|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edzia nie martw sie, bedzie dobrze ![]() ![]() Mialam jeszcze cos napisac, ale ten artykul wybil mnie z rytmu ![]() ![]() dobranoc
![]() ![]() |
![]() |
#4082 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4083 | ||
Zadomowienie
|
Ela87 cudną masz córeczkę
![]() ![]() my mamy prawie 1.5 roku. te płaskie się super trzymają, a te jakby w powietrzem w środku wszystkie odpadły, poza autami - auta się trzymają. jutro mogę zrobić zdjęcia Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() miły chłopak w US ![]() artykuł mi się otworzył tylko początek, za resztę musiałabym zapłacić, może to i dobrze że całego nie przeczytałam... Cytat:
lamkę polecam z łagodnym światłem, żeby dzidziola za bardzo nie rozbudzać; sama muszę jakąś kupić... 3tygodnie temu zamówiłam komodę w BRW, miała być do 2 tyg, no i doopa, jak dzwonie to mi mówią, że w hurtowni nie ma i niewiadomo kiedy będzie. ![]() ![]() a ja mam koszulę w paski, bez misiów, będę gwiazdą na oddzialę ![]() muszę jakiś dres kupić, bo wszystkie moje nadają się jedynie do sprzątania... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ci dziękuje, wzruszyłam sie. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 02:07 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ---------- Jesli chodzi o kosze na pieluchy you nieceyobrszam sibiebho nie mieć. Nic nie śmierdzi. Uginać można kuedyvsie chce. Natomiast wyrzucam pieluszki Marco włożone w woreczki foliowe i zawiązane, po kilku godzinach śmierdzi z kosza, ja to czuje. Nie bede ze śmieciami latać dwa razy dziennie, o nie. U nas kosz sie sprawdza doskonale, a wkłady kupuje zawsze w promocji. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
![]() |
#4085 |
Zadomowienie
|
Jakoś słabo mi się dziś śpi :/ Cały dzień byłam zmarnowana i myślałam że jak padnę to przespie, oczywiście z przerwami na toaletę, całą noc. A tu słabo. Młoda w brzuchu się wierci niemiłosiernie i już mam cały obolały. Do tego mąż po imprezie więc strasznie głośno oddycha w porywach do chrapania. Eh... No to sobie pomarudziłam :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4086 |
Zadomowienie
|
Pisze juz z domu. Dzisiesza noc byla stresujaca- mala nie mogla ie uspokoic do 1 w nocy, ale potem zasnela mi na brzuchu i tak spalysmy 4 odziny, potem ja do kolejnego karmienia musialam obudzic. Meczy ja czkawka- Mariola, czy mam cos z tym robic? Nie chcialabym np zaby przez to lykala wiecej powietrza np.
Generalnie to zaczął mi się nawał i piersi mam jak arbuzy i do tego bardzo gorace... Staniki do karmienia to zalatwiajcie PO porodzie, chyba, ze macie juz doswiadczenie z poprzedniej ciazy. Nie dalam rady Was nadrobic, bo musze w czasie karmienia Emi ciagle korygowac i patrzec czy dobrze ssie :banghead: Buziaki z linii frontu ![]()
#4087 |
Raczkowanie
|
Witam
Ja od kilku dnia słabo śpię.. masakra podczytywałam ale nie odpisywałam bo nie miałam weny uczyłam się i męczyłąm ze złym samopoczuciem.. dzisiaj zaczynam 37 tydzień ![]() jakieś plany na ostatki macie? Miłego dnia
#4088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edzia, nie martw się, jak leżałam w szpitalu prawie większość dziewczyn rodziła maluszki poniżej 3kg aż wydawało mi sie to normą...kiedyś to się nazywało normalne dziecko, to teraz się zaczeły takie 4kg rodzić...wogóle bym nie była zaniepokojona tym faktem. Mój mały też ciągle na dole siatki, ostatnio w 39 tygodniu miał niecałe 3kg ale też nie wydaje mi się że aż tak eksplodował przez 17 dni bo ponad 600gram to na prawdę sporo skoro był ciągle taki maluśki...no kto wie... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 | ||
Moderator
|
Cytat:
Przepisy mowia ze nie wolno przewozic na siedzeniu wyposazonym w poduszke powietrzna, odlaczenie jej nie zmienia faktu ze wciaz to siedzenie jest w nia wyposazone. Cytat:
![]() Ja dzis 39tc zaczynam - za 2 tyg o tej porze moze bede po wszystkim ![]() ![]() To dzisiaj ostatki? Ja planow nie mam, hormony mi robia sieczke z mozgu - wlasnie sie zryczalam ze TZ poszedl do pracy. Juz mam dosyc tego siedzenia samej w domu ![]() ![]() ![]() Nie wiem co ze soba zrobic - nudzi mi sie. W TV nic nie ma, w internecie tez nie, nie mam z kim sie spotkac, a ile mozna sprzatac? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4090 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry :-*
Trisdom pierwsza noc jest chyba najgorsza niestety ale to przejściowe ![]() ![]() Paulina ![]() ![]() ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4092 |
Zadomowienie
|
Teqiba
![]() ![]() Ja chętnie bym posiedziała przy kompie ale coś ostatnio nie mogę za długo siedzieć bo brzuch mnie zaczyna kluć i twardnieć :/ wg ten nieszczęsny pessar już jest bardzo nisko od wejścia to ok 1cm więc coś czuję że jak gin go ściągnie to wyśle na IP :P Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękuję za wszystkie życzenia
![]() Elu - piękny opis pełen emocji, wzruszyłam się ![]() Co do pieluch, nie planuje specjalnego pojemnika, będziemy je na bieżąco wyrzucać, daleko chodzić nie musimy ![]() Za lampkę nocna robi u nas światełko przy niani elektronicznej, wystarcza. A w razie czego w pokoju młodego za kanapa, na której będę karmić mam lampę stojąca z regulacja natężenia światła, to sobie zapale do zmiany pieluchy. Wczorajszy urodzinowy dzień był naprawdę fajny. Najadlam się jak dzik, potem w domu drugi raz. Dostałam fajne prezenty, Ewcia zrobiła mi laurkę, junior brykal aż milo. Super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4094 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No w sumie moglyby mi chociaz wody odejsc - nie mam nic przeciwko ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Zadomowienie
|
Teqiba teraz we wtorek nareszcie
![]() ![]() ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4096 |
Moderator
|
To tylko 3 dni, szybko zleci
![]() Dzieki i ja tez trzymam kciuki zeby cos lekarz zadecydowal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A siostrze kol. zazdroszcze. Tez tak chce!!! ![]() No i wogóle dzień dobry ![]() Virginia super zakupy. Okazje okazji Ci się trafiły: agunia4ever finiszujesz już z urządzaniem gniazdka . ![]() Czytam dalej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4098 |
Zakorzenienie
|
Teqiba - od znajomych naszyjnik sutaszowy, od małża 2 rzeczy z oferty Tchibo dla kreatywnych - podkładkę i gilotynie, a mam jeszcze obiecana maszynkę do wycinania kolek. Takie tam gadżety do mojego hobby
![]() Jutro kolejni goście, moi rodzice i brat z rodzinka, oni pewnie tak symbolicznie, kwiaty, moze jakas kasa. A we wtorek jeszcze jedni znajomi przyjdą i mam sobie sama wybrać prezent, wiec dumam intensywnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4099 | ||||
Zakorzenienie
|
Dziękuję za komplementy odnośnie opisu
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do rzęs, to ma ciemne i długie po mnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja gdyby nie cukrzyca ciążow,to w ciąży uczyłabym się gotować. Nie potrafię, a teraz mam taką potrzebe, że chciałabym umieć gotować różne potrawy. W końcu jestem matką ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4100 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja tam zazwyczaj ciuchy lub slodycze dostaje, taze nikt sie za bardzo nie wysila ![]() Cytat:
![]() A jak tam idzie Wam podnoszenie, ubieranie i kapanie? Bo na zdjeciu widze ze chyba Ola ma to body ktorego najbardziej sie obawiam - zakladane przez glowe. A gotowanie nie jest takie trudne - wystarczy dobry przepis i samo sie gotuje ![]() ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-03-01 o 08:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4101 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kilka dni i ustalicie wlasny rytm ![]() Cytat:
![]() A z tym fotelikiem tez wlasnie tak pomyslalam jak przeczytalam, ze nie mozna wozic z przodu. Nawet na podstawce nie mozna z przodu a szkoda, bo chcialam z tylu z malenstwem siadac, a Krzysia do przodu-zadowolony by byl ![]() ![]() ![]() w ogole zepsul mi sie wczoraj odkurzacz, pozyczylam od sasiada taki wehikul stary, z 10 cm plastikowa szczotka ![]() ![]()
![]() |
#4102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4103 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Karuzeli i lezaczka nei mam. Ale kol. już zaklepała karuzele a lezaczek jako prezent z pracy sobie wezme ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja wczoraj poostatkowałam. Po lekarzu na kebaba skoczyliśmy.. Mogę już rodzić ![]() Cytat:
![]() Zerknelam na swoj suwaczek i uswiadomilam sobie ze u mnie dziś skonczone 39. Zostało 7 dni czyli zaczynam 40tc ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() edit.. doczytałam ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4104 | ||||
Zakorzenienie
|
Ela opis porodu cudowny
![]() ![]() ![]() Edzia400 ![]() (t)asia ![]() Cytat:
![]() ![]() mi położna mówiła że z czkawka nic się nie robi właśnie jak czytam was świeże mamusie i piszecie jak wam piersi urosły to stwierdzam że mam za mały stanik ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja nie mam planów... ![]() Cytat:
![]() oj wiem co czujesz ![]() margo80 przynajmniej u Ciebie się coś działo ![]() ![]() Cytat:
![]() właśnie sobie uświadomiłam że ja też nie potrafię gotować zbyt wielu dań ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- czbasia ![]() ![]() A ja dzisiaj mam 37tydz 1d i oficjalnie donoszoną ciążę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4105 | |||
Zakorzenienie
|
Melduję się
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja dzisiaj czuję się rozbita, boli mnie gardło i wracam do łóżka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4106 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć. Witam się marcowo
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() gratulacje ![]() Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2014-03-01 o 09:08 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4107 | ||
Zakorzenienie
|
Czbasia brawa za ostatni tydzien
![]() Cytat:
Mi sie wydaje, ze wszySko robie nieporadnie, ale mama jak patrzala jak przewijam to powiedziala, ze robie to jakbym czworke juz wychowala. Body zmieniamy raz dziennie, wiec tyle sie przemecze, ale tak fajnie sie rozciagaja, ze nie ma problemu z przelozeniem glowki ![]() ![]() Kąpalismy mala dwa razy, ale tz chcial, wiec w sumie on to robil, a ja siedzialam i patrzalam ![]() ![]() z tz zawsze gotowalismy razem, a teraz sie to.zmieni i bede musiala sama, bo on bedzie albo w pracy, albo bedzie malej pilnowal. Najwyzej jajko sadzone z ziemniakami bedzie codziennie ![]() Cytat:
![]() moj nie tyle nie rozrownia, ale on nawet nie wie jak to sie nazywa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4108 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jutro jedziemy na urodziny, chociaż z domu się wyrwę na chwilę. Macie jakieś pomysły na prezent dla teściowej która wszystko ma? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4110 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Duże ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.