|
|
#601 |
|
To ja :)
|
Dot.: Scent Bar LII
Ja całe życie w mieście, a bardzo bym chciała kiedyś na wieś się przenieść. Na kolonię jeszcze lepiej... Na szczęście mieszkałam tuż przy granicy miasta, a to oznaczało 150 metrów do plaży i 100 do lasu... Ciężko mi teraz w betonie. Wolę nie wychodzić wcale, niż łazić między blokami...
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja cale życie na wsi i bardzo mi tu dobrze...nie wyobrażam sobie mieszkania na stalę w mieście. Fajnie wpaść na dzień gora dwa czasem do kogoś , ale dlużej autentycznie mnie męczy... Samo to usypianie prz dżwięku ciągle jeżdżących samochodow...nie do przeskoczenia dla mnie.... A tu najwyżej przeszkadza szczekanie psow, żabi rechot albo ptaszydla za wcześnie się budzą . Do najblizszego miasteczka 10 km, do głownej szosy 3...no prawie raj
|
|
|
|
|
#603 |
|
Nindżopesz
|
Też chciałabym mieszkać na wsi, na islandzkiej wsi
![]() Stazja, a propos, Ty tam u siebie nie jesteś zbyt atrakcyjna? No wiesz, fajne ciuchy, kremy i duperele. Sąsiadki nie podrzucają Ci zgniłych jajek do kurnika?
|
|
|
|
#604 |
|
grozi wypollizowaniem
|
dziek i za filmy, zapisuje pompeje i wilka
cos mi osttanio wychodzi ze kazdy dobry film jest z dikarpiem , moze powinnam iśc tym tropem?
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pójdę o świcie obmacać kurki, to się okaże ![]() Kuuurde... zapomnialam,że nie mam kurnika ![]() No co Ty, z moim pyskiem to niestety i najlepsze kremiszcza i szmatki nie pomogą za bardzo
|
|
|
|
|
#606 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale nie wszedzie auta jezdzo..np u mnie nie...wieczorem sfirszecze napierdalajo..a rano ptaki dro mordy..oszaleć mozna ,przeciez wiekszosc ludzi w miastech mieszka na osiedlach a nie przy głownych arteriach... ja bym na wsi nie chciała za nic..ale na wakacje bardzo chetnie..wyjezdzam tylko tam gdzie mało ludzi i zadupie... mam kuzynke ktora mieszka na wsi i ona na wakacje jezdzi tylko do kurortów z wielkim deptakiem, krećą ją tłumy, gofty, baloniki, wrzaski i inne odgłosy....chyba kazdy potrzebuje odskoczni po prostu
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to miasto jest...wiesz, klimat , powietrze inne, no nie wiem, nawet te świerszcze są chyba troche inne .. 2.Ale i tak jakiś tam szum jest, inne dżwięki, a tu jak jest cisza, to taka prawdziwa , głucha ![]() 3. A w życiu, co najwyżej mogę się wybrać na jakieś inne zadupie na wakacje. Tlum, szum , baloniki..nie nie kręci mnie to totalnie. Może dlatego,że w pracy mam nadmiar tego tlumu.... 4 Każdy potrzebuje czegoś innego Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2014-03-03 o 01:28 |
|
|
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja jestem jak zwykle taka wygodnicka - chcę zjeść ciastko i mieć ciastko. Dla mnie ideałem byłoby mieszkać w mieście, np niech są już te pobliskie Katosy, bo znam, ale to mogłoby być każde inne miasto, ot przykład znajomy podaję. Ale w takiej dzielnicy że są domki spokój cisza kawał włąsnego placu taras huśtawka ogrodowa drzewa Także mam taki "luksus" dla ubogich A, i zawsze lubiłam mieszkać wysoko, parter nie dla mnie ![]()
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-03-03 o 01:45 |
|
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
hello
czy już wiadomo, kto dostał Oscara? I czy kiedyś tam Sperman dostąpił tego zaszczytu? To spadam
|
#610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bloki, wierzowce, nie dla mnie...chyba,że tak jak piszesz jakieś osiedle z domkami i wielkimi dzialkami, gdzie bym nie musiala oglądać sąsiadow tygodniami....no i oczywiście łąki i lasy na wyciągnięcie ręki... Nie wyobrażam sobie dnia bez wyjścia do lasu z psiskami, albo chociaz na ląki, a już jesienią jak są gzryby,to wyjście rano i powrót o zmroku...przeważnie mam dzwoni po poludniu z pytaniem czy się nie zgubiliśmy No niby gdzie, w moim lesie ? ![]() W sumie to koleżanka mieszka na takim nowym osiedlu..niby cisza, spokoj, ale ciasno jak dla mnie..za ciasno....czuć w powietrzu,że to miasto ... Cytat:
Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2014-03-03 o 02:00 |
||
|
|
|
#611 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wystarczy odpowiadania dzielnica w mieście No ale ja jestem z tych miastowych, wieś mnie nie kręci, na chwilę mogę pojechać ale ja bym się na wsi udusiła Cytat:
ale bez Dikapria ![]() Znad kawy
|
|||
|
|
|
#612 | ||
|
To ja :)
|
Cytat:
Tylko do miasta bliżej, przez las z 5 km. Latem to pikuś, rowerem w kilka minut się było na miejscu, gorzej zimą...Cytat:
Niestety strasznie się to rozrosło, więc Rodzice sprzedali dom i wybudowali nowy, kilka km dalej, znów na samej granicy miasta I tam, jak jest ciemno, to jest ciemno, nie to, co w samym mieście. I jest cicho, tylko Świerczcze i żaby, ptaki. Raj na ziemi...
|
|
#613 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Snad mieszanki herbacianej przeciwbakteryjniej
Pochwaliłam się że nie chorowałam w sezonie chyba za wcześnie bo oto jestem na krawędzi Cytat:
---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Taaa o 4 rano kra kra kra sra... |
||||
|
|
|
#614 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
Cytat:
Asz zajrzałam do swoich przepisów i w moich kniżkach jednak 3/4 sypkich surowców mam podane w kg a nie w ml.Ale oczywiście w Twoich przepisach może stać inaczej. Poza tym jeśli jest podane w szklankach to po co cokolwiek kombinować z wagą w ml ? Ciach szklanka cukru, ciach pół szkl mąki ..po co bawić się w ważenie.. Dlatego obstawiam że waga zrobiona jest z myślą głównie pod wodę ,mleko i olej, czyli ciecze. np. robiąc naleśniki bez użycia miarki czy szklanek masz przykładowo o,5 l wody ,odmierzasz pół litra, tarujesz wagę dolewasz 0,5 l mleka.Gdybyś robiła coś innego gdzie tych składników płynnych masz więcej nie musisz się bawić w odlewanie tylko robisz to wszystko za pomocą tej funkcji w 1 naczyniu. Cytat:
Parabelko nie mogę się zgodzić. Podczas zmiany stanu skupienia wody za co odpowiada temperatura ,zmienia się jak sama napisałaś jej gęstość która przecież wyrażana jest w kg/m3 ,inaczej mówiąc zmienia się jej ciężar. za iwiedza; woda 1000 kg/ m3 tyle wynosi w kg woda w temp 4 stopni Clód 917 kg/m3 Jak widać lód jest lżejszy od wody - dzięki czemu pływa na jej powierzchni. Sytuacja, w której jakaś substancja w stanie stałym jest lżejsza niż w stanie ciekłym zdarza się w przyrodzie bardzo rzadko - woda jest substancją wyjątkową. czyli 1 kg wody w stanie ciekłym w konkretnej temp. zmieniło gęstość i waży 0,917 jako ciało stałe w konkretnej temp. W miarę zmian temp zmienia sie gęstość. http://iletowazy.pl/plyny/ile-wazy-litr-wody/ ![]() Cytat:
Wiesz nie wiem czy on szczypie i do gleby przygniata psiaki ,razem z córką już długo oglądamy jego program i osobiście nie zauważyłam żeby robił krzywdę psom,wręcz przeciwnie mam wrażenie że on kocha psiaki. Czasem owszem gdzieś te psiaki dzgnie palcami ale zawsze powtarza że ma to być krótki i bezbolesny dotyk w celu zmiany stanu umysłu psa i faktycznie to działało a nie zauważyłam żeby psy traktowały potem Cesara jak agresora .., wręcz przeciwnie stawały się uległe, tak jak to powinno wyglądać.Ale to moje subiektywne odczucia.Widziałam już masę odcinków a niektóre psy były tak agresywne że w ogóle byłam w szoku że on do nich podchodził a mimo wszystko potrafił z nimi pracować.Czasem go jeden czy drugi ugryzł dość dotkliwie ale nadal z tymi psami pracował. Zwierzaka nie oszukasz i nie zacznie się nagle zachowywać jak grzeczny szczeniaczek bo uwaga kręcimy program..., dlatego uważam że jego metody są skuteczne. Najdłuższa praca nad psem który oglądałyśmy chyba w 2 odcinkach trwała pół roku...masakra, co to był za pies. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-03-03 o 10:03 |
||||||
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
brzmi jak coś od wódki ![]() http://2pack.pl/wp-content/uploads/2.../stock_ico.jpg Cytat:
![]() tia... ![]() kolega mi przysłał z rana to i się posmarkałam http://www.youtube.com/watch?v=hC-5v...ature=youtu.be co to ma być? szatański kinder metal?
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-03-03 o 11:22 |
|
|
|
|
#618 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Cytat:
![]() Ja już nie oglądam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przyzwyczaiłam się do tramwajów i innych odgłosów i jak pojechałam do Lanckorony to tam taka cisza jest że jak lekko przymknęłam drzwi do auta to słychać było jakbym je z trzaskiem zamknęła ![]() Z początku mówiliśmy tam szeptem
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2 Czekam juz 3 lata na prezent ślubny a mój brat se motor nabył ale cały czas nie ma pieniędzy 3 AAAAAAAA muza czadowa |
|
|
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też
![]() Cytat:
![]() Wczoraj zaczęliśmy ćwiczyć z facetem jego utwory a i tak po 3 godzinach ćwiczeń nie mogłam już patrzeć na klawiaturę, a będzie tylko gorzej ![]() ![]() ale jak pomyślę, że mam z tym wyjść na scenę, to już dzisiaj mnie trema łapie
|
|
#621 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Ja nawet jeżdżę specjalnie do Kato pospacerować bo lubię, głównie parki właśnie ale mam sentyment do samego miasta) 3. brzmi baaaardzo mojo - zanotowałam sobie Cytat:
Ja już nic nie mówię nawet, licho nie śpi 2. Łaaaał, jeśli własnymi ręcami to czapki z głów Ja tylko komenderuję co w prawo co w lewo i pokazuję palcem które pamele Dziś wielka jazda ze zleceniem zagłówka do łoża Co to będzie co to będzie Cytat:
|
|||
|
|
|
#622 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No nie zle dają czadu , ale jak pacze na te dzieciaki w teledysku to mam mieszane uczucia..
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#624 | ||
|
Mother of Cats
|
Znad bólu łepa.
Oraz 10. rocznicy pożycia ![]() Niestety, to było tylko chwilowe zawieszenie broni. Czekam na dopływ gotówki i kupię im tego Feliwaya... Cytat:
Więc dla tych, którym gliceryna nie szkodzi ![]() Cytat:
Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2014-03-03 o 12:12 |
||
|
|
|
#625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopóki nie musisz odwalać śniegu od garażu do szosy, albo zapitalać kilka km na pociąg przez zaspy, bo samochodem się do pracy nie da dojechać jeden słabo zaopatrzony spożywczak na 5km, zero rozrywki, barów, kawiarni, sąsiedzi obrabiają Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=K49LN5Q1Tgo Jeden z pierwszych metalowych zespołów, jaki słuchałam, heh, wspomnienia... a skończyli jako Arka Szatana ale jakoś wolę tworzyć dla innych i stać poza sceną, w cieniu i mroku, gdzie nikt mnie nie zobaczy ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-03-03 o 12:14 |
||
|
|
|
#626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I oczywiście Aileenn GRATKI Z OKAZJI ROCZNICY
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-03-03 o 12:55 |
|
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Edycja w sprawie Anabelle Minerals.
Otóż, zmuszona do zużycia próbek, w miarę testowania odkryłam, że nawet ten full cover może wyglądać dobrze i zachowuje się czasem całkiem wporzo, odkrycie to było zaskoczeniem, jak któregoś dnai wróciłam do domu bez ciasta na twarzy ![]() Nie wiem czemu tak się dzieje, bo zazwyczaj mam to samo na twarzy, chyba ma to jednak związek z uzyciem toniku z kwasem salicylowym, czytaj dniem kiedy pory są zmniejszone (albowiem toniku używam, raz w tygodniu). Ale może niekoniecznie, dziś nie użyłam i zobaczymy. Także, nie wiem czy to kwestia wprawy w tych konkretnych minerałach? Nie mogę porównać do innych na świeżo bo nie mam na stanie nic innego póki co. Używam jako primer jakiś puder z kolorówki nomen omen wykańczający, ale czasem nie używam i mimo tego też jest dobrze Także może nie taki wilk straszny? Sama mam zagwozdkie, bo próbki się kończą i nie wiem czy nie kupić zapasu. Ale na blogach kuszą Seforowymi minerałami, Bare Mineralsami co wybrać. Zwłąszcza, że latem u mnie minerały wykluczone, ciasto choćbym użyła primera wszechczasów. Hmmmm.
|
|
|
|
#628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I miasto i wieś ma swoje plusy i minusy ale jakoś zawsze mam wrażenie że na wsi się spokojniej żyje..
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-03-03 o 12:41 |
|
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Otóż wszystko zależy od ludzi, mentalności, społeczności. Ta rzekomo miejska, była u mnie na osiedlu miasta dokładnie taka jak Ty opisujesz wieś. Z kolei wieś w której mieszkam, jest bardziej miejska mentalnie. żyją chyba jeszcze tylko 3 plotkary mieszka sobie para homoseksualistów, mnóstwo rozwodników (może to i smutne, ale to fakt), częste imprezy, nikt do nikogo się nie wpierdziela, każdy szanuje swoją prywatność, ksiądz u nas nie zarobi, pono wchodzi do 3 domów only. Jest nieźle. Ale to zasługa tego że to stosunkowo nowo zamieszkałą okolica, Najstarsze domy mają 30 lat. Mnóstwo młodych z miast sie wybudowało i buduje. Jest barwnie. Kolorowo.W sensie różnorodność. Bardzo podoba mi się tutejsza mentalność typu nie wścibiamy nosa w nieswoje sprawy. W miastach, poza swoistą energią miasta, tętniącym życiem (tak też trochę hałasem ) to lubię anonimowość. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-03-03 o 12:48 |
|
|
|
|
#630 |
|
Nindżopesz
|
Polly, jeszcze a propos filmów to niejaki Labirynt strasznie polecają (Prisoners). Oczywiście mam zamiar obejrzeć bo niby ciężki, dołujący thriller i Jake Gyllenhhhblablabla.
Ad sinupret wsi to rzeczywiście jest rozstrzał, z dzieckich lat został mi sentyment do takiej jednej ale to było dobre do wieku 15 lat. Teraz bym chyba nie zdzierżyła smrodu krów, smrodu chat, smrodu ludzi, owiec, serów, nawozu... Że nie wspomnę o robakach i wszechobecnym brudzie Tam się chodziło w gumiokach, starych kufajkach, robiło do wiadra albo wygódki za stodołą. Ale z drugiej strony: czysta (wówczas) rzeka pod nosem, lasek, czereśnie, truskawki, przydomowe ogródki, konie, kothy, króliki, stogi siana, stawy z nenufarami (czy czymś tam), łowienie ryb, pływanie łódką, zbieranie muszelek, łażenie po płotach i drzewach, robienie naczyń z gliny, huśtanie na gałęziach, zbieranie grzybów i poziomek, przeskakiwanie krowich placków...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

, moze powinnam iśc tym tropem?

Chyba dziś nie pośpię...

[COLOR="Silver"]

Ja tylko komenderuję co w prawo co w lewo i pokazuję palcem które pamele
dopóki nie musisz odwalać śniegu od garażu do szosy, albo zapitalać kilka km na pociąg przez zaspy, bo samochodem się do pracy nie da dojechać