|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Miałam odpoczywać a sprzątam
![]() Qrczę wygląda na to, że łóżeczko będzie musiało stać w dużym pokoju a wszystkie rzeczy maleństwa będą u mnie w pokoiku. Nie mogę się doprosić rodziców, żeby choć jedną szufladę w pokoju zwolnili na najbardziej potrzebne drobiazgi. Wygląda na to, że będę w nocy latać z dużego pokoju do swojego pokoiku..... Aha, mam do Was pytanie za 100 pkt - gdzie, wg mojego ojca, można położyć buteleczki i szczotki do ich mycia?
#4142 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po co mam się na dzień dobry z TŻem pokłócić? ![]() Poka swoje to ja pokażę moje ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4143 |
Wtajemniczenie
|
Zaczęłam was nadrabiać i będę odpisywać na raty
![]() Edzia400 - nie martw się. U mnie w 31tc mała ważyła podobno 1100g. W czwartek idę do gina, więc się podpytam, ile urosła. Ale nie nastawiam się na znaczny skok. 1 córka urodziła się 3350g. Choć przyznam, że przez tę wagę zaopatrzyłam się w ciuszki na rozmiar 50, żeby jakoś to moje dziecko wyglądało ![]() Chyba mi się dzieć w brzuchu obrócił, bo od kilku dni sikam non-stop i nie czuję już ruchów po bokach a bardziej w pionie. Najwidoczniej nie dane mi mieć cc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4144 |
Zadomowienie
|
Teqiba potem zrobie fotkę
![]() Virginia mogłabyś odpocząć no :/. A butelki to ja w kuchni dam bo i tak trzeba myć ![]() Lutien mój mały chyba też sie odwrócił bo nie czuje dzisiaj kopania po bokach :P wg jakiś zamulony jest aż dziwne. Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4145 |
Zakorzenienie
|
Tygrysku - piękne łóżeczko, bardzo pozytywne kolorki
![]() pytałaś o gilotynkę - testowałam tylko na zwykłych kartkach xero, fajna jest opcja perforacji, bigowania, reszta ostrzy też daje radę. to taka bezpieczna alternatywa dla zwykłej dużej gilotyny z podnoszonym wielkim ostrzem, której do tej pory używałam. Ewa się pali do pomagania, próbowania, a tym sobie palców nie poodcina ![]() w wolnej chwili wypróbuję na papierze wizytówkowym. |
![]() ![]() |
![]() |
#4146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!
Ela aż mi się przypomniała moja cesarka. Piękny opis. A ja się bardziej wzruszylam porodem siostry który był kilka godzin wcześniej, jak polecialam z aparatem zaraz po jak dostała ja do kangurowania. Dla mnie też dali małego na piersi, ale już był owiniety w coś. Glaskalam go po główce a anestezjolog robił mi foty moim aparatem... zaraz potem strasznie mi się zachciało spać, z ledwoscia utrzymywalam otwarte oczy. I już zapomniałam co chciałam Wam jeszcze napisać. Gratuluję rozpoczetych nowych tygodni, zazdroszczę tych donoszonych. wysłane z fona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4148 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=blTbNPn0pV0 tylko nie zawsze łapię drugą nogę tylko podkładam przedramię pod obie nogi i do góry. Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Łóżeczko sper ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- My dzisiaj już zaliczyliśmy drugi spacer ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | ||||
Rozeznanie
|
Witam się sobotnio
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dziś padam. Pół dnia byłam na zakupach, potem myłam okna i sprzątałam a jeszcze mi zostało zakręcenie ciasta na jutro bo znajomi wpadają w odwiedziny. Cieszę sie ale wnerwia mnie to, ze nie mogę sobie czegoś odpuścić bo inaczej będę się źle czuła jak np. nie ogarnę na tip top mieszkania ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4151 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Ale p. Zawitkowski chyba ze 2 razy kupy dotknął ![]() Gratuluje spacerku ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4152 |
Zakorzenienie
|
Niezapominajka - dokładnie w łazience
![]() Ela - niestety nie, chyba że wyrzuciłabym (gdzie ![]() Ja po awanturze w domu, zryczana jak bóbr, po raz kolejny utwierdziłam się w tym, że dla każdego tutaj te dziecko to problem i że nie mogę na nikogo liczyć i w nikim nie mam wsparcia. Jest mi tak cholernie przykro (....). Nie mam pojęcia jak wychowam Niunię w tym domu (...). Wklejam Wam zdjęcia z dzisiejszych porządków: 1. Półeczka w witrynie 2. Szuflada w komodzie 3. Torba do szpitala (chociaż nie wiem nawet kto mnie tam zawiezie i przywiezie...) 4. ubranie Niuni na wyjście ze szpitala 5. suszący się ochraniacz na łóżeczko dla Niuni 6. półeczki z ciuszkami Niuni (nie wszystkie) Zwolniłam kolejną szufladę w swojej komodzie i 4 półki w witrynie na rzeczy Niusi. Straciłam całego powera...
#4153 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tez jestem ciekawa, jak ta Twoja Calineczka urosła ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę spacerków ![]() ![]() Cytat:
Miłego wieczoru ze znajomymi ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4154 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie zapomnij zjesc sledzika ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() lozeczko swietnie sie prezentuje, ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trisdom Brawo za dobrą noc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4156 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dużo masz ciuszków ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4157 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Atrapa ![]() Zaczelam nadrabiać, ale Młody wstał i zeszlo mi ze 2 godz. Zostawilam sobie na laptopie w wordzie wszystko to potem odpowiem ![]() Młody spi. Najpierw troche go dokarmilam z butelki po godzinie meczenia, potem dossal z cyca i luzik. Jeżeli ma czerwoną dupke i biale krostki jak tradzik to jest to odparzenie pieluszkowe? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4158 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4159 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Dziewczyny przepraszam nadrabiam po łebkach wasze posty. Gratuluje każdej donoszonej ciąży i udanej wizyty oraz każdego przybranego grama Ja niestety zamilkłam na forum i pewnie jeszcze to trochę potrwa ponieważ dopadł mnie baby blues i walczę z nim by nie rozwinął się w depresję poporodową. Nie sądziłam, że mnie to spotka i nie życzę tego nikomu. Wolę nie pisać przez jakiś czas niż siedzieć i marudzić poza tym nie do końca nadążam za Wami ![]() ![]() Także wybaczcie trzymam za Was mocno kciuki i podczytuje kiedy tylko mogę, ale będę się rzadziej udzielała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Liczą od terminu OM, bo mi wychodzi wg USG ponad tydzień wcześniej i jak pytałam lekarza oto, to mówił że wg OM się liczy TP i jak do tego terminu nie urodzę tj25 to 31 będę musiała się zgłosić do szpitala na wywoływanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() oł jee ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a jeśli o tygodniach mowa to ja mam pytanie - jak to się stało ze Ty z terminem na 8 jesteś na liście przed nami z 7 marca ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Trisdom ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2014-03-01 o 16:53 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja nawet bym wolala zeby wszyscy dali mi swiety spokuj ![]() Cytat:
![]() (Jestesmy nadzwyczaj cierpliwe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W chwili obecnej cwicze moja konsekwencje i probuje nie dawac Julkowi cycka co godzine, choc bardzo mu sie to spodobalo ![]() ![]() ![]() Takze prosze nie gniewajcie sie za male udzielanie sie, ale staram sie wszystko jakos ogarniac, a jak nie mam Co robic, to sie zamartwiam ![]() Gratuluje wszystkim Mamusiom przybranych gramow, donoszonych ciazy... A tym, ktore maja swoje Maluchy po zewnetrznej stronie brzuszka - przespanych nocy ![]() Dziewczyny, w ramach zamartwiania sie, kombinuje jak urzadze pokoik Julka i mam pytanie do tych posiadajacych dwa pokoje - Co robicie? Oddajecie sypialnie? Dzielicie jakos przestrzen? Jesli oddajecie dziecku sypialnie - jak bedziecie organizowaly spanie? Jakas rozkladana Sofa z funkcja spania? Inne rozwiazania? Mam dzis taka myslowe na ten temat, ze chyba pokarm ze stresu strace ![]() A propos pokarmu - u nas polozne mowia, ze laktacje podkrecaja herbatka na laktacje, karamalz (to chyba piwo karmelowe), piwo i prosecco. Wyprobowalam wszystko, u mnie najlepiej dziala to karmelowe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4165 | |
Moderator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4167 |
Zadomowienie
|
Kate trzymaj się :-* możesz się żalić ile wlezie przecież jesteśmy też grupą wsparcia nie dziewczyny?!
![]() Smaritta wlaśnie nie wszyscy liczą z OM, ja mam liczone z USG a różnica 2tyg :/ Virginia ladnie to zorganizowałaś ![]() Teqiba dzisiaj nie dam rady wrzucić fotki łóżeczka bo zwyczajnie nie mam siły na kompa wejść ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() A tak powaznie to o tej godzinie ja tez nie mialabym sily kompa odpalac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4169 |
Zadomowienie
|
Teqiba mnie od popołudnia męczą duszności i bóle głowy masakra jakiś ciężki dzień
![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4170 |
Moderator
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.