Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-01, 11:46   #1561
dusia_tcv
Zadomowienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Cytat:
Napisane przez eskrina Pokaż wiadomość
Wyniki mam lekko poza normą, ale mój gin powiedział, że ok, a endokrynolog kazała zrobić dokładniejsze badania i w tym tygodniu porobię. Zobaczymy.

Oj 1 marca, wiem, że do maja szmat czasu, ale przecież szybko zleci zobaczysz. Przed chwilą dopiero się dowiedziałyśmy, że jesteśmy w ciąży, a tu już połowa za nami
Dokładnie połowa za nami la już mam łóżeczko ogólnie zestaw wart 600zł zapłaciłam 150:p ale to z licytacji allegro hehe
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 11:58   #1562
eskrina
Przyczajenie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

O widzisz, ja też poluję na okazje Też mam łóżeczko, zupełnie fartem, bo zadzwoniła znajoma znajomej, skądś tam wiedziała, że powiększy nam się familia i spytała czy nie chcemy, bo ona ma niemalże nowe, używane sporadycznie u teściów, a musi opróżnić mieszkanie i rozdaje meble. Tak więc łóżeczko mamy!

A co do ubranek, to kupiłam dopiero tylko body na 56 i nic więcej i mówię mojemu M, że czas się zacząć rozglądać, a On do mnie, że jak to, przecież jak się urodzi, to się kupi wszystko np. urodzi się w czwartek, On zobaczy co do buzi pasuje (bo przecież nie wszystkie noworodki są takie same) i w piątek pojedzie kupić. Byłam w takim szoku, ja wiem, że to jego pierwsze dziecko i facet nie ma pojęcia, ale żeby takie farmazony pleść, to trzeba być z innej planety W poniedziałek idę na połówkowe, potwierdzimy czy to facet i biorę się za wyprawkę

Wojtek 09.07.2014
eskrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 12:08   #1563
dusia_tcv
Zadomowienie

hmm no to są faceci mój M mimo że to 3 dziecko tak samo twierdzi jak przyjadę w sierpniu to wszystko kupie wrrrr Faceci ja na razie z ubrankami czekam na płeć
Stary 2014-03-01, 12:10   #1564
debesciara
Zadomowienie

Oj dziewczyny nie miałyście litości, ponad 200 postów do nadrobienia, chyba to zrobię jak położę małą na noc spać...

Matylusia dziś lepiej, spała do 9:20 ale w nocy była podbudka na nurofen niestety... Dziś rano jest już znacznie lepsza, temperatura też nie najwyższa, max 37,3, więc jestem dobrej myśli

Wrzucam Wam moje lumpkowe łowy, bo generalnie siedzę i je przeglądam cały czas Wydałam 100zł ale caaała ogromna siata rzeczy, jeszcze do tego kilka ciuszków dla Matylki Za obydwa śpiworki, jeden z bodziaków i jeden z pajacyków zapłaciłam łącznie 7zł bo były na wagę ,reszta była na wycenie w granicach 4-11zł. Wogóle te rzeczy są jak nowe, kocham tego lumpka, a jest oooogromny, wczoraj miałam mało czasu ale jeszcze tam zajrzę..

Idę ogarniać, chawirę w między czasie będę Was podczytywać i odrabiać wczorajszą pracę domową Cmok
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_8204.jpg (42,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8206.jpg (47,0 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8207.jpg (52,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8209.jpg (51,2 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8210.jpg (70,2 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8211.jpg (35,0 KB, 16 załadowań)
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 12:33   #1565
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eskrina Pokaż wiadomość
Ale mi się ryczeć chce, no jakaś masakra. Mój TŻ był na rehabilitacji 3 tygodnie, nie widzieliśmy się wcale, ran na chwilę. Dziś wrócił i co? Mieszkamy u teściów, a On stwierdził, że musi popracować (bo tu niby nagle nie może) i pojechał do naszego nowego mieszkania. Spytał się, czy jadę z nim, a że nie chciałam, tam jest masa kurzu po remoncie i nie widziałam celu, skoro miał zamiar pracować, to miałam się patrzeć w sufit? Ech, a myślałam, że wtulę się w niego i usnę. A tak został mi sernik, i tak jestem gruba to trudno, nażrę się sernikiem i obejrzę jakieś głupie kabarety. Masakra noooo Faceci

mój jak ostatnio co weekend wyszedł do kolegi, ale jakoś mnie to nie rusza, bo mam wieczór dla sibie, no i niech sobie korzysta póki może - w tygodniu ma ciągle coś do pracy do zrobienia, a jak będzie druga dzidzia, to już nic wieczorami nie wyjdzie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Jestę
Ledwo żyję ale jestę bom uzależniona od was
Zabawa przednia, już po konkursach i jedzonku i kąpieli , laseczki szaleją u góry a mój tż trzyma dyżur w razie czego. Ja odpoczywam w łóżeczku już bo nogi mi spuchły niemiłosiernie
Śmiechu co niemiara było powiem wam przy zabawie z torbą, a mianowicie gra sobie muzyka, dziewczyny siedzą na podłodze i podają sobie torbę, kiedy przestaje grać muzyka wyciągają ręką z torby np. gacie typu bokserki i zakładają, albo stanik, koszula męska, czapka zimowa, stringi . Wygrywa ta, która ma najmniej rzeczy na sobie . Szczerze to popuściłam w majtki ze śmiechu
Padam na twarz ale zabawa się udała tak myślę . Idę was ponadrabiać
super super mamusia jesteś

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Hej! Melduje się tylko na chwilkę. Matylka moja bez zmian gorączkuje.. ale nie wymiotowala już na szczęście, pediatra kazał zabijać gorączkę i czekać czy coś się z tego rozwinie.
zdrówka dla M.

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Niczym się nie przejmuj, niektóre dzieci potrzebują trochę więcej czasu. Mój jest 9 miesięcy starszy od Twojego i zdarza mu się jeszcze zrobić kupę w majtki. Za późno zawoła, że mu się chce (generalnie rzadko sam woła kupę, sami widzimy, kiedy mu się chce). Siku woła bez problemu, ale to też nauczyliśmy sposobem. Na nocnik nie lubił siadać, więc zrobiliśmy mu zabawę w sikanie do wiaderka (mamy takie małe po kilogramowym serze do sernika). Nie dość, że mniej roboty niż z sadzaniem, to jeszcze może sobie popatrzeć jak sika (podkradłam ten pomysł od znajomej ). Poza tym w lecie łatwiej nauczyć, nawet jak się zesika, to nie kłopot, a bez pieluchy to będzie od razu czuł dyskomfort. Także nie przejmuj się i najwyżej poczekaj, aż się zrobi cieplej. Pediatrą się nie przejmuj, one wszystkie są takie mądre.
A tak na marginesie to powiem Ci jeszcze, że mam znajomą, której ponad czteroletnia córka nosi pieluchy, bo nie woła, a mamie nie chce się latać i uczyć
dzięki, u nas problem też z tym, że mając 1,5 roku pieluchę miał tylko na spanie i to najczęściej suchą, a potem nagle nocnik, to samo zło i nie chciałam go siłą przekonywać, że tak nie jest.

Cytat:
Wrzucam Wam moje lumpkowe łowy, bo generalnie siedzę i je przeglądam cały czas Wydałam 100zł ale caaała ogromna siata rzeczy, jeszcze do tego kilka ciuszków dla Matylki Za obydwa śpiworki, jeden z bodziaków i jeden z pajacyków zapłaciłam łącznie 7zł bo były na wagę ,reszta była na wycenie w granicach 4-11zł. Wogóle te rzeczy są jak nowe, kocham tego lumpka, a jest oooogromny, wczoraj miałam mało czasu ale jeszcze tam zajrzę..
Śliczne
_________________________ _
Bry

u nas też cudna pogoda, byliśmy na spacerku, teraz Timo się bawi - kolejny już dzień bez drzemki w dzień :/ no cóż...

zaraz wstawiam zupkę, bo synuś zażyczył sobie pomidorówkę + budyń na deser pranie się suszy na balkonie, no i porobiłam właśnie przelewy za rachunki - dopiero 1-wszy, a ja już biedna jestem :P No, ale standardowo po wypłacie robię zaplanowane zakupy, płacę rachunki i to co zostaje musi wystarczyć :P
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 14:34   #1566
dusia_tcv
Zadomowienie

Kurcze sinieją mi od kilku dni i drętwieją palce u rąk nie wiem od czego
Stary 2014-03-01, 15:15   #1567
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
elcia trzymam kciuki żeby maleństwo się ujawniło

malwiska nie stresuj się tylko za bardzo w castodramie

Nautiz mogę trochę ubrań do Ciebie podrzucić? bo u mnie się nie mieszczą

Korzystając ze słoneczka pakujemy zwierzę i jedziemy nad morze pospacerować
Za późno.... byłam czekałam na ddrzwi prysznicowe 20min, a później chciałam od tego samego gościa deszczownice więc poszedł po drabinę i przyszedł po 15 min. Powiedziałam tz ze specjalnie włączyłam stoper aby widział jak wkurza mnie czekanie.... w ogóle poszliśmy i nikogo na dziale nie było i tz łazil i się pytał każdego czy nie jest z tego działu, przyszedł i mówi ze pytał się 3 i każdy byl z innego działu. Podeszłam do jakieś pracownicy i powiedziałam żeby poszukala tego gościa z działu bo skąd mam wiedzieć jak on wygląda, od razu zaznaczylam ze kolejka w kasie i przy fv wiec nie mam gdzie iść żeby go zawolali. Byłam taka wściekła ze jak wejdę tam następnym razem to wszyscy pracownicy uciekną

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-03-01, 15:24   #1568
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Za późno.... byłam czekałam na ddrzwi prysznicowe 20min, a później chciałam od tego samego gościa deszczownice więc poszedł po drabinę i przyszedł po 15 min. Powiedziałam tz ze specjalnie włączyłam stoper aby widział jak wkurza mnie czekanie.... w ogóle poszliśmy i nikogo na dziale nie było i tz łazil i się pytał każdego czy nie jest z tego działu, przyszedł i mówi ze pytał się 3 i każdy byl z innego działu. Podeszłam do jakieś pracownicy i powiedziałam żeby poszukala tego gościa z działu bo skąd mam wiedzieć jak on wygląda, od razu zaznaczylam ze kolejka w kasie i przy fv wiec nie mam gdzie iść żeby go zawolali. Byłam taka wściekła ze jak wejdę tam następnym razem to wszyscy pracownicy uciekną

Hmmm prawdziwa kurcze wyprawa dobrze że ja w nomi robię zakupy zamawiam co potrzebuje a mąż tylko jedzie i odbiera bo to czekanie wołanie przez głośnik jest na prawdę irytujące ale masz już to za sobą
Stary 2014-03-01, 15:36   #1569
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Hmmm prawdziwa kurcze wyprawa dobrze że ja w nomi robię zakupy zamawiam co potrzebuje a mąż tylko jedzie i odbiera bo to czekanie wołanie przez głośnik jest na prawdę irytujące ale masz już to za sobą
Oj takie zakupy doprowadzają mnie do szału... ale masz racje, mam to już za sobą.

Stary 2014-03-01, 16:07   #1570
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
bodziak z autkiem i szary rampers z napisem Ja mam już za dużo ciuszków przyznaję bez bicia... Nawet nie wiem ile łącznie bo co przyjdzie paka z allegro (ja tam namiętnie kupuję) to eksmituję do domu tża póki tutaj dla dzidzia nie zrobimy tymczasowego pokoiku. A u mnie już nic się nie mieści. Mam u siebie tylko kilka nóweczek sklepowych, a też bym pooglądała i poukładała wszystko chętnie Będę musiała się za to zabrać przy okazji wizyty u niego żeby zobaczyć jaki rozmiar teraz kupować A jak mam kupić laktator, butelki, smoczki, pieluchy, kosmetyki i wyprawkę do szpitala to mnie mdli i mi żal kasy
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 16:10   #1571
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość

a TŻ mi opowiadał że wczoraj jak zasnęłam to zaczął prowadzić rozmowę z małą ponoć spałam jak zabita, a mała szalała, odstukiwała jak do niej pukał itp kolana mi miękną jak on sie tym tak zachwyca
O jaki słodziak... mój to tylko jak mu powim rękę przyłoży, mówi że nic nie czuje i się zniechęca... ale żeby jeszcze na śpiocha bez mojej obecności sobie z nienarodzoną gadał... szok! Coś czuję, że będzie córunia tatusia pełną.. buzią

Ten epidural to zewnątrzoponowe? Doczytałam już że chyba tak, ja mam ciary jak o tym myślę... Już kiedyś pisałam że boję się cesarki strasznie a to właśnie ze względu na koniecznosć wkłucia w kręgosłup... Nie daj Bóg, wolę rodzić w bólach 20 godzin... Ten typ tak ma

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
No pięknie... Ja mam termin na 5.07 a linii nie mam. Pępek nie wyszedł, linii nie ma, cycki nie urosły... No wybryk natury normalnie, wybryk natury
Mam tak samo ale wolę określenie cud natury

eskrina mam to samo z moim ginem, to już trochę jak członek rodziny, nie wyobrażam sobie chodzić do kogoś innego... jak idę na wizytę to nostress i uwielbiam jego poczucie humoru trzeba być czujnym, bo jak żartuje to ma grobową minę Ostatnio jak mu mówiłam że przełożono mi termin usg prenatalnego ze względu na stan zdrowia lekarza przeprowadzającego badanie.. on na to: "pewnie zapił" ja na niego takie oczy "no co się Pani dziwi, przecież to choroba zawodowa".... także tego

dusia Wy to tacy szaleni jesteście, ale lubię ludzi z luźnym podejściem do życia, łatwiej tak
Edit: doczytałam o martwych ciążach... Bardzo współczuję

Co do studentów ja tam bym ich wpuściła, niech się uczą może to dlatego że zawsze na studiach dawałam ściągać?

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-03-01 o 16:22
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 17:02   #1572
agnes208
Zakorzenienie

Witam sie sobotnio dzis humor lepszy bo kupilam dwie bluzeczki dla siebie haha jak to babie niewiele do szczescia potrzeba w new looku szalona wyprzedaz wiec grzechem bylo nie isc
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 17:08   #1573
roksanka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość

Oj też nie cierpię jeździć tam na zakupytakże szczerzę Ci współczuję, ale ważne, że już masz to za sobą

Cytat:
Napisane przez wisienka1000 Pokaż wiadomość
bodziak z autkiem i szary rampers z napisem Ja mam już za dużo ciuszków przyznaję bez bicia... Nawet nie wiem ile łącznie bo co przyjdzie paka z allegro (ja tam namiętnie kupuję) to eksmituję do domu tża póki tutaj dla dzidzia nie zrobimy tymczasowego pokoiku. A u mnie już nic się nie mieści. Mam u siebie tylko kilka nóweczek sklepowych, a też bym pooglądała i poukładała wszystko chętnie Będę musiała się za to zabrać przy okazji wizyty u niego żeby zobaczyć jaki rozmiar teraz kupować A jak mam kupić laktator, butelki, smoczki, pieluchy, kosmetyki i wyprawkę do szpitala to mnie mdli i mi żal kasy
Ja to nie wiem za co najpierw się zabrać ciuszki już mam, kilka tetrówek, ręcznik z kapturkiem i butelki TT ostatnio zakupiłam i to wsioprzeraża mnie ilość tych rzeczy jeszcze do kupienia

____
Jaki tu spokój idę na obiado-kolację i poleniuchować przed tv

do później brzuchatki

"Tam jest Ci najlepiej, wiem.
Cicho... ciepło... ciemno...
I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną.
Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia.
A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia."
roksanka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 17:11   #1574
Samarqa
Raczkowanie

Czesc, ja to chyba nigdy nie dam rady za wami nadążyć i wbić sie w temat
Z serduszkiem mojej malutkiej wszystko ok

Piękne te wasze zakupy Ja mam tylko jednego pajaca którego od przyjaciólki dostałam, a tak to mam jakąś blokadę na zakupy hmm...
A babcia jest tak podekscytowana ze zostanie prababcią ze chce juz mi wszystko kupować, wózek, łozeczko, wanienkę i ciągle mnie pyta czy juz wybrałam a ja mówię ze jeszcze pelno czasu :p

Cytat:
Kurcze sinieją mi od kilku dni i drętwieją palce u rąk nie wiem od czego
Hmm może coś z krążeniem?

Edytowane przez Samarqa
Czas edycji: 2014-03-01 o 17:14
Samarqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 17:12   #1575
rybka13
Zakorzenienie

Bry
Dobrze, ze weekend to nie ma nadrabiania 10 str

dusia bardzo wspolczuje

malwiska wspoczuje tych zakupow w castoramie, chyba za malo na nich jest skarg, skoro laske robia ze przychodza do klienta i to jeszcze trzeba samemu ich szukac

caramel to to nie ja pisalam o terminie porodu z usg, ale nic to

bambusiek troche zdziwilam sie podejsciem pediatry do sikania w pieluchy twojego synka, przeciez on ledwo dwa lata skonczyl byc moze chodzi o to ze juz wczesniej byl odpieluchowany prawie, ale slyszalam wlasnie ze dzieci potrafia wracac do pieluch i raczej na sile nie ma sensu z tym walczyc.
Moja corka za miesiac konczy 2 lata i na razie nie widze aby byla gotowa, choc chcialabym aby juz wolala bo jest madra dziewczynka i wszystko mowi calymy zdaniami bez problemu, wiec tylko jej gotowosc i chec jest potrzebna
Moze ja powinnam ja jakos zachecic, pomoc? Mamuski macie jakies pomysly? Na nocniku siada w ramach relaksu natomiast toaleta wie do czego sluzy, bo chocdzi tam ze mna prawie zawsze

debesciara fajne lowy
Ja sie nie balam uklucia w kregoslup jako samego uklucia, tylko bolu przy tym zabiegu, ale w momencie wklucia to juz bylo mi wszystko jedno i bardziej juz chyba nie moglo nic bolec, wiec leki odeszly w sina dal. Poza tym najpierw chyba robia znieczulenie miejscowe tam, a potem to glowne wklucie. Dziwne ze w bolach nie przystalas na taka mozliwosc (jesli mialas).

No i jestem po zakupkach, jak zwykle szczesliwa
Kilka perelek W cenie 1 lub 3f

Edytowane przez rybka13
Czas edycji: 2014-03-12 o 06:22
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 17:14   #1576
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tez mam spadek nastroju pierwszy raz podczas ciazy a to dlatego ze bylam na zakupach wczoraj i w przymierzalni wygladalam jak wieloryb dobiegam 80kg wiec mam wszystko duze plus brzuch. Ech gdzie te moje 70-72kg ktore lubilam i ciuchow moglam nakupowac fajnych na peczki a teraz tak mi sie plecy obtłusciły jakos ze stanik mi sie wzyna fuj przepraszam ze tak obrazowo. Taka jakas rozlana jestem i z szafy niewiele pasuje bo nawet jak bluzki byly luzniejsze dolem jakies koszulowe to cycki urosły i te bluzki o ile dobre dolem to w cyckach sie nie dopinaja. Buu to sie wyzaliłam.
Nie przejmuj się. Ja mam podobnie. Czuję się jak główny bohater filmu "uwolnić orkę" (czyt. czuję się jak orka). W dodatku byłam dziś na zakupach, takich dla mnie. Tylko się wkurzyłam i mnie głowa rozbolała. W moim mieście nie wiedzą co to biustonosz ciążowy. Tyle sklepów specjalizujących się w bieliźnie, a słyszałam pytania: "a to taki odpinany, do karmienia", "taki na zanik pokarmu?" Padłam jak to usłyszałam W koncu coś tam kupiłam, ale nie wiem jak będzie się sprawował. Właściwie jakie to są biustonosze ciążowe Takie zupełnie miękkie nawet bez druta?
Potem był hit z majtkami. Tż mnie ochrzanił, że nie mam mu dziecka uciskać i kupić jakieś luźniejsze. Typowo ciążowe są. Ok. No ale czy ja naprawdę muszę chodzić w gaciach aż po cycki? Kupiłam jakieś 2 pary zwykłych tylko xxl i zobaczymy jak się sprawdzą.
I tak bym mogła opowiadać...
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 17:18   #1577
rybka13
Zakorzenienie

samarqa i agnes ciesze sie, ze jestescie w lepszych humorach

elcia czekamy na wiesci po usg
Stary 2014-03-01, 17:21   #1578
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez roksanka88 Pokaż wiadomość
Ja to nie wiem za co najpierw się zabrać ciuszki już mam, kilka tetrówek, ręcznik z kapturkiem i butelki TT ostatnio zakupiłam i to wsioprzeraża mnie ilość tych rzeczy jeszcze do kupienia
ja też nie wiem ale teraz chyba zacznę kupować wszelkie higieniczne rzeczy do pielęgnacji i mniejsze rzeczy typu butelki, smoczki itp., może zakupię też laktator i nianię el. z droższych rzeczy i ewentualnie część kosmetyków i chemii typu proszek... i z tym wszystkim zamierzam polować na marketowe promocje... na koniec zostawiam wózek ze względu na gwarancję i większe rzeczy typu wanienka, przewijak, materac itp. (bo łóżeczko biorę od znajomej) jak już będę miała ogarnięty pokój... Nie wiem czy to dobry plan ale tak mi wygodnie "logistycznie"
Cytat:
Napisane przez Samarqa Pokaż wiadomość
Z serduszkiem mojej malutkiej wszystko ok
tak myślałam, całe szczęście

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
No i jestem po zakupkach, jak zwykle szczesliwa
Kilka perelek W cenie 1 lub 3f
ja też chcę na zakupy do UK jak byłam w styczniu w Londynie to były takie cudowności wtedy jeszcze nie chciałam szaleć z zakupami ale i tak kupiłam tam cudne rzeczy, zazdroszczę. Tutaj w sklepach nic mi się nie podoba i głównie kupuję na allegro
Stary 2014-03-01, 17:22   #1579
rybka13
Zakorzenienie

svelta stanik na zanik pokarmu?? Moze bandaz
A powaznie, to nie wiem czy sa biustonosze ciazowe, to chyba kazda dobiera sobie jakis wygodniejszy, bardziej mieki, ew.wiekszy dla siebie i tyle.
Bo do karmienia to juz te z odpinana klapka, mozna nosic w ciazy, ale w sumie po co...
Majtki to wiadomo sa ciazowe i nie musza byc takie pod biust, moga byc pod brzuch.
Stary 2014-03-01, 17:22   #1580
dusia_tcv
Zadomowienie

człowiek uczy się na błędach i traumach ale końcu czas się podnieść i żyć dalej
Stary 2014-03-01, 17:29   #1581
svelta
Rozeznanie

Cytat:
A powaznie, to nie wiem czy sa biustonosze ciazowe, to chyba kazda dobiera sobie jakis wygodniejszy, bardziej mieki, ew.wiekszy dla siebie i tyle.
Bo do karmienia to juz te z odpinana klapka, mozna nosic w ciazy, ale w sumie po co...
Majtki to wiadomo sa ciazowe i nie musza byc takie pod biust, moga byc pod brzuch.
Dokładnie: na zanik pokarmu. Musiałam mieć niezłą minę jak to usłyszałam. Jak będę przestawała karmić to pójdę do tego sklepu i poproszę o taki. Ciekawe co mi pokażą A ztymi majtkami to problem mam bo pod biust to mi trochę za wysoko, a pod brzuch to niewygodnie. Jakiś czas temu kupiłam w chińskim sklepie takie fajne bokserki, sięgają mi tak do pępka, są mega wygodne, bo tak jakby w ogóle gumki nie miały. Wzięłam jedne na sprawdzenie i teraz żałuję, że nie kupiłam więcej, bo już ich nie ma
Stary 2014-03-01, 17:29   #1582
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
można się wybrać po stanik do brafitterki
Stary 2014-03-01, 17:29   #1583
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
ja też chcę na zakupy do UK jak byłam w styczniu w Londynie to były takie cudowności wtedy jeszcze nie chciałam szaleć z zakupami ale i tak kupiłam tam cudne rzeczy, zazdroszczę. Tutaj w sklepach nic mi się nie podoba i głównie kupuję na allegro
A bylas w tesco? Bo wydaje mi sie ze w pl tesco maja ubranka tej fimy co Primark (early days), ale pewnie mniejszy wybor i ceny inne.
I zauwazylam, ze sporo uzywek dziewczyny kupuja "z Anglii" ale nie wiem czy tam sie zaopatrujesz
Stary 2014-03-01, 17:34   #1584
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jako ciążowe kupiłam sobie topy sportowe żeby mi było wygodnie w nich spać ale przydały się tylko na chwilę w 1 trymestrze jak bolały mnie piersi... Ale nic nie szkodzi, będą w sam raz na siłownię po ciąży.
A teraz noszę już taki do karmienia. Kupiłam jeden, lekko luźniejszy więc jakby mój biust chciał jeszcze rosnąć () to się zmieszczę. I jestem z niego mega zadowolona bo nie mieszczę się w żaden sprzed ciąży. Teraz chcę kupić jeszcze drugi ale chciałabym cały cielisty pod białe bluzki tylko nie ma z tej firmy takiego jedyny beżowy ma brązowe ramiączka i jakieś tasiemki na miseczkach

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
A bylas w tesco? Bo wydaje mi sie ze w pl tesco maja ubranka tej fimy co Primark (early days), ale pewnie mniejszy wybor i ceny inne.
I zauwazylam, ze sporo uzywek dziewczyny kupuja "z Anglii" ale nie wiem czy tam sie zaopatrujesz
Byłam w tesco ale jak na tesco jest zwyczajnie drogo u Was w Primarku bodziaki w komplecie 3f a u nas 30zł jak nie więcej bo za 30zł to i pojedynczo bywają, więc jak mam dać tyle to wolę kupić Gapa lub Next na allegro. A po lumpach nie chodzę bo nie znoszę to po pierwsze, nie wiem gdzie sa to po drugie a po trzecie w tej samej cenie wynajduję na allegro
Stary 2014-03-01, 17:37   #1585
svelta
Rozeznanie

Cytat:
można się wybrać po stanik do brafitterki
U nas jest jedna pseudobraffiterka, w dodatku ceny są tam dosłownie kosmiczne

Cytat:
Ja jako ciążowe kupiłam sobie topy sportowe żeby mi było wygodnie w nich spać ale przydały się tylko na chwilę w 1 trymestrze jak bolały mnie piersi... Ale nic nie szkodzi, będą w sam raz na siłownię po ciąży.
A teraz noszę już taki do karmienia. Kupiłam jeden, lekko luźniejszy więc jakby mój biust chciał jeszcze rosnąć () to się zmieszczę. I jestem z niego mega zadowolona bo nie mieszczę się w żaden sprzed ciąży. Teraz chcę kupić jeszcze drugi ale chciałabym cały cielisty pod białe bluzki tylko nie ma z tej firmy takiego jedyny beżowy ma brązowe ramiączka i jakieś tasiemki na miseczkach
Zobaczę jak będzie się sprawował ten, który kupiłam i jak bedzie ok to dokupię w innym kolorze. A jak nie to będę szukała czegoś innego
Stary 2014-03-01, 17:38   #1586
rybka13
Zakorzenienie

svelta moze poszukaj majtek na allegro jakichs podobnych, tam jest wszystko

Biustonosze nosze lekko usztywniane, tylko 2 rozmiary wieksze, te od karmienia chyba jeszcze za duze, chociaz musze przymierzyc
Mam wrazenie, ze moje piersi sa bardziej gotowe do karmienia jak w pierwszej ciazy... ciagle bolace, czasem az gorace i ciagle sterczace sutki, boje sie nacisnac
Stary 2014-03-01, 17:46   #1587
agnes208
Zakorzenienie

svelta ja staniki nosze takie jak sprzed ciazy tylko wieksze kupilam czyli twarda miseczka i drut pod. Majciochy nosze pod brzuchowe te zaciagane na brzuch mnie obrzydzaja. Moze kup sobie bawelniane figi one nie beda gniotly nawet jak na brzuch najda.
rybka no poprawil sie bo wynioslam lupy z new looka fajnevprzeceny zrobili

Co do ciuszkow do dziecia to kupuje narazie na promocjach ale nie mam za duzo pare body jakies niedrapki kurcze ja sie motam z rozmiarem nie wiem narazie wzielam na 62 mniejszych wezme cos ale niewiele chyba najwyzej tz dokupi jak sie malutki dziec urodzi
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 18:23   #1588
kularek
Zadomowienie

eskrina - zależy jeszcze pod który zus podlegasz - sprawdzają w każdym ale w jednym sprawdzą Cię i nic się nie dzieje a w innym każda taka sprawa idzie do sądu -i to wiem z bezpośredniego źródła -też będę mieć kontrolą ale dopiero od kwietnia idę na zwolnienie, więc Ty pierwsza będziesz -daj znać czy i po jaki dokładnie czasie dostałaś pieniążki -ja kontrolę prawdopodobnie będę mieć maj-czerwiec

Samarqa - gratuluje dziewczynki i trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło

malwiska - kobieto gdzie ty masz duży brzuch ?! szczupła jesteś/ byłaś przed ciążą !

agnes -tanie te body kupiłaś - opłacało się

Eydrith - nie chcę straszyć ale mi ta bezsenność zamiast się zmniejszać to się powiększała do samego końca ciąży -za to potem to miałam spanie - tylko, że mały nie pozwalał

Vegetka - znieczulenie - jak najbardziej a jakie miałaś okresy ? znaczy bardzo bolące ? bo to jest taki ból właśnie -ja miałam straszne - no i ten ból przy porodzie był dla mnie podobny - i po tym pierwszym porodzie okresy mam dużo łagodniejsze -zwykły ibuprom wystarczy więc teraz nie wiem jak pójdzie bo dawno tego bólu nie czułam -ale znieczulenie chcę napewno -cokolwiek byle było

bambusiek - wsþółczuję - dla mnie ten okres kiedy mały przestawał spać w dzień też był ciężki - a do tego te ząbki u Was

poród w domu - nigdy w życiu :/ za bardzo bałabym się, ze coś pójdzie nie tak -poprzednim razem gdybyśmy nie byli w szpitalu to nie wiem jak to by się skończyło do szpitala 35 km i nigdy bym nie ryzykowała

Fame - weźcie mnie ze sobą na wesele co ?

debesciara - buziaki i zdrówka dla Matyldy
i proszę Cię bardzo pisz mi zaraz gdzie jest ten lumpek bo ja też chcę do niego !

ale miałam koszmarny dzień wczoraj -nawet nie chce już o tym pisać ale wieczorem to już myślałam, żeby do jakiegos lekarza jechać tak się wystraszyłam - dobrze, że z tż poszłam pod prysznic bo dwa razy wylądowałabym na podłodze
dziś lepiej
jutro musze jechać na zakupy i strasznie mi się nie chce bo to zakupy firmowe
a w poniedziałek połówkowe, we wtorek wizyta
idę robic kolację

witam nowe mamusie !!!!
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 18:23   #1589
rybka13
Zakorzenienie

A wlasnie zauwazylam ostatnio, ze ten rozmiar 0-3 to jest 62cm
A Newborn 50, wiec nie ma u nas 56? Ja raczej nie kupowalam newborn, wiec wiekszosc bedzie za duza...:/
Stary 2014-03-01, 18:27   #1590
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
A wlasnie zauwazylam ostatnio, ze ten rozmiar 0-3 to jest 62cm
A Newborn 50, wiec nie ma u nas 56? Ja raczej nie kupowalam newborn, wiec wiekszosc bedzie za duza...:/
0-3miesiące jest od 52-62
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości