam wiec raczej żaden się nie nadaje
Znałam tą stronkę z promocjami ale nie zawsze tam wszystko dokładnie piszą np smoczek z carrefura do butelki kosztuje 3,99 a taki do dzioba 4,99 a pokazany jest przy niższej cenie
Stary 2014-02-25, 16:43   #3039
Malgos_12
Zakorzenienie

Justii - sto lat! sto lat! niech żyje, żyje nam
spełnienia wszystkich marzeń kochana, choć pewnie wiele z nich już się spełniło

Pradip - zerknij sobie właśnie nie tyle na kaloryczność tych wafli ryżowych a na zawartość węgli. Spoko jak ktoś zamienia chleb, ale objadanie się tym mija się z celem diety

my poszliśmy na spacer ale dość szybko musieliśmy wracać bo się rozpadało, oczywiście jak na Irlandię przystało Jak wychodziliśmy było słońce i jak wróciliśmy też wyszło
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 17:51   #3040
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
To całego wątku nie kopiuj ale jakbyś jakąś nowość wyłapała może tam później zajrzę zobaczyć co o tym termometrze piszą ale chyba masz rację i nie ma co się długo zastanawiać. W domu mam tylko rtęciowe i microlife którym swój cykl mierzyłam wiec raczej żaden się nie nadaje
Znałam tą stronkę z promocjami ale nie zawsze tam wszystko dokładnie piszą np smoczek z carrefura do butelki kosztuje 3,99 a taki do dzioba 4,99 a pokazany jest przy niższej cenie
A możesz wrzucić ta str z promocjami ;-)

Stary 2014-02-25, 18:31   #3041
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Pradip - zerknij sobie właśnie nie tyle na kaloryczność tych wafli ryżowych a na zawartość węgli. Spoko jak ktoś zamienia chleb, ale objadanie się tym mija się z celem diety

my poszliśmy na spacer ale dość szybko musieliśmy wracać bo się rozpadało, oczywiście jak na Irlandię przystało Jak wychodziliśmy było słońce i jak wróciliśmy też wyszło
Prawdę mówiąc nie wiem co to dieta i nigdy w życiu nie czytałam składu produktu zanim go kupiłam...
Ty i tak masz swoje słoneczko przy sobie
Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
A możesz wrzucić ta str z promocjami ;-)

Proszę http://promobaby.pl/marka-pampers.html
Stary 2014-02-25, 18:33   #3042
papryczka160
Wtajemniczenie

Dziękuję

Stary 2014-02-25, 18:50   #3043
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - ja miałam styczność z dietą nie tylko jak ją stosowałam, ale też na studiach miałam dietetykę i jak pisałam pracę lic i mgr to pisałam o cukrzycy więc coś mi w tej głowie jeszcze zostało
Stary 2014-02-25, 19:23   #3044
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Hej

Justii wszystkiego najlepszego kochana!!!

Cytat:
Ewelika- o jejku jejku zaraz będziesz rodziła Gadaniem teściowej się nie przejmuj, Wasza Córcia będzie dla was ideałem o porodach tez historii nie słuchaj, tylko proszę się pozytywnie nastawic i będzie dobrze a z kilogramami to przeginasz ja mam tak jaką w 23tc, więc wstydź się, z etak mało przytyłaś aaa pokaż dzisiejsze łupy dla Malutkiej

Meduzka-to Ty tez niedługo stratujesz z rozpakowaniem zdecydowałaś w końcu jak chcesz rodzic???

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Aldrin-na glukozę chce pójśc jakoś za dwa tygodnie, żebym mogła jakby coś jeszcze przed kolejną wizyta u gina pójśc do diabetyka, chociaż mam nadzieję, że będzie dobrze

Wiem, że nie dużo ale wszystko mi poszło w brzuch i czuję się jakbym przytyła ze 20kg. W ogóle kto mnie widzi pierwszy raz od dłuższego czasu jest w szoku, że przez miesiąc urósł mi taki duży brzuch w ogóle to już zaczyna mi chyba brakować pępka, bo w jego miejscu robi mi się bliżej niezidentyfikowane coś

nie wiem czy te wafle tuczą ale ja je bardzo lubię

ubranka pokażę tylko muszę się zebrać i zrobić zdjęcia

Cytat:
Staram się, ale wiesz zawsze ta rezerwa gdzieś z tyłu głowy jest
I napewno będzie tak do końca, ale musisz wierzyć że wszystko będzie dobrze. po połowie to ciąża zleci momentalnie, ani się obejrzysz a maluszek będzie z wami

Małgoś kiedyś pisałaś, że pod koniec ciąży drętwiała ci ręka. Przeszło ci to po porodzie? Bo mam to samo i zastanawiam kiedy mi to przejdzie...

Ja dziś cały dzień przeleżałam, fatalnie się czuła ale to chyba znów wina niskiego ciśnienia.
Jutro ma być u mnie położna, ale już zaczynają mnie nudzić te jej wizyty
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:34   #3045
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip - ja miałam styczność z dietą nie tylko jak ją stosowałam, ale też na studiach miałam dietetykę i jak pisałam pracę lic i mgr to pisałam o cukrzycy więc coś mi w tej głowie jeszcze zostało
Pamiętam że Ty spec od diet ale mam ogromną nadzieję że nie będę potrzebowała prosić Cię za tydzień o rozpisanie cukrzycowego planu jedzenia

Właśnie Aldrin pamiętasz że jutro ma wyjść u Ciebie wszystko ok
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45329171]
ogóle to już zaczyna mi chyba brakować pępka, bo w jego miejscu robi mi się bliżej niezidentyfikowane coś

nie wiem czy te wafle tuczą ale ja je bardzo lubię

Małgoś kiedyś pisałaś, że pod koniec ciąży drętwiała ci ręka. Przeszło ci to po porodzie? Bo mam to samo i zastanawiam kiedy mi to przejdzie...

Ja dziś cały dzień przeleżałam, fatalnie się czuła ale to chyba znów wina niskiego ciśnienia.
Jutro ma być u mnie położna, ale już zaczynają mnie nudzić te jej wizyty [/QUOTE]
ja też tęsknię za swoim pępkiem i boję się że już mi się nie wchłonie
Miech Ci mąż barki rozmasuje to może przestanie Ci drętwieć ręka
Dużo jeszcze masz tych spotkań z położną? może znowu zostawi Ci fajne materiały a mogłabyś zapytać się jej o podawanie witamin noworodkom?
Mamusie Wy podajecie swoim maluchom?
Stary 2014-02-25, 19:38   #3046
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Cytat:
Pamiętam że Ty spec od diet ale mam ogromną nadzieję że nie będę potrzebowała prosić Cię za tydzień o rozpisanie cukrzycowego planu jedzenia

ja też tęsknię za swoim pępkiem i boję się że już mi się nie wchłonie
Miech Ci mąż barki rozmasuje to może przestanie Ci drętwieć ręka
Dużo jeszcze masz tych spotkań z położną? może znowu zostawi Ci fajne materiały a mogłabyś zapytać się jej o podawanie witamin noworodkom?
Mamusie Wy podajecie swoim maluchom?

Spytam
Jeszcze ze dwie do porodu i po chyba są dwa lub trzy.
Pępek na pewno wróci do poprzednich rozmiarów

Dziewczyny jaki polecacie materacyk? Bo muszę w tym tygodniu kupić a nie mogę się zdecydować, wszędzie piszą co innego.
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:58   #3047
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - żaden ze mnie spec i zdecydowanie musiałabym odświeżyć sobie wiadomości, ale coś tam troszkę jeszcze pamiętam.
Oprócz witaminy D nie podaję żadnych innych, wydaje mi się, że jest to nie potrzebne.

Ewelika - po porodzie już nie cierpnie, nawet pod samiuteńki koniec ciąży chyba było lepiej
ja mam z włókna (??) Fibre Matress (hmm nie wiem czemu myślałam, że to pianka), anty -wszystko hahah tzn antygrzybiczny, antyalergiczny, antyroztoczowy, anty bakteryjny i ma ten certyfikat HealthGuard dziecko w nim śpi, ale na razie nie umiem powiedzieć nic więcej. Cena była dobra, nie za miękki, nie za twardy. Ja jak dotykałam ten kokosowy to mi się taki nieprzyjemny wydawał i za twardy.
Stary 2014-02-25, 20:57   #3048
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip - żaden ze mnie spec i zdecydowanie musiałabym odświeżyć sobie wiadomości, ale coś tam troszkę jeszcze pamiętam.
Oprócz witaminy D nie podaję żadnych innych, wydaje mi się, że jest to nie potrzebne.
Ja chyba D odpuszczę jak będzie ładnie ale nad K się zastanawiam
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45329474]Spytam
Jeszcze ze dwie do porodu i po chyba są dwa lub trzy.
Pępek na pewno wróci do poprzednich rozmiarów

Dziewczyny jaki polecacie materacyk? Bo muszę w tym tygodniu kupić a nie mogę się zdecydować, wszędzie piszą co innego.[/QUOTE]
Sporo masz tych wizyt.
Dokładnie wszędzie piszą co innego i nie wiadomo co wybrać. Liczę że kupując łóżeczko w kąplecie będzie ten idealny
Stary 2014-02-25, 21:11   #3049
Izetka_
Zadomowienie

Wiem, że Pradip kupiła termometr dla Dzidziusia w biedronce, wiec mam go przejrzanego a reszta z Was jakie planujecie kupic, albo macie????

Musimy kupic ten ciśnieniomierz i jest taki jak chcemy w aptece gemini i od razu wzielibyśmy termometr, ale nie mam pojęcia jaki

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-25, 21:55   #3050
meduzka88
Wtajemniczenie

Justii wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Pociechy z Syneczka

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Wiem, że Pradip kupiła termometr dla Dzidziusia w biedronce, wiec mam go przejrzanego a reszta z Was jakie planujecie kupic, albo macie????

Musimy kupic ten ciśnieniomierz i jest taki jak chcemy w aptece gemini i od razu wzielibyśmy termometr, ale nie mam pojęcia jaki

A jaki ciśnieniomierz wybraliście? i za jaką kwotę?

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Meduzka- za wagę jednak co odpowiednie jedzenie to odpowiednie jedzenie a jakie jesz owoce warzywa???

Papryczka- za kopniaczki super uczucie co???

Małgoś-spryciula z Kacperka

Ja po wizycie. Mam podwyższone leukocyty w moczu i zrobiliśmy wymaz na czystośc z szyjki, bo ostatnio na posiewie nic nie wyszłomam skierowanie na glukozę doktorek powiedział, że jak wynik wyjdzie powyżej 140 to od razu do diabetyka ale dodał, że ja mam byc zdrowa, bo idę jak burza w tej ciąży i ma tak zostac jak powiedziałam ile przytyłam to najpierw chciał mnie udusic, ale później stwierdził, że ładnie wyglądam, więc żebym się tak nie przejmowała tylko trochę się pilnowała bo będzie mi ciężko po ciąży no i zaczęłam przeżywac, że boję się o szyjkę po moich dwóch łyżeczkowaniach, więc dostałam dodatkowe skierowanie na usg za dwa tygodnie i mamy pomierzyc sobie wszytsko żebym była spokojniejsza ale Wam tu streszczenie napisałam

Warzywa ogólnie mogę jeść wszystkie( tylko nie przesadnie dużo)
A jeśli chodzi o owoce to np. jedno małe jabłko, jedną trzecią banana, dwie mandarynki ( na jedną porcję)
Unikać winogrona.

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Dzięki dziewczyny Wiem że na Was mogę liczyć ale nie bardzo mam siłę pisać. Tak w skrócie chyba przez ten dach u męża chyba zaczynają się gorsze dni i znów mu się w przewraca a do tego mocno się przejęłam diagnozą znajomej (Gegee) o niedrożnych jajowodach...

O kurcze A jak się czujesz na tej diecie? z tego co napisałaś obiady byłyby dla mnie najtrudniejsze bo u nas to jednak 99% rzeczy z patelni

Powidz kupkowa ale Ci siłacz rośnie

Jakie pierogi lepiłaś? A Ty znów o tych gofrach
Szybko poczułaś ruchy i wcale nie są takie delikatne skoro Tż też czuje

Cieszę się że jesteś zadowolona no i słuchaj się lekarza masz być zdrowa

Ogólnie dobrze się czuję na tej diecie

Chociaż brakuje mi np. smażonych kotletów

http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 21:57   #3051
Izetka_
Zadomowienie

Meduzka- chcemy kupic o taki:
http://www.aptekagemini.pl/cisnienio...sic-12617.html

bo u mojego M mają w domu na wsi i się super sprawuje

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-25, 22:01   #3052
meduzka88
Wtajemniczenie

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45311870]Małgoś Kacperek to naprawdę silny chłopiec skoro już próbuje główkę podnosić

Miałam wam jeszcze napisać, że do porodu to mnie chyba wsadzą do wariatkowa, przez cały weekend chyba każda kobieta z moje rodziny opowiedziała mi o swoich porodach. Wszyscy dobrze wiedzą jak panicznie się boję, ale to nikomu nie przeszkadza.
I nie mogę też słuchać już mojej teściowej jakim ideałem był jej syn, jak się urodził, za każdym razem gdy się widzimy powtarza mi, że chował się książkowo. Tak jak były po kolei opisane miesiące tak on się rozwijał. Był takim ideałem, że dzięki temu szybko postarała się o drugie dziecko. Wczoraj tak mnie wkurzyła, że powiedziałam K, że jeszcze raz jak tak do mnie powie, to poproszę ja żeby kupiła mi taką książkę 28+ i ja też będę go dalej sprawdzała czy jest taki książkowy
Już to widzę jak mała jest niegrzeczna a jej babcia mówi, jesteś w mamę bo twój tata to był chodzący ideał [/QUOTE]

Ja ostatnio tak mam ,że ciągle myślę o porodzie......bardzo się boję...
A ty będziesz rodzić naturalnie?

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Meduzka- chcemy kupic o taki:
http://www.aptekagemini.pl/cisnienio...sic-12617.html

bo u mojego M mają w domu na wsi i się super sprawuje

Ale sprawdzaj sobie to ciśnienie bo to ważne.
Mi się ostatnio unormowało jakoś.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Ewelika- o jejku jejku zaraz będziesz rodziła Gadaniem teściowej się nie przejmuj, Wasza Córcia będzie dla was ideałem o porodach tez historii nie słuchaj, tylko proszę się pozytywnie nastawic i będzie dobrze a z kilogramami to przeginasz ja mam tak jaką w 23tc, więc wstydź się, z etak mało przytyłaś aaa pokaż dzisiejsze łupy dla Malutkiej

Meduzka-to Ty tez niedługo stratujesz z rozpakowaniem zdecydowałaś w końcu jak chcesz rodzic???

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Aldrin-na glukozę chce pójśc jakoś za dwa tygodnie, żebym mogła jakby coś jeszcze przed kolejną wizyta u gina pójśc do diabetyka, chociaż mam nadzieję, że będzie dobrze

Nie wiem jeszcze co z tym porodem.....jeśli mój synek będzie duży np. około 4 kg to chyba cesarkę będę chciała.

A ty jak chcesz rodzić ?

Stary 2014-02-25, 22:08   #3053
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - tutaj ze szpitala dostałam nakaz podawania witaminy D i jeśli dobrze pamiętam to się dzieciom od lat się podaje, ale na 100% nie jestem pewna. Chyba głównie tym, które karmione są piersią, bo w mleku matki jest jej bardzo niewiele. Ta witamina zapobiega nie tylko krzywicy, ale działa również dobrze na skórę i wspomaga odporność.

Izetka - ja mam zwykły termometr i takim w szpitalu mierzyli w inkubatorze Kacperkowi temperaturę i to dawali pod pachę.

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Meduzko - ja jak byłam już w szpitalu i pomimo tych bóli, to mimo wszystko zero strachu, człowiek jakoś o tym nie myślał

Izetka - to dobra firma ciśnieniomierzy Ja też mam w domku ciśnieniomierz Panasonic - nie narzekam.
Stary 2014-02-25, 22:09   #3054
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:
Pradip - tutaj ze szpitala dostałam nakaz podawania witaminy D i jeśli dobrze pamiętam to się dzieciom od lat się podaje, ale na 100% nie jestem pewna. Chyba głównie tym, które karmione są piersią, bo w mleku matki jest jej bardzo niewiele. Ta witamina zapobiega nie tylko krzywicy, ale działa również dobrze na skórę i wspomaga odporność.

Izetka - ja mam zwykły termometr i takim w szpitalu mierzyli w inkubatorze Kacperkowi temperaturę i to dawali pod pachę.

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Meduzko - ja jak byłam już w szpitalu i pomimo tych bóli, to mimo wszystko zero strachu, człowiek jakoś o tym nie myślał

Izetka - to dobra firma ciśnieniomierzy Ja też mam w domku ciśnieniomierz Panasonic - nie narzekam.

Ale dostałaś jakieś znieczulenie podczas porodu?

Stary 2014-02-25, 23:49   #3055
Malgos_12
Zakorzenienie

Meduzka - tak kochana, dostałam znieczulenie ale dopiero w sobotę wieczorem... ale ja bóle miałam od piątku nad ranem, potem przez całą noc (w nocy były na prawdę mocne) nawet miałam swoją "ścianę płaczu" na korytarzu , a potem jeszcze cała sobota Jak mi proponowali paracetamol to brałam, ale oczywiście niewiele to pomogło...
Bez znieczulenia byłoby ciężko bo ja byłam niewyspana i wymęczona, a bóle rzeczywiście mocne, jednak jakoś nie bałam się. Jednak przyznaję, że bez zoo byłoby mi baaardzo ciężko i sobie nie wyobrażam. Słyszałam jedną taką dziewczynę... nigdy nie zapomnę jej wrzasków.... ale ona nie chciała żadnych przeciwbólowych.

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2014-02-25 o 23:52
Stary 2014-02-25, 23:54   #3056
Fikusek82
Wtajemniczenie

Paracetamol złoty środek ma wszystko :-D standard.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 00:33   #3057
Malgos_12
Zakorzenienie

Fikusek - no tak hahaha
u mnie na początek był paracetamol, potem dostałam solpadeine, kolejno mieli mi dać zastrzyk żeby skurcze troszkę się uspokoiły i żebym mogła się przespać, ale musieli mi zrobić ktg ale po tym wysłali mnie już na porodówkę
Lubię za to ich ponstan
Stary 2014-02-26, 01:48   #3058
Fikusek82
Wtajemniczenie

Małgoś to ja tak właśnie z Darią wrzeszczalam, tyle że u mnie nie było czasu bo jak by się przedłużalo to zoo też bym brała i nawet ta igła mi niestraszna. A tż mówił że to był straszny widok jak lekarz mi tam swidrował.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 07:12   #3059
Aldrin
Zakorzenienie

Witam urlopowo z łóżeczka

Cytat:

właśnie wypiłam tą lemoniadę, teraz mamy 2 godz czekania a ja zwariuje w tym łóżku z nudów

Cytat:
Ja chyba D odpuszczę jak będzie ładnie ale nad K się zastanawiam

czemu D akurat chcesz odpuścić? ja się właśnie zastanawiałam aby tylko D podawać ale nie wiem na którą się zdecydować, więc jak ewelika zapyta o te witaminki to będę z niecierpliwością czekać na relacje

Cytat:

ja kupiłam do domu zwykły elektroniczny taki pod pachę, jezyk itp nikt z nas jeszcze nie miał okazji go używać więc będzie jak znalazł dla malucha
Stary 2014-02-26, 09:13   #3060
Izetka_
Zadomowienie

Witam Laseczki

Wiecie, że od kiedy się pilnuje z jedzeniem nic nie przytyłam zaraz minie tydzień a waga ta sama przez ostatni miesiąc kilogram na tydzień mi przybył, a na razie spokój

Aldrin-i jak ta glukoza???do przeżycia???ale fajnie Ci, że w domu sobie leżysz ja sobie nie wyobrażam tego siedzenia w poczekalni

Michaś
02.07.2014r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości