|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
wpadłam Was poczytać i pogratulować nowym mamusiom:
JustLbn Trisdom brawa dla Was!!! ![]() fajnie, że macie już córcie po drugiej stronie brzucha. trzymam też kciuki za następne w kolejce i tyle, padam na ryjek po intensywnym dniu. na szczęście podomykałam wiele spraw i jutro będę się byczyć
|
|
|
|
#3542 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- niee do mnie przychodzi 3/4 dni po porodzie
|
|
#3543 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiem, że miewa się je wcześniej, ja np miałam w 34tc tez na NFZ wózek tez mamy 2w1 tylko troche ciężki i trzeba będzie coś wymyślić, z 3cim piętrem nie ma żartów.. nie wiem jak go bede nosić.. dobrze ze wchodzi w stelaż też fotelik samochodowy więc licze że na 'szybkie' wyskoczenie z domu będę Małą brała w foteliku
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w szpitalu po porodzie wypisuje sie karteczke i tam wpisuje sie dane poradni dzieciecej gdzie bedzie nalezało nasze dziecko , i własnie z tego miejsca do nas bedzie chodziła połozna potem na 1 wizyte u pediatry kupuje sie zeszyt 32 kartkowy w kratke ( u nas tak jest) i przynosi ... potem mam iles tam tyg na dyskietke zdrowia musze załatwiac w nFZ
|
#3545 |
|
Raczkowanie
|
a nawet i nie w 38tc tylko dopiero w 40 jest KTG, właśnie podejrzałam
|
|
#3546 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja będę miała wózek 3w1, doradzic nie umiem bo się nie znam. Mi zależało, żeby koła miał duże i pompowane żeby nasze warunki terenowe sprawnie pokonywał, więc na necie wstępnie się rozejrzałam a później do sklepu na żywo zobaczyc i zamowic. |
||||
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Emilka
Elunka trzymaj sie dzielnie! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
|
|
#3549 |
|
Wtajemniczenie
|
A co z sexi mamami? Z nienagannym wyglądem na codzień mając małe dziecko. Zawsze ładnie ubrane mamuśki, pomalowane, chodzące na szpilach z wózkiem ?
|
|
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3551 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślałam, że ktoś napisze "są..ale tylko w TV;p "
Nie lubie jak teściowa opowiada jak to się niektóre laski zapuszczają po ciąży albo w ciąży ;/ No ale sorry czasami nie ma się siły o siebie tak zadba. Ja teraz często spodnie od tż podbieram, bo w krótkich wygodniej niż np w leginsach i tunice. I jakby mnie teściowa tak zobaczyła to chyba bym się spaliła ze wstydu. Chciałabym w jej wieku wygląda tak jak ona. U mnie w pracy jak pokazywałam zdjecia z wesela to myśleli że mam zdjęcie z jakąś koleżanką a nie z teściową. Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2014-02-25 o 23:04 |
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis rano strasznie miałam najpierw zaliczone wc wszystko poszło górą , potem dołem myslałam ze nie dojde na badanie krwi tz jechal ze mna ale i tak słaba byłam ... dzis na obiad pomidorowa i dobrze bo od razu lepiej sie poczułam ( ta reakcje wywołała cebulka z kiełbaski zapiekanej )
potem doszły skurcze i twardnienia brzucha myslałam ze tz obudze ( spał po nocce) tak napitalało , nie pomogła nospa a ni magnez wyniki wyszły ok tylko znów w moczu leuko 2-4 a dostepne 0-5 , mysle ze jednak to po kuteinie dopochwowej bo musiałam uzyc clotrimazolum tak mnie swedziec zaczeło .... dzis na suwaczku 37 tydz ![]() w piątek wizyta u gina ... Imie tez juz wybrane tzn zaakceptowalismy wybór Amelii ... bedzie Juleczka
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2014-02-25 o 23:03 |
|
|
|
#3553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A już spokojnie możesz rodzic. Ja mam termin tydzien po Tobie i mi gin mówił, że od 4 marca mogę rodzic ;p Fajne imię wybrała córa |
|
|
|
|
#3554 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymaj sie, mam nadzieje, ze te meki sie niedlugo skoncza ![]() Cytat:
![]() my mamy 3w1 z tym, ze fotelik wybieralismy indywidualnie, bo te co sa w pakiecie w ogole do nas nie przemawialy I chcialam lekki, bo mimo iz mieszkamy na parterze, bede musiala np sama ladowac go do auta hmm ja raczej nie jestem przekonana do tej spacerowki Dopiero niedwano wrocilismy z ostatnich zajec Sr, polozna doslownie nie mogla sie z nami rozstac, na koniec nawet mnie wysciskala ide spac, dobranoc
|
|
|
#3555 |
|
Zadomowienie
|
Trochę późno, ale zobaczcie na jaki gadżet się natknęłam
![]() http://www.smartphonephysical.com/ultrasound.html ![]() smartfon z usg
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
virginia a czemu ty chcesz juz teraz sama spacerowke kupowac? co do tej z foty-wyglada n zniszczona, nie wiem jakos mnie nie przekonuje, mam fotelik do karmienia tej firmy i jest ok ale ich wozkow nie znam.
ja mialam przy tymku 2w1 teraz chcemy kupic 3w1 bo tamten jest po prostu bydleciem ciezkim..dla mnie najwazniejsze jest by wozek byl lekki, moza nim bylo jezdzic i po miescie i w trudnych warunkach. zastanawiam sie nad maxi cosi mura 4 lub cos z xlanderow...narazie przegladam i jestem zielona w temacie, przy tymku mielismy uzywany od znajomych i nawet specjalnie nie wybieralam. jedynie na poczatku uzyjemy tego starego po tymku i w ciagu mies po porodzie kupimy cos fajnego jak teraz nie wybierzemy. co do poplamionych bluzek eeechh ja to patrzec na siebie nie moge..wiecznie upaprana wlosy w nieladzie i tak jest lepiej niz na poczatku kiedy nie mialam czasu na umycie glowy a kapiel to bylo marzenie:p ale spoko niedlugo powtorka:p |
|
|
|
#3557 | ||
|
Zadomowienie
|
śliczny chłopczyk, to on w Twoim awatarze, prawda?
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3558 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz, wieczorem lub w nocy jest nieco mniej mleka, wiec na poczatku sie nie najadaja Cytat:
u nas nie do pomyslenia, aby dziecko tyle spalo, max 5 godzin, bo ma to wplyw na laktacje bardzo mlao dzieci przybiera prawidlowo na wadze po takich karmieniach co 6-8 h, ale moze w twoim przypadku jest inaczej i mam na mysli oczywiscie noworodki, a nie dzieci starsze 4 godziny to tak normalnie, chociaz nieczeste przy kp ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() wypelnia sie go tylko woda i tam na kocu robi sie taki balonik, ktory rozwiera szyjke czasami ten cewnik wypada, jak sie robi wieksze rozwarcie, ale to nie jest konieczne trudno mi powiedziec, czy twoja szyjka zareaguje, bo jedne reaguja, drugie nie indukcja porodu czyli wywolywanie porodu - nie wiem czym robia u was, u nas zakladaja zel prostin dopochwowo lub przebijaja pecherz plodowy i podlaczja kroplowke z oksytocyna nie wiem co robia u ciebie, ale kazda z tych opcji wchodzi w gre pytaj o wszystko lekarzy i poloznych ich zakichanym obowiazkiem jest ci wszystko powiedziec, wytlumaczyc i odpowiedziec na pytania, bo co masz sie martwic, jak moga rozwiaz twoje watpliwosci na miejscu te zakladanie cewnika moim zdaniem jest nieludzkie sama zalozylabym lekarzom tylko do d
|
|
#3559 |
|
Rozeznanie
|
Caly dzien nie moglam polaczyc sie z forum w telefonie
Próbowałam was nadrabiać ale malo co udalo mi sie wylapac. Glupi telefon. Jedyne co to serdecznie gatuluję nowych dzieciaczkow wątkowych![]() ![]() . Dobrze mieć to za sobą :thumbup:Leże w szpitalu. Na sali ze mna 16 latka ktora nic sie nie odzywa i jakas ukrainka chyba albo rosjanka bo wschodni akcent. I tez slowem do mnie nie mowi a mowi niezle po polsku. Obie we wczesnej ciazy i ja z brzuszyskiem. Pogadac nie ma z kim. Sala gdzie leza zaawansowane jak ja zajeta cala. Moze jutro sie cos zwolni to mnie przeniosa. Mialam badania krwi moczu ktg i ekg. Ekg wyszlo kiepsko i beda robic konsultacje z kardiologiem. Dostalam lek na odprowadzenie wody z organizmu zeby zmniejszyc opuchlizne i biegam siku co 15-20 min. Dlatego nie spie bo sikam ciagle i sie wybudzam. Poza tym wlasnie byla nagla cesarka i maluszek darl sie na caly oddział Ale dziewczyna sie umordowala bo od rana po odziale z kroplowka w te i nazat i nie miala najpierw boli a potem rozwarcia.Ale moj obrzek sie zmniejszyl. I nogi mniej bolą. Pewnie z ta wodą ze 2 kg zeszlo. Mysle ze wypuszcza mnie w piatek albo sobote bo nie sadze sebym juz rodziła. No chyba se zdecyduja ze cesarka. Ale jakos mysle se bede rodzic normalnie. Zreszta moj gin wpisal mi jeszcze wizyte 7 marca i na pewno jek nie omine bo zadnych zwiastunow porodu nie ma. Nawet po seksie nic sie nie ruszyło. Maly twardo sie trzyma mamy. Jak to facet- na wszystko ma czas ![]() A jak moj TZ przyszedl wieczorem to chodzil po oddziale dumny jak paw jakby mi conajmniej 5 raczki zrobił. Pan doktor komplementy sądzil ze taka ladna jestem i w ogole to ten juz w ogole mial z 10 cm wiecej. Ech to meskie ego... Dobra znowu ide siku i moze zasne troche. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
26.02.2014 o godzinie 3:50 przyszedl na świat mój syn Mikolajek
Poród sn. Przed 21 wygonilam meza do domu, skurcze o których Wam pisalam nie ustępowały, co 3 minuty. Poszłam do lekarza, 3 cm rozwarcia, na porodowke! Mąż się wrócił, i do 1 w nocy chodziliśmy po korytarzu. Potem na lozko porodowe. I do 3.50 sie wyjaśniła sprawa nacieli mnie i szycie troche bolalo.Miałam super opiekę! Moja gin postawiła na nogi chyba całą porodowke. Jestem mega zadowolona że to za mna. Mikolaj spi a ja leze i krwawie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3561 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Teraz ja dołączam do samolubnych i nie nadrabiam Was gorliwie- pewnie póki się to u nas nie unormuje, to będę pisać o sobie.
Dzisiaj noc adaptacyjna- spanie po karmieniu od 21:30 do 24, potem 1,5 godziny marudzenia i cyckania cochwilę, na co mi pielęgniarka nie pozwoliła i wzięła małą do siebie. Powiedziała, że muszę się po porodzie wyspać. No i spałam do 6- byłam j Małej i dostanę ją o 8 po pobieraniu krwi. Będziemy się uczyć swojego rytmu. Mam teraz jeszcze godzinkę na ogarnięcie się. Elunka- jak się trzymasz?? Biedactwo jestes z tym cewnikiem. ![]() Ela- GRATULACJE właśnie doczytałam. Dobrze, że szybko poszlo ![]() A drugiego dnia krwawi się już mniej- odpoczywajcie i staraj się zasnąć- siłę będziesz potrzebować na później
Emilka 25.02.2014 Leon 19.04.2016 Edytowane przez Trisdom Czas edycji: 2014-02-26 o 06:55 |
|
|
|
#3562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Elunka ! GRATULACJE! Alez sie ciesze
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3564 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wypoczywajcie. Nie brzmisz jak ktoś z traumą więc wnoszę, że przeżyłaś to dzielnie nie wierzę że to już...
Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-02-26 o 07:18 |
||
|
|
|
#3566 |
|
Zadomowienie
|
Tak z zupełnie innej beczki, jutro tłusty czwartek. Szykujecie jakieś pyszności?
Ja sie zastanawiam nad zrobieniem pączków w wersji pieczonej bo jakoś na myśl o smażeniu mi słabo. Z drugiej strony zjadłabym takie pyszne domowe faworki... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3567 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze mieć to za sobą. Ja już bym też chciała. A tu sie u mnie nie zwnosi na razie... Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3568 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry :-*
Elunka GRATULACJE!!!!!!!!! Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3569 |
|
Wtajemniczenie
|
Elunka gratuluję!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tak kiedyś świętowałam z opóźnieniem sylwestra gdy sie rozchorowałam i przespałam właściwą imprezę :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

nie wiem jak go bede nosić..
dobrze ze wchodzi w stelaż też fotelik samochodowy więc licze że na 'szybkie' wyskoczenie z domu będę Małą brała w foteliku 

) a jutro znów od rana latam bo muszę sprawy załatwiać, potem lekcje.
? Będzie się nadawał?