|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Położyłam się "na chwilę" korzystając, że T. śpi i co... obudziliśmy się pół godziny temu i dopiero ziemniaki do obiadu gotujemy
Co do tej rozpiski z kolejnymi dziećmi, to od razu byłam na 2 dziecku, więc chyba spoko ale na 3 nie przechodzę---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Co do sesji, to ja bym chciała tylko kilka zdjęć w ciąży w ramach sesji noworodkowej. Tylko nie wiem czy tak się da ![]() Z Timem byliśmy dopiero po roczku i żałowałam, że tak pózno.
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2014-03-03 o 15:29 |
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Spadam laski na zakupy ciuchowe
Buziaki!
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1864 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1865 |
|
Rozeznanie
|
http://mamastudio.art.pl/cennik.html
Asia tam masz cennik dokładny, koleżanka u nich robiła i fajne ma fotki, robiła też małemu jak się urodził ![]() ha! właśnie odebrałam wyniki i nie jest ze mną już tak źle jak ostatnio hemoglobina mało tego, że mi nie spadła, to jeszcze się poprawiła! no i cholernego białka i bakterii się pozbyłam uff teraz jakoś spokojnie wytrwam do wizyty, do środy ![]() Ciekawe co u Malwiny i jak ta dziewczyna na zastępstwo?
Edytowane przez sunfire Czas edycji: 2014-03-03 o 16:23 |
|
|
|
#1866 |
|
Zadomowienie
|
U mnie taka sesja kosztuje 600-700 zł
na szczęście TZ już wprawiony w robieniu fotek więc mi zrobi w sumie mieliśmy robić co tydzień, ale brzuch tak marnie do tej pory rósł ze nie było sensu. No i chce też w plenerze![]() A mi się zakupy nie udały kupiłam tylko dwa kolejne bodziaki i trzecia dwustronna bluzę, nie wiem po co![]() Leginsow nie było ale za tydzień też jest dostawa więc nie składam broni
|
|
#1867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
źle mi z tym ... Cytat:
Mam pytanie do Dziewczyn pracujących, kiedy wybieracie się na L4 takie już do końca ciąży ?? ![]() Wiecie co, dziwnie się dziś poczułam... nie wiem czy pamiętacie, ale od listopada dostalam w pracy duże zastępstwo, które oddałam w lutym w połowie bo już nie dawałam rady. Dostała je moja koleżanka ze szkoły, studiów... zostawiłam sobie część tego zastępstwa tak, że mam 2/3 etatu. I ona jakoś w styczniu dzwonila do mnie zapytać czy ja oddam to zastępstwo czy zostawiam sobie te godziny, bo ona do 10 marca ma jeszcze umowę w innej szkole a potem jej się ta umowa kończy. Wtedy powiedziałam że nie jestem jej w stanie teraz powiedzieć bo nie wiem jak się będę czuć w marcu, w lutym znowu zadała mi to pytanie, na które jej odpowiedziałam że raczej na 90% zostawiam sobie te godziny które teraz mam. I dziś zadzwoniła do mnie po raz trzeci czy już wiem na 100% czy zostawiam te godziny, powiedziałam że tak. Zapytała mnie czy mogłabym jej oddać jednego ucznia, bo ona jak nie będzie miała ileś tam godzin to straci dodatkową fuchę w innym miejscu. Na co powiedziałam, że szczerze mówiąc nie bardzo bo mi i tak jedna uczennica zrezygnowała i mam mniej godzin. Była mocno zaskoczona moją odpowiedzią, switowała to no że to straci tamtą pracę ale to trudno, ja odpowiedziałam, że przykro mi, ale ja muszę myśleć też o sobie i o swoim macierzyńskim... Trochę mi się głupio zrobiło po tej rozmowie, w styczniu było mi jej szkoda że straci pracę w tym miejscu, gdzie ma umowę do marca i chciałam żeby to ona objęła część tego zastępstwa ale potem się zorientowałam, że ona bardzo manipuluje ludźmi opowiadając jak to ona jest biedna, jak jej rodzice mało zarabiają, że wspiera brata wysyłając mu pieniądze na studia... itd. i pomyślałam, kurcze czemu ja się mam wszystkimi przejmować a jak ja bym była na jej miejscu to mną by się nikt nie przejmował... rozmawiając ze mną dzisiaj nawet nie zapytała co u mnie, jak się czuję... odzywa się tylko wtedy, gdy czegoś potrzebuje. Mi by nie przyszło do głowy pytać kogoś czy odda mi część swojej pracy, tym bardziej kogoś kto za pół roku spodziewa się dziecka... nie wiem może jestem egoistką... ![]() soryy musiałam się wyżalić
|
|
#1868 |
|
Zadomowienie
|
Hmm ja na pierwsze 2 miesiące chce kupić same body śpiochy rampersy pajace i pół śpiochy a tylko 3 zestawy wizytowe bo wole aby wygodnie się spało maleństwu niż wyglądało jakoś szałowo
Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-03-03 o 16:36 |
|
|
|
#1869 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sory ale co to w ogóle za zachowanie, ona jest kobietą więc powinna rozumieć twoją sytuację, że to ty musisz dbać o swoją sytuację materialną a nie ona . Ja bym w ogóle wstydziła się tyle razy dzwonić do ciebie . Jej zachowanie po wszystkim samo mówi za siebie jest po prostu niedojrzała i manipuluje ludźmi![]() Sorki ale jestem ostatnio bardzo emocjonalna
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. Edytowane przez joanna2228 Czas edycji: 2014-03-03 o 17:32 |
|
|
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widac jak dzidzius cos wystawia, ale to tylko wybrzuszenie, nie odbija sie paluszki czy piastka ja z pierwszej ciazy mam nagrane filmiki jak corcia szaleje w brzuchu, wtedy widac ze przesuwa konczyny jakby z kims tam walczyla ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Vegetka niestety niektorzy sa tacy interesowni tez by mnie wkurzyla ta sytuacja, ale szkoda nerwow na takich ludzi. Trzeba myslec o sobie, bo inni niekoniecznie beda myslec o nas nie warto sie kogos zalowac.
|
|
|
|
|
#1872 |
|
Rozeznanie
|
Vegetka ja nauczona doświadczeniem w pracy stwierdzam jedno, patrz na siebie i dbaj o swój interes bo za bycie dobrym nikt Ci nie podziękuje, a jak przyjdzie pora to jeszcze to wykorzysta dla siebie..... niestety coraz mniej jest osób, które by się przejmowały, a coraz więcej patrzy najdalej na czubek własnego nosa, ja byłam dobra, pomagałam jak mogłam, a "koleżanka" pod moją pracą podpisała się swoim nazwiskiem.. szkoda klawiatury
także głowa do góry i nie miej wyrzutów, bo ona pewnie Tobie by nie oddała godzin, żebyś Ty miała wyższy macierzyński. |
|
|
|
#1873 |
|
Raczkowanie
|
Cześć brzuchatki
Ja dzisiaj padam na twarz niby dzień nie był jakiś intensywny, ale cały czas byłam poza domem poszłabym się zdrzemnąć, ale później w nocy nie będę mogła spaćJa też zamierzam zrobić sobie sesję brzuszkową mojego tż-ta kuzynka jest fotografem wiec pogadam z nią czy zrobi jakieś ładne zdjęcia Ja już nawet mam wizję tej sesji... maj, słońce, "biegnę" w zwiewnej sukience idealnie podkreślającej brzuszek tylko tż-ta muszę namówić, bo on nie lubi pozować do zdjęć... a co to za sesja bez tatusia
|
#1874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo i tak jestem już wielka to będzie dobrze widać i chyba wezmę tżta i córkę
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znajomą się nie martw, chamskie babsko i tyle. Mogłabyś mieć wyrzuty sumienia, gdyby przez tą godzinę, straciła cały etat, a była jedyną żywicielką rodziny, a to przecież jej dodatkowe zajęcie. Nie lubię takich manipulatorów. Poza tym, tak jak pisałaś, nawet nie zapytała o twoje samopoczucie... To, że dbasz o przyszłość swojego dziecka nie oznacza, że jesteś egoistką
|
|
|
|
|
#1876 |
|
Rozeznanie
|
Ines Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
Dusia u mnie w domu jest 19 stopni! Tak lubimy ![]() U mnie było odwrotnie, mam dwie starsze siostry, 5 i 10 lat różnicy i zawsze słyszałam że "siostra jest starsza i ma rację" "siostra jest starsza i może" nie słuchali nawet o co był spór, co się stało, zawsze z automatu rację miała ta starsza. Mam nadzieję że będę potrafiła mądrze i równo traktować swoje dzieci ![]() Bambusiek u nas 1,5 komory sprawdza się super. Malwiska nie martw się wagą, u mnie w poprzedniej ciąży teściowa ciągle biadoliła że za dużo przytyłam (20kg) i już nie zrzucę tej wagi i co? Miesiąc po porodzie ważyłam tyle co przed ciążą i to bez odchudzania, bez ćwiczeń bo byłam po cc. Eydrith ale się uśmiałam, trochę w tym prawdy, chociaż my obiecaliśmy sobie że nie będziemy się natrząsać nad dzieckiem, ale wiadomo z pierwszym chcąc nie chcąc człowiek się bardziej przejmuje. Vegetka głupia sprawa, ale musisz też myśleć o sobie i dzidzisiu Mamaya Uchwycenie rączki czy nóżki, to chyba tak jak pisze rybka, niemożliwe. Tak w ogóle to czy mogłabym prosić o zaproszenie do klubu ? Tylko nie wiem czy znajdę czas żeby i tam się regularnie udzielać...Integra genialny pomysł na tytuł wątku ![]() Mi się nie podobają pozowane zdjęcia, takie noworodkowe w słodkich czapeczkach, czy ślubne. Lubię spontan. Chociaż mam sporo takich dzierganych słodkich czapeczek |
|
|
|
#1877 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
może jak się urodzi całe i zdrowe to wyluzujemy (tyaaaaa )
|
|
|
#1878 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1879 |
|
Zadomowienie
|
ma sens taki szkrabek ma delikatną skórę a nawet bardzo i tak jak nam było by nie wygodnie spać jak by się wbijały guziczki kokardki kapturki gumki od spodni tak dziecku jest nie wygodnie i skóra mniej oddycha pojawiają się potówki i zaczyna cały cyrk
|
|
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
Caramel spokojnie
w klubie tylko czasem ktos cos pisze, jak nie chce o tym mowic na forum i jakies zdjecia, dasz rade |
|
|
|
#1881 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
ines najlepszego na nowej drodze zycia
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do kolezanki to sie nia nie przejmuj ona pewnie by ci nie oddala ucznia nawet jak by na pysk padała. Mysl o sobie i dziecku nie o jakiejs dziewczynie w dodatku bezczelnej jak widac. ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() |
||||||||
|
|
|
#1882 |
|
Raczkowanie
|
widzę, że humorek dopisuje :p
jestem taka szczęśliwa, ostatnia noc była pierwszą przespaną w całości od tygodnia i w końcu funkcjonuję normalnie |
|
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są dzieci, które w brzuchu nie "rzucają" się, tylko rozpychają, przeciągają i wtedy może zdarzyć się coś takiego, aczkolwiek jestem świadoma, że zdarza się to bardzo, bardzo rzadko Vegetka, rozumiem doskonale Ciebie i popieram, ale staram się też zrozumieć Twoją znajomą
|
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wyszło jak wyszło ![]() Wszystko zależy jaka praca - u mnie siedzenie 8 godzin przed kompem, w tym czasie noszenie, sięganie i po kilku godzinach ciągnął mne dół brzucha, brałam nospę. Lekarz mi powiedział, żeza długo nie pozwoli mi pracować. Co do koleżanki, to rozumiem, że każdy walczy o swoje, ale na pewno nie jest z jej strony miłe takie zachowanie. ------------------------- Synek chyba wreszcie zasnął, może jutro da nam pospać
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2014-03-03 o 20:06 |
|
|
|
|
#1885 |
|
Raczkowanie
|
Enary życze powrotu do zdrowia
mamaya spoko ja też po tym co powiedziała moja ginka stwierdziłam ze jest głupia no bo chyba sama wiem co czuje... widocznie w swojej "karierze" miała same przypadki późno odczuwalnych ruchów. no ale cóż ona wszystko wie lepiejInes3037200 wszystkiego dobrego na nowej drodze życia ![]() rybka13 mnie strasznie bolą plecy własciwie od samego początku ciązy, im wiekszy brzuch tym bardziej, aż się boje co bedzie dalej.
|
#1886 |
|
Rozeznanie
|
hej brzuchatki! ja tylko na chwilkę, aż do zakończenia remontu będe raczej tylko podczytywać bo sił mi brak na cokolwiek, do tego jeszcze jakieś przeziębienie mnie bierze
ale cieszę się, że u was wszystko dobrze. Gratuluję wszystkim mamusiom, które poznały już płeć Co do aktualnych tematów: ja zlew posiadam maleńki jednokomorowy bo mam zmywarkę ale ciesze się, że nie jest większy bo tż ma tendencję do zostawiania brudnych naczyń w nim a tak to mam mało przekładania uciekam rozłożyć pranie... miłego wieczorku
|
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Samarqa, a nie zastanawiasz się może nad zmianą ginekologa w takim razie?
|
|
#1888 |
|
Zadomowienie
|
Wpadam tylko dać znać. Mała ma zainfekowany mocz dostała antybiotyk, jutro mam zrobić wynik jeśli nie będzie poprawy to szpital. Lekarz w ogóle coś mówił o bliznach na nerkach
nawet nie wiem co to znaczy... i w ogóle że teraz będzie konieczne usg jamy brzusznej, tak generalnie to brzmiało, jakby te bakterie zrobiły już niezłe spustoszenie.A na domiar złego kazał mi dziś wziąć mocz na posiew przed podaniem antybiotyku, więc ja małą przez pół godziny z mamą (bo tż w pracy) molestowałam żeby zrobiła siusiu bezpośrednio do jałowego pojemnika. Kiedy wreszcie się udało, dałam małej antybiotyk, położyłam spać i zaniosłam mocz do lodówki olśniło mnie że użyłam złego pojemnika [niejałowego]. Po prostu
|
|
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
debesciara, pojemnikiem aż tak się nie przejmuj
![]() i tymi bakteriami też się nie stresuj więc głowa do góry Kochana a nawet jeśli sytuacja zakończy się szpitalem to chyba lepiej, że Matyldkę wyleczą niż miałaby chodzić taka zainfekowana? Caramel, zaproszenie do klubu wysłane i Tobie debesciara też wysyłałam już zaproszenie ze dwa tygodnie temu, ale nie zareagowałaś na nie
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-03-03 o 20:28 |
|
|
|
#1890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.

ale na 3 nie przechodzę

hemoglobina mało tego, że mi nie spadła, to jeszcze się poprawiła!
na szczęście TZ już wprawiony w robieniu fotek więc mi zrobi
kupiłam tylko dwa kolejne bodziaki i trzecia dwustronna bluzę, nie wiem po co
. Ja bym w ogóle wstydziła się tyle razy dzwonić do ciebie 

? Tylko nie wiem czy znajdę czas żeby i tam się regularnie udzielać...