Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-27, 10:43   #3781
virginia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Dzień dobry

Justi
jaki pozytywny post aż miło go się czyta . Tak szybko zgrałaś się z maleństwem . Gratulacje dla Was jeszcze raz!

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
dziś już jest zdecydowanie lepiej. i na dzisiejszej wizycie też w sumie ok. rozwarcie prawdopodobnie jest na 1 cm, szyjka mięciutka i sporo skrócona. Tętno małej w porządku. skurcze też coraz silniejsze, ale na tym etapie to normalne zupełnie. w końcu do tp 17 dni zostało. Kolejne ktg w pt. Gin się śmiał, że znalazłam sobie na nie patent i przysypiam i się wyciszam. No ale co zrobić, skoro te pół godziny pod ktg to jedyna możliwość do poleżenia w ciągu dnia.
No to za udaną wizytę .

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
po wizycie tak....
cyt" stwierdzam u Pani pełną gotowość do porodu"
rozwarcie około 2cm, szyjka rozpulchniona, skrócona
Filip waży niby 3700g matko boska - dużo!
Malwinka miała 3450g. chyba go miodem tak utuczyłam bo zeżarłam 2 całe słoiki spadziowego w ciązy
posłuchałam ostatni raz serduszka we wtorek o ile nie urodzę wcześniej mam się stawić w szpitalu na ktg i badanie i zobaczymy co się będzie działo

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

virginia wózek zły nie jest ale szwagierka ma podobny teraz i dla mnie strasznie męczące to ze nie ma skrętnych kół. jak zjezdza w jedną stronę to go trzeba przestawiać na wlasciwe tory a wazy nie mało.
za wizytę.
A idealnego wózka chyba po prostu nie znajdę, zwłaszcza przy moim b.ograniczonym budżecie.... Ale ten wyglądał na taki co się dobrze prowadzi, fajne amortyzatory, sprężyny itd. a skrętne koła też mają swoje wady - ciężko taki wózek prowadzić po np. piasku czy śniegu więc ideałów chyba po prostu nie ma.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Co do lyzeczkowania, to ja po porodzie mialam na zywca, ale pd wplywem emocji bolu nie czulam, za to widzialam falujacy brzuch z powodu skrobania i to bylo mega dziwne uczucie.
Za to po poronieniu taki sam zabieg robili mi w pelnej narkozie, malo tego, uprzedzajac, ze to zabieg na slepo robiony i rownie dobrze moge sie nie obudzic za chwile, a dopiero po 2h na innej sali bez macicy. "To jak? Wyraza pani zgode???". Masakra.
Dajcie spokój z naszą służbą zdrowia...

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dziewczynki tak jak pisalam bylo ciężko napewno mam awersje do kolejnej ciąży, ale podchodzę do tego juz bez emocji bo czas minął a Mała wszystko wynagradza. Dla zatarcia mojego okropnego porodu macie jej zdjęcie dzień po porodzieZałącznik 5596700
Wysłane z mojego GT-I8190
Jaka ślicznotka!!!!
Aaaaa jak tak wklejacie te fotki i piszecie o tym jak tulicie swoje maleństwa, jak zasypiają wtulone w Was i wodzą za Was oczkami to już bym chciała mieć swoją Niunię u boku . W tej książce, którą czytam jest dużo właśnie na ten temat - przytulania, budowania w dziecku poczucia wartości itd., jest też podrozdział o tym ile barier stworzyliśmy, które odgradzają nas od dziecka w porównaniu do tego, jak to było kiedyś albo jest do dziś w bardziej prymitywnych społecznościach, że tam dzieci są cały czas noszone na chustach itp. przy mamie dzięki czemu nadal, tak jak w brzuchu, we wszystkim jej towarzyszą, czują jej rytm itd. i aż się zastanawiam nad kupnem takiej chusty-nosidełka. A co Wy o tym myślicie? Macie/miałyście, używacie/zamierzacie używać?

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Ja zapomnialam wam napisac ze wczoraj dali mi lek w glukozie. Ja patrzę a to glukoza. Ide do pielegniarki i pytam ze ja mam cukrzycę ciazowa i czy moge w tej glukozie to brac. Ona zbladla. I mowi ze lekarz tak jej zlecil ale zaraz wyjasni.
Przyniosla w soli. I mowi ze na jej odpowiedzialnosc ale woli zmienic. Na szczęście malo tej glukozy zdazylo zejsc.
Okazalo sie ze lekar przyszedl z interny na konsultacje odnosnie mojego serca. Wcale mnie nie widzial ani nie badał. Wpisal w karte lek i poszedl.
A przeciez ordynator doskonale wie ze mam cukrzyce bo chwalil malego ze ladna waga mimo cukrzycy i w ogole.
Dobrze miec glowe na karku.
Przylazl potem na noc jakis lekarz dyzurny i mowi oj nic takiego by sie nie stalo
No moze i nic a moze cos.
No ale koniec końców spalam z kroplowka i ok 4 zorientowałam sie ze mi sie zatrzymala. Kurde. Pomajstrowalam i w koncu leci. Siedze pod ta glupia kroplowka od 12 w południe...
No masz! Co jest z tymi lekarzami?! Żeby jeszcze ich pilnować??
Trzymaj się!

Cytat:
Ale najgorszy numer był później. Obchod, do sali pakuje się z 15 osób, jakieś kobity zaglądają w moja kartę i biadola "ojej, a pani taka mloda". Ja zdziwiona, o co im chodzi. Podchodzi zastępca ordynatora, bierze kartę do ręki, studiuje i mówi "usunięto pani wczoraj macice, jak się pani czuje?" Ja zdebialam, zbladlam i o mało na zawal nie zeszlam. Na co z końca grupy przepycha się doktor Z. który wykonywał zabieg i speszony tłumaczy "nie, nie, to bylo lyzeczkowanie, zle to zaznaczyłem...."
No nie!!! Kolejna 'właściwa osoba na właściwym miejscu'. Jak ludzie mogą być tak nieodpowiedzialni, zwłaszcza że pomyłka w ich zawodzie może kosztować kogoś nawet życie albo poważny uszczerbek.

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
U nas wczoraj była położna po raz drugi i co się okazało ? ze Ola nie przybiera na wadze !! przybrała za 7 dni tyle ile powinna w 2 dni ;(
Trzymam , żeby KP w końcu 'ruszyło z kopyta' i Oleńka najadała się do syta i rosła jak na drożdżach! Ciekawe jak u mnie będzie z KP a tak mi na tym zależy .

Lecę zaraz oglądać kolejny wózek ale po tym akurat dużo sobie nie obiecuję - ma gondolę ale nie można z niego zrobić spacerówki tylko wkłada się zamiast tego fotelik/nosidełko . Nie widziałam zdjęć więc nie wiem dokładnie o co kaman. Kolejne dwa oglądam dziś wieczorem ale wydaje mi się, że nie będą się znacznie różnić od tego wczorajszego, poza ceną .
Potem muszę przysiąść przygotować rozkłady materiału do szkoły (zaocznej) na nast. semestr i egzaminy bo wczoraj podpisałam umowę, już 26.04. będę musiała zostawić Niunię na cały dzień pod opieką mamy, jak ja to zrobię , masakra ale musimy się z czegoś utrzymywać.....
Po południu kursy. Jutro podobnie - rano papierkowa robota, potem lekcje, mam nadzieję, że w weekend złapię trochę oddechu, chciałabym poprzeglądać te gazety, które przywlokłam od tej pani, jest tego trochę (ledwo je podniosłam ).
Mam do Was jeszcze prośbę, zwłaszcza do tych z Was, które już urodziły i do tych z Was, które mają już starsze pociechy - napiszcie proszę (ew.wklejcie jakiegoś linka czy coś) co należy kupić do pielęgnacji maluszka, chodzi mi o apteczne zakupy.

Gratulacje dla Gianny!!!! Natalko witaj na świecie!!!

Miłego dnia dla Was, będę zaglądać jak będę produkować te rozkłady/egzaminy. Dużo słodkości na dziś!
I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2014-02-27 o 10:46
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:47   #3782
kate1623
Zadomowienie

Gianna gratulacje

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:49   #3783
olakola
Zadomowienie

Cytat:
[Podchodzi zastępca ordynatora, bierze kartę do ręki, studiuje i mówi "usunięto pani wczoraj macice, jak się pani czuje?" Ja zdebialam, zbladlam i o mało na zawal nie zeszlam. Na co z końca grupy przepycha się doktor Z. który wykonywał zabieg i speszony tłumaczy "nie, nie, to bylo lyzeczkowanie, zle to zaznaczyłem...."
szok, szok,szok

elunka88 dla TŻta
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:53   #3784
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
zacytuję tego barana:
"Witam obiecałem oddać Pani pieniaze i zostaną Jak najszybciej zwrucone" - fajnie brzmi, nie?
ale na kolejnego maila, 3 minuty później, odpisał:

"
Rozumiem zę jest pani zła mam problemy finansoweOczywiście może pan pujść na policje i zostanę skazany
Jednak gdy już nie będę miał sprzedaży i zamknę biznes to jak zwruce pieniądze."

piach prosto w oczy
Na twoim miejscu zgłosiłabym na policję bo nie wygląda na to, żeby ten człowiek miał kiedykolwiek oddać Ci pieniądze z własnej woli.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:55   #3785
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Kasia, nawet słów mi brak bo w zasadzie z całego opisu wynika, że nie miałaś komplikacji które wpłynęłyby na taki przebieg porodu jaki miałaś i ta trauma którą przeszłaś wynikała tylko i wyłącznie z faktu że trafiaś na taką lekarkę. Dwa dni męczarni a jak dobrze policzyć to i więcej...to się w głowie nie mieści. Mówcie co chcecie ale stwierdzam że jak nie masz wojej położnej albo lekarza do porodu sn, a trafi się ktoś taki z boku to możesz sobie flaki wypruć, umrzeć na stole a nikt ci nie pomoże oczywiście przypadek Kasi jest jaki jest, nie mówię że wszystkie porody takie są, bo na pewno to są przypadki...ale jednak przykre to jest niesamowicie że jak nie masz przyjaznej duszy obok która ma na cokolwiek wpływ to parafrazując naszą medalistkę "albo urodzisz albo zdechniesz".
Straszne jest to, że takie rzeczy nie tylko w położnictwie. Nie masz znajomości, nie dasz w łapę, nie dowiesz się samemu, to wszyscy mają cię w d**** I nikogo tu tak naprawdę pacjent nie obchodzi, a niech sobie umiera, kogo to obchodzi.

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Matko - to chyba kupe kasy stracilas?
Na szczęście laptop był używany, ale to długa historia, bo ja go chciałam "już i zaraz" i umówiłam się z tym sprzedawcą że zakończy licytację, część mu wpłacę przez allegro a dopłatę (drugą połowę) bezpośrednio na konto. No i to co wpłaciłam przez allegro odzyskałam (program ochrony kupujących allegro), ale drugiej połowy niestety nie. Koleś zniknął, policja i prokuratura coś tam niby robią, ale to już pół roku trwa więc i tak pewnie skończy się na umorzeniu sprawy...

Cytat:
a wiecie, że się nie przestraszył...? odpisał, że oczywiście możemy zgłosić się na policję, jego skażą, to z czego odzyskamy pieniądze, jak nie będzie miał biznesu :/
co za frędzel :/

napisałam do Federacji Konsumentów maila i chyba faktycznie zostaje tylko policja :/

jestem na siebie wściekła, bo to ja chciałam u niego zamówić, mąż chciał gdzie indziej ponad 1000 zł poszło... i raczej nie wróci
co za bezczelny cham

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

I Gianna M coś cicho chyba? Może też już rozpakowana?

Dzięki Ja już na śniadanko pączuś ze szklaneczką mleka Ulka też jest chyba na haju cukrowym, bo szał pał
Zastanawiam się ile maksymalnie pączków wypada zjeść ciężarnej na wylocie... jak myślicie?
Side - masz konkurencję

Co do pączków - wypada zjeść tyle ile dasz radę bez

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam jak nasze matki karmiły Nie miały problemów? Teraz ciągle się słyszy, że są problemy, kiedyś ich nie było?
Miały, miały... Spora część pokolenia lat 80-tych wychowana na butelce. W tamtych latach nie było takiego parcia na kp jak jest teraz.

Cytat:
Juz
Takie sniadanie sobie zrobilam z kawka
Musialam wczesniej wstac zeby psa na dluzszy spacer wyprowadzic i wykapac bo tak capil ze wstyd dziecku takiego smierdziela przedstawic
Mnie też to czeka, bo brudas taki że aż wstyd. Tylko że ja sama nie dam rady jej wykąpać, więc muszę zagonić TZa w weekend

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
heyka,
na innym wątku wczoraj pojawiła się wiadomość:

"WIADMOŚĆ OD GIANNY:NATALKA PRZYSZŁA NA ŚWIAT O 18:36 PRZEZ CC WAŻY 3794 I MA 57 CM 10 PKT"

kolejna już z dzieciątkiem przy piersi

Mój chłop oszalał. Puszcza mi jakąś muzykę na głośnikach i pyta się czy mały tańczy
Stary 2014-02-27, 11:06   #3786
baja_86
Zakorzenienie

Obecna! Niestety chyba nici z porodu w tłusty czwartek-nie podjem sobie bezkarnie pączka Syn niewzruszony na próśby matki i ojca, wypina na nas pupę i tyle z naszego namawiania na wyjście.
Z postępów jedynie to, że w nocy obudziły mnie dwa bóle jak na @, których wcześniej nie miałam, ale brzuch był miękki, wiec to raczej nie to

Kate malutka śliczna

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
po wizycie tak....
cyt" stwierdzam u Pani pełną gotowość do porodu"
rozwarcie około 2cm, szyjka rozpulchniona, skrócona
Filip waży niby 3700g matko boska - dużo!
Malwinka miała 3450g. chyba go miodem tak utuczyłam bo zeżarłam 2 całe słoiki spadziowego w ciązy
posłuchałam ostatni raz serduszka we wtorek o ile nie urodzę wcześniej mam się stawić w szpitalu na ktg i badanie i zobaczymy co się będzie działo

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
witajcie po kilku dniach nieobecności. nie dam rady nadrobić. depresja przedporodowa mnie dopadła, spadek formy i średnie wieści u gina w pewnym momencie.
dziś już jest zdecydowanie lepiej. i na dzisiejszej wizycie też w sumie ok. rozwarcie prawdopodobnie jest na 1 cm, szyjka mięciutka i sporo skrócona. Tętno małej w porządku. skurcze też coraz silniejsze, ale na tym etapie to normalne zupełnie. w końcu do tp 17 dni zostało. Kolejne ktg w pt. Gin się śmiał, że znalazłam sobie na nie patent i przysypiam i się wyciszam. No ale co zrobić, skoro te pół godziny pod ktg to jedyna możliwość do poleżenia w ciągu dnia.

Wszystkim nowym Mamusiom serdecznie gratuluję!!! 19.02 obfitował nam w dziewczynki i zrobiło się różowo
ciąża donoszona więc już bezpiecznie, za dobre wieści od gina

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Wow! Ja przy 3 cm rozwarcia zostałam na porodowke zabrana
Nie czekaj do wtorku to sie spotkamy :p i klasku: za wage

I ja

Kate na prawdę musialas sporo przejść by urodzic Majke lekarka jak z ostatnich artykułów o lekarzach którzy zamiast robic szybko cc, doprowadzają do tragedii.

Tylko my mamy problemy z karmieniem.... Mam malutki pokarmu a i dostawianie mi ciężko idzie. Pozwalam dokarmiac zeby waga szła w górę i nas nie trzymali za Dlugo. Miki spi juz chyba 4 h, probowalam teraz wepchac mu cyca ale on nie chce.

Boli mnie rana i trudno mi siedziec. Staram sie przemywac woda ale sie boje dotykać. I psikam ok 3-4 razy dziennie octaniseptem. Wystarczy?
A mój maz wczoraj przeszedł sam siebie- przyniósł mi do szpitala bukiet kwiatów! Prze mile uczucie, a tym bardziej ze on raczej mało domyslny i nigdy bym sie nie spodziewała po nim

Sent from my HTC Desire 200 using Wizaz Forum mobile app
brawo dla męża trzymam kciuki za sprawną obsługę Mikiego, juz niedługo wszystkiego się nauczysz i kp będzie bezproblemowe

Cytat:

Ale najgorszy numer był później. Obchod, do sali pakuje się z 15 osób, jakieś kobity zaglądają w moja kartę i biadola "ojej, a pani taka mloda". Ja zdziwiona, o co im chodzi. Podchodzi zastępca ordynatora, bierze kartę do ręki, studiuje i mówi "usunięto pani wczoraj macice, jak się pani czuje?" Ja zdebialam, zbladlam i o mało na zawal nie zeszlam. Na co z końca grupy przepycha się doktor Z. który wykonywał zabieg i speszony tłumaczy "nie, nie, to bylo lyzeczkowanie, zle to zaznaczyłem...."

Cytat:

ps. zaczynam się stresować jak mibrakuje z rana baji_86
gdyby coś to będę do Ciebie pisać smsa, na pewno dam znać

Cytat:
heyka,

"WIADMOŚĆ OD GIANNY:NATALKA PRZYSZŁA NA ŚWIAT O 18:36 PRZEZ CC WAŻY 3794 I MA 57 CM 10 PKT"

gratulacje dla Gianny
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 11:12   #3787
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
GRATULACJE!
świetne wieści biorąc pod uwagę jak sie męczyłaś. Witamy na świecie Natalkę

Cytat:
zacytuję tego barana:
"Witam obiecałem oddać Pani pieniaze i zostaną Jak najszybciej zwrucone" - fajnie brzmi, nie?

"
Rozumiem zę jest pani zła mam problemy finansoweOczywiście może pan pujść na policje i zostanę skazany
Jednak gdy już nie będę miał sprzedaży i zamknę biznes to jak zwruce pieniądze."

piach prosto w oczy
serdecznie współczuję utopionej kasy
to wszystko się w głowie nie mieści!
dochodziłabym swoich praw, aczkolwiek wiesz jak jest w Polsce i do tego w twoim stanie...

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Mój chłop oszalał. Puszcza mi jakąś muzykę na głośnikach i pyta się czy mały tańczy

Ty tez jesteś na mojej liście, ale nie musisz się odmeldowywać co rano bo jesteś umówiona na cc

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

gdyby coś to będę do Ciebie pisać smsa, na pewno dam znać
jestem ptasie radio wizażowe
Stary 2014-02-27, 11:15   #3788
margo80
Zakorzenienie

Gianna - gratulacje!!!!

czy Was też atakują te reklamy z brokułami?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 11:18   #3789
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
jestem ptasie radio wizażowe
każdy tu ma swoją rolę
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 11:21   #3790
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
każdy tu ma swoją rolę
no tak zapomniałam o Twojej
Stary 2014-02-27, 11:22   #3791
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
a wiecie, że się nie przestraszył...? odpisał, że oczywiście możemy zgłosić się na policję, jego skażą, to z czego odzyskamy pieniądze, jak nie będzie miał biznesu :/
co za frędzel :/

napisałam do Federacji Konsumentów maila i chyba faktycznie zostaje tylko policja :/

jestem na siebie wściekła, bo to ja chciałam u niego zamówić, mąż chciał gdzie indziej ponad 1000 zł poszło... i raczej nie wróci
Zgłosicie to do komornika i oni już coś wymyślą

Cytat:
Super
Gratulacje
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 11:26   #3792
teQiba
Moderator

Cytat:
Wlasnie takim ludziom sie wydaje, ze wszystko jest takie łatwe Sa osoby które nie maja z tym problemu, ale nie powino sie oceniać kogos bo nie dal rady.
Tez wychodze z zalozenia ze nie wolno oceniac innych Kazdy jest inny i juz.

Cytat:
zacytuję tego barana:

"

piach prosto w oczy
Hmmm - jaka piekna ortografia...
A policja mu biznesu nie zamknie jezeli Ci odda kase wiec niech juz nie przesada.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
i masz racje
ewentualnie jest ekspertka od karmienia dwojki swoich dzieci, ale nie wszystkich w ogole
denerwuja mnie takie matki, ktore wykarmily np jedno i uwazaja, ze sa najmadrzejsze, rozdaja swoje rady na prawo i lewe uwazajac, ze tylko one sluszna droge wybraly dotyczaca dopajania, wprowadzania pokarmow itp
bo sobie cos uroily w tych glowach, ze tak ma byc i koniec
No tez o to chodzi - ludzi nie produkuje sie na tasmie i nie ma takiej rady ktora sprawdzi sie u wszystkich. I wlasnie to probowalam mamie wytlumaczyc, ale jak grochem o sciane

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Mam do Was jeszcze prośbę, zwłaszcza do tych z Was, które już urodziły i do tych z Was, które mają już starsze pociechy - napiszcie proszę (ew.wklejcie jakiegoś linka czy coś) co należy kupić do pielęgnacji maluszka, chodzi mi o apteczne zakupy.
Na pierwszej stronie jest co powinno znalezc sie w wyprawce - ja z tego korzystalam.

Cytat:
Na szczęście laptop był używany, ale to długa historia, bo ja go chciałam "już i zaraz" i umówiłam się z tym sprzedawcą że zakończy licytację, część mu wpłacę przez allegro a dopłatę (drugą połowę) bezpośrednio na konto. No i to co wpłaciłam przez allegro odzyskałam (program ochrony kupujących allegro), ale drugiej połowy niestety nie. Koleś zniknął, policja i prokuratura coś tam niby robią, ale to już pół roku trwa więc i tak pewnie skończy się na umorzeniu sprawy...

Mnie też to czeka, bo brudas taki że aż wstyd. Tylko że ja sama nie dam rady jej wykąpać, więc muszę zagonić TZa w weekend
Skad sie biora tacy ludzie?

Dobrze ze chociaz czesc kasy odzyskalas.

Duzego masz psiaka czy tak sie wyrywa? Na szczescie moja pod prysznicem sztywnieje ze strachu wiec nie mam zadnego problemu
Tylko po kapieli sie rzuca jak dziki rumak po calym mieszkaniu

Cytat:
Obecna! Niestety chyba nici z porodu w tłusty czwartek-nie podjem sobie bezkarnie pączka Syn niewzruszony na próśby matki i ojca, wypina na nas pupę i tyle z naszego namawiania na wyjście.
Z postępów jedynie to, że w nocy obudziły mnie dwa bóle jak na @, których wcześniej nie miałam, ale brzuch był miękki, wiec to raczej nie to

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
czy Was też atakują te reklamy z brokułami?
Stary 2014-02-27, 11:31   #3793
ag9
Zadomowienie

Cytat:

Skad sie biora tacy ludzie?

Dobrze ze chociaz czesc kasy odzyskalas.

Duzego masz psiaka czy tak sie wyrywa? Na szczescie moja pod prysznicem sztywnieje ze strachu wiec nie mam zadnego problemu
Tylko po kapieli sie rzuca jak dziki rumak po calym mieszkaniu
No nawet nie liczę że odzyskam resztę Koleś chyba posługiwał się fałszywymi danymi, ehh szkoda gadać.

Pies nie jest duży, pod prysznicem jako tako stoi dopóki nie dojdziemy do mycia głowy bo wtedy jest szał ciał. No i bardzo chce wyjść i uciec, więc trzeba ją przytrzymywać i wpychać co chwilę na środek brodzika Tyle że już raz ją kąpaliśmy jak byłam w ciąży i plecy od schylania mi chciały pęknąć. A że ona ma sierść kręconą i dłuższą, to i dwa razy muszę myć i płukać - trochę to trwa.

W ogóle tyle zaplanowałam rzeczy do sprzątania na ten weekend (dla TZa rzecz jasna), ciekawa jestem jak wyjdzie w końcu jakoś trzeba się przygotować do powrotu małego.
Stary 2014-02-27, 11:33   #3794
mariolasl
Zakorzenienie

Jesli chodzi o chuste, to ja na pewno kupie kieszonkowa (poucha), tylko musze wreszcie sie zmierzyc i dobrac rozmiar . Uzywalam w domu i na krotkie spacery i zamierzam uzywac nadal.

Bardzo zle mi szlo wiazanie poprzednio chusty tkanej, bo to chyba 5 metrow materialu, nie mialam tez pomocy na poczatku, wiec sie poddalam. Na dworze nie dalam nigdy rady zawiazac jej samej.
Ale. Znowu bede probowac
Stary 2014-02-27, 11:36   #3795
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
A ja niczym nie przemywałam rany bo mi nie kazali. Myłam normalnie wodą i tyle.
Zamotałam chyba - krocze przemywać właśnie wodą dość regularnie zalecano, ale to chyba oczywiste, a na SR mówili, że octenisept do pępka i do rany po nacięciu ale to wiadomo, co położna, to obyczaj

Cytat:
  1. Ale po tak dlugiej abstynencji ostatni seks mu chyba do 18. Kacpra wystarczy Bo wczoraj szybciutko sie polozyl ze niby zmeczony
  2. "ja karmilam wiec jestem ekspertem i wiem wszystko najlepiej"
  3. A wtedy tez bylo jakies mleko, bo moj TZ byl na pewno tak karmiony bo tesciowa nie miala pokarmu..
.
  1. Haha, nie wiem, czy nasi Tżeci nie mają jakiegoś swojego forum bo mój wczoraj identycznie Moze zgadują się gdzieś tam, że "ona znowu moich prostaglandyn chce.. Powiem, że jestem zmęczony i chcę spać"
  2. Chyba mlekiem krowim karmiono, czy już nie?

Cytat:
heyka,

Gratulacje! Dużo zdrowia dla Mamy i Natalki!
Dzięki za wieści 12mu05

Cytat:
hm.. kupiłam tanio chustę elastyczną Liberty Slings, tzw. poucha - używał ktoś kiedyś? dobre to? wyniosło mnie to 20 zł z przesyłką, chciałabym jeszcze wiązaną, ale nie wiem która lepsza
Zawsze takie zdarzenia w najgorszym możliwym czasie...
Ja własnie chciałam kupić sobie poucha na poczatek, bo ponoć sprawdza się fajnie przy nowordkach ale ten rodzaj musi być dobrze dopasowany do rozmiaru noszącej osoby.
Tkana ponoć najlepsza, więc jak Ci się spodoba chustowanie to zainwestujesz
Tu podczytywałam: http://www.chusty.info/forum/forum.php
http://www.chusta.pl/index.php?page=...hk=1&Itemid=29
http://klubkangura.com.pl/faq/chustoforumfaq.htm
Virginia, tutaj możesz sobie podejrzeć też.

Cytat:
  1. Straszne jest to, że takie rzeczy nie tylko w położnictwie. Nie masz znajomości, nie dasz w łapę, nie dowiesz się samemu, to wszyscy mają cię w d**** I nikogo tu tak naprawdę pacjent nie obchodzi, a niech sobie umiera, kogo to obchodzi.
  2. Side - masz konkurencję
  3. Co do pączków - wypada zjeść tyle ile dasz radę bez
  4. Mój chłop oszalał. Puszcza mi jakąś muzykę na głośnikach i pyta się czy mały tańczy
  1. Ostatnio moja mama gadała z bratem i szwagierką i jej siostra jest położną... I oni wszyscy radzili mieć przygotowaną kasę w razie czego. No po prostu mi kopara opadła do samej ziemi. Bo nóż się w kieszeni otwiera, ale jak sobie pomyślę o porodzie Kate np. to ciekawe czy ta "lekarka" zmieniłaby podejście, gdyby koperta jej w kieszeni wylądowała
  2. Oj, to za mało pączków kupiłam, bo tylko 5
  3. Rozczulający Ci nasi Tżi

Cytat:

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 11:36   #3796
nivka
Raczkowanie

Cytat:
Wiecie co, przeczytałam mężowi ten opis porodu Kate to stwierdził że na chyba by zabił tą francę lekarkę.
Mój mąż po przeczytaniu kilku takich "cudownych" opisów, które pokazują rzeźnię zamiast ludzkiego traktowania na porodówce mówi, że ręce tylko załamać, bo co on może zrobić jak mnie będą męczyć? Można żądać opini/odmowy na piśmie, zbierać wyniki badań ale co więcej, jako pacjenci nie możemy czasem zapobiec tragedii matki lub dziecka. Normalnie widzę, że ta niemoc powoduje u niego straszny stres, przeszukuje nawet internet żeby znaleźć jakieś odpowiedzi gdzie się zwracać, gdy widać, że poród nie idzie, lekarz ma mnie w d**** i ogólnie widać, że dzieje się źle... Z tego też powodu mu wytłumaczyłam, że jego obecność przy porodzie jest dla mnie obowiązkowa, bo tylko on o mnie zadba (mówię o 1 fazie, w 2 i dalej to już jego decyzja ).
KATE Czy będziesz składała skargę? Zwłaszcza, że wśród personelu widziałaś, że niektórzy mają inną opinię co do prowadzenia tego porodu. Śliczna fotka

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Ja zapomnialam wam napisac ze wczoraj dali mi lek w glukozie. Ja patrzę a to glukoza. Ide do pielegniarki i pytam ze ja mam cukrzycę ciazowa i czy moge w tej glukozie to brac. Ona zbladla. I mowi ze lekarz tak jej zlecil ale zaraz wyjasni.
Przyniosla w soli. I mowi ze na jej odpowiedzialnosc ale woli zmienic. Na szczęście malo tej glukozy zdazylo zejsc.
Okazalo sie ze lekar przyszedl z interny na konsultacje odnosnie mojego serca. Wcale mnie nie widzial ani nie badał. Wpisal w karte lek i poszedl.
A przeciez ordynator doskonale wie ze mam cukrzyce bo chwalil malego ze ladna waga mimo cukrzycy i w ogole.
Dobrze miec glowe na karku.
Przylazl potem na noc jakis lekarz dyzurny i mowi oj nic takiego by sie nie stalo
No moze i nic a moze cos.
Trisdom pisała, że niby w porządku, ale ja też bym się zapytała. Medycyny nie kończymy, a trzeba trzymać rękę na pulsie zamiast lekarzy.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
A idealnego wózka chyba po prostu nie znajdę, zwłaszcza przy moim b.ograniczonym budżecie.... Ale ten wyglądał na taki co się dobrze prowadzi, fajne amortyzatory, sprężyny itd. a skrętne koła też mają swoje wady - ciężko taki wózek prowadzić po np. piasku czy śniegu więc ideałów chyba po prostu nie ma.
Wydaje mi się, że skrętne przednie koła to najlepsze rozwiązanie, nie chciałabym wózka klasycznego (ile tego trzeba się na podnościć aby skręcić itp.). A większość modeli (mój jedo fyn na przykład) ma blokadę przednich kół kiedy masz taką potrzebę więc sprawa rozwiązana Powodzenia w szukaniu, w moim mieście na tablicy.pl i gumtree jest dużo ogłoszeń, na pewno znajdziesz najlepszy dla Was

Wcięło mi część cytowania.... Virginia ja planuję chustę, ale nie wiem jak mój Igor ustosunkuje się do tych planów Więc mam plan skorzystać z wypożyczalni (u mnie jest taka opcja), która finansowo bardzo fajnie wychodzi chyba 40 zł za tydzień i spróbować na chuście wypożyczonej. Zwłaszcza, że moja szkoła rodzenia robi darmowe kursy chustonoszenia więc profesjonalnie mnie nauczą i spróbujemy. Jeśli Igor się zakocha w chuście to w wypożyczalni podczas zakupu nowejk chusty zwrócą nam kasę za wypożyczenie. Ewentualnie poszukam uzywanej chusty, ale też po nauce wiązania i testowania wypożyczonej chusty. Boję się wydać 200 zł na chustę, która może okazać się niepotrzebna.
nivka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 11:37   #3797
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Mmhym kciuki za wizytę

Ela to dużo wcina mój mąż boi sie zeby malej nie przekatmic

A dziecko można przekarmić? Czasami zje mniej, w nocy zjadła 30ml i spała 3 godziny. Zobaczymy na wizycie u pediatry jak z wagą, bo aż jestem ciekawa

Cytat:
zacytuję tego barana:

"

piach prosto w oczy

mam nadzieję, że z Młodym przynajmniej wszystko ok - a nie czuję żadnych dolegliwości, więc chyba tak

wczoraj dokazywał cały dzień, ale to po tym co słyszałam od rodziców i po korespondencji z panem od narożnika - też się chyba Młody wkurzył i pewnie dawał o sobie znać jak szalony chcąc przekazać "mamcia, nie martw się, ja tu jestem, a resztę olej" ;P

hm.. kupiłam tanio chustę elastyczną Liberty Slings, tzw. poucha - używał ktoś kiedyś? dobre to? wyniosło mnie to 20 zł z przesyłką, chciałabym jeszcze wiązaną, ale nie wiem która lepsza

Ale burak. W ogóle ta ortografia nie wiem nawet co Ci doradzić

Cytat:
Miały, miały... Spora część pokolenia lat 80-tych wychowana na butelce. W tamtych latach nie było takiego parcia na kp jak jest teraz.
A wydawało mi się,że wszyscy byli karmieni na cycu Moja mama 4 dzieci na cycu wychowała, moja siora nie miała problemów z dwójką. U mnie w rodzinie nikt nie miał problemów z kp, a tu się okazuje, że tyle problemów wkoło i mnie to też dopadło

Cytat:
Współczuję odbębnisz sobie po porodzie

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 11:44   #3798
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Elunka położna u nas na szkole rodzenia mówiła ze jak się ma mało pokarmu to należy pić 3 litry płynów dziennie. Absolutnie wykluczyć mięte (w tym również np cukierki mietowe) i szałwie bo podobno mocno wysuszaja a mięta może nawet całkiem zatrzymać laktacje.
A i mówiła ze jak maluszki np po 10 minutach idą spać przy piersi ale się nie zdążą najeść to należy przebierać pieluche nie przed a w trakcie karmienia albo najlepiej żeby dziecko miało gołe stopki bo będzie mu chłodno i nie zaśnie a się naje
u mnie we wtorek mowila dokladnie to samo

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dzisiaj wizyta - super ciekawa jestem, co tam u mnie i u Uli słychac
powodzenia

co do paczkow, to jak to ile............bez ograniczen oczywiscie

Cytat:
Juz
Musialam wczesniej wstac zeby psa na dluzszy spacer wyprowadzic i wykapac bo tak capil ze wstyd dziecku takiego smierdziela przedstawic
ja dopiero pojade po mala do p-szkola to skoczymy sie zaopatrzyc w paczusie

Cytat:
heyka,

Gianna gratulacje wreszcie Twoje meki sie skonczyly

Cytat:
odbijesz sobie po pordzie

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:

A wydawało mi się,że wszyscy byli karmieni na cycu Moja mama 4 dzieci na cycu wychowała, moja siora nie miała problemów z dwójką. U mnie w rodzinie nikt nie miał problemów z kp, a tu się okazuje, że tyle problemów wkoło i mnie to też dopadło
U mnie w rodzinie znowu odwrotnie, my z bartem bylismy od poczatku na flaszce

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 11:44   #3799
BeautifulLie
Zadomowienie

Gianna GRATULACJE!!!!

Thidien weź tego debila na policje podaj a nie użeraj się z nim :/

Ag

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 11:49   #3800
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

A wy tylko o tych pączkach. No i przekonałyście mnie - idę do sklepu
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 11:52   #3801
Ela87
Zakorzenienie

Zjadłam dwa pączki zwykłe jedzenie be, ale słodycze to mi podchodzą
Ale dzisiaj -10 kg na wadzę, więc wolno mi jeszcze tylko 12

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
U mnie w rodzinie znowu odwrotnie, my z bartem bylismy od poczatku na flaszce
Zadziwiacie mnie, ja myślałam, że kiedyś tylko cyc

Ja jestem za KP i należy się postarać, ale nie oceniam kobiet które decydują się świadomie na flaszkę od razu. Byłam na sali z dziewczyną, która od razu chciała podawać flachę, nawet dostawała tabletki na to by mleko się nie robiło i przez chwilę jej zazdrościłam Flacha i mała śpi, żadnego marudzenia, męczenia się

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 12:06   #3802
Trisdom
Zadomowienie

Gianna- gratulacje

My jutro wychodzimy. Bilirubina w górnej granicy, ale jeszcze w normie. Na wszelki wypadek wystawiam Emi do okna, żeby światła nałapała.

A pączki dostanę może wieczorem od TZ...
Stary 2014-02-27, 12:24   #3803
wewillrockyou
Rozeznanie

Ela87 widzę, że mąż zakochany w Oleńce oby tak dalej!

Kate śliczna córeczka, rozkosznie wygląda z tym smokiem

JustiLbn cudownie czytać takie opisy. Super, że tak sobie radzicie! dałaś mi wiarę, że instynkt macierzyński istnieje

u nas ostatnio niezbyt ciekawie, dziś wizyta u gina, więc proszę o zbiorowe, magiczne kciuki wątkowe

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 12:31   #3804
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Gdybyście przypadkiem były w Auchanie to uważajcie na pączki ze śmietaną...nieziemsko pyszne! a mówiłam, że nie ruszę nic dzisiaj

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 12:36   #3805
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
heyka,

GIANNA GRATULACJE Dajcie znać co tam u Was jak troszkę odpoczniecie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 12:48   #3806
mmhym
Zadomowienie

Cytat:

Ja jestem za KP i należy się postarać, ale nie oceniam kobiet które decydują się świadomie na flaszkę od razu. Byłam na sali z dziewczyną, która od razu chciała podawać flachę, nawet dostawała tabletki na to by mleko się nie robiło i przez chwilę jej zazdrościłam Flacha i mała śpi, żadnego marudzenia, męczenia się

Ja tez uważam, że nie można nikomu zaglądać w dekolt Ale wg mnie pierś nad MM zdecydowanie: koszt mleka modyfikowanego, butelki, przygotowywanie mleka za każdym razem, także nie w domu, podgrzewanie, czyszczenie tych butelek.
Dlatego ja bardzo chciałabym KP, ale wiem tez, że różnie bywa

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
My jutro wychodzimy. Bilirubina w górnej granicy, ale jeszcze w normie.

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
u nas ostatnio niezbyt ciekawie, dziś wizyta u gina, więc proszę o zbiorowe, magiczne kciuki wątkowe
Mocne

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 12:59   #3807
agayka111
Raczkowanie

Cytat:
Juz

No w sumie okna to jego obowiazek wiec powinien sie cieszyc
Ale po tak dlugiej abstynencji ostatni seks mu chyba do 18. Kacpra wystarczy Bo wczoraj szybciutko sie polozyl ze niby zmeczony

Co koles
Zglos na policje bez wyrzutow sumienia i jeszcze pokaz im tego maila, bo wedlug mnie wynika z niego ze on nie zamierza Ci tej kasy oddac w najblizszym czasie

Miejmy nadzieje ze juz rozpakowana, bo tez sie meczyla biedna.

A okien w sumie nie mam ochoty myc, tylko przyszly rolety i TZ chce je na brudne okna zalozyc, bo "przeciez mozna umyc juz z roletami"

A paczkow wypada zjesc ile ma sie ochote
Ja w ciazy niczego sobie nie odmawiam bo cos czuje ze po porodzie po raz pierwszy w zyciu bede musiala przejsc na jakas diete

No tez o to chodzi - po co ryzykowac zdrowie i zycie dziecka?

Ostatnio sie z mama poklocilam na temat KP, ale w kontekscie szwagierki. Mowilam jej ze maluch nie chcial cyca i koniec, na co moja mama stwierdzila ze to wina szwagierki i ze ona wykarmila dwojke dzieci wiec wie najlepiej i koniec
Boje sie tego ze ja bede miala taka sytuacje i w polaczeniu z baby bluesem pokloce sie z mama na dobre - wkurza mnie takie podejscie "ja karmilam wiec jestem ekspertem i wiem wszystko najlepiej"
A wtedy tez bylo jakies mleko, bo moj TZ byl na pewno tak karmiony bo tesciowa nie miala pokarmu...
Pewnie ze bylo mleko w proszku humana i tym karmili dawniej. Moja siostra z pierwszym dzieckiem tez miala problem z karmieniem bo mala zle cyca lapala a pozatym ssac nie chciala i nikt jej za to nie karcil. Przykre takie komentarze ze strony najblizszych

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
agayka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 13:00   #3808
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Ela87 widzę, że mąż zakochany w Oleńce oby tak dalej!

Kate śliczna córeczka, rozkosznie wygląda z tym smokiem

JustiLbn cudownie czytać takie opisy. Super, że tak sobie radzicie! dałaś mi wiarę, że instynkt macierzyński istnieje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 13:05   #3809
kate1623
Zadomowienie

nivka mój też był bezsilny i załamany pokrzykiwal na lekarzy tyle mógł no bo co innego? Nie będę wnosić skargi bo nie chce sie juz uzerac chce o tym zapomnieć i jestem na dobrej drodze moze tylko wysmaruje jej opinie w internecie.

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 13:05   #3810
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Zjadłam dwa pączki zwykłe jedzenie be, ale słodycze to mi podchodzą

Zadziwiacie mnie, ja myślałam, że kiedyś tylko cyc
1. a pewnie, ze podchodza, i nie ma sie co dziwic, jak tyle czasu musialas z nich rezygnowac
ladnie waga leci w dol

2. no kiedys kobiety tez niestety mialy problemy z kp Moja mama w ogole mleka nie miala, jej siostry tak samo Maskra jakas, ja nie wiem czy to genetyczne, u mnie z Nati bylo tak samo

Cytat:

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości