W Nowy Rok wkraczamy i offtopowo o włosy nadal dbamy - cz. XXIX - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-25, 21:20   #4051
Kaveri
Spaceroholiczka

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy i offtopowo o włosy nadal dbamy - cz. XXIX

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
ja mam yc baardzo blisko w dwóch różnych miejscach i właśnie na koniec stycznia mi zaprzyjaźniona kobitka z jednego stoiska powiedziala, że ostatnia szansa na taką cenę, bo od lutego wszędzie drożej :/
Mi to zawsze wiatr w oczy i chleb masłem do dołu... Skusiłam się na lakiery China Glaze - jedyne źródło umarło, już ich nie sprowadzają, mam zamiar zakochać się w woskach YC - drożeją. Jak żyć?

Jeszcze muszę iść usunąć dwie ósemki, bo rosną mi poziomo
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 21:44   #4052
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Kav mi wyszły już cztery, wkurzają mnie jak nie wiem, czasami pobolewa mnie dziąsło, pytałam się prywatnie to w jednym miejscu powiedzieli mi 1000zł, w drugim 800, w następnym 500 za usunięcie wszystkich, nie chce iść na fundusz bo ciocia była i cierpiała takie katorgi przez tego dentystę, że aż na samą myśl mam ciary

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Przygarnęłam GR rich color 06 i widziałam GR quick dry za 4 zł i się oparłam jutro jestem na uczelni od 8-17 mam nudne wykłady więc spakowałam już książkę do czytania
M4rt3czk4_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 22:03   #4053
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez M4rt3czk4_92 Pokaż wiadomość
Kav mi wyszły już cztery, wkurzają mnie jak nie wiem, czasami pobolewa mnie dziąsło, pytałam się prywatnie to w jednym miejscu powiedzieli mi 1000zł, w drugim 800, w następnym 500 za usunięcie wszystkich, nie chce iść na fundusz bo ciocia była i cierpiała takie katorgi przez tego dentystę, że aż na samą myśl mam ciary [COLOR="Silver"]

Przygarnęłam GR rich color 06 i widziałam GR quick dry za 4 zł i się oparłam jutro jestem na uczelni od 8-17 mam nudne wykłady więc spakowałam już książkę do czytania
A to mi te ósemki rozkopują inne zęby, w ogóle nie wyszły ponad dziąsła. U góry jedna idzie normalnie, a druga chyba nie ma szans nigdy się wybić, bo na RTG ledwo co ją widać. W każdym razie nieuniknione raczej będzir usuwanie dolnych...

Gdzie widziałaś? Tż ma rodzinę w Twoich okolicach, najwyżej go tam wyślę i przeszkolę jak top coat wygląda A właśnie maluję Rich Color nr 08 i czuję się jak barbie
Stary 2014-02-25, 22:13   #4054
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
Właśnie myślałam o Oh so special albo Storm. Garden of Eden też ładna
Yankee Candle kupuję na stoisku w jednej z galerii w Białymstoku.
Ja jeszcze myślałam nad Vintage Romance, ale ostatecznie uznałam, że zbyt błyszczące. I też się wahałam między Oh so special i Storm.
A kupujesz tarteletki czy coś innego?

Cytat:
Napisane przez kwrobel2 Pokaż wiadomość
Piesku Yankee jest dostępne w przejściu podziemnym koło McDonalda przy Centralnym... Na przeciwko wejścia na przystanek tramwajowy w kierunku Pragi.
Kochana, Ty zawsze wszystko wiesz!

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Hi5. Ja już nawet nie kupuję spódnic krótszych, niż do kolan.

Wszystko macie w tej Warszaffce, a Ty wszystko o niej wiesz
TŻ na szczęście mnie utwierdził w przekonaniu, że wcale nie jest taka krótka, chociaż sprawdzałyśmy ze współlokatorką, że nie mogę się pochylać na wyprostowanych nogach .

Haha, i przez wróbelka wywalę jutro trochę kasy, ale czaiłam się na te woski od dawna.

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 22:14   #4055
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;45323514]proszę

brawo [/QUOTE]

Cytat:
A to mi te ósemki rozkopują inne zęby, w ogóle nie wyszły ponad dziąsła. U góry jedna idzie normalnie, a druga chyba nie ma szans nigdy się wybić, bo na RTG ledwo co ją widać. W każdym razie nieuniknione raczej będzir usuwanie dolnych...

Gdzie widziałaś? Tż ma rodzinę w Twoich okolicach, najwyżej go tam wyślę i przeszkolę jak top coat wygląda A właśnie maluję Rich Color nr 08 i czuję się jak barbie
Mi wszystkie wychodzą równo, więc nic mi nie rozkopują, dentysta widząc zdjęcie stwierdził, że mają dużo miejsca.

A widziałam w drogerii Kosmyk, w samym centrum miasta mojej mieścinki
Stary 2014-02-25, 22:19   #4056
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
TŻ na szczęście mnie utwierdził w przekonaniu, że wcale nie jest taka krótka, chociaż sprawdzałyśmy ze współlokatorką, że nie mogę się pochylać na wyprostowanych nogach .
Mam taki problem ze spódnicami w Sinsay - pochylam się na wyprostowanych nogach, świecę tyłkiem z tyłu, uginam nogi - świecę przodem
Cytat:
Mi wszystkie wychodzą równo, więc nic mi nie rozkopują, dentysta widząc zdjęcie stwierdził, że mają dużo miejsca.

A widziałam w drogerii Kosmyk, w samym centrum miasta mojej mieścinki
U mnie ciasno jak cholera, ale w sumie nie bolą mnie jakoś bardzo...

Coś jeszcze ciekawego tam jest?
Stary 2014-02-25, 22:20   #4057
deszczowypies
Zakorzenienie

Opiekane pianki, słodko-słony karmel, korzenna pomarańcza, truskawka w bitej śmietanie, miód i przyprawy?
Przestaję kupować lakiery do paznokci, zaczynam kolekcjonować woski.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 22:29   #4058
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Cytat:
Coś jeszcze ciekawego tam jest?
możesz dostać tam maskę widmo GK żółtą, kallosy, joaśki, jantar, z lakierów to miyo, eveline, pierre rene, rimmel, killys, joko, GR ale nie wszystkie, piaskaczy raczej żadnych tam nie ma, jest jeszcze paese, essence, inglot :P
Stary 2014-02-25, 22:30   #4059
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Opiekane pianki, słodko-słony karmel, korzenna pomarańcza, truskawka w bitej śmietanie, miód i przyprawy?
Ja czaję się na ten, który podobno pachnie praniem
Stary 2014-02-25, 22:32   #4060
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Mam taki problem ze spódnicami w Sinsay - pochylam się na wyprostowanych nogach, świecę tyłkiem z tyłu, uginam nogi - świecę przodem
Ja też tak mam, ale z jedną co jest mega ołówkowa, tę mam rozkloszowaną więc zakładką jakąś zawsze zasłonię co trzeba .

Cytat:
możesz dostać tam maskę widmo GK żółtą, kallosy, joaśki, jantar, z lakierów to miyo, eveline, pierre rene, rimmel, killys, joko, GR ale nie wszystkie, piaskaczy raczej żadnych tam nie ma, jest jeszcze paese, essence, inglot :P
Co to jest maska widmo GK żółta?

Cytat:
To podobno wystarczy sobie kupić bawełnianą Isanę.

Stary 2014-02-25, 22:36   #4061
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
RAJ!

[QUOTE=deszczowypiesCo to jest maska widmo GK żółta?

To podobno wystarczy sobie kupić bawełnianą Isanę. [/QUOTE]
Podbijam!

A idź... Zawsze, kiedy myłam włosy, nakładałam ją na długość, woda spływała mi po pysku, oczy piekły, a nos czuł zapach proszku, czułam się, jakby ktoś mnie wrzucił do pralki
Stary 2014-02-25, 22:41   #4062
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
A idź... Zawsze, kiedy myłam włosy, nakładałam ją na długość, woda spływała mi po pysku, oczy piekły, a nos czuł zapach proszku, czułam się, jakby ktoś mnie wrzucił do pralki
Ja osobiście tego prania nie czułam, ale słyszałam, że większość osób ma takie odczucia .

Stary 2014-02-25, 22:50   #4063
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Ja osobiście tego prania nie czułam, ale słyszałam, że większość osób ma takie odczucia .
Bardziej czułam proszek, niż pranie i to mnie odrzucało, a zapachem prania mogłabym się wręcz zaciągać, tak lubię! Liczę więc, że wosk będzie pachniał, jak świeżo wyprane pranie, nic mi więcej do szczęścia nie będzie potrzeba
Stary 2014-02-25, 22:55   #4064
kwrobel2
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja ostatnio dostałam od przyjaciółek 8 szt, bo w zamian za jakieś drobne przysługi kupują mi woski

Cytat:
Fluffy towels pachnie praniem... i jest teraz zapachem miesiąca, więc jest 25% taniej...

Cytat:
Ja tam czuję

Muszę zrobić porządki w woskach i posłać w świat te które mi się nie podobają. Więc pewnie będę miała do podziału kilka zapachów... Dam znać jak je przejrzę
ilość porażek: 12
2016

kwrobel2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 05:02   #4065
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdizA Pokaż wiadomość
Całkiem niezła jak na cenę 12 zł paletka cieni
"Całkiem niezła" czy też "byle jaka, ale za dwanaście złotych nie ma co dużo wymagać " ?

Cytat:
Jestem rozczarowana pigmentacją, myślałam, że będzie lepsza, a tu nawet bardzo ciemny fiolet się rozmywa... Nie mówiąc już o tym, że po kilku godzinach wyglądam jakbym była bez makijażu
Chciałam zakrzyknąć : nie wierzę, ale bardziej na miejscu będzie : jestem zaskoczona. Co prawda fioletów nie używam. Przerobiłam parę paletek Sleeka i muszę stwierdzić, że od momentu kiedy czwórki od Chanel, ze względu na cenę, przestały być dla mnie osiągalne, nie spotkałam lepszych cieni niż te od Sleeka'a. I tak pod względem pigmentacji, komfortu używania jak i trwałości. A ja, na co daję uroczyste słowo harcerza, wyjątkowo krytyczna jestem. Jedyna wadą paletek Sleek jest to, że dobór kolorów w jednym zestawie jest niedoskonały. Ale to opinia z punktu widzenia klienta, a nie producenta. Dla tego drugiego to nie wada, a zaleta. .

Cytat:
A na jaką bazę kładziesz?
U mnie przy sleekowych cieniach żadne bazy niepotrzebne.

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
A mnie jakoś nie zachwyciła tych jasnych nie widać wcale, a te brokatowe się tak osypują, że wyglądam jakbym się cała obsypała brokatem
Ha ! Nie kupuję.

Cytat:
Kobo nie miałam, Artdeco rzeczywiście dobra
ArtDeco jest bardzo dobra, ale ciężka. To raczej do galowych makijaży i {jak na mój gust} wyłącznie do cieni perłowych. Na co dzień ja polecałabym bazę Lumene.

Cytat:
Napisane przez EdizA
jak na wszystkie inne osypujące się cienie (np. Sleek)-
Ty też twierdzisz, cienie Sleeka osypują się przy nakładaniu ? To ja już nic nie wiem. Makijaż zawsze (sic !) zaczynam od podkładowania twarzy, a dopiero później cienie. Wierzcie mi - nigdy nie miałam problemu z osypanymi cieniami.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 06:12   #4066
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
A jak z kryciem, bo właśnie się nad nim ostatnio zastanawiałam ale wiadomo jak to róże mają ? Pokusisz jeszcze jakimś GR Rich Color?
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 07:35   #4067
aleeexandra
Rozeznanie

Cytat:
Ja jeszcze myślałam nad Vintage Romance, ale ostatecznie uznałam, że zbyt błyszczące. I też się wahałam między Oh so special i Storm.
A kupujesz tarteletki czy coś innego?
Kupuję tarteletki, ale mają tam też samplery i pełnowymiarowe świece. Zbankrutuję

Cytat:
Mam słony karmel, uwielbiam ten zapach! Aktualnie w kominku siedzi Vanilla cupcake
aleeexandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 08:25   #4068
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
A jak z kryciem, bo właśnie się nad nim ostatnio zastanawiałam ale wiadomo jak to róże mają ? Pokusisz jeszcze jakimś GR Rich Color?
Pokażę później, ale mam dwie warstwy i kryje w 100%. Mogę też pokusić nr 108 - jest piękny! Czerń jest jednowarstwowa, taki delikatny szaraczek - mam na tumblrze, na dodatek ten lakier sam maluje

Ale się wkurzyłam. Poszłam do innej okulistki i okazało się, że podobno mam za mocne okulary i to jeszcze inną wadę, jak ja, kutfa, bez okularów jestem jak kret, a aktualne okulary nie dają mi do końca efekfu HD. Mam to gdzieś, nie noszę okularów wcale, najwyżej oślepnę.
Stary 2014-02-26, 08:49   #4069
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Pokażę później, ale mam dwie warstwy i kryje w 100%. Mogę też pokusić nr 108 - jest piękny! Czerń jest jednowarstwowa, taki delikatny szaraczek - mam na tumblrze, na dodatek ten lakier sam maluje
Się zgadzam z tą panią! #108 jest omnomnom! Kupować!
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-26, 08:58   #4070
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Chciałam zakrzyknąć : nie wierzę, ale bardziej na miejscu będzie : jestem zaskoczona. Co prawda fioletów nie używam. Przerobiłam parę paletek Sleeka i muszę stwierdzić, że od momentu kiedy czwórki od Chanel, ze względu na cenę, przestały być dla mnie osiągalne, nie spotkałam lepszych cieni niż te od Sleeka'a. I tak pod względem pigmentacji, komfortu używania jak i trwałości. A ja, na co daję uroczyste słowo harcerza, wyjątkowo krytyczna jestem. Jedyna wadą paletek Sleek jest to, że dobór kolorów w jednym zestawie jest niedoskonały. Ale to opinia z punktu widzenia klienta, a nie producenta. Dla tego drugiego to nie wada, a zaleta. .

U mnie przy sleekowych cieniach żadne bazy niepotrzebne.
No właśnie miałam Ci powiedzieć, że to wszystko przez brak bazy, ale zbiłaś ten argument. Nie wiem, może ja mam jakieś wybujane oczekiwania co do cieni.

Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
Kupuję tarteletki, ale mają tam też samplery i pełnowymiarowe świece. Zbankrutuję

Mam słony karmel, uwielbiam ten zapach! Aktualnie w kominku siedzi Vanilla cupcake
Kuuuusisz... Chociaż dzisiaj chyba nic nie kupię, bo idę z koleżanką na kawę i nie będziemy w pobliżu .

Stary 2014-02-26, 09:21   #4071
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
"Całkiem niezła" czy też "byle jaka, ale za dwanaście złotych nie ma co dużo wymagać " ?

ArtDeco jest bardzo dobra, ale ciężka. To raczej do galowych makijaży i {jak na mój gust} wyłącznie do cieni perłowych. Na co dzień ja polecałabym bazę Lumene.

Ty też twierdzisz, cienie Sleeka osypują się przy nakładaniu ? To ja już nic nie wiem. Makijaż zawsze (sic !) zaczynam od podkładowania twarzy, a dopiero później cienie. Wierzcie mi - nigdy nie miałam problemu z osypanymi cieniami.
Całkiem nie zła jak na tę półkę cenową. Całkiem niezła jak na paletę drogeryjną. Całkiem niezła, bo metaliczne cienie napigmentowane. Całkiem niezła, bo da się nią zrobić i dzienny i wieczorowy makijaż. Byle jaką jej bym nie nazwała

Ja mam wybitnie tłuste powieki i jeśli chcę, żeby makijaż mi się trzymał dzień i noc, to sięgam tylko i wyłącznie po ArtDeco. Za to baza Hean jest idealna na dzień.

To jest też kwestia nakładania cieni i pędzla jakim to robimy. Poza tym ważne jest też to czy cienie mają się do czego "przyczepić"- np. do bazy. Jest wiele czynników odpowiadających za to, czy cień/ pigment się osypie, czy też nie.

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
No właśnie miałam Ci powiedzieć, że to wszystko przez brak bazy, ale zbiłaś ten argument. Nie wiem, może ja mam jakieś wybujane oczekiwania co do cieni.
Nie. Cienie mają się utrzymać na oku, po prostu. Jeśli pod koniec dnia ich praktycznie nie ma, to nie jest to oznaka Twoich wybujałych oczekiwań tylko tego, że się one najzwyczajniej nie trzymają. Tak samo z pigmentacją- jeśli się źle rozcierają, jeśli zmieniają kolor podczas blendowania, jeśli po prostu zanikają- to nie są zbyt dobre i już.
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 09:45   #4072
miranda122
Zakorzenienie

Hej Chyba mam dzisiaj GHD, bo rano byłam włosy. Idę tylko na 1 lekcję, bo 2 są odwołane, a na matmę nie umiałam, więc stwierdziłyśmy z koleżanką, że nie pójdziemy, na wf i tak bym nie ćwiczyła, więc idziemy tylko na polski, bo jakąś prezentację musimy przedstawić.. choć i tak nikt nie wie co i kiedy mówić

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 10:10   #4073
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Ale się wkurzyłam. Poszłam do innej okulistki i okazało się, że podobno mam za mocne okulary i to jeszcze inną wadę, jak ja, kutfa, bez okularów jestem jak kret, a aktualne okulary nie dają mi do końca efekfu HD. Mam to gdzieś, nie noszę okularów wcale, najwyżej oślepnę.
Jeśli człowiek wdziewa okulary/soczewki, to albo powinien znaleźć dobrego patrzałkologa, albo skonsultować diagnozę w dwóch miejscach co najmniej.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-26, 10:38   #4074
miranda122
Zakorzenienie

Dzisiaj się troszkę zdziwiłam, jak tak z boku spojrzałam na moje włosy, że już tak urosły Aż musiałam to udokumentować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3590.jpg (97,6 KB, 27 załadowań)

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 10:54   #4075
moooniek
Zakorzenienie

Oliwia, dopiero teraz przeczytalam wiadomosc, wiec za pozno.

Co do spotkania, to ja odpadam. 4x w tygodniu treningi, w weekendy turnieje, zostaje mi dzien, dwa wolnego i wtedy po szkole spie i sie ucze...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-26, 11:19   #4076
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies
No właśnie miałam Ci powiedzieć, że to wszystko przez brak bazy, ale zbiłaś ten argument.
Nie przypuszczam, żeby to aż taki wpływ miało, bo ja np. bazy rzadko używam i nie narzekam ani na pigmentację, ani na trwałość cieni od Sleeka. Jak widać i przy cieniach dobrze się ma maksyma : wszystko kwestią osobniczą.

Cytat:
Napisane przez deszczowypies
Nie wiem, może ja mam jakieś wybujane oczekiwania co do cieni.
Żebyś Ty wiedziała jakie ja mam. Dlatego też przestałam KWC czytać, bo raz za razem wpuszczana w maliny byłam

Poczekaj, Misslyn jeszcze nie macałam

Cytat:
Napisane przez EdizA
Całkiem nie zła jak na tę półkę cenową. Całkiem niezła jak na paletę drogeryjną. Całkiem niezła, bo metaliczne cienie napigmentowane. Całkiem niezła, bo da się nią zrobić i dzienny i wieczorowy makijaż. Byle jaką jej bym nie nazwała
Szczerze ? Nie poczułam się nic, a nic skuszona. Jak wnioskuję : przeciętniaczek, z którego tylko artysta wielkiego formatu coś wykrzesać zdoła. Ja – na pewno nie. A szkoda, bo cena wyjątkowo zacna.

Cytat:
Napisane przez EdizA
Ja mam wybitnie tłuste powieki i jeśli chcę, żeby makijaż mi się trzymał dzień i noc, to sięgam tylko i wyłącznie po ArtDeco. Za to baza Hean jest idealna na dzień.
Ależ ja nie zasugerowałam nawet, że baza od ArtDeco jest zła. Zgrzeszyłabym niewymownie, gdym coś takiego rzekła. Napisałam, iż jest ona zbyt ciężka do codziennego makijażu. Oczywiście – subiektywne odczucie.
Bazy Hean nie znam i nie chcę poznać. Raz ją tylko wąchałam. Wystarczy. A tak w ogóle to mam awersję do kosmetyków z tej firmy. Pewnie coś tam kiedyś mnie ubodło. I przypuszczam, że nie tylko mnie, bo widzę jak u mnie w mieście już z każdej prawie drogerii stoiska Hean są rugowane.

Cytat:
Napisane przez EdizA
To jest też kwestia nakładania cieni.
To przede wszystkim. Powtarzam to przy każdej, nawet tej najprostszej czynności : nie umiesz, to się za to nie bierz; idź w kąt i ucz się.

Cytat:
Napisane przez EdizA
Jest wiele czynników odpowiadających za to, czy cień/ pigment się osypie, czy też nie.
Jest jeden najważniejszy : jakość produktu. Jak przymiotów w cieniach mało, to i ArtDeco nie pomoże.

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Jeśli człowiek wdziewa okulary/soczewki, to albo powinien znaleźć dobrego patrzałkologa, albo skonsultować diagnozę w dwóch miejscach co najmniej.
Święta prawda. U mnie w szufladzie od paru lat leżą okulary za ponad tysiąc złotych złotych {oprawki ze szkłami}. Kiedy nie mogłam ich nosić, to skonsultowałam się z innym okulistą i okazało się, że na moją wadę żadne okulary nie pomogą.
Stary 2014-02-26, 11:35   #4077
Dizzy1906
Zadomowienie

Hej.
Można dołączyć?
Szukałam najświeższego wątku idąc praktycznie od XII.. ależ Wy spamujecie :P
Włosy zaczęłam zapuszczać w wakacje 2012r. Wtedy to odkryłam takie rzeczy jak olejowanie, SLS, itp.
Obecnie udało mi się odkryć mój ulubiony olej (tzn moich włosów) - z winogron oraz ten najgorszy - z ryżu.
Jeśli chodzi o szampony to jakoś ciężko mi się przestawić na te bez SLS a moim obecnym Nr 1 jest Isana . Podobnie jak odżywka, tyle, że ona nie ma SLS.
Niestety mam lekki problem z systematycznością.. I wierzę, że ten wątek doprowadzi mnie do porządku
Jeśli chodzi o zdjęcia to zamieszczę je zapewne jutro, bo dopiero wtedy będę w domu i będę miała do nich dostęp.
Przeczytałam post pierwszy, więc wierzę, że Was nie rozzłościłam :P
Pozdrawiam

Dizzy1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 11:44   #4078
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dizzy1906 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o szampony to jakoś ciężko mi się przestawić na te bez SLS a moim obecnym Nr 1 jest Isana . Podobnie jak odżywka, tyle, że ona nie ma SLS.
Ja na mój nos - mylisz detergent z silikonem.
A ten wątek to Cię raczej prędzej do bankructwa niż do porządku doprowadzi
Stary 2014-02-26, 11:47   #4079
Eneajla
Zakorzenienie

Ja powiem, że każda wersja paletki sleek jest inna i takie zdanie, że ogólnie paletki sleek są beznadziejne ze względu na trwałość/osypywanie jest nie na miejscu. Ze sleekiem jest tak, że trafiają się perełki i buble. Zatem racje mają te co narzekają i te co chwalą

Edytowane przez Eneajla
Czas edycji: 2014-02-26 o 11:48
Eneajla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 11:50   #4080
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Cytat:
W moim przypadku- w księgarni poza tym mniejsze osiedlowe drogerie i internet. Nie widziałam jej ani w Hebe ani tym bardziej w Rossie W asortymencie Laboo i Natury jestem nierozeznana
w mnie w Laboo nie widziałam nic z Hean, jedynie Paese

Cytat:
Patka, uwielbiam tę Milkę A dzisiaj będę rozdziewiczać dwójkę Twoich dzieci.
ja jej jeszcze nie otworzyłam

Cytat:
Oh so special, brązy, róże i fiolety. Ale teraz czaję się na Garden of Eden, jak tylko kupię bazę i odkryję, że z bazą Sleek się sprawdza.

Gdzie kupujesz Yankee Candle?

Odebrałam dzisiaj dwa telefony od Playa i dwa od szkół językowych, zaraz zwariuję .
ładna jest ta paletlka

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie, czy to z załącznika, jest choć trochę podobne do TEGO ? Bo mam malować grupę aerobikową ze szkoły na zawody, ale nie wiem czy się nadaję One nie chciały tego dziubka przy (nie wiem jak nazywa się do różowe przy oku xD) One będą miały lepsze cienie i kupią białą kredkę, do tych kreseczek, więc to będzie lepiej wyglądało
nadajesz się

Cytat:
Haha, i przez wróbelka wywalę jutro trochę kasy, ale czaiłam się na te woski od dawna.
a idź ja też czaję się na woski yc

Cytat:

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Dzisiaj się troszkę zdziwiłam, jak tak z boku spojrzałam na moje włosy, że już tak urosły Aż musiałam to udokumentować

Cytat:
Napisane przez Dizzy1906 Pokaż wiadomość
Hej.
Można dołączyć?
Szukałam najświeższego wątku idąc praktycznie od XII.. ależ Wy spamujecie :P
Włosy zaczęłam zapuszczać w wakacje 2012r. Wtedy to odkryłam takie rzeczy jak olejowanie, SLS, itp.
Obecnie udało mi się odkryć mój ulubiony olej (tzn moich włosów) - z winogron oraz ten najgorszy - z ryżu.
Niestety mam lekki problem z systematycznością.. I wierzę, że ten wątek doprowadzi mnie do porządku
Jeśli chodzi o zdjęcia to zamieszczę je zapewne jutro, bo dopiero wtedy będę w domu i będę miała do nich dostęp.
Przeczytałam post pierwszy, więc wierzę, że Was nie rozzłościłam :P
Pozdrawiam
hej

Cytat:
A ten wątek to Cię raczej prędzej do bankructwa niż do porządku doprowadzi
racja

napisałam plan pracy, wydrukuję i idę zanieść promotorowi, na szczęście to jest taki orientacyjny, a jak coś to poprawię i zaniosę na następne seminarium
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości