Scent Bar LII - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-03, 18:28   #691
Betty83
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LII

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Tu w ogóle jest strasznie u siebie :-D Witaj!
Tylko jak człowiek odpadnie na kilka godzin, musi nadrabiać, jak ja dzisiaj.
Otóż miałam dziś świetne szkolenie z... emerytur. Naprawdę świetne i wiele wyjaśniające.

O rolnikach mam wiedzę od kumpla, którego rodzina lata temu zostawiła ciepłe posadki w Warszawie i wynieśli się na Warmię. Kumpel ów mówi, że być rolnikiem i nie wychodzić na swoje, to cud, zwłaszcza przy dzisiejszych dopłatach z Unii. Mówi, że trzeba napisać business plan i kasę się dostaje.
Największym problemem jest ludzka mentalność, to o czym teraz powiem, to naturalnie skrajność, ale pamiętam, jak chciał sadzić drzewka -sad. Dostawa się przesunąła i robotnicy nie przyjechali, ruszył więc do okolicznych gospodarstw z prośbą o pomoc. Do takich ludzi, którzy cienko przędą. I nikt mld chciał pomóc... Bo ognisko mają, inni planowali lenistwo itp. A mogli zarobić uczciwie...
Kumpel ma owce, krowy, sad, jakieś uprawy i mówi, że owszem, zawsze by mogło być lepiej, ale nie narzeka. Buduje drugi dom, jeździ na fajne wakacje z rodziną, kupił paralotnię, konia, no nie narzeka...
A KURS, to pomyłka jest -o tym też dziś było na szkoleniu... Podobnie, jak i emerytury górników, służb mundurowych itp...
no właśnie kumpela mnie ciągnie na szkolenia z pisania wniosków o dotacje z ue...
Stary 2014-03-03, 18:32   #692
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
to nie przegapcie degustacji tutaj , genialne wina robią
Dopisuję, uwielbiamy wina

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 18:32   #693
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bogusia32 Pokaż wiadomość
E tam, wiadomo że gustami nie trafimy do wszystkich, sprawdziłam już Twoje typy a żem cosik dziś połamana i leżę w wyrze (dobrze że robotę mam na kompie) to już obczaiłam że kilka z nich jest na Zalukaj więc zaraz się podpinam pod telefisor i będę oglądać

Ja już 3 ze swoich Top 5 napisałam ale dla porządku ;

-Złodziej życia
-Oszukana
-Martyrs
-Odkupienie oraz Seven (podobne klimaty)
-Przypadek 39

Polecam wcześniej omawiany Labirynt, Jade, Oczy szeroko zamknięte, Lśnienie, Sin City, Incepcja, całą serię o Hannibalu i jeszcze sporo mogłabym pisać..
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Bogusiu, a znasz te, może byłyby w Twoim guście: American crime, Hard candy, Nieodwracalne, Dziwny lokator, Drabina Jakubowa, Eksperyment (2001).
Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
My też. Przez pracę tża nie zdążyliśmy do kina jak leciał w kinie.

To moja lista ogólna (kolejność przypadkowa):
1. Psychoza
2. Okno na podwórze
3. Księga ocalenia
4. Dom zły
5. Hard Candy
6. Mulholland Drive
7. Donie Darko
8. Wyspa tajemnic
9. 21 gram
10. Mechanik (z Balem)
wszystko widziałam Większość kilka razy. Najlepsze filmy robili lata temu.

seduction - my do kina nie chodzimy celowo, nie lubimy
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 18:32   #694
Murszafka
To ja :)

Cytat:
no właśnie kumpela mnie ciągnie na szkolenia z pisania wniosków o dotacje z ue...
Mój kumpel nie był chyba, ale myślę, że warto. Kiedyś przelotnie znałam dziewczynę, która zajmowała się rozpatrywaniem wniosków i ona mówiła, że jak coś odpada, to nie dlatego, że plan jest kiepski, tylko, że wniosek nie spełnia wymogów formalnych...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 18:36   #695
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Mój kumpel nie był chyba, ale myślę, że warto. Kiedyś przelotnie znałam dziewczynę, która zajmowała się rozpatrywaniem wniosków i ona mówiła, że jak coś odpada, to nie dlatego, że plan jest kiepski, tylko, że wniosek nie spełnia wymogów formalnych...
na studiach uwielbiałam pisać biznes plany i strategie marketingowe
Stary 2014-03-03, 18:38   #696
Murszafka

Cytat:
na studiach uwielbiałam pisać biznes plany i strategie marketingowe
Szalona

Stary 2014-03-03, 18:39   #697
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość

seduction - my do kina nie chodzimy celowo, nie lubimy
Czemu nie lubicie? My mamy kino miejskie 5 minut od domu. Często tam chodzimy, ale na dany film idziemy zwykle pod koniec, jak już go mają zastąpić czymś innym. Do sieciówek chodzimy rzadko, a jeśli się decydujemy to do południa, jak kino jest puste i jesteśmy sami

Stary 2014-03-03, 18:39   #698
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Pogrubione widziałam, podobały mi się. Podkreślonych nie lubię
z romansideł lubię też Casablancę i Przeminęło z wiatrem. Wolę romansidła poruszające, niż komedie romantyczne, że tak to ujmę. Za tymi drugimi średnio przepadam, ale widziałam wiele tytułów.
komedii romantycznych to ja nie zniesę, a fuu
Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
AAAAAAAAA ile filmów miały być tylko azjatyckie...
upsss....
Stary 2014-03-03, 18:51   #699
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
to nie przegapcie degustacji tutaj , genialne wina robią
Cytat:
Dopisuję do planów na czerwiec :-D Oni robią jedne z najlepszych polskich win...
I ja dopisałam

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
Czemu nie lubicie? My mamy kino miejskie 5 minut od domu. Często tam chodzimy, ale na dany film idziemy zwykle pod koniec, jak już go mają zastąpić czymś innym. Do sieciówek chodzimy rzadko, a jeśli się decydujemy to do południa, jak kino jest puste i jesteśmy sami
Ach było już o tym w Barze, musiałaś nie trafić na dyskusję.

Nie mammy kina miejskiego blisko to raz. Sieciówki nas zniesmaczyły chamstwem i buractwem współoglądaczy, ceną biletów i 25 minutową serią reklam - tak, liczyłam.

Ogólnie nie lubimy oglądać filmów czyli przeżywać emocji, historii wśród obcych ludzi. Nie czujemy się komfortowo. Dla nas najważniejsze jest domowe zacisze, dowolny strój lub jego brak, pauza na siku w dowolnym momencie, pyszne żarcie i wino, pozycja dowolna leżąca półleżąca jak wygodnie. Nie dla nas siedzenie fotel w fotel z kimś kto chrupie śmierdzący popcorn albo coś innego. Ostatnio miałam wprost odrażająco migdalącą się parę po lewej, kolesia bez skarpet z nogami na oparciu poniżej. Yyyyyyyyyyyhg, Po prostu wolimy po swojemu - a że ekran w domu mamy duży, dźwięk wypasiony to żyć nie umierać Koniec końców kino jest mi w zupełności neipotrzebne. Wyjątek - jakieś spektakularne efekty wizualne.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-03-03 o 18:56
Stary 2014-03-03, 18:55   #700
Murszafka

Cytat:
I ja dopisałam

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Ach było już o tym w Barze, musiałaś nie trafić na dyskusję.

Nie mammy kina miejskiego blisko to raz. Sieciówki nas zniesmaczyły chamstwem i buractwem współoglądaczy, ceną biletów i 25 minutową serią reklam - tak, liczyłam.

Ogólnie nie lubimy oglądać filmów czyli przeżywać emocji, historii wśród obcych ludzi. Nie czujemy się komfortowo. Dla nas najważniejsze jest domowe zacisze, dowolny strój lub jego brak, pauza na siku w dowolnym momencie, pyszne żarcie i wino, pozycja dowolna leżąca półleżąca jak wygodnie. Nie dla nas siedzenie fotel w fotel z kimś kto chrupie śmierdzący popcorn albo coś innego. Ostatnio miałam wprost odrażająco migdalącą się parę po lewej, kolesia bez skarpet z nogami na oparciu poniżej. Yyyyyyyyyyyhg, Po prostu wolimy po swojemu - a że ekran w domu mamy duży, dźwięk wypasiony to żyć nie umierać
Po dwakroć się podpisuję :-D

A teraz przepraszam za drastyczne sceny, ale... Patrzcie, co dziś ludzie jedli u mojego małżona w pracy... Ktoś z urlopu, jako przysmak przywiózł...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1393869312697.jpg (47,0 KB, 15 załadowań)

Stary 2014-03-03, 19:03   #701
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Szalona
no dobrze, zaraz po analizie matematycznej i statystyce...

ad kina, to uwielbiam studyjne w dni gdy na sali jest kilka osób. my mamy malutkie kino i często mi się udaje wbić gdy na sali jest 4-6 widzów
a w poniedziałki zapraszaja na dkf, wtedy można i pić na sali

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
A teraz przepraszam za drastyczne sceny, ale... Patrzcie, co dziś ludzie jedli u mojego małżona w pracy... Ktoś z urlopu, jako przysmak przywiózł...
boję się powiększyć
Stary 2014-03-03, 19:06   #702
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Świetnie to ujęłaś.

A ja jestem jak zwykle taka wygodnicka - chcę zjeść ciastko i mieć ciastko. Dla mnie ideałem byłoby mieszkać w mieście, np niech są już te pobliskie Katosy, bo znam, ale to mogłoby być każde inne miasto, ot przykład znajomy podaję. Ale w takiej dzielnicy że są domki spokój cisza kawał włąsnego placu taras huśtawka ogrodowa drzewa A 3 przecznice dalej centrum niemalże. Tylko to już jest kosztowne. Luksus. Ale to mi się podoba. Bo lubię miasta Lubię też swój azyl gdzie mam święty spokój. Pamiętam jak mi pomagał jak wracałam z miasta cała w nerwach. Teraz mam rzut beretem, a do większego miasta mokrym beretem. Wiem ( bo sprawdziłam) nie jestem stworzona do głuszy na stałe. Chociaż, to pewnie zmienne. Póki co mam szczęście mieszkać w spokojnym miejscu z miastem za miedzą Także mam taki "luksus" dla ubogich A, i zawsze lubiłam mieszkać wysoko, parter nie dla mnie Człowiek ma poczucie, na takim 13 piętrze, że jest calkiem gdzie indziej, że ten wspaniały dystans, w sensie odległość w metrach, oddziela go skutecznie od niepożądanego motłochu
wiem ze jest taka własnie dzielnica w kato, ma taka dziwną nazwe, teraz mi wyceciała z głowy..cos z zielonymi ptakami mi sie kojarzy..ale pewnie koniec konców sie okaze ze nazwa zupełnie inna....ostatnio duzo czytalam o Kato...i sie sszokowałam ze tam cos jakby starówka jest?

a ceny mieszkan..marzenie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Polly Ja nadal polecam Grawitację i Wilka Mnie nie rozczarował może dlatego że byłam w takim stanie jak główny bohater po zażyciu lemonów

A może zrobimy ranking filmów tzn każdy zrobi swój bo pewnie wspólnego nie uda się Np 10 najlepszych filmów ale ja bym zrobiła podgatunki np top 10 komedii itp. Co Wy na To?

Super poczytać o Waszych miejscach zamieszkania

tak tak!

ale ja tylko w kategorii ogolne top 10, bo np komedi to iglądąłam pewnie ze 5 w zyciu, zara cos sklece

ej i dawajcie listy pisane a nie linkowane zeby dsobie do wordzika wkleic
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 19:08   #703
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie nie lubimy oglądać filmów czyli przeżywać emocji, historii wśród obcych ludzi. Nie czujemy się komfortowo. Dla nas najważniejsze jest domowe zacisze, dowolny strój lub jego brak, pauza na siku w dowolnym momencie, pyszne żarcie i wino, pozycja dowolna leżąca półleżąca jak wygodnie. Nie dla nas siedzenie fotel w fotel z kimś kto chrupie śmierdzący popcorn albo coś innego. Ostatnio miałam wprost odrażająco migdalącą się parę po lewej, kolesia bez skarpet z nogami na oparciu poniżej. Yyyyyyyyyyyhg, Po prostu wolimy po swojemu - a że ekran w domu mamy duży, dźwięk wypasiony to żyć nie umierać Koniec końców kino jest mi w zupełności neipotrzebne. Wyjątek - jakieś spektakularne efekty wizualne.
To dlatego, rozumiem my właśnie też do kina zazwyczaj chodzimy dla efektów, jak ma być coś super, a tak to nie - wyjątek robimy czasem dla filmów Smarzowskiego.
Rozumiem Twój wstręt do buraków w kinie, dlatego my chodzimy w taki sposób do kina, jak nie inny, jak opisywałam wcześniej.
Pamiętam jedną sytuację: przełamaliśmy się i poszliśmy do kina na Jestem bogiem (ten o pkt, a nie z Cooperem), całe kino zawalone i obok mnie siedziały jakieś dwa buraki, pijani, wrzeszczący, przeklinający i jeszcze się do mnie przyczepili na domiar złego. Początkowo próbowałam sama sprawić, że się odwalą, ale coś mi nie szło to tż wkroczył do akcji. Cisza w kinie, trwa jakieś 20minut filmu, a tż do kolesia, czy się uspokoi, czy ma go wyprowadzić i mu przy%$&^% dwie minuty i kolesi nie było już w kinie, wyszli sami.
To ostatni raz było jak poszliśmy do kina, jak było tyle ludzi, ale nie spodziewaliśmy się tego, bo film już leciał sporo czasu.

Cytat:

powiedz, że to tylko wygląda na to, co wygląda, a w rzeczywistości to coś innego.

Zaraz dokleję linki do mojej listy

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2014-03-03 o 19:12
Stary 2014-03-03, 19:11   #704
Murszafka

Cytat:
powiedz, że to tylko wygląda na to, co wygląda, a w rzeczywistości to coś innego.
Chciałabym...

Stary 2014-03-03, 19:11   #705
aileenn
Mother of Cats

Ale dziś w Barze głośno

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Cytat:
I oczywiście Aileenn
GRATKI Z OKAZJI ROCZNICY
Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Gratulejszyn, ja miałam 21
Cytat:
Aileenn, gratulacje
Dziękuję pięknie

Cytat:
Ja taka niewychowana i się nie przywitałam, ale tyle znanych nicków, że poczułam się jak u siebie
Ad. pogrubione - i bardzo dobrze

Cytat:
Też wciąż na to czekam , bo zasłużył choćby rolą w Incepcji Trzy razy oglądałam i za każdym razem coś nowego odkrywałam..
O tak, Incepcja jest genialna

Na mojej filmowej top liście są m.in. (bez dzielenia na rodzaje):
Persepolis
Dom latających sztyletów i Hero
Władca pierścieni
Podwójne życie Weroniki z cudowną muzyką Preisnera
Shrek niezawodny na smutki
pełnometrażówki Monty'ego Pythona, zwłaszcza Monty Python i święty Graal
stare filmy Emira Kusturicy (np. Czarny kot, biały kot, Czas Cyganów z tęsknym Ederlezi czy Arizona dream z młodym Deepem)
filmy Burtona z Gnijącą panną młodą na czele
V jak vendetta
Marzyciel

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 19:14   #706
Betty83
Zakorzenienie

o, wino rejcz i aileenn, niestety wypollizowane

Aileenn najlepszego z okazji rocznicy
Stary 2014-03-03, 19:14   #707
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
brzoskwinie i nektarynki lepsze niż z importu udało nam sie wyhodować
wpadnij na festiwal sera i wina

dokopałam się do rezerwacji - 20.03, ciekawe czy uda się w krakowie wylądować
1. Wiem, kumpel jak jeżdzi na gieldę sandomierską to mi skrzynkami w sezonie przywozi. Najlepsze na świecie sa
I nigdy mimo planow, nie udalo mi sie z nich nic zrobić, zawsze pożerane na świeżo

2. Musze obadac kiedy to i czy się uda

3.

Cytat:
Tu w ogóle jest strasznie u siebie :-D Witaj!
Tylko jak człowiek odpadnie na kilka godzin, musi nadrabiać, jak ja dzisiaj.
Otóż miałam dziś świetne szkolenie z... emerytur. Naprawdę świetne i wiele wyjaśniające.

O rolnikach mam wiedzę od kumpla, którego rodzina lata temu zostawiła ciepłe posadki w Warszawie i wynieśli się na Warmię. Kumpel ów mówi, że być rolnikiem i nie wychodzić na swoje, to cud, zwłaszcza przy dzisiejszych dopłatach z Unii. Mówi, że trzeba napisać business plan i kasę się dostaje.
Największym problemem jest ludzka mentalność, to o czym teraz powiem, to naturalnie skrajność, ale pamiętam, jak chciał sadzić drzewka -sad. Dostawa się przesunąła i robotnicy nie przyjechali, ruszył więc do okolicznych gospodarstw z prośbą o pomoc. Do takich ludzi, którzy cienko przędą. I nikt mld chciał pomóc... Bo ognisko mają, inni planowali lenistwo itp. A mogli zarobić uczciwie...

Kumpel ma owce, krowy, sad, jakieś uprawy i mówi, że owszem, zawsze by mogło być lepiej, ale nie narzeka. Buduje drugi dom, jeździ na fajne wakacje z rodziną, kupił paralotnię, konia, no nie narzeka...
A KURS, to pomyłka jest -o tym też dziś było na szkoleniu... Podobnie, jak i emerytury górników, służb mundurowych itp...
1. Na swoje tzreba wyjść, tak jak w każdej pracy. Inaczej by nie miało to totalnie sensu. Tylko nie zawsze jest tak kolorowo, jak się wydaje ludziom z zewnątrz.Ci co nie wychodzą na swoje poprostu bankrutują. Coraz częściej, bo jest coraz trudniej wyjśc na swoje. No, ale to w wiekszości branż akurat
Tak, tylko nie każdy się kwalifikuje na tą kasę, nie każdy może dostać dotację. Ojciec dostal dwa razy. No i to chyba będzie na tyle w najbliższej przyszłości, bo narazie nie ma nic, o co moglby się starać. .

2. Ale to nie naturalne, ta skrajność, u mnie na porządku dziennym. Po co coś robić, kiedy mozna kasę za darmo z gminy dostać. Po co pracować, lepiej sie planowo poopierdzielać

3. Moj też nie narzeka. Zawsze mogło być gorzej. Tylko dochód dość jest niepewny i często niewspólmierny do kosztow i nakladu pracy. No ale on jest średni , nie ma zwierzow ani sadu

4. Pomylka, to malo powiedziane

Cytat:
Idż, przyda się
Cytat:

Świńskie ryjki...to ciastka jakieś?
Czy prawdziwe?

Dobra, z innej beczki

Robił ktoś ostatnio zamowienie w Mazidłach?
13 lutego kliklam zamowienie, oplacilam od razu. Dostałam potwierdzenie przelewu. I do tej pory cisza, zero przesyłki, na stronie sklepu status do realizacji. No to napisałam wczoraj @ do p Lidi, o co cho. A ona mi na to,że przelewu nie mają. I żeby wysłać potwierdzenie wykonania przelewu. No to wysłalam. I od tej pory cisza
Na potwierdzeniu wszystko się zgadza( jeszcze sprawdzalam kilka razy, czy przypadkiem nie poslalam gdzie indziej, ale nie.) Mazidła dostaly. Nr konta dobry . Z mojego kasę ściągnęło. Wszystko normalnie.
Chyba jutro zadzwonię do nich z malą awanturą
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 19:14   #708
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Przez chwile łudziłam się, że to sztuczne...

Stary 2014-03-03, 19:18   #709
Polly_
grozi wypollizowaniem

ale czad wiekszosci waszych filmów nie widzialam , sie napaliłam, na pierwszy rzut oka najbardziej mi sie podoba lista seduction
Stary 2014-03-03, 19:24   #710
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Chciałabym...

Ale nie jestem zdziwiona, wszak ludzie jedzą wszystko oczy genitalia co tam się da

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ale czad wiekszosci waszych filmów nie widzialam , sie napaliłam, na pierwszy rzut oka najbardziej mi sie podoba lista seduction
Zazdroszczę, ja właśnie naprzeciwnie, stąd cierpię an brak inspiracji. Wiem, że istanieje tzw kino ambitne ( w sensie niszowsze i ambitniejsze niż powyższe przykłady) alternatywne, ale ja niekoniecznie tego szukam
Stary 2014-03-03, 19:25   #711
bogusia32
Wtajemniczenie

Snad szklanki mleczka z miodem i duuużą ilością czosnku, bierze mnie coś oj bierze...

Cytat:
Bogusiu, a znasz te, może byłyby w Twoim guście: American crime, Hard candy, Nieodwracalne, Dziwny lokator, Drabina Jakubowa, Eksperyment (2001).

Skończyłam właśnie 12 gniewnych..., powiem Ci Red że całkiem przyjemne kino, stare ale jare
Ile może jeden człowiek...
Cytat:
moje ulubione filmy w kategoriach:

stare i ambitnie:
- Powiększenie
- Obywatel Kane
- Psychoza
- Gabinet dr Caligari
- Nosferatu

Z dreszczykiem:
- Coś
- Milczenie owiec
- Lśnienie
- Dracula
- Wywiad z wampirem
- Sauna

S-f i fantastyka, przygodowe:
- Matrix
- Obcy. Ósmy pasażer Nostromo kurka pamiętam jak w podstawówce to oglądałam...faktycznie cała seria świetna
- Jurassic Park
- Poszukiwacze zaginionej arki
- Łowca Androidów

Z rozmachem, historyczne itp:
- Edward Nożycoręki
- Gladiator
- 1492. Wyprawa do raju
- Robin Hood. Książe złodziei

Mindfuck, thrillery, akcji:
- Fight Club
- Harry Angel
- Siedem
- Leon zawodowiec

Jajcarskie:
- Rodzina Addamsów
- Evil Dead 2

- Martwica mózgu - na tym pękałam ze śmiechu.., też było to lata temu.Chyba jeden z pierwszych filmów jakie z Cagem zobaczyłam

- Robin Hood. Faceci w rajtuzach
- Sok z żuka/ Ze śmiercią jej do twarzy

Romansidła, obyczajowe:
- Wichrowe wzgórza
- Dom dusz

więcej romansów nie strawię
Maju z niektórymi trafiłaś i u mnie zaznaczyłam na niebiesko,reszty albo nie widziałam albo nie zapadły mi w pamięć
Cytat:
Dziewczyny pełna mobilizacja, trzeba zagiąć Rach...
Cytat:

Ouuu fak ...Mursz ja sem chora i chyba pawija puszczę...
Stary 2014-03-03, 19:30   #712
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Ad. pogrubione - i bardzo dobrze

O tak, Incepcja jest genialna

Na mojej filmowej top liście są m.in. (bez dzielenia na rodzaje):
Persepolis - muszę obejrzeć
Dom latających sztyletów i Hero - oglądałam, nie moje kino, ale zmusiłam się i obejrzałam do końca
Władca pierścieni - klasyk, wiadomo, tylko żal mi Hobbita i tego co zrobili z 2. częścią, bo 1. mi się podobała
Podwójne życie Weroniki z cudowną muzyką Preisnera
Shrek niezawodny na smutki -
pełnometrażówki Monty'ego Pythona, zwłaszcza Monty Python i święty Graal - również doceniam
stare filmy Emira Kusturicy (np. Czarny kot, biały kot, Czas Cyganów z tęsknym Ederlezi czy Arizona dream z młodym Deepem) - z tego widziałam tylko Arizonę, ale chciałabym obejrzeć resztę.
filmy Burtona z Gnijącą panną młodą na czele - uwielbiam
V jak vendetta - tżowi się podobał, mi zdecydowanie mniej
Marzyciel - widziałam, ale to jeden z nielicznych filmów z Deppem, które są dla mnie średnie

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Przez chwile łudziłam się, że to sztuczne...
Ja też, że jakieś ciastko/pianka/żelka/cokolwiek...

Cytat:
Polecam żadne kino ambitne, takiego mało oglądam, ale chciałabym to zmienić

Stary 2014-03-03, 19:31   #713
Katty_p13
Piers do przodu

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Gratulejszyn, ja miałam 21
U mnie będzie okrągła dwudziestka

Nie nadrobię miłego
Stary 2014-03-03, 19:32   #714
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny pełna mobilizacja, trzeba zagiąć Rach...

Zerknęłam i okazało się, że Martwica mózgu widziana

Stary 2014-03-03, 19:37   #715
Polly_
grozi wypollizowaniem

nazwy kategori prosze traktowac bardzo luźno

"o miłości"

1. Pamietnik
2. Tajemnica Brokeback Mountain
3. Dzikość serca
4. Niebezpieczne związki
5. Przełamując fale
6. niebianskie stworzenia
7. blue valentine

"historyczne"

1. braterstwo wilkow
2. królowa margot
3. underground

"zakręcone"

1. inland empire
2. PI
3. zagubiona autostrada

"straszne"

1. wyspa tajemnic
2. urodzeni mordercy
3. milczenie owiec
4. siedem
5. szósty zmysł

"inne"
1. atlas chmur
2. efekt motyla
3. sekretarka
4. fanatyk
5. piękny umysł
6. podwójne życie weroniki
7. trainspotting
8. lot nad kukułczym gniazdem
9. arizona dream
10. matrix
11. truman show

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-03-03 o 19:43
Stary 2014-03-03, 19:46   #716
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Zazdroszczę, ja właśnie naprzeciwnie, stąd cierpię an brak inspiracji. Wiem, że istanieje tzw kino ambitne ( w sensie niszowsze i ambitniejsze niż powyższe przykłady) alternatywne, ale ja niekoniecznie tego szukam
Cz'mu ambitniejsze out? Nie wszystkie są turecko-kazaniowe.

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Robił ktoś ostatnio zamowienie w Mazidłach?
Ja, normalnie w ciągu trzech czy czterech dni przyszła paczka.

Cytat:
- Powiększenie

więcej romansów nie strawię
1. muszę obejrzeć
2. ja też

Z romansów lubię Wyznania gejszy, Upiora w operze, Tajemnicę Brocośtam Mountain i Wichrowe wzgórza.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 19:51   #717
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
"o miłości"

1. Pamietnik
2. Tajemnica Brokeback Mountain

3. Dzikość serca
4. Niebezpieczne związki
5. Przełamując fale
6. niebianskie stworzenia
7. blue valentine

"historyczne"

1. braterstwo wilkow
2. królowa margot
3. underground

"zakręcone"

1. inland empire
2. PI
3. zagubiona autostrada

"straszne"

1. wyspa tajemnic
2. urodzeni mordercy
3. milczenie owiec
4. siedem
5. szósty zmysł

"inne"
1. atlas chmur
2. efekt motyla

3. sekretarka
4. fanatyk
5. piękny umysł

6. podwójne życie weroniki
7. trainspotting
8. lot nad kukułczym gniazdem
9. arizona dream
10. matrix
11. truman show
Fanatyka, lot i piękny umysł uwielbiam, a po Truman show mi było smutno. Ogólnie dużo tu dobrych filmów wymieniono

Stary 2014-03-03, 19:53   #718
Polly_
grozi wypollizowaniem

inne fajne filmy dla tych co wszytko widzieli (moze trafie chociaz jeden dla rachel)

1. Frida
2. harry angel
3. Nizyński
4. Krzyk wolnośći
5. Czas cyganów
6. Blow
7. Śniadanie u Tiffanego
8. Farinelli
9. Kolor purpury
10 Moje własne Idaho
11. Wojaczek
12. Bandyta
13. Plac Waszyngtona
14 Doberman
15 Koneser
16. Pokuta
17. 1900 człowiek legenda
18 Idy marcowe
19 wielki błłekit
20 .Obrona Łużyna (tytuł nie zachęca, wiem )

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-03-03 o 19:59
Stary 2014-03-03, 19:54   #719
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Z romansów lubię Wyznania gejszy, Upiora w operze, Tajemnicę Brocośtam Mountain i Wichrowe wzgórza.

wszystkie lubię

Stary 2014-03-03, 19:58   #720
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
o, wino rejcz i aileenn, niestety wypollizowane
Ale może jeszcze zrobią

Cytat:
Aileenn najlepszego z okazji rocznicy

Cytat:
Snad szklanki mleczka z miodem i duuużą ilością czosnku, bierze mnie coś oj bierze...
No właśnie nas też coś bierze, zdaje się, że nici z romantycznego wieczoru

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości