|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Cytat:
|
|
|
|
|
#1562 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
O widzisz, ja też poluję na okazje
Też mam łóżeczko, zupełnie fartem, bo zadzwoniła znajoma znajomej, skądś tam wiedziała, że powiększy nam się familia i spytała czy nie chcemy, bo ona ma niemalże nowe, używane sporadycznie u teściów, a musi opróżnić mieszkanie i rozdaje meble. Tak więc łóżeczko mamy! A co do ubranek, to kupiłam dopiero tylko body na 56 i nic więcej i mówię mojemu M, że czas się zacząć rozglądać, a On do mnie, że jak to, przecież jak się urodzi, to się kupi wszystko np. urodzi się w czwartek, On zobaczy co do buzi pasuje (bo przecież nie wszystkie noworodki są takie same) i w piątek pojedzie kupić. Byłam w takim szoku, ja wiem, że to jego pierwsze dziecko i facet nie ma pojęcia, ale żeby takie farmazony pleść, to trzeba być z innej planety W poniedziałek idę na połówkowe, potwierdzimy czy to facet i biorę się za wyprawkę
|
#1563 |
|
Zadomowienie
|
hmm no to są faceci mój M mimo że to 3 dziecko tak samo twierdzi jak przyjadę w sierpniu to wszystko kupie wrrrr Faceci ja na razie z ubrankami czekam na płeć
|
|
|
|
#1564 |
|
Zadomowienie
|
Oj dziewczyny nie miałyście litości, ponad 200 postów do nadrobienia, chyba to zrobię jak położę małą na noc spać...
Matylusia dziś lepiej, spała do 9:20 ![]() Wrzucam Wam moje lumpkowe łowy, bo generalnie siedzę i je przeglądam cały czas bo były na wagę ,reszta była na wycenie w granicach 4-11zł. Wogóle te rzeczy są jak nowe, kocham tego lumpka, a jest oooogromny, wczoraj miałam mało czasu ale jeszcze tam zajrzę.. ![]() Idę ogarniać, chawirę w między czasie będę Was podczytywać i odrabiać wczorajszą pracę domową Cmok |
|
|
|
#1565 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój jak ostatnio co weekend wyszedł do kolegi, ale jakoś mnie to nie rusza, bo mam wieczór dla sibie, no i niech sobie korzysta póki może - w tygodniu ma ciągle coś do pracy do zrobienia, a jak będzie druga dzidzia, to już nic wieczorami nie wyjdzie ![]() Cytat:
super mamusia jesteś![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() _________________________ _ Bry u nas też cudna pogoda, byliśmy na spacerku, teraz Timo się bawi - kolejny już dzień bez drzemki w dzień :/ no cóż... zaraz wstawiam zupkę, bo synuś zażyczył sobie pomidorówkę + budyń na deser pranie się suszy na balkonie, no i porobiłam właśnie przelewy za rachunki - dopiero 1-wszy, a ja już biedna jestem :P No, ale standardowo po wypłacie robię zaplanowane zakupy, płacę rachunki i to co zostaje musi wystarczyć :P
|
|
#1566 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze sinieją mi od kilku dni i drętwieją palce u rąk nie wiem od czego
|
|
|
|
#1567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będę musiała się za to zabrać przy okazji wizyty u niego żeby zobaczyć jaki rozmiar teraz kupować
|
|
|
|
|
#1571 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ten epidural to zewnątrzoponowe? Doczytałam już że chyba tak, ja mam ciary jak o tym myślę... Już kiedyś pisałam że boję się cesarki strasznie a to właśnie ze względu na koniecznosć wkłucia w kręgosłup... Nie daj Bóg, wolę rodzić w bólach 20 godzin... Ten typ tak ma ![]() Cytat:
ale wolę określenie cud natury ![]() eskrina mam to samo z moim ginem, to już trochę jak członek rodziny, nie wyobrażam sobie chodzić do kogoś innego... jak idę na wizytę to nostress i uwielbiam jego poczucie humoru trzeba być czujnym, bo jak żartuje to ma grobową minę Ostatnio jak mu mówiłam że przełożono mi termin usg prenatalnego ze względu na stan zdrowia lekarza przeprowadzającego badanie.. on na to: "pewnie zapił" ja na niego takie oczy "no co się Pani dziwi, przecież to choroba zawodowa".... także tego ![]() dusia Wy to tacy szaleni jesteście, ale lubię ludzi z luźnym podejściem do życia, łatwiej tak ![]() ![]() Edit: doczytałam o martwych ciążach... Bardzo współczuję ![]() Co do studentów ja tam bym ich wpuściła, niech się uczą może to dlatego że zawsze na studiach dawałam ściągać?
Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-03-01 o 16:22 |
||
|
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie sobotnio dzis humor lepszy bo kupilam dwie bluzeczki dla siebie haha jak to babie niewiele do szczescia potrzeba
w new looku szalona wyprzedaz wiec grzechem bylo nie isc
|
|
|
|
#1573 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
także szczerzę Ci współczuję, ale ważne, że już masz to za sobą![]() Cytat:
ciuszki już mam, kilka tetrówek, ręcznik z kapturkiem i butelki TT ostatnio zakupiłam i to wsio przeraża mnie ilość tych rzeczy jeszcze do kupienia![]() ____ Jaki tu spokój idę na obiado-kolację i poleniuchować przed tv![]() do później brzuchatki
Nasze Szczęście "Tam jest Ci najlepiej, wiem. Cicho... ciepło... ciemno... I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną. Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia. A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia." |
||
|
|
|
#1574 |
|
Raczkowanie
|
Czesc, ja to chyba nigdy nie dam rady za wami nadążyć i wbić sie w temat
![]() Z serduszkiem mojej malutkiej wszystko ok ![]() Piękne te wasze zakupy A babcia jest tak podekscytowana ze zostanie prababcią ze chce juz mi wszystko kupować, wózek, łozeczko, wanienkę i ciągle mnie pyta czy juz wybrałam a ja mówię ze jeszcze pelno czasu :p Hmm może coś z krążeniem?
http://www.suwaczki.com/tickers/hchyxzkrkh3xnodc.png Edytowane przez Samarqa Czas edycji: 2014-03-01 o 17:14 |
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Dobrze, ze weekend to nie ma nadrabiania 10 str ![]() dusia bardzo wspolczuje ![]() malwiska wspoczuje tych zakupow w castoramie, chyba za malo na nich jest skarg, skoro laske robia ze przychodza do klienta i to jeszcze trzeba samemu ich szukac ![]() caramel to to nie ja pisalam o terminie porodu z usg, ale nic to ![]() bambusiek troche zdziwilam sie podejsciem pediatry do sikania w pieluchy twojego synka, przeciez on ledwo dwa lata skonczyl byc moze chodzi o to ze juz wczesniej byl odpieluchowany prawie, ale slyszalam wlasnie ze dzieci potrafia wracac do pieluch i raczej na sile nie ma sensu z tym walczyc.Moja corka za miesiac konczy 2 lata i na razie nie widze aby byla gotowa, choc chcialabym aby juz wolala bo jest madra dziewczynka i wszystko mowi calymy zdaniami bez problemu, wiec tylko jej gotowosc i chec jest potrzebna Moze ja powinnam ja jakos zachecic, pomoc? Mamuski macie jakies pomysly? Na nocniku siada w ramach relaksu ![]() debesciara fajne lowy ![]() Ja sie nie balam uklucia w kregoslup jako samego uklucia, tylko bolu przy tym zabiegu, ale w momencie wklucia to juz bylo mi wszystko jedno i bardziej juz chyba nie moglo nic bolec, wiec leki odeszly w sina dal. Poza tym najpierw chyba robia znieczulenie miejscowe tam, a potem to glowne wklucie. Dziwne ze w bolach nie przystalas na taka mozliwosc (jesli mialas).No i jestem po zakupkach, jak zwykle szczesliwa ![]() Kilka perelek W cenie 1 lub 3f
Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2014-03-12 o 06:22 |
|
|
|
#1576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Takie zupełnie miękkie nawet bez druta?Potem był hit z majtkami. Tż mnie ochrzanił, że nie mam mu dziecka uciskać i kupić jakieś luźniejsze. Typowo ciążowe są. Ok. No ale czy ja naprawdę muszę chodzić w gaciach aż po cycki? Kupiłam jakieś 2 pary zwykłych tylko xxl I tak bym mogła opowiadać... |
|
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
samarqa i agnes ciesze sie, ze jestescie w lepszych humorach
elcia czekamy na wiesci po usg
|
|
|
|
#1578 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale teraz chyba zacznę kupować wszelkie higieniczne rzeczy do pielęgnacji i mniejsze rzeczy typu butelki, smoczki itp., może zakupię też laktator i nianię el. z droższych rzeczy i ewentualnie część kosmetyków i chemii typu proszek... i z tym wszystkim zamierzam polować na marketowe promocje... na koniec zostawiam wózek ze względu na gwarancję i większe rzeczy typu wanienka, przewijak, materac itp. (bo łóżeczko biorę od znajomej) jak już będę miała ogarnięty pokój... Nie wiem czy to dobry plan ale tak mi wygodnie "logistycznie" ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
svelta stanik na zanik pokarmu??
A powaznie, to nie wiem czy sa biustonosze ciazowe, to chyba kazda dobiera sobie jakis wygodniejszy, bardziej mieki, ew.wiekszy dla siebie i tyle. Bo do karmienia to juz te z odpinana klapka, mozna nosic w ciazy, ale w sumie po co... Majtki to wiadomo sa ciazowe i nie musza byc takie pod biust, moga byc pod brzuch. |
|
|
|
#1580 |
|
Zadomowienie
|
człowiek uczy się na błędach i traumach ale końcu czas się podnieść i żyć dalej
|
|
|
|
#1581 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zauwazylam, ze sporo uzywek dziewczyny kupuja "z Anglii" ale nie wiem czy tam sie zaopatrujesz
|
|
|
|
|
#1584 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A teraz noszę już taki do karmienia. Kupiłam jeden, lekko luźniejszy więc jakby mój biust chciał jeszcze rosnąć ( jedyny beżowy ma brązowe ramiączka i jakieś tasiemki na miseczkach---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1585 | |
|
Rozeznanie
|
U nas jest jedna pseudobraffiterka, w dodatku ceny są tam dosłownie kosmiczne
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
svelta moze poszukaj majtek na allegro jakichs podobnych, tam jest wszystko
![]() Biustonosze nosze lekko usztywniane, tylko 2 rozmiary wieksze, te od karmienia chyba jeszcze za duze, chociaz musze przymierzyc ![]() Mam wrazenie, ze moje piersi sa bardziej gotowe do karmienia jak w pierwszej ciazy... ciagle bolace, czasem az gorace i ciagle sterczace sutki, boje sie nacisnac
|
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
svelta ja staniki nosze takie jak sprzed ciazy tylko wieksze kupilam czyli twarda miseczka i drut pod. Majciochy nosze pod brzuchowe te zaciagane na brzuch mnie obrzydzaja. Moze kup sobie bawelniane figi one nie beda gniotly nawet jak na brzuch najda.
rybka no poprawil sie bo wynioslam lupy z new looka fajnevprzeceny zrobili Co do ciuszkow do dziecia to kupuje narazie na promocjach ale nie mam za duzo pare body jakies niedrapki kurcze ja sie motam z rozmiarem nie wiem narazie wzielam na 62 mniejszych wezme cos ale niewiele chyba najwyzej tz dokupi jak sie malutki dziec urodzi |
|
|
|
#1588 |
|
Zadomowienie
|
eskrina - zależy jeszcze pod który zus podlegasz - sprawdzają w każdym ale w jednym sprawdzą Cię i nic się nie dzieje a w innym każda taka sprawa idzie do sądu -i to wiem z bezpośredniego źródła -też będę mieć kontrolą ale dopiero od kwietnia idę na zwolnienie, więc Ty pierwsza będziesz -daj znać czy i po jaki dokładnie czasie dostałaś pieniążki -ja kontrolę prawdopodobnie będę mieć maj-czerwiec
Samarqa - gratuluje dziewczynki i trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło malwiska - kobieto gdzie ty masz duży brzuch ?! szczupła jesteś/ byłaś przed ciążą ! agnes -tanie te body kupiłaś - opłacało się Eydrith - nie chcę straszyć ale mi ta bezsenność zamiast się zmniejszać to się powiększała do samego końca ciąży -za to potem to miałam spanie - tylko, że mały nie pozwalał ![]() Vegetka - znieczulenie - jak najbardziej a jakie miałaś okresy ? znaczy bardzo bolące ? bo to jest taki ból właśnie -ja miałam straszne - no i ten ból przy porodzie był dla mnie podobny - i po tym pierwszym porodzie okresy mam dużo łagodniejsze -zwykły ibuprom wystarczy bambusiek - wsþółczuję - dla mnie ten okres kiedy mały przestawał spać w dzień też był ciężki - a do tego te ząbki u Was poród w domu - nigdy w życiu :/ za bardzo bałabym się, ze coś pójdzie nie tak -poprzednim razem gdybyśmy nie byli w szpitalu to nie wiem jak to by się skończyło do szpitala 35 km i nigdy bym nie ryzykowałaFame - weźcie mnie ze sobą na wesele co ? ![]() debesciara - buziaki i zdrówka dla Matyldy i proszę Cię bardzo pisz mi zaraz gdzie jest ten lumpek bo ja też chcę do niego ! ale miałam koszmarny dzień wczoraj -nawet nie chce już o tym pisać ale wieczorem to już myślałam, żeby do jakiegos lekarza jechać tak się wystraszyłam - dobrze, że z tż poszłam pod prysznic bo dwa razy wylądowałabym na podłodze dziś lepiej jutro musze jechać na zakupy i strasznie mi się nie chce bo to zakupy firmowe ![]() a w poniedziałek połówkowe, we wtorek wizyta idę robic kolację witam nowe mamusie !!!! |
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
A wlasnie zauwazylam ostatnio, ze ten rozmiar 0-3 to jest 62cm
![]() A Newborn 50, wiec nie ma u nas 56? Ja raczej nie kupowalam newborn, wiec wiekszosc bedzie za duza...:/ |
|
|
|
#1590 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

Też mam łóżeczko, zupełnie fartem, bo zadzwoniła znajoma znajomej, skądś tam wiedziała, że powiększy nam się familia i spytała czy nie chcemy, bo ona ma niemalże nowe, używane sporadycznie u teściów, a musi opróżnić mieszkanie i rozdaje meble. Tak więc łóżeczko mamy! 
Cmok 
Faceci 

super mamusia jesteś

No pięknie... Ja mam termin na 5.07 a linii nie mam. Pępek nie wyszedł, linii nie ma, cycki nie urosły... No wybryk natury normalnie, wybryk natury
"no co się Pani dziwi, przecież to choroba zawodowa".... także tego 
także szczerzę Ci współczuję, ale ważne, że już masz to za sobą
byc moze chodzi o to ze juz wczesniej byl odpieluchowany prawie, ale slyszalam wlasnie ze dzieci potrafia wracac do pieluch i raczej na sile nie ma sensu z tym walczyc.