|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Cytat:
co my tu bez Ciebie będziemy robić![]() może ta rozłąka nas wzmocni szampańskiej zabawy Wam życzę też sie zbieram, miłego dnia Mamuśki
|
|
|
#1352 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
No to lecę
do juterka ![]() Czyli prawdziwy savoir vivre z 7 młodymi kobitkami
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#1353 |
|
Zadomowienie
|
rybka ja jeszcze nie znam dopiero 20marca...
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Ja lecę na bal z moją dwójką jeszcze do pary przyjaciółki 3 ale co tam jak się bawić to bawić. |
|
|
|
#1354 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratulacje!Cytat:
Asia wszystkiego najlepszego dla naszej wizażowej artystki!!! Uściskaj ją ode mnie witam wszystkie nowe lipcowe mamusie
|
||
|
|
|
#1355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- sunfire dziekuje
|
|
#1356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1357 |
|
Rozeznanie
|
Uciekam, mam godzinę żeby się uszykować
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1358 | |
|
Raczkowanie
|
Dobra, jak skończą to im przekażę! ale co ty chciałbyś dzisiaj w domu mieć monterów (sztuk dwóch) i jeszcze 7 rozbrykanych dziewczynek + reszta standardowego
Cytat:
![]() ja na zwolnieniu już jestem, więc niczym emeryt każdą okazję do kontaktów z ludźmi wykorzystuję ![]() ![]() Na lumpki się wybierałaś, że plany ci pogoda pokrzyżowała? |
|
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja tylko na chwilę bo zaraz samolot ląduje. Ale jesteście wariatka hahaha
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1360 |
|
Przyczajenie
|
dzien doberek!!ale u mnie slicznie sloneczko swieci,mezus wlasnie wrocil z nocki i robi nam sniadanko..
to moze skorzystam z chwili spokoju i cos skrobne o sobie hmm..od czego zaczac...jestem rocznik 82,lipiec,i moje dzieciatko tez planowo ma przyjsc na swiat 11 lipca jak bedzie chcial..ciaza u mnie przebiega bezobjawowo do tego stopnia ze dowiedzialam sie o malym lokatorze w 10tyg.teraz koncze 21 tydzien,brzuszek juz nieco urosl,a w srode synus skopal po raz pierwszy tzta po rekach..ale cieszyl..ruchy czuje od niedawna bo mam lozysko n przedniej scianie..ale i tak jest super..niby do porodu jeszcze daleko ale schiza mnie czasem lapie..tym bardziej ze lekarze u mnie w szpitalu sa sceptyczni do cesarek i znieczulenia-podobno latwiej przydusic dziecko nie czujac skurczow..ciezko wyczuc jak to bedzie..byle do lipca.. buuziaki i przytulaski dla Was,dzieeekuje za przyjecie mnie do waszego grona |
|
|
|
#1361 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale ja mam dzisiaj lenia, ale ide w końcu dom ogarnąc bo jutro cały dzień na uczelni spedze, buuu... dzisiaj na szczęscie profesor odwołał nasze zajęcia
|
|
#1362 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
eydrith tu ciezko o zwolnienie w ciazy jak sie nic nie dzieje a i jak sie dzieje to irlandcy lekarze daja na tydz dwa. Ja mam zamiar rozegrac to tak, tak. Na macierzynski musze przejsc 2 tyg przed porodem najpozniej wiec pojde na 2 tyg przed ale przed tymi dwoma tyg wykorzystam moj urlop ktorego mam 4 wiec w sumie wyjdzie mi jakies 6 tyg przed porodem mam nadzieje ze szef na to pojdzie,jeszcze nic nie wie
![]() joanna kobieto tylko sie nie spij tym piccolo haha ja go ciagnelam w sylwestra, tropikalne wymiata fame tylko poczekaj z macaniem jak chociaz do samochodu wsiadziecie sabcia jestes ten sam rocznik co ja,to twoje pierwsze dziecko? nautiz hmm dwoch panow monterow hmm pewnie w uniformach haha to jak wizyta pana od kablowki haha powiedz mezowi zeby poszedl po zakupy czy w pracy chlopak.? Zycze ci przystojnych panow a nie dwoch nieokrzesanych zdziskowEdytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-02-28 o 10:19 |
|
|
|
#1364 |
|
Przyczajenie
|
niom nie ukrywam ze ta zarabiste uczucie jak ten maly szkrab butuje od srodka..czasem jak jest spokoj to delikatnie naciskam brzucholek ale spotyka sie to z ostrym sprzeciwem tatusia,zeby nie gniesc mu syna
tak to moja pierwsza ciaza i nie ukrywam ze dosc niespodziewana bo po 10 latach malzenstwa wszyscy mi mowia ze nacieszylismy sie soba z mezem to teraz dzidziol..a cieszymy jak glupki,nasze rodziny i znajomi tez,jak im taka nowine na swieta Bozego Narodzenia zmajstrowalismy..a zaraz jade pi skierowanie na picie glukozy..mniami...luubie slodkosci ale z tego co slyszalam to to jakas masakra jest ..ale czego sie nie robi dla dobra malenstwa..milego dnia mamusie
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() ErnestyLda gratuluje synka malwiska padlam z emotki dla Fame joanna wszystkiego najlepszego dla corci ![]() debesciara zdrowka dla Matylki Cytat:
wklucie w kregoslup odczuwalam ok pol roku po porodzie, zlozylo sie na to tez ciagle noszenie dziecka i karmienie dzidzi nie zawsze w dogodnej pozycji. Ale to nie jest tak, ze boli caly czas albo ze po porodzie boli bo swieze wklucie. To sie odczuwa jak sie przeciazysz. Jedyny skutek uboczny- u mnie-to spuchniete stopy, 10 dni po porodzie, ale warto bylo.Nie slyszalam ze trzeba sie nie ruszac kilka godzin po tym znieczuleniu, nikt nic takiego nie mowil. Polozna po urodzeniu powiedziala aby pojsc sie umyc, a tak to w sumie i tak chcialam lezec z corcia bo ona ciagle przy cycusiu chciala. Co do samego bolu, mialam nadzieje ze dam rade z gazem, mylilam sie bardzo. Teraz od drzwi bede krzyczec- epidural
|
|
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
ojaa zauważyłam dziś delikatną linię pionową na brzuchu
w końcu jakaś oznaka u mnie, bo wszystkie tak do przodu jesteście.
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
sabcia a z tym przyduszeniem dziecka jak sie nie czuje skurczow to chyba sie nie zgodze
przeciez polozna widzi na monitorze kiedy jest skurcz i mowi zeby przec. Nie prze sie w ciemno, na wyczucie...A wczesniej nie chcieliscie dzidzi? Czy wcale nie planowaliscie?
|
|
|
|
#1368 |
|
Zadomowienie
|
Mi położna stwierdziła że daleko do porodu koło 16.30 a mąż przyszedł 10min później i zaprowadził pod prysznic bo ból okropny i ok 17 pod prysznicem wyszła główka więc w szpitalach jest różnie z położnymi i pielęgniarkami
|
|
|
|
#1369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja jestem prawie dwa tygodnie dalej niż Ty podobno niektórym ta ciemna linia nie wychodzi wcale ![]() omg co za pogoda u nas, leje i leje, a chcieliśmy z psami jechać nad morze jutro, oby się do jutra wypadało |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Na razie na chwilę, bo mąż rolicza pity na normalnym kompie. Byłam z rańca z synkiem u fryzjerki i już ma ogarnięte włosy - my oboje z mężem mamy gęste, a on jeszcze bardziej ![]() I jeszcze w Rossmanie, bo akurat od dziś jet Tima mleko w fajnej promocji. Do pózniej
|
#1371 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie nowe mamusie
ErnestyLda- witaj wśród mamuś chłopców ![]() i like it- za wizytędebesciara- zdrówka dla córci joanna2228- udanej imrezki i sto latek dla córci_______ Dzień dobry ![]() Ja dzisiaj też tylko na chwilkę i śmigam się ogarniać na uczelnie także dopiero wieczorkiem się pewnie zjawię dzisiaj rano tż poczuł w końcu jak mały kopie i był wniebowzięty![]() Miłego dnia mamuśki
Nasze Szczęście "Tam jest Ci najlepiej, wiem. Cicho... ciepło... ciemno... I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną. Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia. A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia." |
|
|
|
#1372 |
|
Przyczajenie
|
nie mam pojecia jak z tym jest i dlatego nie filozofuje,napisalam po prostu jak to jest w moim szpitalu..w sumie to ja sama pewnie zanim wejde do szpitala bede drzwec jape o znieczulenie,a gazem tez sie sztachne,jak szalec to szalec..dla mezula tez poprosze,niech sie chlopak wyluzuje bo on na sama mysl o zastrzykach i operacjach i podobnych przyjemnosciach traci kontakt z rzevzywistoscia - taki twardziel,i dlatego do porodu .. biore kuzynke co jest polozna
|
|
|
|
#1373 |
|
Zadomowienie
|
Sabcia u mnie tylko gaz możliwy jak dla mnie poród jest lepszy od wizyty u dentysty
Mam nadzieje że mąż akurat dostanie urlop i wróci do Polski przed porodem jakoś było by mi raźniej
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję, że jestem i biorę się za nadrabianie
Wstrzymajcie się trochę z pisaniem, błagam
|
|
#1375 |
|
Raczkowanie
|
Cześć koleżaneczki, byłam dzisiaj na badaniach i jestem ciekawa, co z moją hemoglobinką... Wyniki w poniedziałek.
U mnie w szpitalu nie ma znieczulenia, trochę mnie to przeraża, ale musimy dać radę... |
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może to był tylko cień z rolety ;P ![]() co dziś pichcicie na obiad ?
|
|
#1377 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie miałam prądu przez godzinę i nic mi innego nie zostaje do zrobienia jak pałki w rękawie - sam się piekarnik wyłączy nawet jak pojadę do pracy
a dla siebie smaże właśnie pierogi z soczewicą
|
|
|
|
#1379 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mówisz, że Twoja córcia strasznie kopała w brzuchu i po porodzie tez był diabełek. Więc sprawdza się to, co napisałam Cytat:
Cytat:
Cytat:
Więc jak TŻ się przestraszy to mów, że niektóre mają gorzej i jest to normalne w ciąży. Poza tym ja mam bardzo delikatne naczynka i od małego borykam się z krwotokami ![]() No ja myślę ![]() Cytat:
Cytat:
No pięknie... Ja mam termin na 5.07 a linii nie mam. Pępek nie wyszedł, linii nie ma, cycki nie urosły... No wybryk natury normalnie, wybryk natury
|
|
|
#1380 |
|
Zadomowienie
|
No pięknie... Ja mam termin na 5.07 a linii nie mam. Pępek nie wyszedł, linii nie ma, cycki nie urosły... No wybryk natury normalnie, wybryk natury
__________________ mogę ci moje cycki oddać bo mam już dość
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.

co my tu bez Ciebie będziemy robić

do juterka 
Najwazniejsze że jest wszystko prawidłowe, dziecko jest zdrowe, serducho bije jak oszalałe hehe
ide nadrobić zaległości w czytaniu

a to na szafę tak się wylaszczyłaś czy na panów monterów?
protestuję, mam plany

za wizytę
dzisiaj rano tż poczuł w końcu jak mały kopie i był wniebowzięty
Więc jak TŻ się przestraszy to mów, że niektóre mają gorzej i jest to normalne w ciąży. Poza tym ja mam bardzo delikatne naczynka i od małego borykam się z krwotokami 
dziś ja stawiam