|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
tree hugger
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
Cytat:
|
|
#3092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, mam głupie pytanie...bo się zaczęłam denerwować, a może niepotrzebnie Chciałam oddać do tłumaczenia mój suplement dyplomu i oczywiście otwieram sobie okładkę, a jego nie ma...oczywiste, że go nie ma! Dziekanat go zabrał, bo przecież nadal jestem studentką I teraz nie wiem...czy mogę iść i poprosić, żeby mi go oddali? Tak w trakcie roku normalnie? Ktoś miał taka sytuację?
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3095 | |
|
tree hugger
|
Cytat:
Nie potrafię zmierzyć się z codziennością, choć nadal zdarza mi się wierzyć w cuda i marzyć o lataniu. Edytowane przez isza89 Czas edycji: 2014-03-02 o 10:20 |
|
|
|
|
#3096 |
|
Zadomowienie
|
Ale tu cicho - pewnie robicie zapasy na wypadek wojny, co?
![]() mówiąc poważnie to się denerwuję sytuacją na Krymie - za blisko nas to wszystko. Oczywiście nakręcam czarne wizje - jako kobieta i matka to w czasie działań wojennych przerypane na maksa. . |
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Aper myślę że nie masz się czym martwić ... Polscy politycy potrząsają szabelką ale (mam nadzieję) mają jakieś resztki zdrowego rozsądku. Bardzo współczuje Ukraińcom - ale muszę powiedzieć ze od początku patrzyłam na Majdan z niepokojem i bez entuzjazmu obecnego w polskich mediach ....
Ja już wstałam (wciąż lekko podziębiona ) i zbieram się do pisania.. Dziś już naprawdę chce to wysłać Oczywiście jak już zebrałam porządnie to jakoś idzie (o tyle że siadam do tego w miarę regularnie) Czytam (po parę stron dziennie - więc jak nie ja "Morfinę" Twardocha . Zachęciło mnie bo dostała nagrodę w plebiscycie czytelników Nike (założyłam że "normalni" ludzie wiedzą lepiej niż eksperci ) ... Ciekawa książka ,specyficznie napisana - nie powiem żebym była zachwycona ale na pewno jest warta przeczytania. Myślę że sięgnę po inne książki autora - który notabene ma tylko o 6 lat więcej niż ja ... Jednak moja dojrzałość jest na bardzo niziutkim poziomie. Życzę udanego marcowego poniedziałku |
|
|
|
#3098 |
|
Raczkowanie
|
Aper - żyję nadzieją, że świat nie dopuści do tego.
Dzisiaj u mnie poszukiwanie miejsca praktyk. Wypisałam sobie wczoraj 21 przedszkoli, poprawiłam cv. Najpierw muszę pojechać do urzędu pracy żeby sobie je skserować w większej ilości. Nie ukrywam, że jestem lekko przerażona. Odsuwałam i odsuwam lęk, ale to chyba nie wystarczy. Warto przekuć go na coś pozytywnego, energię do działania i motywację. Takie mam odczucia. Nie bardzo wiem jak to się robi.
|
#3099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie mam się za bardzo czym chwalić po tym weekendzie, ale częściowo usprawiedliwia mnie choróbsko, które mnie dopadło.
Dziś obowiązkowo kończę 2 rozdział i wysyłam go do promo, a potem zaczynam 3. To ma być ostatni tydzień z mgr i błagam, żeby nie doszło zbyt dużo poprawek. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia!
|
||
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry temat na post do bloga dzieciowego. Dzięki za Wasze reakcje na moje użalanie się. Nie wiem co więcej napisać.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2014-03-03 o 09:27 |
|
|
|
|
#3101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pamiętam, że ja też to przechodziłam i kiedy szukałam pierwszych praktyk to miałam jakieś dziwne obawy, że muszę błagać kogoś o to, żeby mnie przyjął i czułam się z tym źle.Dawno nie pisałam w wątku, ale zaglądałam regularnie i widzę, że wiele osób ma problemy z pracą - z jej znalezieniem, a kiedy już jest to z tym, że jest mało ambitna itp. Dobrze to znam Chociaż sama mam fajną pracę (dodatkową) to też często zastanawiam się nad koniecznością znalezienia czegoś stałego i dochodowego. Żeby zagłuszyć tego ludzika w środku wmawiam sobie, że po to muszę dziś pracować ciężko i robić różne mniej ambitne rzeczy, żeby w przyszłości pozwolić sobie np. na luksus pracy na własną rękę, albo bycie ekspertem, któremu płaci się dużo więcej za dużo mniej pracy niż szaremu pracownikowi.Dziwnie mi się piszę o prywatnym sprawach na publicznym forum. Czy trzeba spełniać jakieś szczególne kryteria, żeby należeć do klubu? ![]() Dziewczyny, widziałam też, że planujecie wspólny wyjazd wątkowy. Chętnie bym dołączyła, jeśli jesteście otwarte na nowych ludzi, a podobno staracie się być
|
|
#3102 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja się nie udzielałam prawie 2 lata i już w klubiku nie jestem teraz przewartościowuję znowu swoje życie i zmagania z nimi, więc może może z czasem O Wielka Nasza Moderatorka mnie przygarnie pod swoje skrzydła Ale póki co chcę sama zobaczyć czy ponownie nie "oleję" wszystkiego i wszystkich ![]() Co do spotkań, nie mogę się wypowiedzieć, bo na żadnym nie byłam, ale na pewno warto!!! Dziewczyny przez net są wspaniałe, więc sądzę, że in real jeszcze bardziej są cudne!!! |
|||
|
|
|
#3103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ale ostatnio dano mi 32![]() Układam swoje życie zawodowe od nowa, w Norwegii, praktyki są z tutejszego urzędu pracy, trwają 3 miesiące z możliwością przedłużenia, są idealną okazją do szlifowania języka i są płatne ![]() [1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;45411669] trzymam kciuki!!! i przesyłam pozytywne myśli, dasz radę! [/QUOTE] dałam , dziękujęW przedszkolu, na którym zależy mi najbardziej lider będzie w środę, więc nic nie wiem. Ale w 2. z kolei już mam chyba miejsce zaklepane. Kto by na to nie poszedł? Darmowy pracownik
|
|
#3104 | ||
|
tree hugger
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
Nie potrafię zmierzyć się z codziennością, choć nadal zdarza mi się wierzyć w cuda i marzyć o lataniu. Edytowane przez isza89 Czas edycji: 2014-03-03 o 11:16 |
||
|
|
|
#3105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż myślałam, że sporo młodszą ode mnie. Zazdroszczę Ci rozpoczynania od nowa w tak pięknym kraju ![]() Powodzenia z praktykami i ich przedłużeniem. Isza89 - góry Potrzebuję chyba jakiejś izolacji w miłym towarzystwie.
“the problem with the world is that the intelligent people are full of doubts while the stupid ones are full of confidence” Mój blog minimalistyczno - modowy Edytowane przez Bonjour_tristesse Czas edycji: 2014-03-03 o 11:04 |
|
|
|
|
#3106 |
|
tree hugger
|
To góry są na razie luźno rzuconym hasłem z datą okołopaździernikową.
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
|
#3108 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wirginia Woolf zupełnie straciła wenę po kilku powieściach Prousta, a co dopiero my, zwykli ludzie mamy o sobie myśleć. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze!
|
|
#3109 |
|
Konto usunięte
|
Czerwiec- ja mam taki wewnętrzny niepokój.... nie wiem skąd się to bierze. To jest to samo uczucie, jak jedziesz w podróż i nagle nachodzą Cię myśli co się stanie gdy coś się wydarzy.... Może to u mnie ma związek z tym, że teraz mam stosunkowo udane życie i jestem szczęśliwa i boję się, że to stracę (czy to przez złe wydarzenie, czy chorobę). Już raz miałam takie załamanie życiowe, jak Tata zginął w wypadku i powiem Wam, że ok 10 lat psychicznie się z tego podnosiłam, więc boję się przeżyć coś takiego jeszcze raz.
|
|
|
|
#3110 |
|
Raczkowanie
|
Z krymem moze byc kicha gospodarcza, jak sie nam sypnie eksport na wschod. Militarnie nikt nas nie najedzie
Co do klubu, to trzeba sie udzielac regularnie przynamniej przez ok. 3 miesice, a potem zgosic do Nebulki
|
|
|
|
#3111 |
|
Raczkowanie
|
Elle, nawet nie wiesz jak się cieszę
![]() ![]() Patri, co u Ciebie? Bonjour, a jak tam sprawy osobiste o których pisałaś jakiś czas temu? Jest w porządku? Obecna sytuacja polityczna zaskoczyła mnie, nie sądziłam, że będzie to miało takie konsekwencje. A przecież za 2-3 dni może znacznie się pogorszyć. Wiem, że aktualnie są pewne problemy w migration service w Rosji (związane z przyjazdem Polaków) i raczej to nie przypadek. Już za samo stanie po stronie Ukrainy dostaje nam się po tyłkach. |
|
|
|
#3112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() WomenInTheMirror - Miło, że pamiętasz, mimo, że rzadko się tu udzielałam. Myślę, że wszystko w miarę już ogarnęłam. Jestem gotowa na wszystko, co się może zdarzyć w tej sprawie. Jeśli kiedyś doczekam się członkostwa w klubie to opiszę tę sprawę dokładniej - tak terapeutycznie, bo nie sądzę, żeby ktoś chciał to przeczytać
|
|
#3113 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chcesz, mozesz to tutaj opisać
Może któraś z nas skorzysta z Twojego doświadczenia?Wysyłane za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;45419302]Czerwiec- ja mam taki wewnętrzny niepokój.... nie wiem skąd się to bierze. To jest to samo uczucie, jak jedziesz w podróż i nagle nachodzą Cię myśli co się stanie gdy coś się wydarzy.... Może to u mnie ma związek z tym, że teraz mam stosunkowo udane życie i jestem szczęśliwa i boję się, że to stracę (czy to przez złe wydarzenie, czy chorobę). Już raz miałam takie załamanie życiowe, jak Tata zginął w wypadku i powiem Wam, że ok 10 lat psychicznie się z tego podnosiłam, więc boję się przeżyć coś takiego jeszcze raz.[/QUOTE]
Może to, że nie zachodzisz w ciążę jest wynikiem zmartwień własnie takich jak powyższe? Stresów? Kiedy mi się cokolwiek udało i się cieszyłam, to długo się nie nacieszyłam. Dlatego teraz wstrzymuję entuzjazm na rzecz hm, opanowania. Jest jak jest. ( To się sprawdza gdy się dzieją dobre rzeczy, bo jak się dzieją kiepskie, to emocje szaleją po całości )Miałaś przykre doświadczenie, nie dziwne, że wewnętrznie wzbraniasz się przed jakąś bliżej nieokreśloną katastrofą, ale nie mam pojęcia co z tym zrobić. Może uważność po raz kolejny by pomogła? ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Wczoraj rano odebrałam maila z odpowiedzią na moje ogłoszenie o korepetycje, zadzwoniłam (i nie było to wolne od walenia serca i drżenia głosu i pustki w głowie i chęci niedzwonienia....), nagrałam wiadomość, pani oddzwoniła, umówiłam się od razu na spotkanie tego samego dnia i szłam tam również nie wolna od wszelkich lęków jakie mogły się pojawić - od "nie dam sobie rady" po "zgłoszą mnie do US i wsadzą do więzienia" przez "nie mam ładnych ubrań"... Było dobrze, wpadło troszkę gotówki, jestem umówiona za tydzień. Cieszę się i nie chcę, żeby się skończyło. Dodatkowo wzięłam się też za doedukowywanie kuzyna - tu już bez pieniędzy. Bardzo dobrze, że jest coś co angażuje moją uwagę na tyle, że wszelkie myślenie o kształcie mojego życia na czas korepetycji ustają i czerpię z nich przyjemność. No i weekendy szkoła - też angażująca, dużo cyferek, liczenia, kombinowania. ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
Bywa, ze pluję sobie w brodę, czemu w Warszawie tak się bałam wysyłać CV, a tu wysyłam po 10 dziennie, jeśli tylko jest tyle ofert... Musiałam do tego dojrzeć? Przetrawić lęk? Uczestniczyć w warsztatach z klubem pracy, gdzie pozytywnym zbiegiem okoliczności pojawiła się firma, 3 rozmowy kwalifikacyjne (realnie 2 i ogłoszenie przyjęcia mnie), ćwiczenie rozmów kwalifikacyjnych i ogromne wsparcie mnie w lęku i przerażeniu, no i pozytywny koniec = zatrudnienie. Taki trochę chrzest. Poszło, udało się, nie jest tak strasznie, potwór stracił moc. Może po to przywlekło mnie tu do Tomaszowa?
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
|
#3115 |
|
tree hugger
|
Patri, brzmisz dzisiaj wręcz pozytywnie. Cieszę się.
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, trochę mi lepiej. Brakowało mi korepetycji. Lubię to.
|
|
|
#3117 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak zwykle więcej się podenerwowałam niż to było warte Zadzwoniłam wczoraj rano do dziekanatu, określiłam sytuację, a pani na to, że to żaden problem i żebym podała nr albumu to sobie przyszykuje już. Przyjechałam, to oddała mi mój oryginał i już miała zrobioną kopię, która została w teczce, pokwitowałam i nawet oddawać nie muszę W sumie to dobre dziekanaty mi się w tym moim studiowaniu trafiają...na poprzednim wydziale też był tai nieproblematyczny zupełnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I też mi z tym źle ![]() A co do klubu, to tak jak dziewczyny pisały - trzeba się udzielać i już ![]() Cytat:
Dobrze, że poszukałaś uczniów do korepetycji, mogłabyś spokojnie teraz na nich zarobić dostateczną ilość kasy - newralgiczny czas, matury niedaleko i drugi semestr w szkołach, oceny trzeba poprawiać To co napisałaś o lęku jest bardzo mądre
|
|
#3118 |
|
Rozeznanie
|
Patri ciesze sie, ze juz lepiej, wzielas sie do roboty i patrzysz pozytywnie
![]() Elle gratuluje sukcesu ![]() Ja patrze z przerazeniem na to co sie dzieje na swiecie i obmyslam strategie na wypadek wojny. Niestety nie wierze w pakty i uklady, bo jak co do czego przyjdzie to wladza bedzie chronic swoj tylek, a nie ludnosc. Mam nadzieje, ze jestem glupia pesymistka co sie nie zna zapewnienia, ze sa to manewry i grozenie palcem przez Kanade troche mnie uspokajaja. W kazdym razie w zwiazku z tym, ze to ostatnio burzy moje poczucie bezpieczenstwa, poprzysieglam sobie cieszyc sie zyciem i korzystac z niego ile sie da. Cos na zasadzie, boze spraw by nie bylo wojny, a ja obiecuje, ze bede korzystac z danego mi czasu :p wiem, ze takie targi sa glupie i naiwne, choc mi sie pare razy sprawdzily i w nie wierze (w cos musze:p). Moze wszystkie zlozymy taka przysiege? Dosc narzekania na zycie i marnotrawienia czasu i swoich mozliwosci w imie pokoju na swiecie Wiecie, zbiorowa swiadomosc dziala cuda ![]() Wczoraj mialam rozmowe rekrutacyjna na rezydenta, przygotowalam sie jak nigdy. Nerwow nie udalo mi sie wyeliminowac, za to mam poczucie, ze zrobilam duzo by dobrze wypasc. Odpowiedz pod koniec tygodnia, pozostalo czekac.A najbardziej cieszy, ze tz jest ze mnie dumny, ja z siebie tez. Wyobrazam sobie co by bylo jakbym sie nie przygotowala. Mialabym poczucie, ze jestem do niczego, ze marnuje szanse, ktore dostaje i cudzy wysilek, ze moje zycie jest bezsensu i nie umiem nad nim zapanowac. Generalnie byloby dno i dwa metry mulu. Troche wysilku dalo bardzo duzo wiary w przyszlosc i w siebie. W najnowszych charakterach jest artykul jak zrobic ze stresu sprzymierzenca. Jeszcze go nie czytalam, ale dzis zakupie i moge Wam strescic. Dzis zwiedzam Wroc z tz, od dawna sie zbieralismy i w koncu jest okazja ![]() Udanego dnia Kochane ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Ostatnio sluchalam "Miracle of self-descipline" Briana Tracy. Polecam jesli ktoras nie zna. W sumie mowi o prostych rzeczach, ale ja lubie sobie o nich przypominac. Choc akurat mam watpliwosci czy wydluzenie czasu pracy w biurze o 6h jest dobrym pomyslem. Pytanie po co? i jak wtedy znalezc czas na aktywnosc fizyczna i czytanie ksiazek, o ktorych mowi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja nie wierzę w to, żeby Putin poszedł tak daleko, żeby zaatakować nasz kraj. Zacznę się martwić dopiero jak coś się wydarzy na Litwie/Łotwie/Estonii. Z Polską zawsze opornie im szło A sojusze i inne układy to już wiemy z historii ile są warte.
|
|
#3120 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, chce dolaczy !
Jak wiele z Was mam problem z motywowaniem sie do pisania pracy mgr Studia i dodatkowa praca pwoduja ze mam malo wolnego czasu, a jak go juz mam to padam i nie mam sily zabierac sie do mgr![]() Dodatkowo chcialabym podszkolic jezyk angielski. Ucze sie juz tyle lat a dalej jestem na poziomie B1/B2.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

Zrobiłam już wszystko inne (a jakże, po co zaczynać od żaby, skoro można od drobiazgów...) i siadam do pisania. Cel: 2-3 strony - niby mało, ale w piątkowy wieczór to wyzwanie.

Aczkolwiek tutaj pograzam palcem i tez wez sobie swoje slowa do serca, bo tylko my mowimy sobie "jestem pesymistka" "jestem bierna" "i tak mi sie nie uda", bo sie nasluchałysmy od otoczenia.
Chciałam oddać do tłumaczenia mój suplement dyplomu i oczywiście otwieram sobie okładkę, a jego nie ma...oczywiste, że go nie ma! Dziekanat go zabrał, bo przecież nadal jestem studentką

) i zbieram się do pisania.. Dziś już naprawdę chce to wysłać
Oczywiście jak już zebrałam porządnie to jakoś idzie (o tyle że siadam do tego w miarę regularnie)