Scent Bar LII - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-26, 18:43   #391
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LII

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość

Na "lodzie" przeczytałam, ech, nie bądź na lodzie
Na lodzie też jestem

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
O lawendowym czytałam że w średniowieczu podczas częstych epidemii dżumy i cholery zaobserwowano że ludzie z cechu doręczycieli poczty nie chorują. Podobno dzięki temu że ta grupa zawodowa skrapiała rękawice olejkiem lawendowym. Podobno Ja uwielbiam lawendę więc mi pasuje.
W domu używam jeszcze bardzo często olejku rozmarynowego super odświeża , jałowcowego jak chcę troszkę żywicznego akcentu. No i płuczę usta wieczorem płynem antybakteryjnym oraz nos wodą morską i tfu tfu nie zachorowałam w tym roku co jest baaaaardzo dziwne
uwielbiam i mam ZAWSZE na stanie, ja mam w ogóle skrzyneczkę na olejki

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Historia z olejkiem lawendowym - nawet jeśli nie byłaby prawdziwa - bardzo ciekawa.
Olejek rozmarynowy też bardzo lubię, podobnie jak pomarańczowy (ten nam schodzi najszybciej, bo i TŻ uwielbia). A na ewentualność kichania aplikuję do kominka olejek z drzewa herbacianego.
właśnie wejszłam kliknąć zapas 500 ml dla rodzinki w ekomaluch.pl czy jakoś tak, muszę znaleźć stronę w zakładkach dopiero. Strona właściwa, towar chwilowo niedostępny. Tylko 30 l, największa pojemność a jeszcze niedawno były setki .

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Mam kryzys obiadowy! Co jeść? Żeby było smacznie, zdrowo, nietucząco, z jakimiś warzywami? Zrobiłam sobie dziś chińszczyznę ale zjadłam ją niechętnie i w bólach, planuję kupić kebaba bez bułki i jeść przez trzy dni, planuję robić ciabattę z mozarelką i warzywami na ciepło, wczoraj kupiłam kutaka w miodzie i sezamie (bardzo dobry). Brak mi pomysłów na coś innego...
Mam to samo, też czasem jem bez pasji. Koszmar.
Od pewnego czasu mam zug an meksykańskie żarło ale co i jak? poza fasolą i tortillą nie mam nic na stanie. Ja w ogóle umiem zrobić chyba tylko 10 potraw. Też mi brakło inspiracji, weny, w Lidlu tydzień włoski, a my już 5 dzień żremy pesto. No to chciałam odmiankeu - musi być lekkie bo mi żołąd znów wysiadł.

Piszesz kupiłam, czyli gdzie to kupujesz?

Na jutro, jeśli nie znajdę pomysłu mamy 3 dzień zupę jarzynową z ryżem. Ech marność, że zacytuję Cię samą Chyba zrobię curry rybne w kokosowym mleku i podam z ryżem. Mam por, dymkę, paprykę, trawę cytrynową ( ma pół roku, nada się ? )

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
laski macie jakies pomysły na pozywne i proste dania obiadowe z warzyw?

następna - właśnie żeśmy z Redzią ogłosiły brak pomysłów

oczywiście przeczytałąm "pozytywne" i tak se myślę, to nei pasuje do Polly, nie może być, czytam jeszcze raz

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-02-26 o 19:16
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 18:44   #392
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Masz wesoło w pracuni i narzekasz
Z tą koleżanką jest zawsze super!! Znacznie ode mnie młodsza jest, pewnie z 8-10 lat, ale się świetnie dogadujemy -co nie oznacza, że się zawsze ze sobą zgadzamy. Ale jest świetna. I można na niej polegać zawodowo, czego o drugiej tak do końca powiedzieć nie mogę... W każdym bądź razie, cyrki zawsze jakieś nam się uda odstawić

Cytat:
Pesto to warzywa?? Bo ja właśnie makaron z pesto zjadłam...
Mogą być kotlety z fasoli i tofu... Brokuł i paluszki niemowlaka (mała marchewka) na parze, z jogurtem naturalnym... Naleśniki z farszem warzywnym, faszerowany bakłażan (czymkolwiek), faszerowane: ziemniaki, papryka, pomidory, cukinia; placki z kapusty, salatka ryżowa z porem naciowym, marchewką i orzechami, sporo tego jest...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 18:46   #393
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Wbiłaś się w temat

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Mam to samo, też czasem jem bez pasji. Koszmar.

Piszesz kupiłam, czyli gdzie to kupujesz?

oczywiście przeczytałąm "pozytywne" i tak se myślę, to nei pasuje do Polly, nie może być, czytam jeszcze raz
1. frustrujące, puste kalorie
2. a pod blokiem, w budzie.
3. ja też, i se myślę "Kamena?"
Meksykańskich nie lubię, nie lubię fasoli i papryki. Nie ma lekko. Chyba pokręcę się w okolicach ciabatty, mozarelli, oliwek, rukoli i pesto

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 18:59   #394
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli lubisz kokos, curry, rybę/krewetki, cebulęm, por, paprykę i marchewkę no to mam na tajskie curry - ale to duszone z patelni, wychodzi breja, no jak to curry.

Makarony ze szpinakiem i serami.

No i to tyle jeśli chodzi u mnie o warzywa.

MAm przepis an zupę z cieciorki ale jeszcze nie jadłam no i to jednak tylko zupa, z selerem naciowym, aż mnie skręca z ciekawości ale nie chce mi się robić.

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
a pod blokiem, w budzie.

Meksykańskich nie lubię, nie lubię fasoli i papryki. Nie ma lekko. Chyba pokręcę się w okolicach ciabatty, mozarelli, oliwek, rukoli i pesto
1. Szczęściara w Wielkim Mieście

2. Ja też nie lubiłąm, nie jadłam latami, i mi się odmieniło to teraz szaleję Ale wolałabym bez fasolki coś takiego stricte mehiko jak we filmach

Póki co zjem se Ranigast Fast

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Polly - to zależy jakie warzywa się lubi. można wejść na kwestiasmaku.pl i kliknąć w lubiane warzywo i wyskoczą propozycje. Wybrać szybką prostą, tak robię najczęściej.
Stary 2014-02-26, 19:07   #395
Murszafka

Coś mało gości dzisiaj... To może zanęcę... Te warzywka, to można pieprzyć na ostro, albo nie przyprawiać wcale...

Stary 2014-02-26, 19:17   #396
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Mogą być kotlety z fasoli i tofu... Brokuł i paluszki niemowlaka (mała marchewka) na parze, z jogurtem naturalnym... Naleśniki z farszem warzywnym, faszerowany bakłażan (czymkolwiek), faszerowane: ziemniaki, papryka, pomidory, cukinia; placki z kapusty, salatka ryżowa z porem naciowym, marchewką i orzechami, sporo tego jest...
Leczo Poza tym zupy warzywne różnego rodzaju z kaszą/ryżem/soczewicą na przykład, soczewica/inne strączkowe z dodatkami smakowymi i sosami, zapiekanki "na winie" (wrzucasz, co się nawinie w lodówce).

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 19:22   #397
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Też kawkuję, gdyż jednak nie mogłam zasnąć, więc zmieniłam pościel, nastawiłam pranie, żeby na mnie czekało gotowe, jak z robo powrócę, pomyłam sanitariaty (w tym kocią kuwetę ) i kombinuję, co by tu, żeby jeszcze do robo nie iść...

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

zawsze mnie to dziwi jak ktoś nie może już zasnąć ja jak mam taką okazję (baardzo rzadko) żeby wrócić do łóżka to zawsze smacznie zasypiam
Cytat:
Jakoś się obco czuję na "czym dzisiaj pachniesz"...
ja też... tylko wpadam napsiać czym pachnę i znikam, bo zawsze jest tam środek jakiejś dyskusji
Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

przeczytałam "pomyliłam sanitariaty"

Cytat:
Napisane przez bogusia32 Pokaż wiadomość

Muszę się doładować bom wczoraj do pózna z tą pufą siedziała , i jak się Wam podoba ? Z góry pufy już jakiś czas temu zrobiłam podeścik na świeczuchy.
super
Cytat:
eecch Mamy zasadę, że zachorzany bidak bierze sypialnię - w sumie, ja ustaliłam zasadę jak chorowałam, także to taka asekuracja Coś mi jednak mówi, że już niedługo podzielę jego los
nie daj się chorobie
Cytat:
Wiedziałam, że tutaj znajdę zrozumienie

Koniec obłedu w pracy na ten miesiąc... Chyba. Dziś mówię do kumpeli:
-W poniedziałek przejechał po nas walec, we wtorek cofnął, a dziś jeździ w poprzek i podskakuje.
Ona:
-Chyba po tobie, na mnie stoi od niedzieli...

Co do dań z warzyw to u mnie w zimie na pierwszym miejscu są warzywa na patelnię w różnych opcjach

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 19:35   #398
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Co do dań z warzyw to u mnie w zimie na pierwszym miejscu są warzywa na patelnię w różnych opcjach
A ja nie umim warzyw na patelnie robić bo zawsze mi wychodzą twarde
Dziś za to zrobiłam spagetti z makaronem tricolor. Jakiś taki ten makaronale fajnie wygląda

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 19:37   #399
Florens
Zakorzenienie

pochwalę tagi

i dobry

a skoro już o żarciu, to w ramach odchudzania odstawiłam pieczywo wielu produktów już nie jem, jeszcze troche, a zostaną mi brokuły i kiełki
a waga cały czas w górę

ale żurawie przyleciały

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 19:38   #400
kamena
ʞɐɯǝuɐ

zanabyłam wagę kuchenną, która waży między innymi w mililitrach ciekawe jak

Cytat:
Cytat:

Cytat:
Leczo Poza tym zupy warzywne różnego rodzaju z kaszą/ryżem/soczewicą na przykład, soczewica/inne strączkowe z dodatkami smakowymi i sosami, zapiekanki "na winie" (wrzucasz, co się nawinie w lodówce).
ja też polecam zupy na gęsto tak, żeby była potrawa jednogarnkowa, czyli z dodatkami wypisanymi przez Aileenn, do których dopisałabym jeszcze cieciorę i fasole wszelkie

co do pożywności, to jak do 4 litrów zupy warzywno-cieciorkowej dodałam raz pół szklanki kaszy jaglanej to w magiczny sposób zrobiła się 2 x bardziej pożywna, jadłam ten gar 6 dni

ostatnio mam właśnie fazę na proste potrawy - mówiąc proste mam na myśli naprawdę proste, coś jak Redziowa ryba w sosie żadnym np. rzeczona ryba ugotowana na parze z ziemniakami i marchewką, albo pół sałaty lodowej z fajnym winegretem, albo ugotowana zielona soczewica z kaszą jaglaną tylko z solą i masłem.... kwestia składników, smaczne ziemniaki obronią się same
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 19:47   #401
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Pesto to warzywa?? Bo ja właśnie makaron z pesto zjadłam...
Cytat:
Wbiłaś się w temat

1. frustrujące, puste kalorie
2. a pod blokiem, w budzie.
Cytat:
Jeśli lubisz kokos, curry, rybę/krewetki, cebulęm, por, paprykę i marchewkę no to mam na tajskie curry - ale to duszone z patelni, wychodzi breja, no jak to curry.

Makarony ze szpinakiem i serami.

No i to tyle jeśli chodzi u mnie o warzywa.

MAm przepis an zupę z cieciorki ale jeszcze nie jadłam no i to jednak tylko zupa, z selerem naciowym, aż mnie skręca z ciekawości ale nie chce mi się robić.

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

1. Szczęściara w Wielkim Mieście

2. Ja też nie lubiłąm, nie jadłam latami, i mi się odmieniło to teraz szaleję Ale wolałabym bez fasolki coś takiego stricte mehiko jak we filmach

Póki co zjem se Ranigast Fast

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Polly - to zależy jakie warzywa się lubi. można wejść na kwestiasmaku.pl i kliknąć w lubiane warzywo i wyskoczą propozycje. Wybrać szybką prostą, tak robię najczęściej.

własnie głównie to szukam nowych rzeczy do jedzenia,wiec trudno mi je klikac jak są nowe i o nich nie wiem .
btw-wiecie ze nie jadłam nigdy pesto?

dobra zapisuje-pesto, cieciorka, szpinak

a placki z kapusty to co to?

Cytat:

no leczo wiadomo

tylko ja szukam potraw ekstremalnie szybkich i prostych, jak np moje ulubione:
1. makaron z cukinią
2. makaron z pomidorami suszonymi i koktajlowymi +kaparki
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 19:57   #402
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
.btw-wiecie ze nie jadłam nigdy pesto?
Ja też nie

Czasem robię placki, zamiast jabłek dodaję do ciasta warzywa ugotowane. Pycha

Stary 2014-02-26, 20:00   #403
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość

ostatnio mam właśnie fazę na proste potrawy - mówiąc proste mam na myśli naprawdę proste, coś jak Redziowa ryba w sosie żadnym np. rzeczona ryba ugotowana na parze z ziemniakami i marchewką, albo pół sałaty lodowej z fajnym winegretem, albo ugotowana zielona soczewica z kaszą jaglaną tylko z solą i masłem.... kwestia składników, smaczne ziemniaki obronią się same
ad. 1 - genialna ta waga
ad. 2 - soczewica z jaglaną! muszę spróbować. A tymczasem dochodzi mi czerwona z ryżem.
Co do ziemniaków: Dobre ziemniaki wyżeram prosto z garnka, solo

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2014-02-26 o 20:02
Stary 2014-02-26, 20:14   #404
kamena
ʞɐɯǝuɐ

to jak o żarciu, zapodam mój ostatni hit - seler w sosie puttanesca

edit: a blog ten w ogóle polecam gorąco

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
ad. 1 - genialna ta waga
ad. 2 - soczewica z jaglaną! muszę spróbować. A tymczasem dochodzi mi czerwona z ryżem.
1. co nie? właśnie dowiedziałam się, że mój kubek do kawy waży 299 ml nie rozumiem po co ta opcja, skoro, jak widzę, ml = gramy.

2. co do ziemniaków

z kolei ja nie jadłam jeszcze czerwonej soczewicy inaczej niż w postaci zupy.
zielona może być też z ryżem, ale jak tylko się da to jem jaglaną. jest bardziej pozytywna
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR

Edytowane przez kamena
Czas edycji: 2014-02-26 o 20:17
Stary 2014-02-26, 20:23   #405
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

Jakby ktoś chciał obejrzeć "Obłęd" z Adrianem Brodym z 2005r. to szczerze odradzam. Pechowo dla tego filmu 2 dni temu obejrzałam "Drabinę Jakubową", z której Obłęd rżnie, aż wióry lecą
Drabina bardzo dobra
https://www.youtube.com/watch?v=rJztRnDxdM8

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-02-26 o 20:25
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 20:23   #406
Murszafka

Kotlety z kapusty Przykładowe, bo zawsze inny przepis mi podleci...
Wracam do żelazka

Stary 2014-02-26, 20:25   #407
aileenn
Mother of Cats

Cytat:

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

1. co nie? właśnie dowiedziałam się, że mój kubek do kawy waży 299 ml nie rozumiem po co ta opcja, skoro, jak widzę, ml = gramy.

2. co do ziemniaków

z kolei ja nie jadłam jeszcze czerwonej soczewicy inaczej niż w postaci zupy.
zielona może być też z ryżem, ale jak tylko się da to jem jaglaną. jest bardziej pozytywna
Seler - a ja nie mogę się z selerem zaprzyjaźnić, właściwie wrzucam go tylko do zupy, czasami pasztet selerowy popełniam i tyle
Waga kubka w ml - obłęd
Kasza jaglana - wczoraj popełniłam paprykarz prawie szczeciński KLIK, tylko bez papryki, bo mi źle robi, ale i tak twierdzę, że przepis ma potencjał

Stary 2014-02-26, 20:31   #408
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
własnie głównie to szukam nowych rzeczy do jedzenia,wiec trudno mi je klikac jak są nowe i o nich nie wiem .
btw-wiecie ze nie jadłam nigdy pesto?

tylko ja szukam potraw ekstremalnie szybkich i prostych, jak np moje ulubione:
1. makaron z cukinią
2. makaron z pomidorami suszonymi i koktajlowymi +kaparki
kup se wlidlu to w plastikowym kubku - jak Wam ne podejdzie, dorzuć rzymskie pomidorki i rozciapaj

tak właśnie myślałam, cos mega proste i mega szybkie. Warzywa z ryżem też tak się robią. Warzywa lubiane na oleju plus przyprawa wymieszać z got ryżem.

Cytat:
ja nigdy nei zrezygnuję z ziemniaków - takoż wyjadam. Pożeramy ilości niedozwolone - skutek 3 całoroczne opony.

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Kotlety z kapusty Przykładowe, bo zawsze inny przepis mi podleci...
Wracam do żelazka
no prosz, jak skorzystam, pierwszy raz w życiu słyszę i widzę

Lubię kapuchę. Pod każdą postacią. Niemniej to na pewno NIE jest szybkie danie Nie dla mnie.
Ja nei znoszę wprost niczego przepuszczać przez maszynki, lepić, ugniatać, formować i prącie panie jeszcze stać przy patelni i kontrolować smażenie. Ja lubię wrzucić, obsmażyć zostawić do podduszenia, ugot na parze, a już w ogóle maj fejwryt jest papu rodem z piekarnika

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:

2. co do ziemniaków
blog faktycznie fajnie pisany dodany.

ad. 2. no nei mogło być inaczej

Czas edycji: 2014-02-26 o 20:36
Stary 2014-02-26, 20:48   #409
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
paluszki niemowlaka (mała marchewka) na parze, z jogurtem naturalnym...
szynkę z raczkownika dorzuć

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 20:55   #410
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Seler - a ja nie mogę się z selerem zaprzyjaźnić, właściwie wrzucam go tylko do zupy, czasami pasztet selerowy popełniam i tyle
Waga kubka w ml - obłęd
Kasza jaglana - wczoraj popełniłam paprykarz prawie szczeciński KLIK, tylko bez papryki, bo mi źle robi, ale i tak twierdzę, że przepis ma potencjał
1. ja do smaku selera jestem przyzwyczajona od dziecka, lubię, a w tym sosie jest obłędny
i w ogóle spodobał mi się pomysł zastąpienia makaronu paskowanym selerem, do włoskich pomidorowych sosów jak znalazł

2. waży też 10,5 fl.oz.

3. paprykarz wygląda bardzo dobrze

Cytat:
k
Ja nei znoszę wprost niczego przepuszczać przez maszynki, lepić, ugniatać, formować i prącie panie jeszcze stać przy patelni i kontrolować smażenie. Ja lubię wrzucić, obsmażyć zostawić do podduszenia, ugot na parze, a już w ogóle maj fejwryt jest papu rodem z piekarnika

blog faktycznie fajnie pisany dodany.
1. choć może nie tyle nie znoszę, co zniechęcają mnie porażki, poza tradycyjnymi mielońcami z mięsa nic mi jeszcze nie wyszło tak jakbym chciała.

2. co mi się w nim bardzo podoba to ciekawe informacje żywieniowe, np. że powinno się namaczać orzechy i migdały i ściągać z nich skórę, albo żeby namaczać ryże i kasze przed gotowaniem, i takie tam, wszystko porządnie wyjaśnione co i jak i dlaczego.
plus jakoś mi całokształtem podpasował

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-02-26, 20:55   #411
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Lubię kapuchę. Pod każdą postacią. Niemniej to na pewno NIE jest szybkie danie Nie dla mnie.
to tak jak ja, byle szybko i dużo żeby znów nie gotować

Stary 2014-02-26, 21:11   #412
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

1. choć może nie tyle nie znoszę, co zniechęcają mnie porażki, poza tradycyjnymi mielońcami z mięsa nic mi jeszcze nie wyszło tak jakbym chciała.

2. co mi się w nim bardzo podoba to ciekawe informacje żywieniowe, np. że powinno się namaczać orzechy i migdały i ściągać z nich skórę, albo żeby namaczać ryże i kasze przed gotowaniem, i takie tam, wszystko porządnie wyjaśnione co i jak i dlaczego.
plus jakoś mi całokształtem podpasował
1. znów co do mielaków i niewyjścia żadnych innych tworów kręconych, lepionych etc etc. Mnie się po prostu nie chce, nie lubię spędzać nad potrawą więcej niż pół godz. Nie chce mi się wyciągać urządzeń, montować, myć - wyjątek blender. Nie lubię jak jest sporo zachodu.

2. wsiąkam

Temat od czapy - eyeliner w ... kurcze nawet nie wiem jak to nazwać, w płynie? Taki z cieniutkim pędzelkiem. Używa ktoś, ma sprawdzony meeeeega trwały? Na tłustą powiekę ? Najchętniej tani. Skończył mi się mój już nie wiem ile przedatowany, i nie ma go w ofercie. Nie wiem co je dobre? Wibo? Manhattan (miałam od nich) Oczywiście raczył był się skończyć jak i skończyła się promo na kolorówkę, no ale potrzeba jest silna, szykują się dwa wyjścia nocne na parkiet.

Czas edycji: 2014-02-26 o 21:22
Stary 2014-02-26, 21:24   #413
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
A ja nie umim warzyw na patelnie robić bo zawsze mi wychodzą twarde
może za krótko gotujesz
Cytat:
ad. 1 - genialna ta waga
a ja nadal nie spróbowałam ugotować tej soczewicy muszę się zebrać w sobie
Cytat:
paprykarz bez papryki - awangarda w kuchni
Cytat:

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 21:26   #414
Katty_p13
Piers do przodu

Cytat:
Oł jess do tego kawałek rypki czy schabu na sportowo - a picholone bez krzty tłuszczu i smaczne moja podstawa żywieniowa
Stary 2014-02-26, 21:46   #415
akiyo
Zadomowienie

Cytat:
Wbiłaś się w temat

No, faktycznie jakaś epidemia; u mnie ten sam problem. Teoretycznie jestem zaopatrzona; soczewica od pół roku leży w szafie, zapasy kaszy jaglanej mam, a ostatnio imbir wywaliłam, bo zapleśniał
A od tygodnia kryzys na całej linii; idę do kuchni, otwieram lodówkę, pogapię się trochę, zamknę i kończę z kanapką z mozarrellą i bakłażanem. Nic mi się nie chcę robić

Cytat:

Blogów też mam pełno; poprzeglądam je zazwyczaj wieczorem, zaplanuję co zrobić, czasem nawet wydrukuję sobie przepis, po czym kończy się kanapką następnego dnia
Ale ten wygląda fajnie, więc będę miała jeszcze jeden. Może selerem przełamię zastój jedzeniowy
akiyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 21:50   #416
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akiyo Pokaż wiadomość
No, faktycznie jakaś epidemia; u mnie ten sam problem. Teoretycznie jestem zaopatrzona; soczewica od pół roku leży w szafie, zapasy kaszy jaglanej mam, a ostatnio imbir wywaliłam, bo zapleśniał
A od tygodnia kryzys na całej linii; idę do kuchni, otwieram lodówkę, pogapię się trochę, zamknę i kończę z kanapką z mozarrellą i bakłażanem. Nic mi się nie chcę robić

Blogów też mam pełno; poprzeglądam je zazwyczaj wieczorem, zaplanuję co zrobić, czasem nawet wydrukuję sobie przepis, po czym kończy się kanapką następnego dnia
Ale ten wygląda fajnie, więc będę miała jeszcze jeden. Może selerem przełamię zastój jedzeniowy
No jakbym widziała siebie Zwłaszcza oglądanie środka lodówki, kilka wzdechów, jęków Ale zaintrygowałaś mię kanapką z bakąłżanem - w sensie surowym? Jesz taką gąbkę?
Stary 2014-02-26, 22:07   #417
bogusia32
Wtajemniczenie

Cytat:
Waga zapewne przelicza kg na mililitry ,super bo nie potrzebujesz miarki i nie musisz przeliczać ile ml ma 1 kg np. oleju

Piszecie o żarełku więc nic sensownego nie dodam może tylko;
NIECIERPIĘ GOTOWAĆ

Ewuś

Edytowane przez bogusia32
Czas edycji: 2014-02-26 o 22:13
bogusia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 22:14   #418
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Napisane przez bogusia32 Pokaż wiadomość
NIECIERPIĘ GOTOWAĆ
nie musisz zatem tego robić
ja np. gotuję, bo lubię

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 22:18   #419
bogusia32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
nie musisz zatem tego robić
ja np. gotuję, bo lubię
No jak nie muszę... a małż ...a ciecko....
A najlepsze jest to że im moje jedzonko zawsze bardzo smakuje

Jak ja kocham niedzielki kiedy to mój małż robi śniadanko i czasem obiadek,on to naprawdę lubi gotować i nawet nie zle mu wychodzi ale w tygodniu czasu brak..

Edytowane przez bogusia32
Czas edycji: 2014-02-26 o 22:22
bogusia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 22:22   #420
akiyo
Zadomowienie

Cytat:
No jakbym widziała siebie Zwłaszcza oglądanie środka lodówki, kilka wzdechów, jęków Ale zaintrygowałaś mię kanapką z bakąłżanem - w sensie surowym? Jesz taką gąbkę?
Nie, skąd, zgrillowanego jem Kroję w plastry, na kratkę i do piekarnika na 20 minut. Przygotowuję go w ten sposób jako półprodukt do zapiekanek, których nie chcę mi się potem robić
akiyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości