|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Dałam Emilowi paracetamol i zasnął po 6 godzinach marudzenia przeplatanego mega rykiem. Chyba tez pójdę spać, bo cos czuje, ze bedzie ciężka noc...
Edit: już nie śpi. Ale przynajmniej nie płacze tylko leży spokojnie przy piersi i wpycha sobie ręce do buzi.
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2014-02-27 o 19:17 |
|
|
|
#2792 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
O kurcze!! Tak szybko?? U mnie i Wiki i Eryk dopiero kolo osmego miesiaca zaczynali
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet jesli to p[omidorówka to skad bedziesz wiedziec ze juz jej nie ma w pokarmie? i zamiast swojego mleka dasz mm? ja w ogóle takich rzeczy nie praktykuje. dla mnie to niewykonalne
|
|
#2795 |
|
Rozeznanie
|
patrycjja- super ,że malutka już spokojniejsza.
I tak We trzy ostatnie bierzemy się wreszcie do roboty. Jutro ostatni luty w końcu czas by dzieciaki wreszcie wyszły ![]() Sheperdess- za szczepienia em ma- super ,że z bioderkami wszystko w porządku
|
#2796 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2797 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli niepomoglo to napewno niezaszlodzilo ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2798 |
|
Rozeznanie
|
Rany, Młody mi zrobił krwiaka na sutku.
Boli bardziej, niż na początku karmienia. Chyba sama zacznę szukać zębów u niego.
|
|
|
|
#2799 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edit: o takie coś: http://www.tomi.pl/tommee-tippee-gry...FYMSwwodFSsAwQ Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2014-02-27 o 20:39 |
|
|
|
|
#2800 |
|
Zadomowienie
|
Zęby o matko...szybko
Mój syn bez problemu usypia w łóżeczku , zdarzało się, że go bujalam ale tylko jak bączki szły. |
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko pierwszy raz zasnęło dzisiaj po pół godziny od nakarmienia. Dzisiaj mieliśmy apogeum. Brzuch boli go masakrycznie chyba - nawet podczas jedzenia się prężył i spinał. Wcześniej tak nie było. Tylko podczas kąpieli był spokojny. Teraz zasnął. Wierzga się przez sen jeszcze co jakiś czas ale śpi. Ciekawe jak długo.
|
|
#2802 |
|
Gang Iren
|
Kacper od godz 13 spał tylko pół godziny. Wczoraj było to samo...
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Czapka do wymiany, za duża i nie pasuje
Jutro podjadę i wymienię na taką bez wywinięcia ![]() Czy ja dobrze przeczytałam? Już zęby?szybko dzieciaczki dorastają ![]() Lena nie chciała zasnąć, moje piersi są wyssane na maxa, mam nadzieję ze pośpi chociaż 3h ![]() Hehh mąż wraca w sobotę, tęsknimy za nim
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
iwantyou nie strasz mnie nawet, ze to moze trwać długo
te zęby są już tuż pod dziąsłami, wiec mam nadzieje, ze niedługo się przebija krolowa_nilu dzieki za namiary! Sheperdess o rany, krwiak? Biedna Ty
|
#2805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ocenie neonatologa wygloszonej 2 tygodnie temu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2806 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
,żeby jakoś szybko przeszło . A co to twój Kacperek już snu w dzień nie potrzebuje ? Oby w nocy ci dobrze spał,żebyś mogła dobrze odpocząć i sił nabrać Cytat:
|
|
#2807 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe co z Roane
|
|
|
|
#2808 |
|
Zadomowienie
|
Gosia mój przez parę dni miał tak że między 7-8 rano a 17 miał 3 drzemki po 30min...
A dzis spal sporo nawet obiad zrobiłam dla nas i rodziców na czas powrotu ich z pracy
|
|
|
|
#2809 | ||
|
Zadomowienie
|
Też sie cieszę. Lekarz jest zwolennikiem chustowania, więc mówił żeby spokojnie nadal małą nosić jak jej się podoba.
Cytat:
Co do masażu to Doris bardzo go lubi. Przy każdym przewijaniu już go wykonuję bo jest po prostu zachwycona i mam wrażenie, że już sama nadstawia lewą nogę gdy chwilę pomasuję prawą rękę ![]() Cytat:
Bólów brzucha bardzo współczuję. Powiedz czy oprócz tego prężenia są jeszcze jakieś inne objawy: zielone, bardzo śmierdzące kupy? widać w nich ogrom niestrawionych resztek? Ale aktywne dziecko! Doris po 3 godzinach jest tak padnięta że zasypia w każdym miejscu (no chyba że brzuch boli...wtedy drzemka 5 minut, płacz...i tak w kółko). Nom...nie odzywa się, więc to może to!
|
|
#2810 |
|
Raczkowanie
|
Krzyś ma tak jak ma problem ze wzdęciami. Kacpra nie męczą bączki?
perfuzja, wow Emil szybciutko się rozwija, ani się obejrzysz a już schabowego z Dominikiem będzie wcinać ![]() Sheperdess, biedna jesteś! Może posmaruj jakąś maścią na brodawki typu purelan, maltan, bepanthen? Mój syn mi dziś tak wisiał na cycu że lewy sut mam rozmemłany na maksa. Smerf został po raz kolejny odłożony do łóżeczka i śpi bez protestów od 20 min. Mam nadzieję, że pośpi tak do następnego karmienia ![]() Obawiam się,że jest trochę podziębiony, jakoś tak charczy bardziej niż zwykle. No nic, zobaczymy. Mój tż wrócił z pracy, uciekam Dobrej nocy Dziewczyny
|
#2811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Emila wczoraj jeszcze nic nie było widać.
|
|
#2812 |
|
Rozeznanie
|
Co za wieczór... Odciągałam mleko na noc i laktator mi upadł. Przelałam mleko, umyłam laktator, wysuszyłam i co? Nie ssie. Próbowałam naprawić, ściągnęłam instrukcję z neta, w końcu cała rodzina nad nim siedziała... Co się okazało? Że jedna mała część - zawór - przy uderzeniu wpadła do mleka, a ja nie zauważyłam przy przelewaniu. Oni szukali jej na podłodze, a ja wmawiałam im, że tej części w ogóle tam nie było, bo jej nie kojarzyłam. Dobrze, że się w końcu znalazła i działa...
A teraz widzę, że robi mi się zastój w lewej piersi. Boli i wymacałam jakieś guzki
|
#2813 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
w nocy z reguły jest dobrze,tyle,że o 6 już zaczyna się mój dzień.no właśnie... Cytat:
no właśnie nie męczą. więc nie wiem o co chodzi i czemu moje dziecko nie chce spać.
|
|
#2814 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Miałam dzisiaj Dzień Dobroci Dla Matki ![]() W nocy spałam kilka godzin i nie rozbudzalam małej na karmienie póki sama się nie obudziła. Olalam to karmienie co 3 h, bo chciałam się wyspać. Byłam wredna matka. Mała zasnęła ze mną w łóżku, dopiero rano spała w łóżeczku. No i smoczek poszedł w ruch - ratuje mi życie. Mała czesto się przy ńim uspokaja. Cytat:
Dziekuje za propozycje ![]() TZ wróci w sobotę w nocy (bo mama nie może). Mój brat ma 23 lata i nie ma zielonego pojęcia nt. małych dzieci ciekawe jak będzie, chyba wyjdę z nim po prostu na spacer hehe. Może być zabawnie. Ale miło, ze się zgodził i chce pomoc. Powiem mu, ze jest pogańskim ojcem chrzestnym Moze nawet wymyśli jakiś rytuał, bo on bardzo interesuje się historia, starymi Slowianami i zna rożne stare obrządki tylko chyba te obrządki to głownie chłopców się tyczyly. Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak wcześnie. Gratulacje!!! Pięknie się rozwija! Tylko faktycznie go szkoda. To jednak musi bolec, jak wychodzą zeby...
|
||||
|
|
|
#2815 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie rodzi
![]() Celin na pewno tak samo ![]() Haha czyżbym ja tylko na polu walki nierozpakowana została ?? No nic żegnam się na dzisiaj. Rano trzeba wcześnie wstać i na ktg do szpitala . Miłych i przespanych nocek
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam dzisiaj pesel córki z urzędu
i Zjadłam paczka oraz mnóstwo faworkow. Mam koło siebie tyle cukierni/piekarni (na drugim miejscu są apteki ), ze trudno mi bylo się oprzeć. Co do czekolady to kilka dni temu Zjadłam kawałek ciastka z gorzka czekolada (takiego z Batidy) i na drugi dzień Wala miała kilka małych krostek na twarzy - obstawiam czekoladę bo ja tez mam lekkie uczulenie na czekoladę. Szkoda, bo gorzka i deserowa uwielbiam. A co śmieszne uczuleńia dostałam dopiero kilka lat temu... Najbardziej mi żal, ze nie mogę jeść czekolady i pic kawy. To moje wyrzeczenia. Spróbuje położyć mała spać (bo śpi teraz miedzy moim brzuchem a fasolka). A dla Roane, Muminka i Celine cały czas kciuki i A i info dla dziewczyn z Wawy - na Polach Mokotowskich w Lolku można spokojnie karmić piersią - dużo tam matek karmiących z dziećmi - obsługa przyzwyczajona, w tygodniu mały ruch, wiec można w razie czego zahaczyć o to miejsce, jak się jest na spacerze to takie wieści od koleżanki
|
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Borys padl ok 15 i spal do 19 prawie. Wstal zjadl i zasnal. Za wasza rada z nami, przy tv swietle itd.... i spal niecale 3h wiec ok. Jesli sen od 15 zaliczyl jako ta nadluzsza drzemke to dzien dla niego zacznie sie ok 3-4.... obym sie mylila!
Perfuzja! Szooook! Szybki jest Emil. Milka, ja pije kawke, nic sie malemu nie dzieje nie jest bardziej pobudzony czy cos. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2818 |
|
Konto usunięte
|
Milka, co do kawy, wydaje mi się że jedna nie zaszkodzi. Ja bardzo lubię sam smak kawy i jak mam ochotę na więcej to popijam bezkofeinową albo Inkę i gra
![]() Z bioderkami wszystko gra A jak wróciliśmy to przez ponad 2 godziny nie było prądu. Dobrze że gdzieś miałam 3 małe tea lighty, mąż znalazł latarkę. Normalnie szok, już nie pamiętam kiedy ostatnio tak wyłączyli prąd. Nawet porządnych świec nie mamy. I najgorsze że nic nie da się zrobić, nawet herbaty, jak teraz w nowych mieszkaniach nie ma kuchenek na gaz. Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2819 |
|
Zadomowienie
|
Gosia on jest z tych mało sypiajacych raczej i śpi na spacerach ...pogoda dopisuje więc codziennie chodzimy dwa razy w sumie ponad 3 godz. W lozeczku wczoraj spał około 2 godzin jeszcze dopoludnia .
Teraz mieliśmy pierwsze nocne karmienie oby następne po 5
|
|
|
|
#2820 |
|
Konto usunięte
|
Muminku kciuki trzymam za KTG
![]() Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 02:43 ---------- Poprzedni post napisano o 02:40 ---------- O, idziemy dzisiaj tym samym rytmem Też zaraz odkładam Małą do łóżeczka i mam nadzieję na kolejne karmienie koło 5. A w wersji optymistycznej koło 7, jak mąż wstaje do pracy. Wtedy zabieram Alę do siebie i tak leżymy do 10 ![]() Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

za szczepienia 

,żeby jakoś szybko przeszło .
bo ja tez mam lekkie uczulenie na czekoladę. Szkoda, bo gorzka i deserowa uwielbiam. A co śmieszne uczuleńia dostałam dopiero kilka lat temu...