|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Trisdom ale fajnie, już spacerujecie
My z mężem przed chwilą wróciliśmy z długiego spaceru, na dworze tak cudnie, ciepło, słonecznie, szliśmy tak i mówiliśmy, że niedługo i my będziemy spacerować z wózeczkiem![]() Julo super
|
|
|
|
#4232 |
|
Zadomowienie
|
Justine, moze troche i dziwnie znac date porodu, ale z drugiej strony jakies poczucie bezpieczenstwa mi to dawalo. Bo jak dwa dni wczesniej wyladowalam na IP i uslyszalam, ze moze urodze, to wpadlam w panike, ze to wszystko takie niezaplanowane. A juz swoja, taka prywatna droga, 04.03 bylaby moja najbardziej wymarzona data
Wszystko bedzie dobrze, zobaczysz. No i wszystkie Tu kciukasy trzymamy :thumbup: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4233 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie wyszło wam łóżeczko Cytat:
Ela87 za kolejny spacervirginia ale porządki ![]() kate1623 nie przejmuj się nami, najważniejsze żebyś Ty wróciła do formy, jak będziesz mieć ochotę to wpadnij do nas i pisz Cytat:
|
|||
|
|
|
#4234 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Będzie troll
Cytat:
![]() Ja też mam nawał a dużo i często ściągasz w między czasie? Bo wyczytałam gdzieś,że jak się ściąga to organizm myśli, że więcej potrzeba i wiecej produkuje, a po kilku dniach się to unormuje.Cytat:
![]() Oby. Tylko za często się dostaje do nich powietrze Cytat:
Cytat:
![]() Wiem, że było mówione sto razy, ale powiedzcie mi, kiedy można już na spacer (w którym dniu życia), ile stopni dobrze żeby było? Bo już się nie mogę doczekać ![]() Cytat:
![]() Dobry! Wymęczyliśmy się do prawie 10, ale Miki pospał do 14
|
|
#4235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję za kciukasy Przydadzą się, przydadzą Torby spakowane, jeszcze tylko trzeba wyprasować mężowskie koszule Kobietki po porodzie, co muszę spakować do torby Maluszka? Czy przydała się Wam oliwka, płatki kosmetyczne, ogólnie jakieś "kosmetyki"??? |
|
|
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Trisdom świetnie poradziłaś sobie z nawałem
mariolasl pisz jak wam dzisiejszy dzień mija. Mam nadzieje że Marco ładnie przybiera na wadze ![]() Cytat:
![]() martorka nie są to duże pieniądze jak za spotkania z położną, szczególnie jak mówisz że masz teraz całkiem inne spojrzenie na sytuacje ![]() elunka88 to dobrze, skoro osłonka działa nauczy jeść i bez niej ![]() justine_87 dla was bardoz mocne żeby się wszytsko ułożyło i maluszek był zdrowy!!! POWODZENIA JUTRO I POJUTRZE
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2014-03-02 o 16:43 |
|
|
|
|
#4237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4239 | |
|
Zakorzenienie
|
Trisdom super spacerek musiał wam wypaść, tak ładnie macie
![]() cayenneOna fajne zdjęcia Juliana ![]() Cytat:
Każdej smutnej, przygnębionej i czekającej na rozkręcenie akcji: |
|
|
|
|
#4240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4241 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), ze tak ok 6 tyg przed porodem mozna odstawiac witaminy, bo tucza dzieci w brzuchach.Cytat:
Cytat:
Fajny Julo Trrisdom za spacer tez bym juz chchiala, musze w koncu sprawe wozka ogarnac.
|
|
#4242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A czytałyście może wątek "Wyobrażenia przed porodem, a rzeczywistość po " ???https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=420526 Najczęściej mamuśki piszą, że myślały, że noworodki robią tylko trzy rzeczy: jedzą, robią kupę i śpią a tu zonk |
|
|
|
|
#4243 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mnie swędzą te pieprz... rozstępy na brzuchu
nawet krostki mi się zrobiły na nich chyba od drapania! Zastanawiam się czy to czasem jakiś krem mnie nie uczula...a stosuję 2 rodzaje na to ustrojstwo...kurcze, tak lubiłam swój brzuch juz nigdy nie będzie taki ładny...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzialam ten wątek - jest przedni Miki wstał, zmiana pieluchy, troche ponosilam bo mial kolke i lecę karmic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4245 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej wszystkim
Cytat:
już się nawet zaopatrzyłam![]() Cytat:
Cytat:
wózek świetnie się prezentuje, a po Twojej figurze trudno poznać ze jeszcze6 dni temu w ciąży byłaś - laska![]() Cytat:
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pierwszych dwoch zdjeciach wyglada na duzo starszego ![]() Cytat:
Monkaa dziekuje, ze pytasz ![]() mam taki poziom adrenaliny, ze nawet zmeczona nie jestem boje sie jutrzejszego wazenia
|
|
#4247 |
|
Zadomowienie
|
To chyba tylko na zdjeciach, na spacerze wciaz mnie pytaja, czy to wczesniak
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4248 |
|
Moderator
|
Dziekuje za odpowiedzi
To w takim razie zaopatrze sie w kolejne opakowanie ![]() Mam nadzieje ze bede kp ![]() Wczoraj bylo mi zle ze TZ w pracy a dzisiaj juz go nienawidze Niech juz bedzie jutro i niech sobie idzie ![]() Cos side milczy
|
|
|
|
#4249 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie chce mi się z nim gadać - takie ot nasze ostatnie chwile tylko we dwoje A tu Side zaskoczy nas wiadomością, że już PO!!!
|
|
|
|
|
#4250 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
asialll dzidzia się ustawia w kanał rodny To już niedługo, także dopakuj torbę i kochana wypoczywaj, wyśpij się i jedz teraz wszystko co będzie zakazane po porodzie, najlepiej słoik nutelki U nas niedługo kąpiel ![]() Skończyliśmy 2 paczkę pieluch BabyDream 1 i są super. Kupiłabym następne, ale mam paczkę pampersów z promocji i paczkę dostałam od cioci męża, więc teraz prędko pieluch nie kupię, bo rozmiaru 2 mamy 240 szt. w zapasie Normalnie je co godzinę, a jak dłużej to mi twardnieją. O wstała już
|
|
#4251 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Ci mezczyzni na prawde maja jakas ograniczona wyobraznie Ja mojemu juz zapowiedzialam ze przysle mu mmsa ze zdjeciem syna za kare
|
|
|
|
|
#4252 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak Ci wyskoczyły krostki to może być faktycznie uczulenie. Odstaw jeden preparat na kilka dni i zobacz czy się poprawi, jak nie to zamień na drugi Cytat:
ja wierze że Marco przybędzie na wadze, skoro tak ładnie sobie radzi to nie ma bata żeby nie przybrał ![]() niesamowite postępy poczynił Cytat:
u mnie najczęściej się one pojawiają jak ja sobie wyobrażam cuda niewidy jaki to on będzie jak będziemy razem a później rozczarowanie no i w końcu dochodzi do ścięć... a później sobie wyrzucam że tak się zachowałam i znowu tęsknie może przytul się do niego i zapomnij o złosciach ![]() Cytat:
![]() oj żebyście miały rację co do side bom ciekawa Piotrusia
|
||||
|
|
|
#4253 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Najwyzej razem bedziemy plakac
|
|
|
|
|
#4254 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja płakałam jak zobaczyłam pierwsze;(
|
#4255 | ||||
|
Rozeznanie
|
kate1623 trzymaj się!! i oby szybko minęło
![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
w ogóle po Tobie nie widać, że w ciąży byłaś chudzinka! ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- baja_86 Koziemleko ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- tż jak dziś podejrzał mój suwaczek, to już nie był taki szczęśliwy szybko mu mina zrzedła i jak chciał termin 03.03 tak dzisiaj powiedział 'wiesz co, tak myślę, że lepiej będzie jak Olo urodzi się w swoim terminie, bo wcześniej to może coś mu się stanie czy coś..' tak kozaczył, a teraz sam ma pietra |
||||
|
|
|
#4256 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Witam się niedzielnie.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
świetny ten Twój synuś |
|||||||
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Wam zazdroszcze tych spacerkow...
Faktycznie, Side sie dzis nie zameldowala, podejrzane ![]() Byli moi rodzice, posiedzielismy, pojedlismy i poszli. Jutro po 2 tygodniach przerwy odstawiam Ewe do przedszkola i zabieram sie za pranie rzeczy Juniora. Czas sie ogarnac. |
|
|
|
#4258 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
blizny wojenne też mam całą masę Cytat:
Skąd wiesz, że kolka? Wiadomo od razu, że to problemy z brzuszkiem Cytat:
O to fajnie, może dokupię jeszcze tych BD. |
|||||
|
|
|
#4259 |
|
Zadomowienie
|
Trisdom już nie mogę sie doczekać takich spacerków
![]() Cayenneona super zdjątka ![]() Baja i Koziemleko przesyłam Justine 3mam za jutro a zwłaszcza pojutrze ![]() Lecę bo właśnie znajomi wyszli i będziemy robić z TŻ test naszej zmywarce
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

My z mężem przed chwilą wróciliśmy z długiego spaceru, na dworze tak cudnie, ciepło, słonecznie, szliśmy tak i mówiliśmy, że niedługo i my będziemy spacerować z wózeczkiem

' i z czego on cieszy michę? ja sram po gaciach
za kolejny spacer

a dużo i często ściągasz w między czasie? Bo wyczytałam gdzieś,że jak się ściąga to organizm myśli, że więcej potrzeba i wiecej produkuje, a po kilku dniach się to unormuje.
i na razie poszło w kanał, ale może zacznę zbierać od przyszłego tygodnia.

nawet krostki mi się zrobiły na nich chyba od drapania! Zastanawiam się czy to czasem jakiś krem mnie nie uczula...a stosuję 2 rodzaje na to ustrojstwo...kurcze, tak lubiłam swój brzuch