|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
nabil sobie guza
|
|
#1862 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
![]() A jakie to krowie mleko? W sensie jakie podasz? Takie np świeże mlekovita? Cytat:
Dobreeeeee hahahahhahah ![]() Cytat:
Twoje posty od razu mnie wprawiają w lepszy nastrój ![]() Strach się Ciebie bać hahahaha Dobra taka zajęta a jakby dziś się zapowiedziała że przyjeżdża w odwiedziny to byłoby 'a po co a na co' czyż nie? ![]() Bo ja bym tak gadała ![]() ----------- Za nami lepsza noc a to dlatego że Bart dostał nurofen. Ewidentnie go coś boli chyba ząbki bo co innego jak robię rekonesans w paszczy to coś tam podpuchnięte jest ale za bardzo sprawdzić nie mogę bo mnie tymi swoimi kłami podgryza po palcu...Na szczęście ma lepszy humor. Bo od tego wczorajszego gorszego być nie może... Zamówiłam mu czapeczkę z fejsbukowego 'tęczowe czapeczki' taką sówkę zielono-niebieską ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Super to widzimy sie 16 he superr
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
#1864 |
|
Wtajemniczenie
|
magusia pytałas o autko http://allegro.pl/baby-mix-pojazd-3w...987408401.html oczywiście teściowa kupiła jak mały miał 4 miesiące, bo on przecież już może w takim siedzieć i jeździć
ogólnie nie polecam, chińszczyzna straszna, pchając nie mogę skręcać, to coś do muzyki po tygodniu się zepsuło - a i dobrze bo było głośne no ale mały uwielbia na nim siedzieć ![]() diabli za przełamanie się do teściowej u mnie jest podobnie jak u Ciebie tylko już skróciłam wieczne przychodzenie po pracy, kupowanie miliona ubranek które wyglądają jak z czasów PRL-u (jakaś babka na rynku wyprzedaje za grosze ubrania no i ona bierze hurtowo to nic że za małe, brzydkie itp a potem ma focha że nie ubieram malego w te ciuchy ) w maju idziemy na wesele i już się zaoferowała że zaopoekuje się mlodym i z tekstem do mnie: babcia sobie Ciebie weźmie i pojedziemy nad morze - mama nie musi wiedzieć - tak 300 km ją puszczę ale nocka za nami straszna, miałam ubraną koszulkę tż do spania, mały się budzil chciałam mu cyca dać a ten placz nieziemski, chyba z 30 min musiał być lulany na rękach aż w końcu zaczął ssać, nie wiem może przez ten zapach męża myślal że mnie nie ma? temperatury nie miał, zęby wylazły, nie mam pojecia, no ale 3 razy tak płakał w nocy i jestesmy padnięci |
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak czytam przygody waszych dzieciaków to napiszę nasze, tylko moja ze staniem to się drze o pomoc a nie upada, ale czasami jak coś wykombinuje to lecę ją ratować i tłumię śmiech. Wczoraj u kuzynki posadziłam ją na panelach. Bawiła się bawiła aż nagle zachciało się jej oprzeć a siedziała pod kanapą. No i runęła plecami i głową w podłogę bo zmieściła się idealnie pod kanapą. Płaczu oczywiście było dużo ...
A z akcji z mojej winy, to spadła do łóżeczka razem z przewijakiem bo go nałożyłam na łóżeczko, ale jakoś źle zahaczyłam, rozbieram dziecko i bum, przewijak w łóżeczku a zdziwione dziecko piętro niżej na dupce
|
#1866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zreszta od kad urodzilam Natalke to straszna sie na jej punkcie zrobilam, tak jak diabli :P na moj teren moze wejsc ale jak juz wchodzi w sfere Natalki to automatycznie mam czerwone swiatlo w glowie :P i nie tylko do tesciowej :P jak bylismu u znajomych z natalka to przyjechala do nich taka Kaska, pijaczka i ogolnie pierwszy raz kobiete widzialam na oczy a ta czy moze Natalke wziac (mala miala moze 1,5msc max) a ja ze nie, a dlaczego? bo nie, nie znam Cie i nie dam Ci dziecka, (skad mam wiedziec czy fajek nie jarala, jakie zarazki ma na ciuchach bo za chlujnie to ona nie wygladala) i nie dalam jej malej
|
|
|
|
|
#1867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muszę zobaczyć czy znajdę 3,8% (chyba łaciate jest takie i hej!, ale muszę sprawdzić czy one są UHT) a jak nie to jakieś 3,2% pasteryzowane, rozcieńczone pół na pół z wodą Cytat:
|
|
#1868 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze wazne zeby spojrzec czy jest napisane MLEKO bo zdaza sie ze to mleko mlekiem nie jest :/
|
|
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Łaciate 3,8 jest UHT sprawdzałam bo mam w lodowce ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1871 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki za info, akurat czaiłam się na jakaś fajną promocję, a fajnie że 10 bo mężowa wypłata będzie
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajne to autko... Ale jak piszesz że dziadostwo to chyba szkoda kasy... Też bym chciała coś takiego dla Barta . Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1873 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Nie miałam czasu się odzywać, u nas po weekendzie fajnie, Mała śpi już 3 godzinę a ja w końcu mam czas. Byliśmy wczoraj u nowej kuzynki elizki, Mała jest słodziutka a ja nie mogłam się na nią napatrzeć i już nie pamiętam kiedy Elizia była taka malutka (a dziewuszka jest wyjątkowo dużym dzieckiem) wydawało mi się że moja to nigdy taka mała nie była Eliza na widok Małej od razu powiedziała daaaa i wyciągała ręce. W ogóle u niej ostatnio wszystko jest "daaaa" jak coś chce dostać. TŻ kopnął zaszczyt i zostanie chrzestnym, więc kolejna imprezka się szykuje ![]() A pozatym pożyczyliśmy wczoraj od bratowej TŻ skoczka z fischer price i jest ekstra Mała tak skacze że tylko głowa jej podskakuje, i śmieje się na cały dom jednak sama bym nie kupiła bo za droga sprawa
|
|
|
|
#1874 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam z Przemkiem u okulisty. na 9.30, przyszliśmy 10 min wcześniej, nie ma ludzi, pacjentka w środku - myślę sobie że super, nie będziemy czekać. baba wyszła po 45 min
Młody już zaczynał marudzić. Okazało się że musiał mieć krople na rozszerzenie źrenic, do zbadania dna oka (na polecenie lekarza robiącego usg główki) - krople zadziałały po 40 min - ogólnie spędziliśmy tam prawie 2 h, ja Przemkowi nie wzięłam nic do jedzenia (myślałam że ma w torbie a musiałam wyciągnąć), śpiący był .... no ale daliśmy radę, fajni ludzie w poczekalni byli i go zagadywali i bawili się z nim w każdym razie mamy skierowanie na Ceglaną na przetkanie kanalika, kolejne krople, a coś nie do końca tak jest z jednym okiem, coś tam jest bledsze od drugiego (nie umiem doczytać na karteczce do neurologa :/) i pytała czy było jakieś niedotlenienie przy porodzie ... kolejna osoba która o to pyta ... coś jest na rzeczy widać ...
|
|
|
|
#1875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak przedstawienie? co za tytuł?---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- 40 km w Pl w porównaniu do Twojej 50 na autostradzie to pestka no i sam gest mamy happy wydaje się ogromny
|
|
#1876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dno oka mialam robione po wypadku samochodem to slepa bbylam i jak nacpana chodzilam
|
|
|
|
|
#1877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ech my też mamy skierowanie na przetykanie kanalika... I też robimy na ceglanej. Ustaliłaś termin??No to faktycznie z tym niedotlenieniem hmmm ... Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
karota - ale to nie chodzi o to czy powiedziałam czy nie powiedziałam
nie wyobrażam sobie obcemu dziecku czegoś wyrywać (widziałam go drugi raz, pierwszy zaraz po urodzeniu ). On ciągle robił coś, ja go upominałam i rodzice go ściągali z krzesełka czy łóżeczka itd. Ja miałam swoje dziecko do pilnowania i nie miałam zamiaru latać za czyimś ![]() Nie zmienia to faktu że jego zachowanie świadczy o jego rodzicach jak dla mnie...ja rozumiem, że dzieci są różne i bywają trudne charaktery ale oni na nic nie reagowali sami, nie do pomyślenia dla mnie. A jak Helenkę uderzył a potem za nogę pociągnął to koleżanka 'słodko' się śmiała że traktuje ją jak ich psa biedny psiak ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Vil - oj szkoda, że tyle musieliście czekać. Fajnie, że choć ludzie w poczekalni Wam towarzyszyli ![]() Jak pisałaś o usg główki to zrozumiałam, że miał prawdopodobnie lekkie niedotlenienie? Przemuś dobrze się rozwija, więc się nie martw
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze specjalnie je chowam do środka. Teraz przy dorosłych kupach nie ma to aż takiego znaczenia, ale wcześniej dzięki temu nic nie wypływało , bo falbanki chroniły ![]() Cytat:
Florian szaleje ![]() a ja się rajcuję, że Wiktor już tak pięknie pełzając zwiedza mieszkanie ![]() Co do krowiego mleka, W. też już jadł kaszkę manna i płatki owsiane na takowym i bardzo mu smakowało ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- cały dzień się przybieram żeby napisać, ale co pocytowałam to musiałam uciekać.. ![]() Mój Mały Bączek dziś skończył 9 miesięcy ![]() umiejętnościami się nie pochwalimy, bo w porównaniu z Wami nie mamy czym ![]() Ale jestem zachwycona jak pięknie mój Urwisek pełza po całym mieskzaniu, dziś chwila nieuwagi i już przewracał donicę z palmą, w ostatnim momencie zdążyłam złapać. A najsłodszy jest jak przyjdzie za mną do kuchni, albo jak pełza i woła "mama, mama, mama" |
||
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W zwiedza, poczekaj aż wejdzie na etap P "mamusiu, potrafię bez trzymanki (łubudu) łeee"
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się rozejrzeć za noclegami w Krakowie. Jeśli chcemy przyjechać na ten zjazd to powinnam coś zaklepać.. Może któraś poleci coś ciekawego w rozsądnej cenie ?
![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
lepiej późno niż wcale ![]() a właśnciwie to czemu powinno się wyciągać ? Lepiej zdają egzamin jak są w środku ![]() 2. taaa, domyślam się że będzie wesoło. Ale na razie to dla nas abstrakcja
|
|
|
|
|
#1883 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie porównać dziecko do psa to jakaś abstrakcja :/ Cytat:
Brawo za 9mcy ![]() Jak to nie ma czym???? A pelzanie, mówienie, no co Ty! Zdolny dzieć ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1884 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za mobilność
|
||
|
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no pewnie, że zdolny, dla mnie najzdolniejszy |
|
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Mały Wedrowniczek
![]() ImageUploadedByWizaz Forum1393865500.166679.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1888 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My byliśmy jakoś chyba w połowie stycznia i termin był na 28.04 :/ Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
Piękniutek ![]() A jakie ma gatki fajne! Jakie to?? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1889 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i za pełzanko, i gadanie ![]() moja propozycja jest aktualna. a jak przyjeżdżasz z TŻ to poszukaj sobie na rezerwuje.pl . jak coś to mam jakieś bony rabatowe 10 czy 20 zł (chyba jeszcze ważne ;P)
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy, dresiki early days ( kupiłam w sh, jeszcze jak byłam ciężarówką )
Cytat:
pamiętam o Twojej propozycji, ale jestem na dobrej drodze żeby namówić Tż. Jak mu wspomniałam, że pojadę z W. pociągiem to nie był zachwycony ![]() widziałam też jakieś oferty na gruponie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

nabil sobie guza

no to już jest dłużej poza brzuchem niż w brzuchu
i niech jeszcze będzie tak przynajmniej ze 100 lat 
u mnei to samo, a Ona do Kuby "baba tak? " i się cieszy, jak moze kumać,ze to baba jak ją widzi 3 razy w swoim życiu bo taka zajęta bardzo ;/
chyba ząbki bo co innego
ogólnie nie polecam, chińszczyzna straszna, pchając nie mogę skręcać, to coś do muzyki po tygodniu się zepsuło - a i dobrze bo było głośne 

ja zawsze specjalnie je chowam do środka. Teraz przy dorosłych kupach nie ma to aż takiego znaczenia, ale wcześniej dzięki temu nic nie wypływało , bo falbanki chroniły 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)