Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-26, 13:59   #961
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Wy tu o pączkach a ja wczoraj i dzisiaj zjadałam sama po 3bicie i po czekoladzie z okienkiem takie miałam parcie na to. Natomiast teraz jestem tak zamulona po tym że jutro to chyba na żadnego pączka nie spojrzę.

Jeszcze przeszłam się dziś do Auchana, bo chciałam sobie baletki kupić aby później się nie męczyć z butami bo są po 14,99. No i zaszłam na dział dziecięcy i skusiłam się na Linomag dla małej. A w ten weekend albo może w następny jedziemy z mężem do sąsiedniego miasta na zakupy wyprawkowe i żeby wózek zamówić. Miało być po wypłacie ale mężuś coś z rana napomknął że może w sobotę doczekać się nie mogę już

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 14:04   #962
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Sposoby na przyśpieszenie porodu
I jakbyś mogła zapytać od którego tygodnia ciąży ona uważa, że można pić herbatkę z liści malin? bo słyszałam dużo rozbieżnych info to samo dotyczy oleju lnianego - dużo rozbieżności, ciekawa jestem co na to położna
Wczoraj czytałam jakiś artykuł że z tymi sokami, herbatkami, skakaniem na piłce itd to bujda Ale nie wiem ile w tym prawdy.

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
akurat nad tym bardzo bym się zastanowiła
Na komary przeciw ukąszeniom Ziaja ma coś dla małych dzieci, ale nie pamiętam od którego miesiąca. Moja córka czerwcowa i nie stosowałam niczego aż do sierpnia, a po ukąszeniu Dapis.
Ale dlaczego? Piszą w instrukcji Raida że jest nieszkodliwy dla dzieci i zwierząt ;/
Stary 2014-02-26, 14:09   #963
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
A do dzisiaj w tesco jest promocja na chusteczki nawilżane, pieluchy, płyny Jelpa i pieluchy tetrowe. Kupiłam pieluszki jedynki i dwójki, chusteczki, płatki kosmetyczne dla niemowląt, patyczki do uszek, myjkę i płyn Jelpa. Tetrowe jakieś takie liche i cienkie były więc nie brałam.
właśnie się nad nimi zastanawiałam jakie będą także dobrze że napisałaś - nie będę ich nawet szukać

Ehh pączki... ja chyba będę robić, tylko czy wyjdą z mrożonymi wiśniami? bo własne zaprawione w słoikach już się pokończyły... A jak nie to myślę zrobić takie szybkie serowe

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Wczoraj czytałam jakiś artykuł że z tymi sokami, herbatkami, skakaniem na piłce itd to bujda Ale nie wiem ile w tym prawdy.
ze skakaniem na piłce i schodzeniem ze schodów - testowałam i nic
A co do herbatek z liści malin - to akurat myślę o nich nie po to, żeby wywołać poród, a żeby przyśpieszyć rozwieranie już podczas porodu - nie zaszkodzi przetestować

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 14:16   #964
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Wy tu o pączkach a ja wczoraj i dzisiaj zjadałam sama po 3bicie i po czekoladzie z okienkiem takie miałam parcie na to. Natomiast teraz jestem tak zamulona po tym że jutro to chyba na żadnego pączka nie spojrzę.
A w ten weekend albo może w następny jedziemy z mężem do sąsiedniego miasta na zakupy wyprawkowe i żeby wózek zamówić. Miało być po wypłacie ale mężuś coś z rana napomknął że może w sobotę doczekać się nie mogę już
Do jutro to Ci jeszcze przejdzie to zamulenie i niechęć do pączków
A na jaki wózek się zdecydowaliście?
Stary 2014-02-26, 14:27   #965
kamilla123
Rozeznanie

Witam ponownie po nadrobieniu!

Spacerówka montowana przodem i tyłem - fajny bajer, ale w sumie nie używałam - przełożenie spacerówki razem z dzieckiem graniczyło z cudem. Tak jak dziewczyny piszą zdecydowanie lepsze jest rozwiązanie z przekładaną rączką ale mam wrażenie, że mało wózków ma tą opcję, albo są drogie. Mi w każdym razie nie zależy teraz na spacerówce montowanej przodem i tyłem.

Komary - w zeszłe lato było u nas mnóstwo komarów i meszek, mam nadzieję, że teraz będzie lepiej. Co zamierzam stosować - moskitiera w ogrodzie, na spacerze moje oczy, czyli będę odganiać, a w domu też moskitiera plus naklejki plus może coś do kontaktu. Myślałam może żeby jeszcze wypsikać z zewnątrz wózek, ale czy to ma sens? Po ostatnim lecie mam wrażenie, że te spraye w ogóle nie działają

Kremy - myślę, że gorzej jest nie stosować nic, niż posmarować kremem z filtrem mineralnym. Wiadomo, że nikt nie będzie dziecka na słońce wystawiał, ale promienie uv przedostają się nawet przez chmury. Ja będę szukać czegoś z filtrem 50, bo sama taki stosuję. Będziemy głównie w cieniu na ogrodzie, ale na spacerze już nie da się w 100% uniknąć słońca. Do tego też na pewno jak Mała skończy 3 miesiące to pojedziemy nad morze i nie wyobrażam sobie żeby niczym jej nie zabezpieczyć, ale konkretnej firmy jeszcze nie mam

Butelki - ostatnio używałam TT i byłam zadowolona. Teraz na początek zamierzam kupić 2 małe (TT lub Avent), jedna osobna na mleko i wodę, druga do soczków, bo np. soczek z marchewki strasznie przebarwia taką butelkę.

Pradip jaką pracownię prowadziłaś? Ja też z WTZ

Bazile trzymam kciuki za szybką i bezproblemową przeprowadzkę

Majkela przeprowadzka najprawdopodobniej pod koniec maja jak zdążymy cały czas mówię, że jak zacznę myć te okna i podłogi to od razu urodzę
A jak u nas były ferie to też Groszka do przedszkola nie puszczałam, teraz chodzi od zeszłego czwartku i jeszcze mi tak dziwnie w domu samej

Kakusia za skończony remont Pochwal się efektami

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Tak sobie pomyślałam dziewczyny żeby te mamusie które nie odezwały się w tej części wątku zapisać na pierwszej stronie jako mamusie zaginione? Co myślicie?
Jestem za

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
no własnie co do Boscha - to trzeba pamiętać, że nie wszystkie pralki sa godne zakupu
te o ładowności od 7 kg sa produkowane w PL i mają rozbieralne bębny, tzn. że jak nawali łożysko, to nie trzeba będzie od razu wymieniać całego bębna za 600 zł niestety Bosch pralki o mniejszej ładowności - ma klejone i produkowane w Chinach, zwłaszcza trzeba uważać na serię WAA. Co do innych marek się nie wypowiem, bo tylko w tym temacie studiowałam przed zakupem swojej pralki
Dzięki

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a pamiętacie, że wiecie że jutro tłusty czwartek
Teraz już tak

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość

Uwielbiam takie śniadanko, miodek, świeża bułeczka i cieplutkie mleczko
To miałam dzisiaj tylko bez mleczka, poprosiłam tż żeby mi bułeczki rano przywiózł jak będzie zawoził Kubusia do przedszkola i przywiózł

U tego rp_77 też będę zamawiać, ale za miesiąc jak moja siostra pozna płeć to zamówimy jedną wspólną paczkę
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 14:29   #966
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:

Ehh pączki... ja chyba będę robić, tylko czy wyjdą z mrożonymi wiśniami? bo własne zaprawione w słoikach już się pokończyły... A jak nie to myślę zrobić takie szybkie serowe
podziel się przepisem
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 14:42   #967
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
Do jutro to Ci jeszcze przejdzie to zamulenie i niechęć do pączków
A na jaki wózek się zdecydowaliście?
Taaa a zwłaszcza że szwagier w cukierni to dostawa świeżutkich pączusiów będzie

Będziemy brać Tako Captiva Mohican

Patrycja 28.06.2014

Stary 2014-02-26, 14:48   #968
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie się nad nimi zastanawiałam jakie będą także dobrze że napisałaś - nie będę ich nawet szukać

Wiesz co możesz poszukać i zobaczyć bo ja się nie znam... Mały kontakt z pieluchami miałam i nigdy im się nie przyglądałam Ale jak te tescowe rozłożyłam to prześwit był na drugą stronę i szew taki pofalowany.Może tak ma być.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
to faktycznie wydatek musi być spory my za moskitiery na zwykłe okna zapłaciliśmy prawie 500 zł, a to liczą metr bieżący po obwodzie, a jak jeszcze otwierane, to doliczają za mechanizm
Rok temu nam wycenili 900zł za jedno okno..
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 14:50   #969
beat@
Zakorzenienie

Aaa dziewczyny co sądzicie o takich rękawiczkach do wózka na zimę. Tako takie oferuje i się zastanawiam czy nie brać. Dopłata do nich z tego co pamiętam to jakies 65 zł

to coś takiego jak na zdjęciu

Patrycja 28.06.2014

Stary 2014-02-26, 14:59   #970
bluesky89
Zakorzenienie

Cześć

Ja się dziś kiepsko czuje.. Cały czas mi niedobrze. Nie wiem co się stało Ale zrobiłam sobie kawkę, niech się dzieje co chce

Ja też chyba będę robić pączki serowe, tutaj przepis albo faworki, ale z faworkami więcej roboty

Beat@, równie dobrze na zimę można kupić mufkę, zamiast rękawic do wózka http://allegro.pl/listing/listing.ph...category-82593
Stary 2014-02-26, 15:07   #971
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa dziewczyny co sądzicie o takich rękawiczkach do wózka na zimę. Tako takie oferuje i się zastanawiam czy nie brać. Dopłata do nich z tego co pamiętam to jakies 65 zł

Znajoma miała. Przy dłuższych spacerach zimą fajnie się to jej sprawdzało. Bo jak trzeba było coś zrobić przy dziecku to wyciąga się z tego ręce i można sobie działać. Sama myslałam, żeby kupić coś podobnego, ale już jakby zimy nie ma

----

co do filtrów to ja używałam na mocniejsze słońce. Przy czym i tak buzia pod daszkiem wózka, który miał filtr uv, a nóżki przykryte wtedy tetrówką. Tak to spacerowałam w cieniu i jak był mega upał unikałam godzin południowych. Poza tym trafiłam na filtr, który brudził ubranka na żółto. Jak któryś nie brudzi i nadaje sie dla maluchów to dajcie znać.

Inna sprawa to słyszałam, że filtry powyżej iluś tam uv blokują wchłanianie wit. D ze słońca - wiecie może jak to dokładnie jest?
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 15:10   #972
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę, że propozycja dokupienia mufki później jest lepsza. teraz zimy już nie doświadczysz, a potem zobaczysz czy Ci potrzebne i najwyżej dokupisz.
Stary 2014-02-26, 15:24   #973
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Tak sobie pomyślałam dziewczyny żeby te mamusie które nie odezwały się w tej części wątku zapisać na pierwszej stronie jako mamusie zaginione? Co myślicie?
Można tak zrobić

Cytat:
Berenika - możesz zapisać jedno pytanie ode mnie? Sposoby na przyśpieszenie porodu
I jakbyś mogła zapytać od którego tygodnia ciąży ona uważa, że można pić herbatkę z liści malin? bo słyszałam dużo rozbieżnych info to samo dotyczy oleju lnianego - dużo rozbieżności, ciekawa jestem co na to położna
Ja Ci powiem jak ja piłam. Nie wiem czy to ona pomogła czy to indywidualna kwestia albo jedno i drugie. W każdym razie u mnie jak się rozkręciło to błyskawicznie zrobiło się rozwarcie. Aż za szybko, bo przez to nie dostałam znieczulenia - można dac je jakoś d0 7 cm, a mnie zrobiło się z jakieś małego -już nie pamiętam, moze dwa cm - na 8 i ogólnie już potem to poszło gładko.

co do ilości picia to w mojej książce piszą, że można już w 7 miesiącu pić, ale nie więcej niż jedną szklankę. Ja zaczęłam później, koło ósmego.
Od dziewiątego miesiąca można pić 2-3 szklanki dziennie. Zaś na kilka dni przed porodem zamiast zwykłej herbaty.
Przy czym niektórzy twierdzą, że ona nie przyspiesza porodu jeśli chodzi o termin tylko działa jak już jest akcja porodowa. Także zgodnie z tym co twierdzą nie powinno mieć to wpływu na przedwczesny poród. Ale są też tacy co uważają inaczej, ja na wszelki wypadek tego się trzymałam i piłam wg tego co napisałam.

Poza tym powiedzmy sobie szczerze. Ta herbatka nie jest dobra w smaku I piszę to ja, która lubi pić zioła. Choć może są amatorzy jej smaku Dla mnie 2 szklanki dziennie to już był wyczyn

Jeśli chodzi o olej to nie wiem o co chodzi, ale również chętnie się dowiem
Stary 2014-02-26, 15:41   #974
beat@
Zakorzenienie

Faktycznie, mufka ewentualnie byłaby lepsza i nawet tańsza jest
teraz kupować nie będę, ewentualnie na zimę dopiero

Patrycja 28.06.2014

Stary 2014-02-26, 15:44   #975
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie, mufka ewentualnie byłaby lepsza i nawet tańsza jest
teraz kupować nie będę, ewentualnie na zimę dopiero
Też mi się tak wydaje

A kupujecie parasolkę do wózka?
Stary 2014-02-26, 15:48   #976
Ramona_85
Zakorzenienie

No własnie jak to jest z tymi liśćmi malin??

Mnie położna nakazała picie herbat ziołowych, owocowych... spytałam właśnie o maliny, to stwierdziła, że to bujda iż miałyby przyspieszać cokolwiek i że picie wyciągu/herbatki z liści malin jest zakazane podczas ciąży wcześniej
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 16:00   #977
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie jak to jest z tymi liśćmi malin??

Mnie położna nakazała picie herbat ziołowych, owocowych... spytałam właśnie o maliny, to stwierdziła, że to bujda iż miałyby przyspieszać cokolwiek i że picie wyciągu/herbatki z liści malin jest zakazane podczas ciąży wcześniej
Wiesz zdania na temat picia ziół to szeroki temat i każdy ma jakieś tam swoje zdanie na ten temat

Tylko nie rozumiem Twojej położnej w kwestii tego, że z jednej strony mówi Ci, że to bujda, a z drugiej że jest zakazane. To albo jedno albo drugie
Stary 2014-02-26, 16:05   #978
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Tylko nie rozumiem Twojej położnej w kwestii tego, że z jednej strony mówi Ci, że to bujda, a z drugiej że jest zakazane. To albo jedno albo drugie
nie nie

no może trochę dziwnie napisałam, ale własnie stwierdziła, że bujdą jest że to jest zakazane i w czymkolwiek miałoby się przyczynić do szybszej akcji skurczowej
Stary 2014-02-26, 16:09   #979
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Ehh tak myślałam, że jak zacznę cytować, to pierwszą połowę mi urwie
Nie mogę się dziś niczym najeść.. Jem i jem i ciągle mi się czegoś chce I pić w dodatku... Najlepiej to bym poszła sobie kupić lody jakieś, ale musiałabym specjalnie do marketu lecieć A tak mi się chce

Co do butelek, ja kupuję tylko jedną małą Avent Naturals. Butelkę TT kupiłam na początku Adasiowi, to leży i się kurzy, bo nie umiał jej złapać w ogóle, smoczek do środka wpadał, a Adaś się denerwował

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Berenika jeśli chodzi o jogę to ja chodziłam 2 lata przed ciążą, potem moja szkoła się zamknęła i poszłam do innej a tam babka robić kazała nieprawidłowe rzeczy, także na to trzeba uważać. Ważne jest aby prowadzący był profesjonalistą i nie zrobił krzywdy...
no właśnie, ale po czym poznać, że to są nieprawidłowe rzeczy??

Cytat:
dziś u nas piękne słonko, ja juz po sniadanku, odkurzyłam dom, jeszcze czeka mnie zmywanie i mycie podłóg i coś bym porobiła, tylko nie wiem co
bo w sumie mam wszystko z grubsza porobione
posiedź ze mną na forum, bo ja też już wszystko porobiłam i nie wiem co teraz

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
I ma do Was jeszcze prośbę o poruszenie dwóch tematów, których w sumie jeszcze nie było :
1. KOMARY- będziemy rodzić dzieci w okresie spacerowo-grillowym i nie ma opcji, że ono będzie cały czas leżeć w wózku za moskitierą. Jak sobie radzić? Chodzi mi o zapobieganie i ewentualnie po ukąszeniu, czy takie maluszki się czymś smaruje/sprejuje czy raczej inne metody?
2. OCHRONA PRZECIWSŁONECZNA- stosujemy coś (co?) czy raczej bezwzględnie chronimy przed słońcem i niczym nie smarujemy?

Pozdrawiam i przesyłam buziaki .
Ad.1. na początku to raczej nie można nic takiego stosować, zostaje jedyynie moskitiera..
Ad.2. napewno jakiś dobry krem z filtrem

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Witam się w 24 tc!!
gratulacje

Cytat:

Ja od kilku dni mam chyba zawirowania hormonów. Wszystko mnie złości, denerwuje, mam totalny zjazd emocjonalny. Wszystko biorę do siebie, w domu mnie masę rzeczy irytuje. Chyba czas się odciąć od wszystkiego co źle na mnie wpływa. Sorry że tu to pisze ale nie mam gdzie, komu się wyżalić nawet.
nie martw się, mam podobnie.. I też się nie mam komu wyżalić, tylko Wam, ale od tego chyba jesteśmy

No możemy zapisać, tylko niech mi ktoś pomoże, żebym nic nie pokopała

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
O, to ja mam jedno - jak pomóc sobie przy bólach kręgosłupa. Ale mam na myśli takie hardcorowe bóle, takie które nie pozwalają funkcjonować
ale chodzi Ci o te w ciąży, czy te porodowe ??

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam u gina - wszystko dobrze, potem u dentysty - też wszystko dobrze, ale tu 100, tam 100, jakieś zakupy i wypłata topnieje w oczach

Zaraz uciekam do fryzjera, nadrobię jak wrócę! PA!
super

pochwal się efektami po fryzjerze

Cytat:
Berenika - możesz zapisać jedno pytanie ode mnie? Sposoby na przyśpieszenie porodu
ok, zapisuję

Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Dostałam zalecenie magnezu i luteiny. Teraz jeszcze postaram się wiecej leżeć i sie oszczędzać...
aaaa, no to chyba dobrze, że Ci to przepisał.. Myślałam, że jakieś silniejsze leki
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 16:15   #980
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Też mi się tak wydaje

A kupujecie parasolkę do wózka?
Parasolki, raczej brać nie będziemy. Ale jak będę w sklepie to się jeszcze przy okazji zapytam czy do tego modelu mają. Zobaczę czy nie jest jakaś licha i wtedy zdecyduję

Patrycja 28.06.2014

Stary 2014-02-26, 16:19   #981
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
właśnie mi przypomniałaś, że mam w domu czekoladę

Cytat:
ze skakaniem na piłce i schodzeniem ze schodów - testowałam i nic
A co do herbatek z liści malin - to akurat myślę o nich nie po to, żeby wywołać poród, a żeby przyśpieszyć rozwieranie już podczas porodu - nie zaszkodzi przetestować
ja testowałam nawet wchodzenie ze schodów, długie spacery i dźwiganie siatek z zakupami. I co? przenosiłam 8 dni

Cytat:

to coś takiego jak na zdjęciu
nie wiem, jak dla mnie to byłby tylko kłopot... Bo niestety na zimnie mam zawsze straszny katar, więc ciągle musiałabym wyciągać ręce na ten mróz i potem zakładać, a za 5 min od nowa. W zwykłych rękawiczkach mogę to zrobić bez ich zdejmowania...

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja Ci powiem jak ja piłam. Nie wiem czy to ona pomogła czy to indywidualna kwestia albo jedno i drugie. W każdym razie u mnie jak się rozkręciło to błyskawicznie zrobiło się rozwarcie. Aż za szybko, bo przez to nie dostałam znieczulenia - można dac je jakoś d0 7 cm, a mnie zrobiło się z jakieś małego -już nie pamiętam, moze dwa cm - na 8 i ogólnie już potem to poszło gładko.

co do ilości picia to w mojej książce piszą, że można już w 7 miesiącu pić, ale nie więcej niż jedną szklankę. Ja zaczęłam później, koło ósmego.
Od dziewiątego miesiąca można pić 2-3 szklanki dziennie. Zaś na kilka dni przed porodem zamiast zwykłej herbaty.
Przy czym niektórzy twierdzą, że ona nie przyspiesza porodu jeśli chodzi o termin tylko działa jak już jest akcja porodowa. Także zgodnie z tym co twierdzą nie powinno mieć to wpływu na przedwczesny poród. Ale są też tacy co uważają inaczej, ja na wszelki wypadek tego się trzymałam i piłam wg tego co napisałam.

Poza tym powiedzmy sobie szczerze. Ta herbatka nie jest dobra w smaku I piszę to ja, która lubi pić zioła. Choć może są amatorzy jej smaku Dla mnie 2 szklanki dziennie to już był wyczyn
a gdzie można kupić w ogóle taką herbatkę??
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 16:20   #982
bluesky89
Zakorzenienie

Bo właśnie się zastanawiam.. Jak patrzyłam to cena ok 40 zł za parasolkę, tylko właśnie czy jest sens
Stary 2014-02-26, 16:25   #983
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
nie nie

no może trochę dziwnie napisałam, ale własnie stwierdziła, że bujdą jest że to jest zakazane i w czymkolwiek miałoby się przyczynić do szybszej akcji skurczowej
Te liście są znane od wieków, także ktoś tam musiał zauważyć jakąś zależność
Ja obstawiam raczej, że to może być indywidualna kwestia, że na kogoś coś działa lub nie.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45343150]

a gdzie można kupić w ogóle taką herbatkę??[/QUOTE]

W każdym zielarskim, czasem w sklepach ze zdrową żywnością. Kosztuje kilka złotych.
Stary 2014-02-26, 16:29   #984
zaaaabcia
Zakorzenienie

Hej

Ja zniwu zamilklam ale nie z powodu braku czasu tylko dopadla mnie grypa zaoladkowa Wymioty i biegunka cala noc W poniedziałek pojechałam do gina od niego dostałam skierowanie do szpitala na kroplowke bo bal sie ze sie odwodnie. Na szczęście nic nie groziło małej ale ja sie czułam fatalnie bardzo mnie bolały nogi ledwo na nich stałam. Maz zostawił mnie w szpitalu i pojechał do Domino. Dostałam dwie dawki kroplowki trochę odpoczelam i juz jak wychodzilam ze szpitala czułam sie lepiej ( nie miałam jak Wam dać znac bo tel mi padł w szpitalu ) wróciłam do domu zjadlam trochę bułki z serem wykapalam sie i padłam spac ... W nocy znowu zlapalo męża ja na szczęście juz wczoraj czułam sie ok wiecej zjadlam , wypilam. Boje sie tylko o Dominika zeby go nie zlapalo jak narazie jest ok. Dopisuje mu humor i apetyty ... Ale mówie Wam jakie to jest cholerstwo męczące

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 16:52   #985
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Parasolki, raczej brać nie będziemy. Ale jak będę w sklepie to się jeszcze przy okazji zapytam czy do tego modelu mają. Zobaczę czy nie jest jakaś licha i wtedy zdecyduję
Cytat:
Bo właśnie się zastanawiam.. Jak patrzyłam to cena ok 40 zł za parasolkę, tylko właśnie czy jest sens
ja kupiłam parasolkę taką uniwersalną, nie wiem co to za firma, ale na all widziałam bardzo podobne po 35 zł i ja tyle dałam w Smykolandzie, w stacjonarnym sklepie dziecięcym
Stary 2014-02-26, 17:03   #986
bluesky89
Zakorzenienie

Któraś chętna na deser?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1393430585211.jpg (40,8 KB, 18 załadowań)
Stary 2014-02-26, 17:42   #987
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Ja się odzywam rzadko, bo z mojego telefonu jakoś mam problem z logowaniem, ale na koniec kwietnia dostanę nowy telefon, to mam nadzieję, że będę się udzielać częściej. Ale czytać to czytam Was regularnie i jestem na bieżąco

Gratuluję wszystkich udanych wizyt, współczuję chorób i życzę dużo zdrówka, cieszę się, że Wasze remonty idą do przodu

Fajnie, że poruszacie dużo ważnych tematów, bo ja mam przy łóżku notes i sobie wszystko zapisuję i to mi bardzo pomaga przy kompletowaniu mojej własnej listy

Jak już jestem na moment, to napiszę, co u mnie Czytając Was zazdroszczę Wam spacerów, zakupów, sprzątania i tego, że w ogóle robicie cokolwiek ja po ostatniej wizycie znów mam nakaz raczej leżenia niż robienia czegokolwiek (jakbym wcześniej miała inne zalecenia ) i marzy mi się spacer z mężem, teatr, czy w sumie cokolwiek. Ale w sobotę zrobię sobie wielkie wyjście, bo zapisałam się do fryzjera , co prawda mąż mnie podwiezie pod wejście, no ale cieszę się, jakbym nie wiadomo, co miała robić

Moje dziecko też z tych nieruchliwych raczej, żadne rozmowy wychowawcze nie działają i czasem mnie tylko smyrnie od niechcenia, jak przyjdzie do liczenia ruchów, to chyba zamieszkam na IP . Czasem jest dzień, że pięknie się rusza, a czasem jest kilka dni, że tylko od czasu do czasu poczuję, że chyba się poruszyło.

I ma do Was jeszcze prośbę o poruszenie dwóch tematów, których w sumie jeszcze nie było :
1. KOMARY- będziemy rodzić dzieci w okresie spacerowo-grillowym i nie ma opcji, że ono będzie cały czas leżeć w wózku za moskitierą. Jak sobie radzić? Chodzi mi o zapobieganie i ewentualnie po ukąszeniu, czy takie maluszki się czymś smaruje/sprejuje czy raczej inne metody?
2. OCHRONA PRZECIWSŁONECZNA- stosujemy coś (co?) czy raczej bezwzględnie chronimy przed słońcem i niczym nie smarujemy?

Pozdrawiam i przesyłam buziaki .
fajnie, że się odezwałaś no i dobre pytania ale widzę, że dziewczyny już odpowiedziały

Cytat:
Dobry pomysł

Cytat:

I jak tam glukoza??Smakowała:brzyda l:?? Oczywiście za wyniki.
powiem, że nie była zła do wypicia i wyniki bardzo dobre (chyba) po 2 godz 116 to chyba ok nie?

Cytat:
Taaa a zwłaszcza że szwagier w cukierni to dostawa świeżutkich pączusiów będzie

Będziemy brać Tako Captiva Mohican
ty to masz dobrze ze szwagrem

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Hej

Ja zniwu zamilklam ale nie z powodu braku czasu tylko dopadla mnie grypa zaoladkowa Wymioty i biegunka cala noc W poniedziałek pojechałam do gina od niego dostałam skierowanie do szpitala na kroplowke bo bal sie ze sie odwodnie. Na szczęście nic nie groziło małej ale ja sie czułam fatalnie bardzo mnie bolały nogi ledwo na nich stałam. Maz zostawił mnie w szpitalu i pojechał do Domino. Dostałam dwie dawki kroplowki trochę odpoczelam i juz jak wychodzilam ze szpitala czułam sie lepiej ( nie miałam jak Wam dać znac bo tel mi padł w szpitalu ) wróciłam do domu zjadlam trochę bułki z serem wykapalam sie i padłam spac ... W nocy znowu zlapalo męża ja na szczęście juz wczoraj czułam sie ok wiecej zjadlam , wypilam. Boje sie tylko o Dominika zeby go nie zlapalo jak narazie jest ok. Dopisuje mu humor i apetyty ... Ale mówie Wam jakie to jest cholerstwo męczące

dużo zdrówka

Cytat:
Któraś chętna na deser?

ale małpa z Ciebie
Stary 2014-02-26, 17:44   #988
bluesky89
Zakorzenienie

Aldi, no wiesz co To ja Cię chce poczęstować a Ty do mnie z małpą
Stary 2014-02-26, 17:45   #989
TroppoSensibile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Widzialyscie moze,ze na watku lipcowym udziela sie tatus
ciekawe jak to u nich wylada,laski pewnie musza sie powstrzymywac przed komentowaniem zachowan facetow,musi byc zabawnie.
ciekawe jak mu idzie wstrzelenie się w babskie biadolenie i narzekanie
Cytat:
Co do przeziębienia to nie pomogę, bo jak do tej pory nic mnie nie złapało... A na obiad robię udka, na kapiście pieczone w piekarniku lubię takie dania bo robi się samo (do naczynia żaroodpornego daję przepłukaną kapustę kiszoną, trochę przyprawiam, i polewam keczupem, na to przyprawione udka, smaruję je troszkę majonezem i posypuję bułką tartę, wtedy się fajna skórka robi)
skąd wy bierzecie te pomysły? jeszcze takich cudów nie próbowałam brzmi rewelacyjnie
Cytat:
ooo jadłam takie udka na kapuście u mamy ostatnio - rewelacja! (choć trochę inne bez ketchupu i majonezu itp )
I też lubię robić obiady w naczyniu żaroodpornym - siup do piekarnika i się robi

TroppoSensibile mi na przeziębienie lekarz nigdy nic nie doradza, położna za to kazała ciepłe mleko z masłem, dużo czosnku do obiadku dodawać, pić herbatę z syropem malinowym, inhalacje solą fizjologiczną. A z leków to psikałam sobie kilka razy Nasivinem dziecięcym (bo ostatnio mam tak zatkany nos że nie mogę spać w nocy), maść majerankowa i na nawilżenie gardełka Sanosvit Calcium.
i potwierdzenie na pyszności - już mi cieknie ślina
Dzięki za rady to na gardło koniecznie sobie kupię, bo właśnie z nim mam największy problem

Cytat:
Nie no ja teraz też nie piorę, pewnie po długim weekendzie majowym

Jej to tym bardziej uważaj na siebie na tych praktykach i na Adaśka
oj uważam na Adaśka trochę się tam obijam, ale to z uwagi na dobro dzidziusia

ja też będę prać dopiero w maju - nie wiem ja mam wrażenie, że przez 4 miesiące wszystko już będzie nieświeże zresztą jeszcze mam w planach zakup komody

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
D

Ja dzisiaj na obiad robie placki ziemniaczane - ide na łatwizne Ale mnie to gotowanie juz meczy.. nie mogl by tak chłop czasami cos ugotowac?? eh..
ja placki jadłam przedwczoraj mniam a tż oj może, może mój dziś zrobił fasolkę po bretońsku

Cytat:
U rp_77 zamówiłam, ale jeszcze nie przyszło, może dzisiaj:
- Super poduszka KLIN dla niemowlaczków
- Patyczki higieniczne dla dzieci Cleanic 60szt.
- Filtry Frida - filterki do aspiratora do noska
-Płatki kosmetyczne dla dzieci 60szt. PROMOCJA!
-AVENT wkładki laktacyjne 60szt DUŻA PAKA
-Rewelacyjne poporodowe majtki BabyOno PROMOCJA x 2
-Płyn do płukania Pollena Dzidziuś 750ml - OKAZJA x2
- BabyOno woreczki na zużyte pieluszki 100szt
-LINDAM praktyczny organizer na zabawki drobiazgi
- szczotka z miękkim wlosiem+ grzebyk Tommee Tippee
- Pojemnik na mleko 4szt.Tommee Tippee 0%BPA
- Biały Jeleń żel do higieny intymnej z korą dębu
- Termoopakowanie Tommee Tippee termotorba PROMOCJA
-Silikonowe osłonki piersi na sutki Tommee Tippee
- Butelka ANTYKOLKOWA 260ml Tommee Tippee + czujnik
- Higieniczne nakładki sedesowe na toaletę .100szt.
-Hipoalergiczne mydło naturalne Biały Jeleń 150g
-Proszek do prania Pollena Dzidziuś 3kg OKAZJA
-Podkłady do przewijania 5szt. idealne do szpitala dla mnie bo dla młodej kupiłam w rossmanie.
Rany dzięki za listę mnie na pewno pomoże przy moim plnowaniu, bo ciągle jestem tylko na etapie przeglądania...

Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Jesteśmy po wizycie. Na szczęście wszystkie badania wyszły bardzo dobrze. Jednak wspomniałam lekarzowi o tym, że jak pochodze troche to odczuwam ocisk i lekko twardy brzuch się robi, na co on powiedział, że są dwie opcje: albo dzidzia uciska na macicę i dlatego tak się dzieje (często u osób szczupłych przed ciążą) albo jest ryzyko przedwczesnego porodu.... :/ :/ zapisał więc tabletki które mam brać i za 3 tygodnie wizyta. Zapytałam go czy to, że ja byłam wcześniakiem może mieć jakieś znaczenie to powiedział, że raczej nie. Ehh
Byliśmy też obejrzeć wózki i łóżeczka. Co do łóżeczka narazie sie wstrzymamy, ale z wózków wpadł nam w oko szczególnie jeden. Nie ze względu na wygląd ale na to jak super śmiga ten wózek. Amortyzatory rewelacja, lekko skręca koła i bardzo łatwo montuje się spacerówka.W sklepie akurat był tylko czerwony.
http://www.tutek.pl/produkty/ambero
Najważniejsze, że z dzidzią ok mnie też często twardnieje brzuch wtedy staram się jak najwięcej leżeć i biorę magnez. Najgorzej jak mnie złapie jakby kolka na dworze to wtedy chodzę tip topami albo szukam miejsca żeby na chwilę sobie usiąść... a luteina na pewno Ci nie zaszkodzi, a wiadomo, że lepiej dmuchać na zimne

Wózek wizualnie wygląda super
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Hej

Najważniejsze, że wszystko ok Trzymajcie się tam, a Syn może odporny i nie złapie Dużo zdrówka życzę

Cytat:
Któraś chętna na deser?

Ale robisz smaka!!! Zjadłabym takie, oj zjadła...

choć ja już drugie mleczko w tubce wsysam dziś... wyjątkowo brak cukru odczułam...

-----
Dziewczyny a ja wczoraj zebrałam się po południu do lekarki, ale uznała, że nie umieram płuca i oskrzela czyste więc obyło się bez antybiotyku także zostaje mi jak najwięcej wypoczywać i domowe sposoby...
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 17:48   #990
bluesky89
Zakorzenienie

TroppoSensibile, to zapraszam Mi też cukru brakuje dziś Jak prawie codziennie

Aldi, robiłaś sobie to badanie w domu, że już masz wyniki?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości