|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Cytat:
mogły być zabawne, kiedy się ich nie praktykowało i mało kto o nich słyszał, ale teraz to co drugie wesele to schemat - romantyczna piosenka, zacięta płyta i "śmieszna" piosenka.My tańczymy social foxtrota do Beyond the sea lub l-o-v-e |
|
|
|
|
#1922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to jest moje zdanie![]() co wyście mi zrobily????? teraz siedze i oglądam filmiki
|
|
#1923 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam foto i zespół z Krosna, a kamerzystę z Łodzi i bardziej mi się opłacało wynająć jego z dojazdem, niż kogoś z Krakowa Gratuluję wszystkim okrągłych DDŚ ![]() Cytat:
Przypomnisz, ile płacicie za osobę?
|
||
|
|
|
#1924 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze co do tych mixów tanecznych - trzeba mieć do nich faktycznie luz i nie może być za długie, tutaj to straszny koszmarek
http://www.youtube.com/watch?v=FBOji...ature=youtu.be
|
|
|
|
#1925 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. I powiem szczerze, że nie wiem na czym rodzicowm zależy. Moja siostra miała błogosławieństwo w domu, z klękaniem, i chyba całowaniem krzyża (nie jestem pewna, bo w tym czasie stroiłam jej klęcznik w kościele ). Chyba całowanie krzyża odpuścimy, bo mój Tż to niekatolik (nie mówiący po polsku; rodzice mówią po ang ale nie są "fluent"). Nie wiem jak wpleść rodziców z błogosławieństwem między dołączenie do Tż przed ołtarzem i rozpoczęcie ceremonii przez księdza . Widziałaś już może coś takiego? Nie chcę by rodzice czuli się speszeni tłumem, bo błogosławieństwo kojarzy mi się z sytuacją bardziej intymną.Cornflower_girl, myślałam o błogosławieństwie na wieczór przed To jeden z moich delikatnych tematów do dyskusji z rodzicami
|
|
|
|
|
#1926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odnośnie tańca mi sie podoba mix w którym bardziej się będziemy wygłupiać niż tańczyć myślę, że właśnie taki będzie nasz pierwszy taniec choć to jeszcze nie zaklepane
|
|
#1927 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak jak zmywacz do lakieru i benzyna - jedni lubią ten zapach, inni nienawidzą. Co do tych pseudo śmiesznych tańców - ja uważam że są przereklamowane. A już szczególnie nienawidzę tych dialogów, gdzie młodzi "rozmawiają" ze sobą fragmentami piosenek. Jak dla mnie przaśne i nieco żenujące i z tańcem nie mają nic wspólnego. Annic właśnie o takim koszmarku pisałam
Edytowane przez positive rebel Czas edycji: 2014-02-27 o 19:47 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1928 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj rzeczywiście nieudane wykonanie, no i bardzo oklepany na yt mix u mnie myślę, że to by się bardzo spodobało i raczej nikt by tego wcześniej nie znał, ale jeśli już miałabym się decydować na takie wygłupy to na pewno byłby to zupełnie inny mix niż jakich pełno identycznych na yt
|
|
#1930 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie byłam, ale już kupiliśmy 100 długich 70 cm ogni. Ten pomysł podsunął nam nasz zespół chyba. Pytałam, czy nie śmierdzi na sali, bo tego się obawiam, ale uspokoili mnie, że sala jest na tyle duża, że się ten "zapach" rozejdzie i na wielu weselach to praktykowano.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie będzie na 99% prowadził tata, wszystko zależy od jego stanu zdrowia. A na pierwszy taniec będzie zwykły przytulaniec, dla mnie te niby zabawne miksy są żenujące.
|
|
|
#1933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystko zależy od rodziców - a jak piszesz, że kwestia tradycji może być kruchym gruntem, to sama nie wiem co by było najlepsze.
gdzie chcesz nocą iść? ![]() Edytowane przez Lg_ago Czas edycji: 2014-02-27 o 20:04 |
|
|
|
|
#1934 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sporo niestety - 220 za osobe ale nie mam w tym ani ciast, ani owoców, ani tortu, ani udźca, no tylko samo manu... wszystko inne extra płatne.Cytat:
marzyłam też aby Tż zobaczył mnie dopiero przy ołtarzu, ale to błogosławieństwo....
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam dokładnie tak samo ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem jak teściowie, ale chyba też raczej w tę stronę co moi rodzice. Klękać nie zamierzam ![]() Tż chciałam dopiero widzieć w kościele ale potem uzmysłowiłam sobie, że pewnie bym powariowała ze stresu że się spóźni, więc pewnie przyjedzie do mnie z godzinę przed
|
|
|
|
|
#1937 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
od tamtej pory on będzie mnie miał na głowie, nie tata![]() Cytat:
Cytat:
mojakaren, a ile biorą?Ja wczoraj usłyszałam stawkę z jednej firmy -za 30 min filmik z pleneru + pełny reportaż ze ślubu i wesela- 7900zł, zaś 15min- 5900zł (liczone z dojazdem) Cytat:
Nie wiem czy wyhoduję odpowiednią długość włosów do ślubu![]() oczywiście że zapytam, ale mój tata to obrażalski jest i boję się zapuszczonego przez Niego focha a mama jak się jej przykro zrobi że mi takie rzecyz chodzą po głowie, to się popłacze )
|
||||
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=_Iq43cmgngw
|
|
#1939 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak mi wcześniej jakoś tam leciało i nie myslałam o tym to teraz te 7 miesięcy wydają mi się wiecznością ![]() gratki ![]() Cytat:
wiesz co nas czeka za 7 m-cy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalenka ile daliście za te zimne ognie?
![]() Iliy, ja mam fotografa z Podkarpacia (ślub w Krakowie), mimo że płacę mu za dojazd 400zł, to wciąż ofertę ma atrakcyjną ![]() Także słuchaj Anesthesi i szukaj takich usługodawców wszędzie |
|
|
|
#1941 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() po mnie przyjechalby kierowca, po ślubie razem z Tż wsiedlibysmy do tego samochodu i pojechalibysmy do restuaracji ![]() Cytat:
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dojedzie chłopina 100km już w cenie
|
|
#1943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do dzieci na weselu: my wesela typowego nie mamy, mamy obiad. Zapraszamy małe dzieci tylko znajomych, którzy przyjeżdżają z daleka. Ja nie byłam przekonana, ale dla narzeczonego to było istotne. Zapraszamy także dzieci z bliskiej rodziny, np siostrzeńca - on jest w 4 klasie. Znajomych z naszego miasta, zapraszamy bez dzieci, ale u nas to norma, oni sami nie lubią chodzić z dziećmi, bo wtedy się bardzo nudzą i muszą szybko wracać do domu. Do kościoła przyjdą na pewno znajomi z dziećmi, ale na to już nie mamy wpływu, na ślub może każdy przyjść. Mam tylko nadzieję, że nie zaczną mi dzieci biegać po kościele albo nie zniszczą mi sukni, bo wtedy będę miała cały dzień zepsuty. Jak mam minimalną plamkę to muszę się przebrać, a w co ja się przebiorę na ślubie? Mam nadzieję, że każdy upilnuje swojego dziecka. Jutro muszę iść do salonu sukien prosić o jakiś kawałek materiału, żeby móc kupić koszulę dla narzeczonego, bo on już się niecierpliwi i chce ją kupić! Kończymy już remont mieszkania, na pewno się wyrobimy przed ślubem! Czyli po ślubie zamieszkamy już na swoim! Nie wypowiadam się odnośnie błogosławieństwa, bo u nas się tego nie praktykuje i nie byłam nigdy na katolickim ślubie, także nie wiem jak to się robi. PM z 26 kwietnia! Już powoli można mówić, że ślub za miesiąc (... i 3 tygodnie i 6 dni... ).
|
|
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak można zrobić coś takiego na własnym weselu. Najlepsze są opisy na yt: zaskakujący, niepowtarzalny, oryginalny (taaa jasne..) zabawny itp ![]() W sumie mogło to by być zabawne i zaskakujące jak by zrobiły to np dzieci w podstawówce w ramach przedstawienia szkolnego. |
|
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odnosnie lakieru - lubię, a bezyne przez chwile moge wąchać ale po dluzszym wąchaniu boli mnie glowa
|
|
|
#1946 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też cały zcas myślałam, że będą bez kamyczków, ale tak mi się spodobały ![]() Cytat:
jaka sala Cytat:
![]() Cytat:
ciekawy pomysł z ogniami... szkoda, że takiej dużej sali nie mam
|
||||
|
|
|
#1947 |
|
Wtajemniczenie
|
No to widze nie tylko ja mam problem i zagwozdke jak to ugryźc.
Początkowo chciałam i w sumie nadal chce żeby TŻ zobaczyl mnie dopiero przy ołtarzu i prowadzil mnie do niego tata. Jednak to błogosławienstwo psuje plany, bo ani na sali ani w kosciele, ani dzien wczesniej sobie tego blogoslawienstwa nie wyobrazam. A byc musi bo wiem jakie to wazne dla mojej mamy. No wiec opcja ze Tz zobaczy mnie przed ołtarzem dopiero odpada. Zostaje aby tata mnie prowadził i tu tez jakos dziwnis to wychodzi. Przyjedziemy z TZ razem on pojdzie do kościoła a ludzie nie beda wiedzieli o co chodzi, co jest grane itd. No to moja mama powie zeby goscie weszli do kościoła i tam poczekali. No i tez pewnie co i rusz ktos bedzie przyjezdzał i kazdy bedzie sie dziwił co ja robie przed kosciolem a TZ w kościele. Trzeba bedzie po kolei prosic zeby wchodzili do srodja. Ehhh kurde nie wiem. Dla mnie najprosciej byloby olac błogosławienstwo, TZ niech ze świadkiem przyjedzie przede mną i wejdzie z goścmi do kościola a ja z tata dojechalabym na ostatnia chwile i poszli razem jak juz wszyscy beda w srodku. Aha i pytanie jak Was tata bedzie prowadził, to tylko we 2 idziecie? A co ze świadkową? Stoi przy ołtarzu ze swiadkiem ? Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1950 |
|
Rozeznanie
|
Powiedzcie proszę o co chodzi z tymi dialogami w tańcu???? Nigdy się z tym nie spotkałam
Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

mogły być zabawne, kiedy się ich nie praktykowało i mało kto o nich słyszał, ale teraz to co drugie wesele to schemat - romantyczna piosenka, zacięta płyta i "śmieszna" piosenka.
ale to jest moje zdanie
dystans do pokonania ode mnie do TŻ ok 80 km
Przypomnisz, ile płacicie za osobę?
Jeśli tak, to przepraszam, nie pamiętam która pisała
. Widziałaś już może coś takiego?

Ty jeszcze tylko 100dni a ja się dziś cieszyłam, ze dziś równe 6 m-cy