|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 8,00% |
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
3 | 12,00% |
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
2 | 8,00% |
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
0 | 0% |
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
0 | 0% |
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
4 | 16,00% |
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
2 | 8,00% |
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
7 | 28,00% |
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
3 | 12,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
2 | 8,00% |
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
![]() ![]() Miki już śpi. Ciekawe jaka nocka będzie bo wczoraj co 2h pobudka na szamanie była... głodomór jeden. Nic dziwnego, że dzisiaj waga pokazała 6100! Ryba zapisz nam - 11,5 tyg - 6100g Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2014-02-25 o 19:46 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Nie mam wózka, szyna nie mieści się na szerokość do gondoli,a nie będę jej cały czas trzymać w nosidełku,teraz mamy krókie spacery to moze siedzieć a w domu to jednak byłyby z mamą długie, a do tego ,mała ma rehabilitacje od 10 marca trzy razy w tygodniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Wtajemniczenie
|
Mao to moze nie zabawiaj tylko myj jak zsczyna marudzic bo sie obie meczycie a jak pojdzie godzine wczesniej spac to nie znaczy ze w nocy nie bedzie bo czasem po takim zmeczeniu mocnym jest jeszcze gorzej zr snem
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Basiaaaa szkoda bo spacer to niby wszedzie mozna krotki zrobic no ale rehabilitacja wazna jest Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#814 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Któraś z Was pisała, że wieczór należy do niej i męża, my tez tak postanowiliśmy godz 20 i chcemy miec chwile dla siebie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#815 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#816 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też szukalam tego skladu z Heinz ale nie ma nigdzie, jak bede w sklepie to zrobie fotke. Kurde powie mi ktos jak sie cytuje kilka postow w tej nowej aplikacji? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
Paula Z TT jest taki smoczek z krzyzykiem zamiast numerka , I zamiast dziurki też ma krzyzyk. On sie chyba zmiennoprzeplywowy zwie. Wogole jeszcze Wam nie pisalam, Majka pije juz ze wszystkich butelek, nagle jej sie odwidzialo. NUK ma za slaby przeplyw, wiec wygrzebalam TT bez przekonania a ta ciaaagnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
2.5h ? Wow. Pozazdroscic. Jeszcze do tego w nocy ładnie spi. sORENTO ![]() Cos nam wszystkie dzieciaczki jakies zakatarzone .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
Ja ostatnio mialam w☠☠☠☠ na Tż to kupiłam sobie batonika czekoladowego ( Od stycznia nie jem slodyczy) I jak zjadłam pòł to myslałam ze się porzygam :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spotkalam znajoma na spacerze ![]() ![]() Beatko- kupilamkleik kukurydziany, podc : RANO: 150ml mleka + 1 miarka kleiku, w czwartek- 2 miarki, w pt 3 miarki i jak bd ok to w sobote podac 2 mleka z kleikiem w nd 3 mleka ? czy jak ? Sorki za glupie pytania ale wole sie upewnic ![]() W ogóle dostalam dzis 3 tel. czy moglabym oddac 1 % na 3 rozne dzieci .. skad oni maja moj nr..??? troche sie wkurzylam ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#818 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brawo dla Majci że pije ze wszystkich butelek ![]() Ide spać, Zuza śpi mam nadzieje że do tej 3 chociaż pospi, męża jeszcze nie ma,a w tv nic nie ma ciekawego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo dwa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
MAO- doczytalam o tych armieniach.. hm no nic nie poradze w takim razie ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- no mogliby mogliby ![]()
![]() |
#821 |
Zadomowienie
|
Ja od dzisiaj u rodziców więc nie mam nawet czasu żeby przysiąść i coś pisać na bieżąco.
Basia, dobrze, że nic się złego nie stało. Co do lekarzy.... Mam też swoje zdanie na ten temat. Każdy mówi co innego. Ja też się tułam po lekarzach i co? Neurolog - każdy cos innego mówi. Jeden mi powiedział, że mamy wzmożone napięcie. Drugi, że nic złego się nie dzieje. Że mała ma jeszcze czas. A fakt jest taki, że ona się napina jak jest zdenerwowana, jak jest rozluźniona to nie ma problemu. Więc gdzie tak naprawdę jest prawda? Zależy od jej humoru podczas wizyty lekarskiej... Dzisiaj pediatra mi wymyśliła, że za często Igula język wysuwa i że będzie musiał jakiś logopeda z nią popracować. Logopeda? No lekka przesada jak dla mnie stwierdzać to już teraz. Jestem prawie na 100% przekonana że jej to przejdzie niebawem i że w ten sposób ona poznaje świat. A co do słodyczy - mi teściowa czekoladę białą przyniosła w dniu porodu ![]() ![]()
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2014-02-25 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#822 |
Zakorzenienie
|
Kociak- no z tym językiem to chyba jaja, mój Kacper to ciągle wystawia jezyk, teraz dodatkowo robi tak jak na tym filmiku i wydaje mi sie ze to jego "nowa umiejętność" zreszta.. na osesku przy którymś ze skoków pisze ze własnie dziecko wysuwa język. Wiec moze dzieciaczki to lubią i dlatego tak robią?
![]()
#823 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj...oby sie przestawilo. choc i tak zazdroszcze, bo moja jesli usnie po poludniu to tylko przu cycu ![]() Cytat:
no,tez sie smialam:p Cytat:
fajnie,jak ktos,czasem odciazy,nie? ![]() Cytat:
nasza tez klucha,juz 2 tyg. temu 6 wazyla ![]() az,boje sie napisac,ale musze...SUKCES!!! PO PRZESZLO MIESIACU NARESZCIE KAPIEL BEZ,PLACZU!!!! i ubieranie tez:p troszke zmienilam pozycje,tzn polozylam ja na,boku tak,ze pleckami nie dotykala wody...nie wiem,moze to to,ale az sie poplakalam ze szczescia i ja,wycalowalam:p bo nie pisalam,ale dzis rano mialam maly kryzys jak mala sie obudzila kolo 8... bo kolejna noc kiedy co chwila sie budzila bo spacery to jej histerie przed zasniecie bo nie chce smoka ani butli bo spanie po poludniu jesli kuz to cyc... i tak juz dosc troche mialam,ale jak sie usmiechnela to znow zyc mi sie zachcialo... ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2014-02-25 o 21:22 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#824 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do kleiku: jutro podaj mu może dla spokoju jego brzuszka( skoro ostatnio miał problemy) 1 miarkę do co drugiego karmienia, w czwartek rób tak samo. W piątek jak wszystko będzie ok( czyli kupki) daj po jednej miarce do każdego karmienia. W sobote i niedziele też. Myślę że tak my lepiej pójdzie przyzwyczajenie się. Bo brzuszek jednak ma delikatny. Oczywiście owoce i warzywa też mu podawaj. A za tydzień od jutra czyli w środę, możesz podać mu już kaszkę mleczno- ryżową, jako ten osobny posiłek.
![]() |
#825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Beatko- jejku, kaszka mleczno-ryżowa ![]() ![]() ![]()
![]() |
#826 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Chyba nie nadrobię dzisiaj -pierwszy raz by mi się to zdarzyło no ale... ![]() Dzisiaj mam dzień z serii DZIEŃ ŚWIRA.Od rana zakręcony na maksa,nie moge się zebrać.W nocy goniło mnie gestapo.Rano a właściwie w południe (bo o 11.00 wstaliśmy) nie wiedziałam co sie dzieje ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- KTOSIULA za wagę klaski. ![]() LUSESITA za kapiel klaski ![]() KOCIAK mój mały często wystawia języczek-uznałam to za objaw normalności ![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Jenak mężul namówił mnie jeszcze na Karmi malinowe to i jeszcze poczytałam sobie ![]() Jakby co dziewczyny służę warzywkami na lato ![]() ![]() ![]() Piszecie o słoiczkach,bio warzywach.Podam przykład co prawda nie dzieciowy.Koleżanka pracuje w pewnej firmie produkującej jogurty.Po jej opowieściach na początku zastanawiałm się nad każdą łyżeczką ale nie dałam sie zwariować bo uwielbiam je jeść.Aczkolwiek z tej firmy juz nie kupuję ![]() Tak samo jest np z olejami.Rozlewają w jednej wytwórni z tym że jeden jest kujawski i kosztuje 6,99 a drugi niech będzie podlaski za 4,99.Te same oleje,ten sam skład,z pierwszego tłoczenia.Ale kujawski to wszyscy znają więc z półki jakby szybciej znika i wydaje się pewniejszy.A to może byc mylące.Prym wiedzie tutaj reklama. Wszystko trzeba jakoś wypośrodkować. ![]() ![]() LINECZKA Nelka fajnie prezentuje się w spacerówce.Rezygnujeszz gondolki? BASIAA Dobrze że nic sie nie stało ![]() CORKO Nie było 2 kreseczek?Eh nie żałujesz? ![]() ![]() KYTE a chcesz zobaczyć fajną sumkę na koncie?To marsz składać papiery!Luesita to samo! A slodyczami nadrabiasz ciążowy czas ![]() MAOMAMI Coś w tym jest.Też nie jadłam przez pewien czas słodyczy ze względu na małego bo tu mleko w składzie, tam masło,kakao itp i wyszlo mi to na dobre.Jakoś tak lekko mi było.I poleciały kg. Ale teraz znowu jem ![]() ![]() Chociaż pączki jadłam do tej pory regularnie. PAULINA Brawo za postępy jedzeniowe Majki ![]() ![]() Kacper i pies ![]() ![]() Co do asymertii u nas dała spokój jak zaczeliśmy szeroko pieluchować(była wynikiem przyzwyczajenia ułożeniowego w brzuchu).Głowa wtedy dopiero ruszyła na prawo i lewo.Wcześniej lewa strona nie istniała. Dziewczyny które rehabilitują możecie napisać więcej jak prawidłowo nosić dziecko,przekładać itp. Ciekawa jestem co robię źle ![]() Z grubsza przeczytane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas wieczory wyglądają tak, że mąż wraca z pracy o 19 i jemy wtedy obiadokolacje, pobawi się trochę z małą i jest czas kąpania, jak ona zaśnie to jest już zazwyczaj 22 albo i po a wtedy my się myjemy i też do wyrka. Ja nocny marek jestem to buszuję sobie w necie a małż idsie spać. W soboty zazwyczaj siedzimy dłużej w salonie, jakieś winko posączymy, coś się obejrzy...tak teraz nasze spędzanie czasu razem wygląda ![]() Cytat:
![]() Taki kupiłam, ale przyjdzie pewnie dopiero w przyszłym tygodniu ![]() http://www.ebay.ie/itm/NEW-TOMMEE-TI...item19e6e6c4d9 No brawo ![]() Jak już załapała to poszłooooo ![]() Cytat:
![]() Faktycznie krejzi dzień ![]() Ktosiula - ale Miki pięknie rośnie ![]() Lusesita - ![]() ![]() Mąż się mnie spytał co chcę na urodziny (niedługo mam okrągłe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Nemosek - a jednak! ![]() Do mnie też przesyłka za free?? ![]() Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2014-02-25 o 23:20 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Zakorzenienie
|
KOCIAK - co za lekarka przewrazliwiona??
Majka wystawia jęzorek of kilku dni non stop I ja też uznałam to za etap rozwojowy ... Ja narzekam na olewke ze strony lekarzy, ale widze ze przegięcie w druga strone, tezż nie jest dobre .., LUSESITA - no ![]() !!! Mam nadzieje ze tak juz zostanie Marysi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#829 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kociak Bartek też tak wystawia jezyczek, też uznalam to za normalny etap rozwoju, Nemosku ![]() My się witamy na pierwszym karmieniu, Bartek od jakiś dwóch tyg strasznie się slini, a teraz zaczął gryźć smoczek, nie ssie tylko ewidentnie widać że jeździ po dziaselkach, czyżby zęby ? Dziś wizyta u lekarza i pierwsze szczepienia, boję się ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#830 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nie nie przenosimy sie jeszcze do spacerowki Co do jogurtow, kurde nie dajmy sie zwariowac tak samo jak z parowkami, wiem z czego sie robi i jak i wraz jem TZ mi wczoraj powiedzial zebym napisala maila do dwoch firm produkujacych sloiczki i zapytala jak sa tworzone i jaki jest dokladny sklad sloikow ttlko w adresatach wpisac 2 maile zeby oni widzieli ze wyslalam to aamo do innego producenta hej Po wczorajszym Lady dance boli mnie wszystko ![]() Mala jeszcze dosypia oczywiscie zaczela mi siebz kocyka rozkopywac dobrze ze na wozku jest ulozina kolderka to nic jej nie bedzie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Zadomowienie
|
Lineczka, to ty tam nieźle rządzisz na tym lady dance. Godzinę w szpilach? Podziwiam!
Lusesita, ja też kilka razy miałam takiego dołka. Że to wszystko takie trudne, taka odpowiedzialność 24h/dobę. Ale zawsze szybko przechodzą na szczęście. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#832 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,a w sumie średnio dobry. Mam ciche dni z TZ, Zuza dała popalić w nocy zamiast spać coraz ładniej to z nocy na noc jest coraz gorzej, teraz też już nie śpi tylko kupa poszła. Ewidentnie mam doła jakiegoś.
Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2014-02-26 o 07:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Nocka przespana z niespodzianka o 4 na ranem.Maly zasikal siebie przewijak i tzta.Jak on przebiera to czesto mu robi takie numerki hi hi. Chyba zle spalam bo polamana wstalam.Dzisiaj postanowilam posprzatac szafe Tymka i swoja.Zobaczymy co z tego wyjdzie. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Wtajemniczenie
|
Nazbierało się, wkurza mnie że prawie ze sobą nie rozmawiamy, on ciągle z tel i neta czyta albo tv ogląda, kilka razy już mu o tym mówiłam to stwierdził że ja też ciągle z tel. No tak bo jak mowie do niego a on tylko yhy no to sie wkurzam i wolę na wizaż wtedy wejść. Wczoraj byłam cały dzień sama z Zuza, dzisiaj to samo. Miał być koło 22-23, był ale o1!! Ja wiem że on zarabia ale kurde nawet w nocy chwili nie mogłam odpocząć bo on zmęczony i nie nakarmi. Cholera jasna a ja cały dzień leże i pachne!! Ale jak karmiłam to siłę miał żeby zejść na dół do garażu i zapalić!!!
#836 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba kazda mama ma takie chwile... Cytat:
Cytat:
u nas nocka nareszcie spokojniejsza...zamiast pobudek co godzine to tylko 3:p no i teraz,mala spi,a ja juz wyspana...poprzestawialo mo sie... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- dzis szwagierka bierze Marys na spacer...a ja postanowilam,ze tylko odkurze i wywiesze pranie,a potem bede lezec,o! jak zdaze:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#837 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro okragle to i mega porzadny prezent musi byc!Najlepiej 2 jeden prezent niespodzianka od meza a derugi wymyslony przez Ciebie.Trzeba sobie jakos radzic nie ![]() Cytat:
U nas to samo ze slinieniem.Masakra jest i jeszcze ciagle piastki,gryzaki tetry w buzi.Wszystko pcha co popadnie. LINECZKA Szalejesz taniec, szpile, rozciagniecie ![]() Dlatego tez napisalam ze trzeba wszystko jakos wyposrodkowac ![]() MAOMAMI bacik dla meza zeby Cie juz nie denerwowal. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#838 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Wtajemniczenie
|
Żeby było wesoło to nie tylko dziś mnie czeka taki dzień ale jeszcze jutro!!!!
#840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstalam wiec podalam mu Tymka i poszlam do lazienki.Nie mial wyboru musial przebrac.Taka ze mnie wredota ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.