Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-27, 20:53   #571
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

A właśnie Leosio mierzy 80 cm

zmykam spać bo jeszcze muszę się wyszykować na jutro
proszę o kciuki bo to ważny klient
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 20:54   #572
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
http://forum.gazeta.pl/forum/w,210,3...nkiem.html?v=2
leżę i kwiczę, prowokacja ale super napisana przeczytajcie
padłam
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
jak widzę Pieńkowska
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Dziękuję za kciuki za wynika Piotrusia Niestety jest źle Żelazo 30, przy normie od 50 I morfologia też do bani, mało co w normie
oj
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Ale ten..no..obsluzyc ale bez rakiety, hę?
Dobra ide spac bo moje zapalenie oskrzeli i na mozg mi sie rzucilo
Pa kochane.
P.s. Inhalacje Antonia to droga przez mękę....ryk...ryk...i wsio na sile, serce sie kraje ale przecież trzeba
A antybiotyk jaki ochydny ma ?po zapachu mnie juz odrzuca i przypomina lek z dzieciństwa..bleeee.:bang head:

P.s. Ochydny przez CH?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
biedny Antonio zdrówka dużo!
Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Witajcie!!!!
Wiecie jak łatwo wpaść w zaległości ?! prosto - nie mieć dostępu do netu przez weekend :P No i półtora tygodnia nadrabiania sasasasa
Jestem na pierwszej stronie nowego wątku więc poodnoszę sie do tego co w zeszłym:
Bokeh jeszcze raz gratulacje zemba :P i fajnie że zabawa udana!!!
Debrah bardzo mądrze piszesz. czami gdy mam chwilę słabości staram przypominać sobie Twoje słowa
Witam nową mamusię
Poruszyłyście temat dziadków. U mnie też skomplikowana sytuacja ale wiem że |Krzyś kochany jest bardzo i to jest najważniejsze.
My też żyjemy wg harmonogramu. od jakiegoś czasu sam się utworzył i git majonez mam tak wiele obowiązków że teraz kiedy dziecko ma jasne pory snu i drzemki to potrafie sobie zorganizować wspaniale czas. gorzej gdy ktoś popsuje nam szyki bo wtenczas jest dzień buczenia ....
I tyle tego że zapomniałam resztę .....
U nas Krzyś stawia pierwsze kroczki, coraz bardziej śmiało mu to idzie od momentu gdy kupiłam mu kapcie nie takie szmatkowe no nie wiem może to się zgrało w czasie z jego wewnętrzną potrzebą.
Informuję wszem i wobec że gdy Krzyś skończył 11 miesięcy odstawiłam go od piersi. Gładko mi poszło bo perspektywa odgryzionego sutka mnie przerażała heheheh Małemu tak jak pisałam wyżynają się czwórki wszystkie i nie chciał ssać piersi za to gryźć jak najbardziej :P podałam więc butlę i poszło jakoś....
Nie chciałam się poddać i zaproponowałam jeszcze raz pierś jak Krzyś był w lepszym humorze ale wiecie co ?! Z uśmiechniętą buźką wystawił 8 białych perełek i zabrał się do kąsania !!! ?No nie i to był definitywny koniec. Kp umarło śmiercią kąsaną ......
No brakuje czasu na wszystko ! Dobrze że istnieje fb to na szybko wiem co u Was
Buziaki
brawa za pierwsze kroczki!
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

samo H

zrobiłam sernik, 3-bita, jutro robię gyrosa z cukinią a w sobotę u mamy sos szpinakowy
z cukinią \

a Hania na bilansie na 9 miesięcy, miała 78cm i 9700. teraz już chyba troszku więcej waży;p a ciuszki mamy przeważnie na 80 i 86

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2014-02-27 o 20:57
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 20:57   #573
insolito
Zadomowienie

Ja idę, chyba z moim dzisiejszym dołem nie wpasuję się w klimat na wątku

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 21:04   #574
s i l v e r
Zakorzenienie

Wybaczcie że tak na szybciocha Was nadrobię ale padam ze zmęczenia,a Wy zaszalałyście z tymi stronami znów
Dziś była u nas t. na obiedzie..... Daria nie chciała do niej iść..... tak to jest jak babcie tak mało widzi dla Darii to jak obca osoba........ sąsiadkę moją bardziej lubi.... nie wiem jak to będzie jak pójdę do pracy i Daria będzie musiała z nią zostać czasem

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Młoda spała dziś przez cały dzień tylko 40 minut, więc wiadomo - bywało różnie Nie bardzo wiedziała, czego chce, a ja nie bardzo wiedziałam, jak jej to dać. Zabrałam ją dwa razy na spacer, potańczyłyśmy, poczytałyśmy, 3483698 razy otworzyłyśmy i zamknęłyśmy pralkę, to samo z drzwiami i jest spoko

Powoli obiadki wracają do łask (chyba), dziś zjadła prawie pół tego po pierwszym roku życia. I w końcu przebiły się dolna i górna lewa czwórka Została jeszcze prawa strona. Myślę, że to też daje jej się we znaki.

Brawo za ząbki!
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Mówi się "nie wie czego chce, ale chce tego bardzo" nasz ulubiony wątkowy tekst z czasów noworodkowych

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Pff, mój brat ma rozmiar buta 48 - NIE MA to nic wspólnego

Cytat:
Chyba na dupie, taki ćwok, że mu na pewno nie urosło nic Ja tam zawsze wierzyłam w powiedzenie, że jak NOS jest duży... A on ma mały
omg
Cytat:
Bezpączkowa (Pstryczku ) kolacja zeżarta. Młoda śpi, a tz poszedł zakupy zrobić. Kazałam kupić musli dla siebie, to już dwa razy dzwonił - pierwszy raz, że znalazł to, jakie chciałam, a drugi, że znalazł takie, w którym jest więcej rodzynek i czy może być Zezwoliłam

Cytat:
Widziałam to na żywo....Jola rządzi..to przecie nie jej pierwszy występ..klaszcze też pierwszorzędnie

Cytat:

Dziękuję za kciuki za wynika Piotrusia Niestety jest źle Żelazo 30, przy normie od 50 I morfologia też do bani, mało co w normie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Ultra- jak Cię czytam to mam wrażenie,że jesteś z nami od początku

Ech.... jutro mi wypadła niespodziewana delegacje w śląskie strony, dziewczyny co prawda z czasem nie stoję najlepiej ale jutro wysyłam Slązakom pozytywne fluidy

Ultra, ja się zgadzam w 100% z tym co napisała marsi. Tez mam wrażenie jakbys była z nami od początku. Uwielbiam czytać Twoje posty i ZAWSZE się przy nich uśmieję
Stary 2014-02-27, 21:07   #575
nafiyqa
Zakorzenienie

A wlasnie Lady - moj Kubeczek jakies 3 tyg temu mial 8,5kg i 76cm.
Ubranka nosimy zwykle 68-74. Bluzy, spodnie 3-6msc, bodziaki 6-9msc.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Co sie dzieje?

Gapa ze mnie, juz doczytalam
Nic sie nie martw tymi wynikami, podasz Piotrkowi zelazo i bedzie ok
Nawet po naszym watku widac, ze to czesta przypadlosc.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-02-27 o 21:41
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 21:08   #576
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

SZAJA, a problem polega jeszcze na tym, że kaszel jest nie tylko w nocy,ale i w dzień. Podczas każdej drzemki/snu a w dzień śpi w innym pokoju niż w nocy, w ogóle na innym piętrze

a zęby? ślina spływa i podrażnia?

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Kurna, ale jestem zaj.ebista!
nie bede wchodzic w szczegoly (chodzi o zmiany w planie lekc.) ale generalnie zrobilam kawal mega duzej roboty, SAMA!!!! i wyszlo na korzysc dla mnie
na szczescie Kubus byl laskawy bo spi caly czas od 14.00

gratuluję

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Szaja: przeczytałam, kosmos taki sam jak u nas. Tyle, że moja młodsza dużo. Jeśli będzie tak jadła mając ponad 2 lata to osiwieję na bank
a widzisz, chyba mi nie wierzyłaś że znam niejedzenie z autopsji aż tak bardzo

ale no słowo honoru, mija
dzisiaj Agu wrąbała rano jakieś płatki na mleku (nieduża ilość, tak ze 2 pełne łyżki płatków zalane mlekiem, ot, tylko by żołądek nie był pusty bo o 9 śniadanie w plu), potem normalnie jedzenie w plu (na dokładkę pączek dzisiaj też), potem kanapkę z dużej kromki chleba z pasztetem, potem prawie całe małe frytki i 3 kurczaczki (to okazjonalnie dostaje, szukałam butów dla Dorki i usadziłam ją z babcią w macu), gałka loda, pół bobofruta, kromka na kolację. A to jak na nią ogólnie mało, po drodze z przedszkola potrafi 2 kanapki wrąbać, banana i lizaka

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
no my dalej rozmiarówki 68/74, większe z niego zwisają

ehhh miała być dzisiaj u mnie mama i siostra i co? olały mnie mąż w Krakowie, nie wiem, kiedy wróci
Lady, ty nie jesteś jakaś wielka, a mąż chyba też nie, prawda? i znów Agatka taka była i jest do tej pory.
Na foto - grudzień 2011, czyli miała rok i 7mcy, sukienka rozmiar 74
Rajtki 74/80

Cytat:

tż dziś w Katowicach na szkoleniu, nie wiem, kiedy wróci :/ a ja właśnie się zczaiłam, że nie mam herbatników (tzn mam ale pełnoziarniste a one chyba do 3bita nie pasują) :/

i ty się nie relaksujeeeeesz?

Cytat:
Mój ma 78 cm..także..wielki nie jest..waży 11,5-i nosimy już 86(czasem jeszcze 80)
my 10,8, nie wiem ile cm, ubrania 80-86-92 zależnie od fasonu, firmy... Legginsy na przykład to nawet na 1,5r-2l nosi

Cytat:
Dziewczyny które nie planują podawać póki co mleka krowiego- jakie macie powody?
Sama,nie podaje chyba ze w czymś występuje niewielka ilość, ale tak się zastanawiam?
Całkiem sporo z nas już daje?

brak witamin dodatkowych i to, że mleko krowie wcale nie jest dobrze przez człowieka trawione? tzn akurat ja to zlewam, ale może takie powody są?

Cytat:

Ultra- jak Cię czytam to mam wrażenie,że jesteś z nami od początku

Ech.... jutro mi wypadła niespodziewana delegacje w śląskie strony, dziewczyny co prawda z czasem nie stoję najlepiej ale jutro wysyłam Slązakom pozytywne fluidy
prawda?

------------------
Butki kupiłam Dorci - pożałowałam kasy na elefanteny bo bez przesady, od 99zł wzwyż a nam buty nie do chodzenia, ale młoda staje przy wszystkim już, więc potrzebuje czegoś by na spacerach mogła z wózka wyleźć. No i w tk maxx skórzane, mięciutkie, giętkie za 56zł:
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 21:08   #577
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
będzie dobrze, nie martw się. Przecież Piotruś to nie pierwsze dziecko wątkowe z anemią, dostaniecie żelazo i wyniki polecą w górę. A morfo może była trochę zafałszowana przez infekcję? Bo przecież Pietro był przeziębiony? Takim małym dzieciaczkom nie trzeba dużo żeby morfo się popsuła, popatrz na Blaneczkę Fewciową...
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-27, 21:16   #578
BlackSanctum
Zakorzenienie

W załączniku rzęski. Tylko zdjęcia robione wieczorem, więc już nie na świeżo (wiem, pisałam, że zmyłam i jest to fakt, ale potem znowu pomalowałam ) - tak tusz wygląda po 8h.

Moja siostra dzisiaj była u mnie, bez makijażu, więc dałam jej się "machnąć" tym tuszem, jej komentarz był następujący: "O, nareszcie jakiś porządny tusz".

Nie spodziewajcie się rewelacji, moje rzęsy są do dupy - i to na pewno nie długościowo.

Cytat:
zrobiłam sernik, 3-bita, jutro robię gyrosa z cukinią a w sobotę u mamy sos szpinakowy
O matko, zeżarłabym wszystko od razu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1497.jpg (15,9 KB, 62 załadowań)
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 21:19   #579
nafiyqa
Zakorzenienie

szaja, wyciagasz Dorke z wozka jak jeszcze nie chodzi?
Ja bym w sumie "urozmaicila" jakos te nasze spacery, ale jak

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 21:19   #580
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Witam sie dopiero teraz w nowym wątku i oczywiście nie jestem w stanie Was nadrobic

Miki jest nieznosny ale widac złoczyńce tego zachowania mamy ósmego zeba

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Boże laski jesteście niemożliwe-same zboczuchy tu dziś grasują
Obsłużyć= podać obiad,pączusia,herbatke Nie że ten tego
A ja właśnie pomyślałam o tym że musisz mu obiadek podać (jako jedyna tak pomyślałam - zboczuchy :P )
Cytat:
U nas Krzyś stawia pierwsze kroczki, coraz bardziej śmiało mu to idzie

Brawo za kroczki!
Cytat:
W ramach odreagowania nadmiaru szczęścia idę oglądać Igrzyska śmierci Drugą część.
Ja ostatnio oglądałam i jedynka wg mnie o niebo lepsza
Stary 2014-02-27, 21:24   #581
LadyWhisper
Zakorzenienie

szajus, no ja 163 ale malz 187;-) myslalam, ze po malzu pojdzie, ale jak widac wsio po mnie idzie

insolito, nie martw sie, bedzie dobrze, zelazo dostaniecie i wyniki pojda w gore

dziewczyny, padlam jak dluga

dzisiaj 22 osoby ide pod prysznic, potem moze

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

ultra to swojska dziolcha, nie ma to tamto

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-27, 21:30   #582
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45367555]

Lady, ty nie jesteś jakaś wielka, a mąż chyba też nie, prawda? i znów Agatka taka była i jest do tej pory.
Na foto - grudzień 2011, czyli miała rok i 7mcy, sukienka rozmiar 74
Rajtki 74/80

[/QUOTE]
Agatka na zdj - ANIOŁEK!!
A butki fajnie

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
W załączniku rzęski. Tylko zdjęcia robione wieczorem, więc już nie na świeżo (wiem, pisałam, że zmyłam i jest to fakt, ale potem znowu pomalowałam ) - tak tusz wygląda po 8h.
ŁAŁ!!!!!

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Ja śmigam spać
Stary 2014-02-27, 22:01   #583
elllmi
Zakorzenienie

przez cały dzień zjadłam 4,5 pączka i wypiłam 3 kubki herbaty miętowej, bo już mnie mdliło poza tym nic; a w całym biurze tak pachniało pączkami, że

chyba nie nadrobię więcej, bo padam; ale jutro chyba też będziemy mieć luuuuuuuz, to Was dogonię

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Elmi sorka, to ja się wepchałam przed szereg
ej no co Ty, przecież ja żartowałam

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Dostalam dzis urlop :P Z tego miejsca pozdrawiam mojego supervisora ktory wyslal mi smsa z propozycja urlopu o 2.30
widzę, że u Was czym dziwniejsza godzina, tym lepiej

Cytat:
Dziewczyny.... Antoś ma zapalenie oskrzeli..... cały okres zimowy do dziś....NIC..raz lekki katarek!a teraz na raz to!! Tak się denerwuje..tak się boję-po tym zapaleniu płuc sram po gaciach strasznie!!!!
zdrówka
a co puzzli piankowych, to u nas też ciągle Filip je rozwalał i TŻ skleił wszystkie od spodu taką szeroką mocną taśmą do klejenia folii na dachu i teraz już nie da temu rady tylko te literki i cyferki ze środka sobie wyciaga

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Potem się pokłóciłam z tż, bez sensu jest to wszystko, nie mam już nawet chęci, żeby coś próbować reperować

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 22:31   #584
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ladnie wydluza ale chyba dosc mocno skleja

Cytat:
Chyba na dupie, taki ćwok, że mu na pewno nie urosło nic Ja tam zawsze wierzyłam w powiedzenie, że jak NOS jest duży... A on ma mały

Cytat:

Cytat:
omojboze

Bezpączkowa (Pstryczku ) kolacja zeżarta. Młoda śpi, a tz poszedł zakupy zrobić. Kazałam kupić musli dla siebie, to już dwa razy dzwonił - pierwszy raz, że znalazł to, jakie chciałam, a drugi, że znalazł takie, w którym jest więcej rodzynek i czy może być Zezwoliłam
Kochana juz myslalam, ze napiszesz, ze dla siebie mu kazalas kupic musli a dla niego... murzynka

Jestescie boskie, kocham Was

szaja fajne butki a Agu - I moja Gabi to tez taki glodomorek, tylko po niej to troche widac (brzuszek)

hope brawa za udane zakupy

marsi kciuki za jutrzejszy dzien

Jeszcze raz zdrowka dla wszystkich chorowitkow

Ide pod prysznic zanim cos jeszcze trafi dzisiaj do mojej buzi Dobrze, ze tlusty czwartek jest raz w roku

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 22:41   #585
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nie skleja, moze tak to wyglada na zdjeciu, bo sie przekonwertowalo i jest pikseloza, ale na zywo efekt super.

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 23:51   #586
jakajakaja5
Raczkowanie

To jeszcze raz ja !!!!

Ojej ile chorowitków! Dużo zdrówka dla dzieciaczków a Wy dziewczyny trzymajcie się!!!! Fefcia Tress Sylwietta trzymam kciuki
Co do tuszów to moim nr 1 był jest i będzie do grobowej deski Diorshow
Filmiki z Amelką i zdjęcie Julki od Miśki bomba!
Sto lat dla Blaneczki, Bartusia i Kubusia !!!
Doczytałam Fefcia uffffffffffff no leciałam po postach jak szalna żeby szybciej żeby już wiedzieć co i jak. Ale mi stracha napędziłaś kobito!
A ja zamiast iść i spać to czytam |Was Pindzie jedne. Nałóg cholera jasna!!!!
Nawet nie wpadłam na pomysł aby poczęstować Krzysia pączkiem hmmmm
MaJulMi a jaki wykonujesz zawód bo nie wiem czemu ale ciekawi mnie to hehehe no i jeszcze Marsi mnie ciekawi sasasasasas
Insolito Twój synek to taki słodki tuptuś
Mika tak mi przykro...... Zdrówka dla Julka!!!!
Neti szok!!! Znajomości
Black również jak z całego serca polecam tę książkę! Mały odstawiony i w nocy budzi sie na mleko 1 raz w porywach do 2 ale ten drugi nad ranem i to wtedy daję z 50 ml mleka. jeszcze troche i całkiem będę eliminować mleczko.
Lady popieram Marsi w teorii o przepełnionym brzuszku w nocy.
Wybija 24! Zamykam kompa i idę was czytać na tel.
Buziaki

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Marsi piszę sie na spotkanie zawsze i wszędzie !!!!
Kija ale zarzucilas temat ;-)
Ide spac pa
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 01:11   #587
LadyWhisper
Zakorzenienie

zgadnijcie kto ma tugezę od 22???

Stary 2014-02-28, 01:21   #588
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
szaja, wyciagasz Dorke z wozka jak jeszcze nie chodzi?
Ja bym w sumie "urozmaicila" jakos te nasze spacery, ale jak
Oli jak mu się nudziło w wózku na spacerze jak jeszcze ciepło było to sobie stał przy/na ławce na przykład

Cytat:
Ojj, załapałam się

Ją tak samo sądzę, Ultra to super dziołszka, taka energia od Ciebie bije pozytywna

I tez spadam stąd z moim dzisiejszym humorem :P jesteście boskie

Spróbuję dołączyć moje rzęski, nie wiem czy się uda bo z telefonu pisze. Branoc

Edit. Nie mogę dołączyć :/ niech oni już naprawią ta aplikacje!

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2014-02-28 o 01:27
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 01:53   #589
Debrah
Zakorzenienie

Kładę sie właśnie. Dziecko ma katar i stan podgoraczkowy. Zasnela po 19:30, obudziła sie 15 minut później i tugeza, zasnela o 1 w nocy. Dobrze ze chociaż humor miała świetny..

Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-28, 03:39   #590
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Blanka budzi się co 15min. Nie wiem co się porobiło z tym Jej spaniem. Uświadomiliśmy sobie z TZ że nie śpimy od dwóch tygodni. Ja nie potrafię spać w ciągu dnia a M. jest w pracy więc nie ma jak odespać. I nie,nie żale się. Najważniejsze że Blanka lepiej się czuje. Tylko zwyczajnie,fizycznie jestem zmęczona. Ale już nie smęcę.

Insolito mam nadzieję że po podaniu żelaza wszystko się unormuje

Marsi trzymam kciuki za spotkanie!

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 06:09   #591
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Czesc!
fewciu, lady, debrah jak dalsza czesc nocy?
szajopedio ile moze trwac wodnisty i przezroczysty katar, taki typowy dla poczatkow przeziebienia? Yae ma taki od dwoch tygodni, kaszlnie 2-3 razy na dobe, ale brzmi jak zwykle odkaszlniecie: ani suchy, ani mokry. Temperatury nie ma, stanu podgoraczkowego rowniez, humor i apetyt dopisuja, spi jak zawsze. Jedynie ta woda z nosa... Moze to byc na tle alergicznym? Dlaczego tak mysle? Ano dlatego, ze wczoraj nic z nosa nie lecialo. Akurat byl dzien deszczowy a wtedy pylkow niet... Po jakim czasie z takim katarem poszlabys do lekarza?
lady Yae nosi ubranka w rozmiarze 70; spodnie musze podwijac, body luzne w pasie i w kroku wisi. 2miesiace temu miala 68,8cm, od tego czasu przybyl moze 1cm

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2014-02-28 o 06:16
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 06:17   #592
LadyWhisper
Zakorzenienie

marsi kciuki za spotkanie!

Zgadnijcie kto wstal o 6??? Czy to dziecko nie potrzebuje spania??? Niecale 4 godz spania w nocy??? O co kaman???!!! Padam na pysk
ahhh jeszcze zeby takj jak u Debrah, humorek dopisywal, a u nas? Ponad 4h rykow, wrzaskow, piskow, placzow, histeriozy ;( az ciezko opisac to, co sie dzialo..... Ibum nie pomogl, calgel tez nie, martwie sie okrutnie;(

Stary 2014-02-28, 06:20   #593
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
zupka nie podeszła, deseru ze 4 łyżeczki - oj mówiłam, że to taka sinusoida. Ale zaraz jej zmierze temp, jakaś ciepła mi się wydaje coś..

Cytat:
o właśnie, miałam wam napisać, bo się martwię, tzn martwię, dziwi mnie, że Piotruś taki maleńki, kurteczki to 68r jeszcze nosi, a jak mierzyliśmy go ostatnio przy futrynie ( ) to miał 74cm.... Ile mają wasze dziecie w tym momencie?
Moja ma jakies 84cm i 11kg, ubrania generalnie 86/92,a le to głónie ze względu na duży brzuszek, no rękawki i nogawki musze czasem podwinąć, bofy np 12/18 miesiecy, pajace tak samo.
Cytat:
I nie wiem, co z tymi jej gaciami wszystkimi... Wszystkie ma już 92, a i tak dwie pary są takie, że do kostki jej ledwie sięgają Dobrze, że mamy schowane na zapas 98, chyba trzeba będzie niedługo wyciągać
Długie nogi ma
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 06:37   #594
elllmi
Zakorzenienie

hej

Filip obudził się dzisiaj przed 5, przed moim budzikiem i gadał sobie z miskami w łóżeczku na kolanach wychodziłam z pokoju, żeby mnie nie zauważył

a teraz sytuacja z wczoraj
sprzątam w pokoju i rzuciłam na ziemię brudną piżamkę i skarpetki Filipa, a ten podchodzi, podnosi to z ziemi i mówi do mnie: "Tanie?"; ja nie wiem o co chodzi, a ten mały skubaniec odwraca się, idzie do łazienki, staje pod drzwiami i krzyczy do mnie: "Mama, tanie, taanie!"; otworzyłam mu drzwi, wchodzi, wysuwa pojemnik na pranie i wrzuca to do środka myslałąm, że tam padnę normalnie; kiedyś jak zbierałam brudy, to mówiłam do niego, że trzeba wrzucić do pudełka i zrobić później pranie itd. i zapamiętał

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 06:38   #595
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
fewciu, lady, debrah jak dalsza czesc nocy?
Nasza niestety kiepsko...

Cytat:
marsi kciuki za spotkanie!

Zgadnijcie kto wstal o 6??? Czy to dziecko nie potrzebuje spania??? Niecale 4 godz spania w nocy??? O co kaman???!!! Padam na pysk
ahhh jeszcze zeby takj jak u Debrah, humorek dopisywal, a u nas? Ponad 4h rykow, wrzaskow, piskow, placzow, histeriozy ;( az ciezko opisac to, co sie dzialo..... Ibum nie pomogl, calgel tez nie, martwie sie okrutnie;(
Może jest wampirem jak moja Blanka? a tak na poważnie to doskonale Cię rozumiem Przeżywam to codziennie od dwóch miesięcy Ściskam mocno!
Stary 2014-02-28, 07:07   #596
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!
Cytat:
o matuchno!!!!!

Cytat:
U nas Krzyś stawia pierwsze kroczki, coraz bardziej śmiało mu to idzie od momentu gdy kupiłam mu kapcie nie takie szmatkowe

Cytat:

Cytat:

powodzenia!!!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dziś była u nas t. na obiedzie..... Daria nie chciała do niej iść..... tak to jest jak babcie tak mało widzi dla Darii to jak obca osoba........ sąsiadkę moją bardziej lubi.... nie wiem jak to będzie jak pójdę do pracy i Daria będzie musiała z nią zostać czasem
bedzie dobrze, zobaczysz... dzieci szybko sie przyzwyczajaja...

Black - fajne rzeski!
szaja- cudna Agu. i fajoskie te butki!

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Ide pod prysznic zanim cos jeszcze trafi dzisiaj do mojej buzi Dobrze, ze tlusty czwartek jest raz w roku

murzynek?

Cytat:
o matko...

Cytat:
Kładę sie właśnie. Dziecko ma katar i stan podgoraczkowy. Zasnela po 19:30, obudziła sie 15 minut później i tugeza, zasnela o 1 w nocy. Dobrze ze chociaż humor miała świetny..

zdrowka!!!

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

Filip obudził się dzisiaj przed 5, przed moim budzikiem i gadał sobie z miskami w łóżeczku na kolanach wychodziłam z pokoju, żeby mnie nie zauważył

sprzątam w pokoju i rzuciłam na ziemię brudną piżamkę i skarpetki Filipa, a ten podchodzi, podnosi to z ziemi i mówi do mnie: "Tanie?"; ja nie wiem o co chodzi, a ten mały skubaniec odwraca się, idzie do łazienki, staje pod drzwiami i krzyczy do mnie: "Mama, tanie, taanie!"; otworzyłam mu drzwi, wchodzi, wysuwa pojemnik na pranie i wrzuca to do środka myslałąm, że tam padnę normalnie; kiedyś jak zbierałam brudy, to mówiłam do niego, że trzeba wrzucić do pudełka i zrobić później pranie itd. i zapamiętał

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

http://dzieci.pl/kat,1033565,title,M...uticaid=612489

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 07:19   #597
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
biedny Piotruś nie martw podasz zelazo i bedzie dobrze
Cytat:
Wybaczcie że tak na szybciocha Was nadrobię ale padam ze zmęczenia,a Wy zaszalałyście z tymi stronami znów

strasznie to smutne
Cytat:

Kochana juz myslalam, ze napiszesz, ze dla siebie mu kazalas kupic musli a dla niego... murzynka

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

jaki madry z niego chłopczyk

my tez po kiepskiej nocy, Kuba przez 1,5 h nie spał :/ płakał, dawałam uu, zasypiał i za chwile sie budził :/dapiero jak dałam paracetamol to usnał...biedny
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 07:20   #598
Ultra81
Rozeznanie

Hej dziewczyny!
Witam sie z rana, u nas dzis noc bardzo dobra, z pobudka dopiero o 6:40 - u nas to jak wstac w poludnie. Teraz tz jest z Mloda, zanim pojedzie do roboty, a ja mam kawe (nie mam za to polskich czcionek - pisze z tabletu i zawsze mnie to wkurza).

Bardzo bardzo Wam dziekuje za mile slowa Fajnie mi tu z Wami - dzieki wielkie

Cytat:

Jestescie boskie, kocham Was

szaja fajne butki a Agu - I moja Gabi to tez taki glodomorek, tylko po niej to troche widac (brzuszek)

hope brawa za udane zakupy

marsi kciuki za jutrzejszy dzien

Jeszcze raz zdrowka dla wszystkich chorowitkow

O kupnie murzynka nie pomyslalam Wiesz, jednak boje sie salmonelli

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Oli jak mu się nudziło w wózku na spacerze jak jeszcze ciepło było to sobie stał przy/na ławce na przykład

Ojj, załapałam się

Ją tak samo sądzę, Ultra to super dziołszka, taka energia od Ciebie bije pozytywna

I tez spadam stąd z moim dzisiejszym humorem :P jesteście boskie

Spróbuję dołączyć moje rzęski, nie wiem czy się uda bo z telefonu pisze. Branoc

Edit. Nie mogę dołączyć :/ niech oni już naprawią ta aplikacje!
Dziekuje bardzo

Cytat:

Zdrowka!

I usciski dla wszystkich tugezujacych w nocy

Black - tusz jak tusz, ale oczy... Super!

Marsi - kciuki za spotkanie!

Insolito - mam nadzieje, ze szybko Wam sie wyniki poprawia

Szaja - bardzo fajne butki!

Silver - mialas racje, jedynka Igrzysk lepsza, choc wczoraj i tak ogladalam sama, bo tz gadal przez tel. i czat do pozna. Przpomnialo mi sie poza tym, ze jak ogladalam jedynke w sierpniu 2012, to pierwszy raz poczulam ruchy dziecka Na Igrzyskach!

Milego dnia, dziewczeta!
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 07:37   #599
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

BYłam w ciuchu obkupiłam Młodego w spodnie i spodnie do spanka, jakieś tam krótkie spodenki mu wzięłam,jakiegoś swetra. Głównie tak na spacery i po domu niż do ludzi
Ale wzięłam też kurteczkę z NEXT 9/12 miesięcy. Na nas za mała ale może ją sprzedam, bo fajna
I muszę sprzedać buty które ostatnio kupiłąm Dadziowi. Ze Smyka, fajne do dzinsów i co z tego, miał ze 3 razy na sobie i beczy bo małe
Wrzuć fotki i wymiaru jak jakiś model unisex to chętnie oglądnę bo szukam czegoś na wiosnę.
Cytat:
Dziewczyny które nie planują podawać póki co mleka krowiego- jakie macie powody?
Sama,nie podaje chyba ze w czymś występuje niewielka ilość, ale tak się zastanawiam?
Ja nie daję (pomijając płatki czy naleśniki) bo jakoś taks łysząłam że do 3 roku życia mleka jako takiego nie powinno się dawać no i jak już pisałam koleżanka teraz przy drugim dziecku stwierdziął ze z pierwszym za wcześnie to mleko krowie dała i to może być przyczyną tych wszystkich problemów zdrowotnych (alergie, nawracające grzyby itp) przy tym starszym
Cytat:

Współczuję, no to tera jakaś kuracja żeby poprawić wyniki.
Patrząc na Was chyba ja musze zrobić małej jakąś podstawową morfologię tylko jak to zrobić jak w pracy do południa jestem. Czy to można np po południu pobrac takiemu dziecku???
Cytat:
W ramach odreagowania nadmiaru szczęścia idę oglądać Igrzyska śmierci Drugą część.
Oglądałam w kinie
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Tez bym chciala, zeby moj TZ nie wlaczal kompa przy Kubie, ale to chyba nierealne...

Jesli chodzi o 3bita - nie wiem jak z pelnoziarnistymi, ale niektorzy robia go np z krakersami...
Ja robiłam z krakersami i był pyszny

Tylko raz włączyłam Oliwce kaczuszki na kompie i teraz ciagnie mnie żeby siadać na krześle przed komputerem bierze myszkę i jak pilotem tv celuje w ekran i prawie krzyczy żeby włączyć. Ale tłumacze że jest wyłąćzony i próbuję zająć czyms innym.
Cytat:
Kupiłam Darii w pepco fajne leginsy rozmiar 92. Na wiosne miały być a już jej są dobre a Daria ma 74cm..... więc te rozmiary ubranek serio jakies nie teges są
No dokładnie, ja chcę taki komplecik szary kupić i nie wiem jaki romiar bo jak góra będzie dobra to peweni legginsy za małe.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 07:58   #600
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Piękny film. Widziałaś komentarz, pierwszy bodajże? Ja rozumiem, że ktoś może nie lubić/nie chcieć mieć dzieci, ale żeby mówić o nich "podmiot" ?

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Pytanie mam:

W jakim momencie dajecie dzieciom śniadanie? Tzn. ten pierwszy posiłek po przebudzeniu? Od razu tak tylko dziecko otwiera oczy, to robicie butelkę/przystawicie do uu/robicie kanapki itp czy najpierw poranna toaleta dziecka (mycie, ubieranie) a potem śniadanko?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości