|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Cytat:
. Zauważyłam, że naczynia nie leżą tak długo w zlewie jak mam mniejszy chociaż czasami brakuje 2 komory żeby coś namoczyć więc zastanów się dobrze ![]() Wpadłam na pomysł , nie mam neta dzisiaj bo coś robią więc wzięłam telefon i włączyłam hotspot i mam w kompie ![]() Co do nastroju to ja zauważyłam od 2 tygodni jakiś spadek nastroju i jestem bardziej płaczliwa taka ciepła klucha , płaczę bez powodu. Najgorzej jest jak jestem zmęczona wieczorem to wyje w łóżku i mówię do tż że jestem za stara na ciążę . Użalam się nad sobą troszkę i mam wrażenie, że to hormony bo taka nie byłam ah ten stan
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#1772 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Cytat:
Cytat:
Cytat:
-------------------- Ja tez miałam problem z bezsennością w nocy z soboty na nidziele, spałam chyba po 15 min, budziłam sie i tv oglądałam, a rano masakra. Była taka niedorobiona że na zajęcia nawet nie pojechałam. Potem koło południa wizeło mnie coś na płaczki, że sobie nie dam rady, ze nie wydolimy, bo jakies dodatkowe remonty nam powyskakiwały. a my jak na razie mieszkamy w starym domu, planujemy się się budowac i wsyztsko zaczeło mnie wczoraj prerastaći zaczęłam płakac. No ale mój maz odrazu mnie pocieszał i powiedział że damy sobie rade, bo przeciez on jest budowlańcem wiec sam ogarnie te remonty i będzie dobrze. Na szczęscie popołudniu mi przeszło i jest juz wszystko w porządku. Dzisiaj z rana doszła do mnie 1 paczuszka z ubrankami, 14 szt. wszystkie takie sliczne. Po południu jak dam rade to wstawie kilka fotek.
|
|
#1773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trudno mi nawet określić ten ból, czasem nawet budzi mnie w nocy nie zacytowało mi się wszystko malwiska, przykro mi z powodu tej dziewczyny generalnie to jest tak, że od 24 tc szansa na uratowanie dziecka przy przedwczesnym porodzie wynosi 20 - 25%, więc tak naprawdę sporo, patrząc na to przez pryzmat tego, że to dopiero połowa ciąży właściwie. Ale jak piszesz, że z dzieckiem coś było nie tak to niestety nie wygląda to tak dobrze smutne bardzo, ale niestety takie rzeczy się zdarzają ![]() bambusiek, ja mam 2 - komorowy zlew nie ufam zmywarkom mimo, że zmywarkę mam to i tak rzadko z niej korzystam
|
|
|
#1774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo jej współczuje bo to już 3 jej poronienie. Jedno poroniła szybko, drugą miała ciąże pozamaciczną i teraz wytrwała bardzo długo, tylko że ciągle leżała w domu mimo że lekarze zalecali ruch, ona się bała i nawet nic nie robiła w domu tylko leżała... a to chyba też nie do końca takie dobre jest |
|
|
|
|
#1777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a dzisiaj to coś mnie kłuje w prawym boku jeszcze i miałam tak całą noc, a jak się chciałam przekręcić to ból jeszcze większy
Nasze Szczęście "Tam jest Ci najlepiej, wiem. Cicho... ciepło... ciemno... I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną. Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia. A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia." |
|
|
|
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jak pochodze to w nocy jeszcze gorzej, a przeciez nie bede zalegac na fotelu, tymbardziej ze mam 2.latke w domu. |
|
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Chciałam się pochwalić
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz lekarze powinni już zlecić jakieś badania genetyczne, bo nie jest to niestety normalne a ta dziewczyna z wątku maj/czerwiec, o której wspomniałaś to rodziła synka w szpitalu, w którym ja będę rodzić. na połówkowym nawet rozmawiałam z doktor o jej przypadku, strasznie smutno ![]() Dziewczyny, wiecie może gdzie mogę znaleźć dobrej jakości kocyki dla malucha? zależy mi na tym, żeby nie były one "cukierkowe", bez wzorów, najlepiej w neutralnych kolorach (beże, brązy, oliwka - kolory ziemi)? Bo na późniejszą jesień i zimę kupuję kocyk La Millou, ale nie mogę znaleźć nic na lato Edit: Mam na myśli coś w tym stylu
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-03-03 o 10:48 |
|
|
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Tego się nie da z niczym pomylić także jak poczujesz to będziesz wiedziała
a teraz mnie co chwilę zaczepia - jeszcze jakbym coś zjadła, albo przed snem to szaleństwo wczoraj to się aż roześmiałam, bo położyłam się na moment jak małż sprzątał i od razu dostałam takiego kopa, że musiałam wstać
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam na wadze 9kg +, moja mama jak jej powiedziałam to zaczeła gadać że to dużo i że mam się opamiętać.... popsuła mi humor... wcale już się tak nie obiadam, zaczelam chodzić na spacery, jeść regularnie i z jasnego pieczywa na razowe sie przerzuciłam i mało słodyczy jem ...
mogłam jej nie mówić bo nie widać po mnie tych 9 kg - zakładam że kilogram albo i więcej to moje cycki i z 2kg poszlo w uda, a reszta to brzuch ona to chyba myśli że ja przytyje 12kg tak jak ona w ciąży - tylko że moja mama to szkieletor a ja geny odziedziczyłam po rodzinie taty |
|
|
|
#1784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-03-03 o 11:05 |
|
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama przytyła 28 kg w ciąży, a po pół roku ważyła mniej niż przed ciążą, co już chyba pisałam Warto zaznaczyć, że miała cc, w związku z czym przez jakiś czas miała absolutny zakaz ćwiczenia, żeby nie rozeszła jej się blizna ![]() nie rozumiem jak można swojej ciężarnej córce tak powiedzieć przecież nie każdy musi przytyć w ciąży 7 kg z resztą Tobie waga teraz podskoczyła, a później możesz zwolnić, kiedy te, które przytyły do tej pory mało będą "nadrabiały"
|
|
|
#1786 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i wtedy mi się przypomniało to, co gin powiedział Fame o spadającym tętnie ale wolę wierzyć w to że ma więcej miejscaCytat:
![]() malwiska faktycznie bardzo przykre
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
malwiska wagą się nie przejmuj
będę się martwić jak po porodzie nie zrzucę ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- ale mama Twoja to nie powinna tak mówić
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1789 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Brzuchatki
![]() Odzywam się po dość dużej nieobecności. Na tą chwilę diagnoza głosi że mam zakażenie układu moczowego. Trochę tu jeszcze zostanę. Nadrobię Was jak będę już w domu. Mam dla Was mnóstwo ciekawostek z patologii ciąży I to są pokrzepiające wiadomości Ale to napiszę jak już wyjdę. Buziaki dla Was i potomstwa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1791 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
może za mało ruchu, a może stres, bo pewnie codziennie myślała czy wszystko będzie ok, tak jak piszesz nie wychodziła i leżała bo się bała... też taki stres nie wpływa pozytywnie.Cytat:
hehehe Ja już jestem po badaniach, dziewczyna była na glukozie, ale miała pobieraną z palca krew i zemdlała przy pobraniu masakra i przez to 20 minut do tyłu dzisiaj tylko same ciężarówki w laboratorium na badaniach i większość miała glukozę, dzięki czemu dowiedziałam się, że u mnie można mieć cytrynę
|
||||
|
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego nie będę jej mówić ile przytyłam :P kiedyś przytyłam to mi kazała iść zrobić tarczyce, a jak przed ślubem chudłam to mówiła że mi starczy bo będę wyglądać jak anorektyczka, a nnajlepsze jest w tym to że moja waga między tyciem a chudnięciem to różnica 6kg. jak ważyłam 66 to byłam za gruba, ale jak 60 to już anorektyczka więc mojej mamie nie można dogodzić |
|
|
|
|
#1793 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mój tż póki może nie ma oporu, ale zawsze z troską o małym wspomni. Rozmawialiśmy o tym i bez żalu stwierdziliśmy, że pewnie ten czas bez seksu nadejdzie, bo wątpię, żeby mi się w 8-9 miesiącu chciało brykać, jemu pewnie też. Wiadomo, że ciąża to szczególny czas, a facet zwierzęciem nie jest, może swoje popędy powstrzymać. Zresztą przecież widzi jak bardzo twoje ciało się zmienia, ile się dzieje. A później czeka nas jeszcze połóg. Generealnie jak już bedzie chęć i będzie można, to czuję, że to bedzie jak nasz drugi pierwszy raz i to też ma pewną swoją wartość.Cytat:
|
|||
|
|
|
#1794 |
|
Zadomowienie
|
nie martw się, ja kocham inne z reguły znienawidzone języki
każdy ma jakiegoś bzika---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- przy takim rozumowaniu to musiałoby znaczyć, że gdy miasto wyłącza CO, to ciebie chce TŻ z domu wykurzyć
|
|
#1795 |
|
Zadomowienie
|
Ale to jest wewnętrzna blokada i ciężko jej się pozbyć
|
|
|
|
#1796 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w każdym języku jakoś tak ładnie brzmi farfalla, motylek, mariposa a po niemiecki schmetterling zawsze mi się kojarzy z messerschmitt łaa myślałam, że macie też oddzielne sterowanie niezależne od miasta tak jest u mnie w firmie i jak kogoś chcę wykurzyć to mogę mu ustawić albo 15 stopni albo 35 w sali
Edytowane przez sunfire Czas edycji: 2014-03-03 o 11:19 |
|
|
|
|
#1797 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
schmetterling też uwielbiam ![]() Enary, czekamy na niusy zdrowiej szybciutko idę zrobić zakupy na obiad
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-03-03 o 11:25 |
|
|
|
|
#1799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w każdym razie to coś jest niezależnie od nikogo
|
|
|
#1800 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.

. Zauważyłam, że naczynia nie leżą tak długo w zlewie jak mam mniejszy chociaż czasami brakuje 2 komory żeby coś namoczyć więc zastanów się dobrze 
, nie mam neta dzisiaj bo coś robią więc wzięłam telefon i włączyłam hotspot
i mam w kompie
troszkę i mam wrażenie, że to hormony bo taka nie byłam 
a dzisiaj to coś mnie kłuje w prawym boku jeszcze i miałam tak całą noc, a jak się chciałam przekręcić to ból jeszcze większy

przecież nie każdy musi przytyć w ciąży 7 kg