Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-25, 22:13   #3541
margo80
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

wpadłam Was poczytać i pogratulować nowym mamusiom:

JustLbn
Trisdom

brawa dla Was!!!

fajnie, że macie już córcie po drugiej stronie brzucha.

trzymam też kciuki za następne w kolejce

i tyle, padam na ryjek po intensywnym dniu. na szczęście podomykałam wiele spraw i jutro będę się byczyć

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 22:26   #3542
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
obok śpi maleńka kruszynka Alicja Przyszła na świat siłami natury o godz 18.20 w dniu 19.02 .
gratulacje kochana

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Emilka jest z Nami od 6:52. Szybka akcja byla z malymi przygodami.
Boli mnie gardlo
Cytat:
U mnie nie zdążyli podać ZZO, dali radę tramal i buskopan i coś na zmniejszenie skurczów, bo miałam je prawie bez przerwy od 4 do 7. Regularne skurcze zaczęły się koło 23, po kąpieli nie przeszło. Myślałam, że to przepowiadacze i się uspokoją, ale o 2 były co 4 minuty.
W szpitalu przez adrenalinę prawie nic się nie pisało na ktg. Potem jednak zostałam- piłka pomogła do pełnych 2 cm. Potem pękł pęcherz z wodami i było 3 cm. Wlazłam do ciepłej wanny i prawie od razu miałam nieprzerwane prawie bardzo bolesne skurcze. Po 40 minutach błagałam o coś przeciwbólowego i ledwo weszłam na łóżko porodowe. Do pełnego rozwarcia byłam na 4 kończynach- bóle były straszne i wrzeszczałam baaaardzo.
Parte miałam na boku- strasznie już byłam zmęczona, a małej momentami spadało tętno. Szybka akcja z nacięciem i pomocniczym ssakiem i po dwóch skurczach Mała na świecie. Spadki były przez owiniętą wokół szyi pępowinę- gdyby się nie udało szybko skończyć byłaby cesarka na szybko. Z małą jest wszystko ok- przystawiłam ją już i poszła spać. Mam jej dziś dać glukozę w buteleczce. Piszę, żeby nie zapomnieć samemu.
Przed nacięciem podobno mnie "odsiusiali", ale niewiele pamiętam szczerze mówiąc z pobytu na porodowej...do tego fizjologia momentami jest nie do ogarnięcia.
Ładniejszy opis napiszę Wam z domu. Muszę śniadanie zjeść i pójść siku....
Emilka ma 50 cm i 3230gram
Urodzona o 6:54, w 39t2d

Justi- gratulacje
gratuluje jeszcze raz i szybko dochodzcie do siebie , a po co ta glukoza ?

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Sluchajcie a polozna srodowiskowa, to do kazdego przychodzi na zwiady przed porodem ?
niee do mnie przychodzi 3/4 dni po porodzie

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 22:27   #3543
martyna141
Raczkowanie

Cytat:
Załącznik 5595714
Czesc ciotki. Jestem Emilka. Wlasnie spie, a mama zaraz do mnie dolaczy.
Odezwiemy sie pozniej
ślicznotka !

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja mialam w 35tc na NFZ

Ja mam 2w1.
Ale ja go nie bede nosic wiec nie zalezy mi zeby byl lekki i poreczny, tylko wole zeby byl stabilny.
chodziło mi o to że w tej rozpisce nawet u nas na 1szej stronie jakie badania kiedy robic ktg jest w 38tc, dopiero wiem, że miewa się je wcześniej, ja np miałam w 34tc tez na NFZ

wózek tez mamy 2w1 tylko troche ciężki i trzeba będzie coś wymyślić, z 3cim piętrem nie ma żartów.. nie wiem jak go bede nosić.. dobrze ze wchodzi w stelaż też fotelik samochodowy więc licze że na 'szybkie' wyskoczenie z domu będę Małą brała w foteliku
Stary 2014-02-25, 22:30   #3544
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ja też pierwsze słyszę, a w ciąży u lekarza rodzinnego także byłam. I żadna położna do mnie nie przychodzi ani nie dzwoni - bo skąd by miała mieć mój numer telefonu to po pierwsze, a po drugie to spora część kobiet nie mieszka pod adresem zameldowania, więc tym bardziej...
u mnie w szpitalu po porodzie wypisuje sie karteczke i tam wpisuje sie dane poradni dzieciecej gdzie bedzie nalezało nasze dziecko , i własnie z tego miejsca do nas bedzie chodziła połozna potem na 1 wizyte u pediatry kupuje sie zeszyt 32 kartkowy w kratke ( u nas tak jest) i przynosi ... potem mam iles tam tyg na dyskietke zdrowia musze załatwiac w nFZ

Stary 2014-02-25, 22:31   #3545
martyna141
Raczkowanie

a nawet i nie w 38tc tylko dopiero w 40 jest KTG, właśnie podejrzałam
Stary 2014-02-25, 22:34   #3546
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Załącznik 5595714
Odezwiemy sie pozniej
ŚLICZNIUTKA!!!

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
ja po wizycie wychodzę do położnej i mówię że mam wizyte + ktg (tak było za 1 razem) u mnie obowiązkowo przed wizytą teraz są od 36tyg i wizyty co tydzień. Ale ja chodzę do przychodni przyszpitalnej szpitala ginekologiczno-położniczego więc ktg jest właśnie w pokoju położnej do którego przychodzę się umawiać na wizytę. Ona też mnie waży i bada tętno.
:
czyli od razu masz full serwis

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

U mnie tak samo, mąż nieraz pracuje i z godzinę drogi od mieszkania, a jeszcze musi się przebrać itd. Ale jakoś się nie stresuję - nie sądzę, żeby u mnie się to rozkręciło tak nagle w godzinkę. Poza tym w razie W można prościej - taksówką
Ale ponoć najczesniej porody rozkręcają się w nocy
Taksówka szybka opcja jak się mieszka w mieście a jak w dziurze zabitej dechami to już nie. Mój teściu mówi jak do nas przyjeżdza, że jedzie do lasu. Tż będzie pracowac min 2,5h godziny drogi od domu;p A gdzie tam przebranie się, i dojechanie do szpitala. Ale się nie stresuję, coś wymyślę. Kto ma da radę jak nie ja;p

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
[

Relację z wizyty położnej zdam Wam jutro, teraz jestem już trochę umęczona bo oczywiście latałam do tej pory a jeszcze mailowo się dowiedziałam, że w robocie coś ode mnie chcą (mam im pisać jakieś programy i sprawozdania na teraz niby a w umowie mam jak byk że mam je dostarczyć do 30.06. ) a jutro znów od rana latam bo muszę sprawy załatwiać, potem lekcje.
Chciałam się Was tylko doradzić odnośnie wózków (dopiero teraz uprosiłam ojca, żeby ze mną pojeździł i pooglądał, no bo jednak taki wózek samej trochę trudno kupić, nawet podnieść w ciąży, to stwierdził, że ja do tej pory nic nie robiłam i że teraz to szukanie na wariata - to nic, że od ponad 2 miesięcy proszę o pomoc przy tym - i tak mi się oberwało, jak rany, czy on nie widzi jaki ja mam zap**** codziennie, on chodzi do pracy 2 dni w tyg. a wiecznie narzeka, że jest zmęczony itd. a stęka za przeproszeniem tak jakby to on miał rodzić, nie przypominam sobie, żeby mnie choć raz spytał przez całą ciążę jak się czuję... - sorry musiałam to z siebie wypluć).
Jakie macie wózki? Dwa oddzielne - leżące, głębokie i spacerówki oddzielnie czy może wielofunkcyjne 2/3 w 1? Są jeszcze tzw. 'wózki wielofunkcyjne typu spacerówki', tylko się zastanawiam, czy one będą dobre dla maleństwa - one się niby rozkładają ale nie są głębokie - to nie parasolka ale nie mają też gondoli, coś w tym stylu http://tablica.pl/oferta/wozek-baby-...8-ID56fNj.html, zerkniecie ? Będzie się nadawał?
tak to jest z ojcami. Mój był w wielkim szoku jak w grudniu jechaliśmy wózek zamówic. A dopiero od zeszłego tygodnia jest do odbioru. Ale faceci dziwni są, u Tż w pracy mówili, że wózek się kupuje PO narodzinach i różne takie przesądy.
Ja będę miała wózek 3w1, doradzic nie umiem bo się nie znam. Mi zależało, żeby koła miał duże i pompowane żeby nasze warunki terenowe sprawnie pokonywał, więc na necie wstępnie się rozejrzałam a później do sklepu na żywo zobaczyc i zamowic.
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 22:43   #3547
Ela87
Zakorzenienie

Czesc Emilka

Elunka trzymaj sie dzielnie!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 22:51   #3548
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Baja brudne bluzki to Ty dopiero będziesz miała jak dzidzia zacznie jeść itp. Ja planuje za jakieś 2 lata wyrzucić wszystkie domowe ciuchy bo na każdym plama. Ale teraz chodzę jak ta łachmyta

wysłane z fona
dokładnie a ile razy szłas w bluzce gdzie mlodej sie ulało i tylko serkiem czuc było

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Załącznik 5595714
Odezwiemy sie pozniej

Stary 2014-02-25, 22:53   #3549
Smarrita
Wtajemniczenie

A co z sexi mamami? Z nienagannym wyglądem na codzień mając małe dziecko. Zawsze ładnie ubrane mamuśki, pomalowane, chodzące na szpilach z wózkiem ?
Stary 2014-02-25, 22:55   #3550
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
A co z sexi mamami? Z nienagannym wyglądem na codzień mając małe dziecko. Zawsze ładnie ubrane mamuśki, pomalowane, chodzące na szpilach z wózkiem ?
sa ale to wtedy jak ci kg spadną

Stary 2014-02-25, 22:59   #3551
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
sa ale to wtedy jak ci kg spadną
Myślałam, że ktoś napisze "są..ale tylko w TV;p "

Nie lubie jak teściowa opowiada jak to się niektóre laski zapuszczają po ciąży albo w ciąży ;/ No ale sorry czasami nie ma się siły o siebie tak zadba. Ja teraz często spodnie od tż podbieram, bo w krótkich wygodniej niż np w leginsach i tunice. I jakby mnie teściowa tak zobaczyła to chyba bym się spaliła ze wstydu. Chciałabym w jej wieku wygląda tak jak ona. U mnie w pracy jak pokazywałam zdjecia z wesela to myśleli że mam zdjęcie z jakąś koleżanką a nie z teściową.

Edytowane przez Smarrita
Czas edycji: 2014-02-25 o 23:04
Stary 2014-02-25, 23:02   #3552
Edzia400
Zakorzenienie

ja dzis rano strasznie miałam najpierw zaliczone wc wszystko poszło górą , potem dołem myslałam ze nie dojde na badanie krwi tz jechal ze mna ale i tak słaba byłam ... dzis na obiad pomidorowa i dobrze bo od razu lepiej sie poczułam ( ta reakcje wywołała cebulka z kiełbaski zapiekanej )
potem doszły skurcze i twardnienia brzucha myslałam ze tz obudze ( spał po nocce) tak napitalało , nie pomogła nospa a ni magnez ... mysle oho zaczyna sie ale przeciez mam troche czasu ... a tu nic nie przygotowane , owszem w domu to jest ale w pudłach szafkach ... na szczescie wszystko sie uspokoiło na 17 poszłam na spacer i z moja Amelia ja tance , jak wróciłam naszykowałam łózeczko ubrania dla Julki , i moja torbe ... do tego kartke co musze dokupic jutro jedziemy po brakujace rzeczy

wyniki wyszły ok tylko znów w moczu leuko 2-4 a dostepne 0-5 , mysle ze jednak to po kuteinie dopochwowej bo musiałam uzyc clotrimazolum tak mnie swedziec zaczeło ....

dzis na suwaczku 37 tydz

w piątek wizyta u gina ... Imie tez juz wybrane tzn zaakceptowalismy wybór Amelii ... bedzie Juleczka

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2014-02-25 o 23:03
Stary 2014-02-25, 23:11   #3553
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
ja dzis rano strasznie miałam najpierw zaliczone wc wszystko poszło górą , potem dołem myslałam ze nie dojde na badanie krwi tz jechal ze mna ale i tak słaba byłam ... dzis na obiad pomidorowa i dobrze bo od razu lepiej sie poczułam ( ta reakcje wywołała cebulka z kiełbaski zapiekanej )
potem doszły skurcze i twardnienia brzucha myslałam ze tz obudze ( spał po nocce) tak napitalało , nie pomogła nospa a ni magnez ... mysle oho zaczyna sie ale przeciez mam troche czasu ... a tu nic nie przygotowane , owszem w domu to jest ale w pudłach szafkach ... na szczescie wszystko sie uspokoiło na 17 poszłam na spacer i z moja Amelia ja tance , jak wróciłam naszykowałam łózeczko ubrania dla Julki , i moja torbe ... do tego kartke co musze dokupic jutro jedziemy po brakujace rzeczy

wyniki wyszły ok tylko znów w moczu leuko 2-4 a dostepne 0-5 , mysle ze jednak to po kuteinie dopochwowej bo musiałam uzyc clotrimazolum tak mnie swedziec zaczeło ....

dzis na suwaczku 37 tydz

w piątek wizyta u gina ... Imie tez juz wybrane tzn zaakceptowalismy wybór Amelii ... bedzie Juleczka
Po takiej akcji to ja chyba już bym jechała
A już spokojnie możesz rodzic. Ja mam termin tydzien po Tobie i mi gin mówił, że od 4 marca mogę rodzic ;p

Fajne imię wybrała córa
Stary 2014-02-25, 23:13   #3554
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość

U mnie bole bez zmian wiec jestem juz tym poirytowana.Dzwonilam dzis do swojej ginki jutro jest w szpitalu i sie z nia umowilam ze przyjedziemy ma nas obejrzec i zobaczymy co bedzie dalej.Ja mam zamiar bez Natki do domu nie wracac!

Cytat:
Załącznik 5595714
Odezwiemy sie pozniej
witaj Emilko sliczna jestes

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Mariola jeśli bedziesz i przeczytasz mam pytanie: po teście oct mi założyli ten balonik, to sie chyba nazywa Cewnik faleya czy po nim jest szansa że szyjka zareaguje czy potem jeszcze jakas indukcja koniecznie? Na czym to polega? Bo tej drugiej mają chyba jutro robic a ja mam czekac do piatku na moja ginke. Chyba mam niski próg bolu. Lzy mi juz same lecą jak mam te bóle. .
co oni Ci tam robia
trzymaj sie, mam nadzieje, ze te meki sie niedlugo skoncza

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Jakie macie wózki? Dwa oddzielne - leżące, głębokie i spacerówki oddzielnie czy może wielofunkcyjne 2/3 w 1? Są jeszcze tzw. 'wózki wielofunkcyjne typu spacerówki', tylko się zastanawiam, czy one będą dobre dla maleństwa - one się niby rozkładają ale nie są głębokie - to nie parasolka ale nie mają też gondoli, coś w tym stylu http://tablica.pl/oferta/wozek-baby-...8-ID56fNj.html, zerkniecie ? Będzie się nadawał?
a masz jakies zyczenia co do tego wozka ?? lekki, ciezki, jakie kola
my mamy 3w1 z tym, ze fotelik wybieralismy indywidualnie, bo te co sa w pakiecie w ogole do nas nie przemawialy I chcialam lekki, bo mimo iz mieszkamy na parterze, bede musiala np sama ladowac go do auta

hmm ja raczej nie jestem przekonana do tej spacerowki

Dopiero niedwano wrocilismy z ostatnich zajec Sr, polozna doslownie nie mogla sie z nami rozstac, na koniec nawet mnie wysciskala
ide spac, dobranoc

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 23:25   #3555
ag9
Zadomowienie

Trochę późno, ale zobaczcie na jaki gadżet się natknęłam

http://www.smartphonephysical.com/ultrasound.html

smartfon z usg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 23:28   #3556
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

virginia a czemu ty chcesz juz teraz sama spacerowke kupowac? co do tej z foty-wyglada n zniszczona, nie wiem jakos mnie nie przekonuje, mam fotelik do karmienia tej firmy i jest ok ale ich wozkow nie znam.
ja mialam przy tymku 2w1 teraz chcemy kupic 3w1 bo tamten jest po prostu bydleciem ciezkim..dla mnie najwazniejsze jest by wozek byl lekki, moza nim bylo jezdzic i po miescie i w trudnych warunkach. zastanawiam sie nad maxi cosi mura 4 lub cos z xlanderow...narazie przegladam i jestem zielona w temacie, przy tymku mielismy uzywany od znajomych i nawet specjalnie nie wybieralam.
jedynie na poczatku uzyjemy tego starego po tymku i w ciagu mies po porodzie kupimy cos fajnego jak teraz nie wybierzemy.
co do poplamionych bluzek eeechh ja to patrzec na siebie nie moge..wiecznie upaprana wlosy w nieladzie i tak jest lepiej niz na poczatku kiedy nie mialam czasu na umycie glowy a kapiel to bylo marzenie:p ale spoko niedlugo powtorka:p
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 23:55   #3557
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
a na zdjęciu mój Kuba w jajku
śliczny chłopczyk, to on w Twoim awatarze, prawda?

Cytat:
Załącznik 5595714
Odezwiemy sie pozniej
śliczna!!!

Cytat:
Chyba mam niski próg bolu. Lzy mi juz same lecą jak mam te bóle.

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Trochę późno, ale zobaczcie na jaki gadżet się natknęłam

http://www.smartphonephysical.com/ultrasound.html

smartfon z usg
rewelacja, ciekawe ile takie cacko kosztuje
Stary 2014-02-26, 00:28   #3558
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość

Dziękuje dziewczyny za rady. Staram sie małego przetrzymywać 2-3 godziny bez jedzenia. Wczoraj po kapieli najadl sie duzo i spał az 5 godzin . Niestety potem w nocy było troszke gorzej bo znowu jadł na spiocha. Dzisiaj w dzień ładnie spi po 3 godzinki i w nocy postaram sie go wybudzac do jedzenia. Ja robie podobnie jak mariola radzi tzn daje małemu cyca jak sie budzi w nocy, jak mu sie odbije to go przewijam i wtedy sie wybudza i je dalej. Cała akcja trwa około godzinki ale potem spi ładnie. Musze go w nocy poprostu zawsze brac do przewijania. Nieraz spał tylko godzinke to go nie przewijałam, ale widze ze jak go nie rozbudze to tak będzie zawsze.
Castia daje małemu smoka, bo tez myslałam ze ma poprostu potrzebe ssania. Nieraz possie troche ale czesciej go wypluwa.
bardzo sie ciesze i oby tak zostalo
wiesz, wieczorem lub w nocy jest nieco mniej mleka, wiec na poczatku sie nie najadaja
Cytat:
Napisane przez meluzyna87 Pokaż wiadomość
Pisałyście czy budzić dziecko, moja Zośka w szpitalu jak zajdła o 9 tak dopiero koło 18. Położne niby kazały ją na początku budzić, ale ona i tak jesć nie chciała wiec kazały dać spokoj, że musi swoje odespac i juz. W domu to samo było, że jadła co 6-8h, zależy ale dzisiejszej nocy sama sie unormował i wstaje jak w zegarku co 4-5h też pokarm musi być treściwy skoro dziecko sie nie budzi, bo Zosieńka nawet jak wstanie to sobie grzecznie lezy, przeciąga sie, że człowiek nie wie kiedy ona wstała

to ide dalej Was czytac, bo Maluch śpi
co polozne to obyczaj
u nas nie do pomyslenia, aby dziecko tyle spalo, max 5 godzin, bo ma to wplyw na laktacje

bardzo mlao dzieci przybiera prawidlowo na wadze po takich karmieniach co 6-8 h, ale moze w twoim przypadku jest inaczej
i mam na mysli oczywiscie noworodki, a nie dzieci starsze

4 godziny to tak normalnie, chociaz nieczeste przy kp

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Cytat:
Załącznik 5595714
Odezwiemy sie pozniej
jestes cudna
Cytat:

Mariola jeśli bedziesz i przeczytasz mam pytanie: po teście oct mi założyli ten balonik, to sie chyba nazywa Cewnik faleya czy po nim jest szansa że szyjka zareaguje czy potem jeszcze jakas indukcja koniecznie? Na czym to polega? Bo tej drugiej mają chyba jutro robic a ja mam czekac do piatku na moja ginke. Chyba mam niski próg bolu. Lzy mi juz same lecą jak mam te bóle.

to jest normalny cewnik, ktory zaklada sie do pecherza moczowego

wypelnia sie go tylko woda i tam na kocu robi sie taki balonik, ktory rozwiera szyjke
czasami ten cewnik wypada, jak sie robi wieksze rozwarcie, ale to nie jest konieczne
trudno mi powiedziec, czy twoja szyjka zareaguje, bo jedne reaguja, drugie nie
indukcja porodu czyli wywolywanie porodu - nie wiem czym robia u was, u nas zakladaja zel prostin dopochwowo lub przebijaja pecherz plodowy i podlaczja kroplowke z oksytocyna
nie wiem co robia u ciebie, ale kazda z tych opcji wchodzi w gre
pytaj o wszystko lekarzy i poloznych ich zakichanym obowiazkiem jest ci wszystko powiedziec, wytlumaczyc i odpowiedziec na pytania, bo co masz sie martwic, jak moga rozwiaz twoje watpliwosci na miejscu

te zakladanie cewnika moim zdaniem jest nieludzkie
sama zalozylabym lekarzom tylko do d
Stary 2014-02-26, 02:03   #3559
nadzwyczajna
Rozeznanie

Caly dzien nie moglam polaczyc sie z forum w telefonie Próbowałam was nadrabiać ale malo co udalo mi sie wylapac. Glupi telefon. Jedyne co to serdecznie gatuluję nowych dzieciaczkow wątkowych. Dobrze mieć to za sobą :thumbup:

Leże w szpitalu. Na sali ze mna 16 latka ktora nic sie nie odzywa i jakas ukrainka chyba albo rosjanka bo wschodni akcent. I tez slowem do mnie nie mowi a mowi niezle po polsku. Obie we wczesnej ciazy i ja z brzuszyskiem. Pogadac nie ma z kim. Sala gdzie leza zaawansowane jak ja zajeta cala. Moze jutro sie cos zwolni to mnie przeniosa.
Mialam badania krwi moczu ktg i ekg. Ekg wyszlo kiepsko i beda robic konsultacje z kardiologiem. Dostalam lek na odprowadzenie wody z organizmu zeby zmniejszyc opuchlizne i biegam siku co 15-20 min. Dlatego nie spie bo sikam ciagle i sie wybudzam. Poza tym wlasnie byla nagla cesarka i maluszek darl sie na caly oddział Ale dziewczyna sie umordowala bo od rana po odziale z kroplowka w te i nazat i nie miala najpierw boli a potem rozwarcia.

Ale moj obrzek sie zmniejszyl. I nogi mniej bolą. Pewnie z ta wodą ze 2 kg zeszlo.
Mysle ze wypuszcza mnie w piatek albo sobote bo nie sadze sebym juz rodziła. No chyba se zdecyduja ze cesarka. Ale jakos mysle se bede rodzic normalnie.
Zreszta moj gin wpisal mi jeszcze wizyte 7 marca i na pewno jek nie omine bo zadnych zwiastunow porodu nie ma. Nawet po seksie nic sie nie ruszyło. Maly twardo sie trzyma mamy. Jak to facet- na wszystko ma czas

A jak moj TZ przyszedl wieczorem to chodzil po oddziale dumny jak paw jakby mi conajmniej 5 raczki zrobił. Pan doktor komplementy sądzil ze taka ladna jestem i w ogole to ten juz w ogole mial z 10 cm wiecej. Ech to meskie ego...

Dobra znowu ide siku i moze zasne troche.

nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 06:47   #3560
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

26.02.2014 o godzinie 3:50 przyszedl na świat mój syn Mikolajek
Poród sn. Przed 21 wygonilam meza do domu, skurcze o których Wam pisalam nie ustępowały, co 3 minuty. Poszłam do lekarza, 3 cm rozwarcia, na porodowke! Mąż się wrócił, i do 1 w nocy chodziliśmy po korytarzu. Potem na lozko porodowe. I do 3.50 sie wyjaśniła sprawa nacieli mnie i szycie troche bolalo.
Miałam super opiekę! Moja gin postawiła na nogi chyba całą porodowke.
Jestem mega zadowolona że to za mna.
Mikolaj spi a ja leze i krwawie

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 06:52   #3561
Trisdom
Zadomowienie

Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Teraz ja dołączam do samolubnych i nie nadrabiam Was gorliwie- pewnie póki się to u nas nie unormuje, to będę pisać o sobie.
Dzisiaj noc adaptacyjna- spanie po karmieniu od 21:30 do 24, potem 1,5 godziny marudzenia i cyckania cochwilę, na co mi pielęgniarka nie pozwoliła i wzięła małą do siebie. Powiedziała, że muszę się po porodzie wyspać. No i spałam do 6- byłam j Małej i dostanę ją o 8 po pobieraniu krwi. Będziemy się uczyć swojego rytmu. Mam teraz jeszcze godzinkę na ogarnięcie się.
Elunka- jak się trzymasz?? Biedactwo jestes z tym cewnikiem.

za tygodnie, wizyty i sukcesy przy Kp- teraz Mariola jesteś naszym skarbem

Ela- GRATULACJE właśnie doczytałam. Dobrze, że szybko poszlo
A drugiego dnia krwawi się już mniej- odpoczywajcie i staraj się zasnąć- siłę będziesz potrzebować na później

Edytowane przez Trisdom
Czas edycji: 2014-02-26 o 06:55
Trisdom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 06:55   #3562
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Poród sn. Przed 21 wygonilam meza do domu, skurcze o których Wam pisalam nie ustępowały, co 3 minuty. Poszłam do lekarza, 3 cm rozwarcia, na porodowke! Mąż się wrócił, i do 1 w nocy chodziliśmy po korytarzu. Potem na lozko porodowe. I do 3.50 sie wyjaśniła sprawa nacieli mnie i szycie troche bolalo.

Gratulacje

tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 07:01   #3563
Ela87
Zakorzenienie

Elunka ! GRATULACJE! Alez sie ciesze

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 07:03   #3564
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:

Gratulacje!!!!

Cytat:
Teraz ja dołączam do samolubnych i nie nadrabiam Was gorliwie- pewnie póki się to u nas nie unormuje, to będę pisać o sobie.
Dzisiaj noc adaptacyjna- spanie po karmieniu od 21:30 do 24, potem 1,5 godziny marudzenia i cyckania cochwilę, na co mi pielęgniarka nie pozwoliła i wzięła małą do siebie. Powiedziała, że muszę się po porodzie wyspać. No i spałam do 6- byłam j Małej i dostanę ją o 8 po pobieraniu krwi. Będziemy się uczyć swojego rytmu. Mam teraz jeszcze godzinkę na ogarnięcie się.
Elunka- jak się trzymasz?? Biedactwo jestes z tym cewnikiem.

za tygodnie, wizyty i sukcesy przy Kp- teraz Mariola jesteś naszym skarbem

Ela- GRATULACJE właśnie doczytałam. Dobrze, że szybko poszlo
A drugiego dnia krwawi się już mniej- odpoczywajcie i staraj się zasnąć- siłę będziesz potrzebować na później
dacie rade a Emilka slodziutka
Stary 2014-02-26, 07:15   #3565
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Załącznik 5595714
Odezwiemy sie pozniej
zakochałam się! (cały tato?)

Cytat:

Śmieję się i płaczę przez Ciebie Ela! Na przemian! TAK BARDZI SIE Z WAMI CIESZĘ! GRATULACJE
Wypoczywajcie. Nie brzmisz jak ktoś z traumą więc wnoszę, że przeżyłaś to dzielnie
nie wierzę że to już...

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2014-02-26 o 07:18
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 07:27   #3566
tygrysek83
Zadomowienie

Tak z zupełnie innej beczki, jutro tłusty czwartek. Szykujecie jakieś pyszności?
Ja sie zastanawiam nad zrobieniem pączków w wersji pieczonej bo jakoś na myśl o smażeniu mi słabo. Z drugiej strony zjadłabym takie pyszne domowe faworki...

Stary 2014-02-26, 07:41   #3567
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:

Gratulacje.

Dobrze mieć to za sobą. Ja już bym też chciała. A tu sie u mnie nie zwnosi na razie...

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Tak z zupełnie innej beczki, jutro tłusty czwartek. Szykujecie jakieś pyszności?
Ja sie zastanawiam nad zrobieniem pączków w wersji pieczonej bo jakoś na myśl o smażeniu mi słabo. Z drugiej strony zjadłabym takie pyszne domowe faworki...

No u mnie mialy byc faworki i paczki a jestem w szpitalu.. i to zebym juz rodziła. To nie, jeszcze wyjde do domu. Jestem w szpitalu juz 4 raz w tej ciąży.

nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-26, 08:03   #3568
BeautifulLie
Zadomowienie

Dzien dobry :-*

Elunka GRATULACJE!!!!!!!!!

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 08:11   #3569
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Elunka gratuluję!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 08:15   #3570
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość

No u mnie mialy byc faworki i paczki a jestem w szpitalu.. i to zebym juz rodziła. To nie, jeszcze wyjde do domu. Jestem w szpitalu juz 4 raz w tej ciąży.
Zawsze możesz zrobic tłusty czwartek za tydzień Ja tak kiedyś świętowałam z opóźnieniem sylwestra gdy sie rozchorowałam i przespałam właściwą imprezę :p

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości