W świetnej formie przez cały rok, bo z Mel B wylewamy pot! Część II - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-27, 13:37   #3211
DoDoo
Zakorzenienie

Dot.: W świetnej formie przez cały rok, bo z Mel B wylewamy pot! Część II

Cytat:
Napisane przez Celestia Pokaż wiadomość
Ja sobie sieknęłam nawet dwa dzisiaj
A ja ani jednego, wczoraj pochlonelam 3 na raz i dzisiaj dziekuje bardzo. Jak mam zjesc i znowu czuc sie podle
Mam nadzieje, ze jakos wytrzymam
Stary 2014-02-27, 14:49   #3212
ceciii
Zadomowienie

Lokalizacja: Na Mazury, Mazury, Mazury, popływamy tą łajbą z tektury!

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Zalajkowalam kiedys profil Chodakowskiej na fb i wlasnie jest wojna o zjedzenie/nie jedzenie paczka... MASAKRA jakie baby sa glupie
tam wieczna wojna, o wszyyyyyystko!
Co do 25 lat, kierunków i języków - chęć podjęcia pracy za 3zł/godzinę! albo najlepiej, żeby pracować za darmo, na śmieciowej umowie...

23.09.2010r.

NO PAIN, NO GAIN!

Najpiękniejsza
<i>filmy zablokowane</i>
ceciii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 15:13   #3213
Karen15
Zakorzenienie

Ile pączków zjadłyście? Ja 4
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 15:19   #3214
ursaliana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Ile pączków zjadłyście? Ja 4
Ja jeszcze 0
ursaliana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 15:20   #3215
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ceciii Pokaż wiadomość
Co do 25 lat, kierunków i języków - chęć podjęcia pracy za 3zł/godzinę! albo najlepiej, żeby pracować za darmo, na śmieciowej umowie...
Tak i traktuja Cie jak szmate... szkoda gadac.

Zrobilam dzisiaj killera, ledwo, ledwo, nie wiem co sie stalo z moja kondycja Sily w nogach nie mam prawie zadnej, a przeciez killera robilam z usmiechem na twarzy... przed killerem chcialam zrobic 50 przysiadow z 5 kg obciazwniem, zrobilam kilka i jak mnie kolano zabolalo tak przestalam... starosc chyba mnie dopadla
Stary 2014-02-27, 15:42   #3216
xxxLOLKAxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxLOLKAxxx

Cytat:
Napisane przez NightwishLove Pokaż wiadomość
Niedaleko mnie niestety nie ma żadnej brafitterki, a szkoda Ja noszę miseczkę B, a wg kalkulatora brafitterek powinnam jakieś E czy F...
Mi też wyszło, że powinnam mieć E dziwne to, ale kiedyś trzeba będzie to wypróbować, a le jak na razie to nie mam jak

Co do pączków to ani jednego nie zjadłam, ale tak mi się chce może kupią wieczorem, a jak nie no to trudno, przeżyję najlepsze, że ja w ogóle zapomniałam, że jest tłusty czwartek, dopiero jak przeglądałam gazetki reklamowe z supermarketów to zobaczyłam na jednej stronie napis mardi gras i pączki i dopiero się skapnęłam, że to dziś

Ja jestem po technikum, a na studia nie poszłam, bo wiem jak jest, studiujesz 5 lat, a :dupa: z tego jest ale stwierdziłam po czasie, że nie zaszkodzi iść na te studia i w tym roku startuję o ile mnie przyjmą

Dzisiaj zrobiłam: Interval walk/jog Jessica Smith tylko, ale za to jutro nadrobię
xxxLOLKAxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 15:58   #3217
forzaula
Przyczajenie

Ja dzisiaj:
- 10 min nogi Mel B
- 10 min brzuch Mel B
- Burn 200 Calories in 20 Minutes

Do tego wszystkiego doszedl 1 paczus
forzaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 16:08   #3218
Greeniee
Raczkowanie

Dzisiaj coś takiego zestawiłam i bardzo przyjemnie się ćwiczyło
- 5 min. rozgrzewki
- 10 min Squat Challenge
- 10 min. pośladki z Mel B
- 15 min Cardio z Mel B (poległam przy 2 ostatnich ćwiczeniach, za słabe ręcę mam póki co )
- 5 min streching

I siedziałam 2 godziny nad planem, przejrzałam wszystkie posty z II cz. i udało mi się chyba coś stworzyć, zobaczymy jak to będzie ze sobą współgrało wszystko Plan na 5 dni w tygodniu w zależności jak będę stała z czasem. Będę wdzięczna za poprawki jeśli coś będzie nie tak
15.08. 2013 - 45
Od czerwca 2013 zapuszczam włosy !
Od 25.02.2014 rzeźba z Mel B
Greeniee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 16:12   #3219
avava
Raczkowanie

ja zjadlam dzisiaj 1 paczka z advocatem a za mna trening cario nogi brzuch i posladki

100 przysiadów-> x 663
Mel B 10 min pośladki->943
Mel B 10 min brzuch->1110
Mel B 15 cardio->738
Mel B 10 min nogi->1030
Ewa Ch.(killer, skalpel)->581
Centrum Sportowca-1248
razem: 6313 cel osiągnięty z 42 na 36/34

: )
avava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 16:18   #3220
NightwishLove
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie jestem po studniach dziennych i miałam tak grafik ułożony, że nijak było jak pójść do jakiejś pracy nawet na pół etatu. Przedmiotów cała masa, nawet na 5 roku nas nie oszczedzali. A potem dziwy, że ja w czasie studiów tylko praktyki bezpłatne mialam zrobione.
No ja też, w trakcie robienia mgr na Polibudzie i technika administracji zaocznie... Próbuję jeszcze w to wszystko wkręcić pracę na umowę-zlecenie w spożywczaku

Cytat:
Napisane przez Greeniee Pokaż wiadomość
Dokładnie, czasem mam wrażenie, że zmarnowałam te 5 lat, koleżanki po zawodówce pootwierały salony fryzjerskie a ja mam tylko wykształcenie i musiałam chodzić na wolontariat żeby zdobyc doświadczenie. W czasie studiów owszem pracowałam jako hostessa. po nocach wykładałam towar w Makro Ale oczywiście bez żadnej umowy, z resztą i tak na nic by mi się te cdośiwadczenia nie przydały Więc i tak nic mi z tego. Zaczynam od zera tak na prawdę, szukam pracy, chodzę na rozmowy, świece oczami :"już nie jest pani taka młoda, a jakieś doświadczenie?!" Tak wolontariat w agencji Ale się nie poddaje! Mierzę wysoko i póki co szukam w zawodzie
Oj ja bym zabiła za taki tekst! Wszyscy chcą mieć ludzi z doświadczeniem, szkoda tylko, że nie ma gdzie tego doświadczenia zdobyć A potem się dziwią, że Polacy na zachód jadą pracować...

Cytat:
Zalajkowalam kiedys profil Chodakowskiej na fb i wlasnie jest wojna o zjedzenie/nie jedzenie paczka... MASAKRA jakie baby sa glupie
Jeżu kolczasty... Od jednego pączka się nie przytyje

Cytat:
Ja sobie sieknęłam nawet dwa dzisiaj
Ja też

Cytat:
Taaa Mój facet pracuje w jednej firmie, zarobki tak 1200-1500 zł zależnie od miesiąca i nadgodzin. Wg umowy powinien dostawać około 1800 zł + dodatki za nadgodziny i soboty... No ale papier przyjmie wszystko. Szef płacić nie chce więcej, a ostatnio wykupił długi firmy teścia swojej córki i będzie stawiał kolejny zakład... Ręce opadają...

Cytat:
Zrobilam dzisiaj killera, ledwo, ledwo, nie wiem co sie stalo z moja kondycja Sily w nogach nie mam prawie zadnej, a przeciez killera robilam z usmiechem na twarzy... przed killerem chcialam zrobic 50 przysiadow z 5 kg obciazwniem, zrobilam kilka i jak mnie kolano zabolalo tak przestalam... starosc chyba mnie dopadla
Ja też mam taki dzień... Zrobiłam 45 minut ćwiczeń żeby zrobić, ale wyglądałam jakby mnie ktoś do tego zmuszał...

Cytat:
Napisane przez xxxLOLKAxxx Pokaż wiadomość
Mi też wyszło, że powinnam mieć E dziwne to, ale kiedyś trzeba będzie to wypróbować, a le jak na razie to nie mam jak
No ja patrzyłam na stronkach specjalistek to tak 150 zł za sam biustonosz

Cytat:
Ja jestem po technikum, a na studia nie poszłam, bo wiem jak jest, studiujesz 5 lat, a :dupa: z tego jest ale stwierdziłam po czasie, że nie zaszkodzi iść na te studia i w tym roku startuję o ile mnie przyjmą
No właśnie i to jest paranoja... Bez studiów zarobisz więcej niż po studiach, ale pracodawcy chcą mieć ludzi po studiach i z doświadczeniem...
Ja powiedziałam moim rodzicom, że daję sobie rok po obronie mgr na znalezienie pracy u mnie w mieście. Jeśli nie to spadam do Niemiec

Dzisiaj zrobione:
- Mel B Total Fit
- Mel B abs
- Mel B cardio

-----

Ćwiczę
Maluję paznokcie
NightwishLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 16:21   #3221
Natus276
Zakorzenienie

Pochwale się! Zrobiłam wczoraj ćwiczenia na ramiona z 2 kg ciężarkami. Pewnie nie było by w tym nic szalonego gdyby nie fakt, że ramiona mam słabiutkie i byłam przekonana, że nie dobrnę do połowy

Dzisiaj 10 minut brzuch, nogi, pupa i klatka+plecy.

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 16:25   #3222
Greeniee
Raczkowanie

NightwishLove ja też powiedziałam , że mam rok na znalezienie pracy, a jak nie to wyjeżdżam z Polski. Jak na razie od pazdziernika do świąt byłam na praktykach, później miesiąc na zleceniu i teraz dalej szukam, chodze na rozmowy... A czas nieubłagalnie leci, i rok mija
15.08. 2013 - 45
Stary 2014-02-27, 16:35   #3223
NightwishLove
Zakorzenienie

Cytat:
NightwishLove ja też powiedziałam , że mam rok na znalezienie pracy, a jak nie to wyjeżdżam z Polski. Jak na razie od pazdziernika do świąt byłam na praktykach, później miesiąc na zleceniu i teraz dalej szukam, chodze na rozmowy... A czas nieubłagalnie leci, i rok mija
Wiem, ale ja na ten moment innego wyjścia nie widzę... Będę szukać płatnego stażu na wakacje z uczelni albo czegoś takiego, bo w rubryce "Doświadczenie zawodowe" w CV mam pusto

-----

Ćwiczę
Maluję paznokcie
Stary 2014-02-27, 16:37   #3224
xxxLOLKAxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxLOLKAxxx

Cytat:

No właśnie i to jest paranoja... Bez studiów zarobisz więcej niż po studiach, ale pracodawcy chcą mieć ludzi po studiach i z doświadczeniem...
Ja powiedziałam moim rodzicom, że daję sobie rok po obronie mgr na znalezienie pracy u mnie w mieście. Jeśli nie to spadam do Niemiec
Właśnie o to chodzi, że w taki biustonosz to już trzeba zainwestować, a jak myślę co mogłabym kupić za 150 zł...

Heh dlatego ja po technikum wyjechałam do Francji, opiekuję się dzieckiem, kokosów nie zarabiam, ale przynajmniej robię coś co lubię w wakacje wracam do PL na studia, a jak się nie dostanę to znowu pewnie mnie gdzieś poniesie, bo nie wyobrażam sobie pracować w jakimś sklepie w galerii i pilnować się na każdym kroku czy komuś coś nie wadzi w moim zachowaniu
xxxLOLKAxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 16:48   #3225
Martva
Zadomowienie

Cytat:
A tu bardzo zależy, głównie od rozmiaru. Z np 65K będzie trudniej i drożej, ale moje 70F-G/65H (72 pod biustem, 92-93 w biuście) da się przyzwoicie odziać za 80zł (za 50 też, jak się trafi promocja). Używanych brytyjskich kupionych na Allegro nie liczę, ale niektóre polskie firmy ze średniej półki cenowej wyczuły zmiany i poszerzyły rozmiarówkę, nie windując równocześnie cen do Bogini wie jakiego poziomu. Nie mówię że wszystkie mają super udane konstrukcje, ale dają radę.
Martva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 16:51   #3226
andzka89
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, a nosicie dobrze dobrane staniki?? Dobrze dobrany nie będzie odstawać ja kiedyś nosiłam 70B i wygodnie tak sobie było... Później zmieniłam na 65D i to jest to a w życiu bym nie powiedziała, że taka miseczka mi będzie odpowiadać, przecież decha ze mnie
heheh ja nosze 65E ;d wszystkim którym mowie ze mam taki rozmiar to mi nie wierzą a z tych chińskich to pewnie 70B . taka jest właśnie róznica między chińskim a sklepowym , ze ten jest idealnie dobrany i nic nie odstaje nawet po kilku praniach

dzisiaj zjadłam dwa pączki i jestm chora ale za kare że zjadłam pączki idę ćiwczyc nie wiem czy wytrwam ;p

Edytowane przez andzka89
Czas edycji: 2014-02-27 o 17:03
andzka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 16:55   #3227
NightwishLove
Zakorzenienie

Cytat:
Heh dlatego ja po technikum wyjechałam do Francji, opiekuję się dzieckiem, kokosów nie zarabiam, ale przynajmniej robię coś co lubię w wakacje wracam do PL na studia, a jak się nie dostanę to znowu pewnie mnie gdzieś poniesie, bo nie wyobrażam sobie pracować w jakimś sklepie w galerii i pilnować się na każdym kroku czy komuś coś nie wadzi w moim zachowaniu
Takiej to dobrze

Cytat:
Napisane przez Martva Pokaż wiadomość
A tu bardzo zależy, głównie od rozmiaru. Z np 65K będzie trudniej i drożej, ale moje 70F-G/65H (72 pod biustem, 92-93 w biuście) da się przyzwoicie odziać za 80zł (za 50 też, jak się trafi promocja). Używanych brytyjskich kupionych na Allegro nie liczę, ale niektóre polskie firmy ze średniej półki cenowej wyczuły zmiany i poszerzyły rozmiarówkę, nie windując równocześnie cen do Bogini wie jakiego poziomu. Nie mówię że wszystkie mają super udane konstrukcje, ale dają radę.
Ja muszę się rozejrzeć po sklepach, ew. na allegro

Dziewczyny, zna się któraś na dochodach? Chodzi mi głównie o dochód utracony

-----

Ćwiczę
Maluję paznokcie
Stary 2014-02-27, 17:04   #3228
DoDoo
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam takie pytanie co sadzicie o obraczkach z bialego zlota? Wolicie zolte czy biale? Ja sie nie moge zdecydowac, strasznie podobaja mi sie z bialego zlota
Stary 2014-02-27, 17:10   #3229
GhostInTheFog
Zadomowienie

GG do GhostInTheFog

Ja nie znoszę złota, wiec jesli juz to musiałoby być białe;p
Sama jeśli będe wybierac obrączki, to własnie takie, o jakich piszesz.

Dzis i wczoraj klapa. Refluks mnie rozwalił, mam gorączkę i nie mogę cwiczyc;/
Stary 2014-02-27, 17:11   #3230
NightwishLove
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, mam takie pytanie co sadzicie o obraczkach z bialego zlota? Wolicie zolte czy biale? Ja sie nie moge zdecydowac, strasznie podobaja mi sie z bialego zlota
Ja bym wolała z białego, nie żeby mi się to żółte nie podobało... Ale jakbym miała wybierać to wolałabym białe, bo pasowałoby mi do srebrnej biżuterii, którą noszę

-----

Ćwiczę
Maluję paznokcie
Stary 2014-02-27, 17:14   #3231
amalltea
Raczkowanie

NightwishLove kocham te Twoje powiedzonko "jeżu kolczasty"
Pooglądaj biustonosze firmy Dalia, naprawdę są dobre rozmiarówka jest, no i w 100 powinno się zmieścić.

Dodajcie jeszcze do wymagań pracodawców orzeczenie o niepełnosprawności, ciągle trafiałam na takie ogłoszenia!
Mnie się udał ten staż, mam pół roku co robić, ale potem znów będzie szukanie pracy na całego. Żeby wreszcie coś porządnego, ciekawego znaleźć i na stałe, i w miarę dobra pensja żeby była, i umowa o pracę...

Zjadłam dwa pączki! Jeden w pracy zostawiłam na jutro :P

A teraz zabieram się do opracowania dzisiejszego treningu

" Yes I Can , I Feel The Burn Rebecca"

Don't Wish For It Work For It"

Czytam, oglądam, ćwiczę,szukam, jestem.
amalltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 17:15   #3232
DoDoo
Zakorzenienie

No wlasnie mnie tez sie nie podoba zolte zloto, uwielbiam srebro i biale zloto. Umowilam sie z narzeczonym, ze on wybiera wzor na obraczkach, a ja kolor, chociaz wiem, ze jemu podobaja sie zolte...
Stary 2014-02-27, 17:20   #3233
Greeniee
Raczkowanie

Moim skromnym zdaniem Chodzi oto, że białe złoto po prostu nie wygląda jak złoto Osobiście, mnie się baardzo podoba białe złoto, bo nie znoszę żółtego. Ale kiedyś koleżanka mnie zaatakowała, że przecież "wszyyyscy pomyślą, że masz srebną obrączkę ślubna". No tak, słynne "co ludzie powiedzą"
15.08. 2013 - 45
Stary 2014-02-27, 17:25   #3234
DoDoo
Zakorzenienie

A ja w dooopie mam co ludzie powiedza
Stary 2014-02-27, 17:26   #3235
Martva
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amalltea Pokaż wiadomość
Pooglądaj biustonosze firmy Dalia, naprawdę są dobre rozmiarówka jest, no i w 100 powinno się zmieścić.
Chyba w outletach Do Dalii wzdycham, bo puszczają czasem takie miękkie kolorowe staniki z pionowym szwem, ale mają za wysokie ceny jak na moje możliwości. Lubię półusztywniane z Avy, ale to jest konstrukcja na większe biusty i potrafią wyłazić górą z dekoltu (a push-upy są mniej ścisłe i muszę brać mniejszy obwód z przeliczoną miseczką). W tym roku przyczajam się na Lupoline, chociaż większość modeli które do mnie mówią są dla matek karmiących :P
Stary 2014-02-27, 17:27   #3236
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beatika Pokaż wiadomość
Ja już też mam dosyć tych bab z UP. Nic się tam nie da załatwić. To jest urząd do walki nie z bezrobociem a z bezrobotnymi
A na staż to sobie wymyślili, że pracodawca musi dać gwarancję zatrudnienia. Jak oni sobie to wyobrażają? Że niby kto mi da w ciemno gwarancję zatrudnienia kompletnie mnie nie znając?
Wg mnie prawidlowo, bo w ten sposob pracodawcy mieli darmowa sile robocza, a po stazu Ci dziekowali i nastepna osobe brali, to troche chore, a pieniadze skad z UP lub innych srodkow. Zwlaszcza instytucje panstwowe tak robily i robia.
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 17:27   #3237
NightwishLove
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżu kolczasty używam zamiast Jezu, bo ciągle obrywałam o to w domu
Pooglądam

Cytat:
Dodajcie jeszcze do wymagań pracodawców orzeczenie o niepełnosprawności, ciągle trafiałam na takie ogłoszenia!
Mnie się udał ten staż, mam pół roku co robić, ale potem znów będzie szukanie pracy na całego. Żeby wreszcie coś porządnego, ciekawego znaleźć i na stałe, i w miarę dobra pensja żeby była, i umowa o pracę...
No takich ogłoszeń to jest wysyp, ale mój facet mi wczoraj wytłumaczył na jakiej zasadzie to działa

Cytat:
Zjadłam dwa pączki! Jeden w pracy zostawiłam na jutro :P
Moi rodzice kupili cały karton - jakieś 24 sztuki. Będę miała jutro na uczelnię

Cytat:
No wlasnie mnie tez sie nie podoba zolte zloto, uwielbiam srebro i biale zloto. Umowilam sie z narzeczonym, ze on wybiera wzor na obraczkach, a ja kolor, chociaz wiem, ze jemu podobaja sie zolte...
Zawsze możesz iść na kompromis - białe złoto z paskiem żółtego. Nie wygląda to tak tragicznie, ale zależy od wzoru

Cytat:
Ale kiedyś koleżanka mnie zaatakowała, że przecież "wszyyyscy pomyślą, że masz srebną obrączkę ślubna". No tak, słynne "co ludzie powiedzą"
Taaa Ulubione powiedzenie wszystkich: Co ludzie powiedzą? A ja zawsze powtarzam, że mnie to nie obchodzi, nikt za mnie życia nie przeżyje Tu mi pasuje tekst Dody z piosenki Cheerleaderka:
"Nie będą mi radzić jak
Nie umrze nikt za mnie więc
Żyć mogę jak wolę
Nie będą mi radzić bo
Nie posłucham"

Stare czasy jak się Dody słuchało

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Wg mnie prawidlowo, bo w ten sposob pracodawcy mieli darmowa sile robocza, a po stazu Ci dziekowali i nastepna osobe brali, to troche chore, a pieniadze skad z UP lub innych srodkow. Zwlaszcza instytucje panstwowe tak robily i robia.
U nas tak uczelnia organizuje staże. Jeżeli nie mają gwarancji, że po stażu studenci będą tam pracować to ich tam nie wysyłają

-----

Ćwiczę
Maluję paznokcie

Edytowane przez NightwishLove
Czas edycji: 2014-02-27 o 17:29
Stary 2014-02-27, 17:32   #3238
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martva Pokaż wiadomość
Poszłam raz na rozmowę o staż (refundowany z UP, żeby nigdy nie pracujący życiowi nieudacznicy mieli szanse się czegoś nauczyć) i nie zostałam przyjęta bo... miałam za małe doświadczenie. Powaga.
Wiesz co, nie wiem jak u Ciebie w miescie, ale u mnie do niedawna bylo trzeba isc do pracodawcy by zlozyl zapotrzebowanie na stazyste i UP rozpatrywal i sie dostawalo staz. Teraz fakt musi byc jeszcze min. 3 miesieczne zatrudnienie, ale wg mnie dobre to jest, bo pracujesz nie 6, a 9 miesiecy, a to juz cos...

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Tak jest Ja już na pamięć znam śpiewkę, że nawet na staż trzeba mieć doświadczenie.
Aktualne wymagania pracodawców: 25-letni student po 4 kierunkach i 10 latach praktyki, znajomość 5 języków obcych i najnowszego oprogramowania na poziomie zaawansowanym
Ja kiedys bylam na stazu odrazu po szkole sredniej, czyli 6 miesiecy spedzilam w jednej panstwowej jednostce bez doswiadczenia. Tylko, ze u mnie na staz casting mozna powiedziec, ze Pani robila, troche zalosne. Zas w drugiej placowce, takze panstwowej. Zadzwonilam zapytalam sie, czy chca kogos na staz, zaprosili mnie na rozmowe, wypelnili wniosek i kazali do UP zaniesc i po 3 miesiacach dostalam staz, ale fakt w UP wiercilam babkom od stazu dziure w brzuchu.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:

Też to zaobserwowałam szukając pracy jak dla mnie ten rynek w Polsce to jakaś katastrofa, skąd do diabła młody człowiek ma to wszystko wziąć?
Na chwile obecna same znajomosci

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:

Nooo, ja się czasem zastanawiam czy nie lepiej było iść do zawodówki... Bo tak: liceum, studia I stopień, teraz studia II stopień i zaoczna szkoła... Kiedy mam zdobyć doświadczenie?
Ja mialam isc na kosmetologie, ale jak w moim miescie otworzyli ten kierunek to zrezygnowalam i troche zaluje, bo sie nierezalizuje zawodowo.
Stary 2014-02-27, 17:35   #3239
Martva
Zadomowienie

Nie, u mnie ogłoszenia o staż wiszą w urzędzie na elektronicznej tablicy z ogłoszeniami o pracę (nie ma ich w internecie, gdzie wiszą tylko 'zwykłe' ogłoszenia), z adnotacją jak się wejdzie w szczegóły że oferta dotowana przez UP i ze specjalnymi wymaganiami (które są bardzo różne i o większości dowiadujesz się dopiero od urzędnika). Raz znalazłam takie ogłoszenie na stażowego sprzedawcę-magazyniera, które miało w wymaganiach napisane obsługę komputera i fanpejdża, pomyślałam, jeee, pewnie sklep internetowy, idealnie na moją fobię społeczną, poleciałam do pani w okienku, to się okazało że akurat im się skończyły pieniądze na staże, a ogłoszenie wisi bo wisi, kazali przyjść za dwa tygodnie, ale już przestało wisieć.
Stary 2014-02-27, 17:36   #3240
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie, czasem mam wrażenie, że zmarnowałam te 5 lat, koleżanki po zawodówce pootwierały salony fryzjerskie a ja mam tylko wykształcenie i musiałam chodzić na wolontariat żeby zdobyc doświadczenie. W czasie studiów owszem pracowałam jako hostessa. po nocach wykładałam towar w Makro Ale oczywiście bez żadnej umowy, z resztą i tak na nic by mi się te cdośiwadczenia nie przydały Więc i tak nic mi z tego. Zaczynam od zera tak na prawdę, szukam pracy, chodzę na rozmowy, świece oczami :"już nie jest pani taka młoda, a jakieś doświadczenie?!" Tak wolontariat w agencji Ale się nie poddaje! Mierzę wysoko i póki co szukam w zawodzie
Wiecie co u mnie w woj. ciezko znalezc prace. Nie wiem jak moja kolezanka to robi, ale najpierw ogarnela staz, a po zaproponowali jej umowe zastepstwo na ponad rok. Podziekowali jej prawie po 2 latach. Miesiac na bezrobociu, a ona mowi, ze ciezko znalezc prace. Masa rozeslanych CV i mowi, ze po dwoch miesiacach dostala dwie propozycje i zastanawiala sie co wybrac. Wybrala prace, z ktora wiaza sie jej studia, ale 0 doswiadczenia w tym ma.

Wg mnie zawodowka teraz to jest to ZAWOD i wlasny biznes.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości