|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
Biedny Miki ![]() Cytat:
Chyba ta noc byla ciezka dla wszystkich. Nawet noworodkow ![]() ja nie wiem co z tym ananasem. Moj tz moze go jesc i nic mu sie nie dzieje ![]() Niestety nie pomoge z raną, bo nie mam pojecia ![]() Cytat:
jeeeeej Gratulacje ![]() ![]() Cytat:
![]() Sent from my U8815 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#4472 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Moj TZ jezdzi do Pabianic ok 40 km wiec jak mnir zlapie to zdazy po mnie przyjechac. Najlepiej zeby nas lapalo jak TZci beda w domu ![]() Cytat:
![]() Ja bym chciala urodzic 11.03 Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() że też moje "dziś urodzę" się nie sprawdza ![]() Trzymam kciuki za wizyty i ktg, ja też dziś jadę na ktg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zadomowienie
|
Castia GRATULUJĘ!!! Witamy Filipka
![]() Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2014-03-04 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4477 |
Zadomowienie
|
Nadzwyczajna cieszę się że w końcu się pogodziliście
![]() ![]() Zazdroszczę Wam ktg wiecie, chociaż podgląd macie do tego co się dzieje. Ja mialam przed chwilą bolesne skurcze mimo tego że wzięłam no spe :/ do tego klucia w szyjce i bóle jak na @ mam jakieś dziwne przeczucia... Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4478 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niedlugo nie bedziesz wiedziała jak to jest nie moc usnac ![]() Cytat:
4 próbki pampersów z paczek ze szpitala i bede probowac jak na nie reaguje. może też te są za małe i spróbuje dady jedynek. ![]() Podoba mi sie ten tok rozumowania ![]() ![]() Mikolaj spi od 7. Juz sie wybudza, ale mowilam mu że musze wizaz nadrobić ![]() Z cyckiem lepiej! Trisdom, Mariola ![]() ![]() 7,5 kg. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4479 |
Zadomowienie
|
Castia GRATULUJE!!!
![]() ![]() Uściskaj Filipka! Masz moc, wybrałaś datę i proszę Synek jest ![]() Elunka, Castia zostawiłyście mnie w tyle ![]() ![]()
#4480 |
Zadomowienie
|
Ja po wizycie. Mimo wszelkich boli, delikatnych skurczy itp szyjka długa i zamknięta
![]() Za niecałe 2tyg mam odstawić magnez i nospe. I mogę sie założyć, że wtedy mój organizm zupełnie się uspokoi :p Dostałam też skierowanie na USG więc jeszcze raz zobaczę maleństwo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
Raczkowanie
|
i w ogóle ja też mam dziś ktg jak Wy!
![]() ale ładnie lecicie z wagą dziewczyny, karmienie jest zbawienne rzeczywiście Elunka wietrz go jak najczęściej nawet jakby miał srać dookoła ![]() nadzwyczajna to umówmy się razem ja mam termin na 11.03 ![]() w ogóle wczoraj byłam u tego ortopedy jak mu powiedziałam gdzie rodzę to się za głowę złapał, ale człowiek starej daty to może pamięta czasy jak było kiedyś. Jakoś do Matki Polki nie jestem przekonana. Orientujecie się może czy w aptece można kupić jakieś testery żeby zbadać czy to nie wody płodowe? bo ostatnio ciągle mam mokrą wkładkę, nie jest to mocz ani śluz no to co innego ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4482 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki, a za Was wszystkie trzymamy z Majka mocno kciuki by to były wasze wymarzone szybkie porody ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zadomowienie
|
Castia!! Gratulacje. Jak ty to zrobilas? Tez bym tak chciala.
U mnie skurcze sie uspokoily, ale bol brzucha jeszcze nie. Wynika on najprawdopodobniej z moich zaparc. Poniewaz syropek nie pomaga wiec zaraz dostane czopek. Od zaparc niestety tez sa skurcze... Dlarego nie mozna tego bagatelizowac. Czekaja nie jeszcze 2-3 dni w szpitalu. Brawo za spadki wagi, i za wizyty!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4484 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A terminu nie znam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślicie, że jak dziś pójdę a za tydz. do szpitala to w międzyczasie jeszcze powinnam powtórzyć? Cytat:
![]() No właśnie mógłby wyjaśnić i określić bliżej termin cc, byłabym spokojniejsza. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nadzwyczajna ![]() ![]() Jak już wspomniałam wyżej, pędzę na KTG a potem kupić materac dla Niusi do łóżeczka. Chcę je przygotować, posłać itd jeszcze przed szpitalem ![]() I głupie pytanie - farbować włosy przed szpitalem czy dać się na spokój i potem to zrobić (choć przy Niuni pewnie będzie ciężko znaleźć chwilę wolnego)? Dobrego dnia dla Was i tylko dobrych wieści ![]()
![]() |
#4485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za odparzoną dupcię Mikiego również myślę że coś należy się mamusi na pocieszenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja daje d3 w tych tabsach, bardzo ladnie sie rozpuszczaja, Julo bez problemu je z lyzeczki.. Co do wlosow, gdybym w pierwszej ciazy nie obciela na krotko, pewnie teraz bym to tez zrobila. Bo poki co myje je z doskoku, a poniewaz nie sa CODZIENNIE idealnie swieze, to i tak je zwiazuje. Wlasnie probuje jakos zjesc sniadanie i lapie czas, zeby leciec sie wykapac ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4487 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale powiem ci ze nawet lekarze w moim szpitalu odradzają Matke Polke. Owszem woza tam matki i dzieci w stanach wyzszej koniecznosci ze wzgledu na sprzet. Ale porodu tam nie polecaja. Cos w tym musi byc. Wiem ze dziewczyny tam rodzą i nie narzekają ale wole sie osobiscie nie przekonywac. Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Raczkowanie
|
Virginia farbuj przed! będziesz się dobrze czuła, a potem to wiadomo jak to będzie po porodzie, dzidzia może być na tyle absorbująca a Ty zapomnisz o włosach. Przynajmniej ja farbuje jutro
![]()
#4489 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ogromne gratulacje!!! To jak wybieramy już te daty to ja chcę dziś ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4490 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no przecież! Gapa że mnie ![]() Cytat:
biedny Miki. Wietrz pupe jak najczęściej. Nawilżajgrubo maścia . Sudocrem na pachwinki absolutnie nie bo on mocno wysusza i właśnie w miejscach zgieć może powodować otarcia i ranki więc Wam zaogni problem.zuzia po wyjściu że szpitala też nagle odparzenie nie wiadomo dlaczego miała bo pieluchy cały czas takie same. Pediatra na patronażu zapisała vratizolin o ile dobrze pamiętam. Szybko pomógł I przemywaj wacikiem z przygotowana letnia woda a nie chusteczkiami. Mam nadzieję że szybko przejdzie ![]() Cytat:
brawa! Jak Cię doskonale rozumiem z chęcia natychmiast do szpitala Cytat:
na podrażnienie nie pomogę Nocy bardzo współczuję ![]() Kciuki za ktg! Cytat:
Brawa dla Casti ale sie szybko uwineła! Witamy Filipka na świecie! Cytat:
Pamiętam jak miałas mieć pessar zakładany i jak sie bałas a za moment już ciążą donoszona. Kiedy to minęło sie pytam?! Cytat:
biedna jesteś z przepowiadaczami i nic sie nie rozkręca.. Piotrze wychodz szybko! Cytat:
za ktg i poród już dziś kochana ![]() Cytat:
Czy już Wam mówiłam że mam plan jutro urodzić?! Nie wiem jeszcze co na to Kornelka bo dziś coś mało sie rusza-pewnie zbiera siły na jutrzejszea trudno przeprawę ![]() No i kciuki Justine! Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#4491 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czyzby to juz ![]() ![]() Cytat:
![]() Dady mialam jedna sztuke i zuzylam, ale mloda jak skupciala ją to od razu czulam, ze cos tam ma ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4492 | |||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Na pewno tez taka bedziesz dla swoich coreczek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oby szybciutko sie zagoilo. Cytat:
![]() Nie mam pojecia czym to zagoic, ale trzymam kciuki zeby szybko zniknelo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No nie wierze - a ponoc porodu SN nie mozna zaplanowac, a tu nasza Castia sobie zaplanowala i urodzila ![]() Gratuluje ekspresowego porodu ![]() ![]() ![]() Witaj Filipku! ![]() ![]() Szalona ![]() Mnie sie podobaja wszystkie daty w przyszlym tygodniu od 10.03 do 17.03, takze wtedy moge rodzic ![]() No i jesli nic sie nie zmienilo to chyba tak urodze ![]() A ja dzisiaj trzymam kciuki za wszystkie wizyty, badania, no i Justine ![]() I ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- side85, baja, koziemleko ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Zadomowienie
|
ale jaja. Julo probowal zasnac, ale budza go jakies wzdecia chyba, w kazdym razie ja to tak odczytalam. A ze lezy w tiny love, to wlaczylam mu wibre. Okazalo sie, ze styczniowki maja racje - na dzien dobry 4 baczki wylecialy
![]() ![]() ![]() ![]()
#4496 |
Rozeznanie
|
w ogóle co drugi post, to któraś się 'żali' że ma przepowiadacze
![]() ![]() dołączam się do klubu nieprzespanych nocy i mających dzisiaj ktg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 |
Raczkowanie
|
Elunka a moze masc o nazwie Termentiol pomoze mojemu synkowi pomogla a mial bardzo silne odparzenia tylko niewiem czy jest jakies ograniczenie wiekowe wiem ze pupe przrd nasmarowaniem trzeba bylo w letniej wodzie dobrze umyc.
Widze ze daty sobie wybieracie ja bym chciala 6.03 albo 8.03 Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Maggie trzymam kciuki i przesylam moce na rozwijajaca i szybka akcje. Takze Kornelka mama postanowila cie jutro urodzic takze wychodzimy wychodzimy. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje ! Wybaczcie że nie cytuję, ale dziś już nie mam głowy do niczego. Mój poziom adrenaliny wzrasta z godziny na godziny przed jutrzejszą godziną "zero" ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze KTG. A Justine pewnie już po wszystkim...
![]() |
#4500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.