|
|
#571 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Dot.: Scent Bar LII
Cytat:
Ja na razie testuję to na moje naczynka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...czynkowej.html
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#572 | |
|
Wtajemniczenie
|
dobry niedzielkowo
Cytat:
Podpisuje się pod tym rękoma , nogami i folge każdą częścią ciała ad.2 nieeee, boli mnie każdy mięsień po wczorajszym,ping-pongu ,tenisie ziemnym ,koszykówce i kręglach...jakiś dens też tam chyba był..ale słabo już pamiętam oczywiście na xboxie ![]() Jeszcze raz wszystkim dziękuję za wczorajsze życzonka, miło było ;-*
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-03-02 o 13:58 |
|
|
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O, nie wiedziałam o istnieniu takiego specyfiku. Na mnie, wszystkie apteczne i kilka drogeryjnych nie działały . Przez lata wypróbowałam już autentycznie wszystkie znane mi. Mam na myśli, Pharmacerisy, Euceriny, Iwostiny, Biodermy, Avene, IsisPharma, i szereg zapomnianych mniej znanych. No po prostu nic nie gasiło rumienia, a miało
|
|
|
|
|
#574 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#575 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oczywiście jak już wcześniej pisałam przy małych ilościach (tu litr) to te różnice są znikome ale można sobie wyobrazić że przy większych ilościach te różnice będą już widoczne.Każda zmiana temperatury wpływająca na jej zmianę stanu skupienia zmieni jakieś wartości..co widać w tabeli Jeśli chodzi o wagę to ja wogóle nie biorę pod uwagę odmierzania nią w ml ciał stałych i sypkich bo na mój rozum została zaprojektowana do odmierzania cieczy dlatego w kółko piszę o cieczy...wszak sypkie surowce i stałe zazwyczaj każdy waży w kg a nie ml. Gęstość wody w funkcji temperatury temp. [°C] gęstość [kg/m³] 100 958,4 80 971,8 60 983,2 40 992,2 30 995,7 25 997,0 20 998,2 15 999,1 10 999,7 0 999,8 −10 998,2 −20 993,5 −30 983,
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-03-02 o 20:00 |
||
|
|
|
#576 | ||||||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Cytat:
![]() beszamel to podstawowy sos biały na mleku z surowym jajem, do zapiekania, można zapiekaną potrawę posypać serem. zdaje się że w lazanii też jest coś a la beszamel. sos serowy to chyba będzie sos mornay. ja o sosach wiem dużo, w teorii, a to dlatego że jako dziecię w tym nastoletnie lubiłam czytać i czytałam wszystko - książki kucharskie, encyklopedię substancji leczniczych Cytat:
a tak serio to ludzie smażą na zwykłym maśle i na smalcu, patrz stany zjednoczone, teksas, tennessee, smażenie na tonach masła i smalcu, i ja się wcale nie dziwię, smak lepszy i chrupkość lepsza. smażenie na oleju też trzeba wiedzieć na jakim, np. oliwa z oliwek pali się powyżej 60 stopni, o czym się dowiedziałam niedawno. no i nie wszystkie oleje są jednako zdrowe, np. słonecznikowy nie jest taki dobry jak miałam nadzieję ![]() Cytat:
Cytat:
nie zgodzę się, tradycyjnie odmierzało się objętościowo, co widać do tej pory np. w przepisach, szklanka mąki, pół szklanki cukru, łyżeczka soli, przecież to objętość nie waga. ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
faktycznie, opis serum bardzo zachęcający.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||||||
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#578 |
|
To ja :)
|
Chwilowo okazało się, że zamówienia nie możemy złożyć, gdyż sklep nie przyjmuje płatności kartą, ale to nie szkodzi, gdyż fachowiec od kilku dni nie odbiera telefonów...
|
#579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
[COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- |
||
|
|
|
#580 |
|
|
Kop leżącego... Na dodatek jutro do pracy...
Tort miałam dziś wykańczać i Was napastować zdjęciami, ale głowa mnie boli i weny brak... Także jutro...
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#582 | |
|
|
Cytat:
Nie, no irytuje mnie niesłowność, mieliśmy zaczynać 1-go, ale koleś termin przesunął, miałam zadzwonić pod koniec lutego i... nie odbiera. Wkurza mnie to. Zwłaszcza, że mieliśmy już inną ekipę nagraną, ale tego polecali znajomi, ich sąsiad i im super wszystko zrobił. Tylko chyba zapomniał mi powiedzieć, że wyjeżdża na ferie, a to źle rokuje na przyszłość. Mógł dać znać, że o kilka dni się akcja przesunie, to niepoważne... No i mieszkania pustego im też nie zostawię, urlopu nie dostanę, więc muszę Ciotkę przywieźć. I tak w kółko...
|
|
#583 | |
|
Panaroja
|
snad cherbaty
Cytat:
machne i spadam
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
fariatka
![]() Cytat:
oby się wszystko szybko poukładało Ale mi znów szybko weekend zleciał
|
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądaląm wiadomośći dzis i jestem przerażona...
|
|
|
|
#586 |
|
|
Ja nie oglądam. Wystarczy mi, że znam historię i odnoszę wrażenie, że ludzie nie potrafią z niej wniosków wyciągać.
Też jestem przerażona. Podobno jesteśmy tacy cywilizowani i lepsi od zwierząt...
|
#587 | ||||||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Cesar to ten od szczypania i przygniatania do gleby? Jak tak to mocno kontrowersyjne metody od których się odchodzi już. W telewizji pewnie super wygląda, ale w życiu to już różnie ze skutecznością Cytat:
W końcu nie wytrzymam i znowu pójdę do fryzjerki...Cytat:
Mam nadzieję, że spokój trwa nadal? Cytat:
Cytat:
A może powinnam sobie grzywkę machnąć, hmm... Przy takim okropnym wysokim czole to chyba niegłupie. Tylko układać trzeba ![]() Cytat:
Daj spokój, ja nie oglądam, ale te strzępy informacji, które trafiają do mnie skądinąd są dość okropne
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||||||
|
|
|
#588 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#589 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Znad orgazmicznych wrażeń smakowych nad upolowanymi za pół ceny i ugrilowanymi bakłażanami na grzankach
Cytat:
Przetestuję an pewno, zwłaszcza, że szukałam dla Mam coś z wit C, i wszelkie wypasione drogie sera miały only tę lewoskrętną C. Dobrze, że się wstrzymała z wydaniem grubej kasy Cytat:
Cytat:
![]() 2. No cóż, w dzieciństwie babcia też tylko na tym smażyła i jadłam to na pewno, na szczęście nie pamiętam. Wyglądałam jak słońce. Mnei smalec śmierdzi, jako rozgrzany tłuszcz. Nie lubię i już. Ale że smak potraw lepszy i chrupkość, wierzę. 3. Ja wiem o olejach tyle ile mi potrzeba Ja smażę na z pest winogron. Zdarza sie też ten neizdrowy No ale nie potrafię się przełamać do smaku smażonego smalcu. To już wolę wybrać niezdrowy olej. Na maśle smażę krótko czyli jajka pieczarki, bo nadaje fajny smak. Cytat:
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-03-02 o 21:16 |
||||
|
|
|
#590 |
|
Wpisz tu zomzing
|
pewnikiem nie robili
|
|
|
|
#591 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Polly ad filmów z rozmachem może obejrzyj sobie Pompeje z nic-nie-wiesz-dżonem-snoł Sama chcę obejrzeć, dla wulkanu.
|
|
|
|
|
#592 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też myślałam, że KOCHAM REMONTY. Ale okazało się, że kocham zmiany, kocham własne wizje remontów - ale rzeczywistość dała mi ostro popalić. Tak to jest żywioł, który żyje życiem producentów i handlowców w branży wyposażeniowo-budowlanej. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
- z piekarnika mi nie smakowały ale może ja az tak lewa jestem, że zrobiłam to źle serio w to wierzę. ![]() 2. Ja też chcę |
|||
|
|
|
#593 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta, lepsi od zwierząt , chcieliby ![]() Cytat:
Ale by mi się taki kurs przydal...ale na moim zadupiu nawet nie ma co marzyć ![]() Cytat:
A możesz polecić jakieś pomocne strony, blogi, książki, albo cokolwiek co może się przydać w szkoleniu szczeniakow? O szkołce nie mam co marzyć, bo na moim zadupiu nie ma...więc musimy sobie sami radzić, wspierająć się netem i książkami ktore posiadam...a tych niewiele...no i intuicją.... A maly już umie siadać ![]() Bystrzacha straszna jest ![]() Cytat:
Moje są totalnie proste, więć przyliz się robil okropny już...no i nie mma problemu z ukladaniem czy modelowaniem, bo jak jest dobrze przycięta to uklada się sama idealnie, wystarczy grzebieniem po myciu przeczesać, potem wszystko jest caly czas na swoim miejscu..tylko musi odrosnąć trochę jednak. |
||||
|
|
|
#594 | |||
|
|
Cytat:
Cytat:
![]() Prawdę mówiąc nie siedzę za bardzo w behawioryzmie, jestem od leczenia, a rozwiązywanie tych problemów zostawiam profesjonalistom, w Krakowie jest parę osób, które właścicielom pacjentów polecam z ręką na sercu, sama ledwo-co liznęłam tej wiedzy, na studiach było dwudniowe szkolenie, teraz zgłębiam książkę "Behavior problems of dogs and cats", moja szefowa jeszcze poleca "Sygnały uspokajające psów", także niespecjalnie coś mogę polecić, znalazłam listę lektur opracowaną przez behawiorystkę, z którą współpracujemy KLIK jak znam ją i jej psy to warto się z tymi pozycjami zapoznać ![]() Cytat:
Jak ja zazroszczę tych prostych włosów, pojęcia nie masz
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|||
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. No tak, nie Twoja działka ![]() ''Sygnały uspokajające '' mam, bardzo przydatna Dzięki za listę idę popatrzeć 2. Jak by się dalo, to bym się zamienila. Ile ja bym dala,żeby mieć kręcone/sianowate/puszyste/ cokolwiek tylko nie takie totalnie proste ![]() Jedyne co je ratuje, to to,że sa podatne na wszelkie zabiegi, a jak pochodzę w koku kilka godzin to robią się pseudo fale, nawet przyzwoite.... |
|
|
|
|
#596 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#597 | |
|
|
Cytat:
2. Nie żartuj. Z mopem albo się wygląda, jak mietła -czy li jak ja ostatnio, albo jest strasznie dużo roboty. I moje falowańce nie poddają się żadnym zabiegom ![]() Żołąd mi wysiadł od nadmiaru chemii Chyba dziś nie pośpię...
|
|
#598 |
|
|
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#600 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiadomo,że więcej roboty,żeby to ogarnąć, ale jaki efekt.... Mi się siano podoba u ludzi na głowach..wygląda jakby mieli tak bardzo dużo wlosów , i jakoś tak bardziej niepoważnie ( w pozytywnym znaczeniu) , niż totalnie proste.... Cytat:
Nie moglabym mieszkać na stałę w mieście, nawet malym....chyba bym się udusiła... |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

W tym roku postanowiłam jakoś rozstrzygnąć ten dylemat ale no nie ma widoków na to
Ja na razie testuję to na moje naczynka 

1 litr czyli decymetr sześcienny żelaza w stanie stałym też będzie ważyć tyle samo , jeżeli się go roztopi .
Chyba jednak nie. Ja rzadko kiedy zagęszczam, gęstość chrzanu mi wystarcza.
faktycznie, opis serum bardzo zachęcający.

W końcu nie wytrzymam i znowu pójdę do fryzjerki...