Scent Bar LII - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-02, 23:43   #601
Murszafka
To ja :)

Dot.: Scent Bar LII

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
A, no to jest niezaprzeczalny plus zadupia, zwłaszcza totalnego. 10 minut spaceru i jesteś w lesie....tak jak my z psiskami dzisiaj .

Nie moglabym mieszkać na stałę w mieście, nawet malym....chyba bym się udusiła...
Ja całe życie w mieście, a bardzo bym chciała kiedyś na wieś się przenieść. Na kolonię jeszcze lepiej... Na szczęście mieszkałam tuż przy granicy miasta, a to oznaczało 150 metrów do plaży i 100 do lasu... Ciężko mi teraz w betonie. Wolę nie wychodzić wcale, niż łazić między blokami...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 00:36   #602
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Ja całe życie w mieście, a bardzo bym chciała kiedyś na wieś się przenieść. Na kolonię jeszcze lepiej... Na szczęście mieszkałam tuż przy granicy miasta, a to oznaczało 150 metrów do plaży i 100 do lasu... Ciężko mi teraz w betonie. Wolę nie wychodzić wcale, niż łazić między blokami...
Trzymam mocno kciuki, żebyś się przeniosła w wymarzone miejsce

Ja cale życie na wsi i bardzo mi tu dobrze...nie wyobrażam sobie mieszkania na stalę w mieście.
Fajnie wpaść na dzień gora dwa czasem do kogoś , ale dlużej autentycznie mnie męczy...
Samo to usypianie prz dżwięku ciągle jeżdżących samochodow...nie do przeskoczenia dla mnie....
A tu najwyżej przeszkadza szczekanie psow, żabi rechot albo ptaszydla za wcześnie się budzą .
Do najblizszego miasteczka 10 km, do głownej szosy 3...no prawie raj
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 00:53   #603
Redhaired Witch
Nindżopesz

Też chciałabym mieszkać na wsi, na islandzkiej wsi

Stazja
, a propos, Ty tam u siebie nie jesteś zbyt atrakcyjna? No wiesz, fajne ciuchy, kremy i duperele. Sąsiadki nie podrzucają Ci zgniłych jajek do kurnika?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 00:58   #604
Polly_
grozi wypollizowaniem

dziek i za filmy, zapisuje pompeje i wilka ,
cos mi osttanio wychodzi ze kazdy dobry film jest z dikarpiem , moze powinnam iśc tym tropem?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 01:00   #605
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Też chciałabym mieszkać na wsi, na islandzkiej wsi

Stazja
, a propos, Ty tam u siebie nie jesteś zbyt atrakcyjna? No wiesz, fajne ciuchy, kremy i duperele. Sąsiadki nie podrzucają Ci zgniłych jajek do kurnika?

Pójdę o świcie obmacać kurki, to się okaże

Kuuurde... zapomnialam,że nie mam kurnika

No co Ty, z moim pyskiem to niestety i najlepsze kremiszcza i szmatki nie pomogą za bardzo
Stary 2014-03-03, 01:05   #606
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Ja cale życie na wsi i bardzo mi tu dobrze...nie wyobrażam sobie mieszkania na stalę w mieście.
Fajnie wpaść na dzień gora dwa czasem do kogoś , ale dlużej autentycznie mnie męczy...
Samo to usypianie prz dżwięku ciągle jeżdżących samochodow...nie do przeskoczenia dla mnie....
A tu najwyżej przeszkadza szczekanie psow, żabi rechot albo ptaszydla za wcześnie się budzą .

ale nie wszedzie auta jezdzo..np u mnie nie...wieczorem sfirszecze napierdalajo..a rano ptaki dro mordy..oszaleć mozna ,

przeciez wiekszosc ludzi w miastech mieszka na osiedlach a nie przy głownych arteriach...

ja bym na wsi nie chciała za nic..ale na wakacje bardzo chetnie..wyjezdzam tylko tam gdzie mało ludzi i zadupie...

mam kuzynke ktora mieszka na wsi i ona na wakacje jezdzi tylko do kurortów z wielkim deptakiem, krećą ją tłumy, gofty, baloniki, wrzaski i inne odgłosy....chyba kazdy potrzebuje odskoczni po prostu
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 01:21   #607
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ale nie wszedzie auta jezdzo..np u mnie nie...wieczorem sfirszecze napierdalajo..a rano ptaki dro mordy..oszaleć mozna ,

przeciez wiekszosc ludzi w miastech mieszka na osiedlach a nie przy głownych arteriach...

ja bym na wsi nie chciała za nic..ale na wakacje bardzo chetnie..wyjezdzam tylko tam gdzie mało ludzi i zadupie...

mam kuzynke ktora mieszka na wsi i ona na wakacje jezdzi tylko do kurortów z wielkim deptakiem, krećą ją tłumy, gofty, baloniki, wrzaski i inne odgłosy....chyba kazdy potrzebuje odskoczni po prostu
1. No to mieszkasz w naprawdę fajnej części miasta
Ale to miasto jest...wiesz, klimat , powietrze inne, no nie wiem, nawet te świerszcze są chyba troche inne ..

2.Ale i tak jakiś tam szum jest, inne dżwięki, a tu jak jest cisza, to taka prawdziwa , głucha

3. A w życiu, co najwyżej mogę się wybrać na jakieś inne zadupie na wakacje. Tlum, szum , baloniki..nie nie kręci mnie to totalnie. Może dlatego,że w pracy mam nadmiar tego tlumu....

4 Każdy potrzebuje czegoś innego

Edytowane przez anastazjaaa2
Czas edycji: 2014-03-03 o 01:28
Stary 2014-03-03, 01:44   #608
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Świetnie to ujęłaś.

A ja jestem jak zwykle taka wygodnicka - chcę zjeść ciastko i mieć ciastko. Dla mnie ideałem byłoby mieszkać w mieście, np niech są już te pobliskie Katosy, bo znam, ale to mogłoby być każde inne miasto, ot przykład znajomy podaję. Ale w takiej dzielnicy że są domki spokój cisza kawał włąsnego placu taras huśtawka ogrodowa drzewa A 3 przecznice dalej centrum niemalże. Tylko to już jest kosztowne. Luksus. Ale to mi się podoba. Bo lubię miasta Lubię też swój azyl gdzie mam święty spokój. Pamiętam jak mi pomagał jak wracałam z miasta cała w nerwach. Teraz mam rzut beretem, a do większego miasta mokrym beretem. Wiem ( bo sprawdziłam) nie jestem stworzona do głuszy na stałe. Chociaż, to pewnie zmienne. Póki co mam szczęście mieszkać w spokojnym miejscu z miastem za miedzą Także mam taki "luksus" dla ubogich A, i zawsze lubiłam mieszkać wysoko, parter nie dla mnie Człowiek ma poczucie, na takim 13 piętrze, że jest calkiem gdzie indziej, że ten wspaniały dystans, w sensie odległość w metrach, oddziela go skutecznie od niepożądanego motłochu

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-03-03 o 01:45
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 01:45   #609
justynaneyman
Zakorzenienie

hello
czy już wiadomo, kto dostał Oscara?
I czy kiedyś tam Sperman dostąpił tego zaszczytu?
To spadam

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 01:59   #610
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Świetnie to ujęłaś.

A ja jestem jak zwykle taka wygodnicka - chcę zjeść ciastko i mieć ciastko. Dla mnie ideałem byłoby mieszkać w mieście, np niech są już te pobliskie Katosy, bo znam, ale to mogłoby być każde inne miasto, ot przykład znajomy podaję. Ale w takiej dzielnicy że są domki spokój cisza kawał włąsnego placu taras huśtawka ogrodowa drzewa A 3 przecznice dalej centrum niemalże. Tylko to już jest kosztowne. Luksus. Ale to mi się podoba. Bo lubię miasta Lubię też swój azyl gdzie mam święty spokój. Pamiętam jak mi pomagał jak wracałam z miasta cała w nerwach. Teraz mam rzut beretem, a do większego miasta mokrym beretem. Wiem ( bo sprawdziłam) nie jestem stworzona do głuszy na stałe. Chociaż, to pewnie zmienne. Póki co mam szczęście mieszkać w spokojnym miejscu z miastem za miedzą Także mam taki "luksus" dla ubogich A, i zawsze lubiłam mieszkać wysoko, parter nie dla mnie Człowiek ma poczucie, na takim 13 piętrze, że jest calkiem gdzie indziej, że ten wspaniały dystans, w sensie odległość w metrach, oddziela go skutecznie od niepożądanego motłochu [
Takie poczucie swobody daje mi i zwierzom prawie 120 arow przestrzeni spacerowej ogrodzonej, a za plecami pola, las, rzeka , ląki....
Nie bloki, wierzowce, nie dla mnie...chyba,że tak jak piszesz jakieś osiedle z domkami i wielkimi dzialkami, gdzie bym nie musiala oglądać sąsiadow tygodniami....no i oczywiście łąki i lasy na wyciągnięcie ręki...
Nie wyobrażam sobie dnia bez wyjścia do lasu z psiskami, albo chociaz na ląki, a już jesienią jak są gzryby,to wyjście rano i powrót o zmroku...przeważnie mam dzwoni po poludniu z pytaniem czy się nie zgubiliśmy No niby gdzie, w moim lesie ?

W sumie to koleżanka mieszka na takim nowym osiedlu..niby cisza, spokoj, ale ciasno jak dla mnie..za ciasno....czuć w powietrzu,że to miasto ...
Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
hello
czy już wiadomo, kto dostał Oscara?
I czy kiedyś tam Sperman dostąpił tego zaszczytu?
To spadam

Edytowane przez anastazjaaa2
Czas edycji: 2014-03-03 o 02:00
Stary 2014-03-03, 07:22   #611
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

2. Jak by się dalo, to bym się zamienila. Ile ja bym dala,żeby mieć kręcone/sianowate/puszyste/ cokolwiek tylko nie takie totalnie proste
Jedyne co je ratuje, to to,że sa podatne na wszelkie zabiegi, a jak pochodzę w koku kilka godzin to robią się pseudo fale, nawet przyzwoite....
z opisu brzmi jak włosy idealne
Cytat:

Żołąd mi wysiadł od nadmiaru chemii Chyba dziś nie pośpię...

Cytat:

A, no to jest niezaprzeczalny plus zadupia, zwłaszcza totalnego. 10 minut spaceru i jesteś w lesie....tak jak my z psiskami dzisiaj .

Nie moglabym mieszkać na stałę w mieście, nawet malym....chyba bym się udusiła...
ja mieszkam w mieście całkiem dużym, a też 10 minut spacerem mam las wystarczy odpowiadania dzielnica w mieście

No ale ja jestem z tych miastowych, wieś mnie nie kręci, na chwilę mogę pojechać ale ja bym się na wsi udusiła
Cytat:
dziek i za filmy, zapisuje pompeje i wilka ,
cos mi osttanio wychodzi ze kazdy dobry film jest z dikarpiem , moze powinnam iśc tym tropem?
Ja oglądałam wczoraj fajny film: Stocker
ale bez Dikapria

Znad kawy i zmykam pracować

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 07:23   #612
Murszafka
To ja :)

Cytat:

Tak, to miałam tylko latem, kiedy się do stajni wprowadzałam Tylko do miasta bliżej, przez las z 5 km. Latem to pikuś, rowerem w kilka minut się było na miejscu, gorzej zimą...

Cytat:
Świetnie to ujęłaś.

A ja jestem jak zwykle taka wygodnicka - chcę zjeść ciastko i mieć ciastko. Dla mnie ideałem byłoby mieszkać w mieście, np niech są już te pobliskie Katosy, bo znam, ale to mogłoby być każde inne miasto, ot przykład znajomy podaję. Ale w takiej dzielnicy że są domki spokój cisza kawał włąsnego placu taras huśtawka ogrodowa drzewa A 3 przecznice dalej centrum niemalże. Tylko to już jest kosztowne. Luksus. Ale to mi się podoba. Bo lubię miasta Lubię też swój azyl gdzie mam święty spokój. Pamiętam jak mi pomagał jak wracałam z miasta cała w nerwach. Teraz mam rzut beretem, a do większego miasta mokrym beretem. Wiem ( bo sprawdziłam) nie jestem stworzona do głuszy na stałe. Chociaż, to pewnie zmienne. Póki co mam szczęście mieszkać w spokojnym miejscu z miastem za miedzą Także mam taki "luksus" dla ubogich A, i zawsze lubiłam mieszkać wysoko, parter nie dla mnie Człowiek ma poczucie, na takim 13 piętrze, że jest calkiem gdzie indziej, że ten wspaniały dystans, w sensie odległość w metrach, oddziela go skutecznie od niepożądanego motłochu
No więc właśnie ja tak miałam. Osiedle na samym końcu miasta, odcięte od reszty cywilizacji zatoką jeziora i pasem łąk, "za plecami" las, ale jednocześnie były wszystkie wygody miasta -komunikacja miejska itp.
Niestety strasznie się to rozrosło, więc Rodzice sprzedali dom i wybudowali nowy, kilka km dalej, znów na samej granicy miasta
I tam, jak jest ciemno, to jest ciemno, nie to, co w samym mieście. I jest cicho, tylko Świerczcze i żaby, ptaki. Raj na ziemi...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 09:41   #613
neska951
Zakorzenienie

Snad mieszanki herbacianej przeciwbakteryjniej
Pochwaliłam się że nie chorowałam w sezonie chyba za wcześnie bo oto jestem na krawędzi

Cytat:
Witaj w świecie remontów - czyli sie zaczęło

Od Lirenków uciekam gdzie pieprz rośnie - wszystko pod tym szyldem zrobiło mi masakrę i wylądowało w koszu - no nikt nie chciał za darmo

Też myślałam, że KOCHAM REMONTY. Ale okazało się, że kocham zmiany, kocham własne wizje remontów - ale rzeczywistość dała mi ostro popalić. Tak to jest żywioł, który żyje życiem producentów i handlowców w branży wyposażeniowo-budowlanej. To jest studnia problemów bez dna. Nawet dziś robiliśmy wizje odświeżenia sypialni, zaprojektowaliśmy przeróbkę łoża, żeby był zagłówek, jutro jedziemy do tapicera - liczę się że zobaczę ping pongi u niego zamiast oczu. Powaga, jak robiłam rundę po producentach mebli an wymiar i powiedziałąm ile chcę metró szaf NORMALNIE otwieranych nieprzesuwnych z komodami szafkami nocnymi etc etc z drewna to miast skakać z radości że super zlecenie kasa wpadnie to powiedzieli eeeeeeeeeeeee Pani, my takich nie robimy. Nosz kur dwa WTF? Znalazałam w końcu, ale serio to z 20 mi odmówiło. [COLOR="Silver"]
HA a ja nie myślę ja wiem bo nie dość że uwielbiam planować to jeszcze wykonuję

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Catsitterkę muszę ściągnąć, by się konkretna data przydała...
Nie, no irytuje mnie niesłowność, mieliśmy zaczynać 1-go, ale koleś termin przesunął, miałam zadzwonić pod koniec lutego i... nie odbiera.
Wkurza mnie to. Zwłaszcza, że mieliśmy już inną ekipę nagraną, ale tego polecali znajomi, ich sąsiad i im super wszystko zrobił. Tylko chyba zapomniał mi powiedzieć, że wyjeżdża na ferie, a to źle rokuje na przyszłość. Mógł dać znać, że o kilka dni się akcja przesunie, to niepoważne...
No i mieszkania pustego im też nie zostawię, urlopu nie dostanę, więc muszę Ciotkę przywieźć. I tak w kółko...
Niestety to norma, Tobie zależy a nie im to dlaczego mają się starać?

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
No nie wiem, nie wiem niestety...ale bym wolała mieć mietłę albo mopa na glowie , czy cokolwiek innego dostającego, niż drutowaty przyliz...
Wiadomo,że więcej roboty,żeby to ogarnąć, ale jaki efekt....
Mi się siano podoba u ludzi na głowach..wygląda jakby mieli tak bardzo dużo wlosów , i jakoś tak bardziej niepoważnie ( w pozytywnym znaczeniu) , niż totalnie proste....

Mietła to jest dopiero problem

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Czasem mam to samo no dodatek wcześniej mieszkałam na dolnym Mokotowie tam nawet między blokami miło było pospacerować a jak nie to do Łazienek. A teraz masakra. Czasem muszę się zmusić bo trza się ruszać.

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Taaa o 4 rano kra kra kra sra...
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 09:42   #614
bogusia32
Wtajemniczenie

Dobry

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość

nie zgodzę się, tradycyjnie odmierzało się objętościowo, co widać do tej pory np. w przepisach, szklanka mąki, pół szklanki cukru, łyżeczka soli, przecież to objętość nie waga.

Asz zajrzałam do swoich przepisów i w moich kniżkach jednak 3/4 sypkich surowców mam podane w kg a nie w ml.Ale oczywiście w Twoich przepisach może stać inaczej.

Poza tym jeśli jest podane w szklankach to po co cokolwiek kombinować z wagą w ml ? Ciach szklanka cukru, ciach pół szkl mąki ..po co bawić się w ważenie..

Dlatego obstawiam że waga zrobiona jest z myślą głównie pod wodę ,mleko i olej, czyli ciecze.

np. robiąc naleśniki bez użycia miarki czy szklanek masz przykładowo o,5 l wody ,odmierzasz pół litra, tarujesz wagę dolewasz 0,5 l mleka.Gdybyś robiła coś innego gdzie tych składników płynnych masz więcej nie musisz się bawić w odlewanie tylko robisz to wszystko za pomocą tej funkcji w 1 naczyniu.

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

Bogusiu , mnie szło o to , że jeżeli weźmiesz litr wody czyli kilogram , to ten kilogram czyli litr w stanie płynnym jak go zamrozisz dalej będzie ważył kilogram , a jak go wyparujesz , to para dalej będzie ważyć kilogram , owszem zmieni się objętość i gęstość , ale całość będzie ważyć dalej tyle samo

Parabelko nie mogę się zgodzić. Podczas zmiany stanu skupienia wody za co odpowiada temperatura ,zmienia się jak sama napisałaś jej gęstość która przecież wyrażana jest w kg/m3 ,inaczej mówiąc zmienia się jej ciężar.

za iwiedza;
woda
1000 kg/ m3
tyle wynosi w kg woda w temp 4 stopni C

lód
917 kg/m3
Jak widać lód jest lżejszy od wody - dzięki czemu pływa na jej powierzchni.
Sytuacja, w której jakaś substancja w stanie stałym jest lżejsza niż w stanie ciekłym zdarza się w przyrodzie bardzo rzadko - woda jest substancją wyjątkową.

czyli 1 kg wody w stanie ciekłym w konkretnej temp. zmieniło gęstość i waży 0,917 jako ciało stałe w konkretnej temp. W miarę zmian temp zmienia sie gęstość.

http://iletowazy.pl/plyny/ile-wazy-litr-wody/

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość

Cesar to ten od szczypania i przygniatania do gleby? Jak tak to mocno kontrowersyjne metody od których się odchodzi już. W telewizji pewnie super wygląda, ale w życiu to już różnie ze skutecznością

Wiesz nie wiem czy on szczypie i do gleby przygniata psiaki ,razem z córką już długo oglądamy jego program i osobiście nie zauważyłam żeby robił krzywdę psom,wręcz przeciwnie mam wrażenie że on kocha psiaki. Czasem owszem gdzieś te psiaki dzgnie palcami ale zawsze powtarza że ma to być krótki i bezbolesny dotyk w celu zmiany stanu umysłu psa i faktycznie to działało a nie zauważyłam żeby psy traktowały potem Cesara jak agresora .., wręcz przeciwnie stawały się uległe, tak jak to powinno wyglądać.Ale to moje subiektywne odczucia.Widziałam już masę odcinków a niektóre psy były tak agresywne że w ogóle byłam w szoku że on do nich podchodził a mimo wszystko potrafił z nimi pracować.Czasem go jeden czy drugi ugryzł dość dotkliwie ale nadal z tymi psami pracował. Zwierzaka nie oszukasz i nie zacznie się nagle zachowywać jak grzeczny szczeniaczek bo uwaga kręcimy program..., dlatego uważam że jego metody są skuteczne. Najdłuższa praca nad psem który oglądałyśmy chyba w 2 odcinkach trwała pół roku...masakra, co to był za pies.

Cytat:
Urośnie szybko, jak pamiętam czasy, gdy miałam grzywkę, to ona zawsze rośnie za szybko.
taaa to je racja, mając grzywe to raz na m-c na podcięcia chodziłam.
Cytat:
Ja tam lubię Leosia , zawsze filmy w których grał okazywały się ciekawe

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

ja mieszkam w mieście całkiem dużym, a też 10 minut spacerem mam las wystarczy odpowiadania dzielnica w mieście
Baa , zależy nawet co to za miasto.W moich Tychach to w okół miasta praktycznie same lasy ...

Edytowane przez bogusia32
Czas edycji: 2014-03-03 o 10:03
bogusia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 09:44   #615
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
przyłączam się do frakcji wychowywanej bez sosów

Czy wy też czasem macie wrażenie, że jesteście za dobrzy dla innych, więc na Was żerują?
Z chłopem mi się ostatnio nie układało, dzisiaj wreszcie zebrałam się na odwagę i wywaliłam wszystko, co kłębiło się we mnie od kilku tygodni. I przyjął to na klatę i przeprosił, że nie wiedział, że jego zachowanie mi aż taką przykrość sprawiło. Uff, będzie dobrze.
Ale siostra to dzisiaj przegięła pałę, aż ją opierdzieliłam. Od grudnia wisi mi 3 dychy i ciągle nie ma mi oddać, bo "ona nie ma pieniędzy!"
A dzisiaj na wesele idzie i proszę: kiecka o kroju czarnego worka za 600(!!!) złotych (ach i och firmówka i taka modna i oryginalna!), torebka za stówę, do tego fryzjer i kolejna stówa na makijaż u kosmetyczki... (bo mi zrobi makijaż profesjonalnymi kosmetykami, to się będzie całą noc trzymać, a ja się sama tak łądnie malować nie umiem!)
A dla bezrobotnej siostry 30 zł oddać nie ma
Mam to samo z moim bratem
Stary 2014-03-03, 10:58   #616
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
Tylko z opisu
Stary 2014-03-03, 11:20   #617
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Żołąd mi wysiadł od nadmiaru chemii Chyba dziś nie pośpię...

Cytat:
brzmi jak coś od wódki
http://2pack.pl/wp-content/uploads/2.../stock_ico.jpg
Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Pochwaliłam się że nie chorowałam w sezonie chyba za wcześnie bo oto jestem na krawędzi
czymaj się i nie daj
Cytat:
Mam to samo z moim bratem
tia...

kolega mi przysłał z rana to i się posmarkałam
http://www.youtube.com/watch?v=hC-5v...ature=youtu.be
co to ma być? szatański kinder metal?

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-03-03 o 11:22
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:27   #618
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Heloł
Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
A propos gaszenia naczynek: właśnie przeczytałam recenzję polskich mazideł Go Cranberry - nie miałam (jeszcze; napaliłam się właśnie na serum), ale opis brzmi zachęcająco.
Ale na drugim miejscu gliceryna
Cytat:
Oglądaląm wiadomośći dzis i jestem przerażona...
Ja już nie oglądam
Cytat:
Nie wiedzialam,że są koci zaklinacze .
Ale by mi się taki kurs przydal...ale na moim zadupiu nawet nie ma co marzyć
Oglądam taki program z facetem z cudną fryzurkąale cuda robi
Cytat:
2. Nie żartuj. Z mopem albo się wygląda, jak mietła -czy li jak ja ostatnio, albo jest strasznie dużo roboty. I moje falowańce nie poddają się żadnym zabiegom
Idealnie mnie opisałaś, już nie wiem co z tymi kłakami zrobić
Cytat:

Ja mieszkam z ścisłym centrum i ptaki rano też napieprzają, ba, nawet w nocy świergolą
Przyzwyczaiłam się do tramwajów i innych odgłosów i jak pojechałam do Lanckorony to tam taka cisza jest że jak lekko przymknęłam drzwi do auta to słychać było jakbym je z trzaskiem zamknęła
Z początku mówiliśmy tam szeptem taka cisza tam była( na rynku) że bo 5 min głowa mnie zaczęła boleć, ale domek chciałabym tam mieć

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:28   #619
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
:
czymaj się i nie daj

tia...

1 Trzymam się jestem przykładem na to jak stres obniża odporność
2 Czekam juz 3 lata na prezent ślubny a mój brat se motor nabył ale cały czas nie ma pieniędzy
3 AAAAAAAA muza czadowa
Stary 2014-03-03, 11:43   #620
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
1 Trzymam się jestem przykładem na to jak stres obniża odporność
ja też

Cytat:
2 Czekam juz 3 lata na prezent ślubny a mój brat se motor nabył ale cały czas nie ma pieniędzy

Wczoraj zaczęliśmy ćwiczyć z facetem jego utwory Oczywiście na początku dał mi motywy najprostsze, jakie ma a i tak po 3 godzinach ćwiczeń nie mogłam już patrzeć na klawiaturę, a będzie tylko gorzej

ale jak pomyślę, że mam z tym wyjść na scenę, to już dzisiaj mnie trema łapie
Stary 2014-03-03, 11:47   #621
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

No ale ja jestem z tych miastowych, wieś mnie nie kręci, na chwilę mogę pojechać ale ja bym się na wsi udusiła

ale bez Dikapria

Znad kawy i zmykam pracować
1. Prawda? Ech nie dogodzisz ...

2. Ja nawet jeżdżę specjalnie do Kato pospacerować bo lubię, głównie parki właśnie ale mam sentyment do samego miasta)

3. brzmi baaaardzo mojo - zanotowałam sobie

Cytat:

HA a ja nie myślę ja wiem bo nie dość że uwielbiam planować to jeszcze wykonuję
1. taaak znam to, bidnaś Może się uda Ja już nic nie mówię nawet, licho nie śpi

2. Łaaaał, jeśli własnymi ręcami to czapki z głów Ja tylko komenderuję co w prawo co w lewo i pokazuję palcem które pamele Dziś wielka jazda ze zleceniem zagłówka do łoża Co to będzie co to będzie

Cytat:
Napisane przez bogusia32 Pokaż wiadomość
Dobry

Baa , zależy nawet co to za miasto.W moich Tychach to w okół miasta praktycznie same lasy ...
To prawda
Stary 2014-03-03, 11:56   #622
bogusia32
Wtajemniczenie

Cytat:
Polly aleś poezją zajechała, normalnie słyszę te sfirszcze i ptaki ...i się rozmarzam

Cytat:
Takie poczucie swobody daje mi i zwierzom prawie 120 arow przestrzeni spacerowej ogrodzonej, a za plecami pola, las, rzeka , ląki....
mm, brzmi pięknie i wogóle zawsze mam wrażenie jak jadę w takie wiejskie klimaty że człowiek tam jakoś inaczej sobie żyje..spokojniej ,bez takiego pośpiechu i presji jak w mieście.
Cytat:

No nie zle dają czadu , ale jak pacze na te dzieciaki w teledysku to mam mieszane uczucia..

Stary 2014-03-03, 12:05   #623
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
ale jak pomyślę, że mam z tym wyjść na scenę, to już dzisiaj mnie trema łapie
Nie żartuj! tyś urodzona artystka

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 12:08   #624
aileenn
Mother of Cats

Znad bólu łepa.
Oraz 10. rocznicy pożycia

Cytat:

Mam nadzieję, że spokój trwa nadal?
Niestety, to było tylko chwilowe zawieszenie broni. Czekam na dopływ gotówki i kupię im tego Feliwaya...

Cytat:
Parabelko nie mogę się zgodzić. Podczas zmiany stanu skupienia wody za co odpowiada temperatura ,zmienia się jak sama napisałaś jej gęstość która przecież wyrażana jest w kg/m3 ,inaczej mówiąc zmienia się jej ciężar.

za iwiedza;
woda
1000 kg/ m3
tyle wynosi w kg woda w temp 4 stopni C

lód
917 kg/m3
Jak widać lód jest lżejszy od wody - dzięki czemu pływa na jej powierzchni.
Sytuacja, w której jakaś substancja w stanie stałym jest lżejsza niż w stanie ciekłym zdarza się w przyrodzie bardzo rzadko - woda jest substancją wyjątkową.

czyli 1 kg wody w stanie ciekłym w konkretnej temp. zmieniło gęstość i waży 0,917 jako ciało stałe w konkretnej temp. W miarę zmian temp zmienia sie gęstość.
Ad. pogrubione: podczas zmiany stanu skupienia wody, masa wody się nie zmienia. Kilogram lodu po roztopieniu, jako ciecz, nadal będzie ważyć 1 kg. Zmieni się za to jego objętość (i oczywiście gęstość). Tak samo w drugą stronę: kilogram wody po zamarznięciu nadal będzie ważyć 1 kg, ale będzie miał większą objętość.

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Ale na drugim miejscu gliceryna
Więc dla tych, którym gliceryna nie szkodzi

Cytat:
Z początku mówiliśmy tam szeptem taka cisza tam była( na rynku) że bo 5 min głowa mnie zaczęła boleć, ale domek chciałabym tam mieć
Chyba jednak ruszę w końcu cztery litery i zwiedzę Lanckoronę, choć mam nadzieję, że bólu głowy od ciszy nie doświadczę

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2014-03-03 o 12:12
aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 12:11   #625
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
mm, brzmi pięknie i wogóle zawsze mam wrażenie jak jadę w takie wiejskie klimaty że człowiek tam jakoś inaczej sobie żyje..spokojniej ,bez takiego pośpiechu i presji jak w mieście.
tia... dopóki nie musisz odwalać śniegu od garażu do szosy, albo zapitalać kilka km na pociąg przez zaspy, bo samochodem się do pracy nie da dojechać jeden słabo zaopatrzony spożywczak na 5km, zero rozrywki, barów, kawiarni, sąsiedzi obrabiają , na każdą inność źle paczą i zaraz wszyscy wytykają palcamy jak nie żyjesz jak wszyscy, nie latasz co tydzień do kościoła, nie przyjmujesz xiędza po kolędzie i nie żenisz się w wieku 20 lat... i tak dalej, i tak dalej...
Cytat:
No nie zle dają czadu , ale jak pacze na te dzieciaki w teledysku to mam mieszane uczucia..
czadu to oni dawali 10 lat temu
https://www.youtube.com/watch?v=K49LN5Q1Tgo
Jeden z pierwszych metalowych zespołów, jaki słuchałam, heh, wspomnienia... a skończyli jako Arka Szatana

Cytat:
Nie żartuj! tyś urodzona artystka

ale jakoś wolę tworzyć dla innych i stać poza sceną, w cieniu i mroku, gdzie nikt mnie nie zobaczy
Cytat:
Oraz 10. rocznicy pożycia

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-03-03 o 12:14
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 12:12   #626
bogusia32
Wtajemniczenie

Cytat:

Ad. pogrubione: podczas zmiany stanu skupienia wody, masa wody się nie zmienia. Kilogram lodu po roztopieniu, jako ciecz, nadal będzie ważyć 1 kg. Zmieni się za to jego objętość (i oczywiście gęstość) - będzie mniejsza. Tak samo w drugą stronę: kilogram wody po zamarznięciu nadal będzie ważyć 1 kg, ale będzie miał większą objętość.
Ok, jak sie sama naocznie nie przekonam to nie uwierzę ...wszak wodę,miarkę,wagę i zamrażarę mam więc co mi tam... zrobię sobie eksperyment i dam znać

I oczywiście Aileenn
GRATKI Z OKAZJI ROCZNICY

Czas edycji: 2014-03-03 o 12:55
Stary 2014-03-03, 12:30   #627
rachell111
Zakorzenienie

Edycja w sprawie Anabelle Minerals.

Otóż, zmuszona do zużycia próbek, w miarę testowania odkryłam, że nawet ten full cover może wyglądać dobrze i zachowuje się czasem całkiem wporzo, odkrycie to było zaskoczeniem, jak któregoś dnai wróciłam do domu bez ciasta na twarzy

Nie wiem czemu tak się dzieje, bo zazwyczaj mam to samo na twarzy, chyba ma to jednak związek z uzyciem toniku z kwasem salicylowym, czytaj dniem kiedy pory są zmniejszone (albowiem toniku używam, raz w tygodniu). Ale może niekoniecznie, dziś nie użyłam i zobaczymy. Także, nie wiem czy to kwestia wprawy w tych konkretnych minerałach? Nie mogę porównać do innych na świeżo bo nie mam na stanie nic innego póki co. Używam jako primer jakiś puder z kolorówki nomen omen wykańczający, ale czasem nie używam i mimo tego też jest dobrze Także może nie taki wilk straszny? Sama mam zagwozdkie, bo próbki się kończą i nie wiem czy nie kupić zapasu. Ale na blogach kuszą Seforowymi minerałami, Bare Mineralsami co wybrać. Zwłąszcza, że latem u mnie minerały wykluczone, ciasto choćbym użyła primera wszechczasów. Hmmmm.
Stary 2014-03-03, 12:39   #628
bogusia32
Wtajemniczenie

Cytat:
tia... dopóki nie musisz odwalać śniegu od garażu do szosy, albo zapitalać kilka km na pociąg przez zaspy, bo samochodem się do pracy nie da dojechać jeden słabo zaopatrzony spożywczak na 5km, zero rozrywki, barów, kawiarni, sąsiedzi obrabiają , na każdą inność źle paczą i zaraz wszyscy wytykają palcamy jak nie żyjesz jak wszyscy, nie latasz co tydzień do kościoła, nie przyjmujesz xiędza po kolędzie i nie żenisz się w wieku 20 lat... i tak dalej, i tak dalej...
Zima to może dać w doope niezależnie od tego gdzie mieszkasz.Wide zima w Stanach w tym roku, miasta sparaliżowane na amen a ludziska mieszczuchy kompletnie nie wiedziały jak się w tym wszystkim odnalezć.Jakoś kilka lat temu pamiętam że do szkoły dzieci u nas nie chodziły bo było cholernie zimno. Za to latem na wsi pięękniej i zdrowiej.Fakt żniwa i roboty więcej ale taki już urok wsi.Nie na każdej wsi sklepów jak na lekarstwo tym bardziej że każdy teraz ma samochód.Ja mam trzy sklepy na osiedlu praktycznie pod oknem w tym jeden do 24h i mam już dość tych żuli co dzień pod oknami do pózna i tego syfu w okół. Z rozrywką się zgadzam ,faktycznie trza gdzieś dalej się wybrać.Doopę to i na osiedlu obrobią bo stare babki(nie tylko) siedzą w oknach i szukają sensacji ale na to akurat mam wyjechane i miałabym tak niezależnie od miejsca zamieszkania.Kolendę przyjmuje mój chłuop ja się w tym czasie zmywam ,do Kościoła nie chadzam i wie o tym każdy z mojego otoczenia , niech se myślą co chcą , mi to lotto I miasto i wieś ma swoje plusy i minusy ale jakoś zawsze mam wrażenie że na wsi się spokojniej żyje..

Czas edycji: 2014-03-03 o 12:41
Stary 2014-03-03, 12:42   #629
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie jest wieś i wieś, oraz są miasta i miasta. Allllle odkrycie co nie?

Otóż wszystko zależy od ludzi, mentalności, społeczności. Ta rzekomo miejska, była u mnie na osiedlu miasta dokładnie taka jak Ty opisujesz wieś. Z kolei wieś w której mieszkam, jest bardziej miejska mentalnie. żyją chyba jeszcze tylko 3 plotkary mieszka sobie para homoseksualistów, mnóstwo rozwodników (może to i smutne, ale to fakt), częste imprezy, nikt do nikogo się nie wpierdziela, każdy szanuje swoją prywatność, ksiądz u nas nie zarobi, pono wchodzi do 3 domów only. Jest nieźle. Ale to zasługa tego że to stosunkowo nowo zamieszkałą okolica, Najstarsze domy mają 30 lat. Mnóstwo młodych z miast sie wybudowało i buduje. Jest barwnie. Kolorowo.W sensie różnorodność. Bardzo podoba mi się tutejsza mentalność typu nie wścibiamy nosa w nieswoje sprawy. W miastach, poza swoistą energią miasta, tętniącym życiem (tak też trochę hałasem ) to lubię anonimowość. A w miejscu, w którym mieszkam, też ją mam, oczywiście wmniejszym stopniu, ale tu nikt nie wie who is who kilka domów dalej. Po prostu ludzie dają innym zyć. Zajmują się swoim życiem a nie cudzym.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-03-03 o 12:48
Stary 2014-03-03, 12:56   #630
Redhaired Witch
Nindżopesz

Polly, jeszcze a propos filmów to niejaki Labirynt strasznie polecają (Prisoners). Oczywiście mam zamiar obejrzeć bo niby ciężki, dołujący thriller i Jake Gyllenhhhblablabla.

Ad sinupret wsi to rzeczywiście jest rozstrzał, z dzieckich lat został mi sentyment do takiej jednej ale to było dobre do wieku 15 lat. Teraz bym chyba nie zdzierżyła smrodu krów, smrodu chat, smrodu ludzi, owiec, serów, nawozu... Że nie wspomnę o robakach i wszechobecnym brudzie Tam się chodziło w gumiokach, starych kufajkach, robiło do wiadra albo wygódki za stodołą.
Ale z drugiej strony: czysta (wówczas) rzeka pod nosem, lasek, czereśnie, truskawki, przydomowe ogródki, konie, kothy, króliki, stogi siana, stawy z nenufarami (czy czymś tam), łowienie ryb, pływanie łódką, zbieranie muszelek, łażenie po płotach i drzewach, robienie naczyń z gliny, huśtanie na gałęziach, zbieranie grzybów i poziomek, przeskakiwanie krowich placków...

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości