|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
A to chyba że tak, wtedy się zgadza
![]() Smarowałam ale widocznie za mało, jakoś rano przed pracą mam za dużego lenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3722 |
Wtajemniczenie
|
pytanko do dziewczyn, które pracują i jeszcze nie są na zwolnieniu
![]() ![]()
#3723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już wszystko mam ![]() Kuzynka ma półtora roczną córeczkę i dostałam praktycznie wszystko od niej ![]() ![]() ![]() No i oczywiście przewijak, wanienka, wózek i nosidełko/fotelik ![]() Łóżeczko kupiliśmy od znajomej bo kuzynka jeszcze używa... Teraz do niej dzwoniłam, że może szykować rzeczy bo po dzisiejszej wizycie dowiedziałam się, że będę miała CÓRECZKĘ ![]() ![]() ![]() Natka możesz mi dopisać na pierwszej stronie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3726 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja planuję pracować tylko do końca marca. Nie czuję się komfortowo siedząc 8 godzin za biurkiem, przychodzę do domu to jem obiad i śpię albo odpoczywam całe popołudnie. Pracuję w urzędzie - moja praca jest odpowiedzialna i wymaga ode mnie zarówno koncentracji, systematyczności jak i ogólnie nie najgorszego samopoczucia i miłego usposobienia ponieważ oprócz ton papierów do przerzucenia mam ciągły kontakt z ludźmi - a z tym niestety bywa różnie. Zazwyczaj też od kwietnia zawsze mam większy nawał pracy. Rozmawiałam na ten temat z szefem na początku lutego, nie robił problemów. Zobaczymy jak będzie teraz, gdy faktycznie będę się szykować na zasłużony odpoczynek... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3727 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Witaj! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3728 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3729 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was orientuje się czy przy niedoczynności tarczycy i leku Euthyrox (dawka 62,5/doba) można brać witaminy dla kobiet w ciąży zawierające JOD?
Pytałam o to Gina, i twierdził, że te które mi poleca (Prenetal Classic) nie zawierają jodu, więc problemu nie ma.. w aptece okazało się oczywiście, że te tabletki zostały właśnie wzbogacone o jod ![]() ![]()
#3730 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam pytanie do dziewczyn, które mają problem z niedoborem żelaza. Czy brak żelaza objawia się osłabieniem??? Od kilku dni czuję się żle, dzisiaj wręcz słabo. Energii starcza mi jedynie an zrobienie zakupów. W domu rośnie bałagan, nie jestem w stanie nic zrobić Brzuch też trochę pobolewa, ale czuje ruchy maleństwa. Brak mi tylko sił. Mój gin wraca dopiero 25 marca, ostatnio mówił, że next time dołączy mi żelazo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3731 | |||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Wiele moich kolezanek ktore najpierw urodzily coreczki, z drugiej ciazy maja chlopcow i na odwrot, zauwazylam taka prawidlowosc ;-) Cytat:
![]() Ja tez wlasciwie nie cwiczylam, duzo jadlam a waga spadla sama. Teraz mam ok 2,5 kg na plusie. Cytat:
Co do zabobonow to mnie nie ciagnie do slodyczy, czasem zjem ale bez szczegolnego apetytu, wymatek stanowily ostanio lody. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3732 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3733 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3734 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
Zrobię jutro morfologię i jak będzie zła to ide do innego lekarza na konsultacje i nie bede czekać do 25 marca, ąz wróci z urlopu mój gin. W pierwszej ciąży przytyłam ok. 18 kg, miałam okresy zachcianek i okresy pilnowania się, strałam się dużo ruszać gdyby nie to pewnie też byłoby 30. ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-03-03 o 16:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3735 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A właśnie, mówiłam ostatnio, że nie mam brzucha mimo, że to już okolica 18 tygodnia. Dzisiaj tak z dnia na dzień dosłownie zrobiła mi się kula z przodu. Mam dość spore tyłozgięcie, moja macica chyba potrzebowała więcej czasu, żeby się dobrze nastawić. ![]() I właśnie zamówiłam sukienkę na ślub, muszę wszystko załatwiać przez neta, bo jak tylko wejdę do centrum handlowego klimatyzacja i zapachy sklepów wywołują u mnie odruch wymiotny. Mam nadzieję, że kiecka nie będzie dużo odbiegać od zdjęcia: ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3736 |
Zakorzenienie
|
Śliczna sukienka
![]() A ja wreszcie podpisałam umowę i oficjalnie mam kredyt na mieszkanie ![]()
#3737 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twoje osłabienie też może być przez tarczycę..chyba. Lepiej skonsultuj to, bo to bardzo ważne w ciąży. Kiedyś pisałam na forum, że endokrynolog na NFZ powinien Cię przyjąć w ciąży bez czekania w kolejce. ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- h4linka, śliczna sukienka ![]()
![]() |
#3738 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3739 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() Lekarz mi jeszcze dzisiaj powiedział, że dziecko jest wielkości i wagi szklanego tymbarka ![]() ![]() ![]() ![]() Aha i podobno teraz brzuch będzie rósł z dnia na dzień ![]() Jestem mega zadowolona z nowego lekarza, wizyta super! Same komplementy odnośnie badań, stanu zdrowia, brzucha, dzidziusia ![]() ![]() W trakcie usg przełączaliśmy na 3d i widziałam mózg mojej kruszynki ![]() ![]() Ogólnie super super super!!! A 25 marca idę właśnie na 3d ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3740 |
Rozeznanie
|
Zuken gratuluje dziewczynki
![]() Co do jodu przy niedoczynnością tarczycy to ja choruje od 10 lat i biorę eutyrox 125mg i myślałam zawsze ze jod jest dla mnie wskazany Biorę normalnie witaminy ciążowe często jeżdzę nad morze a wyniki mam w normie tsh 2.70 Co do tycia w ciazy to im ktoś jest chudszy tym wiecej tyje Ja w pierwszej ciazy byłam bardzo chuda i przytyłam 30kg ktore bardzo szybko zrzucilam za to w drugiej ciazy byłam na start gruba i przytyłam tylko 7kg Teraz tez narazie waga stoi w miejscu bo jestem grubsza... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Ja od kilku dni jestem strasznie osłabiona kręci mi sie cały czas w głowie i leci mi krew z nosa Ostatnio w nocy sie obudziłam a cała poduszka z krwi wstałam poczułam tylko ze krew dalej leci z nosa i zrobiło mi sie ciemno przed oczami i upadlam na łóżko masakra Tż otworzył okno i dopiero jak zaczęłam oddychać świeżym powietrzem po 15min poczułam sie lepiej ![]() Wyniki miałam w normie ale to było w 10tyg a następne dopiero w 28tyg mam zaplanowane ale biorę witaminy i odżywiam sie prawidłowo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-03 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3741 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Halinka będziesz piekna Panną Młoda;-) Zuken gratuluje corci . Super ze lekarz podpasowal i pewnie jesteś spokojniejsza. Mam dzisiaj fatalny dzien , od rana kreci mi sie w głowie przez to wymiotuje . Masakra. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3742 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3743 |
Rozeznanie
|
Witajcie,
Mam dzisiaj okropny dzien,kreci mi sie w glowie , nie dobrze mi..caly dzien leze i spie na zmiane.. Przepraszam za brak polskich liter ale pisze na szybko z telefonu. Jak odzyje to wroce ![]() Pozdrawiamy! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3744 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie mam zupełnie czasu by się udzielać, nie wiem nawet kiedy nadrobię to co napisałyście ![]() Witam nowe mamuśki ![]() ![]() U mnie wszystko dobrze, czuję się fantastycznie. Mam teraz masę zajęć, ciągle sprzątam, pakuję coś lub muszę czegoś dopilnować ![]() Nie mam czasu nawet usiąść przed kompem, jak mam tylko chwilę to w telefonie czytam to co piszecie |
![]() ![]() |
![]() |
#3745 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3746 | ||||
Rozeznanie
|
Uff... nadrobiłam cały tydzień Waszych rozmów. Dużo tego, ale dałam radę
![]() [QUOTE=zVenus;45376508]Witamy ![]() ja też tu jestem nowa ![]() Opowiedz coś o sobie, czy ciąża planowana, jak szybko się udało, ile masz lat... u mnie było planowane od listopada zaczęliśmy i w listopadzie się udało - jak powiedziała lekarka - "farciara..." ![]() ![]() ![]() Tez 6 grudnia 2013 zobaczyłam II kreseczki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym u mnie w miarę OK, choć ostatni tydzień miałam jakiś ciężki. Jednej nocy nie mogłam spać, za to w dwie następne spałam po 14 godzin... ![]() ![]() ![]() ![]() Będę sie teraz starać czytać na bieżąco, choć pakujemy nasz "dorobek" w pudełka i wynosimy na strych, bo być może już pod koniec marca robimy wielką demolkę w domu ![]() ![]() PS. Pozdrawiam wszystkie mamuśki, witam te nowe, gratuluję poznania płci, a Tobie zaczarowanadlaniego życzę dużoooo szczęścia i miłości ![]() Edytowane przez Aisog1987 Czas edycji: 2014-03-03 o 21:29 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3747 | |||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Cytat:
A w 1 ciazy bylam rowniez bardzo szczupla, ale przytylam zalecana srednia, czyli ok 12 kg. 2 kg juz nie chcialo sie ode mnie odczepic, ale nadal bylam bardzo szczupla, teraz tyje zauwazylam wolniej, sadze ze przez niechec do slodyczy. Chociaz czuje chec na lody, a tak sie sklada ze mam pudelko waniliowych w zamrazarniku, to chyba sobie pofolguje ![]() Cytat:
![]() Zrobilam dzis rosol i przesadzilam "odrobine" z pieprzem, az pieklo w przelyk, ale tesciowa dzielnie zjadla cala miske i caly czas zapewniala, ze dobre ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3748 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wiem ze to sprawa indywidualna co dla kogo prywatnie wazniejsze- np. dla mnie i TŻ NASZ koscielny mial wieksze znaczenie dla NAS (mielismy konkordatowy wiec w sumie 2 w1). Jak ktos tego nie czuje to jego sprawa jaki slub bierze. Czyjegos slubu nie mozna opisywac jako mniej/bardziej wartosciowego/waznego. Wazne jest co sie DLA MAŁŻONKÓW bardziej liczy. Uważam, że wszystkie sluby sa wazne! ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za genetyczne ![]() Cytat:
![]() ja 0,4kg na plusie od mojej prawdziwej wagi (przed ciaza schudlam z choroby) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() h4linka - bardzo mi sie podoba, taka delikatna i zwiewna ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3749 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za gratulacje, przyznam że mocno mi wczoraj ulżyło, bo sporo mieliśmy problemów z tym kredytem. Chociaż tak naprawdę odetchnę dopiero jak dostanę klucze do ręki i pieniążki na wykończenie
![]() Tak Was czytam i kurde, wychodzi na to że ja przytyłam najwięcej... mam zacząć się martwić? ![]() w ogóle trafiłam na tragiczny artykuł... http://wyborcza.pl/piatekekstra/1,136814,15539309.html jak ktoś mocno przeżywa to nie czytajcie ![]()
#3750 |
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
![]() [QUOTE=asix86;45419792]Oj to idź koniecznie do endokrynologa. A jakie masz TSH? Mi Gin też kazał brać jod, a endokrynolog odstawić i brać za to Euthyrox. I teraz na każdej wizycie podnosi mi minimalnie dawkę. Twoje osłabienie też może być przez tarczycę..chyba. Lepiej skonsultuj to, bo to bardzo ważne w ciąży. Kiedyś pisałam na forum, że endokrynolog na NFZ powinien Cię przyjąć w ciąży bez czekania w kolejce.[COLOR="Silver"] Nie mogę tak na szybko znależć tego badania, bo było robione tuż przed zajściem w ciążę lub na samym początku. Pamiętam, że było ok. 0.08 w dolnej normie, bo norma była od 0,04. Poprzedni lekarz powiedział, że trzeba to zbadać, w kierunku hoszimoto, bo za nisko, a obecny twierdzi, że jest w normie, ale przepisał jod. Teraz mam zrobić ponownie TSH, wiec się okaze. Co do wagi sto stoi w miejscu, co mnie cieszy, bo myślalam, że po szlaństwe weekendowym podskoczy co najmniej kg. Od dawno nie pozowliłam sobie na mcdonalda i popkorn. Przeważnie nie jadam takich syfów, mam hopla na punkcie zdrowej żywności, ale zjadłam ze smakiem. Następny raz może za kolejny rok lub dwa. Za to widzę, że na badaniu sprzed 2 tygodni na Hemoglobinę na granicy normy 12,02 a norma od 12 , może mi spadła. Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-03-04 o 06:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.