|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
| Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
|
2 | 5,71% |
| Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
|
2 | 5,71% |
| Mamusie sierpień 2014 ! |
|
10 | 28,57% |
| sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
|
1 | 2,86% |
| Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
|
4 | 11,43% |
| Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
|
0 | 0% |
| Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
|
4 | 11,43% |
| Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
|
12 | 34,29% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
A to chyba że tak, wtedy się zgadza
![]() Smarowałam ale widocznie za mało, jakoś rano przed pracą mam za dużego lenia
|
|
|
|
#3722 |
|
Wtajemniczenie
|
pytanko do dziewczyn, które pracują i jeszcze nie są na zwolnieniu
Jak długo planujecie pracować? Ja jestem w 14tc i mam taki kryzys jeśli chodzi o pracę, że nie wiem jak dłużej pociągnę... Zero koncentracji, zero pamięci, ciągłe zmęczenie i senność, a do tego tak mnie mdli w ostatnich dniach, że szkoda gadać
|
#3723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarz chyba pełne, ale pielęgnierka która w książeczkę ciąży mi wpisuje, to tak jak wy mówicie byłam ostatnio 14 tydz i drugi dzień wg ostatniej miesiączki, a usg, 13 tydz i 6, a ona wpisała mi 15 tydzień w ogóle termin powinnam mieć na 5 wg miesiączki a ona wpisała mi w książeczkę 6 więc nie wiem...Ale tam jeden dzień to nie zbrodnia, ja i tak czuje że urodze później...stawiam datę kiedy podejżewam że zaszłam w ciąze. Kumpela mi pow że urodziła dokładnie za 9 miesięcy od zapłodnienia....czyli jakies tydz wahania od terminu z ksiażeczki
|
|
|
|
|
#3724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już wszystko mam ![]() Kuzynka ma półtora roczną córeczkę i dostałam praktycznie wszystko od niej Łącznie z niezużytą reklamówą pieluch, 4 rożkami, huśtawką dla bobaska, dwoma matami Dużo tego ![]() No i oczywiście przewijak, wanienka, wózek i nosidełko/fotelik ![]() Łóżeczko kupiliśmy od znajomej bo kuzynka jeszcze używa... Teraz do niej dzwoniłam, że może szykować rzeczy bo po dzisiejszej wizycie dowiedziałam się, że będę miała CÓRECZKĘ Natka możesz mi dopisać na pierwszej stronie
|
|
|
|
|
#3726 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja planuję pracować tylko do końca marca. Nie czuję się komfortowo siedząc 8 godzin za biurkiem, przychodzę do domu to jem obiad i śpię albo odpoczywam całe popołudnie. Pracuję w urzędzie - moja praca jest odpowiedzialna i wymaga ode mnie zarówno koncentracji, systematyczności jak i ogólnie nie najgorszego samopoczucia i miłego usposobienia ponieważ oprócz ton papierów do przerzucenia mam ciągły kontakt z ludźmi - a z tym niestety bywa różnie. Zazwyczaj też od kwietnia zawsze mam większy nawał pracy. Rozmawiałam na ten temat z szefem na początku lutego, nie robił problemów. Zobaczymy jak będzie teraz, gdy faktycznie będę się szykować na zasłużony odpoczynek... |
|
|
|
|
#3727 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Witaj! Cytat:
sama kupiłam używay wózek espiro gtx. Jestem z niego bardzo zadowolona.Cytat:
Cytat:
|
|
#3728 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja niestety na pewno tak długo nie wytrzymam. Poza tym mam służbowy uniform, w który się już nie mieszczę, a kupować cały mundurek na własną rękę to średnio mi się chce. Cytat:
Ale i tak jestem szczęśliwa
|
|
#3729 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was orientuje się czy przy niedoczynności tarczycy i leku Euthyrox (dawka 62,5/doba) można brać witaminy dla kobiet w ciąży zawierające JOD?
Pytałam o to Gina, i twierdził, że te które mi poleca (Prenetal Classic) nie zawierają jodu, więc problemu nie ma.. w aptece okazało się oczywiście, że te tabletki zostały właśnie wzbogacone o jod . Porównywałam składy innych witamin i nie znalazłam takich bez jodu. Rozmawiałam z farmaceutką i ona twierdziła, że lepiej zapytać o to endokrynologa.. tyle, że wizytę u endokrynologa to ja będę miała dopiero za miesiąc.
|
#3730 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn, które mają problem z niedoborem żelaza. Czy brak żelaza objawia się osłabieniem??? Od kilku dni czuję się żle, dzisiaj wręcz słabo. Energii starcza mi jedynie an zrobienie zakupów. W domu rośnie bałagan, nie jestem w stanie nic zrobić Brzuch też trochę pobolewa, ale czuje ruchy maleństwa. Brak mi tylko sił. Mój gin wraca dopiero 25 marca, ostatnio mówił, że next time dołączy mi żelazo. |
|
|
|
|
#3731 | |||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Wiele moich kolezanek ktore najpierw urodzily coreczki, z drugiej ciazy maja chlopcow i na odwrot, zauwazylam taka prawidlowosc ;-) Cytat:
![]() Ja tez wlasciwie nie cwiczylam, duzo jadlam a waga spadla sama. Teraz mam ok 2,5 kg na plusie. Cytat:
Co do zabobonow to mnie nie ciagnie do slodyczy, czasem zjem ale bez szczegolnego apetytu, wymatek stanowily ostanio lody. |
|||
|
|
|
#3732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3733 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za udana wizyteCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratuluje córeczki a imię już wybraliście?Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3734 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Sliczny ten Twój brzuszek a Ty szczuplutka jesteś.---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
Zrobię jutro morfologię i jak będzie zła to ide do innego lekarza na konsultacje i nie bede czekać do 25 marca, ąz wróci z urlopu mój gin. W pierwszej ciąży przytyłam ok. 18 kg, miałam okresy zachcianek i okresy pilnowania się, strałam się dużo ruszać gdyby nie to pewnie też byłoby 30. ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-03-03 o 17:38 |
|||
|
|
|
#3735 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A właśnie, mówiłam ostatnio, że nie mam brzucha mimo, że to już okolica 18 tygodnia. Dzisiaj tak z dnia na dzień dosłownie zrobiła mi się kula z przodu. Mam dość spore tyłozgięcie, moja macica chyba potrzebowała więcej czasu, żeby się dobrze nastawić. ![]() I właśnie zamówiłam sukienkę na ślub, muszę wszystko załatwiać przez neta, bo jak tylko wejdę do centrum handlowego klimatyzacja i zapachy sklepów wywołują u mnie odruch wymiotny. Mam nadzieję, że kiecka nie będzie dużo odbiegać od zdjęcia: |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna sukienka
![]() A ja wreszcie podpisałam umowę i oficjalnie mam kredyt na mieszkanie oczywiście żeby nie było zbyt kolorowo, najpierw przygotowali umowę ze źle wpisanym nazwiskiem...
|
#3737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twoje osłabienie też może być przez tarczycę..chyba. Lepiej skonsultuj to, bo to bardzo ważne w ciąży. Kiedyś pisałam na forum, że endokrynolog na NFZ powinien Cię przyjąć w ciąży bez czekania w kolejce. ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- h4linka, śliczna sukienka .
|
|
#3738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby już było wszystko dobrze
|
|
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie gratulacje
Co do imienia to jeszcze nie wybraliśmy Mieliśmy dla chłopca - Julian Nawet tż już się przyzwyczaił no ale trudno trzeba będzie z Julianem trochę poczekać![]() Lekarz mi jeszcze dzisiaj powiedział, że dziecko jest wielkości i wagi szklanego tymbarka ![]() ![]() i mam super zdjęcie w 3d jak mała ssie paluszkaAha i podobno teraz brzuch będzie rósł z dnia na dzień ![]() Jestem mega zadowolona z nowego lekarza, wizyta super! Same komplementy odnośnie badań, stanu zdrowia, brzucha, dzidziusia Usg trwało chyba 20 minut, od razu się zapytał czy chcę znać płeć a nie tak jak tamta ginka cały czas mówiła, że za wcześnie![]() W trakcie usg przełączaliśmy na 3d i widziałam mózg mojej kruszynki (dziura w głowie to takie uroki 3d, chociaż na początku się przeraziłam )Ogólnie super super super!!! A 25 marca idę właśnie na 3d
|
|
|
|
#3740 |
|
Rozeznanie
|
Zuken gratuluje dziewczynki
![]() Co do jodu przy niedoczynnością tarczycy to ja choruje od 10 lat i biorę eutyrox 125mg i myślałam zawsze ze jod jest dla mnie wskazany Biorę normalnie witaminy ciążowe często jeżdzę nad morze a wyniki mam w normie tsh 2.70 Co do tycia w ciazy to im ktoś jest chudszy tym wiecej tyje Ja w pierwszej ciazy byłam bardzo chuda i przytyłam 30kg ktore bardzo szybko zrzucilam za to w drugiej ciazy byłam na start gruba i przytyłam tylko 7kg Teraz tez narazie waga stoi w miejscu bo jestem grubsza... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Ja od kilku dni jestem strasznie osłabiona kręci mi sie cały czas w głowie i leci mi krew z nosa Ostatnio w nocy sie obudziłam a cała poduszka z krwi wstałam poczułam tylko ze krew dalej leci z nosa i zrobiło mi sie ciemno przed oczami i upadlam na łóżko masakra Tż otworzył okno i dopiero jak zaczęłam oddychać świeżym powietrzem po 15min poczułam sie lepiej ![]() Wyniki miałam w normie ale to było w 10tyg a następne dopiero w 28tyg mam zaplanowane ale biorę witaminy i odżywiam sie prawidłowo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-03 o 19:52 |
|
|
|
#3741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Halinka będziesz piekna Panną Młoda;-) Zuken gratuluje corci . Super ze lekarz podpasowal i pewnie jesteś spokojniejsza. Mam dzisiaj fatalny dzien , od rana kreci mi sie w głowie przez to wymiotuje . Masakra. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3742 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3743 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie,
Mam dzisiaj okropny dzien,kreci mi sie w glowie , nie dobrze mi..caly dzien leze i spie na zmiane.. Przepraszam za brak polskich liter ale pisze na szybko z telefonu. Jak odzyje to wroce Pozdrawiamy! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3744 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie mam zupełnie czasu by się udzielać, nie wiem nawet kiedy nadrobię to co napisałyście ![]() Witam nowe mamuśki ![]() U mnie wszystko dobrze, czuję się fantastycznie. Mam teraz masę zajęć, ciągle sprzątam, pakuję coś lub muszę czegoś dopilnować ![]() Nie mam czasu nawet usiąść przed kompem, jak mam tylko chwilę to w telefonie czytam to co piszecie |
|
|
|
#3745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3746 | ||||
|
Rozeznanie
|
Uff... nadrobiłam cały tydzień Waszych rozmów. Dużo tego, ale dałam radę
![]() [QUOTE=zVenus;45376508]Witamy ja też tu jestem nowa od niedawna czytam i się udzielam. Opowiedz coś o sobie, czy ciąża planowana, jak szybko się udało, ile masz lat... u mnie było planowane od listopada zaczęliśmy i w listopadzie się udało - jak powiedziała lekarka - "farciara..." ![]() ja mam 27lat Pozdrawiam[QUOTE]Tez 6 grudnia 2013 zobaczyłam II kreseczki ![]() Cytat:
Gratuluję ciąży i oby wszystko było jak najlepiej, bo przecież musi być ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Poza tym u mnie w miarę OK, choć ostatni tydzień miałam jakiś ciężki. Jednej nocy nie mogłam spać, za to w dwie następne spałam po 14 godzin... Ból w pachwinie wciąż jest, ale w ciągu dnia jak się rozchodzę to nie czuję. Piersi troszkę swędzą. Mam (tzn. miałam) mega ochotę na pepsi - i piłam jej dość sporo i ostatnio mam ochotę na czekoladę, toteż sobie podjadam troszkę.... Poza tym jem w normie i wszystko na co mam ochotę. Będę sie teraz starać czytać na bieżąco, choć pakujemy nasz "dorobek" w pudełka i wynosimy na strych, bo być może już pod koniec marca robimy wielką demolkę w domu PS. Pozdrawiam wszystkie mamuśki, witam te nowe, gratuluję poznania płci, a Tobie zaczarowanadlaniego życzę dużoooo szczęścia i miłości Edytowane przez Aisog1987 Czas edycji: 2014-03-03 o 22:29 |
||||
|
|
|
#3747 | |||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
w tej ciazy juz od poczatku miesa niemal nie tykalam, teraz od czasu do czasu, i anemii nie mam, poziom zelaza tez w porzadku, wiec to chyba nie jest takie proste z tymi roslinami. Moze o to chodzi, ze rosliny tez maja zelazo, ale gorzej sie ono wchlania i trzeba umiejetnie laczyc skladniki na talerzu zeby poprawic wchlanialnosc....Cytat:
A w 1 ciazy bylam rowniez bardzo szczupla, ale przytylam zalecana srednia, czyli ok 12 kg. 2 kg juz nie chcialo sie ode mnie odczepic, ale nadal bylam bardzo szczupla, teraz tyje zauwazylam wolniej, sadze ze przez niechec do slodyczy. Chociaz czuje chec na lody, a tak sie sklada ze mam pudelko waniliowych w zamrazarniku, to chyba sobie pofolguje ![]() Cytat:
Zrobilam dzis rosol i przesadzilam "odrobine" z pieprzem, az pieklo w przelyk, ale tesciowa dzielnie zjadla cala miske i caly czas zapewniala, ze dobre
|
|||
|
|
|
#3748 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i za ruchyCytat:
![]() Wiem ze to sprawa indywidualna co dla kogo prywatnie wazniejsze- np. dla mnie i TŻ NASZ koscielny mial wieksze znaczenie dla NAS (mielismy konkordatowy wiec w sumie 2 w1). Jak ktos tego nie czuje to jego sprawa jaki slub bierze. Czyjegos slubu nie mozna opisywac jako mniej/bardziej wartosciowego/waznego. Wazne jest co sie DLA MAŁŻONKÓW bardziej liczy. Uważam, że wszystkie sluby sa wazne! ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za genetyczne Cytat:
ja 0,4kg na plusie od mojej prawdziwej wagi (przed ciaza schudlam z choroby) apetyt mi zmalał 2 tyg temu ale wczesniej sie obżerałam dziwie sie ze tak malo przybywaCytat:
![]() Cytat:
h4linka - bardzo mi sie podoba, taka delikatna i zwiewna |
||||||
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za gratulacje, przyznam że mocno mi wczoraj ulżyło, bo sporo mieliśmy problemów z tym kredytem. Chociaż tak naprawdę odetchnę dopiero jak dostanę klucze do ręki i pieniążki na wykończenie
![]() Tak Was czytam i kurde, wychodzi na to że ja przytyłam najwięcej... mam zacząć się martwić? ![]() w ogóle trafiłam na tragiczny artykuł... http://wyborcza.pl/piatekekstra/1,136814,15539309.html jak ktoś mocno przeżywa to nie czytajcie ehh aż serce ściska że w XXI wieku się takie rzeczy dzieją...
|
#3750 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
[QUOTE=asix86;45419792]Oj to idź koniecznie do endokrynologa. A jakie masz TSH? Mi Gin też kazał brać jod, a endokrynolog odstawić i brać za to Euthyrox. I teraz na każdej wizycie podnosi mi minimalnie dawkę. Twoje osłabienie też może być przez tarczycę..chyba. Lepiej skonsultuj to, bo to bardzo ważne w ciąży. Kiedyś pisałam na forum, że endokrynolog na NFZ powinien Cię przyjąć w ciąży bez czekania w kolejce.[COLOR="Silver"] Nie mogę tak na szybko znależć tego badania, bo było robione tuż przed zajściem w ciążę lub na samym początku. Pamiętam, że było ok. 0.08 w dolnej normie, bo norma była od 0,04. Poprzedni lekarz powiedział, że trzeba to zbadać, w kierunku hoszimoto, bo za nisko, a obecny twierdzi, że jest w normie, ale przepisał jod. Teraz mam zrobić ponownie TSH, wiec się okaze. Co do wagi sto stoi w miejscu, co mnie cieszy, bo myślalam, że po szlaństwe weekendowym podskoczy co najmniej kg. Od dawno nie pozowliłam sobie na mcdonalda i popkorn. Przeważnie nie jadam takich syfów, mam hopla na punkcie zdrowej żywności, ale zjadłam ze smakiem. Następny raz może za kolejny rok lub dwa. Za to widzę, że na badaniu sprzed 2 tygodni na Hemoglobinę na granicy normy 12,02 a norma od 12 , może mi spadła. Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-03-04 o 07:58 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

teraz to już będzie tylko bardziej widoczny więc w końcu będziemy dumnie chodziły, jak prawdziwe ciężarówki
Dużo tego 
. Porównywałam składy innych witamin i nie znalazłam takich bez jodu. Rozmawiałam z farmaceutką i ona twierdziła, że lepiej zapytać o to endokrynologa.. tyle, że wizytę u endokrynologa to ja będę miała dopiero za miesiąc.

Ból w pachwinie wciąż jest, ale w ciągu dnia jak się rozchodzę to nie czuję. Piersi troszkę swędzą. Mam (tzn. miałam) mega ochotę na pepsi - i piłam jej dość sporo