|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
Ja dopiero będę papusiać na deser Cytat:
![]() ![]() Cytat:
czyżby jednak chłopak ?? sądząc po napisach![]() Cytat:
![]() Cytat:
, że tempo mam teraz żółwie![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
![]() --------------------------- Współczuję Wam dziewczynki ciężkiego dnia
|
||||||
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z wszystkimi
Wczoraj mnie nie było a tu tyle stron przyznaję się bez bicia że nadrobiłam ale pobieżnie.Widziałam że mowa o klubie była. Jestem jak najbardziej za i od razu dziękuję za zaproszenie Mnie przeziębienie rozłożyło. Nos zawalony i nie idzie oddychać, kaszel. Do lekarki dopiero w poniedziałek idę bo na dziś miejsc nie było. Chcę żeby mnie osłuchała tym bardziej że w domu wszyscy zasmarkani. U szwagra też a teściówka do nich chodzi. Szwagierka ma zapalenie oskrzeli. Żeby tylko u mnie nic podobnego się nie rozwinęło. Wczoraj byłam na wynikach i w ciągu całego dnia 6 pączków zjadłam ![]() Dziś odebrałam wyniki i chwilę poszwędałam się z siostrą w mieście. No i koło lumpka przechodziłyśmy. Otwarte od 9 a ludzie już wcześniej koczowali przed wejściem. No ale wyhaczyłam 12 rzeczy za 12 zł. Nie mogłam się oprzeć. Same Early Days, Next, H&M. Jeszcze od cioci dostałam bluzę i taki mini płaszczyk różowy. A ja jakiś czas temu kupiłam tą białą bluzeczkę z kubusiem puchatkiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet mi nie powiedzieli, ale kochana u mnie to było gorzej, bo krwawiłam i jeden dzieć był już u wyjścia.. a skończyło się dobrze, więc u Ciebie tym bardziej
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też dzisiaj coś słabo :/ |
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I pomimo kiepskiego dnia, ból głowy po apapie przeszedł więc też poszłam ogarnąć przed domem, zgrabić, pozamiatać, pooddychać świeżym powietrzem. Ale zaczął mnie dziwnie brzuch boleć i ledwo dokończyłam bo głupio mi było to zostawić.
|
|
#1267 |
|
Raczkowanie
|
Padłam dzisiaj z wrażenia... zaczełam się rozglądać za szkołą rodzenia a tym samym w końcu wyborem szpitala w którym będe rodzić. Zastanawiałam się nad dwoma, w jednym szkoła rodzenia + poród rodzinny to koszt 300zł, a w drugim bezpłatnie szkoła rodzenia, a jak z porodem to nie wiem. Ale okazało się, że tam gdzie oferują za free są dwa terminy najbliższe: 10.03.2014 do 16.04.2014 lub 23.04.2014 do 28.05.2014. Nie chciałabym ryzykować i brałam pod uwage tylko ten pierwszy termin, bo nie wiadomo jak będzie i moge zacząć a nie skończe. Jednak jak dzisiaj zadzwoniłam to Pani mi powiedziała, że na ten pierwszy termin już nie zapisują bo mają 50 par!!
A wy jak z tym tematem? Będziecie uczęszczać? Przewidujecie poród rodzinny?
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Widze ze pisalyscie o sporzataniu po remoncie. Jak sa jakies pyly po jakis zaprawach, gladzi to niech to zrobi ktos inny. Tak samo nie przebywajcie w domu jak jest np malowanie farba olejna bo sa to toksyczne opary. Ja to nawet uwazam ze zwyklym domestosem czy innymi silnymi srodkami chem do sprzatania w domu. Przy domestosie staram sie nie wdychac, dzialac szybko i robic to w rekawiczkach jesli jest opcja kontaktu ze skora. A na co dzien uzywac lagodniejsze srodki.
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Ja tez dzisiaj glownie na pączusiach ale ostatnio malo slodkiego jadlam bo jakos mi przeszlo takze nadrabiam straty kilogramowo -kaloryczne
|
|
|
|
#1269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dzwoniłam u nas w mieście do przyszpitalnej szkoły rodzienia (bo tylko taka w mieście istnieje) i pani powiedziała że po 30 tc się przychodzi, nie ma zapisów. A co do porodu rodzinnego to ja sobie tylko mogę marzyć o takim bo mój mąż na to się wogóle nie pisze. Powiedział że na pewno nie pójdzie ze mną. A nikogo innego bym nie chciała. Ale słyszałam że za taki poród rodzinny też się u nas płaci ![]() za takie coś. Bo z urzędu takie porody są oferowane i mamy prawo do bezpłatnego. No ale prawo sobie, a szpitale sobie. ------------------------------------------------------------------------ A wiecie co, zjadłam słodkie i synek tak szaleje w brzuchu że prawa strona mi podskakuje. Nigdy wcześniej tego nie widziałam. Widzę i czuje dokładnie w którym miejscu kopie. Jaki to fajny widok. Chciałam nawet filmik tel nagrać ale pamięci wolnej brak.
|
|
#1270 |
|
Zadomowienie
|
kinia8906 ja do szkoły rodzenia się zapisałam i zaczynam od przyszłego czwartku
. Płacę za nią 200zł i będę chodzić z mężem, jak zdąży z pracy a jak nie to sama Tu zajęcia trwają aż 3 miesiące, w każdy czwartek po ok 1,5h. nie wiem czemu tak dużo i długo i co będą mówić, ale i tak nie mam co robić więc mi to nie przeszkadza A zajęcia będzie prowadzić położna ze szpitala, w którym chcę rodzić. Nastawiam się na poród z mężem, z tego co wiem to jest bezpłatny w tym szpitalu, tylko sala musi być wolna...
|
|
|
|
#1271 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
syrop z cebuli, sok z malin i dużo odpoczynku Śliczne ciuszki ![]() Cytat:
Ja się zapisałam, do bezpłatnej szkoły, w której zajęcia prowadzi położna ze szpitala w którym chcę rodzić, dodatkowo jest położna która przyjeżdża na wizyty domowe, bo takie przysługują kobiecie od 21 tyg ciąży. Co do porodu to chyba zdecyduję się z mężem, ale nei jestem pewna ja się przy nim zawsze rozklejam, a tam trzeba być twardą sztuką ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1272 | ||||
|
Zakorzenienie
|
To jest podstawowy warunek, który trzeba spełnić
![]() Nie ma za co ![]() Cytat:
![]() Cieszę się, że zdrowiejecie i trzymam żeby Dominika ominęło Wypad udany jak najbardziej, bo w końcu wybraliśmy się na zakupy dla Małego Gratuluje! ![]() Cytat:
żeby wszystko było w porządku! Musisz się oszczędzać i być dobrej myśli! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I ciuszki piękne Widzę, że nie tylko ja źle się czuje dzisiaj... Tak jak pisałam, wybraliśmy się na zakupy dzisiaj przy okazji i kupiliśmy wózek, łóżeczko, materac kokos - gryka, przewijak na łóżeczko, rożek, kocyk, ręcznik z kapturkiem i prześcieradełko ![]() I kiedyś zamówiłam paczkę z allegro dla Młodego i ciuszki przyszły boskie Zdjęcia łóżeczka nie mam, bo go nie składaliśmy, ale jest takie : http://sklep.babymerc.pl/89-large_de...-do-wyboru.jpg Aaaa i miałam pisać, że z telefonu nie ma dostępu do klubu. No chyba, że będziecie wchodzić normalnie przez przegladarkę internetową. Ale przez aplikację wizaż nie ma takiej możliwości... |
||||
|
|
|
#1273 |
|
Zadomowienie
|
Bluesky- aleee zakupy
wszystko super już sie nie mogę doczekac naszych zakupów![]() Kinia- ja będę chodziła do darmowej szkoły
|
#1275 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to u mnie w sh nie ma nawet takich i jak nówki wyglądają Cytat:
![]() u nas jest tak, że uczęszcza do danej grupy max 5-6 dziewczyn, dobierają tygodniami ciąży tak, żeby nie było rozbieżności większej niż 3 tygodnie, także wszystkie co chodzimy to jesteśmy tak 27-30 tc ![]() inne dziewczyny są w innych grupach, tych grup jest teraz chyba 3 ![]() no ale u mnie to jeden szpital i małe miasto 17 tys. więc chyba jest mniej ciężarnych ![]() ja przewiduję poród z mężem - nie wiem jak on, ale nie wyobrażam sobie, żebym musiała tam siedzieć sama, bez wsparcia psychicznego chociaż ![]() mąż to podejrzewam, że cyka się trochę Cytat:
![]() no i żyraffki
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-02-28 o 16:47 |
|||
|
|
|
#1277 |
|
Zadomowienie
|
bluesky89 już Ci zazdroszczę tych zakupów. Opowiedz jakie to uczucie ;p;p
A co to za wózek? Kolorki ma piękne. I Twój chłopak to spodniowym maniakiem zostanie przy takiej ilości ;p
|
#1278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ciuszki piękne wcale Ci się nie dziwię, że jesteś zadowolona
|
|
|
|
|
#1279 |
|
Zadomowienie
|
nie nie nie wiem co będzie
tak mi sie spodobały to brałam,ale faktycznie napisy pod chopa podchodzą,ale co tam resztę mam już neutralne kolorki a te strasznie mi sie podobały i córce że nie myslałam nawet czy na chopa czy na babe
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do szkoły rodzenia to miałam zacząć w poniedziałek.... Ale gin zabronił. Nie wiem co będzie ![]() Bardzo chciałam chodzić, żeby czuć się pewniej przed porodem i opieką nad maluszkiem... Chyba poszukam położnej która przyjdzie do mnie do domu kilka razy. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1281 | ||||||
|
Raczkowanie
|
cześć mamuśki
ale szalejecie nie zdążyłam w domu zrobić wszystkiego, bo odkąd wróciłam próbuję Was doczytać ja to już dawno chciałam wstawić foty, ale wstyd sie przyznać od paru miesięcy nie działa mi aparat a ja nie zrobiłam nic żeby go naprawić... a z telefonu to porażka, bo ja mam taki zwykły nie lubię nowinek a nawet pozbyłam się takowych :d Cytat:
smaka robisz ![]() ![]() Cytat:
a powiedz co to za przeczucie miałaś jakieś niepokojące objawy? Cytat:
a resztę przepieram w rękach i płukam w pralce, bo te lumpskie zapachy długo i mocno się trzymają ciuchówCytat:
Cytat:
trzymaj się tam, oszczędzaj - dużo zdrówka życzęCytat:
superowe wszystko---- dobra wracam do sprzątania, bo mój tż przed pracą "nie zdążył" nic ruszyć a w planach jeszcze pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i fetą muszę się pospieszyć, bo dzidzior pewnie już głodny
|
||||||
|
|
|
#1282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tż poszedł z kumplem na piwo, niby powiedziałam, że nie mam nic przeciwko a teraz mi smutno .. ah te hormony
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś wisiał od 10 godziny na dworze i nie smierdzi tak lumpem, w ogóle tak nie śmierdział jak inne ciuszki, jutro jeszcze powisi na zewnątrz, to zobaczę, może nie będę go prać ![]() tylko musze go obrać, bo chyba jakąś sierść miał na sobie
|
|
|
|
|
#1284 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wózek to Baby Merc Qvipo Wiesz co, to jest rozmiarówka do 6 msc więc nie wszystkie będą na już ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cieszę się, że się podoba Cytat:
Ale przynajmniej masz czas dla nas ![]() U mnie były kuzynki na kawce, poplotkowałyśmy, pośmiałyśmy i tak miło popołudnie minęło Teraz wcinam kanapeczki, bo zgłodniałam
|
||||
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1286 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bluesky89 super zakupy!! gratuluje wózka i łóżeczka mam takiego samego bodziaka ze słonikami ![]() Kucyk_Truskawkowy dobrze, że poszłaś do gina to sprawdzić... Jednak kobieca intuicja działa i jak widać trzeba jej ufać.
|
|
#1287 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() gratki za kolejny tydzień Cytat:
za zakupyCytat:
W moim szpitalu poród rodzinny jest darmowy i mąż na dzień dzisiejszy twierdzi że będzie ze mną (ciekawe ile wytrzyma )Cytat:
Cytat:
a czemu nie chciałaś z szufladą? ja akurat się na takie uparłam |
|||||||||
|
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
eweden, dziękuję
---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
Raz a porządnie Wiesz co, jakoś wizualnie mi się nie widziały takie z szufladą, ale teraz nie żałuję w ogóle
|
|
|
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z mężem innej opcji nie bierzemy pod uwagę |
|
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
No z tych moich dzisiejszych łowów to jestem bardzo zadowolona. Już nawet ciuszki poprane są
Zastanawiam się tylko czemu one mi się tak dodały. Jedno zdjęcie w jedną stronę a inne do góry nogami. A telefonem robiłam wszystkie tak samo, dziwne naprawdę ![]() Ja już w łóżku leżę. Mąż mnie wygonił od laptopa, chwała że mam do dyspozycji jeszcze telefon i tablet bo bym się zanudziła. Nie znoszę być chora. Najdłużej się trzymałam a tak mnie rozłżyło że hej Chcieliśmy jutro pojechać z mężem na zakupy po resztę rzeczy dla Milenki ale kompletnie nie czuję się na siłach. Żadnej przyjemności bym z tych zakupów nie miała no więc kolejny weekend w planie. Mam nadzieję że już wtedy nic nam nie przeszkodzi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

?? sądząc po napisach
, że tempo mam teraz żółwie

przyznaję się bez bicia że nadrobiłam ale pobieżnie.
więc leżałam w sumie plackiem i nawet do toalety chodziłam ... delikatnie
no i luteina 2x2 i wszystko sie szybko unormowało
nawet mi nie powiedzieli, ale kochana u mnie to było gorzej, bo krwawiłam i jeden dzieć był już u wyjścia.. a skończyło się dobrze, więc u Ciebie tym bardziej 
, jak ma bardziej zachodzącą to co?
słabo mi, duszno i jeszcze to kołatanie serca 

nie zdążyłam w domu zrobić wszystkiego, bo odkąd wróciłam próbuję Was doczytać 

a w planach jeszcze pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i fetą
muszę się pospieszyć, bo dzidzior pewnie już głodny