|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
my z tz cesto jezdzimy w gory, ale do.lasu a tam.jednak wygodniej w nosidle Cytat:
![]() w krakowie juz 3takie padly zreszta gastrobomia to kijowy biznes w ogole AAAMELKA 10 karmien? ! cos jest nie tak nie chce byc zla kolezanka z wizazu, ale stanowczo za duzo wiekszosc dzieci w tym wieku je 6 raz szcegolbie ze przesypia ci noc nie powinine jesc czesciej niz co 2,5godziny moze sie nienajada? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3662 |
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
dobra, dziecko oszalało. ściąga mi skarpete i świetnie się przy tym bawi
|
|
#3663 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Godzina 15 a moje dziecko praktycznie bez spania w dzień jest w świetnym humorze i gada na macie
![]() Cytat:
ale jej się akurat nie dziwię Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a są inne kolory tego płaszcza? |
|||||||
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
co do plaszcza to owszem mam ten z msq
przechodzilam w nim cala zime, bo.mrozow nie bylo wiec byl idealny teraz juz mi w nim za cieplo wiec tylko w chlodniejsze dni flausz fajny ale wykonanie.liche bo dwa razy mi sie poprul dobrze ze moja mama ogarnia maszyne bo mi go bez problemu podszyla MADZIUCHNA pytalam tzta i powiedzial ze koniecznoe jeden dzien.przerwy. on w ogole.uwaza ze nie powinno sie cwiczyc codziennie, a juz napewno nie ten sam zestaw treningowy na te same partie. bo moze dojscdo tego ze organizm sam bedzie swoje miesnie spalal. dlatego jak kiedys mi rozpisywal treningi to chodzilam 3x w tyg na zumbe po 2h, 3 razy na silownie, a jak.chcialam isc w ten.ostatni dzien to tylko basen i na silowni mialam rozpisane na rozne partie ciala trening zreszta zauwaz ze tak samo jest p90x ulozone dlatego ja napewno zrobie w shredzie conajmniej jeden dzien przerwy w kazdym.levelu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3665 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do d8** są takie godziny pracy a jesli pójdę choćby na troche do pracy to chyba właśnie tego typu godziny będę mieć... ;/ Cytat:
Piękny płaszcz! Cytat:
Zuzka też na powrocie z przychodni zasnęła po płaczu przy ubieraniu ( nigdy się nie zdarzało...) i pospała godzinę, obudziła się na jedzenie i jadła juz na śpiocha..... Cytat:
Superowy Miłoszek! J bym wywaliła... Hmmm ja mam wrażenie, ze od północy już zaliczyłam z 6albo i 7 karmien. Ciężko mi zliczyć nocne w taką noc jak dzisiejsza (spała z nami...)
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
kasiunia sa jeszcze dwa kolory tego plaszcza
ciemny szary i taki cielisty chyba ten ciemny szary super., bo przez przypadek go zamowilam, ale zamienilam jednak na ten co wybralam.na pocatku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3667 | |
|
czyli Endżi
|
Już tassia napisała, ja tylko potwierdzam
![]() http://www.mosquito-sklep.pl/pl/kurt...kapturem.html# Cytat:
![]() Oj, mrozów jednak troszkę było Ja bym w nim nie wyrobiła w zimie. Wczoraj wieczorem było 5 stopni na plusie, miałam płaszczyk a wymarzłam jak diabli. Zimą puchowa kurtka to dla mnie mus, inaczej nie wyściubiam nosa za drzwi.
|
|
#3668 |
|
dryfuję słowami
|
tak. małe alergie mogą ujawnić się później i mieć lekkie objawy. ale to wszystko przechodzi z czasem. skoro duże alergie przechodzą, to małe tym bardziej
![]() ale też lekarzem nie jestem żeby diagnozować
|
|
#3669 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3670 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam już szarą kurtkę, szary płaszcz przejściowy i szary cienki płaszcz więc liczyłam na jakiś bardziej zdecydowany kolorCytat:
a ja zawsze myślałam, że przy skazie są suche placki i skóra się łuszczy
|
||
|
|
|
#3671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem zła bo dzwoniłam do babci i oburzona jest ze młody bez chrztu :/ mówiła że jak w maju przyjadę to ona go ochrzci jak ja tego nie zrobię - no bez jaj :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ci09kbw638flh.png Wikusiowe ząbki http://s2.pierwszezabki.pl/054/054025980.png?1640 Edytowane przez nephelim89 Czas edycji: 2014-02-26 o 16:11 |
|
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, słuchajcie, bo wygląda na to, że wylicytuję taką kurteczkę
![]() Ale ja już dla Enci mam. Chyba, bo aukcja kończy się za 5 h, ale nikt poza mną nie licytuje. Jakby któraś z Was była zainteresowana, to dajcie znać, bo po co mi 3 kurtki
|
|
#3673 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za ząbkaCytat:
Cytat:
|
|
#3674 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Ale wszystkie typowo dziewczece? |
|
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
U nas płacz bez przerwy...
|
#3676 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Mój Miłosz ma to samo, ostatnio jak nam maści brakło to miał dużo tych pryszczyków i buzie całą czerwoną. Alergolog go widziała i stwierdziła, że jak są tylko takie objawy to jest super. Jeśli nawet jest u Was alergia, to b. delikatna. Większość niemowląt ma skazę, ja już też o tym pisałam. Tylko nie u każdego dziecka jest ona na tyle duża żeby ujawnić się szybko i dać objawy jelitowe. Tak samo jak większość maluchów ma nietolerancję laktozy i refluks niemowlęcy.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-02-26 o 17:30 |
|
|
|
|
#3677 |
|
BAN stały
|
Nie wiem co sie z tymi dziecmi dzieje.Juz prawie pol roku, chyba powinny troche dorosnac!!
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Moj pobawil sie 30 min potem ryczal, ryczal az zasnal, zjadl obiad, chwile polezal i znowu zaczyna koncert |
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3680 |
|
dryfuję słowami
|
nephelim89
to tak jak moja teściowa wciąż wierci dziurę w brzuchu o chrzciny.. ![]() mąż by chciał, bo by chciał, bo inni mają, a wszyscy patrzą na mnie. ale w tym przypadku to już m powiedziałam, że jak sobie zorganizuje to je będzie miał, bo mnie nei zależy
|
|
#3681 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mimo że oboje mamy chrzest itp to do praktykujących nie należymy
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ci09kbw638flh.png Wikusiowe ząbki http://s2.pierwszezabki.pl/054/054025980.png?1640 Edytowane przez nephelim89 Czas edycji: 2014-02-26 o 17:08 |
||
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Mój śpi już 3 godziny
Pobudka była dziś o 5, także ten Poprasowałam, ale obiadu chyba nie zdążę zrobić, bo pewnie zaraz uruchomi syrenę Oho, już
|
#3683 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
ja nawet "Zdrowaś Mario" nie znam mój mąż jako argument ma właśnie to, że będzie palcami wytykany, ale kurcze większość tych dzieci to właśnie ofiary takiego myślenia i dlatego w Polsce od lat nic się nie zmienia uważam, ze każdy powienien decydować za siebie i świadomie podejmować decyzje czy chce być ochrzczony i tym samym stać się katolikiem teściowa prędzej czy później wymusi te chrzciny, ale ja za tym latać nie będę, bo mój mąz taki, że ja w domu muszę wszystko organizować, załatwiać, planować terminów itd. jak to facet.. ale tym razem nie, chce spełnić oczekiwania mamy i być jak inni co chrzczą, bo nie wypada nie, to niech sam organizuje ![]() pomijając fakt, że nie mam kogo wziąć na chrzestną. a teściowa już tak cuduje, że mi za pomysł daje nawet przyjaciółkę, z którą od dawna kontaktu nie mam i jakoś nie bardzo interesuje się tym co u nas. a jak już raz widziała małego pare m-cy temu, to ani grzechotki mu nie przyniosła.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-02-26 o 17:17 |
|
|
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
No co Ty, nie ma za co.
![]() Zuzka z samego konca listy. Cytat:
Ale mi się nic nie chce...
|
|
#3685 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Sernik wyszedl do kitu, rtozwala sie, musze znlezc przepic co ostatnio robilam, byl 100 razy lepszy |
||
|
|
|
#3686 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj,współczuję.My wyszliśmy na spacer,przynajmniej śpi,bo inaczej też byłby ryk
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
3.10.13 Helenka Always look on the bright side of life Edytowane przez dodinha Czas edycji: 2014-02-26 o 17:49 |
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
No wszystkie. Fioletowa nowa kurteczka od mojej mamy, czerwony używany płaszczyk i widzę, że wylicytowałam jeszcze tą, a licytowałam ją z 10 dni temu i o tym zapomniałam
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Piękne lato trwało 4 dni - ponad 20 stopni, słońce ahh jak cudownie. A dziś leje. I lać nie przestaje właściwie od 12h już. I tak do soboty. W sobote przerwa i od niedzieli to samo wg prognoz.. Damn, jak mam wyjsc na spacer?! Cytat:
Lekarka w poniedziałek nam powiedziała, że dzieci na kp standardowo jedza 5 max 6 razy na dobe przy przespanej nocy. A tak przy okazji powiedziała, że jeśli chcemy oduczyć ją wstawania w nocy to teraz, bo później już raczej nam się nie uda, aż dopóki nie będzie naprawdę większa. Mówiła, też że wiekszość dzieci w tym wieku nie potrzebuje jeść w nocy, co najwżej raz, a to że wołają o jedzenie to fakt, że w ten sposób nauczyły się uspokajać żeby ponownie zasnąć. I że to ważna umiejętność dla dzieci nauczyć się uspokajać samemu, szczególnie w nocy. Mówiła, też że to oduczenie niestety zazwyczaj wiąże się z płaczem i trwa przynajmniej kilka dni i jeśli na nocne karmienie nam nie przeszkadza to oczywiście dziecku krzywdy nie zrobimy, ale jeśli chcemy oduczać to teraz jest na to dobry czas. No i próbowałam już 2 razy, ale nic z tego ![]() Z drugiej strony podobno za przesypianie nocy traktuje się przespane ciagiem 8-10h i jak położe Pole 0 19.30 to ona mi przesypia te 7-8h i wtedy dopiero chce jeść, no i już sama nie wiem ![]() Aaa, no i podobno takie dzieci budzą się w nocy 5-6 razy i ważne, żeby za każdym razem potrafiły się ululać same (tak, że rodzic nawet nie zauważa że dziecko nie spi) a nie domagać się ukojenia od rodzica. |
|
|
|
|
#3689 |
|
BAN stały
|
Kawal
Z więzienia ucieka więzień, który siedział tam przez 15 lat. Włamuje się do domu, szuka pieniędzy i broni, ale tylko znajduje młodą parę w łóżku. Rozkazuje facetowi wyjść z łóżka i przywiązuje go do krzesła. Podczas przywiązywania dziewczyny do łóżka, całuje ją w szyję, wstaje i idzie do łazienki. Kiedy tam siedzi, mąż mówi do żony: - Słuchaj, ten facet to uciekinier z więzienia, spójrz na jego ubranie. Pewnie spędził mnóstwo czasu w pierdlu i nie widział kobiety przez lata. Widziałem, jak całował cię w szyję. Jeśli będzie chciał seksu, nie opieraj się, nie narzekaj, rób, co ci każe, po prostu spraw mu przyjemność. Ten facet musi być niebezpieczny, jeśli się zezłości, zabije nas. Bądź silna, kotku. Kocham cię. Na to jego żona: - Nie całował mnie w szyję, tylko szeptał mi do ucha. Powiedział, że jest gejem i że jesteś śliczny. Spytał, czy mamy jakąś wazelinę w łazience. Bądź silny, kochanie, też cię kocham. |
|
|
|
#3690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

[/RIGHT]

i mamy za 3.

a ja zawsze myślałam, że przy skazie są suche placki i skóra się łuszczy