Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-27, 19:33   #1921
annic
Wtajemniczenie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Cytat:
Napisane przez Holly Nieduża Pokaż wiadomość
i co myślicie o śmiesznym mixie utworów na pierwszy taniec ? czy jednak jesteście za jedną klasyczną romantyczną piosenką ?

[/COLOR]
śmieszna mixy mnie nie śmieszą mogły być zabawne, kiedy się ich nie praktykowało i mało kto o nich słyszał, ale teraz to co drugie wesele to schemat - romantyczna piosenka, zacięta płyta i "śmieszna" piosenka.

My tańczymy social foxtrota do Beyond the sea lub l-o-v-e
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 19:35   #1922
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

- mi sie całkowicie niepodobaja zmixowane pierwsze tańce, bardziej to dla mnie żenujące niżeli zabawne, ale wiadome, kazdemu co innego sie podoba, a wiec my stawiamy na klasyk
podpisuje się pod tym to może było fajne 5 lat temu, teraz jest już żenujące, nikogo to już nie bawi ale to jest moje zdanie

co wyście mi zrobily????? teraz siedze i oglądam filmiki
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 19:35   #1923
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
No no fajne dziękuję
Z kamerą to jest taki problem że mieliśmy na oku z Wieliczki (czyli Twoje "tereny") bo myśleliśmy że tak "będzie lepiej" ale... ja mieszkam na granicy śląsk/ małopolska, ślub i wesele w TŻ rejonach bo ma więcej gości więc "ciężko" myślimy skąd tego kamerzyste "wyczarować" dystans do pokonania ode mnie do TŻ ok 80 km
Nie przejmuj się tak dystansami i uderzaj do różnych usługodawców Ja mam foto i zespół z Krosna, a kamerzystę z Łodzi i bardziej mi się opłacało wynająć jego z dojazdem, niż kogoś z Krakowa

Gratuluję wszystkim okrągłych DDŚ

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
a ja będę miała zimne ognie
takie robi to niesamowite wrażenie że nie zrezygnuje z tego, zresztą sale mam bardzo wysoką i dużą, żal byłoby tego nie wykorzystać - będą zimne/sztuczne ognie na pozegnanie fotografa i kamerzysty czyli o 2 w nocy
Zamorduję Cię za tą salę, jest skrajnie boska i wymarzona Przypomnisz, ile płacicie za osobę?
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 19:38   #1924
annic
Wtajemniczenie

jeszcze co do tych mixów tanecznych - trzeba mieć do nich faktycznie luz i nie może być za długie, tutaj to straszny koszmarek http://www.youtube.com/watch?v=FBOji...ature=youtu.be
Stary 2014-02-27, 19:40   #1925
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Gdzieś czytałam, nie wiem czy tu Jeśli tak, to przepraszam, nie pamiętam która pisała Ktoś robi tak, że te błogosławieństwo już w kościele. Ja rozumiem, że Wy spotykacie się dopiero przy ołtarzu, a prowadzi Cię tata (lub nie i idziesz sama). W kościele zawsze w początkowych ławkach siedzą rodzice. Więc jak Wy już się przy tym ołtarzu spotkacie, to rodzice mogą Was pobłogosławić Nie wiem czy Twojej mamie chodzi o takie tradycyjny, z klękaniem, całowaniem krzyża itp. Czy wystarczy jej zrobieniu znaku krzyża na Waszych czołach i wypowiedzieniu kilku słów modlitwy. Takie rozwiązanie mnie się akurat podoba
Tak, tata prowadzi mnie do ołtarza. I powiem szczerze, że nie wiem na czym rodzicowm zależy. Moja siostra miała błogosławieństwo w domu, z klękaniem, i chyba całowaniem krzyża (nie jestem pewna, bo w tym czasie stroiłam jej klęcznik w kościele ). Chyba całowanie krzyża odpuścimy, bo mój Tż to niekatolik (nie mówiący po polsku; rodzice mówią po ang ale nie są "fluent"). Nie wiem jak wpleść rodziców z błogosławieństwem między dołączenie do Tż przed ołtarzem i rozpoczęcie ceremonii przez księdza. Widziałaś już może coś takiego? Nie chcę by rodzice czuli się speszeni tłumem, bo błogosławieństwo kojarzy mi się z sytuacją bardziej intymną.

Cornflower_girl, myślałam o błogosławieństwie na wieczór przed, przy okazji kolacji, ale nie wiem czy rodzice nie odbiorą tego jako spychanie tego przeze mnie na drugi plan, i na siłę wyłamywanie się, i amerykanizowanie
To jeden z moich delikatnych tematów do dyskusji z rodzicami
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 19:42   #1926
ewelinka16169
Raczkowanie

Cytat:

u mnie ślub na początku sierpnia i trochę was podczytuję, bardzo przyjemnie tu u was i dajecie przydatne rady
my z przygotowaniami jakoś specjalnie się nie spieszymy, bo jeszcze jest dużo czasu. na chwilę obecną mamy zaklepaną salę i godzinę w kościele, wybrałam już sukienkę i makijażystkę i w sumie to tyle

a chciałam podpytać was kto będzie prowadził was do ołtarza ? idziecie z TŻ czy tatą ? ja chciałabym, żeby to tata mnie prowadził i przekazał do rąk TŻ, chociaż nie wiem czy to jeszcze tak się teraz robi

i co myślicie o śmiesznym mixie utworów na pierwszy taniec ? czy jednak jesteście za jedną klasyczną romantyczną piosenką ?

Ja idę z TŻ z tego względu, że przyjeżdza po mnie do domu więc dla mnie to dziwne gdybyśmy razem dojeżdzali do kościoła a nagle TŻ miały iść pierwszy pod ołtarz a ja z tatą. Gdybyśmy mieli się spotkać z kościele to opcja z prowadzeniem przez tatę wydaje mi się bardzo fajna.

Odnośnie tańca mi sie podoba mix w którym bardziej się będziemy wygłupiać niż tańczyć myślę, że właśnie taki będzie nasz pierwszy taniec choć to jeszcze nie zaklepane
Stary 2014-02-27, 19:44   #1927
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ależ ten po lewej slicznie wygląda !

o dzizys, ja uwielbiam ten zapach !!!!

- ja idę normalnie z Tżtem,
- mi sie całkowicie niepodobaja zmixowane pierwsze tańce, bardziej to dla mnie żenujące niżeli zabawne, ale wiadome, kazdemu co innego sie podoba, a wiec my stawiamy na klasyk
Czyli co nos, to inne upodobania Tak jak zmywacz do lakieru i benzyna - jedni lubią ten zapach, inni nienawidzą.

Co do tych pseudo śmiesznych tańców - ja uważam że są przereklamowane. A już szczególnie nienawidzę tych dialogów, gdzie młodzi "rozmawiają" ze sobą fragmentami piosenek. Jak dla mnie przaśne i nieco żenujące i z tańcem nie mają nic wspólnego.

Annic właśnie o takim koszmarku pisałam

Edytowane przez positive rebel
Czas edycji: 2014-02-27 o 19:47
positive rebel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 19:46   #1928
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
to chyba najlepiej na sali
taki pomysł też miałam, ale siostra mi go wybiła z głowy- to chyba przed ślubem powinno być
Stary 2014-02-27, 19:49   #1929
Holly Nieduża
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
jeszcze co do tych mixów tanecznych - trzeba mieć do nich faktycznie luz i nie może być za długie, tutaj to straszny koszmarek http://www.youtube.com/watch?v=FBOji...ature=youtu.be

oj rzeczywiście nieudane wykonanie, no i bardzo oklepany na yt mix a goście chyba niezbyt zadowoleni

u mnie myślę, że to by się bardzo spodobało i raczej nikt by tego wcześniej nie znał, ale jeśli już miałabym się decydować na takie wygłupy to na pewno byłby to zupełnie inny mix niż jakich pełno identycznych na yt

Stary 2014-02-27, 19:49   #1930
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Czyli co nos, to inne upodobania Tak jak zmywacz do lakieru i benzyna - jedni lubią ten zapach, inni nienawidzą.
zmywacz nie ale benzyna mogłabym się narkotyzować codziennie albo pracować na stacji
Stary 2014-02-27, 19:50   #1931
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, bardzo zależy mi na odpowiedzi. Czy, któraś z Was była na weselu gdzie były zimne ognie? Chce podczas tańca "cudownych rodziców mam" aby goście odpalili zimne ognie, ale obawiam się specyficznego zapachu. Miała któraś z takim pomysłem styczność??
Ja nie byłam, ale już kupiliśmy 100 długich 70 cm ogni. Ten pomysł podsunął nam nasz zespół chyba. Pytałam, czy nie śmierdzi na sali, bo tego się obawiam, ale uspokoili mnie, że sala jest na tyle duża, że się ten "zapach" rozejdzie i na wielu weselach to praktykowano.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 19:52   #1932
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Tak, tata prowadzi mnie do ołtarza. I powiem szczerze, że nie wiem na czym rodzicowm zależy. Moja siostra miała błogosławieństwo w domu, z klękaniem, i chyba całowaniem krzyża (nie jestem pewna, bo w tym czasie stroiłam jej klęcznik w kościele ). Chyba całowanie krzyża odpuścimy, bo mój Tż to niekatolik (nie mówiący po polsku; rodzice mówią po ang ale nie są "fluent"). Nie wiem jak wpleść rodziców z błogosławieństwem między dołączenie do Tż przed ołtarzem i rozpoczęcie ceremonii przez księdza. Widziałaś już może coś takiego? Nie chcę by rodzice czuli się speszeni tłumem, bo błogosławieństwo kojarzy mi się z sytuacją bardziej intymną.

Cornflower_girl, myślałam o błogosławieństwie na wieczór przed, przy okazji kolacji, ale nie wiem czy rodzice nie odbiorą tego jako spychanie tego przeze mnie na drugi plan, i na siłę wyłamywanie się, i amerykanizowanie
A nie możesz zapytać rodziców jak oni to widzą?

Mnie będzie na 99% prowadził tata, wszystko zależy od jego stanu zdrowia.
A na pierwszy taniec będzie zwykły przytulaniec, dla mnie te niby zabawne miksy są żenujące.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 19:52   #1933
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:

Nie widziałam, więc do końca nie wiem jakby to wyglądało
Wszystko zależy od rodziców - a jak piszesz, że kwestia tradycji może być kruchym gruntem, to sama nie wiem co by było najlepsze.

Edytowane przez Lg_ago
Czas edycji: 2014-02-27 o 20:04
Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 19:53   #1934
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

Zamorduję Cię za tą salę, jest skrajnie boska i wymarzona Przypomnisz, ile płacicie za osobę?
dzieki sporo niestety - 220 za osobe ale nie mam w tym ani ciast, ani owoców, ani tortu, ani udźca, no tylko samo manu... wszystko inne extra płatne.

Cytat:

ja w ogole nie rozumiem idei religijnego blogosławieństwa dokonywanego przez rodziców ( z krzyżem, woda świeconą itd) przeciez takie błogosławieństwo dostaniemy zaraz w kościele. Rodzice powinni nas błogosławic na dalszą drogę życia. Chciałabym nadac mu taki własnie bardziej świecki charakter i o ile z moimi rodzicami nie bedzie najmniejszego problemu (mama nawet mi kiedys mowiła, ze ma nadzieje, ze nie zamierzam przed nia klękać) to z Tż i jego rodzicami już może być problem. Oni mają problem ze wszystkim co jest troche inne niż tradycyjne

marzyłam też aby Tż zobaczył mnie dopiero przy ołtarzu, ale to błogosławieństwo.... sama zresztą nie wiem czego chce
Stary 2014-02-27, 19:59   #1935
Holly Nieduża
Zakorzenienie

Cytat:

marzyłam też aby Tż zobaczył mnie dopiero przy ołtarzu, ale to błogosławieństwo.... sama zresztą nie wiem czego chce

mam dokładnie tak samo i nie wiem wtedy samą do kościoła jechać, z rodzicami ? trochę głupio

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-27, 20:00   #1936
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
ja w ogole nie rozumiem idei religijnego blogosławieństwa dokonywanego przez rodziców ( z krzyżem, woda świeconą itd) przeciez takie błogosławieństwo dostaniemy zaraz w kościele. Rodzice powinni nas błogosławic na dalszą drogę życia. Chciałabym nadac mu taki własnie bardziej świecki charakter i o ile z moimi rodzicami nie bedzie najmniejszego problemu (mama nawet mi kiedys mowiła, ze ma nadzieje, ze nie zamierzam przed nia klękać) to z Tż i jego rodzicami już może być problem. Oni mają problem ze wszystkim co jest troche inne niż tradycyjne
Też wolałabym bardziej świeckie, zwłaszcza że rodzice nie wiedzą w ogóle z czym to się je i pewnie wypadłoby to mega sztucznie. Zresztą moi mają bardzo luźne podejście i ciekawe czy w ogóle by chcieli nie wiem jak teściowie, ale chyba też raczej w tę stronę co moi rodzice. Klękać nie zamierzam

Tż chciałam dopiero widzieć w kościele ale potem uzmysłowiłam sobie, że pewnie bym powariowała ze stresu że się spóźni, więc pewnie przyjedzie do mnie z godzinę przed
Stary 2014-02-27, 20:03   #1937
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewelinka16169 Pokaż wiadomość
Ja idę z TŻ z tego względu, że przyjeżdza po mnie do domu więc dla mnie to dziwne gdybyśmy razem dojeżdzali do kościoła a nagle TŻ miały iść pierwszy pod ołtarz a ja z tatą. Gdybyśmy mieli się spotkać z kościele to opcja z prowadzeniem przez tatę wydaje mi się bardzo fajna.
Wiesz co, u nas to będzie tak- jeśli skończy się jednak na błogosławieństwie w domu i wspólnej jeździe, to i tak z prowadzenia taty nie zrezygnuję- dla mnie to ma bardziej wyraz symboliczny- przekazania i zaierzenia córki innemu mężczyźnie od tamtej pory on będzie mnie miał na głowie, nie tata
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
iliy Jak szukaliśmy kameruna, to bardzo się nam podobało Blackleaf Studio. Są z Bielska Białej.
Cytat:
o tak tak też ich widziałam i napaliłam sie strasznie
ale jak zobaczyłam ceny to równie szybko ostygłam
dzięki za link cornflower_girl - to moje tereny, a kamerzysta nie wybrany (może się skończy na jego braku, jak pierwotnie było planowane) mojakaren, a ile biorą?
Ja wczoraj usłyszałam stawkę z jednej firmy -za 30 min filmik z pleneru + pełny reportaż ze ślubu i wesela- 7900zł, zaś 15min- 5900zł (liczone z dojazdem)

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Ja się nie znam, bo nigdy nie potrzebowałam.
Ale piękne przedłużane włosy mają tutaj Drogie i nawet nie wiem czy do Polski wysyłają ale są piękne ! W ogóle ich kanał z propozycjami fryzur jest niesamowity. Ale co ja Ci mówie, jak Ty też podobne cuda sama czarujesz
Lg_ago, dzięki za to info!Być może się skuszę- w końcu to moje tereny Nie wiem czy wyhoduję odpowiednią długość włosów do ślubu
Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
A nie możesz zapytać rodziców jak oni to widzą?
oczywiście że zapytam, ale mój tata to obrażalski jest i boję się zapuszczonego przez Niego focha a mama jak się jej przykro zrobi że mi takie rzecyz chodzą po głowie, to się popłacze dlatego wolałam Was podpytać, bo myślałam że może któraś z Was już coś takiego ma ustalone (może zapytam w dniu przylotu do Polski, kiedy rodzice są wzruszeni, stęsknieni i wtedy mi wybaczają wszystko )
Stary 2014-02-27, 20:06   #1938
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Ja nie byłam, ale już kupiliśmy 100 długich 70 cm ogni. Ten pomysł podsunął nam nasz zespół chyba. Pytałam, czy nie śmierdzi na sali, bo tego się obawiam, ale uspokoili mnie, że sala jest na tyle duża, że się ten "zapach" rozejdzie i na wielu weselach to praktykowano.
Też mamy sporą salę, dołączam filmik sali. Zadzwonię do Pani manager i zapytam co o tym myśli, czy nie mają nic przeciwko. Organizują tyle wesel ,że może ktoś już wcześniej wpadł na taki pomysł i coś podpowie.
http://www.youtube.com/watch?v=_Iq43cmgngw
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 20:13   #1939
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje Ty jeszcze tylko 100dni a ja się dziś cieszyłam, ze dziś równe 6 m-cy, a to aż 183dni
Mam wrażenie, że tylko mi tak ten czas do wesela się ciągnie
nie, nie tylko Tobie
jak mi wcześniej jakoś tam leciało i nie myslałam o tym to teraz te 7 miesięcy wydają mi się wiecznością

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
my zamówiliśmy ostatni obrączki w A. Nie mogę sie doczekać
gratki

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
u nas też idę wciągnąć resztę eklerków dla uczczenia tego faktu, zostało jeszcze 10 - jak się nie odezwę już na forum to znaczy, że umarłam z przejedzenia
żyj
wiesz co nas czeka za 7 m-cy

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Mieszkam w małym mieście i florystka nie ma swojej strony www
Florystka nie ma strony, ale wklejam bazowe bukiety
Dwa pierwsze bukiety z lewej są bazowymi dla florystki
o ja Cię śliczne! i po co takiej czarodziejce strona internetowa - pewnie wszyscy polecają ją sobie drogą "pantoflową"! ten pierwszy bukiet jest naprawdę świetny

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
o mamo

Cytat:
taki pomysł też miałam, ale siostra mi go wybiła z głowy- to chyba przed ślubem powinno być
hmm to może jakoś w kościele, albo przed wejściem? tylko nie wiem jakby to zorganizować żeby fajnie wyszło

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 20:15   #1940
Dotka90
Zakorzenienie

Magdalenka ile daliście za te zimne ognie?

Iliy, ja mam fotografa z Podkarpacia (ślub w Krakowie), mimo że płacę mu za dojazd 400zł, to wciąż ofertę ma atrakcyjną
Także słuchaj Anesthesi i szukaj takich usługodawców wszędzie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 20:16   #1941
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:

mam dokładnie tak samo i nie wiem wtedy samą do kościoła jechać, z rodzicami ? trochę głupio

no jak to z kim? z świadkową
po mnie przyjechalby kierowca, po ślubie razem z Tż wsiedlibysmy do tego samochodu i pojechalibysmy do restuaracji
Cytat:
Też mamy sporą salę, dołączam filmik sali. Zadzwonię do Pani manager i zapytam co o tym myśli, czy nie mają nic przeciwko. Organizują tyle wesel ,że może ktoś już wcześniej wpadł na taki pomysł i coś podpowie.
http://www.youtube.com/watch?v=_Iq43cmgngw
piekna sala dużaa, absolutnie pasuje klimatem do zimnych ogni
Stary 2014-02-27, 20:26   #1942
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Magdalenka ile daliście za te zimne ognie?

Iliy, ja mam fotografa z Podkarpacia (ślub w Krakowie), mimo że płacę mu za dojazd 400zł, to wciąż ofertę ma atrakcyjną
Także słuchaj Anesthesi i szukaj takich usługodawców wszędzie
a ja mam fotografa z Krakowa
i dojedzie chłopina 100km już w cenie

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2014-02-27, 20:36   #1943
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
a ja sobie właśnie zdałam sprawę że mojemu ani tiulowa się nie podoba ani koronki czyli to co wybrałam
Ja też mam taką sukienkę, że bardzo się obawiam, że nikomu się nie spodoba. Moja teściowa zapowiedziała, że nie lubi prostych, tylko takie w literkę A. Ja oczywiście mam prostą, mój ukochany to ma zdanie podobne do swojej mamy, więc nie wiem co to będzie. Ale mam welon to może mi wybaczy mój wybór.

Co do dzieci na weselu: my wesela typowego nie mamy, mamy obiad. Zapraszamy małe dzieci tylko znajomych, którzy przyjeżdżają z daleka. Ja nie byłam przekonana, ale dla narzeczonego to było istotne. Zapraszamy także dzieci z bliskiej rodziny, np siostrzeńca - on jest w 4 klasie.
Znajomych z naszego miasta, zapraszamy bez dzieci, ale u nas to norma, oni sami nie lubią chodzić z dziećmi, bo wtedy się bardzo nudzą i muszą szybko wracać do domu.
Do kościoła przyjdą na pewno znajomi z dziećmi, ale na to już nie mamy wpływu, na ślub może każdy przyjść. Mam tylko nadzieję, że nie zaczną mi dzieci biegać po kościele albo nie zniszczą mi sukni, bo wtedy będę miała cały dzień zepsuty. Jak mam minimalną plamkę to muszę się przebrać, a w co ja się przebiorę na ślubie? Mam nadzieję, że każdy upilnuje swojego dziecka.

Jutro muszę iść do salonu sukien prosić o jakiś kawałek materiału, żeby móc kupić koszulę dla narzeczonego, bo on już się niecierpliwi i chce ją kupić!

Kończymy już remont mieszkania, na pewno się wyrobimy przed ślubem! Czyli po ślubie zamieszkamy już na swoim!

Nie wypowiadam się odnośnie błogosławieństwa, bo u nas się tego nie praktykuje i nie byłam nigdy na katolickim ślubie, także nie wiem jak to się robi.

PM z 26 kwietnia! Już powoli można mówić, że ślub za miesiąc (... i 3 tygodnie i 6 dni... ).
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 20:38   #1944
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Co do tych pseudo śmiesznych tańców - ja uważam że są przereklamowane. A już szczególnie nienawidzę tych dialogów, gdzie młodzi "rozmawiają" ze sobą fragmentami piosenek. Jak dla mnie przaśne i nieco żenujące i z tańcem nie mają nic wspólnego.

taaa żenujace mixy weselne są po prostu... żenujące Nie wiem jak można zrobić coś takiego na własnym weselu.
Najlepsze są opisy na yt: zaskakujący, niepowtarzalny, oryginalny (taaa jasne..) zabawny itp
W sumie mogło to by być zabawne i zaskakujące jak by zrobiły to np dzieci w podstawówce w ramach przedstawienia szkolnego.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 20:49   #1945
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:

z tymi dialogami to ja nie mialam jeszcze styczności to nie wiem nawet o co chodzi

odnosnie lakieru - lubię, a bezyne przez chwile moge wąchać ale po dluzszym wąchaniu boli mnie glowa

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-02-27, 20:52   #1946
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Piękne, prawie identyczne jak moje, tylko moje bez kamyczków

Lookajcie na ołtarz: http://www.youtube.com/watch?v=PQWRChk5iDs

też cały zcas myślałam, że będą bez kamyczków, ale tak mi się spodobały

Cytat:
a ja będę miała zimne ognie
takie robi to niesamowite wrażenie że nie zrezygnuje z tego, zresztą sale mam bardzo wysoką i dużą, żal byłoby tego nie wykorzystać - będą zimne/sztuczne ognie na pozegnanie fotografa i kamerzysty czyli o 2 w nocy

jaka sala

Cytat:
Napisane przez frezja123 Pokaż wiadomość
aaa, dziewczyny strasznie szybko i dużo piszecie
Nie nadążam z czytaniem, a co dopiero Wam odpisać, mam strasznie dużo nauki, jak zwykle ehh...
A oprócz nauki muszę jeszcze znaleźć czas dla siebie, na moją pasję kosmetykowo-makijażową, ćwiczenia, basen, zrobienie czegoś dobrego do jedzonka...

Postaram się w miarę możliwości wszystko czytać, ale nie wiem jak ja to ogarnę.

Ja zastanawiam się nad zaproszeniem braci ciotecznych z "drugą połówką".
Nie jest to wesele, jak już mówiłam, tylko malutkie przyjęcie, które nie będzie trwało całej nocy.
Nie będzie zespołu, tańców itd.
To ma być po prostu długa "posiadówka" rodzinna, jak w święta.

Jak uważacie? Mam dwóch braci ciotecznych w wieku 18 i 20 lat.
Wiem, że mają jakieś tam dziewczyny, ale wiecie, to nie są jakieś zadeklarowane związki, trwają krótko, nie znam ich dziewczyn no i zastanawiam się czy zapraszać ich z nimi, skoro to ma być typowo rodzinna impreza?
Wiadomo, jakby było wesele z tańcami to oczywiście bym ich zaprosiła, ja sama jak miałam 16 lat to zapraszano mnie w takich sytuacjach z osobą towarzyszącą, żebym miała się z kim bawić.
Ale tutaj ? Gdzie będziemy sobie siedzieć i rozmawiać, śmiać się, opowiadać historyjki różne? Te dziewczyny będą się źle czuły no i rodzina też dziwnie zapewne.

A z drugiej strony czy to nie będzie nie ładnie z mojej strony?
ja zaprosiłabym jednak z osobami towarzyszącymi. Nie będą chciały to nie przyjdą

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość

ciekawy pomysł z ogniami... szkoda, że takiej dużej sali nie mam
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 20:52   #1947
Atomoowka
Wtajemniczenie

No to widze nie tylko ja mam problem i zagwozdke jak to ugryźc.
Początkowo chciałam i w sumie nadal chce żeby TŻ zobaczyl mnie dopiero przy ołtarzu i prowadzil mnie do niego tata.
Jednak to błogosławienstwo psuje plany, bo ani na sali ani w kosciele, ani dzien wczesniej sobie tego blogoslawienstwa nie wyobrazam. A byc musi bo wiem jakie to wazne dla mojej mamy.
No wiec opcja ze Tz zobaczy mnie przed ołtarzem dopiero odpada. Zostaje aby tata mnie prowadził i tu tez jakos dziwnis to wychodzi. Przyjedziemy z TZ razem on pojdzie do kościoła a ludzie nie beda wiedzieli o co chodzi, co jest grane itd. No to moja mama powie zeby goscie weszli do kościoła i tam poczekali. No i tez pewnie co i rusz ktos bedzie przyjezdzał i kazdy bedzie sie dziwił co ja robie przed kosciolem a TZ w kościele. Trzeba bedzie po kolei prosic zeby wchodzili do srodja. Ehhh kurde nie wiem.
Dla mnie najprosciej byloby olac błogosławienstwo, TZ niech ze świadkiem przyjedzie przede mną i wejdzie z goścmi do kościola a ja z tata dojechalabym na ostatnia chwile i poszli razem jak juz wszyscy beda w srodku.

Aha i pytanie jak Was tata bedzie prowadził, to tylko we 2 idziecie? A co ze świadkową? Stoi przy ołtarzu ze swiadkiem ?

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 20:53   #1948
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

gratki

myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 21:02   #1949
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Aha i pytanie jak Was tata bedzie prowadził, to tylko we 2 idziecie? A co ze świadkową? Stoi przy ołtarzu ze swiadkiem ?
ja to widzę tak, że wchodzą wszyscy w tym TŻ i świadkowie stoją pod ołtarzem, a ja sobie wchodzę z tatusiem na końcu

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2014-02-27, 21:05   #1950
kasia1201
Rozeznanie

Powiedzcie proszę o co chodzi z tymi dialogami w tańcu???? Nigdy się z tym nie spotkałam

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości