Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-28, 09:21   #1351
Eydrith
Zadomowienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
No zaraz znikam laseczki i wpadnę dopiero jutro koło 13-tej bo rodzice przyjeżdżają po nie o 12 w południe więc nie będzie mnie z wami , a jestem uzależniona
Prroszęęęęęę nie napiszcie 10 stron
dopiero jutro?? co my tu bez Ciebie będziemy robić

może ta rozłąka nas wzmocni
szampańskiej zabawy Wam życzę

też sie zbieram, miłego dnia Mamuśki
Stary 2014-02-28, 09:22   #1352
joanna2228
Wtajemniczenie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

No to lecę do juterka impreza wzywa
Czyli prawdziwy savoir vivre z 7 młodymi kobitkami
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:31   #1353
dusia_tcv
Zadomowienie

rybka ja jeszcze nie znam dopiero 20marca...

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Ja lecę na bal z moją dwójką jeszcze do pary przyjaciółki 3 ale co tam jak się bawić to bawić.
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:50   #1354
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ErnestyLda Pokaż wiadomość
Witam sie o poranku
Wczoraj juz nie miałam czasu napisać, padłam.
Wczorajszą wizyte u ginekologa uwazam za bardzo udaną. Z naszym dzidziusiem jest wszystko w porządku, wymiary głowki i klatki piersiowej prawidłowe wg. tyg. ciązy czyli 21 tydz. waga tez prawidłowa. Maluszek troszke się wiercił panu doktorowi co utrudniało mu nieco mierzenie. hehe Najwazniejsze że jest wszystko prawidłowe, dziecko jest zdrowe, serducho bije jak oszalałe hehe No i uwaga nasz maluszek sie ujawinił wiec poprosiłam lekarza żeby mi powiedział. No i na 90% jest to Chłopiec, wiec będzie Mikołaj buiaki ide nadrobić zaległości w czytaniu
kolejny chłopiec u nas gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
o matko.. ale mi kibicujecie

będę zdawać relacje na żywo (nie, Eydrith nie takie relacje, o których myślisz )

a czuje się już lepiej, dziękuje. zwymiotowałam rano i mi przeszły mdłości

ok, ja już wyszykowana i pachnąca więc wyruszam 80 km przede mną miłego dnia
będzie się działo

Asia wszystkiego najlepszego dla naszej wizażowej artystki!!! Uściskaj ją ode mnie

witam wszystkie nowe lipcowe mamusie ale przez noc się nas namnożyło
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:51   #1355
ErnestyLda
Zadomowienie

Cytat:
No to lecę do juterka impreza wzywa
Czyli prawdziwy savoir vivre z 7 młodymi kobitkami
powodzenia i udanje zabawy

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

sunfire dziekuje
ErnestyLda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:53   #1356
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Mój maz na szczęsice tez ma prace stacjonarną, budowlanka- ocieplenia budynków, tylko wiadomo że to praca sezonowa, wiec jak przychodzi zbyt ostra zima to czasem jest cięzko, ale zawsze cos tam dorabia. w tym roku na szczęscie zima była łaskawa wiec nie bylo tak źle

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Ja tam do szkoły rodzenia sie nie wybiore bo w weekendy starsznie duzo kosztuje, wiec zapytam lekarza i połoznej jak mniej wiecej to wyglada. Ale nie nakręcam sie na jakies bóle czy cos, podchodze do tego raczej na luzie. nie ma co sie za wcześnie nakrecac
Moj robi posadzki i niby też stacjonarna. Nigdy mu się nie zdarzały wyjazdy a jak coś to świnoujście najdalej, ale teraz niby nie ma roboty

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
też bym mojemu tak powiedziała, nie wyobrażam sobie być sama z dzieckiem, a TŻ tak daleko ... a Twój TŻ ma jakiś wybór czy jak mu każą to nie będzie zmiłuj?
Nigdy tak nie miał. Najdalej do świnoujścia, więc nie wiem... no ale jakby nie było roboty w szczecinie to chyba musiałby wyjechać

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-02-28, 09:54   #1357
sunfire
Rozeznanie

Uciekam, mam godzinę żeby się uszykować chyba jedną ręką będę suszyć głowę, a drugą jeść kanapkę o mamo wygońcie mnie z łóżka
Stary 2014-02-28, 10:01   #1358
Nautiz
Raczkowanie

Cytat:
Podeślij Panów też do mnie , ja też chcę taką szafę
Dobra, jak skończą to im przekażę! ale co ty chciałbyś dzisiaj w domu mieć monterów (sztuk dwóch) i jeszcze 7 rozbrykanych dziewczynek + reszta standardowego

Cytat:
no no, ale Laska! a to na szafę tak się wylaszczyłaś czy na panów monterów?

a u mnie zaczęło padać protestuję, mam plany
Na monterów, a jakże! obcy człowiek do domu przychodzi - trzeba się ogarnąć
ja na zwolnieniu już jestem, więc niczym emeryt każdą okazję do kontaktów z ludźmi wykorzystuję

Na lumpki się wybierałaś, że plany ci pogoda pokrzyżowała?
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 10:03   #1359
Fame
Zakorzenienie

Dziewczyny ja tylko na chwilę bo zaraz samolot ląduje. Ale jesteście wariatka hahaha

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 10:04   #1360
sabcia82
Przyczajenie

dzien doberek!!ale u mnie slicznie sloneczko swieci,mezus wlasnie wrocil z nocki i robi nam sniadanko..
to moze skorzystam z chwili spokoju i cos skrobne o sobie
hmm..od czego zaczac...jestem rocznik 82,lipiec,i moje dzieciatko tez planowo ma przyjsc na swiat 11 lipcajak bedzie chcial..ciaza u mnie przebiega bezobjawowo do tego stopnia ze dowiedzialam sie o malym lokatorze w 10tyg.
teraz koncze 21 tydzien,brzuszek juz nieco urosl,a w srode synus skopal po raz pierwszy tzta po rekach..ale cieszyl..ruchy czuje od niedawna bo mam lozysko n przedniej scianie..ale i tak jest super..niby do porodu jeszcze daleko ale schiza mnie czasem lapie..tym bardziej ze lekarze u mnie w szpitalu sa sceptyczni do cesarek i znieczulenia-podobno latwiej przydusic dziecko nie czujac skurczow..ciezko wyczuc jak to bedzie..byle do lipca..
buuziaki i przytulaski dla Was,dzieeekuje za przyjecie mnie do waszego grona
sabcia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 10:05   #1361
ErnestyLda
Zadomowienie

Dziewczyny ale ja mam dzisiaj lenia, ale ide w końcu dom ogarnąc bo jutro cały dzień na uczelni spedze, buuu... dzisiaj na szczęscie profesor odwołał nasze zajęcia i mam wolne wieczorem
ErnestyLda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 10:10   #1362
Nautiz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sabcia82 Pokaż wiadomość
dzien doberek!!ale u mnie slicznie sloneczko swieci,mezus wlasnie wrocil z nocki i robi nam sniadanko..
hmm..od czego zaczac...jestem rocznik 82,lipiec,i moje dzieciatko tez planowo ma przyjsc na swiat 11 lipcajak bedzie chcial..ciaza u mnie przebiega bezobjawowo do tego stopnia ze dowiedzialam sie o malym lokatorze w 10tyg.
teraz koncze 21 tydzien,brzuszek juz nieco urosl,a w srode synus skopal po raz pierwszy tzta po rekach..ale cieszyl..ruchy czuje od niedawna bo mam lozysko n przedniej scianie..ale i tak jest super..niby do porodu jeszcze daleko ale schiza mnie czasem lapie..tym bardziej ze lekarze u mnie w szpitalu sa sceptyczni do cesarek i znieczulenia-podobno latwiej przydusic dziecko nie czujac skurczow..ciezko wyczuc jak to bedzie..byle do lipca..
Fajnie jak tak we dwoje jesteście w stanie odczuć już ruchy malucha. Dla mnie to wielka frajda i codziennie wieczorem uprawiamy próby nawiązania kontaktu z maluchem.
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 10:13   #1363
agnes208
Zakorzenienie

eydrith tu ciezko o zwolnienie w ciazy jak sie nic nie dzieje a i jak sie dzieje to irlandcy lekarze daja na tydz dwa. Ja mam zamiar rozegrac to tak, tak. Na macierzynski musze przejsc 2 tyg przed porodem najpozniej wiec pojde na 2 tyg przed ale przed tymi dwoma tyg wykorzystam moj urlop ktorego mam 4 wiec w sumie wyjdzie mi jakies 6 tyg przed porodem mam nadzieje ze szef na to pojdzie,jeszcze nic nie wie
joanna kobieto tylko sie nie spij tym piccolo haha ja go ciagnelam w sylwestra, tropikalne wymiata
fame tylko poczekaj z macaniem jak chociaz do samochodu wsiadziecie
sabcia jestes ten sam rocznik co ja,to twoje pierwsze dziecko?
nautiz hmm dwoch panow monterow hmm pewnie w uniformach haha to jak wizyta pana od kablowki haha powiedz mezowi zeby poszedl po zakupy czy w pracy chlopak.? Zycze ci przystojnych panow a nie dwoch nieokrzesanych zdziskow

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2014-02-28 o 10:19
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 11:07   #1364
sabcia82
Przyczajenie

niom nie ukrywam ze ta zarabiste uczucie jak ten maly szkrab butuje od srodka..czasem jak jest spokoj to delikatnie naciskam brzucholek ale spotyka sie to z ostrym sprzeciwem tatusia,zeby nie gniesc mu syna
tak to moja pierwsza ciaza i nie ukrywam ze dosc niespodziewana bo po 10 latach malzenstwawszyscy mi mowia ze nacieszylismy sie soba z mezem to teraz dzidziol..a cieszymy jak glupki,nasze rodziny i znajomi tez,jak im taka nowine na swieta Bozego Narodzenia zmajstrowalismy..a zaraz jade pi skierowanie na picie glukozy..mniami...luubie slodkosci ale z tego co slyszalam to to jakas masakra jest ..ale czego sie nie robi dla dobra malenstwa..milego dnia mamusie
Stary 2014-02-28, 11:10   #1365
rybka13
Zakorzenienie

Czesc

ErnestyLda gratuluje synka

malwiska padlam z emotki dla Fame

joanna wszystkiego najlepszego dla corci

debesciara zdrowka dla Matylki

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
vegetka ja nie wiem czy bede nie wiem jaki to bol wiec okaze sie na miejscu,mmoze dam rade a moze od dzrzwi szpitala bede darla sie o epidural. Chcialabym nie korzystac bo po nim pare godzin nie powinno sie ruszac a tu trzeba bedzie sie ciut ogarnac po tej walce. No ale okaze sie na miejscu a moze bedzie cesarka to wszystko jedna wielka niewiadoma. U nas epidural jest w standarcie darmowy i dostepny tak ze mozna zawsze poprosic o ile faza porodu na to pozwala jest tez gaz ale duzo osob po nim wymiotuje wiec nie wiem czy potrzebne mi tam jeszcze takie atrakcje. Swoja droga ciekawe czy po znieczuleniu jak juz zejdzievto boli to miejsce wklucia w koncu to igla miedzy kregi idzie oby anestezjolog maial wprawe.
Ja mialam gaz i zzo, wiec sie wypowiem. Zanim dostalam epidural mialam dosc dlugo gaz, ktory pozniej mi juz nic nie pomagal, nie wymiotowalam, ale bylam troche oglupiona, za duzo po prostu. Epidural bardzo mi pomogl, z nim moge rodzic co rok wklucie w kregoslup odczuwalam ok pol roku po porodzie, zlozylo sie na to tez ciagle noszenie dziecka i karmienie dzidzi nie zawsze w dogodnej pozycji. Ale to nie jest tak, ze boli caly czas albo ze po porodzie boli bo swieze wklucie. To sie odczuwa jak sie przeciazysz. Jedyny skutek uboczny- u mnie-to spuchniete stopy, 10 dni po porodzie, ale warto bylo.
Nie slyszalam ze trzeba sie nie ruszac kilka godzin po tym znieczuleniu, nikt nic takiego nie mowil. Polozna po urodzeniu powiedziala aby pojsc sie umyc, a tak to w sumie i tak chcialam lezec z corcia bo ona ciagle przy cycusiu chciala.
Co do samego bolu, mialam nadzieje ze dam rade z gazem, mylilam sie bardzo. Teraz od drzwi bede krzyczec- epidural
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 11:12   #1366
Vegetka
Zakorzenienie

ojaa zauważyłam dziś delikatną linię pionową na brzuchu w końcu jakaś oznaka u mnie, bo wszystkie tak do przodu jesteście.
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 11:18   #1367
rybka13
Zakorzenienie

sabcia a z tym przyduszeniem dziecka jak sie nie czuje skurczow to chyba sie nie zgodze przeciez polozna widzi na monitorze kiedy jest skurcz i mowi zeby przec. Nie prze sie w ciemno, na wyczucie...

A wczesniej nie chcieliscie dzidzi? Czy wcale nie planowaliscie?
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 11:22   #1368
dusia_tcv
Zadomowienie

Mi położna stwierdziła że daleko do porodu koło 16.30 a mąż przyszedł 10min później i zaprowadził pod prysznic bo ból okropny i ok 17 pod prysznicem wyszła główka więc w szpitalach jest różnie z położnymi i pielęgniarkami
Stary 2014-02-28, 11:27   #1369
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
ojaa zauważyłam dziś delikatną linię pionową na brzuchu w końcu jakaś oznaka u mnie, bo wszystkie tak do przodu jesteście.
Vegetka to masz szybciej niż ja a ja jestem prawie dwa tygodnie dalej niż Ty podobno niektórym ta ciemna linia nie wychodzi wcale

omg co za pogoda u nas, leje i leje, a chcieliśmy z psami jechać nad morze jutro, oby się do jutra wypadało
Stary 2014-02-28, 11:29   #1370
bambusiek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Na razie na chwilę, bo mąż rolicza pity na normalnym kompie.

Byłam z rańca z synkiem u fryzjerki i już ma ogarnięte włosy - my oboje z mężem mamy gęste, a on jeszcze bardziej

I jeszcze w Rossmanie, bo akurat od dziś jet Tima mleko w fajnej promocji.

Do pózniej
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 11:30   #1371
roksanka88
Raczkowanie

Witam wszystkie nowe mamusie

ErnestyLda- witaj wśród mamuś chłopców

i like it- za wizytę

debesciara- zdrówka dla córci

joanna2228- udanej imrezki i sto latek dla córci

_______
Dzień dobry

Ja dzisiaj też tylko na chwilkę i śmigam się ogarniać na uczelnie ale wcześniej idę jeszcze na lumpki także dopiero wieczorkiem się pewnie zjawię dzisiaj rano tż poczuł w końcu jak mały kopie i był wniebowzięty: love:

Miłego dnia mamuśki

"Tam jest Ci najlepiej, wiem.
Cicho... ciepło... ciemno...
I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną.
Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia.
A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia."
roksanka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 11:39   #1372
sabcia82
Przyczajenie

nie mam pojecia jak z tym jest i dlatego nie filozofuje,napisalam po prostu jak to jest w moim szpitalu..w sumie to ja sama pewnie zanim wejde do szpitala bede drzwec jape o znieczulenie,a gazem tez sie sztachne,jak szalec to szalec..dla mezula tez poprosze,niech sie chlopak wyluzuje bo on na sama mysl o zastrzykach i operacjach i podobnych przyjemnosciach traci kontakt z rzevzywistoscia - taki twardziel,i dlatego do porodu .. biore kuzynke co jest polozna
Stary 2014-02-28, 11:43   #1373
dusia_tcv
Zadomowienie

Sabcia u mnie tylko gaz możliwy jak dla mnie poród jest lepszy od wizyty u dentystyMam nadzieje że mąż akurat dostanie urlop i wróci do Polski przed porodem jakoś było by mi raźniej
Stary 2014-02-28, 11:56   #1374
mamaya
Zakorzenienie

Melduję, że jestem i biorę się za nadrabianie Wstrzymajcie się trochę z pisaniem, błagam
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 12:04   #1375
magdix
Raczkowanie

Cześć koleżaneczki, byłam dzisiaj na badaniach i jestem ciekawa, co z moją hemoglobinką... Wyniki w poniedziałek.

U mnie w szpitalu nie ma znieczulenia, trochę mnie to przeraża, ale musimy dać radę...
magdix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 12:19   #1376
Vegetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
Vegetka to masz szybciej niż ja a ja jestem prawie dwa tygodnie dalej niż Ty podobno niektórym ta ciemna linia nie wychodzi wcale

omg co za pogoda u nas, leje i leje, a chcieliśmy z psami jechać nad morze jutro, oby się do jutra wypadało
ale mam taką delikatną a może to był tylko cień z rolety ;P

co dziś pichcicie na obiad ?
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 12:24   #1377
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
ale mam taką delikatną a może to był tylko cień z rolety ;P

co dziś pichcicie na obiad ?
ziemniaczki surówka z sałaty papryki pomidorów ogórków do tego mortadela w panierce
Stary 2014-02-28, 12:29   #1378
malwiska
Zakorzenienie

ja nie miałam prądu przez godzinę i nic mi innego nie zostaje do zrobienia jak pałki w rękawie - sam się piekarnik wyłączy nawet jak pojadę do pracy a dla siebie smaże właśnie pierogi z soczewicą
Stary 2014-02-28, 12:31   #1379
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Witam czytam i dzięki waszym wpisom jakoś się trzymam termin na 30 lipca Mam nadzieje że mogę dołączyć się do waszego grona
Cześć!

Cytat:
witajcie!!ja tak niesmualo,podczytuje Was juz od grudnia ale dopiero teraz zebralam sie na odwage zeby cos naskrobac...przyjmiecie mnie?

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja też czasami Was podczytuję z ukrycia

Jestem terminowo na ostatniego lipca lub 4 sierpnia, ale u Was "czuję" się zdecydowanie lepiej.
Hej!

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Ja w pierwszej ciazy nie wstawalam wcale w nocy, przesypialam cala, a corka bardzo zle sypiala, pobudki robila sobie co pol godziny na jedzenie, byla i jest z tych co potrzebuja mniej snu. Tak samo w brzuchu straszliwie kopala, a po porodzie tez dala niezle w kosc i to do 9msc, gdzie logika?? haha Moim zdaniem nie ma regul jesli chodzi o dziecko
Ale to właśnie Kochana chodzi o aktywność dziecka przede wszystkim, a na wcześniejszym etapie ewentualnie można patrzeć na sowoje pobudki. A kiedy dziecko jest już w miarę "uregulowane" to najlepiej w ten sposób zaobserwować.
Mówisz, że Twoja córcia strasznie kopała w brzuchu i po porodzie tez był diabełek. Więc sprawdza się to, co napisałam

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie.

Jestem mamusią lipcowo-sierpniową. TP z OM mam na 2 sierpnia, to też udzielałam się na wątku mamuś sierpniowych i tam się zakorzeniłam.

W zeszłym tygodniu na wizycie lekarz zmienił mi TP na 31 lipca. Więc jestem jedną nogą tu i tu.

Przyznaję, że podczytywałam was od czasu do czasu z ciekawości co mnie czeka za kilka tygodni i czy miałyście podobne perypetie.

W sobotę zaczynam 19 tydzień. Brzuszek mam już całkiem spory. Poszedł mi do przodu już jakieś 3 tygodnie temu. Waga początkowo -5kg teraz +2.

Nie wiem jeszcze kto mieszka w moim brzuszku. Ciekawość mnie zżera okropnie. Na USG maluszek jest zbyt wstydliwy.
Połówkowe z genetycznym mam 21 marca i do tej pory chyba oszaleję.
Początek ciąży nie należał do łatwych. Zagrożenie poronieniem utrzymywało się do 14tc do momentu wylania się krwiaka, który z powodu swych rozmiarów nie był w stanie się wchłonąć. Po drodzę zaliczyłam 3 pobyty w szpitalu. Wychodzimy na prostą powoli. Kolka nerkowa była ostatnią przyczyną pobytu w szpitalu i jeszcze bóle mi do końca nie zeszły. Leżenia mam już dosyć. (od 3 grudnia). Mogę aktualnie pozwolić sobie na godzinkę leżenia, godzinkę chodzenia i powoli zwiększać czas chodzenia.

Noo i oczywiście moja bezsenność ... powoli zaczynam się przyzwyczajać do nocnego trybu życia.

Pozdrawiam
Hej! Niefajne przeboje od początku ciąży, ale teraz musi być już lepiej

Cytat:
Witam sie o poranku
Wczoraj juz nie miałam czasu napisać, padłam.
Wczorajszą wizyte u ginekologa uwazam za bardzo udaną. Z naszym dzidziusiem jest wszystko w porządku, wymiary głowki i klatki piersiowej prawidłowe wg. tyg. ciązy czyli 21 tydz. waga tez prawidłowa. Maluszek troszke się wiercił panu doktorowi co utrudniało mu nieco mierzenie. hehe Najwazniejsze że jest wszystko prawidłowe, dziecko jest zdrowe, serducho bije jak oszalałe hehe No i uwaga nasz maluszek sie ujawinił wiec poprosiłam lekarza żeby mi powiedział. No i na 90% jest to Chłopiec, wiec będzie Mikołaj buiaki ide nadrobić zaległości w czytaniu
Gratuluję!

Cytat:
tak jest spałam do wpółdo 6tej, ale czuję się taaaaaaaka wyspana
u nas bezsenność jest rodzinna, mama, babcia, wszystkie mamy problemy ze snem, ale w tej ciąży to jakaś masakra

a wczoraj jeszcze miałam krwotok z nosa chyba z tego niewyspania ... TŻ już był mocno przestraszony, ale jak powiedziałam że większość z Was na forum ma bo w ciąży to normalne i się trochę uspokoił - ależ jestem sprytnaja też nie TŻ nie kupił bo wie że nie lubię, a mi się smutno zrobiło zrozumieć kobiete w ciąży ...
Mnie leci krew praktycznie codziennie Więc jak TŻ się przestraszy to mów, że niektóre mają gorzej i jest to normalne w ciąży. Poza tym ja mam bardzo delikatne naczynka i od małego borykam się z krwotokami

Cytat:
mamaya nie podziękowałam Ci wczoraj za colę dziś ja stawiam
No ja myślę

Cytat:
Kurczę, czuję się jak jakiś wybryk natury. Ruchy poczułam około 14 tc, a od 16 tc TŻ już wyraźnie czuł kopnięcia. Teraz mam 20 tc, brzuch mały, ale synek szaleje

Cytat:
No pięknie... Ja mam termin na 5.07 a linii nie mam. Pępek nie wyszedł, linii nie ma, cycki nie urosły... No wybryk natury normalnie, wybryk natury
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 12:39   #1380
dusia_tcv
Zadomowienie

No pięknie... Ja mam termin na 5.07 a linii nie mam. Pępek nie wyszedł, linii nie ma, cycki nie urosły... No wybryk natury normalnie, wybryk natury

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości