|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Cytat:
ale fajnie, też chcę jużżżżż... a o ile Ci się zmienił termin od tego początkowego?
|
|
|
|
|
#1502 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
hej dziewczynki!! faktycznie tu spokoj.Ja wcielam salatke sledzikowa i teraz leze przed tv.a niedawno ogladalismy film dojumentalny''pierwszy krzyk''...porody w roznych krajach..na pustyniach,w -50°mrozie,...w domach..kurde az mnie ciary przechodzily na mysl co mnie czeka..ale trzeba jakos przezyc..a smiac mi sie chce bo jak powiedzialam mezusiowi ze tu pisze to mi wyrywa tel.i podczytuje
wida ze zme mu sie spodobalo..a mam jeszcze pytanko: czy te poczatkowe kopniaki sa regularne czy nie?bo czulam w srode,dzis rano delikatnie a teraz spokoj..mam sie martwic? bo juz sama nie wiem..
|
|
|
|
#1503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1504 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1506 |
|
Rozeznanie
|
Wisienka mój pierwszy tp wg om był na 25.07 ale od początku lekarze liczą mi tylko wg usg bo ewidentnie wg om się nie zgadza, tp wg usg był na początku 17 potem 13 a dziś 10
Sabcia ja do dziś nie byłam pewna tego co czuję, w sensie, czy to dziwne uczucie raz na czas to jest właśnie to ale upewniłam się na wizycie jak zobaczyłam jak mała stuka ręka w brzuch a ja czuje takie delikatne jakby ukłucie w tym miejscu.mam nadzieję ,że to w miarę składnie wytłumaczyłam. porządnego kopniaka dostałam raz - jakiś tydzień temu jak się wystraszyłam oglądając film a potem tylko takie blizej nie określone odczucia.w szpitalu w którym chce rodzić podają gaz, jakie macie z nim doświadczenia bo na dniach otwartych strasznie zachwalali widziałam, że któraś już opisywała swoje doświadczenia ale chciałabym jeszcze od kogoś uzyskać opinię
|
|
|
|
#1507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
też tak słyszałam, do któregoś tyg dziecko rozwija się w takim samym tempie - każde tak samo dlatego pierwsze usg dają najbardziej wiarygodny termin porodu, później każde dziecko rozwija sie po swojemu i zaczyna się siatka centylowa
|
|
|
|
#1509 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1510 |
|
Przyczajenie
|
dziekuje kochane..wiecie jak to jest,pierwsza ciaza to czlowiek ciemniak,jak bede w trzeciej to tez bede mogla doradzic
a maz zapowiada ze nie bedziemy odwlekac zbyt dlugo z nastepnym tuptusiem..latwo mu sie mowi..ale nie mowie nie,niz demograficzny,na emerytury kto nam zarobi:p i jeszcze jedno pytanko pije ktostu herbatke z pokrzywy?ja zakupilam bo czytalam ze zdrowa,duzo wit.mikroelementow a na opakowaniu pisze zeby kobiety w ciazy racze jnie stosowaly..i badz tu madry..
|
|
|
|
#1511 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1512 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
nowotwory macicy, krwotoki z dróg rodnych spowodowane polipami, choroby leczone chirurgicznie, przewlekłe choroby nerek, stosowanie leków cukrzycowych. to są przeciwwskazania jeśli nie masz takich kłopotów możesz pić |
||
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo :/
mam dzisiaj kiepski dzień i nawet zaczęłam żałować, że tak szybko zdecydowaliśmy się na kolejne dziecko.... ale mąż mnie pociesza, że nasz synek rzadko ma taki kiepski dzień jak dziś i że będzie OK. niech te zęby już wylezą ![]() zaraz robię sobie kolacyjkę - na chleb z pasztetem i pomidorem mnie naszło ![]() i z tym jedzonkiem zaraz wracam do Was
|
#1514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1515 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje udanej wizyty i córeczki![]() ______ hej hej Ja tylko na chwilkę nadrobiłam Was, a teraz uciekam się pluskać i spać, bo zmęczył mnie totalnie ten dzień na uczelni, a jutro na 9 ![]() Miłego wieczorku brzuchatki
Nasze Szczęście "Tam jest Ci najlepiej, wiem. Cicho... ciepło... ciemno... I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną. Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia. A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia." |
|
|
|
|
#1516 |
|
Rozeznanie
|
tak naprawdę to zobaczymy jak wyjdzie w praniu z tymi tp i ilu z nas uda się w nich urodzić,
u mnie od początku było podejrzenie,że zaszłam zaraz po albo przed okresem a wtedy data wg om jest zakłamana
|
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
ja też dzisiaj jakaś zaspana cały dzień, dlatego oglądam Garfielda i spadam spać, bo rano trzeba wstać
![]() do jutra kochane |
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilę wpadłam z wieczora życzyć Wam miłego weekendu
Asia pewnie baluje Chyba, że dziewczyny już padły po Piccolo. A właśnie, Asiulka, życz swojej córze wszystkiego najlepszego z okazji urodzin od ciotek wizażowych Natalka narysowała dla nas laurkę, ale ja się chyba wstrzymam z rysowaniem jej laurki urodzinowej
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi wyliczyła na początku wg USG i wyszło 4 dni różnicy i tak już zapisała. może teraz coś się zmieni ale wiem że powiedziała mi że ten pierwszy termin z usg jest najbardziej prawdopodobny |
|
|
|
|
#1520 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie też od początku brany jest termin z usg bo raz, że miałam mega długie i nieregularne cykle a dwa, że nie pamiętam którego był 1szy dzień OM... także kompletnie nie nastawiam się na jakikolwiek TP bo to pewnie loteria będzie :P a na tych usg to też mi różnie wychodzi
|
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1522 |
|
Zadomowienie
|
A ja teraz chodze do faceta gin. i jestem bardzo zadwololona. Zawsze mówiłam ze nigdy nie pójde do faceta, ale teraz jestem bardzo zadowolona. Facet kompetentny bardzo delikatny przy badaniu. Pełna kultura, wszystko wytłumaczy i jest przemiły. Wczesniej chodziłam do babeczki, co to był za babsztyl. Niedośc że jak mnie badała to strasznie niedelikatnie, bardzo bolała że nie miałam ochoty iśc do ginekologa. za każdym razem jak mówiłam ze mam jakies wątpliwości czy objawy to mówiła że to normlane, no i tak własnie mówiąz nie rozpoznała u mnie policystycznych jajników. nie wiem co by było gdybym jej nie zmieniła. Była tez bardzo uszczypliwa i nie miła, i oczywiscie nic mi nie tłumaczyła tylko cały czas te same leki, skaosowała i do widzenia.
Agata0606 ja akurat z dolnosląskiego nie jestem ale ze Śląska ![]() no właśnie są tu jakies brzuchatki ze slaska? Ja tez bym w zyciu sie na studentów nie zgodziła, po co mi dodatkowe zamieszanie, wiem że niby sie ucza ale nie koniecznie na mnie, jak bede rozkroczona :P ![]() Co do rodzenia to ja jednak wole szpital, co jak co ale jakos bezpieczniej sie czuje. Ja tez sie nie nastawiam na TP bo u mnie tez bardzo nieregularne cykle miesiaczkowe były nawet do 45 dni (długosc cyklu) ale to jest normalne przy moich policystycznych jajnikach Musze sie pochwalic ze komody juz do mnie doszły. Mąz własnie kończy je składac
|
#1523 | |||||
|
Zakorzenienie
|
u nas wszystkie zęby to była masakra - tydzień gorączki i biegunki każdorazowo.
Teraz właśnie piątki wychodzą i najpierw 5 dni gorączki, a teraz już 2 tydzień si przebijają, póki co widać tylko jeden czubeczek jednej piątki Timo non stopa ładuje paluchy do buzi, ślini się strasznie i marudny do tego bardzo - cokolwiek nie tak, to płacz![]() ![]() mrożonego najczęściej używam, to rozmrażam i potem do smaku pieprz, sól, czosnek. Czasem jakiś serek/jogurt/śmietana. a ostatnio parę razy skorzystałam z sosu Knorra do szpinaku i fajny jest. Również jako sos do zapiekanek, mięska itd. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
_________________________ ________ zjadłam 3 kanapki i mi się smutno zrobiło, bo chciałabym jeszcze, a nie ma więcej chleba ehh... jutro powtórka![]() a tak dzisiaj załapałam dołka, że z jednym dzieckiem sobie nie radzę, to głupia sprawiam sobie tak szybko drugie. I jeszcze dzisiaj wznowiłam sadzanie synka na nocniku, bo pediatra mnie opr, że nie woła... ale dzisiaj ani razu nie wyszło, tylko go co chwilę przebierałam moim zdaniem on nie czuje, kiedy będzie chciał... albo za leniwy jest... no nic... dam mu czas do poniedziałku, jak nic nie ruszy, to odczekam do kwietnia/maja.
|
|
#1524 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Ale mi się ryczeć chce, no jakaś masakra. Mój TŻ był na rehabilitacji 3 tygodnie, nie widzieliśmy się wcale, ran na chwilę. Dziś wrócił i co? Mieszkamy u teściów, a On stwierdził, że musi popracować (bo tu niby nagle nie może) i pojechał do naszego nowego mieszkania. Spytał się, czy jadę z nim, a że nie chciałam, tam jest masa kurzu po remoncie i nie widziałam celu, skoro miał zamiar pracować, to miałam się patrzeć w sufit? Ech, a myślałam, że wtulę się w niego i usnę. A tak został mi sernik, i tak jestem gruba to trudno, nażrę się sernikiem i obejrzę jakieś głupie kabarety. Masakra noooo Faceci
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh... muszę jeszcze mężowi guziki w kurtce przesunąć
![]() swoją nową kurtkę też bym może od razu zrobiła, bo ma być ciepło, nie wiem czy w płaszczu się nie ugotuję
|
#1526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1527 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestę
![]() Ledwo żyję ale jestę bom uzależniona ![]() Zabawa przednia, już po konkursach i jedzonku i kąpieli , laseczki szaleją u góry a mój tż trzyma dyżur w razie czego. Ja odpoczywam w łóżeczku już bo nogi mi spuchły niemiłosiernie ![]() Śmiechu co niemiara było powiem wam przy zabawie z torbą, a mianowicie gra sobie muzyka, dziewczyny siedzą na podłodze i podają sobie torbę, kiedy przestaje grać muzyka wyciągają ręką z torby np. gacie typu bokserki i zakładają, albo stanik, koszula męska, czapka zimowa, stringi . Szczerze to popuściłam w majtki ze śmiechu Padam na twarz ale zabawa się udała tak myślę . Idę was ponadrabiać
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#1528 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Bo ma dużo do nadrobienia przez tę nieobecność, ale ja też jestem do nadrobienia. Nic mu nie powiem, jestem taka zła, że miałam mu ochotę powiedzieć, żeby sobie siedział i pracował do lipca. Poradzę sobie, smutno mi trochę i tyle. A chciałam mu pokazać wózek jaki wybrałam i w ogóle, żeby pogłaskał po brzuszku, ale nie... Spytał tylko, czy małe się rusza tam. Nie jest bardzo wylewny, ale zazwyczaj bywał czulszy. Jak się dowiedział, że jestem w ciąży to się popłakał, umie okazywać miłość. Ogarnie się pewnie za kilka dni i będzie chciał naprawić, ale przecież nie da się straconego czasu naprawić. A na dodatek moje rozstrojenie emocjonalne daje się we znaki
|
|
#1529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja tez mam spadek nastroju pierwszy raz podczas ciazy a to dlatego ze bylam na zakupach wczoraj i w przymierzalni wygladalam jak wieloryb
dobiegam 80kg wiec mam wszystko duze plus brzuch. Ech gdzie te moje 70-72kg ktore lubilam i ciuchow moglam nakupowac fajnych na peczki a teraz tak mi sie plecy obtłusciły jakos ze stanik mi sie wzyna fuj przepraszam ze tak obrazowo. Taka jakas rozlana jestem i z szafy niewiele pasuje bo nawet jak bluzki byly luzniejsze dolem jakies koszulowe to cycki urosły i te bluzki o ile dobre dolem to w cyckach sie nie dopinaja. Buu to sie wyzaliłam.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

płeć określona już an 100 % 
ale fajnie, też chcę jużżżżż... a o ile Ci się zmienił termin od tego początkowego?

porządnego kopniaka dostałam raz - jakiś tydzień temu jak się wystraszyłam oglądając film a potem tylko takie blizej nie określone odczucia.

Gratulacje udanej wizyty i córeczki
Chyba, że dziewczyny już padły po Piccolo. 

ide nadrobić zaległości w czytaniu
ehh... jutro powtórka