Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie?
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! 2 8,00%
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! 3 12,00%
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! 2 8,00%
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! 0 0%
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! 0 0%
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! 4 16,00%
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. 2 8,00%
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! 7 28,00%
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci 3 12,00%
listopadowo-grudniowe mamusie2013 2 8,00%
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-25, 19:42   #811
ktosiula
Wtajemniczenie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

Ja wcinam słodkości aż mi się uszy trzęsą
Miki już śpi. Ciekawe jaka nocka będzie bo wczoraj co 2h pobudka na szamanie była... głodomór jeden. Nic dziwnego, że dzisiaj waga pokazała 6100!

Ryba zapisz nam - 11,5 tyg - 6100g

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

Jestem ciekawa czego zasługa takiej ciszy w kąpieli czy te spacery wieczorne JEDNAK coś dają, czy moze to ze on sie po prostu kimnie na 30 minut przed i jest "wypoczęty" a moze po prostu już mu sie odwidziało marudzić w wodzie?
Nie ważne czemu, ważne, że nie ma ryku :P

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Załozyli mi wczoraj ten implant I powiem Wam ze jak zobaczylam jakie to duże jest I jaka igła to wprowadzaja to mialam ochote wiac )
Teraz tylko troszke boli jak karmie na tym boku I musze sie podeprzec ..
Ohoooo będzie brykanko

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ale Christian chory.Nadal goraczka. Biedny zle mu sie spi i oddycha.

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Na marginesie- jak marchewka rosnie sobie we wlasnym ogrodku a dosc blisko sznury samochodow jada? Pada na nia deszcz w ktorym zanieczyszczen tyyyyle? Może troszkę zdrowsza niż konserwowana ze sklepu ale nie ma co popadać paranoje dziecko i tak całe życie potem będzie to jeść. Także czy słoiczek czy gotowanie z warzywniaka krzywdy maluchom nie zrobi

Beatka chrupeczki nie kłuły w dupke? :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Basia aaa co za baba wrrr

Właśnie rozkminiam czy warzywka ode mnie z ogródka się nadają bo wiecie jak to na śląsku :P Ale nie dajmy się zwariować... będę gotować sama to co się da, a jak się nie da to słoik - tak jak rybka Muszę tylko rozkminić to gotowanie, co i jak można, jak zrobić najlepiej i w ogóle. Ale jeszcze nie jestem w temacie :P

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Nieee, szyna jest beee i w ogóle jej nie ubbierać, najlepiej wyrzucić. Jej tekst "a kto Wam kazał kupić to ustrojstwo?" heheh sama sobie chciałam kupić, zeby dziecko mi sie męczyło wrrrr
nie mam na co pieniędzy wydawac
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Moja Nelka w spacerówce i wcinająca powietrze łyżeczką
Sweet

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie, widzę, że życie tutaj tętni pełną parą, długo mnie nie było ale na serio mam bardzo dobre usprawiedliwienie...z Małą non stop mamy niespodzianki i latamy od lekarza do lekarza, od specjalisty do specjalisty.
Teraz już obiecuję bywać częściej i biję się w pierś.

U nas na razie dobrze. U Was widzę, że się dzieje...nadrabiam powoli.
Hej Mam nadzieję, że z Agatką wszystko gra! Zaglądaj często!

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Wlazłam na jeden pierwszych wątków, czytam i Rybka poprawilaś mi humor: przytoczę twóją wypowiedź

Napisane przez ryba91
Ja robilam test to najpierw wkurzenie i złość bo test był popsuty. Potem drugi raz łzy bo wyszła jedna kreska. Potem wieczorem siedziałam z mężem przy Walentynkowym winie i tak wypiłam z pół butelki z rozpaczy. I mówię, a zrobię jeszcze jeden. Wyszedł pozytywnie. Nie umiałam uwierzyć, myślałam ze to z alkoholu... i wypiłam reszte tego wina, potem płakałam ze szczęscia i obaw bo już nie wiedziałam czy wierzyć temu testowi. W nocy się kochaliśmy, rano zrobiłam test, potem kolejny.... mąż skakał z radości aja razem z nim. Później postanowiliśmy iść na bete -> mąż odebrał wynik i dzwoni do mnie " Kochanie mam złą wiadomość" ja już popłakana a on " no bo nie napisali, że to ciążą tylko jakieś liczby, ale masz ponad norme. Hahahahaha myślałąm ze go uduszę.

Cytat:
Potem teściowa poszła na spacer z maluchami- bo ona była ze mną na szczepieniu. Jak przyszła wnosiłam małą i sie przewróciłam na schodach, byłam na trzecim schodku, potknęłam i fotelik mi wypadł z ręki, teściowa szybko podleciała i chwyciła małą a ja uderzyłam sie czołem o schody. Nic sie nie stało, mała płakała, ale to chyba ze strachu. Nawet nie wiem jak to się stało
Szczęście w nieszczęściu, że tak to się skończyło!

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2014-02-25 o 19:46
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 20:05   #812
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

Cytat:
Patrysia wspolczuje stresu nocnego

Basiaaa a czemu nie jedziecie do domu?

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Nie mam wózka, szyna nie mieści się na szerokość do gondoli,a nie będę jej cały czas trzymać w nosidełku,teraz mamy krókie spacery to moze siedzieć a w domu to jednak byłyby z mamą długie, a do tego ,mała ma rehabilitacje od 10 marca trzy razy w tygodniu.
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 20:10   #813
anulka2205
Wtajemniczenie

Mao to moze nie zabawiaj tylko myj jak zsczyna marudzic bo sie obie meczycie a jak pojdzie godzine wczesniej spac to nie znaczy ze w nocy nie bedzie bo czasem po takim zmeczeniu mocnym jest jeszcze gorzej zr snem

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Basiaaaa szkoda bo spacer to niby wszedzie mozna krotki zrobic no ale rehabilitacja wazna jest

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 20:11   #814
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Mao to moze nie zabawiaj tylko myj jak zsczyna marudzic bo sie obie meczycie a jak pojdzie godzine wczesniej spac to nie znaczy ze w nocy nie bedzie bo czasem po takim zmeczeniu mocnym jest jeszcze gorzej zr snem

Prawie to samo miałam napisać. Moje maluchy kąpią sie o 18:30, tzn wtedy zaczynamy, z karmieniem schodzi do 20 i one od razu hop do łóżeczka i spią do ok 2-3.

Któraś z Was pisała, że wieczór należy do niej i męża, my tez tak postanowiliśmy godz 20 i chcemy miec chwile dla siebie a to że ciezko nam wychodzi spędzanie czasu razem to juz trudno, każdy ma swój komp - druga miłość smieje się z tego, ale to zalosne
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 20:37   #815
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Basiaaaa szkoda bo spacer to niby wszedzie mozna krotki zrobic no ale rehabilitacja wazna jest

Cytat:
Prawie to samo miałam napisać. Moje maluchy kąpią sie o 18:30, tzn wtedy zaczynamy, z karmieniem schodzi do 20 i one od razu hop do łóżeczka i spią do ok 2-3.

Któraś z Was pisała, że wieczór należy do niej i męża, my tez tak postanowiliśmy godz 20 i chcemy miec chwile dla siebie a to że ciezko nam wychodzi spędzanie czasu razem to juz trudno, każdy ma swój komp - druga miłość smieje się z tego, ale to zalosne
Wiecie tylko u nas sprawa wygląda tak że Zuza jest już przyzwyczajona że po kapaniu dostaje flache i wtedy śpi,a godziny jedzenia tak nam się układał że nie jestem jej wcześniej w stanie umyć. No nic już miała już taki okres że nie dawała się odłożyć i przeszło więc mam nadzieje że i teraz minie

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 20:55   #816
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha. Trele chciałam Ci cos pokazać, ale jednak nawet na necie nie ma zdjęcia. Jak bede w lidlu to zrobie. W tych słoiczkach lidlowskich jest deser słodzony cukrem. a skład..
a dynia z agugu - dynia 51%, woda, mąka ryżowa 2%, skrobia modyfikowana, cukier, kwas askorbinowy, jako przeciwutleniacz.
skład nie wiele lepszy

no czaje czaje

Ja też szukalam tego skladu z Heinz ale nie ma nigdzie, jak bede w sklepie to zrobie fotke.
Kurde powie mi ktos jak sie cytuje kilka postow w tej nowej aplikacji?

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam

Nocka przespana Majka obudziła się o 6 na amku, ale ja nawet tego nie słyszałam i obudziłam się o 9 a ona zaraz po mnie Teraz bawi się z tatusiem a zaraz będzie jadła.

Wszystkim chorowitkom dużo zdrówka

Miss - to teraz masz dwoje dzieci w domu Dużo siły życzę i zdrówka dla męża.

Mamy TT i one mają po jednej dziurce, nawet ten 3, który mąż wczoraj kupił

za szczepienie, żeby dzieciaczki lekko przeszły

Dziwni Ci rehabilitanci a lekarka jeszcze lepsza

ładnie przybiera niuńka

Widziałam tu u nas słoiczki z Heinza ale się nie wgłebiałam w skład

Doba lecę małą karmić, do później

Paula Z TT jest taki smoczek z krzyzykiem zamiast numerka , I zamiast dziurki też ma krzyzyk. On sie chyba zmiennoprzeplywowy zwie.

Wogole jeszcze Wam nie pisalam, Majka pije juz ze wszystkich butelek, nagle jej sie odwidzialo. NUK ma za slaby przeplyw, wiec wygrzebalam TT bez przekonania a ta ciaaagnie

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Mojej córci coś się poprzestawialo, pierwsza drzemka po 10 jest na moich rękach bo jak ją odkładam to pobudka, natomiast później ma drzemkę 2,5 godziny i po południu ostatnia to 30 minut

2.5h ? Wow. Pozazdroscic. Jeszcze do tego w nocy ładnie spi.

sORENTO
Cos nam wszystkie dzieciaczki jakies zakatarzone ..

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Dobrze, dobrze - czekamy na resztę zaginionych Mamuś

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Wiecie co, tak wogóle to pierwszy raz zjadłam czekoladę od porodu - i to był mega błąd bo teraz nie mogę się od niej oderwać

Ja ostatnio mialam w☠☠☠☠ na Tż to kupiłam sobie batonika czekoladowego ( Od stycznia nie jem slodyczy) I jak zjadłam pòł to myslałam ze się porzygam :P

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 20:56   #817
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Zuza właśnie je flasie po kapaniu i mam nadzieje że zaśnie, jesteśmy same i marze żeby już odpocząć,a jutro taki sam dzień. Mąż będzie może koło 22 :/
Nie mam siły z tym jej spaniem w dzień, co z tego że śpi raz 2-2,5 godziny jak ani rano ani wieczorem nie chce się dać odłożyć do łóżeczka. O ile rano mi to nie przeszkadza o tyle o tej 17:30 jak nie ma drzemki to ok 19 zaczyna dawać czadu bo wtedy by zasnęła i musze się deux dwoic i troić żeby ją zająć jakoś do kąpieli czyli 20-20:30

tak jak piszą dziewczyny kąp wcześniej. Kacper na spacerze spi ok 30 minut a potem kapiel jedzenie =ok 40-50 minut i zasypia bez problemu a wstaje podobnie do Zuzki

spotkalam znajoma na spacerze jej córka ma pół roczku, co ja sie nasluchaam i pare ciekawostek mi powiedziala np. ze herbatka z melisa jest z hippa i b. dobrze wplywa na dziecko, jest spokojne itd. herbata jablko rumianek i sok sliwkowy to najlepsze wynalazki na kupe. po soku ze sliwek jej mala 3 dni po 5 kupek robila i dziecko ANIOŁ no i ona od 3 miesiaca podawali bo jej mala miala problemy i pediatra zalecila. niby łyżka na dwie wody. no i oczywiscie jaka szkoda ze nie mam córy bo ma peł otanich orginalnych ciuszków po córce za 5-15 zl;p

Beatko- kupilamkleik kukurydziany, podc : RANO: 150ml mleka + 1 miarka kleiku, w czwartek- 2 miarki, w pt 3 miarki i jak bd ok to w sobote podac 2 mleka z kleikiem w nd 3 mleka ? czy jak ? Sorki za glupie pytania ale wole sie upewnic

W ogóle dostalam dzis 3 tel. czy moglabym oddac 1 % na 3 rozne dzieci .. skad oni maja moj nr..??? troche sie wkurzylam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 20:58   #818
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też szukalam tego skladu z Heinz ale nie ma nigdzie, jak bede w sklepie to zrobie fotke.

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Paula Z TT jest taki smoczek z krzyzykiem zamiast numerka , I zamiast dziurki też ma krzyzyk. On sie chyba zmiennoprzeplywowy zwie.

Wogole jeszcze Wam nie pisalam, Majka pije juz ze wszystkich butelek, nagle jej sie odwidzialo. NUK ma za slaby przeplyw, wiec wygrzebalam TT bez przekonania a ta ciaaagnie

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

sORENTO

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Ja ostatnio mialam w☠☠☠☠ na Tż to kupiłam sobie batonika czekoladowego ( Od stycznia nie jem slodyczy) I jak zjadłam pòł to myslałam ze się porzygam :P

No 2,5 ale za to z innymi drzemkami mamy problem, jak nie urok...

Brawo dla Majci że pije ze wszystkich butelek teraz możesz gdzieś wyjść i wiesz że mała nie będzie głodna.

Ide spać, Zuza śpi mam nadzieje że do tej 3 chociaż pospi, męża jeszcze nie ma,a w tv nic nie ma ciekawego

Stary 2014-02-25, 21:00   #819
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Wniosek o becikowe, powinni dodatkowo dawać z tysiaka, za zmarnowany czas na dokumenty, za ich zbieranie i jeżdżenie. NIe lada wyczyn

Ja to nie rozbieram, wracamy ze spaceru wchodzę do domu, najpierw otwieram okno, a potem stawiam maluchy i one "dalej spacerują"

Ja też popełniłam ten bląd, teraz moje mleko jest czekoladowe, normalnie milka ze mnie

A sami ćwiczycie? ja nie umiem, boję się żę krzywdę zrobie

fajnie

My wczoraj na rehabilitacji widzieliśmy brzdąca 3 kg-2 tyg miał. Plakał jak kózka, ale malutek . Mój mąż mówi, ze za rok znowu sobie machniemy brzdąca

:

Albo dwa

KCIUKI DLA ANI

Stary 2014-02-25, 21:08   #820
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

sORENTO

zazdroszcze tego niejedzeni a slodyczy, ja do 19tego nie jadlam,,, a potem poszlo...... mnie nie ma kto motywowac, jakos tak nie umiem sie wziac za siebie...

MAO- doczytalam o tych armieniach.. hm no nic nie poradze w takim razie

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Albo dwa

no mogliby mogliby
Stary 2014-02-25, 21:08   #821
Kociak85
Zadomowienie

Ja od dzisiaj u rodziców więc nie mam nawet czasu żeby przysiąść i coś pisać na bieżąco.

Basia, dobrze, że nic się złego nie stało.
Co do lekarzy.... Mam też swoje zdanie na ten temat. Każdy mówi co innego. Ja też się tułam po lekarzach i co? Neurolog - każdy cos innego mówi. Jeden mi powiedział, że mamy wzmożone napięcie. Drugi, że nic złego się nie dzieje. Że mała ma jeszcze czas. A fakt jest taki, że ona się napina jak jest zdenerwowana, jak jest rozluźniona to nie ma problemu. Więc gdzie tak naprawdę jest prawda? Zależy od jej humoru podczas wizyty lekarskiej...
Dzisiaj pediatra mi wymyśliła, że za często Igula język wysuwa i że będzie musiał jakiś logopeda z nią popracować. Logopeda? No lekka przesada jak dla mnie stwierdzać to już teraz. Jestem prawie na 100% przekonana że jej to przejdzie niebawem i że w ten sposób ona poznaje świat.

A co do słodyczy - mi teściowa czekoladę białą przyniosła w dniu porodu jak szybko przyszła tak szybko jej nie było (czekolada, nie teściowa) teraz nadal jem dużo słodyczy. Straszną mam chcicę, ale muszę właśnie ograniczyć bo niedługo będę szersza niż dłuższa...

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2014-02-25 o 21:10
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 21:20   #822
ryba91
Zakorzenienie

Kociak- no z tym językiem to chyba jaja, mój Kacper to ciągle wystawia jezyk, teraz dodatkowo robi tak jak na tym filmiku i wydaje mi sie ze to jego "nowa umiejętność" zreszta.. na osesku przy którymś ze skoków pisze ze własnie dziecko wysuwa język. Wiec moze dzieciaczki to lubią i dlatego tak robią? ja tam ise tym nie przejmuję i myślę ze dobrze ze nie przejmujesz sie tym :P
Stary 2014-02-25, 21:20   #823
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Szlag mnie jasny trafi, od dwóch dni wrócił problem z usypianiem Zuzy,a w sumie dokładnie z odlozeniem. Wszystko byłoby nic gdyby nie fakt że po kilku takich odlozeniach ona jest wyspana

Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app

oj...oby sie przestawilo.
choc i tak zazdroszcze, bo moja jesli usnie po poludniu to tylko przu cycu

Cytat:
Ryba ja sie wcale nie nabijam, toz Twojego meza i tak nikt nie przebije " wynik masz powyzej normy"

Lusesita co chcesz Marys tez chciala do kosmetyczki

no,tez sie smialam:p

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
HAHA ja z ta czekolada to samo, zaraz polecialam i kupiłam biała milkę

aż przypomniało mi się jak ja robiłam test! jak to zleciało!
się wzruszylam...

Oja Basia aż mnie żołądek zabolał jak to przeczytałam, dobrze że była tam teściowa, doczytalam że nic ci się nie stało, a jak z mężem, już ok?

Heja, nie pocytowalo mi wszystkiego ale ja to cały czas z telefonu was śledzę, bo ani kompa ani neta nadal w domu.
Bartek dziś pierwszy raz z wujkiem był na spacerze tj z moim bratem obudził się 1,5h temu do cyca ale trochę pocyckal i spi wtulony we mnie a mi szkoda go odkładać, taki jest słodki i wycalowalam go za wszystkie czasy hehe

fajnie,jak ktos,czasem odciazy,nie?

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ja wcinam słodkości aż mi się uszy trzęsą
Miki już śpi. Ciekawe jaka nocka będzie bo wczoraj co 2h pobudka na szamanie była... głodomór jeden. Nic dziwnego, że dzisiaj waga pokazała 6100!

Ryba zapisz nam - 11,5 tyg - 6100g

Nie ważne czemu, ważne, że nie ma ryku :P

Ohoooo będzie brykanko

Właśnie rozkminiam czy warzywka ode mnie z ogródka się nadają bo wiecie jak to na śląsku :P Ale nie dajmy się zwariować... będę gotować sama to co się da, a jak się nie da to słoik - tak jak rybka Muszę tylko rozkminić to gotowanie, co i jak można, jak zrobić najlepiej i w ogóle. Ale jeszcze nie jestem w temacie :P

Sweet

Hej Mam nadzieję, że z Agatką wszystko gra! Zaglądaj często!

Szczęście w nieszczęściu, że tak to się skończyło!
brawa za wage!
nasza tez klucha,juz 2 tyg. temu 6 wazyla

az,boje sie napisac,ale musze...SUKCES!!! PO PRZESZLO MIESIACU NARESZCIE KAPIEL BEZ,PLACZU!!!! i ubieranie tez:p
troszke zmienilam pozycje,tzn polozylam ja na,boku tak,ze pleckami nie dotykala wody...nie wiem,moze to to,ale az sie poplakalam ze szczescia i ja,wycalowalam:p

bo nie pisalam,ale dzis rano mialam maly kryzys jak mala sie obudzila kolo 8...
bo kolejna noc kiedy co chwila sie budzila
bo spacery to jej histerie przed zasniecie
bo nie chce smoka ani butli
bo spanie po poludniu jesli kuz to cyc...
i tak juz dosc troche mialam,ale jak sie usmiechnela to znow zyc mi sie zachcialo... no i fajny prezent na koniec dnia

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2014-02-25 o 21:22
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 21:26   #824
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

spotkalam znajoma na spacerze jej córka ma pół roczku, co ja sie nasluchaam i pare ciekawostek mi powiedziala np. ze herbatka z melisa jest z hippa i b. dobrze wplywa na dziecko, jest spokojne itd. herbata jablko rumianek i sok sliwkowy to najlepsze wynalazki na kupe. po soku ze sliwek jej mala 3 dni po 5 kupek robila i dziecko ANIOŁ no i ona od 3 miesiaca podawali bo jej mala miala problemy i pediatra zalecila. niby łyżka na dwie wody. no i oczywiscie jaka szkoda ze nie mam córy bo ma peł otanich orginalnych ciuszków po córce za 5-15 zl;p

Beatko- kupilamkleik kukurydziany, podc : RANO: 150ml mleka + 1 miarka kleiku, w czwartek- 2 miarki, w pt 3 miarki i jak bd ok to w sobote podac 2 mleka z kleikiem w nd 3 mleka ? czy jak ? Sorki za glupie pytania ale wole sie upewnic

ale masz znajomą

Co do kleiku: jutro podaj mu może dla spokoju jego brzuszka( skoro ostatnio miał problemy) 1 miarkę do co drugiego karmienia, w czwartek rób tak samo. W piątek jak wszystko będzie ok( czyli kupki) daj po jednej miarce do każdego karmienia. W sobote i niedziele też. Myślę że tak my lepiej pójdzie przyzwyczajenie się. Bo brzuszek jednak ma delikatny. Oczywiście owoce i warzywa też mu podawaj. A za tydzień od jutra czyli w środę, możesz podać mu już kaszkę mleczno- ryżową, jako ten osobny posiłek.
Stary 2014-02-25, 21:38   #825
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

brawa za wage!

az,boje sie napisac,ale musze...SUKCES!!! PO PRZESZLO MIESIACU NARESZCIE KAPIEL BEZ,PLACZU!!!! i ubieranie tez:p
troszke zmienilam pozycje,tzn polozylam ja na,boku tak,ze pleckami nie dotykala wody...nie wiem,moze to to,ale az sie poplakalam ze szczescia i ja,wycalowalam:p

i tak juz dosc troche mialam,ale jak sie usmiechnela to znow zyc mi sie zachcialo... no i fajny prezent na koniec dnia
ale ekstra! gratuluje! u nas dzisiaj tez super kąpiel i uberani!

Beatko- jejku, kaszka mleczno-ryżowa boje sie tego ryżu jak ognia. Ale ok, zobaczymy jak to wyjdzie. Czyli w sumie 2 karmienia na dzien wyjdą.
Stary 2014-02-25, 22:49   #826
nemosek
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Chyba nie nadrobię dzisiaj -pierwszy raz by mi się to zdarzyło no ale... może jutro poczytam albo w łóżku

Dzisiaj mam dzień z serii DZIEŃ ŚWIRA.Od rana zakręcony na maksa,nie moge się zebrać.W nocy goniło mnie gestapo.Rano a właściwie w południe (bo o 11.00 wstaliśmy) nie wiedziałam co sie dzieje Na dodatek byłam dzisiaj u fryzjera-okazalo się że miałam wizyte na wczoraj.Tz sie nie odzywał pół dnia myślałam że juz mu sie coś stało zwłaszcza że miał wyłączony telefon a nigdy mu się to nie zdarza.Dodatkowo wydzwaniał do mnie dziwny numer a ja ciagle nie słyszałam, a juz wyobrazałam sobie że dzwonią do mnie ze szpitala.Potem żeby mało było posiałam gdzieś telefon i jeździłam jak matołek od mamy pod swój blok i szukałam .W końcu znalazł się w szafie u mamy.Później jeszcze trzeba było do Play uderzyc bo coś nie halo z numerem tzta było a że na mnie jest abonament to wizyta w galerri obowiązkowa.Padam na pysk dzięki tym atrakcjom

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

KTOSIULA za wagę klaski.
LUSESITA za kapiel klaski
KOCIAK mój mały często wystawia języczek-uznałam to za objaw normalności

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Jenak mężul namówił mnie jeszcze na Karmi malinowe to i jeszcze poczytałam sobie

Jakby co dziewczyny służę warzywkami na lato Mój ojciec ogrodnik poleca swieże warzywka niepryskane.Niedrogo.Przesyłka w cenie

Piszecie o słoiczkach,bio warzywach.Podam przykład co prawda nie dzieciowy.Koleżanka pracuje w pewnej firmie produkującej jogurty.Po jej opowieściach na początku zastanawiałm się nad każdą łyżeczką ale nie dałam sie zwariować bo uwielbiam je jeść.Aczkolwiek z tej firmy juz nie kupuję
Tak samo jest np z olejami.Rozlewają w jednej wytwórni z tym że jeden jest kujawski i kosztuje 6,99 a drugi niech będzie podlaski za 4,99.Te same oleje,ten sam skład,z pierwszego tłoczenia.Ale kujawski to wszyscy znają więc z półki jakby szybciej znika i wydaje się pewniejszy.A to może byc mylące.Prym wiedzie tutaj reklama.

Wszystko trzeba jakoś wypośrodkować.

Sorento i Trele i Kabriela
LINECZKA Nelka fajnie prezentuje się w spacerówce.Rezygnujeszz gondolki?
BASIAA Dobrze że nic sie nie stało
CORKO Nie było 2 kreseczek?Eh nie żałujesz?
KYTE a chcesz zobaczyć fajną sumkę na koncie?To marsz składać papiery!Luesita to samo!
A slodyczami nadrabiasz ciążowy czas
MAOMAMI Coś w tym jest.Też nie jadłam przez pewien czas słodyczy ze względu na małego bo tu mleko w składzie, tam masło,kakao itp i wyszlo mi to na dobre.Jakoś tak lekko mi było.I poleciały kg.
Ale teraz znowu jem A jak pomyślę o tłustym czwartku i pączkach
Chociaż pączki jadłam do tej pory regularnie.
PAULINA Brawo za postępy jedzeniowe Majki

Kacper i pies

Co do asymertii u nas dała spokój jak zaczeliśmy szeroko pieluchować(była wynikiem przyzwyczajenia ułożeniowego w brzuchu).Głowa wtedy dopiero ruszyła na prawo i lewo.Wcześniej lewa strona nie istniała.

Dziewczyny które rehabilitują możecie napisać więcej jak prawidłowo nosić dziecko,przekładać itp.
Ciekawa jestem co robię źle

Z grubsza przeczytane

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 23:18   #827
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
za pierwsze kroczki w rozszerzaniu diety teraz tylko patzreć jak pięknie ja przyjmie
Pod wieczór dostała mleko z dwoma miarkami, ale leciało jak krew z nosa i ciągnęła chyba z pół godziny a wypiła 70ml...màż przyszedł z pracy i dorobił samo mleko 90ml, podmieniłam butelki i zjadła wszystko Za slaby ten smoczek na 2 miarki i będę jej podawała po 1 dwa razy dziennie narazie. Tak mnie korci żeby podać jej łyżeczką za 2-3 dni ale sama nie wiem

Cytat:

My kąpiemy Majkę po 21 dopiero

U nas wieczory wyglądają tak, że mąż wraca z pracy o 19 i jemy wtedy obiadokolacje, pobawi się trochę z małą i jest czas kąpania, jak ona zaśnie to jest już zazwyczaj 22 albo i po a wtedy my się myjemy i też do wyrka. Ja nocny marek jestem to buszuję sobie w necie a małż idsie spać. W soboty zazwyczaj siedzimy dłużej w salonie, jakieś winko posączymy, coś się obejrzy...tak teraz nasze spędzanie czasu razem wygląda

Cytat:

Naciskasz na post, który chcesz zacytować i on się wtedy robi na różowo a na koniec klikasz w prawym górnym roku na ikonkę 'zeszytu' czy coś tam podobnego i już

Taki kupiłam, ale przyjdzie pewnie dopiero w przyszłym tygodniu
http://www.ebay.ie/itm/NEW-TOMMEE-TI...item19e6e6c4d9

No brawo
Jak już załapała to poszłooooo

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Chyba nie nadrobię dzisiaj -pierwszy raz by mi się to zdarzyło no ale... może jutro poczytam albo w łóżku

Dzisiaj mam dzień z serii DZIEŃ ŚWIRA.Od rana zakręcony na maksa,nie moge się zebrać.W nocy goniło mnie gestapo.Rano a właściwie w południe (bo o 11.00 wstaliśmy) nie wiedziałam co sie dzieje Na dodatek byłam dzisiaj u fryzjera-okazalo się że miałam wizyte na wczoraj.Tz sie nie odzywał pół dnia myślałam że juz mu sie coś stało zwłaszcza że miał wyłączony telefon a nigdy mu się to nie zdarza.Dodatkowo wydzwaniał do mnie dziwny numer a ja ciagle nie słyszałam, a juz wyobrazałam sobie że dzwonią do mnie ze szpitala.Potem żeby mało było posiałam gdzieś telefon i jeździłam jak matołek od mamy pod swój blok i szukałam .W końcu znalazł się w szafie u mamy.Później jeszcze trzeba było do Play uderzyc bo coś nie halo z numerem tzta było a że na mnie jest abonament to wizyta w galerri obowiązkowa.Padam na pysk dzięki tym atrakcjom
Niemożliwe

Faktycznie krejzi dzień

Ktosiula - ale Miki pięknie rośnie

Lusesita - ale niespodziankę Ci Marysia zafundowała na koniec dnia - oby jej tak już zostało

Mąż się mnie spytał co chcę na urodziny (niedługo mam okrągłe ) a ja sama nie wiem co bym chciała

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Nemosek - a jednak!
Do mnie też przesyłka za free??

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2014-02-25 o 23:20
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 03:06   #828
Trele_Morele
Zakorzenienie

KOCIAK - co za lekarka przewrazliwiona??
Majka wystawia jęzorek of kilku dni non stop I ja też uznałam to za etap rozwojowy ...
Ja narzekam na olewke ze strony lekarzy, ale widze ze przegięcie w druga strone, tezż nie jest dobre ..,

LUSESITA - no za kapanie .
!!! Mam nadzieje ze tak juz zostanie Marysi )

KCIUKI DLA ANI

Stary 2014-02-26, 03:58   #829
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
tos się nastresowała i wcale się nie dziwię obyś już tego nie przeżyła kolejny raz

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

nie da się nie całowac prawda?
oj nie da się, nie da

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
ja tez ze slodyczami przsadzam. czarna czekolade jem normalnie

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
ja też

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

brawa za wage!

fajnie, tylko szkoda że w tym czasie latałam jak szalona żeby się uwinąć że sprzataniem i ciągle myslalam o Bartku
za kąpiel!!!

Kociak Bartek też tak wystawia jezyczek, też uznalam to za normalny etap rozwoju,

Nemosku ale szał.

My się witamy na pierwszym karmieniu, Bartek od jakiś dwóch tyg strasznie się slini, a teraz zaczął gryźć smoczek, nie ssie tylko ewidentnie widać że jeździ po dziaselkach, czyżby zęby ? Dziś wizyta u lekarza i pierwsze szczepienia, boję się dobra biore się za zmianę pampersa
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 06:03   #830
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja od dzisiaj u rodziców więc nie mam nawet czasu żeby przysiąść i coś pisać na bieżąco.

Basia, dobrze, że nic się złego nie stało.
Co do lekarzy.... Mam też swoje zdanie na ten temat. Każdy mówi co innego. Ja też się tułam po lekarzach i co? Neurolog - każdy cos innego mówi. Jeden mi powiedział, że mamy wzmożone napięcie. Drugi, że nic złego się nie dzieje. Że mała ma jeszcze czas. A fakt jest taki, że ona się napina jak jest zdenerwowana, jak jest rozluźniona to nie ma problemu. Więc gdzie tak naprawdę jest prawda? Zależy od jej humoru podczas wizyty lekarskiej...
Dzisiaj pediatra mi wymyśliła, że za często Igula język wysuwa i że będzie musiał jakiś logopeda z nią popracować. Logopeda? No lekka przesada jak dla mnie stwierdzać to już teraz. Jestem prawie na 100% przekonana że jej to przejdzie niebawem i że w ten sposób ona poznaje świat.

A co do słodyczy - mi teściowa czekoladę białą przyniosła w dniu porodu jak szybko przyszła tak szybko jej nie było (czekolada, nie teściowa) teraz nadal jem dużo słodyczy. Straszną mam chcicę, ale muszę właśnie ograniczyć bo niedługo będę szersza niż dłuższa...
To w takim razie i ja bede musiala chodzic z Mala do logopedy a tak swoja droga to myslalam ze to normalne bo nie chce mi sie wierzyc ze kazde dziecko ma ten sam problem

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

KTOSIULA za wagę klaski.
LUSESITA za kapiel klaski
KOCIAK mój mały często wystawia języczek-uznałam to za objaw normalności

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Jenak mężul namówił mnie jeszcze na Karmi malinowe to i jeszcze poczytałam sobie

Jakby co dziewczyny służę warzywkami na lato Mój ojciec ogrodnik poleca swieże warzywka niepryskane.Niedrogo.Przesyłka w cenie

Piszecie o słoiczkach,bio warzywach.Podam przykład co prawda nie dzieciowy.Koleżanka pracuje w pewnej firmie produkującej jogurty.Po jej opowieściach na początku zastanawiałm się nad każdą łyżeczką ale nie dałam sie zwariować bo uwielbiam je jeść.Aczkolwiek z tej firmy juz nie kupuję
Tak samo jest np z olejami.Rozlewają w jednej wytwórni z tym że jeden jest kujawski i kosztuje 6,99 a drugi niech będzie podlaski za 4,99.Te same oleje,ten sam skład,z pierwszego tłoczenia.Ale kujawski to wszyscy znają więc z półki jakby szybciej znika i wydaje się pewniejszy.A to może byc mylące.Prym wiedzie tutaj reklama.

Wszystko trzeba jakoś wypośrodkować.

Sorento i Trele i Kabriela
LINECZKA Nelka fajnie prezentuje się w spacerówce.Rezygnujeszz gondolki?
BASIAA Dobrze że nic sie nie stało
CORKO Nie było 2 kreseczek?Eh nie żałujesz?
KYTE a chcesz zobaczyć fajną sumkę na koncie?To marsz składać papiery!Luesita to samo!
A slodyczami nadrabiasz ciążowy czas
MAOMAMI Coś w tym jest.Też nie jadłam przez pewien czas słodyczy ze względu na małego bo tu mleko w składzie, tam masło,kakao itp i wyszlo mi to na dobre.Jakoś tak lekko mi było.I poleciały kg.
Ale teraz znowu jem A jak pomyślę o tłustym czwartku i pączkach
Chociaż pączki jadłam do tej pory regularnie.
PAULINA Brawo za postępy jedzeniowe Majki

Kacper i pies

Co do asymertii u nas dała spokój jak zaczeliśmy szeroko pieluchować(była wynikiem przyzwyczajenia ułożeniowego w brzuchu).Głowa wtedy dopiero ruszyła na prawo i lewo.Wcześniej lewa strona nie istniała.

Dziewczyny które rehabilitują możecie napisać więcej jak prawidłowo nosić dziecko,przekładać itp.
Ciekawa jestem co robię źle

Z grubsza przeczytane
Faktycznie dzien swiratelefon w szafie mamy najlepszy
nie nie przenosimy sie jeszcze do spacerowki
Co do jogurtow, kurde nie dajmy sie zwariowac tak samo jak z parowkami, wiem z czego sie robi i jak i wraz jem
TZ mi wczoraj powiedzial zebym napisala maila do dwoch firm produkujacych sloiczki i zapytala jak sa tworzone i jaki jest dokladny sklad sloikow ttlko w adresatach wpisac 2 maile zeby oni widzieli ze wyslalam to aamo do innego producenta

hej
Po wczorajszym Lady dance boli mnie wszystko tancowalam godzine w szpilach 9cm i na dodatek rozciagalysmy sie cwiczeniami baletowymi z noga na drazku tak z z nog mialam kat prosty TZ akurat przyszedl po silowni i stwierdzil ze nie myslal ze jestem tak rozciagnieta zreszta trenerka tez powiedziala ze podoba jej sie moje rozciagniecie

Mala jeszcze dosypia oczywiscie zaczela mi siebz kocyka rozkopywac dobrze ze na wozku jest ulozina kolderka to nic jej nie bedzie

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 06:23   #831
Kociak85
Zadomowienie

Lineczka, to ty tam nieźle rządzisz na tym lady dance. Godzinę w szpilach? Podziwiam!

Lusesita, ja też kilka razy miałam takiego dołka. Że to wszystko takie trudne, taka odpowiedzialność 24h/dobę. Ale zawsze szybko przechodzą na szczęście.

Stary 2014-02-26, 06:40   #832
maomami
Wtajemniczenie

Dzień dobry,a w sumie średnio dobry. Mam ciche dni z TZ, Zuza dała popalić w nocy zamiast spać coraz ładniej to z nocy na noc jest coraz gorzej, teraz też już nie śpi tylko kupa poszła. Ewidentnie mam doła jakiegoś.

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2014-02-26 o 07:00
Stary 2014-02-26, 07:00   #833
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry,a w sumie średnio dobry. Mam ciche dni z TZ, Zuza dała popalić w nocy, teraz też już nie śpi tylko kupa poszła. Ewidentnie mam doła jakiegoś.

Co TZ przeskrobal?

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-26, 07:03   #834
nemosek
Zakorzenienie

Dzien dobry
Nocka przespana z niespodzianka o 4 na ranem.Maly zasikal siebie przewijak i tzta.Jak on przebiera to czesto mu robi takie numerki hi hi.
Chyba zle spalam bo polamana wstalam.Dzisiaj postanowilam posprzatac szafe Tymka i swoja.Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-02-26, 07:05   #835
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Co TZ przeskrobal?

Nazbierało się, wkurza mnie że prawie ze sobą nie rozmawiamy, on ciągle z tel i neta czyta albo tv ogląda, kilka razy już mu o tym mówiłam to stwierdził że ja też ciągle z tel. No tak bo jak mowie do niego a on tylko yhy no to sie wkurzam i wolę na wizaż wtedy wejść. Wczoraj byłam cały dzień sama z Zuza, dzisiaj to samo. Miał być koło 22-23, był ale o1!! Ja wiem że on zarabia ale kurde nawet w nocy chwili nie mogłam odpocząć bo on zmęczony i nie nakarmi. Cholera jasna a ja cały dzień leże i pachne!! Ale jak karmiłam to siłę miał żeby zejść na dół do garażu i zapalić!!!

Stary 2014-02-26, 07:13   #836
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Lineczka, to ty tam nieźle rządzisz na tym lady dance. Godzinę w szpilach? Podziwiam!

Lusesita, ja też kilka razy miałam takiego dołka. Że to wszystko takie trudne, taka odpowiedzialność 24h/dobę. Ale zawsze szybko przechodzą na szczęście.

chyba kazda mama ma takie chwile...

Cytat:
Dzień dobry,a w sumie średnio dobry. Mam ciche dni z TZ, Zuza dała popalić w nocy zamiast spać coraz ładniej to z nocy na noc jest coraz gorzej, teraz też już nie śpi tylko kupa poszła. Ewidentnie mam doła jakiegoś.

Cytat:
Nazbierało się, wkurza mnie że prawie ze sobą nie rozmawiamy, on ciągle z tel i neta czyta albo tv ogląda, kilka razy już mu o tym mówiłam to stwierdził że ja też ciągle z tel. No tak bo jak mowie do niego a on tylko yhy no to sie wkurzam i wolę na wizaż wtedy wejść. Wczoraj byłam cały dzień sama z Zuza, dzisiaj to samo. Miał być koło 22-23, był ale o1!! Ja wiem że on zarabia ale kurde nawet w nocy chwili nie mogłam odpocząć bo on zmęczony i nie nakarmi. Cholera jasna a ja cały dzień leże i pachne!! Ale jak karmiłam to siłę miał żeby zejść na dół do garażu i zapalić!!!

ojjj....tez bym sie wkurzyla!!!

u nas nocka nareszcie spokojniejsza...zamiast pobudek co godzine to tylko 3:p
no i teraz,mala spi,a ja juz wyspana...poprzestawialo mo sie...

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

dzis szwagierka bierze Marys na spacer...a ja postanowilam,ze tylko odkurze i wywiesze pranie,a potem bede lezec,o! jak zdaze:p
Stary 2014-02-26, 07:16   #837
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Pod wieczór dostała mleko z dwoma miarkami, ale leciało jak krew z nosa i ciągnęła chyba z pół godziny a wypiła 70ml...màż przyszedł z pracy i dorobił samo mleko 90ml, podmieniłam butelki i zjadła wszystko Za slaby ten smoczek na 2 miarki i będę jej podawała po 1 dwa razy dziennie narazie. Tak mnie korci żeby podać jej łyżeczką za 2-3 dni ale sama nie wiem

My kąpiemy Majkę po 21 dopiero

U nas wieczory wyglądają tak, że mąż wraca z pracy o 19 i jemy wtedy obiadokolacje, pobawi się trochę z małą i jest czas kąpania, jak ona zaśnie to jest już zazwyczaj 22 albo i po a wtedy my się myjemy i też do wyrka. Ja nocny marek jestem to buszuję sobie w necie a małż idsie spać. W soboty zazwyczaj siedzimy dłużej w salonie, jakieś winko posączymy, coś się obejrzy...tak teraz nasze spędzanie czasu razem wygląda

Naciskasz na post, który chcesz zacytować i on się wtedy robi na różowo a na koniec klikasz w prawym górnym roku na ikonkę 'zeszytu' czy coś tam podobnego i już

Taki kupiłam, ale przyjdzie pewnie dopiero w przyszłym tygodniu
http://www.ebay.ie/itm/NEW-TOMMEE-TI...item19e6e6c4d9

No brawo
Jak już załapała to poszłooooo

Niemożliwe

Faktycznie krejzi dzień

Ktosiula - ale Miki pięknie rośnie

Lusesita - ale niespodziankę Ci Marysia zafundowała na koniec dnia - oby jej tak już zostało

Mąż się mnie spytał co chcę na urodziny (niedługo mam okrągłe ) a ja sama nie wiem co bym chciała

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Nemosek - a jednak!
Do mnie też przesyłka za free??

Skoro okragle to i mega porzadny prezent musi byc!Najlepiej 2 jeden prezent niespodzianka od meza a derugi wymyslony przez Ciebie.Trzeba sobie jakos radzic nie

Cytat:
oj nie da się, nie da

ja też

fajnie, tylko szkoda że w tym czasie latałam jak szalona żeby się uwinąć że sprzataniem i ciągle myslalam o Bartku
za kąpiel!!!

Kociak Bartek też tak wystawia jezyczek, też uznalam to za normalny etap rozwoju,

Nemosku ale szał.

My się witamy na pierwszym karmieniu, Bartek od jakiś dwóch tyg strasznie się slini, a teraz zaczął gryźć smoczek, nie ssie tylko ewidentnie widać że jeździ po dziaselkach, czyżby zęby ? Dziś wizyta u lekarza i pierwsze szczepienia, boję się dobra biore się za zmianę pampersa
Powodzenia na szczepieniu.
U nas to samo ze slinieniem.Masakra jest i jeszcze ciagle piastki,gryzaki tetry w buzi.Wszystko pcha co popadnie.

LINECZKA Szalejesz taniec, szpile, rozciagniecie
Dlatego tez napisalam ze trzeba wszystko jakos wyposrodkowac
MAOMAMI bacik dla meza zeby Cie juz nie denerwowal.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-02-26, 07:18   #838
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:

aha skadś to znam fakt karmie piersią ale przebrać w nocy by mógł wstać, wogóle nie pamiętam kiedy ostatni raz zmienił pampersa zero pomocy, zero!
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 07:24   #839
maomami
Wtajemniczenie

Żeby było wesoło to nie tylko dziś mnie czeka taki dzień ale jeszcze jutro!!!!

Stary 2014-02-26, 07:25   #840
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
aha skadś to znam fakt karmie piersią ale przebrać w nocy by mógł wstać, wogóle nie pamiętam kiedy ostatni raz zmienił pampersa zero pomocy, zero!
Ja ostatnio opieprzylam mezula bo jak do tej pory wstawal w nocy do przebierania a ostatnio dba tylko o swoj sen.Malego przebieramy w nocy juz rzadko ale zdarzy sie.
Wstalam wiec podalam mu
Tymka i poszlam do lazienki.Nie mial wyboru musial przebrac.Taka ze mnie wredotaOd tej pory juz wie co ma robic.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości