Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzeszy V-VI - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku?
Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek 10 23,81%
Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek 1 2,38%
Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki 10 23,81%
Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie 3 7,14%
Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem 13 30,95%
.Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija 2 4,76%
W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje 3 7,14%
nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja 0 0%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-03, 10:57   #1861
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Niech Flo Sofie nauczy! Dzis mi poleciala z kanapy na leb na szyje
Tylko prosze nie piszcie biedna Sofcia bo i tak wiem, ze ciagle temu mojemu dziecku krzywde robie. Jak nie poparzone palce, wrzatkiem, to spacerki po ktorych ma goraczke i katar 3 tyg a teraz znow upadek z wysokosci. No pochlastam sie!
Ale tak w ogole to 100 lat Florianie!
to zeby ci lepiej bylo: dzisiaj mlody tak szedl wzdluz takiej podluznej pufy, w rekach trzymal pilota, i tak sobie sie przemieszcza, ja na luzie sniadanie jem, bo przeciez mlody bezpieczny - przynajmniej nie probuje sie podciagac do stania na kablu od laptopa... i co? i pod jednym lokciem nagle mlody pufy juz nie mial i polecial na bok wyprostowany i oczywiscie trzasnal glowa w plytki nabil sobie guza
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:05   #1862
megusia87
Zadomowienie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
śliczny ten płaszczyk

a co do pampa

jutro w takim razi mój bohater dostanie owsiankę na krowim mleku

no i brawa dla Florka za 9 mcy no to już jest dłużej poza brzuchem niż w brzuchu i niech jeszcze będzie tak przynajmniej ze 100 lat

tylko pewnie ty te 50 km przejeżdżasz w podobnym czasie co ja moje 15 km do pracy

mniam mniam

A jakie to krowie mleko? W sensie jakie podasz? Takie np świeże mlekovita?

Cytat:
Napisane przez esskapada Pokaż wiadomość
To do tego bababa dodaj jaga :-D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Dobreeeeee hahahahhahah

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
o jaaaaa i nic nie powiedziałaś im, ja bym gnojkowi podeszła i wyrwała haha i uszczypneła go po kryjomu

hehe żart of course

hehe fajnie , ze tak "zmusza" Cie do kupna

jeeeesssssuuuuuu u mnei to samo, a Ona do Kuby "baba tak? " i się cieszy, jak moze kumać,ze to baba jak ją widzi 3 razy w swoim życiu bo taka zajęta bardzo ;/

Dziewczyny od 10.03. będę pampki w lidlu w promo

Twoje posty od razu mnie wprawiają w lepszy nastrój
Strach się Ciebie bać hahahaha

Dobra taka zajęta a jakby dziś się zapowiedziała że przyjeżdża w odwiedziny to byłoby 'a po co a na co' czyż nie?
Bo ja bym tak gadała

-----------
Za nami lepsza noc a to dlatego że Bart dostał nurofen. Ewidentnie go coś boli chyba ząbki bo co innego jak robię rekonesans w paszczy to coś tam podpuchnięte jest ale za bardzo sprawdzić nie mogę bo mnie tymi swoimi kłami podgryza po palcu...
Na szczęście ma lepszy humor. Bo od tego wczorajszego gorszego być nie może...

Zamówiłam mu czapeczkę z fejsbukowego 'tęczowe czapeczki' taką sówkę zielono-niebieską

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Stary 2014-03-03, 11:14   #1863
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
my
Super to widzimy sie 16 he superr

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:25   #1864
ankaaa206
Wtajemniczenie

magusia pytałas o autko http://allegro.pl/baby-mix-pojazd-3w...987408401.html oczywiście teściowa kupiła jak mały miał 4 miesiące, bo on przecież już może w takim siedzieć i jeździć ogólnie nie polecam, chińszczyzna straszna, pchając nie mogę skręcać, to coś do muzyki po tygodniu się zepsuło - a i dobrze bo było głośne no ale mały uwielbia na nim siedzieć

diabli za przełamanie się do teściowej u mnie jest podobnie jak u Ciebie tylko już skróciłam wieczne przychodzenie po pracy, kupowanie miliona ubranek które wyglądają jak z czasów PRL-u (jakaś babka na rynku wyprzedaje za grosze ubrania no i ona bierze hurtowo to nic że za małe, brzydkie itp a potem ma focha że nie ubieram malego w te ciuchy ) w maju idziemy na wesele i już się zaoferowała że zaopoekuje się mlodym i z tekstem do mnie: babcia sobie Ciebie weźmie i pojedziemy nad morze - mama nie musi wiedzieć - tak 300 km ją puszczę

ale nocka za nami straszna, miałam ubraną koszulkę tż do spania, mały się budzil chciałam mu cyca dać a ten placz nieziemski, chyba z 30 min musiał być lulany na rękach aż w końcu zaczął ssać, nie wiem może przez ten zapach męża myślal że mnie nie ma? temperatury nie miał, zęby wylazły, nie mam pojecia, no ale 3 razy tak płakał w nocy i jestesmy padnięci

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:31   #1865
xal
Zakorzenienie

Jak tak czytam przygody waszych dzieciaków to napiszę nasze, tylko moja ze staniem to się drze o pomoc a nie upada, ale czasami jak coś wykombinuje to lecę ją ratować i tłumię śmiech. Wczoraj u kuzynki posadziłam ją na panelach. Bawiła się bawiła aż nagle zachciało się jej oprzeć a siedziała pod kanapą. No i runęła plecami i głową w podłogę bo zmieściła się idealnie pod kanapą. Płaczu oczywiście było dużo ...
A z akcji z mojej winy, to spadła do łóżeczka razem z przewijakiem bo go nałożyłam na łóżeczko, ale jakoś źle zahaczyłam, rozbieram dziecko i bum, przewijak w łóżeczku a zdziwione dziecko piętro niżej na dupce

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:41   #1866
esskapada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
magusia pytałas o autko http://allegro.pl/baby-mix-pojazd-3w...987408401.html oczywiście teściowa kupiła jak mały miał 4 miesiące, bo on przecież już może w takim siedzieć i jeździć ogólnie nie polecam, chińszczyzna straszna, pchając nie mogę skręcać, to coś do muzyki po tygodniu się zepsuło - a i dobrze bo było głośne no ale mały uwielbia na nim siedzieć

diabli za przełamanie się do teściowej u mnie jest podobnie jak u Ciebie tylko już skróciłam wieczne przychodzenie po pracy, kupowanie miliona ubranek które wyglądają jak z czasów PRL-u (jakaś babka na rynku wyprzedaje za grosze ubrania no i ona bierze hurtowo to nic że za małe, brzydkie itp a potem ma focha że nie ubieram malego w te ciuchy ) w maju idziemy na wesele i już się zaoferowała że zaopoekuje się mlodym i z tekstem do mnie: babcia sobie Ciebie weźmie i pojedziemy nad morze - mama nie musi wiedzieć - tak 300 km ją puszczę

ale nocka za nami straszna, miałam ubraną koszulkę tż do spania, mały się budzil chciałam mu cyca dać a ten placz nieziemski, chyba z 30 min musiał być lulany na rękach aż w końcu zaczął ssać, nie wiem może przez ten zapach męża myślal że mnie nie ma? temperatury nie miał, zęby wylazły, nie mam pojecia, no ale 3 razy tak płakał w nocy i jestesmy padnięci
Morze jak Morze, moja gada ze zabierze Natalke do Polski, a ja odrazu ze nie ma mowy zreszta od kad urodzilam Natalke to straszna sie na jej punkcie zrobilam, tak jak diabli :P na moj teren moze wejsc ale jak juz wchodzi w sfere Natalki to automatycznie mam czerwone swiatlo w glowie :P i nie tylko do tesciowej :P jak bylismu u znajomych z natalka to przyjechala do nich taka Kaska, pijaczka i ogolnie pierwszy raz kobiete widzialam na oczy a ta czy moze Natalke wziac (mala miala moze 1,5msc max) a ja ze nie, a dlaczego? bo nie, nie znam Cie i nie dam Ci dziecka, (skad mam wiedziec czy fajek nie jarala, jakie zarazki ma na ciuchach bo za chlujnie to ona nie wygladala) i nie dalam jej malej

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68473.png
esskapada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:44   #1867
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość

A jakie to krowie mleko? W sensie jakie podasz? Takie np świeże mlekovita?
świeżego nie lubię
muszę zobaczyć czy znajdę 3,8% (chyba łaciate jest takie i hej!, ale muszę sprawdzić czy one są UHT) a jak nie to jakieś 3,2% pasteryzowane, rozcieńczone pół na pół z wodą

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Super to widzimy sie 16 he superr

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 12:04   #1868
esskapada
Zadomowienie

Cytat:
świeżego nie lubię
muszę zobaczyć czy znajdę 3,8% (chyba łaciate jest takie i hej!, ale muszę sprawdzić czy one są UHT) a jak nie to jakieś 3,2% pasteryzowane, rozcieńczone pół na pół z wodą

jeszcze wazne zeby spojrzec czy jest napisane MLEKO bo zdaza sie ze to mleko mlekiem nie jest :/

Stary 2014-03-03, 12:06   #1869
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
świeżego nie lubię

chodzi o to, zeby to bylo normalne, pelne mleko, a nie to odtluszczane. 3,2 chyba tez ok
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 12:24   #1870
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
świeżego nie lubię

Łaciate 3,8 jest UHT sprawdzałam bo mam w lodowce

Stary 2014-03-03, 12:33   #1871
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny od 10.03. będę pampki w lidlu w promo
dzięki za info, akurat czaiłam się na jakaś fajną promocję, a fajnie że 10 bo mężowa wypłata będzie

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 12:36   #1872
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość

Fajne to autko... Ale jak piszesz że dziadostwo to chyba szkoda kasy... Też bym chciała coś takiego dla Barta .

Stary 2014-03-03, 12:37   #1873
gosiulka22
Wtajemniczenie

Hej
Nie miałam czasu się odzywać, u nas po weekendzie fajnie, Mała śpi już 3 godzinę a ja w końcu mam czas. Byliśmy wczoraj u nowej kuzynki elizki, Mała jest słodziutka a ja nie mogłam się na nią napatrzeć i już nie pamiętam kiedy Elizia była taka malutka (a dziewuszka jest wyjątkowo dużym dzieckiem) wydawało mi się że moja to nigdy taka mała nie była zatęskiniłam za takim kruszakiem!
Eliza na widok Małej od razu powiedziała daaaa i wyciągała ręce. W ogóle u niej ostatnio wszystko jest "daaaa" jak coś chce dostać.
TŻ kopnął zaszczyt i zostanie chrzestnym, więc kolejna imprezka się szykuje

A pozatym pożyczyliśmy wczoraj od bratowej TŻ skoczka z fischer price i jest ekstra Mała tak skacze że tylko głowa jej podskakuje, i śmieje się na cały dom jednak sama bym nie kupiła bo za droga sprawa
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 12:38   #1874
vil84
Wtajemniczenie

Byłam z Przemkiem u okulisty. na 9.30, przyszliśmy 10 min wcześniej, nie ma ludzi, pacjentka w środku - myślę sobie że super, nie będziemy czekać. baba wyszła po 45 min Młody już zaczynał marudzić. Okazało się że musiał mieć krople na rozszerzenie źrenic, do zbadania dna oka (na polecenie lekarza robiącego usg główki) - krople zadziałały po 40 min - ogólnie spędziliśmy tam prawie 2 h, ja Przemkowi nie wzięłam nic do jedzenia (myślałam że ma w torbie a musiałam wyciągnąć), śpiący był .... no ale daliśmy radę, fajni ludzie w poczekalni byli i go zagadywali i bawili się z nim w każdym razie mamy skierowanie na Ceglaną na przetkanie kanalika, kolejne krople, a coś nie do końca tak jest z jednym okiem, coś tam jest bledsze od drugiego (nie umiem doczytać na karteczce do neurologa :/) i pytała czy było jakieś niedotlenienie przy porodzie ... kolejna osoba która o to pyta ... coś jest na rzeczy widać ...

Stary 2014-03-03, 13:07   #1875
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
u nas dzisiaj tez dzień pelen wrazen basen, obiad poza domem, a później teatr...miałam wieeeelkie opory, bo okazało się, ze moja mama idzie na randke i nie może zostać z Nelcią...Szymek najprawdopodobniej zarazil sie szkarlatyna, wiec siostra tez odpadla. w gre wchodzila tylko tesciowa... wczoraj caly dzień bilam się z myślami, czy chce/mogę ja zostawić z moja mala coreczka bilety kupione przed walentynkami, sztuka z A. Guzik i od dawna polowaliśmy na wolne miejsca...oj ciężko mi było podjąć decyzje. już nawet chciałam oddac komus bilety, wyslac tzta z kimkolwiek... w końcu postawiłam warunek: zadnego usypiania, kapieli, ba nawet robienia mleczka sama zabawa, poki nie wrócimy to chyba był strzal w 10, bo tesciowa już na wstępie poinformowala, ze pieluchy nie umie...nie pamięta i czy wytrzyma bez zmiany do naszego przyjścia hehe. Nela wytoczyla ciężka armie i strzelila kupe :P także babcia miała chrzest bojowy i prawie dala rade tylko falbanek nie wyciagnela, do niczego innego przyczepić się chyba nie mogę.
Nela od godziny probuje zasnąć, strasznie przezywa, chyba ja babcia baaardzo wymeczyla hehe.
fajnie, że odważyłaś się ją zostawić a jak przedstawienie? co za tytuł?

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ale 40 km to zadna odleglosc... ja do pracy mam 50
40 km w Pl w porównaniu do Twojej 50 na autostradzie to pestka no i sam gest mamy happy wydaje się ogromny
Stary 2014-03-03, 13:35   #1876
esskapada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Byłam z Przemkiem u okulisty. na 9.30, przyszliśmy 10 min wcześniej, nie ma ludzi, pacjentka w środku - myślę sobie że super, nie będziemy czekać. baba wyszła po 45 min Młody już zaczynał marudzić. Okazało się że musiał mieć krople na rozszerzenie źrenic, do zbadania dna oka (na polecenie lekarza robiącego usg główki) - krople zadziałały po 40 min - ogólnie spędziliśmy tam prawie 2 h, ja Przemkowi nie wzięłam nic do jedzenia (myślałam że ma w torbie a musiałam wyciągnąć), śpiący był .... no ale daliśmy radę, fajni ludzie w poczekalni byli i go zagadywali i bawili się z nim w każdym razie mamy skierowanie na Ceglaną na przetkanie kanalika, kolejne krople, a coś nie do końca tak jest z jednym okiem, coś tam jest bledsze od drugiego (nie umiem doczytać na karteczce do neurologa :/) i pytała czy było jakieś niedotlenienie przy porodzie ... kolejna osoba która o to pyta ... coś jest na rzeczy widać ...
kurde to faktycznie jak kolejna pyta czy byl niedotleniony, ja sie tak tego balam ze parlam bez skorczy zeby mala jak najszybciej wyszla dno oka mialam robione po wypadku samochodem to slepa bbylam i jak nacpana chodzilam

Stary 2014-03-03, 14:22   #1877
megusia87
Zadomowienie

Cytat:

Ech my też mamy skierowanie na przetykanie kanalika... I też robimy na ceglanej. Ustaliłaś termin??
No to faktycznie z tym niedotlenieniem hmmm ...

Stary 2014-03-03, 14:45   #1878
deb
Zakorzenienie

karota - ale to nie chodzi o to czy powiedziałam czy nie powiedziałam nie wyobrażam sobie obcemu dziecku czegoś wyrywać (widziałam go drugi raz, pierwszy zaraz po urodzeniu ). On ciągle robił coś, ja go upominałam i rodzice go ściągali z krzesełka czy łóżeczka itd. Ja miałam swoje dziecko do pilnowania i nie miałam zamiaru latać za czyimś
Nie zmienia to faktu że jego zachowanie świadczy o jego rodzicach jak dla mnie...ja rozumiem, że dzieci są różne i bywają trudne charaktery ale oni na nic nie reagowali sami, nie do pomyślenia dla mnie. A jak Helenkę uderzył a potem za nogę pociągnął to koleżanka 'słodko' się śmiała że traktuje ją jak ich psa biedny psiak

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Vil - oj szkoda, że tyle musieliście czekać. Fajnie, że choć ludzie w poczekalni Wam towarzyszyli
Jak pisałaś o usg główki to zrozumiałam, że miał prawdopodobnie lekkie niedotlenienie?
Przemuś dobrze się rozwija, więc się nie martw
Stary 2014-03-03, 15:16   #1879
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esskapada Pokaż wiadomość
jeszcze wazne zeby spojrzec czy jest napisane MLEKO bo zdaza sie ze to mleko mlekiem nie jest :/
Na takie coś jeszcze nie trafiłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 16:14   #1880
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli;45408080
u nas dzisiaj tez dzień pelen wrazen :) basen, obiad poza domem, a później teatr...miałam wieeeelkie opory, bo okazało się, ze moja mama idzie na randke :cool::brzydal: i nie może zostać z Nelcią...Szymek najprawdopodobniej zarazil sie szkarlatyna, wiec siostra tez odpadla. w gre wchodzila tylko tesciowa... wczoraj caly dzień bilam się z myślami, czy chce/mogę ja zostawić z moja mala coreczka :rolleyes: bilety kupione przed walentynkami, sztuka z A. Guzik i od dawna polowaliśmy na wolne miejsca...oj ciężko mi było podjąć decyzje. już nawet chciałam oddac komus bilety, wyslac tzta z kimkolwiek... w końcu postawiłam warunek: zadnego usypiania, kapieli, ba nawet robienia mleczka :brzydal: sama zabawa, poki nie wrócimy ;) to chyba był strzal w 10, bo tesciowa już na wstępie poinformowala, ze pieluchy nie umie...nie pamięta i czy wytrzyma bez zmiany do naszego przyjścia hehe. Nela wytoczyla ciężka armie i strzelila kupe :P także babcia miała chrzest bojowy i [B
prawie dala rade tylko falbanek nie wyciagnela,[/B] do niczego innego przyczepić się chyba nie mogę.
Nela od godziny probuje zasnąć, strasznie przezywa, chyba ja babcia baaardzo wymeczyla hehe.
a to te falbanki się wyciąga ? ja zawsze specjalnie je chowam do środka. Teraz przy dorosłych kupach nie ma to aż takiego znaczenia, ale wcześniej dzięki temu nic nie wypływało , bo falbanki chroniły

Cytat:
Nio to poczekacie jeszcze kilka miesięcy... Dokładnie 9
Życzę

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
troche pozno odpowiem, ale dopiero nadrabiam
mialam najlepsza medele elektryczna na rynku i recznego aventa. i byly czasy, ze regularnie tylko laktatorem lecialam - wtedy obustronnie medela dzialala i bylo spoko. potem sie to jako tako ustabilizowalo i latwiej mi bylo uzyc recznego aventa, bo nie bylam uwiazana, moglam bawic sie z mlodym na dywanie i sobie pompowac cycka. teraz, jak mi cyce juz nie napelniaja sie tak same z siebie, to swiety boze nie pomoze. zaczelam robic mlodemu kaszki na mleku krowim - ale pol na pol z woda, zeby ilosc bialka byla odpowiednia. i w koncu te kaszki sa pyszne! mlody mi je wcina bardzo ochoczo
(w ogole myslalam, ze po roku sie zaczyna z mlekiem krowim, a tu sie okazuje, ze o ile nie ma skazy bialkowej, to normalnie mozna pelne mleko, czyli 3,5-3,8% tluszczu, najlepiej takie pasteryzowane w niskiej temp, a nie wygotowane z rozumem UHT, wymieszac pol na pol z woda i ugotowac na tym owsianke czy manne czy co tam dziecko lubi. po roku mozna dac za to mleko do picia w czystej postaci, czyli bez kaszki itp...)

---

Florencjanusz skonczyl dzisiaj 9 miesiecy
- intelektualnie nie ma go co wychwalac... chyba bedzie prawdziwym geniuszem, ktory dopiero w wieku 8 lat zacznie mowic i zaraz potem przypomni mi rachunek rozniczkowy dzisiaj pare razy powiedzial "ma"... i raz "ba"... i to by bylo. tak to dalej mamy tylko "yyyy" i "ööö"
- ruchowo .... zaczyna wspinac sie po schodach, staje przy wszystkim, przytrzymuje sie jedna reka i czasem ja tez puszcza potrafi zejsc z kanapy nie robiac sobie krzywdy, coraz lepiej mu wychodzi tez lagodne przechodzenie do siadu ze stania. niech on se jeszcze troche poraczkuje...
- noce akurat teraz mamy pelne placzu i czestych pobudek. nie wiem na co zwalic, ale chyba znow na zeby widzialyscie kiedys, zeby slinianki wrecz tryskaly??? bo Florek czasem jak otworzy buzie (jak sie smieje czy cos), to normalnie taki sik jak u weza, ktory sika jadem... no i ja na poczatku se mysle, o co kaman a maz mi mowi, ze to slinianki, i ze to tak jest... ja pierwsze slyszalam i widzialam taki cud... ale fakt, on sie slini na potege, wiec te tryskajaco-sikajace slinianki pasuja do calosci aha, zeby dalej tylko dwa dolne. dziasla roznie... w sumie to dzisiaj udalo mi sie zajrzec, i tak jak u Nelusi od diabli bylo widac na dole raczej trojki niz dwojki... hmmm...
Brawo Floruś za skończone 9 miesięcy i buziak od cioci
Florian szaleje
a ja się rajcuję, że Wiktor już tak pięknie pełzając zwiedza mieszkanie

Co do krowiego mleka, W. też już jadł kaszkę manna i płatki owsiane na takowym i bardzo mu smakowało

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

cały dzień się przybieram żeby napisać, ale co pocytowałam to musiałam uciekać..

Mój Mały Bączek dziś skończył 9 miesięcy
umiejętnościami się nie pochwalimy, bo w porównaniu z Wami nie mamy czym
Ale jestem zachwycona jak pięknie mój Urwisek pełza po całym mieskzaniu, dziś chwila nieuwagi i już przewracał donicę z palmą, w ostatnim momencie zdążyłam złapać. A najsłodszy jest jak przyjdzie za mną do kuchni, albo jak pełza i woła "mama, mama, mama"

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 16:15   #1881
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
a to te falbanki się wyciąga ? ja zawsze specjalnie je chowam do środka. Teraz przy dorosłych kupach nie ma to aż takiego znaczenia, ale wcześniej dzięki temu nic nie wypływało , bo falbanki chroniły

Ja się pytałam położnej i powiedziała, że wyciągać

W zwiedza, poczekaj aż wejdzie na etap P "mamusiu, potrafię bez trzymanki (łubudu) łeee"

Stary 2014-03-03, 16:19   #1882
lonely_lady
Zakorzenienie

Muszę się rozejrzeć za noclegami w Krakowie. Jeśli chcemy przyjechać na ten zjazd to powinnam coś zaklepać.. Może któraś poleci coś ciekawego w rozsądnej cenie ?

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja się pytałam położnej i powiedziała, że wyciągać

2.W zwiedza, poczekaj aż wejdzie na etap P "mamusiu, potrafię bez trzymanki (łubudu) łeee"
hmm.. no to dzięki za uświadomienie
lepiej późno niż wcale
a właśnciwie to czemu powinno się wyciągać ?
Lepiej zdają egzamin jak są w środku

2. taaa, domyślam się że będzie wesoło. Ale na razie to dla nas abstrakcja

Stary 2014-03-03, 17:10   #1883
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
karota - ale to nie chodzi o to czy powiedziałam czy nie powiedziałam nie wyobrażam sobie obcemu dziecku czegoś wyrywać (widziałam go drugi raz, pierwszy zaraz po urodzeniu ). On ciągle robił coś, ja go upominałam i rodzice go ściągali z krzesełka czy łóżeczka itd. Ja miałam swoje dziecko do pilnowania i nie miałam zamiaru latać za czyimś
Nie zmienia to faktu że jego zachowanie świadczy o jego rodzicach jak dla mnie...ja rozumiem, że dzieci są różne i bywają trudne charaktery ale oni na nic nie reagowali sami, nie do pomyślenia dla mnie. A jak Helenkę uderzył a potem za nogę pociągnął to koleżanka 'słodko' się śmiała że traktuje ją jak ich psa biedny psiak

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Vil - oj szkoda, że tyle musieliście czekać. Fajnie, że choć ludzie w poczekalni Wam towarzyszyli
Jak pisałaś o usg główki to zrozumiałam, że miał prawdopodobnie lekkie niedotlenienie?
Przemuś dobrze się rozwija, więc się nie martw

Dla mnie porównać dziecko do psa to jakaś abstrakcja :/

Cytat:

Florian szaleje

Co do krowiego mleka, W. też już jadł kaszkę manna i płatki owsiane na takowym i bardzo mu smakowało

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

cały dzień się przybieram żeby napisać, ale co pocytowałam to musiałam uciekać..

Ale jestem zachwycona jak pięknie mój Urwisek pełza po całym mieskzaniu, dziś chwila nieuwagi i już przewracał donicę z palmą, w ostatnim momencie zdążyłam złapać. A najsłodszy jest jak przyjdzie za mną do kuchni, albo jak pełza i woła "mama, mama, mama"

Brawo za 9mcy
Jak to nie ma czym???? A pelzanie, mówienie, no co Ty! Zdolny dzieć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 17:26   #1884
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Ech my też mamy skierowanie na przetykanie kanalika... I też robimy na ceglanej. Ustaliłaś termin??
No to faktycznie z tym niedotlenieniem hmmm ...
jeszcze nie umówiłam, jutro będę dzwonić. długo się czeka na termin?

Cytat:

ja się do tej pory falbankami nie przejmowałam

za mobilność

Stary 2014-03-03, 17:49   #1885
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
fajnie, że odważyłaś się ją zostawić a jak przedstawienie? co za tytuł?
singielka
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 17:49   #1886
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo za 9mcy
Jak to nie ma czym???? A pelzanie, mówienie, no co Ty! Zdolny dzieć

no pewnie, że zdolny, dla mnie najzdolniejszy

Cytat:
za mobilność

Stary 2014-03-03, 17:52   #1887
lonely_lady
Zakorzenienie

Mały Wedrowniczek
ImageUploadedByWizaz Forum1393865500.166679.jpg

Stary 2014-03-03, 18:05   #1888
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
jeszcze nie umówiłam, jutro będę dzwonić. długo się czeka na termin?

ja się do tej pory falbankami nie przejmowałam

za mobilność

My byliśmy jakoś chyba w połowie stycznia i termin był na 28.04 :/

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Mały Wedrowniczek
Załącznik 5602244

Piękniutek

A jakie ma gatki fajne! Jakie to??

Stary 2014-03-03, 18:09   #1889
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Cześć, ja tam asekuruje Helenę ale ja panikara jestem więc cały czas za nią łażę i nic w domu nie zrobione

Hela ma katar mam nadzieję żę do środy się go pozbędziemy
zdrówka dla Helenki

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej

Po chrzcinach ok... w kościele Antoś trochę się wiercił, nie mógł usiedzieć, momentami już myślałam, żeby go puścić żeby poraczkował
Przy polewaniu główki ani mruknął, za to gdy ksiądz pytał nas czy wierzymy w Boga , my wierzymy, a Antoś pfffff - prukał buzią i tak po każdej naszej odpowiedzi
W domku było ciasno i trochę było zamieszania, dlatego następny chrzest zdecydowanie w lokalu... na pewno zaoszczędziliśmy dużo kasy, ale stresujące to było i niewygodne.
Z prezentów głównie kasa, krzyżyk, basenik pompowany, huśtawka, Biblia dla Dzieci i klocki.

Zdjęcie torciku , Antosia kreację dodam na grupie fb
tort fachowy ;slina:

Cytat:

Florian szaleje
100 lat dla W. i za pełzanko, i gadanie

Cytat:
Muszę się rozejrzeć za noclegami w Krakowie. Jeśli chcemy przyjechać na ten zjazd to powinnam coś zaklepać.. Może któraś poleci coś ciekawego w rozsądnej cenie ?
moja propozycja jest aktualna. a jak przyjeżdżasz z TŻ to poszukaj sobie na rezerwuje.pl . jak coś to mam jakieś bony rabatowe 10 czy 20 zł (chyba jeszcze ważne ;P)
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 18:49   #1890
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Piękniutek

A jakie ma gatki fajne! Jakie to??
dziękujemy, dresiki early days ( kupiłam w sh, jeszcze jak byłam ciężarówką )

Cytat:
100 lat dla W. i za pełzanko, i gadanie

moja propozycja jest aktualna. a jak przyjeżdżasz z TŻ to poszukaj sobie na rezerwuje.pl . jak coś to mam jakieś bony rabatowe 10 czy 20 zł (chyba jeszcze ważne ;P)
dziękujemy
pamiętam o Twojej propozycji, ale jestem na dobrej drodze żeby namówić Tż. Jak mu wspomniałam, że pojadę z W. pociągiem to nie był zachwycony
widziałam też jakieś oferty na gruponie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości