Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-03, 19:19   #1141
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Bokeh trzeba było przebierać szybko mała Gwiazdę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 19:36   #1142
fifania
Raczkowanie

ULTRA śliczne te sandałki lasockiego
A co do proszku to my nadal używamy-tzn płynu do prania dzieciowego ale tylko dlatego że mały ma atopową skórę. Ale przy starszym to szczerze mówiąc chyba tylko przez pierwszy miesiąc prałam w tym dla dzieci.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez fifania Pokaż wiadomość
A co do proszku to my nadal używamy-tzn płynu do prania dzieciowego ale tylko dlatego że mały ma atopową skórę. Ale przy starszym to szczerze mówiąc chyba tylko przez pierwszy miesiąc prałam w tym dla dzieci.

a tak na marginesie to uwielbiam te porę dnia/nocy
Dzieci śpią,ja mam chwilę ciszy....Martwię się tylko o mojego tz, bo miał dziś operacje przegrody nosowej i nie dość że daleko w szpitalu(tz jakieś 80km) to i obolały biedulek
P.S. właśnie napisał mi sms że na po sąsiedzku ma 3 Ukraińców,którzy oberwali na Majdanie.
fifania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 19:36   #1143
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
zazwyczaj to moja ma 1 danie na 2 raty, ale czasem daje tez Naszego, a wiec dzis ziemniaczki z masełkiem/albo w kawałku, brokuł w kawałku, z odrobina sosu chrzanowego, kawałek kurczaka gotowanego z zupki
Dziekuje, ze jako jedyna sie odnioslas

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
nawijko ja z tego samego powodu co Ty ostatnio często łapię doły

A wlasnie, co z ta dzialalnoscia?

insolito

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Wczoraj nie miałam już sił Wam pisać bo wróciłam z egz padnięta.
Uczyłam się do 4 rano, co chwilę idąc do dziecka kaszlącego..
Zdałam!
A byłam pewna, że obleję, nie umiałam wszystkiego tak dobrze pamięciowo.. widocznie babce też chodziło o rozumienie zagadnienia i opisanie własnymi słowami, dostałam 5 - ale opiszę Wam potem coś w k. jeszcze..
Dlaczego to mnie nie dziwi? Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanie z zupełnie innej beczki. Używacie jeszcze proszków dzieciowych? Czy już "normalnie" pierzecie, jak swoje ciuchy?
Ja do wczoraj pralam w dzieciowym, bo mialam maaaase zapasow, jeszcze w ciazy kupionych na promo gdyby nie to to pralabym w normalnym. Swoja droga uwielbiam zapach dzieciowego proszku!
Jak potrzebuje pilnie jakas rzecz to wstawiam od dawna z naszymi, bo Kubie robie pranie gdzies raz na 2 tyg

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
z Bokeh i Szklanką

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ależ Wam zazdroszcze

Cudne dziewczyny!
Ewcia outsiderka

Z czego Hania sobie popija?

Moj maly wyjec ani mysli spac. Od rana maruda straszna, nie buczy wlasciwie tylko jak je i spi A tak to ciagle cos nie halo mu

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-03-03 o 19:38
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 19:37   #1144
fifania
Raczkowanie

Cytat:

Dzieci śpią,ja mam chwilę ciszy....Martwię się tylko o mojego tz, bo miał dziś operacje przegrody nosowej i nie dość że daleko w szpitalu(tz jakieś 80km) to i obolały biedulek
P.S. właśnie napisał mi sms że na po sąsiedzku ma 3 Ukraińców,którzy oberwali na Majdanie.
Stary 2014-03-03, 19:39   #1145
MaJulMi
Raczkowanie

Ultra, ja też jeszcze piorę w dzieciowym. Ostatnio jak się kończył to na próbę wypraliśmy w naszym, akurat nawet mieliśmy jakiś sensitive no i Małej się zrobiła bardziej sucha skóra. Może to był zbieg okoliczności i wina była gdzie indziej ale uznaliśmy że kupujemy nowe opakowanie dzieciowego. Pewnie jak znów się będzie kończył to znów spróbujemy z naszym.

Ja mam za to pytanie o szampon. My używamy Hippa i te włoski po nim tam gdzie są dłuższe się trochę jakby sklejają, nie wiem jak to opisać, robią się takie minidredy, jak próbuję przeczesać palcami to są splątane. Julci dopiero teraz część włosków zrobiła się dłuższa więc wcześniej nie było tego problemu. I zastanawiam się czy to wina szamponu czy tego że te włoski to taki puszek delikatny i po prostu tak mają. Powiecie jak jest u Was?
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 19:39   #1146
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
hej dziewczyny. nie wiem czy ktokolwiek mnie pamięta ale pisałam troszkę na forum latem jak mój synek miał ogromne problemy ze skórą.
Z racji że na szczęscie funkcjonujemy juz normalnie- postanowiłam sie odezwać bo przyznam się bez bicia że i tak was podczytuję

jakajakaja - my mamy buciki wiązane,Elefanten. Wg mnie idealne...zwłaszcza dla dzieci z pulchnymi stópkami bo ładnie można wyregulować. A wiązanie trwa chwilę.
(p.s. witam w klubie kwiatowych maniaczek- ja od 14lat pracuję w kwiaciarni

I jeszcze do dziewczyn,które maja rwać ósemki.NIE BÓJCIE SIĘ. Ja myślałam że zejdę na zawał a potem dziękowałam pani że zrobiła to tak bezboleśnie.
Ja 2 tyg temu wyrywałam górną ósemkę(tzn miałam ją "dłutowaną" i powiem tak- poza tym że nie było przyjemnie to nie bolało. Od razu po wyjściu z gabinetu wzięlam tabletki przeciwbólowe i potem na noc.
Grunt to wybrać dobrego stomatologa bo nie każdy potrafi rwać ósemki.
Witamy! Pamiętamy!
Jak Azs? My prawdopodobnie też mamy... Teraz szukam akergologa, a jesteśmy na, razie po sterydzie to wszystko poznikalo....choc ślady są..ale już widzę że znów zaczyna wtrącać...:banghead:

A co do ósemek..miałam rwane 4szt...na szczęście jestem juz po..i faktycznie wszysko zależy od stomatologa. jednak sa też powiklania.. Ja takie miałam po wyrwaniu ostatniej ósemki (podobno dolne sa, szczególnie niewdzieczne, u mnie po prawie miesiącu odezwał sie bol po tym rwaniu, bo zrobil sie stan zapalny..gryźć-NIe, otwierać paszczy-Niw..i ból ból ból. 4 ketonale na dobe nie pomagaly, dlatego dziewczyny (LENOVA,DELI)...NIE WYRYWAJCIE KILKU ÓSEMEK NA RAZ....TO WBREW POZOROM NIE TAKIE TAM "PIARDNIĘCIE"

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-03-03 o 19:42
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 19:42   #1147
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mam tak denny humor, ze szkoda gadac.
(nie wiem co zrobic ze swoim zyciem... )
kochana tuę mocno! Wygadaj się w k.
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
i Hania klaszcząca do Donatana

Cytat:
Poprosze o inspiracje obiadkowe.
Co dajecie zazwyczaj dzieciaczkom na tzw. drugie danie?
Tylko nie piszcie, ze ziemniaczki+miesko+jakies warzywo, bo sie zaszczelę
Konkrety

Z checia tez przyjme przepisy na jakies placuszki czy inne cuda na kiju
np
-Ziemniaczki, mięsko gotowane, marchewka lub brokuły
-kluseczki z kurczakiem
- naleśniki
-makaron ze szpinakiem i kurczaczkiem
-ziemniaki , jajko sadzone
Cytat:

dziewczyny moja córa to od goraczki chodzaca płaczka, zaczynam wysiadac, wszystko zle wszedzie nie tak, a jak tak to po chwili jednak nie tak
Nic nie nadrabiam bo juz nie wiem, co robic, wlasciwie to tylko na rekach i przy cycku jest w miare ok...przez chwile

współczuję
Cytat:
zdrówka dla wszystkich chorowitków i kciuki za wizyty u ginków
ja mam stresika.... @mi się spóźnia a od soboty jest mi niedobrze, póki co zwalam winę na ciasto (pewnie mnie zmuliło po nim) ale mimo wszystko...
teścik?
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

Filip ma zapalenie gardła i zapalenie krtani kaszle tak szczekająco, dodatkowo całe gardło zaflegmione i jak mu się odrywa, to się krztusi, nos zatkany na amen mamy antybiotyk, inhalacje, jakieś dwa inne syropy i mam nadzieję, że będą dobre, bo będzie meksyk z podaniem;
Biedactwo
Co te dzieciaczki tak chorują

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
My byliśmy dzisiaj na szczepieniu. Ważymy 11,1 mierzymy 80 i jesteśmy bardzo dzielni Obyło się bez płaczu
za wagę i za ODWAGĘ

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-03-03 o 19:43
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 19:47   #1148
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Nawijko napisałam co M. ugotował dzisiaj Blance

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Idę spać. Dobrej nocy

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 19:48   #1149
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ogłaszam, że jesteśmy od dzisiaj ośmiozębne. Dziś zauważyłam 8mego ząbka - lewą dolną dwójkę, która szła, szła i nie mogła wyjść, bo prawa już dawno temu wylazła.

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ja w zwykłym proszku piorę chyba od pół roku Normalnie z naszymi ubraniami, tak to by Poli na tydzień ciuchów nie starczyło.
Tzn. pralka pierze, ja wrzucam ciuchy, wsypuję proszek i włączam
My też nie używamy, z tym, że my nie pierzemy w proszkach, tylko w płynach - do tego zawsze jakiś koncentrat do płukania. Teraz akurat kupiłam dla małej Silan Sensitive, co go tak reklamują ostatnio z głosem Magdaleny Rożczki. Pięknie pachnie i fajnie zmiękcza - właśnie z tego drugiego powodu go kupiłam, bo wiecznie sztywne sweterki ściągałam z suszarki...

Cytat:
ja czekam cierpliwie kiedyś przyjdzie ten dzien, mimo że chciałabym już wiadomo
Cóż, pewnego dnia się doczekamy. My i Yellow też. Oliwia z tego grona akurat najmłodsza jest, także pewnie ostatnia będzie.

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Ja mam za to pytanie o szampon. My używamy Hippa i te włoski po nim tam gdzie są dłuższe się trochę jakby sklejają, nie wiem jak to opisać, robią się takie minidredy, jak próbuję przeczesać palcami to są splątane. Julci dopiero teraz część włosków zrobiła się dłuższa więc wcześniej nie było tego problemu. I zastanawiam się czy to wina szamponu czy tego że te włoski to taki puszek delikatny i po prostu tak mają. Powiecie jak jest u Was?
Ja używam Babydream i nie mam takiego problemu - ale w dużej mierze zależy to od włosów, bo przecież szampony BD i Hippa są pozbawione detergentów i ulepszaczy, które w dorosłych szamponach grają rolę wygładzaczy i ułatwiaczy rozczesywania - tutaj tego nie ma, stąd problem.

Nawijka na pewno więcej na ten temat powie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 19:50   #1150
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Próbuję delikatnie i w policzek, próbuję przy kp, próbuję palcem, próbuję łyżeczką, próbuję z jedzeniem, zabawiając.. kosmos!
Zjadła może z 3 ml z 5ciu zalecanych z 2 krotnym rzygiem.
Masakra. Jeśli jutro będzie to samo, a będę próbować z chrupkiem kuku - to nie wiem co zrobię;/
Oczywiście nie muszę pisać, że jeść nie chce nic poza mlekiem.

Zdałam!
A byłam pewna, że obleję, nie umiałam wszystkiego tak dobrze pamięciowo.. widocznie babce też chodziło o rozumienie zagadnienia i opisanie własnymi słowami, dostałam 5 - ale opiszę Wam potem coś w k. jeszcze..
biedna Amelcia
a dla Ciebie za zdany egzamin
Cytat:
Ellmi, również składam najlepsze życzenia

I zdrówka dla Filipka, ja nie mam nebulizatora więc niestety nie pomogę...

Dziewczyny, tak się cały czas zastanawiam, może podpowiecie co byście zrobiły w takiej sytuacji. Dziś jak byłam na spacerze z Julcią to widziałam kobietę z dzieckiem w okropnym wisiadle. Już widziałam nosidła które nie były ergonomicznie ale nigdy nie widziałam takiego koszmarka jak dziś, nawet jak dziecko było przodem do świata... Dziecko było w pozycji takiej jakby stało, tzn nóżki totalnie wyprostowane, równolegle do siebie, tylko ciałko było złapane w kroku i zawieszone na mamie. Kobieta była jeszcze ze starszym dzieckiem które się bawiło na placy zabaw a to malutkie sobie wisiało. Wyglądało to strasznie i cały czas myślę czy powinnam była podejść i coś powiedzieć, tylko co? Rzecz się działa na osiedlu, ale nigdy tej kobiety wczesniej nie widziałam więc może tylko weszła żeby pokorzystać z placu zabaw albo kogoś odwiedzała. No ale może jeszcze ją spotkam. Czy Wy coś byście robiły w takiej sytuacji?

Nie wiem, ogólnie nigdy nie zaczepiam ludzi i nie zwracam uwagi ale tu strasznie mi się zrobiło przykro tego dzieciątka. Nie wiem czemu tacy rodzice nic się nie zorientują zanim kupią "nosidło" żeby było odpowiednie. Ja się mnóstwo naczytałam, kupiłam Tulę, a i tak jak bylismy na kontroli u ortopedy to je wzięłam ze sobą, włożyłam Julkę i jeszcze jego spytałam o opinię by z wszelkich możliwych źródeł miec potwierdzenie że nie zrobię krzywdy własnemu dziecku.
kurczę, sama nie wiem, co bym zrobiła... u mnie na osiedlu jest taka jedna pańcia, z taką dumą nosi to swoje wisiadło... aż żal jej uświadamiać, bo jeszcze by mnie zwyzywała :/
Cytat:

Dziewczyny, pytanie z zupełnie innej beczki. Używacie jeszcze proszków dzieciowych? Czy już "normalnie" pierzecie, jak swoje ciuchy?
ja piorę, bo od tż z pracy dostaliśmy chyba z 5 kg proszku firmowego dziecięcego
Cytat:
boskie

co do testowania... boję się zresztą jak byłam z Kubą w ciąży to testowałam w dniu spodziewanej @ i wyszedł wynik ujemny, także poczekam jeszcze z tydzień, żeby mieć pewność

ellmiątko kochane, zdrówka, szczęścia i dużo dużo seksu i radości

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

nawijko czekam na wyniki weryfikacji... niby wstępny etap przeszłam ale teraz będą analizować sensowność "biznesu"
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 19:54   #1151
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
nigdy nie ma dobrego momentu na dziecko
hmm... tu się nie zgodze;p bo u nas akurat był idealny moment na dzidziusia;> ale moze to wyjątek;p

Cytat:
ale slodkie dzidzioszki )
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Witamy! Pamiętamy!
Jak Azs? My prawdopodobnie też mamy... Teraz szukam akergologa, a jesteśmy na, razie po sterydzie to wszystko poznikalo....choc ślady są..ale już widzę że znów zaczyna wtrącać...:banghead:

A co do ósemek..miałam rwane 4szt...na szczęście jestem juz po..i faktycznie wszysko zależy od stomatologa. jednak sa też powiklania.. Ja takie miałam po wyrwaniu ostatniej ósemki (podobno dolne sa, szczególnie niewdzieczne, u mnie po prawie miesiącu odezwał sie bol po tym rwaniu, bo zrobil sie stan zapalny..gryźć-NIe, otwierać paszczy-Niw..i ból ból ból. 4 ketonale na dobe nie pomagaly, dlatego dziewczyny (LENOVA,DELI)...NIE WYRYWAJCIE KILKU ÓSEMEK NA RAZ....TO WBREW POZOROM NIE TAKIE TAM "PIARDNIĘCIE"

nooooooooo to jest ciezka sprawa z ósemkami, ja jeszcze musze tylko jedną wyrwac.. a w środe ide na konsultacje do orto, co w koncu z moimi zębami..;/

ja nie testuje;p bo mam okres ;]

Nawijka, sciskam Cię mocno, ja też mam ten problem... chyba w k. sie troszke wygadam.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 19:58   #1152
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, chciałam Wam pokazać sukienkę, którą kupiłam w sobotę na ciucholandzie - nie wiem, ile za nią zapłaciłam, ale z 3zł na oko, bo za torbę ciuchów (4 sukienki, 2 bluzki, sweter - dla mnie, 2 koszule eleganckie - dla Łukasza, 4 bluzy z kapturkiem, 4 pary legginsów, 3 bluzeczki, 2 sukienki - dla Oliwii) zapłaciłam 30zł, także... Mam taki swój ukochany ciucholand, do którego chodzę chyba 8 lat już...

Co myślicie? Wiem, wiem - nie mój stajl, ale w wakacje lubię takie rzeczy nosić. Kolory przekłamane, bo sukienka jest w pięknych, zimnych odcieniach - zimny róż, turkus, biel. Cudna. A materiał taki lekki, lejący.

Co w ogóle myślicie o maxi? Ja kocham. Mam z 20.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1966794_705246906181624_2122617213_n.jpg (39,4 KB, 89 załadowań)
Stary 2014-03-03, 19:59   #1153
Ewik86
Zakorzenienie

Hej Stwierdziłam, że się odezwę, żebyście o mnie całkiem nie zapomniały

Cytat:
Wczoraj oglądaliśmy horror "Naznaczony 2 " STRASZNY!
Ale trzeba oglądać jedynkę żeby wiedzieć o co chodzi
Kto lubi horrory to polecam
Oglądałam pierwszą część i mam ochotę na drugą, ale nie mogłam nigdzie znaleźć online, więc pytanko - gdzie oglądałaś???

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
jesteśmy już od'południa w domu, jak jutro znajdę chwilę to Wam napisze wszystko w klubie. Generalnie wszystko ok
padam na twarz

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
Super, że już w domu jesteście

I cieszę się, że Bartulo Sylwietty też już ma się lepiej.

W ogóle tyle dzieci teraz u nas choruje Kciuki za Ewcię, oby też szybko wyzdrowiała i za wszystkie chore dzieciaczki.

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Hejo ;-) no nie mogę się powstrzymać KRZYŚ CHODZI jeeeeeeeeee
Od kilku godzin do snu cały czas dreptał. ;-);-)

Black jak dla mnie to obydwa sa za.... je fajne.

No ide spać. Jutro wizyta kontrolna u okulisty.
Buziaki

Ja też się chyba nie doczekam Zresztą ani chodzenia ani "mama"

Cytat:

dziewczyny moja córa to od goraczki chodzaca płaczka, zaczynam wysiadac, wszystko zle wszedzie nie tak, a jak tak to po chwili jednak nie tak
Nic nie nadrabiam bo juz nie wiem, co robic, wlasciwie to tylko na rekach i przy cycku jest w miare ok...przez chwile
A to znowu ma gorączkę? Bo chyba już miała się lepiej? Czy coś przeoczyłam?

Nawijko u mnie rzadko Domcia je drugie danie. Przeważnie je zupkę z warzywami i mięskiem i tyle, a jeśli chodzi o drugie to coś skubnie od nas jeśli się nadaje.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 20:00   #1154
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Co do proszkow...my z uwagi na podejrzenie AZS używamy dzieciowego cały czas...
Do kąpieli emolienty...jedynie główkę myje od urodzenia BD a że u nas dużo włosów od zawsze..ja jestem zadowolona

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-03-03, 20:03   #1155
LadyWhisper
Zakorzenienie

black, jakie ty masz UU

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 20:05   #1156
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

A Nawijko co do 2DANIA... U nas zazwyczaj jest tresciowa zupka..warzywka z mieskiem...czasem daje cos co jemy, pulpecik z kasza gryczana/jaglana/ziemniaczki do tego ogoras solony/buraczki/kapustka pekinska...

Stary 2014-03-03, 20:08   #1157
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chciałam Wam pokazać sukienkę, którą kupiłam w sobotę na ciucholandzie - nie wiem, ile za nią zapłaciłam, ale z 3zł na oko, bo za torbę ciuchów (4 sukienki, 2 bluzki, sweter - dla mnie, 2 koszule eleganckie - dla Łukasza, 4 bluzy z kapturkiem, 4 pary legginsów, 3 bluzeczki, 2 sukienki - dla Oliwii) zapłaciłam 30zł, także... Mam taki swój ukochany ciucholand, do którego chodzę chyba 8 lat już...

Co myślicie? Wiem, wiem - nie mój stajl, ale w wakacje lubię takie rzeczy nosić. Kolory przekłamane, bo sukienka jest w pięknych, zimnych odcieniach - zimny róż, turkus, biel. Cudna. A materiał taki lekki, lejący.

podobają mi się maxi ale na kimś, ja w takiej sukience czułabym sie jak w worku Ładnie wyglądasz

MaJulMi z racji tego ze Nadia ma już dość długie kudły (mniej więcej do brody) kupiłam jej odżywkę do włosów,cięzko było to rozczesać po dzieciowym szamponie.

Wiecie co, martwi mnie to co się dzieje na Ukrainie. Słyszałyście o tym ultimatum które podobno Rosja dała Ukrainie? Kurde to tak blisko mnie..Dobrze że TŻ nie ma ostatnio kursów na Kijów.. Z dwojga złego już te na Moskwę są lepsze.

Włosomaniaczka

Stary 2014-03-03, 20:12   #1158
fifania
Raczkowanie

Cytat:
Co do proszkow...my z uwagi na podejrzenie AZS używamy dzieciowego cały czas...
Do kąpieli emolienty...jedynie główkę myje od urodzenia BD a że u nas dużo włosów od zawsze..ja jestem zadowolona

Neti a spróbuj suche plamy smarować bepanthenem-tym na odparzenia. U nas super nawilża. Tylko poszukaj w dobrej cenie bo u nas na "wsi" prawie 50zł za tubkę płaciłam.
Ja w emolientach nię kąpię bo szczerze mówiąc po nich było jeszcze gorzej,więc teraz czysta woda i pupala i włosy też BD.
I kochana- idź z małym do alergologa i poproś o skierowanie na testy ale z krwi. Raz zrobią kuku a być może dowiesz się co szkodzi Antosiowi.
Stary 2014-03-03, 20:14   #1159
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Pola zapieprza po całym domu, jakby miała motorek w tyłku
A teraz wlazła do szuflady z kasetami VHS i po nich skacze

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
rany do gina mam na 21 ale mam stracha, bo dawno nie byłam

Cytat:

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Witam Was Kochane!

Dziękuję Wam za ciepłe słowa Mąż genialnie poradził sobie z Blanką, spała Mu 2,5h a potem jeszcze 1,5h Silver Kochana nie czytaj tego Do tego zjadła kaszkę, zupkę i ugotował jej drugie danie - pulpecika, marchewkę z groszkiem i ziemniaczki. Jak przyszłam to leżeli na podłodze i się przytulali
Kocham mojego męża najmocniej na świecie! (zaraz po Blance ) Jak przyszłam i zobaczył, że się źle czuję, to usytuował mnie w łóżku,kazał leżeć. Blanka przychodziła co chwilę i się Przytulala i głaskala mnie po głowie jakby mówiąc "mama nie martw się,będzie dobrze"

Ja wróciłam z pracy i padłam, mam gorączkę 39st i gardło tak boli, że śliny nie moge łykac, głowa mam wrażenie waży tonę Także dzień dobry angino.
:
Ogromne dla męża. A dla Ciebie dużo dużo zdrówka
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Daria chce podwędzić Hani kubek;p ale Hanna się nie daje

i rajstopki też chciała Hani zdjąć
Cytat:
w ogóle musimy zorganizowac kiedyś w wiekszym gronie, bo teraz wyszło tak w 3

Cytat:
Uuuu biedny tż

Cytat:
Dziekuje, ze jako jedyna sie odnioslas
Ja też Ci odpisałam
Cytat:
My używamy NIVEA 2w1 płyn + szampon. Nic się nie dzieje

A co do proszków. My już długo pierzemy w normalnym. Tylko przez pierwsze 3 m-ce prałam w dzieciowym.

Cytat:
Daria malutka, czy tak siedziala?

Tak siedziała akurat na półleżąco

Tu dla porównania Hania z Darią. Daria ma tylko jakby drobniejszą buzię. Ale rozmiarowo są takie same
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg f.jpg (77,2 KB, 60 załadowań)

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-03-03 o 20:20
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 20:14   #1160
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Ja używam Babydream i nie mam takiego problemu - ale w dużej mierze zależy to od włosów, bo przecież szampony BD i Hippa są pozbawione detergentów i ulepszaczy, które w dorosłych szamponach grają rolę wygładzaczy i ułatwiaczy rozczesywania - tutaj tego nie ma, stąd problem.

Nawijka na pewno więcej na ten temat powie.
za zębolka

Co do wloskow - MaJulMi, nie wiem czy to samo mamy na mysli, ale u nas tez cos podobnego jest, taki "filc" sie tworzy mimo ze wloski sa rozczesane grzebieniem (palcami tez ciezko rozczesac).
Mam wrazenie, ze to wcale nie zalezy od szamponu, a od delikatnosci dzieciecych wloskow. My co prawda uzywamy BD, ale pamietam, ze u mojej siostry po J&J czy Nivea bylo to samo. U kuzynki podobnie.

Cytat:
kochana tuę mocno! Wygadaj się w k.

np
-Ziemniaczki, mięsko gotowane, marchewka lub brokuły
-kluseczki z kurczakiem
- naleśniki
-makaron ze szpinakiem i kurczaczkiem
-ziemniaki , jajko sadzone
Zbieram sie i zbieram i nie moge trafic do k...

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Nawijko napisałam co M. ugotował dzisiaj Blance

Swoja droga, podziwiam, ze mozesz zasnac o 21.
Choc pewnie jakbym wstawala o 5-6 to tez bym juz byla dawno padnieta!

Cytat:

nawijko czekam na wyniki weryfikacji... niby wstępny etap przeszłam ale teraz będą analizować sensowność "biznesu"
Ooo to na pewno Twoj pomysl przejdzie pod tym wzgledem!

Cytat:
Napisane przez Delicjanka;45422437
[B
Nawijka, [/B]sciskam Cię mocno, ja też mam ten problem... chyba w k. sie troszke wygadam.

widze, ze sporo nas z tym problemem...

Cytat:

Szczerze? Ale nie obraz sie ok?
Wg mnie poszerza Cie, ewentualnie wyglada jakby byla o rozmiar za duza w pasie (nie chodzi o dlugosc oczywiscie ).

A co do maxi - uwazam, ze sa ok (sama nie mam, bo nie trafilam jeszcze jakiejs fajnej), ale nie kazdej figurze pasuja. Podobaja mi sie na wysokich dziewczynach (nie mam w tej chwili na mysli Ciebie, bo nie wiem ile masz wzrostu).

Stary 2014-03-03, 20:16   #1161
BlackSanctum
Zakorzenienie

Lady, dziękuję za komplement, ale moje UU to nic szczególnego... Takie tam, bimbałki średnie na jeża.

Bijkora, mnie też to martwi, właśnie śledzę na WP stronę, gdzie automatycznie pojawiają się newsy na ten temat - TŻ dzisiaj ją włączył i tak oglądamy już kilka godzin... Boję się, serio... Myślicie, że Polsce nic nie zagraża?

Nawijko, nie jestem wysoka - mam 168cm, ale nie przeszkadza mi to w noszeniu maxi, uwielbiam je. Uważam, że wyglądają cudownie też na filigranowych osobach (do takich nie należę oczywiście) połączone z butami na koturnie.

A co do kroju, to ona dość dobrze leży, jest troszkę luźna, ale to mi się podoba w niej, będzie bardzo wygodna podczas lata... Ale faktem jest, że ja nie mam zbyt ładnie zarysowanej talii (typ figury o nazwie "kielich"), więc raczej po prostu tak wyglądam na co dzień, we wszystkim...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-03-03 o 20:20
Stary 2014-03-03, 20:22   #1162
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
A Nawijko co do 2DANIA... U nas zazwyczaj jest tresciowa zupka..warzywka z mieskiem...czasem daje cos co jemy, pulpecik z kasza gryczana/jaglana/ziemniaczki do tego ogoras solony/buraczki/kapustka pekinska...

Jak podajesz pekinska...?

Cytat:
Ja też Ci odpisałam
Tak, widzialam, dziekuje

Stary 2014-03-03, 20:23   #1163
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Bijkora, mnie też to martwi, właśnie śledzę na WP stronę, gdzie automatycznie pojawiają się newsy na ten temat - TŻ dzisiaj ją włączył i tak oglądamy już kilka godzin... Boję się, serio... Myślicie, że Polsce nic nie zagraża?

Znając naszych polityków to wciągną Nas w jakieś g.ó.w.n.o.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 20:25   #1164
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
ellmiątko kochane, zdrówka, szczęścia i dużo dużo seksu i radości

Cytat:

krój mi się podoba, ale te kwiaty jakoś nie;
i ogólnie podobaja mi się maxi, ale jakoś nie mogę znaleźć idealnej dla siebie; mam jedną spódnicę i już w tamtym roku rozglądałam się za sukienką, ale nic ciekawego nie było

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 20:26   #1165
bijkora
Rozeznanie

Black ja myślę że Polska jest w niebezpieczeństwie, zaraz po Ukrainie. Widząc imperialistyczne zapędy Putina, wszystko jest możliwe.Najpierw Krym, potem Kijów i dalej na zachod.. Psychiczny człowiek. Mniej więcej wiem co się teraz na Rosji dzieje, bo Tż niedawno zdał mi relację. Rosjanie teraz się cieszą że mają takiego znakomitego przywódce, że doprowadzi ich kraj na szczyt. Jakies plakaty robią proputinowskie, krzyczą na ulicy "niech żyje Wladimir". Ale im łby sprał.. Zachodzę w głowę czemu jeszcze nikt nie próbował go trachnąć, aż tak dobrą ochronę ma ?

Włosomaniaczka

Stary 2014-03-03, 20:27   #1166
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nawijko, nie jestem wysoka - mam 168cm, ale nie przeszkadza mi to w noszeniu maxi, uwielbiam je. Uważam, że wyglądają cudownie też na filigranowych osobach (do takich nie należę oczywiście) połączone z butami na koturnie.

A co do kroju, to ona dość dobrze leży, jest troszkę luźna, ale to mi się podoba w niej, będzie bardzo wygodna podczas lata... Ale faktem jest, że ja nie mam zbyt ładnie zarysowanej talii (typ figury o nazwie "kielich"), więc raczej po prostu tak wyglądam na co dzień, we wszystkim...
Wiesz, to tylko moja opinia Pytalas o zdanie to napisalam.

Co do pogrubionego - uwazam, ze swietnie wygladasz w sukienkach typu wczorajszego (zdjecie w k.)

Stary 2014-03-03, 20:28   #1167
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

piękna ta sukienka uwielbiam maxi i sukienki i spódnice. marzy mi się taka dresowa, tylko znaleźć nie mogę:/
Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
podobają mi się maxi ale na kimś, ja w takiej sukience czułabym sie jak w worku Ładnie wyglądasz

MaJulMi z racji tego ze Nadia ma już dość długie kudły (mniej więcej do brody) kupiłam jej odżywkę do włosów,cięzko było to rozczesać po dzieciowym szamponie.

Wiecie co, martwi mnie to co się dzieje na Ukrainie. Słyszałyście o tym ultimatum które podobno Rosja dała Ukrainie? Kurde to tak blisko mnie..Dobrze że TŻ nie ma ostatnio kursów na Kijów.. Z dwojga złego już te na Moskwę są lepsze.
mnie przeraża to, co się tam dzieje:/ Putin jest nieobliczalny..
Cytat:

Tu dla porównania Hania z Darią. Daria ma tylko jakby drobniejszą buzię. Ale rozmiarowo są takie same

ale Wam zazdroszczę tego spotkania
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Znając naszych polityków to wciągną Nas w jakieś g.ó.w.n.o.
dokładnie:/

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 20:33   #1168
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
zaczynam nadrabiać, ale na początek mam PYTANIE: jaki nebulizator kupić? jakie macie? wiem, że już o tym było, ale akurat teraz mnie to interesuje
ja mam z philipsa - cos tam Family

Cytat:
Zdałam!

Cytat:

Dziewczyny, tak się cały czas zastanawiam, może podpowiecie co byście zrobiły w takiej sytuacji.
ja bym delikatnie ale zwrocila jej jednak uwage
byc moze nieswiadoma jest zupelnie i dzieki Tobie zacznie baczniej przygladac sie zakupom. a jesli Cie opieprzy - no coz - zawsze sie znajdzie jakas dewota na tym swiecie

Cytat:
my zuzylismy tylko jeden dziecowy proszek, potem juz w normalnym pralismy

Cytat:
Cześć kochane!
Powoli nadrabiam, byliśmy dziś jednak u tego gastro w Centrum Zdrowia Dziecka...nic niego się nie dowiedziałam, poza tym zeby dawać nowy lek no i zamiast kaszek zbozowych....Lpiej Sinlac..na Pepti (bo wszystkie kaszki mogą zatwardzac ) kontrola za 4m-ce...myślałam że skieruje nas na jakieś badania:banghead:

wkurzajace sa takie wizyty

Cytat:

o jakie cudownosci!!!!!!!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 20:34   #1169
nafiyqa
Zakorzenienie

Sylwia, zmiazdzylo mnie zdjecie, ktore umiescila Twoja znajoma na fb - chlopczyk na nocniku z odkrytą fujarką

Stary 2014-03-03, 20:36   #1170
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja mam z philipsa - cos tam Family
PHILIPS Respironics Family ?

a kupiłaś go na all czy jakoś stacjonarnie? kurde, bo muszę mieć na już i nie wiem co robić

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości