Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-27, 21:33   #1201
bluesky89
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Myślę, że dobrym rozwiązaniem dla nieobecnych może być po prostu napisanie do Blue PW z prośbą o zaproszenie do klubu. Wtedy ona daje nam znać czy się zgadzamy i wysyła.

Dobrej nocy Mamusie
Oooo! Zgadzam się
Może umieśćmy taką informację na pierwszej stronie
Stary 2014-02-27, 21:49   #1202
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Ale śliczny bodziak i płaszczyk

zazdroszczę samokontroli ja to wszystkim sie przejmuje i biorę do siebie
:
dziękuję

z tą samokontrolą tak jakoś nauczyłam się ostatnimi czasy bo wczesniej byle co z równowagi potrafiło mnie wyprowadzić
teść zarzucił głupim tekstem, a ja potrafiłam się spakować i rowerem do domu pojechać 15 km

no ale już do tego stopnia nie zrobiłabym, raz że ciąża, dwa że w końcu osobno mieszkamy, trzy że własnie ta choroba potrzebuje spokoju
mój mąż oaza spokoju, a jest teraz bardziej nerwowy, musze nieraz go uspokajać, chodze za nim i powtarzam "reeelaaax!"

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Textil Market mówisz? Bo jeśli tak to podzielam zdanie też lubię ten sklep

Super płaszczyk! Mam podobny flauszowy upolowałam na wyprzedażach - nawet kolor identyczny ale Ty ceną to naprawdę powalasz - świetny łup za świetną cenę!
tak textil market

dziękuję
to jest firma George - pierwsze się z nią spotkałam (ale made in China ), może masz z tej samej
mój mąż nawet przyznał, ze żal by było tego nie wziąć, nawet jak teraz ponoszę mało, to później na jesień

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Ramona_85 gratuluję kolejnego tygodnie
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 22:44   #1203
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Majkela jeszcze moj ma przekladana raczke
http://wozki-dla-dzieci.com/wozek-3w...s-p-17705.html
Dzięki już lookam

Cytat:
No i ja kochająca żona się zgodziłam, przełożyłam fryzjera i pojechaliśmy, było bardzo fajnie, ubrałam się jak do ludzi, pomalowałam, ogarnęłam i pogadałam w końcu z kimś na żywo ale mężowi cały miesiąc będę przypominać jak to się dla niego poświęciłam
Za poświęcenie musisz kochać tego tż-ta, co??

Cytat:
Pstrykałam tak po kanałach TV i trafiłam na Super Nianię...Tragedia po prostu.
Tragedia i jeszcze taki głupszy program o szukaniu idealnej niani, to to jest dopiero dno i wodorost

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Jednak dzisiaj nie pojechaliśmy, bo się źle czuje..
Co tam się stało??Lepiej już glukoza nie zając nie ucieknie

Cytat:
Majkela a przypomnij - czy mieszkasz w bloku czy w domu? z windą? bez?
Bo jeśli w bloku to nie wiem czy jest sens wydawać tyle kasy, a ze spacerówki w pierwszym roku życia skorzystasz raptem 2-3mce i szybko zamarzysz o lekkiej spacerówce... Prawie 16kg spacerówka! gabarytowo też są duże! (mówię tu o wszystkich oprócz Mutsy bo on lżejszy i zgrabniejszy). Moja spacerówka od wielofunkcyjnego waży 13kg i słabo mi się robiło kiedy przychodził spacer i trzeba było wózek z piwnicy wyciągnąć (bo na 4 piętro to nawet nie śniłam targać). Jak Dominika miała 9mcy kupiliśmy lekką parasolkę i odżyłam. A do wielofunkcyjnej wracałam jeszcze 2 zimy ze względu na duże koła.
Mutsy b.fajny, ale budka chyba nie rozkładana bardziej? to naprawdę przydatna sprawa jeśli można zaciągnąć budę głębiej. Poza tym nie mam żadnych żadnych 'ale'
Gesslein b.dobra marka sama kiedyś czaiłam się na nią (F6 buggy). Ale waga.... Nie wiem czy przekładana rączka jest tego warta...
Teutonia i Hartan to też świetne marki - Teutonie mają moje 2 koleżanki (obie kupiły w 2013r kilka miesięcy temu) ale obie mieszkają w domach i waga nie ma dla nich znaczenia
Nie chcę zniechęcać broń Boże, ja może już inaczej myślę, mam inne oczekiwania przy drugim, mieszkając w bloku na osiedlu - dla mnie teraz spacerówka ma być lżejsza, kompaktowa, zgrabna, z różnymi funkcjami typu duża buda, łatwo odpinany pałąk, łatwo rozkładane oparcie, patrzę czy kosz pod wózkiem nie jest zbyt nisko osadzony, czy siedzisko składa się wraz ze stelażem itp.
Dlatego może wypisz najpierw co oczekujesz od wózka - co musi mieć, na czym Ci najbardziej zależy itp

A propos wózków wczoraj pokazywałam wieczorem TŻtowi 2 modele Britaxa - B-agile i B-smart... oba czerwone myślę o nich poważnie, choć droższe niż chcieliśmy przeznaczyć na kolejny wózek, ale miałabym już wszystko do końca okresu wózkowania

A ja się witam z... 65 pączkami własnej roboty
Wstałam o 6:30 żeby TŻ mógł sobie je już wziąć do pracy Tata ma przyjechać po część i jeszcze teściom coś TŻ wieczorem podrzuci

A wczoraj wykąpaliśmy się pierwszy raz w nowej łazience i udowodniliśmy wszystkim co Nam odradzali kabinę 80tkę, że da się we dwoje nawet wykąpać
Liczyłam po cichu na Ciebie
Ja już sama nie wiem czego chcę, już od oglądania wózków dostaję
To co podobało mi się w graco to np. ta przekładana rączka, ale pisałyście, że spacerówka kiepska, więc wygooglowałam "wszystkie" możliwe wózki z przekładaną rączką co mnie niby zachwyciły i te 3 wózki efekt mojej pracy
No to tak mieszkam w domu, na parterze, mamy dwa samochody, ale do mojego g..w..o się mieści (citroen c3), więc szukam czegoś mniejszego, lekkiego, łatwego w składaniu (szybki) no i przede wszystkim wygodnego dla mojej księżniczki dobrze by było, jakby spacerówa była w dwie strony. To tyle, co może mi Pani polecić???
ps. za rozsądną cenę, jeśli drogi a fajny to może upoluję używkę

A teraz 4you zaszalałaś z tymi pączkami i za ten pierwszy raz ale wiesz, że dzieci z tego nie będzie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Wróciłam z tradycyjnej już co tygodniowej kontroli u lekarza, przy okazji zahaczyłam o ginka, bo okazało się że pielęgniarka wypisała mi następną wizytę na 8 marca a to sobota i nikt by mnie nie przyjął, no i jednak badanie glukozy mam za dwa tyg. Następna wizyta 11 marca, więc w urodziny Tż-ta akurat
Fajny prezent dla tż-ta, a wybieracie się razem??
Stary 2014-02-27, 22:46   #1204
bluesky89
Zakorzenienie

Majkela, tak już lepiej Nie wiem co mi jest, od wczoraj tak mam, że rano czuje się fatalnie i znów mi mdłości wróciły
Stary 2014-02-27, 23:03   #1205
Prowansja88
Raczkowanie

Cześć Mamusie!
Przede wszystkim gartuluje kolejnych tygodni. (Ja wczoraj zaczełam 25TC). I za glukozę!!! (Dzielne dziewczynki, jak narazie na wątku nie było żadnych problemów z jej piciem co jest dla mnie bardzo pocieszające Wykonam ją w czwartek- troche późno co? (będzie to skończony 25TC i pierwszy dzień 26TC), ale od 2 tyg jestem poza Wrocławiem, wiec zrobie jak wroce. W czwartek moja przyjaciolka ma wolny dzien i chce ze mną pojsc, Moj TZ pracuje od rana, przez remonty sporo sie urywal, wiec nie chce go ciągnac).
Pyszne pączki, prace domowe, dzielne sprzatanie po remontach, wybory wózków, walke z infekcjami, zakupy, nio i jakoś ustały wojny z TŻami! Super!

Tak jak Wam informowałam mniej pisze, ponieważ walczymy z łazienką, jestem u mamy, gdzie nie działa mi WIFI a siedzenie przy komputerze jest klopotliwe, bo po dluzej chwili wszystko mnie boli i uciska ;( Musze byc odgieta a najwygodniej mi po prostu w lozeczku na lezaco, no ale tak jak pisze, nie mam od 2 tyg takiej mozliwości.
Co do naszej lazienki: remont miał trwac tydzien a trwa juz drugi... (tyle niespodzianek wyszło w tzw. miedzy czasie). Nie wspomne o kosztach- to co szacowlaiśmy to kropla w morzu potrzeb.
Mam nadzieje, ze w sobote sie skonczy a na przyszy zostanie tylko kosmetyka: lustro i parawan i takie tam drobiazgi.
Powiem Wam, ze wstępnie jestem zadowolona. Totalna prostota, bez ozdobników, mozajek, dekorów... W poprzedniej było pstrokato, wiec teraz marzyła mi się klasyka, sterylnosc, ład i taki nowoczesny minimalizm. Chyba uda nam się to osiagnać.

Wybralam sie do lumpeksu, nie wierzylam, ze cos uda mi się upolowac, bo tu gdzie teraz jestem to mala miejscowosc, ale ku mojemu zdziwieniu wyrwałam 3 siatki ciuszków! Wszystko po 2 złote, szał po prostu. Cieszyłam sie jak dziecko! Dzis wykopałam w pokoju brata worek z akcesoriami dla niemowląt( po córeczkach): butelkami i laktatorem aventu oraz ciuszkami 0-9miesiecy (kilkanascie sztuk). On był pewny, ze wydali to z pozostalymi rzeczami znajomym, ale jak się okazało ten worek się zapodział i został- czego był nieswiadomy,
Więc teraz 3majcie kciuki, by moja Dzidzia faktycznie byla dziewczyneczką. Płeć mam okresloną tylko raz, na jednym badaniu, od tego czasu nie chce się ujawnić. Więc taka niepewność... szkoda mi bedzie tych łupów jak coś, ale cóż. Będzie jak ma być. Byle zdorwe. A ciuszki sprzedam.. i najwyzej chlopcu kupie cos w mniej atrakcyjnych cenach- trudno.
Ale wierzę, ze lekarz się nie pomylił...
Pisałyście o nerwach w ciazy, wiec ja się tu bardzo relaksowałam, sporo spacerowałam, pogoda naprawde cudna, nio i to powietrze....

Któras z was pytała mnie o ceny bielizny od brafiterki. Niestety nie pamiętam kto. A wiec ceny stanika ok 120-300zł..

Co do zgagi- super, ze o tym wspomniałyście, ponieważ wczoraj doswiadczylam jej po raz pierwszy. Zaczeło się od nocnego glodu. Kolacje zjadlam ok 20:00 a poszłam spac ok 23:00. O 1 obudzilam sie mega głodna, ale pomyslalam, ze nie wstane przeciez jesc w srodku nocy. Jakoś zasnęłam. Obudzilam sie ok 3 i umieralam z glodu, wiec siegnełam po kinder bueno z torebki, zjadłam,napiłam się wody i zasnęłam. O 7 znowu sie przebudzilam, juz bolala mnie glowa i musialam wstac i zjesc cos konkretnego, bo wypalo mi zoładek dosłownie. Pozniej caly dzien czulam własnie takie pieczenie i dyskomfort. MASAKRA.
W ogole co chwile jestem glodna, Musze jesc co 2h. Staram sie nie jesc smieci, slodyczy, tylko konkrety i porcje owoców, ale dostrzegam zwiekszone zapotrzebowanie energetyczne...
Oczywiscie naczytalam sie w necie, ze takie napady glodu to objaw cukrzycy ciazowej. I jak ja się mam nie stresowac?
Załamie się jak mi ją wykryją.. Niech juz jest ten czwartek!

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
Kinia co do wózka TUTEK tambero sama byłam na niego nastawiona ale jeśli masz możliwość to porównaj go sobie z Tutkiem tirso. Osobiście dla mnie jest o wieeeele wygodniejszy, tylko dla mnie był bardzo istotny montaż gondoli czy spacerówki na stelaż. Tambero ma takie dwie śruby jak by po bokach w które ciężko trafić a tirso ma montaż na zasadzie "click click" czy jakoś tak to sie nazywa. Ale wiadomo każdy patrzy na co innego. Mi się podoba w nich to że mają taką długą bude że dziecko może być całkowicie zakryte, uważam to za mega plus. Dlatego sama już nie wiem czy ten dizajnerski mutsy evo czy tutek
Wasze dzieciaczki takie spokojne, moje dziecko jest jakieś wyjątkowo zwiercone. .
Morin super, ze napisałaś o tutku. Jeszcze w pierwszej czesci o nim wposminałam, ale bez odzewu i nie miałam z kim skonsultowac swoich odczuć. Narazie najbardziej podoba nam się X-lander X-move, ale właśnie tutej TIRSO, którego mialam okazje dokladnie poogladac, jest jego mega konkurentem. Polski i robiony w PL a nie w chinach. Tylko tak: czy materiał z którego jest wykonany nie wydaje Ci się tandetny? Taki wózkowy, gruby.. . Gondola w sumie bardzo fajna, mimo ze montowana bardzo wysoko (jest to uklon w str kobiec po CC, ale przez to nie mogą sprzedawac tego modelu za granica, bo nie spelnia to europejskich norm bezpieczenstwa). Stelaz lekki, wlasnie mocowanie one-click. Ma amortyzacje, czego nie mają te wyzsze polki Musty, X-lander, Maxi cosi, Spacerowka zlodnie podobna do X-landera, tylko siedzisko wydaje mi się bardziej wąskie? Nie wiem czy dziecku w zimowym kombinezoniku bedzie tam wygodnie? Tutkowy fotelik to skorupka, bez atestow (jak tych w tych wszystkich polskich, po prostu by nie zostac mandatu, ale adapterki do tych sprawdzonych sa taniutkie).
Ambero: gondolka juz nizej, nie ma tego pikowania, material wydaje się chyba lepszy, ale gondolka ma te dwa bolce. Moga uwierac przy przenoszeniu... Za to budka naprawde super, lzejszy stelaz, hamulec, ktory jednoczesnie blokuje dwa tylne koła..
Nie wiem. Cena kusząca, bo za zestaw (razem z drozszym, porzadniejszym fotelikiem) wychodzi jakis 1000zł taniej niz za tamte. I teraz pytanie dlaczego? Skad taka spora roznica?
Kuszące, bo i tak nie wiem czy sie szybciej nie przesiadziemy w lżejsza spacerówke itd, nie mam jeszcze doswiadczenia.
Jak widzę jakimi wozkami ludzie operuja (najtansze i to jeszcze odkupione uzywki) to stwierdzam, ze z kazdym mozna przetrwac i nie wiem czy warto przeplacac.
Na samym poczatku mielismy jechac do Niemiec po Hartana, bo tam wychodzi sporo taniej, ale mój TZ przemyslam sprawie i stwierdził, ze nie swirujemy, w PL tyle za niego nie dam a jak kupie tam to klopot z gwarancją.
Tutek ma wiele dobrych opinii w necie, jestem w szoku

A właśnie jeszcze sprzatanie.
dziewczynki tak ładnie opisuja swoje prace domowe, że sprzatają aż domek lśni, więc może się poradzę.
Jak zabrać się za ogarnianie mieszkania po remoncie? Chyba przydałby mi się poradnik perfekcyjnej Pani Domu, no bo przeciez musze zrobic wszystko, ogarnac każdy kącik dosłownie, okna.. aj wszystko.
Pociagamy folie zabezpieczajace i co dalej?
Od czego zacząć, pomocyyy

Miłych snów!
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!

Edytowane przez Prowansja88
Czas edycji: 2014-02-28 o 00:25
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 23:10   #1206
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Zdrówka bo z zatokami nie ma żartów
Na szybko spojrzałam na wózki ale żaden jakoś specjalnie mnie nie urzekł
Tak piszecie o trwających/kończących się remontach a nas czeka wymiana całego dachu w maju i dobija mnie to strasznie bo nie mam pojęcia jak temu podołam
na razie się inhaluje, zobaczymy co dalej
Współczuję remontu

Cytat:
Moj dzisiaj ma karnawał w przedszkolu, jest oczywiscie Spidermanem, jak wychodziłam to byl jednym z trzech ale podejrzewam ze ta liczba wzrosnie
I jak tam super bohater zadowolony?? I ilu było?? u nas 4
Mojego też ostatnio coś naszło na spidermana, kazał sobie buźkę umalować u koleżanki na urodzinach. Tylko, że mój w życiu nie oglądał tej bajki, więc fanem raczej nie jest-jeszcze

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Nadrabiam Was po woli ale nie cytuje bo zrobiłam sobie dziś dzień lenia. Wstałam o 7 na kawę i o 7.30 poszłam spowrotem do łóżka i jeszcze leże. Po ostatnich ciężkich dniach i nocach chyba mi się należy. Na wczorajszej stypie przez dom przewinęło nam się ok 40 osób, z siostrą latałyśmy z kuchni do pokoju tam i z powrotem i dziś cała obolała jestem. Ale już dochodzę do siebie. Jak dojdę całkiem do siebie to będę się aktywnie udzielać.
odpoczywaj ile wlezie.

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Jesteś pewna, że chcesz wydać tyle kasy na wózek?? Masakra...
Wizualnie jakoś tak średnio mi przypadły do gustu ale nie mogę powiedzieć, że są brzydkie, firmy dobre, wykonanie wydaje się solidne. Mają większość elementów których ja bym szukała w wózku. Ale ten Mutsy (chyba ze pomieszałam) to strasznie ciężki, gondola z ramą 17kg!
Ja bym się nie upierała na przekładaną rączkę, bo jak raz wyjdziesz na spacer i będzie nie w tę stronę, to przed następnym wyjściem przełożysz wózek i tyle.

No właśnie nie nawet tyle nie mam. Jeśli taki drogi miałby być, to tylko używany. No właśnie też mnie jakoś szczególnie nie urzekły szukam dalej
Może na następnej wizycie maleństwo pokaże, co tam chowa w razie czego w kieszeń weź kilka cukierków i butelkę wody

Cytat:
Co do nie poznanej jeszcze płci - nie martwcie się! Ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam aż do 30tc! Dopiero wtedy było najlepiej widać i wtedy to lekarz już nie miał żadnych wątpliwości
Sama teraz wiem na zasadzie przypuszczeń (druga uparciuszka - zaciska nóżki strasznie ) i 100% pewna będę dopiero w 30tc właśnie na kolejnym ważniejszym usg
Aż mi się wierzyć nie chce, że tak ciężko w tych czasach z poznaniem płci. Mój ginek dwa razy podał nam płeć w 12tc, więc albo jest świetny, albo ma super sprzęt no albo dzieci mam bezwstydne
Cytat:
Już po glukozie 75, nie było tak źle, piłam gorsze rzeczy ale pączka to bym już dziś nie zjadła limit słodkiego wyczerpałam na dziś. Gorzej że jakieś zawroty głowy dostałam ostatnie pół godziny to było męczoące bardzo i żyłą boli bo wszystkie pobrania z jednej
i oczywiście za wyniki. Mi też było słabo, nawet trafiło mnie przez chwilę uderzenie gorąca i kołatanie serducha...ale żyję

Cytat:
Wlasnie paczka do mnie przyszła ! W końcu różowy !! )
Zawartość - płyn do włosków i ciała , krem na pupę , cold krem, chusteczki fajna torba z mocnego materiału z przewijakiem)
pierwsza kosmetyczka dla księżniczki fajna.

Cytat:
Masakra z tymi terminami, człowiek by wcześniej oślepł i umarł i i tak by się wizyty nie doczekał
"Takie czasy, bo to Polska, nie elegancja Francja" Tylko nie pisz, żeś zdziwiona

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Mi natomiast przyszła wyczekiwana paczka od asplaneta_pl wszystko tak jak opisane na aukcjach, kolory takie jak chciałam jest to duży sklep, który ma 2 siedziby. Jedyny minus to brak kontaktu przez email ale za to odbierają telefon. Potem wam pokaże co kupiłam Jeżeli chcecie to możemy go dopisać na pierwszej stronie. Ja na pewno jeszcze kiedyś coś u nich zamówię bo mają duży asortyment i fajne ceny.
super, ja ze swojej też

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Witam Was tak szybko po wizycie.
Wszytko okej, dzidzia rośnie
Dostałam skierowanie na tą nieszczęsną glukozę.. idę gdzieś za 2 tyg..

Nie mam czasu nawet Was podczytywać. Remont w pełni. dziś szlifowanie gładzi i malowanie. Uhu, biało w domu...
a gipsów nie zazdroszczę współczuję sprzątania
Stary 2014-02-27, 23:12   #1207
bluesky89
Zakorzenienie

Prowansja, wybacz. Gdzieś mi musiałaś umknąć. Zaproszenie już wysłałam
Stary 2014-02-27, 23:40   #1208
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Chciałam jeszcze jakoś się odnieść to tego tematu wychowania dzieci i stosowania kar...
Ja w ciąży bardzo się denerwowałam, co w efekcie moja Dominika od urodzenia jest nerwowa. Do tego Jej charakter to taka mieszanka wybuchowa - połączenie mnie i TŻta i nie jest to ugodowe dziecko tylko ma bardzo przywódczy charakter i nie da sobie w kaszę dmuchać (słyszałam to zarówno w żłobku od opiekunek jak i teraz w przedszkolu), nawet wychowawczyni Dominiki powiedziała mi, że Dominika ma tak silny charakter, że do Niej trzeba mówić bardzo ale to bardzo dyplomatycznie
Więc nie zawsze da się wychowywać bez kar, wychowywać bezproblemowo i bezstresowo... Czasem to zależy od charakteru dziecka. Druga sprawa to to, że czasem coś się wymyka spod kontroli i cóż, życie, wychowuje się dalej, człowiek też się uczy na własnych błędach, nie zawsze też ma się tyle czasu dla dziecka w tym biegu pracy i obowiązków, żeby wszystko kontrolować.
Dominika np. jak ma napady złości to za karę wysyłana jest do pokoju, żeby się tam uspokoiła i wróciła porozmawiać Oduczam się krzyczeć bo niestety jestem bardzo nerwowa i impulsywna (po kimś dziecko to ma...), raz się udaje raz nie.
Coś w tym jest

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
ja dzis z rana u lekarza - w sumie to mąz, a ja pognałam do textila po body dla tatusia i do lumpka, kupiłam sobie płaszcz wiosenno-jesienny za całe 26 zł
a no i witam się w 27 tc !!
bo bym całkiem zapomniała
Gratki fajne te zakupy
Płaszczyk mam podobny z zary i liczę, że też schowam właśnie w nim brzucha na wiosnę.Choć brzuch jak brzuch, bo na niego jest sporo miejsca, boję się o biust

Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się, że miałam wam podać sprawdzonego sprzedawcę na allegro. Moja koleżanka dużo rzeczy od niego zamawiała i go poleca, a poza tym na innym forum też trafiłam, że dziewczyny go polecały więc jakby coś to podaję nazwę użytkownika: r_p77
Dzięki, właśnie o nim ostatnio pisałam

Cytat:
Wrzucam Wam zdjęcia moich łupów.
Była jeszcze do tego czapeczka, ale wyniosłam ją do góry, a nie chce iść w te 'bagno'.
Mój idol - smerfowy rampers
Fajne łupy

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45360948]Ja już po wizycie Wszystko jest w porządku, zobaczyłam małego na usg, gin nagrywał filmik, ale nie miałam płyty, więc dostanę go jak przyniosę płytę na następną wizytę. Dostałam zdjęcie 4D, ale na papierze, więc nie wstawię Wszystkie badania wyszły mi w normie, brzuch miękki, ale zapomniałam zapytać ile mały waży, a gin sam też nie powiedział W każdym razie ustawiony był głową w dół i spał, i to tak, że nie pokazał tego co ma między nóżkami Gin powiedział, że w takim razie tym razem płci nie potwierdzi... Wszystkie wymiary na usg wskazywały na to, że to tak 28/29 tc, choć w rzeczywistości mam 27 tc[/QUOTE]
Super kawał chłopa

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45361205]A i przytyłam 2kg od ostatniej wizyty, czyli na plusie już 7kg [/QUOTE]
Bardzo ładnie kochana Ty za tydz. wchodzisz w III trym. to co 2 kg chciałabyś przytyć, przecież kawał chłopiska w brzuszku masz

Cytat:
Poniżej moje zakupy z all:
Fajne, pieluszka w biedrony super

Cytat:
Gratuluję 27 tc u mnie dziś 26 tc...a dopiero co wam pisałam, że 25...

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
ja też dziś nie próżnowałam odwiedziłam lumpka kupiłam sobie płaszczyk na wiosnę, bo już ją czuć w powietrzu dla tż jeansy, a i nie umiałam się powstrzymać żeby nie kupić paru koszuleczek i spodni dla małego ale zapobiegawczo kupiłam w rozmiarach 62-68, bo mniejszych mam od groma
to może jakieś foty??

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
a więc i wklejam moje zakupy nie wszystkie chyba uchwyciłam, jakieś duperelki jeszcze pozamawiałam
...moja miłość do sówek jest ewidentna
skarpetki z grzechotką mnie pewnie wykończą ale nie mogłam się oprzeć ..
a wyprawki do szpitala są 7elementowe ale jeszcze ich nie rozpakowałam, bo kurz przy remoncie rozumiecie
Fajne, a sówki rzeczywiście super, pomyślę dla swojej królewny

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45362289]No i super, taki miałam dobry humor no i Miałam w planie zjeść dziś tyyleee pączków, kupiłam sobie trzy plus teściowa przyniosła własnej roboty... No i zjadłam dwa i mam zgage
Do tego Adaś znowu przeziębiony Kiedy on wyzdrowiał? Tydzień-dwa temu? I znowu... Mam dość [/QUOTE]
Ja właśnie teraz mam i nie mogę usnąć dlatego Was nadrabiam
Zdrówka dla synka. Ja nawet boje się mówić, że u nas ok, bo co zdążę powiedzieć, że jest dobrze, to za dwa dni znowu glut i kaszel, taka kurka pora roku

Cytat:
Wyniki glukozy 75 g 2pkt:
na czczo - 75
po 2h - 120

wypiłam, nie było złe, z cytrynką jak mega słodka lemoniada, nawet po tych 2 godzinach miałam ochotę na coś słodkiego
Super następna szalona

Cytat:
Zgadzam się z Tobą. Te Rozmowy w Toku to totalne dno. Nie wiem jak ta Drzyzga wogóle daje się w to jeszcze wrobić żeby to prowadzić.
ciekawe ile tym ludziom płacą, że ci przychodzą robić z siebie debili
Stary 2014-02-28, 00:20   #1209
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość

a mnie na początku od mięsa odrzuciło pod każdą postacią, wędliny były ble, kurczak ble
To tak jak mnie no może tylko parówy mi podchodziły

Cytat:
Jak masz coś słodkiego to Cię zaproszę
uważam, ze to świetny warunek jaki należy spełnić

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
A w ogóle to dzisiaj się zszokowałam Byłam w Realu, tak zaszłam zobaczyc dział dziecięcy , co tam i jakie ceny są i przechodzę obok dwóch młodych dziewczyn, chyba jakiś Hindusek, mierzyły buty, ubrane normalnie, pewnie studenki a od Nich taki odór, smród jakby wody nie widziały cały rok Jak można w tych czasach nie zaprzyjaźnic sie z mydłem i wodą...szok normalnie szok, kto jak kto, ale takie młode dziewczyny powinny zadbac o higienę, a nie ja wychodząc jeszcze pół godziny pod nosem czułam ten zapach
Może jakieś nowe zagramamiczne new perfum

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
znalazłam
http://allegro.pl/rozek-spiworek-skl...933398508.html szkoda, że rozmiarów nie ma podanych
No ta, tylko dzisiaj coś allegro muli, ale dzięki jutro zobaczę

Cytat:
Jutro ma mnie nawiedzić położna środowiskowa, ciekawe co przyniesie to pierwsza wizyta, jakieś materiały edukacyjne plus plan spotkań i coś jeszcze...
Miłej i owocnej wizyty Napisz nam co ciekawego się dowiesz

Cytat:
Powysyłałam zaproszenia tym które się najaktywniej udzielają. Jeśli ktoś nie dostał, a uważa, że powinien, to piszcie
Dzięks

Cytat:
A mnie koło 13 zaczęło kłuć/boleć po prawej stronie brzucha na dole i to całkiem dotkliwie, ale brzuch miękki więc nie panikowałam, leżałam i po 15 to co jeszcze z pączków zostało wyleciało, drugi raz w ciąży zrobiło mi się z tego wszystkiego niedobrze... Później zasnęłam i jakoś ten ból ustał... Nie mam pojęcia co to było
Może to pączki, jakaś niestrawność

Cytat:
to jest firma George - pierwsze się z nią spotkałam (ale made in China )
Ta firma u mnie w lumpikach bardzo często się przewija, tak jak np.next. Sporo ciuszków po synku mam z tej firmy, dobre są jakościowo

Cytat:
Majkela, tak już lepiej Nie wiem co mi jest, od wczoraj tak mam, że rano czuje się fatalnie i znów mi mdłości wróciły
To dobrze może po prostu chwilowy spadek formy
------------------------------------------------------------
Męczą mnie zatoki, zgaga i na dodatek wykończyła mnie biedronka i tesco- kręgosłupa nie czuję. Już tyle razy obiecałam sobie, że bez tż-ta nie jadę Ledwo żyję, a jeszcze ang miałam wieczorem
Dzisiaj pojawiła się wypłata, a ja już na zakupy. Udało mi się załapać na resztki w tesco, kilka ciuszków dla dzieciaczków. I mimo, że taniej -30% , a nawet 50% to i tak ceny wysokie w porównaniu do SH Od razu przeliczałam ile bym za to kupiła w lumpku Udało mi się też kupić ostatnie dwie paczki tych chusteczek co o nich pisał Kucyk

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
(Ja wczoraj zaczełam 25TC)

Co do naszej lazienki: remont miał trwac tydzien a trwa juz drugi... (tyle niespodzianek wyszło w tzw. miedzy czasie). Nie wspomne o kosztach- to co szacowlaiśmy to kropla w morzu potrzeb.
Mam nadzieje, ze w sobote sie skonczy a na przyszy zostanie tylko kosmetyka: lustro i parawan i takie tam drobiazgi.
Powiem Wam, ze wstępnie jestem zadowolona. Totalna prostota, bez ozdobników, mozajek, dekorów... W poprzedniej było pstrokato, wiec teraz marzyła mi się klasyka, sterylnosc, ład i taki nowoczesny minimalizm. Chyba uda nam się to osiagnać.

Wybralam sie do lumpeksu, nie wierzylam, ze cos uda mi się upolowac, bo tu gdzie teraz jestem to mala miejscowosc, ale ku mojemu zdziwieniu wyrwałam 3 siatki ciuszków! Wszystko po 2 złote, szał po prostu. Cieszyłam sie jak dziecko! Dzis wykopałam w pokoju brata worek z akcesoriami dla niemowląt( po córeczkach)

Więc teraz 3majcie kciuki, by moja Dzidzia faktycznie byla dziewczyneczką. Płeć mam okresloną tylko raz, na jednym badaniu, od tego czasu nie chce się ujawnić. Więc taka niepewność... szkoda mi bedzie tych łupów jak coś, ale cóż. Będzie jak ma być. Byle zdorwe. A ciuszki sprzedam.. i najwyzej chlopcu kupie cos w mniej atrakcyjnych cenach- trudno.

dziewczynki tak ładnie opisuja swoje prace domowe, że sprzatają aż domek lśni, więc może się poradzę.
Jak zabrać się za ogarnianie mieszkania po remoncie? Chyba przydałby mi się poradnik perfekcyjnej Pani Domu, no bo przeciez musze zrobic wszystko, ogarnac każdy kącik dosłownie, okna.. aj wszystko.
Gratki za 25tc i za glukozę.
Fajnie, że udało Ci się w lumpku no i te siaty od brata no i za dziewuszkę
Co do remontu, temat rzeka nam z tz-tem nigdy nie udało się wycyrklować z kasą, zawsze budżet jest przekroczony jeśli chodzi o czas remontu, to jeśli to robi "miecio fachura" to niestety potrafi się taki remont ciągnąć jak krew z nochala.Sami się z tż-tem przekonaliśmy na własnej skórze
A sprzątanie najlepiej zacząć od kawki i wizazu
-------------------
Dobrej nocki
Stary 2014-02-28, 00:26   #1210
Prowansja88
Raczkowanie

Cytat:
Prowansja, wybacz. Gdzieś mi musiałaś umknąć. Zaproszenie już wysłałam
Doleciało, Dzięki
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 04:20   #1211
zaaaabcia
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Któraś chętna na deser?
.
ale kusisz

Cytat:

Nikt nie pisze o kosmetykach dla Bobasów z Musteli znacie może jakieś pozytywne opinie o nich? bo ja czytałam na dziecięcych blogach że dziewczyny używają i tak się zastanawiam czy kupić ale sama nie wiem. Chyba większość stawia na Hipa..
Ja uzywam produktow z Musteli przy synku. Plyn do kapieli , balsam do ciala i do buzki. Pieknie pachnie zdecydowanie polecam! Jedyne co to cena dosc wysoka ale u nas sa przeceny czesto ze kupuje sie dwa produkty i 3 jest za darmo wiec wtedy szaleje

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45345427]

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

A i powiedzcie mi, o co chodzi z tymi klubami, które działają przy wątkach?? Bo też nie ogarniam... Tam się coś innego pisze, czy jak??[/QUOTE]

Mamuski wrzucaja zdjecia itp tak bardziej prywatnie jest. Mysle ze to fajny pomysl

Cytat:

A ja się witam z... 65 pączkami własnej roboty
Wstałam o 6:30 żeby TŻ mógł sobie je już wziąć do pracy Tata ma przyjechać po część i jeszcze teściom coś TŻ wieczorem podrzuci
Jestes szalona!

Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Ja też panikowałam przed glukozą, ale okazało się, że to nie takie straszne jak niektóre opisują.
A nie mowilam ze jest dobre

Cytat:

A powiedzcie mi czy miała któraś z Was konsulatcje u okulisty w ciąży?
.
Tak ja mialam Wzrok mi troche polecial i bylam u kontroli.

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45363846]ja nadal nie mogę ryb Nawet w witaminach mam to dha, to mi się odbija jakąś godzinę po połknięciu, tak jakbym rybę zjadła i mi niedobrze [/QUOTE]

uu wspolczuje ja tak mialam z rybami i miesem ale tylko w I trymie na szczescie ...

Cytat:
Na razie wysłałam tym dziewczyną, które się udzielają w tym wątku. To nie problem później podosyłać zaproszenia, jeśli dziewczyny będą się odzywać..
Oj mi chyba bedzie ciezko sie dostac do klubu bo malo czasu mam zeby byc tutaj aktywna.

Cytat:
oszlaje my tu malujemy sciany a nagle prad wylaczyli juz z 15min czekamy..
.
Ty tez malujesz? Kobieta w ciazy raczej powinna unikac zapachu farb.

Cytat:
Myślę, że dobrym rozwiązaniem dla nieobecnych może być po prostu napisanie do Blue PW z prośbą o zaproszenie do klubu. Wtedy ona daje nam znać czy się zgadzamy i wysyła.
Dobry pomysl

aldrin , tropposesible , morin , karolkya , berenika_26 , mala_czarno_biala , kamilla123 , pradip , poziomkka , majkela12 , kocyk_truskawkowy - dziekuje kochane za wszystkie rady! Na szczescia ja juz jestem ok maz tez .. No i Dominik sie mocno trzyma! Nic mu nie dolega takze miejmy nadzieje ze go ominelo

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 08:01   #1212
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Mamusie!
Przede wszystkim gartuluje kolejnych tygodni. (Ja wczoraj zaczełam 25TC)[B].
Wybralam sie do lumpeksu,

W ogole co chwile jestem glodna, Musze jesc co 2h. Staram sie nie jesc smieci, slodyczy, tylko konkrety i porcje owoców, ale dostrzegam zwiekszone zapotrzebowanie energetyczne...
Oczywiscie naczytalam sie w necie, ze takie napady glodu to objaw cukrzycy ciazowej. I jak ja się mam nie stresowac?
Załamie się jak mi ją wykryją.. Niech juz jest ten czwartek!
Gratulacje z okazji nowego tc

super, że udało Ci się upolować tyle ciuszków w lumpku, ja tez mam nadzieję, że płęć się nie zmieni, bo piękne sukienki mam i byłoby szkoda

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Gratki fajne te zakupy
Płaszczyk mam podobny z zary i liczę, że też schowam właśnie w nim brzucha na wiosnę.Choć brzuch jak brzuch, bo na niego jest sporo miejsca, boję się o biust
u mnie własnie na brzuch jest mało miejsca, może przez to wielowodzie mam większy niż przeciętnie, za to biust mi nie rośnie

Cytat:
Ta firma u mnie w lumpikach bardzo często się przewija, tak jak np.next. Sporo ciuszków po synku mam z tej firmy, dobre są jakościowo
z nexta też się trafiają, z tym że sa mocno zniszczone, może nie jakies wyplemione, ale skulcone i porozciągane, za to lubię firmę BabyGap, śliczne bodziaki się trafiają i nie rozciągnięte

dzień dobry w piątek
dzień dziś zaczynam od kawki i pączusia, pewnie jako nie jedyna
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 08:11   #1213
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Fajny prezent dla tż-ta, a wybieracie się razem??

No prezent fajny ale niestety ze mną nie pójdzie robota rozkręciła mu się na dobre i podejrzewam że jeżeli zima nie wróci to go już rzadko w domy będę widywać.

Co do zgagi ja jestem akurat przyzwyczajona i przed ciążą ciągle ją miałam, więc teraz różnicy mi nie robi, gorzej z innymi objawami ciąży, wymioty mam co jakiś czas ale praktycznie nie ma tygodnia bez, plus już mi żołądek zaczyna uciskać mój bobas więc boli i to czasami bardzo. Mam nadzieję że jakoś to przebrniemy, zresztą to już tak nie długo i będziemy tęsknić za kopniakami i naszymi maleństwami pod serduszkiem
Stary 2014-02-28, 08:13   #1214
Izetka_
Zadomowienie

Dzień dobry

Ramona ja dzień zaczynam od kawki i zaraz bedę pochłaniała jogurt z ciasteczkami owsianymi

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 08:16   #1215
karolkya
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Ja już po śniadanku, jajecznica z pomidorkami, awokado i rzeżuchą

Na razie się lenie w łóżku jeszcze a potem jakoś trzeba się zebrać i z położną spotkać
Miłego dnia
Stary 2014-02-28, 08:50   #1216
bluesky89
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja dziś muszę jechać do PUP'U a znów się źle czuje, także będzie ciekawie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-28, 08:57   #1217
karolkya
Wtajemniczenie

Blue to za wypad obyś wszystko załatwiła szybciorem
Stary 2014-02-28, 09:10   #1218
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:

Tak jak Wam informowałam mniej pisze, ponieważ walczymy z łazienką, jestem u mamy, gdzie nie działa mi WIFI a siedzenie przy komputerze jest klopotliwe, bo po dluzej chwili wszystko mnie boli i uciska ;( Musze byc odgieta a najwygodniej mi po prostu w lozeczku na lezaco, no ale tak jak pisze, nie mam od 2 tyg takiej mozliwości.

Wybralam sie do lumpeksu, nie wierzylam, ze cos uda mi się upolowac, bo tu gdzie teraz jestem to mala miejscowosc, ale ku mojemu zdziwieniu wyrwałam 3 siatki ciuszków! Wszystko po 2 złote, szał po prostu. Cieszyłam sie jak dziecko! Dzis wykopałam w pokoju brata worek z akcesoriami dla niemowląt( po córeczkach): butelkami i laktatorem aventu oraz ciuszkami 0-9miesiecy (kilkanascie sztuk). On był pewny, ze wydali to z pozostalymi rzeczami znajomym, ale jak się okazało ten worek się zapodział i został- czego był nieswiadomy,
Ale wierzę, ze lekarz się nie pomylił...
Pisałyście o nerwach w ciazy, wiec ja się tu bardzo relaksowałam, sporo spacerowałam, pogoda naprawde cudna, nio i to powietrze....

Cieszę się że remont dobiega końca i że jesteś zadwolona. Wiem jaki to stres i wysiłek taki remont. za zdobycze ciuszkowe. Ja w poniedziałek lub jutro znów uderzam na łowy.

Co do sprzątania po remoncie to tak wg moich spostrzeżeń:
- nie sprzątaj dopóki fachowcy całkowicie nie skończą, dopóki nie będziesz miała pewności że coś nie będzie cięte, wiercone czy robione
- zacznij od pozbycia się wszystkich rzeczy które potrzebne były na czas remontu (narzędzia itp) i
- jak masz dużo śmieci zalegających na podłogach to miotłą zamieć, a później to już wszystko najlepiej odkurzaczem wciągać bo tak to kurz tylko będzie latał w powietrzu
- - usiądź na wizażu, wypij kawkę i poczekaj aż kurz osiądzie bo innaczej w nieskończoność będziesz sprzątać
- najlepiej żeby ktoś Ci pomógł (mi pomogła teściowa) żebyś się nie przemęczyła bo skutki tego nie są fajne
- dziel prace na kilka dni
- no i od góry do dołu sprzątaj

Nie wiem na ile pomogłam, mam nadzieję że choć trochę pomogą moje rady. I najwazniejsze jeszcze raz- nie przemęczaj się bo porządek nie zając, nie ucieknie

Ja już po kawce i pączku (został mi z wczoraj) j myślę czym to się zając żeby dzień jakoś zleciał.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:35   #1219
Rybka12321
Raczkowanie

Aleeeee naskrobałyście, zaczynam nadrabianie, w częściach .

Cytat:
Wlasnie paczka do mnie przyszła ! W końcu różowy !! )
Zawartość - płyn do włosków i ciała , krem na pupę , cold krem, chusteczki fajna torba z mocnego materiału z przewijakiem)Załącznik 5596997

Super!

Cytat:

Raz jeden wytrzymałąm 3 tygodnie jak mi testy alergiczne robili i byłam z siebie dumna ale od dzis Ty jesteś moim bezcukrowym guru

he he

Cytat:

Mi natomiast przyszła wyczekiwana paczka od asplaneta_pl wszystko tak jak opisane na aukcjach, kolory takie jak chciałam jest to duży sklep, który ma 2 siedziby. Jedyny minus to brak kontaktu przez email ale za to odbierają telefon. Potem wam pokaże co kupiłam Jeżeli chcecie to możemy go dopisać na pierwszej stronie. Ja na pewno jeszcze kiedyś coś u nich zamówię bo mają duży asortyment i fajne ceny.
Pokaż co kupiłaś pewnie dalej będzie, jak doczytam

Cytat:
Witam Was tak szybko po wizycie.
Wszytko okej, dzidzia rośnie
Dostałam skierowanie na tą nieszczęsną glukozę.. idę gdzieś za 2 tyg..

Nie mam czasu nawet Was podczytywać. Remont w pełni. dziś szlifowanie gładzi i malowanie. Uhu, biało w domu...

Uciekam dalej. Później Wam dołącze zdjęcia zakupów;D
Super, że po wizycie ok .

Współczuję remontu, zwłaszcza tych gładzi i sprzątania po tym

Cytat:
a no i witam się w 27 tc !!
bo bym całkiem zapomniała
Gratki za tydzień

Cytat:
Nie tylko coś w tym jest, ale to jest prawdopodobnie sedno problemów z płaczliwością dziecka po urodzeniu.
Jeśli w życiu prenatalnym dziecko przywykło do wysokiego stężenia hormonów stresu we krwi, to potem ma naturalną skłonność do nadprodukcji tych hormonów.
Nie strasz , ja na początku ciąży ciągle płakałam i każdy powód był do tego dobry , mam nadzieję, że moje dziecko aż tak płaczliwe jak ja wtedy to nie będzie

Cytat:
przyszła mi dziś paczka i jestem zachwycona mam chwilkę więc moge Wam pokazać co tam mi przyszło jeśli chcecie
Ale śliczne

Cytat:
Wrzucam Wam zdjęcia moich łupów.
Była jeszcze do tego czapeczka, ale wyniosłam ją do góry, a nie chce iść w te 'bagno'.
Mój idol - smerfowy rampers
Następne śliczności

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45360948]Ja już po wizycie Wszystko jest w porządku, zobaczyłam małego na usg, gin nagrywał filmik, ale nie miałam płyty, więc dostanę go jak przyniosę płytę na następną wizytę. Dostałam zdjęcie 4D, ale na papierze, więc nie wstawię Wszystkie badania wyszły mi w normie, brzuch miękki, ale zapomniałam zapytać ile mały waży, a gin sam też nie powiedział W każdym razie ustawiony był głową w dół i spał, i to tak, że nie pokazał tego co ma między nóżkami Gin powiedział, że w takim razie tym razem płci nie potwierdzi... Wszystkie wymiary na usg wskazywały na to, że to tak 28/29 tc, choć w rzeczywistości mam 27 tc
[/QUOTE]

Super, że wszystko ok
Rybka12321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:35   #1220
sylvuniaa84
Zadomowienie

WITAM SIE Z RANA DZIŚ 22 tydz

Stary 2014-02-28, 09:41   #1221
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość

klask i:
Stary 2014-02-28, 09:46   #1222
Rybka12321
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eweden Pokaż wiadomość
Wózki na pewno są w Lublinie, w Baby Fancie i w Rampersie chyba też, bo widziałam na www. Zawsze możecie sobie zrobić wycieczkę do Lublina
To tak ciężko je dostać? I pisałyście wcześniej, że długo się czeka, ale mi jakoś nie zacytowało, to chyba będę musiała się jakoś wcześniej jednak wybrać na oglądanie niż w maju .

Cytat:
ładnie maluch rośnie

Ja już zjadłam 3
Dziękuję za relację im więcej takich opinii tym bardziej utwierdzam się co do wyboru sevilli

Poniżej moje zakupy z all:
My z mężem też właśnie za tą sevillą, ale to trzeba najpierw wymacać, no i sprawdzic, czy do naszego małego auta się zmieści

A te fajne pieluchy to tetrowe? Podobają mi się baaaaaardzo

Cytat:
a więc i wklejam moje zakupy nie wszystkie chyba uchwyciłam, jakieś duperelki jeszcze pozamawiałam
...moja miłość do sówek jest ewidentna
skarpetki z grzechotką mnie pewnie wykończą ale nie mogłam się oprzeć ..
a wyprawki do szpitala są 7elementowe ale jeszcze ich nie rozpakowałam, bo kurz przy remoncie rozumiecie
Śliczne

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45362289]
Do tego Adaś znowu przeziębiony Kiedy on wyzdrowiał? Tydzień-dwa temu? I znowu... Mam dość [/QUOTE]

Zdrówka dla Adasia

Cytat:
sówki
nie wiem czy to oglądanie zakupów dobrze na mnie wpływa, bo założyłam sobie bana na zakupy dzidziusiowe do 10go, a jak tak patrze to natychmiast mam ochotę pójść i coś kupić czy zamówić
Ja sobie założyłam, że zakupy to w ostatniej chwili, a Wy tu wklejacie takie śliczne rzeczy, że nie wytrzymam chyba, już zaczynam się łamać powoli i myślę o pierwszych zakupach

Cytat:

Wyniki glukozy 75 g 2pkt:
na czczo - 75
po 2h - 120

Po poszliśmy z mężulem na kanapeczki pyszne: ja z jajkiem, pomidorem i rukolą. Mąż z kaczką, ogórkiem, sosem żurawinowym, rukolą i czatnejem rabarbarowym
Wyniki super

Zaproś mnie na takie pyszne kanapki

Cytat:
Zgadzam się z Tobą. Te Rozmowy w Toku to totalne dno. Nie wiem jak ta Drzyzga wogóle daje się w to jeszcze wrobić żeby to prowadzić. Kiedyś było o rodzinie gdzie matka dla dziecka wszystko kupowała co tylko synek sobie wymyślił żeby zemścić się na ojcu za to że nie ma pracy. Matka pożyczała pieniądze i kupowała co dziecko chciało (tablety itp) Dla mnie to się wogóle kupy nie trzymało. I wogóle tego nie oglądam.
A ja w ogóle tv nie oglądam i jak rozmawiacie o różnych programach, to ja nie mam pojęcia co to i o czym
Stary 2014-02-28, 09:51   #1223
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry
Hej ambitne śniadanko, ja tak jak i niektóre z dziewczyn na śniadania pożarłam pączka

Nie ma pomysły co dziś robić cały dzień... Może mi coś wymyślicie?
Stary 2014-02-28, 09:51   #1224
karolkya
Wtajemniczenie

Rybka to do Lublina, na Krakowskie i masz kanapki

Tak mówicie o wózkach ja muszę obmacać ten: http://www.roan.pl/#marita.html
pisałam już maila ponoć współpracują z rampersem na inżynierskiej
Stary 2014-02-28, 10:07   #1225
Rybka12321
Raczkowanie

Cytat:
Można się umówić, że w klubie gada się nie ogólnie o tym co na wątku tylko jakiś prywatnych sprawach, które chcemy zachować między sobą. umieszczanie zdjęć tam też daje więcej prywatności.
Jako że nie jestem w klubie, to jestem mocno za tą zasadą, pisać tu .

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
ja się nie znam, ale jeśli to nie zaszkodzi wątkowi to jak najbardziej jestem za tym bardziej jak np. pomyślę sobie o pisaniu na forum o szczegółach porodu. Nie chciałabym zapewne żeby każdy mógł to przeczytać no chyba, że będzie cud, miód, malina
Akurat mam nadzieję, że o porodach też tu napiszecie . A poza tym nasze porody będą lekkie, cud, miód i malina

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45363846]ja nadal nie mogę ryb Nawet w witaminach mam to dha, to mi się odbija jakąś godzinę po połknięciu, tak jakbym rybę zjadła i mi niedobrze [/QUOTE]

Ja mam dokładnie to samo

Cytat:
oszlaje my tu malujemy sciany a nagle prad wylaczyli juz z 15min czekamy..

Mam nadzieję, że szybko włączyli

Cytat:
Cześć Mamusie!
Przede wszystkim gartuluje kolejnych tygodni. (Ja wczoraj zaczełam 25TC). I za glukozę!!!

Gratki za tydzień

Pokaż łazienkę, jak skończycie

Cytat:

"Takie czasy, bo to Polska, nie elegancja Francja" Tylko nie pisz, żeś zdziwiona

Cytat:
Co do sprzątania po remoncie to tak wg moich spostrzeżeń:
- nie sprzątaj dopóki fachowcy całkowicie nie skończą, dopóki nie będziesz miała pewności że coś nie będzie cięte, wiercone czy robione
- zacznij od pozbycia się wszystkich rzeczy które potrzebne były na czas remontu (narzędzia itp) i
- jak masz dużo śmieci zalegających na podłogach to miotłą zamieć, a później to już wszystko najlepiej odkurzaczem wciągać bo tak to kurz tylko będzie latał w powietrzu
- - usiądź na wizażu, wypij kawkę i poczekaj aż kurz osiądzie bo innaczej w nieskończoność będziesz sprzątać
- najlepiej żeby ktoś Ci pomógł (mi pomogła teściowa) żebyś się nie przemęczyła bo skutki tego nie są fajne
- dziel prace na kilka dni
- no i od góry do dołu sprzątaj
he he świetna rada

Cytat:

Nadrobiłam, ufffff chyba że coś dopisałyście już

Chyba jeszcze coś cytowałam, ale mi wcięło , na pewno chciałam napisać, że któraś z Was wkleiła zakupiony płaszczyk i wygląda w nim super. I jeszcze coś, ale zapomniałam .
Stary 2014-02-28, 10:18   #1226
choc0late
Wtajemniczenie

dzień dobry brzuchatki
ramona ja też już po pączusiu

któraś prosiła o link do wyprawki przepraszam zapomniałam która ale proszę bardzo
http://allegro.pl/wyprawka-komplecik...973164758.html
Stary 2014-02-28, 10:20   #1227
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

Na razie się lenie w łóżku jeszcze a potem jakoś trzeba się zebrać i z położną spotkać
Miłego dnia
uuu śniadanko full wypas

Cytat:

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 10:21   #1228
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Hej ambitne śniadanko, ja tak jak i niektóre z dziewczyn na śniadania pożarłam pączka

Nie ma pomysły co dziś robić cały dzień... Może mi coś wymyślicie?
Ja też chętnie poczytam podpowiedzi co tu robić cały dzień.

Niestety zaczęłam chodzić, szukać sobie zajęcia i zakręciło mi się w głowie i trochę przysłabiło. Głowa od rana mi pęka.

Cytat:

tzn raczej soczek

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 10:30   #1229
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:

ja dzis z rana u lekarza - w sumie to mąz, a ja pognałam do textila po body dla tatusia i do lumpka, kupiłam sobie płaszcz wiosenno-jesienny za całe 26 zł
Wow, fajoski
Cytat:
Nie od parady wszystkie poradniki zalecają spokój i relaks w ciąży.
To moje pewnie będzie nerwowe po mamusi...
Cytat:

Nie wiem już kto pisał i pytał o wózek Camarello ale ja byłam oglądać w sklepie Carera i jestem nim zachwycona co do modelu Sevilla to dla mnie różni się bardzo niewiele, inne kolory tapicerki do wyboru, płytsza (tzn taka mniej zachodząca) budka, ale za to wyżej można w nim zapiąć ten śpiworek czy jak to się tam nazywa... Ogólnie porównując oba modele to Sevilla wygląda chyba nieco bardziej zgrabnie, ale ja i tak jestem za Carerą
To który ma bardziej zachodzącą budkę? Carera?

Cytat:
kochane jakby któraś chciała to proszę
http://allegro.pl/super-nowosc-rozek...973397632.html
własnie miałam pytać gdzie rożki w sówki zamawiałaś Dzięki za linka,

Niestety we Wrocławiu nie mają wózków Camarelo. Ale wpadłam na lepszy pomysł.Zamówię na allegro. Obejrze sobie i jak nie będzie mi pasował to go odeślę Ma sie 10 dni na zwrot. To na pewno taniej niż jechać do Dzierżoniowa (tam najbliżej mają).

U mnie kiepsko. Miałam mieć wizytę za tydzień ale poszłam wczoraj...Naczytałam się rożnych rzeczy w necie i obudził się we mnie niepokój. Ja to mam nosa...Szyjka skrócona, rozwarcie wewnętrzne..Za tydzień kontrola i decyzja co dalej.. Czy szpital czy może leżenie w domu, magnez, nospa itd wystarczą. Czekam na wyniki badań z krwi i znowu do gina mu je pokazać idę zaraz.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 10:36   #1230
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
U mnie kiepsko. Miałam mieć wizytę za tydzień ale poszłam wczoraj...Naczytałam się rożnych rzeczy w necie i obudził się we mnie niepokój. Ja to mam nosa...Szyjka skrócona, rozwarcie wewnętrzne..Za tydzień kontrola i decyzja co dalej.. Czy szpital czy może leżenie w domu, magnez, nospa itd wystarczą. Czekam na wyniki badań z krwi i znowu do gina mu je pokazać idę zaraz.
uuu... to żeby ta szyjka się uspokoiła. Odpoczywaj dużo, leż już teraz.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości