Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-04, 12:04   #181
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

a jak on się do tego zabiera? z pozycji leżącej na brzuchu wypycha się rękami?
Miłek akurat z pozycji na czworaka to robi.

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
witam sied dziś w podłym nastroju

Ciężko masz
Mój ostatnio się "spsuł" i już mi to się daje we znaki. Chodzę niedospana i zła. A mam to dopiero od niedawna.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Mojego LO nie kończył nikt sławny oprócz mnie A w LO mojego TŻ uczył się Małaszyniak

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Maż go nosi,/ leży przy nim/ śpiewa/ puszcza suszarkę.
na pocżatku tylko marudzi, później zaczyna płąkać, a wczoraj tak się "zapędził" z płaczem że stracił oddech
...
już koncze ze smęceniem.
po prostu jak czytam jak wasze dzieci pięknie usypiają i śpia, to czasem czuję zazdrość. i pytam dlaczego Jaś jest taki "trudny"?
bardzo go kocham, ale czasem mam dość tego ze pomimo moich starań nie potrafie nic zmienić.
Zuzia zawsze przy płaczu traciła oddech. Ile ja się przez nią strachu najadłam to moje

Dziękujemy wszystkim
Wrócił Małz i zabrał małą marudę na spacer a ja jem w locie i lecę na zakupy. Zdjęcie wstawie wieczorem jak już położe dzieci spać. Na razie nie ogarniam co się dzieje wokół mnie, głowa mi pęka
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 12:09   #182
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No 168 cm mam
Ale ja mam chyba jakieś ciężkie kości, jak mój tata. Chudzielec jest, a wg BMI ma nadwagę
na studiach miałam jakiś przedmiot dotyczący zdrowia, juz nazwy nie pamiętam, ale mieliśmy o dietach, zdrowym odżywaniu i takie tam... i babka mówiła, że BMI nie jest aż takim mocnym wyznacznikiem nadwagi, ważniejszy jest współczynnik WHR
Stary 2014-03-04, 12:09   #183
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Tasiaaaaaa! Śniłaś mi się!!! - w galerii krakowskiej wybudowali basen i tam się umówiłyśmy, gdy przyjechałam na miejsce to Ty już pływałaś, podpłynełaś do brzegu trzymałaś w ręce krzyż z Jezusem i mówisz do mnie- pocałuj stópki na szczęście : hahaha:

Idę poćwiczyć i potem Was nadrobię

ps. mamy drugiego zębola

nie ma to jak niewierząca Tassia z Chrystusem

byłam na myjni samochodowej isie potwornie wkurzyłam
koles mowi ze auto bedzie gotowe za godzine... wiec polalzlam do sklepu dzieciowego...wracam, ale z oddali widze ze auto jeszcze w trakcie roboty, wiec poszlam do drugiego sklepu (wybudowali drugi market zabawkowy kolo pierwszego... ceny z kosmosu...np kubek lovi w pierwszym kosztuje 36zl, a w drugim 49 buahaha)
i wracam (mineła 1h20') podchodze a koles sobie siedzi w aucie i radia słucha... pytam z aile auto bedzie gotowe...a ten mi odpowiada, ze za pół godziny
miedzy czasie rozpadał sie deszcz, a pizgało na maksa
jak zrobiłam rozpierduche tak 3 kolesi w 7 minut mi auto skończyło

kupiłam gryzak z siateczka, osłone przeciwsłoneczna do auta z kubusiem puchatkiem, rybke na zabawki do kapieli, pampki, nowy zel pod prysznic Bubchen kocham je...

i uwaga uwaga
(Kaśka może Mikiemu by podeszło)

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 12:17   #184
your Angel
czyli Endżi

Motylku, wiedziałam, że Cię przestraszę

Rusałko, Dodinho, znam Wasz ból z tymi nockami
Nie ma chyba prostej recepty na to jak sobie radzić, pomagać maluszkom w nauce samodzielności w spaniu. Wiem, że bywa tak, że człowiek wyłazi ze skóry, idzie krok w krok za podręcznikowymi radami a nie wychodzi. Dzieci mają też trudniejsze okresy i czasem zamiast być coraz lepiej, to bywa wręcz gorzej.

Ja walczę, staram się nie poddawać, nie iść na łatwiznę. Jak wezmę do mnie do łóżka na całą noc, to niewykluczone, że z takim tematem będę się bujać parę lat - a mnie akurat to bardzo nie pasuje. 20-miesięczny chłopiec znajomych robi cyrki nie z tej planety jak próbują mu podać w nocy coś innego niż mleko. A wypić (około północy) musi już w łóżku rodziców i śpi z nimi do rana - kopiąc i wierzgając. Strasznie bym nie chciała tego u mnie

Trzeba próbować cieszyć się małymi kroczkami i dążyć do osiągania drobnych sukcesów

Tassia, śliniak wymiata

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-03-04 o 12:18
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 12:21   #185
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

i uwaga uwaga
(Kaśka może Mikiemu by podeszło)

dobre

ja kupiłam http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70179754/ ale Filip tego nienawidzi i na przyszłość http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20160403/ nie mogłam się powstrzymac

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

moje dziecko odsypia na dworku juz 2h 20 minn a ja siedze na blacie w kuchni oglądając konferencje Putina i naprawde mam wrażenie że mu się w głowie poprzestawiało
Stary 2014-03-04, 12:21   #186
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Moje dziecię siada same Jeszcze trzyma dłonie oparte o podłogę ale siedzi
GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Hejooo.

Szalone, kiedy ja to nadrobię?:P

Moje LO Kończył Stuhr i ta z Klanu taka blondi starsza.
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
dla Miłoszka

eh a do mojego LO chodził przez rok Lech Kaczyński bo go rozdzielili z Jarosławem bo mieli jakiś przypał Kotulanka, Fijałkowska Jola, Arkadiusz Gołaś i wielu wielu innych
buahahah a moje LO i LO ja kończył Jan III Sobieski:P Tadeusz Boy-Żeleński, Matejko, Mehoffer, Kazimierz Przerwa Tetmajer, Marysia Peszek itd.
no i oczywiscie ja i ja

[/RIGHT]
Stary 2014-03-04, 12:22   #187
anutka171
Rozeznanie

Witam sie w nowym watku
Pedzicie szalone

jeszcze ze starego watku i treoche nowego :

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Jedyne dobre wieści, to to, że ostatnie wyniki moczu wreszcie w normie, pozbyliśmy się wreszcie tych leukocytów i wróciliśmy do podawania samego furaginum i to tylko raz dziennie!
Wreszcie na prostej

Cytat:

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Tak sobie zaczęłam myśleć nad pewnymi rzeczami, między innymi że moje dziecko niebawem skończy pół roku a ja odkąd się urodził ani razu nigdzie nie wyszłam z domu i w ogóle, że jest inaczej niż bym chciała żeby było...

ale na pewno nie wyobrazasz sobie zycia bez Antosia
niestety nie zawsze jest tak jak chcemy i planujemy...

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Dziewczyny u nas wieś huczy - zmarło 3 miesięczne dziecko śmierć łóżeczkowa Ojciec dzieciątka mało co nie dostał zawału. Straszna tragedia. Niby to się nie zdarza często a jednak się zdarza koszmar.
bardzo smutne
ciagle mnie przerazaja takie wiesci

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
i jest to hitem, bo i gra i się świeci i Ola uwielbia, dlatego myślę nad zakupem szczeniaczka uczniaczka, znaczy babcia się zaoferowała że kupi na prezent po wypłacie
a u Was się sprawdza czy nie bardzo?
u nas sie sprawdza
jak tylko go uslyszy, to szuka oczkami gdzie on jest i wyciaga raczki do niego

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
No to chwalę się swoim pierwszym igielnikiem

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Wasze dzieci jak sie czegos przestrasza to tez rycza w nieboglosy?Ja swojemu probuje wytlumaczyc, ze w takiej sytuacji to lepiej siedziec cicho i udawac ze go nie ma.A tak to czego sie boi moze go uslyszec i dopasc.

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Asiek mnie siostra zamknęła w zamrażarce gdy miałam jakieś 2-3 miesiące, dzięki temu że mama się w porę zorientowała skończyło się "tylko" zapaleniem płuc
TŻ ma jutro wolne! czeka nas pakowanie
matko !!!
mnie jak przywiezli ze szpitala jak sie urodzilam to moja niespelna dwuletnia siostra wziela mlotek i mama jej go zabrala, jak sie nade mna z nim schylala malo braklo
Stary 2014-03-04, 12:22   #188
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Pamiętaj, że dzieci się różnie rozwijają, jedne szybciej łapią pewne rzeczy, inne wolniej. Jedne szybko rozwijają się ruchowo, inne manualnie, inne psychicznie
dokladnie zgadzam sie
juz przestalam porownywac Kubusia, bo bym zwariowala

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
to napewno nie oryginal wszystko to podroba ciagnieta z chin biora z aliexpress a pozniej sprzedawaja drozej wiekszosc szmat z allegro pochodzi z ali a ceny sa nie raz 4 razy wieksze po co przeplacac to samo robia inne kraje.
Kupowalas tam?
jak jest z ta darmowa wysylka? docieraja te zakupy ?

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Halo, witam sie w nowym wątku

Ależ pędzicie. Bez kitu nie nadrobie, nie ma szans Nie wiem kiedy Wy macie na to czas - podziwiam

U nas chyba skok powoli nas żegna. Pola już prawie wcale nie marudzi, w nocy tylko jedna pobudka koło 4-5 no i mamy nowe umiejętności - nie uleży na brzuszku ani minuty bo od razu chyba na brzuszek Także oby maruderswto nie wróciło aż do nastepnego skoku

Tatuaż też bym chciała, ale się boję. Nie bólu, ale że mi się znudzi kiedyś i dupa.
Brawa dla Poli za nowe umiejetnosci

Cytat:
Moje dziecię siada same Jeszcze trzyma dłonie oparte o podłogę ale siedzi
wow

Papuga rewelacyjny sen brawa za kolejnego zabka

no to nadrobilam
u nas nocki bez zmian, tzn. od 23.30 co godzinke budzi mnie wiercenie w lozeczku
jak go po karmieniu o 5 zostawiam u nas to spi jak anioleczek. cwaniaczek jeden
no nic moze to jakos minie...

wczoraj dostalam telefon z poradni rehabilitacyjnej, ze zwolnilo sie miejsce i mam przyjechac dzis na 15.45 (bo jak sie chcialam zapisac to braklo miejsc).
wiec zaraz sie zbieram, a tak mi sie nie chce z 45 minut cwiczen robi mi sie 3,5- godzinna wyprawa

tacie mojemu udalo sie zalatwic kroliczka dla Jakuszka zaraz go oporzadzi i poporcjuje. bedziemy gotowac obiadki wkrotce
Stary 2014-03-04, 12:24   #189
tassia
Zakorzenienie

a moje dziecie spi w foteliku samochodowym uz godzine i nie wiem czy go wybudzac...a w sumie jest w nim juz 3 h
nie znosze tego

[/RIGHT]
Stary 2014-03-04, 12:26   #190
your Angel
czyli Endżi

Wczoraj na kolację dałam Przysmak na Dobranoc z Hippa - kaszkę z bananem. Mieli w Piotrze i Pawle za bagatelka niecałe 1,50zł (bo termin do końca marca, ale wierzę, że na niemowlęce jedzenie jest obwarowane takimi kontrolami, że spokojnie jest jeszcze jadalne ).
No i powiem Wam, że ładnie nasyciła Julka Karmienie było dopiero o 6 rano z piersi, w nocy spokojnie wystarczyło mu 100ml picia.

Szkoda, że cena ogólnie spora - jakoś blisko 6 zeta. Chyba jeszcze dziś polezę i wezmę co im zostało

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
a moje dziecie spi w foteliku samochodowym uz godzine i nie wiem czy go wybudzac...a w sumie jest w nim juz 3 h
nie znosze tego
Dlaczego?

Gorgulku, graty ogromne! Prawdziwy krok milowy
Stary 2014-03-04, 12:28   #191
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Motylku, wiedziałam, że Cię przestraszę

Nie ma chyba prostej recepty na to jak sobie radzić, pomagać maluszkom w nauce samodzielności w spaniu. Wiem, że bywa tak, że człowiek wyłazi ze skóry, idzie krok w krok za podręcznikowymi radami a nie wychodzi. Dzieci mają też trudniejsze okresy i czasem zamiast być coraz lepiej, to bywa wręcz gorzej.

Ja walczę, staram się nie poddawać, nie iść na łatwiznę. Jak wezmę do mnie do łóżka na całą noc, to niewykluczone, że z takim tematem będę się bujać parę lat - a mnie akurat to bardzo nie pasuje. 20-miesięczny chłopiec znajomych robi cyrki nie z tej planety jak próbują mu podać w nocy coś innego niż mleko. A wypić (około północy) musi już w łóżku rodziców i śpi z nimi do rana - kopiąc i wierzgając. Strasznie bym nie chciała tego u mnie

Trzeba próbować cieszyć się małymi kroczkami i dążyć do osiągania drobnych sukcesów

Tassia, śliniak wymiata
Nie ma recepty,a szkoda.Ja próbowałam wielu sposobów i jak się budziła,taką się budzi.Do łóżka też nie biorą na noc,po każdym karmieniu odkładam,jedynej co,to rano ją biorę,co chociaż pół godzinki czasami pospie

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-04, 12:30   #192
badzia987
Wtajemniczenie

Hej

Witam w nowym wątku

ewcia- u mnie chyba kp się ustabilizowało chociaż czasami z rana jak w nocy nieprzytomnie dam jeść 2 razy z jednego cyca to drugi jest bardzo duży i cieknie z niego.

gorgulek- gratulacje za nową umiejętność !!!

agusiowata
- fajna ta mata bierz ją

Młoda znów o 2 poszła spać. Ja do 24 dobrze się czuję ale potem to mnie dosłownie zwala z nóg. Wydarłam się na tż-ta bo mnie samą śpiącą z wyjącą Gosią zostawił.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 12:31   #193
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj na kolację dałam Przysmak na Dobranoc z Hippa - kaszkę z bananem. Mieli w Piotrze i Pawle za bagatelka niecałe 1,50zł (bo termin do końca marca, ale wierzę, że na niemowlęce jedzenie jest obwarowane takimi kontrolami, że spokojnie jest jeszcze jadalne ).
No i powiem Wam, że ładnie nasyciła Julka Karmienie było dopiero o 6 rano z piersi, w nocy spokojnie wystarczyło mu 100ml picia.

Szkoda, że cena ogólnie spora - jakoś blisko 6 zeta. Chyba jeszcze dziś polezę i wezmę co im zostało

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Dlaczego?

Gorgulku, graty ogromne! Prawdziwy krok milowy
Jak jej podałaś?Łyżeczką,czy w butelce? I o której jej dałaś? Ja cały czas rozkminiam jak to zrobić ze swoim mlekiem,ciemnota ze mnie,ale nie ogarniam tego karmienia stałymi pokarmami ani glutenu

Stary 2014-03-04, 12:31   #194
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
nie znosze tego
ale tez nasze dzieciaczki sa juz coraz większe wiec ta pozycja chyba nie szkodzi az tak na ich kregosłupy ja bym byla zła jakby mnie ktoś budził
Stary 2014-03-04, 12:31   #195
angelikada
Wtajemniczenie

hej witam się w nowym wątku

POLI super że chrzciny udane

ja osobiście zawsze tez chciałam mieć tatuaż ale jakos nigdy się na niego nie zdecydowałam

w weekend sobie troszkę poszaleliśmy na weselichu..dodam ze byliśmy na lepszych jakos tak dziwnie było no i my byliśmy do 21 bo wiadomo z mała i już była zmeczona itd...ale była za to atrakcja dnia wszystkim się strasznie podobała w niedziele byliśmy tez na poprawinach jakos do 19.30 bo już marudziła zresztą i tak poprawiny do 20 wiec byliśmy jednymi z ostatnich ;p

ogolnie wesele ok ale mamy z tż ciche dni reszte opisze w k.

małą chwilowo spi wiec się ogarne ubiore i małą tez i na spacerek mykamy...
Stary 2014-03-04, 12:41   #196
teacherka
Zakorzenienie

W temacie KP - ja od początku śpię w staniku z wkładkami J&J. Inaczej konczy się zalaną koszulką. Najpóźniej w trakcie karmienia mnie zalewa, zazwyczaj tak po prostu w trakcie snu, każda próba uwolnienia piersi się tak kończyła.

Gorgulku, gratulacje dla Miłoszka! Ale to zleciało, te dzieci już takie duże...

Rusałko, moja Zuzka zawsze zasypia przy piersi... wyczekuję zawsze na moment, w którym ppierś sama jej wypada z ust. Jeśli to jej nie budzi to znaczy, że śpi głęboko, jeśli jest za wcześnie to się cała wzdryga przy tym i wybudza. Odkładam ją do łóżeczka trzymając możliwie najbliżej swojego ciała, puszczam dopiero gdy jest ułożona na materacu. I najważniejsze - w łóżeczku mam ułożony kocyk w takiego rogala, leży to nad główką - Zuzka się wtula w ten kocyk albo w przytulanki, które tam kładę. To wtulanie jej pomaga.

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

w temacie doła to taki standard...
nie jest on niestety jednodniowy. Jestem zmęczona. Nie mam sił wstawać w nocy, nie mam sił karmić świadomie na leżąco. W dzień siedzę ciągle z Zuzką sama, Tż czasem wpadnie na godzinę i i tak ma wtedy sporo do zrobienia i leci dalej... Włosy mi lecą tak, że są wszędzie - w buzi i pampersie Zuzi również. Nie wiem co jeść żeby skończyły sie jej brzuszkowe problemy... Jak słyszę jej stękanie to mnie coś trafia - zero cierpliwości, ten dźwięk sprawia, ze wszystko mi się w środku przewraca.

A jak już mam gości, to tylko mnie irytują... Zdziczałam...

A jeszcze dziś głupia odebrałam telefon od teściowej. Na jej pytanie czy mocno przeszkadza powiedziałam, że nie bardzo, ale muszę zabawiać Zuzkę bo marudzi. "No bo ona jest taka rozpuszczona..." potem dodała, że przez chorobę. Wkur*** mnie. Jak u nich jesteśmy to nie dają małej poleżeć na brzuszku, bo "ją boli brzuch, szyja od tego dźwigania, głowa...." Non stop by ją nosiła i BUJAŁA. Mnie się niedobrze robi na sam widok, jakby mną ktoś tak bujał to bym zwymiotowała chyba. Ale do tej pory siedziałam cicho. Dłużej nei mam zamiaru. już zapowiedziałam Tzowi, że teściowa Zuzki na ręce nie dostanie. Skoro rozpuszczona, to niech ona do tego ręki nie przykłada. A co sie nasłuchałam, że sweterka nie zabrałam (kupiła za ponad 60 zł sweterek BIAŁY, ale niby nie że na chrzest, ale też nei do kompletu do białej sukienki, która kupiła na walentynki, też nie na chrzes choć wyglądającą jak każda typowa sukienka do chrztu... ), że pączków sobie nie posypalismy cukrem pudrem.... Szczegół, że Zuzkę ubieraliśmy płaczącą, bo już była zmęczona. "zostańcie jeszcze". Taaaa a potem połowę drogi jechaliśmy i tak na syrenie, a jak dojechaliśmy to od razu kąpiel i karmienie i Mała poszła spac na noc. Trafia mnie coś.

może przesadzam, ale naprawdę ostatni onie mam zupełnie cierpliwości do nikogo... ;/ potrzebuję jakiegoś resetu a nie ma na to szans, bo karmię co 2 godziny, butelki Zuza nie weźmie, więc jestem uwiązana w domu.... Zwariuję...

Wiem, ze to pewnie taka codzienność większości z nas, ale ja to naprawde kiepsko ostatnio znoszę...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 12:42   #197
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
I najważniejsze - w łóżeczku mam ułożony kocyk w takiego rogala, leży to nad główką - Zuzka się wtula w ten kocyk albo w przytulanki, które tam kładę. To wtulanie jej pomaga.
mój Filip śpi głową w bandzie czyli ochraniaczu tez mi sie wydaje że to własnie z takiej chęci przytulenia
Stary 2014-03-04, 12:43   #198
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
ktora z was na tatuaz? bardzo boli?
Im mniej tłuszczu pod skórą, tym bardziej boli Najbardziej bolesne miejsca to żebra, nadgarstki, kostka itd.

Ja mam na nadgarstku właśnie. Bolało, ale wzór prosty, szybko poszło

Cytat:
kopiuje z fb , tu obojczyk

pleców nie pokażę bo jest taki sobie, do poprawy
Sexy

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Jak jej podałaś?Łyżeczką,czy w butelce? I o której jej dałaś? Ja cały czas rozkminiam jak to zrobić ze swoim mlekiem,ciemnota ze mnie,ale nie ogarniam tego karmienia stałymi pokarmami ani glutenu

Ja mam chłopczyka

Mój mały już dobrze opanował łyżeczkę, także tak - daję normalnie łyżeczką ze słoiczka Jakieś tam Nestle czy Bobovity robię wdg instrukcji i też daję łyżeczką.
Julek za 4 dni skończy 6 miesięcy - więc wiek też jest nie bez znaczenia

Logoasia nas pochwaliła, że Julek ślicznie zjada z łyżeczki Ona się zna

Cytat:
W temacie KP - ja od początku śpię w staniku z wkładkami J&J. Inaczej konczy się zalaną koszulką. Najpóźniej w trakcie karmienia mnie zalewa, zazwyczaj tak po prostu w trakcie snu, każda próba uwolnienia piersi się tak kończyła.

Gorgulku, gratulacje dla Miłoszka! Ale to zleciało, te dzieci już takie duże...

Rusałko, moja Zuzka zawsze zasypia przy piersi... wyczekuję zawsze na moment, w którym ppierś sama jej wypada z ust. Jeśli to jej nie budzi to znaczy, że śpi głęboko, jeśli jest za wcześnie to się cała wzdryga przy tym i wybudza. Odkładam ją do łóżeczka trzymając możliwie najbliżej swojego ciała, puszczam dopiero gdy jest ułożona na materacu. I najważniejsze - w łóżeczku mam ułożony kocyk w takiego rogala, leży to nad główką - Zuzka się wtula w ten kocyk albo w przytulanki, które tam kładę. To wtulanie jej pomaga.
Kochana, a nie obawiasz się tego zasypiania przy piersi? Tzn chociażby jak kiedyś skończysz kp a malutka już będzie miała ten nawyk.
Nie pamiętam czy Zuzia jest smoczkowa, ale ja np u mnie eliminowałam zasypianie przy piersi z pomocą smoka. Jak Julek wisiał na cycu, ale już nie przełykał, to dawałam smoka do dzioba i było dobrze.

Czas edycji: 2014-03-04 o 12:47
Stary 2014-03-04, 12:44   #199
teacherka
Zakorzenienie

No a wczoraj po południu Zuzka płakała i płakala i krzyczała.. nic nie pomagało. Az piszczała jakby ze strachu chwilami. Posmarowałam dziąsełka, nic. Dałam jej w koncu czopek, bo już nie mogłam patrzeć jak sie męczy. I tak ok. 18 zasneła...Obudziła się o 22, nakarmiłam ją, udało się ją odłożyć i pospała do 5... Potem chciała zacząć dzień, ale nie miałam sił, leżała u nas w łóżku, ja dokimałam do 9 z przerwami na karmienia.

Czyli co, jak chcę żeby ładnie spała, to muszę jej dać czopka? Czy ją coś boli, ze sie tak często budzi? (

Zwariuję...
Stary 2014-03-04, 12:48   #200
karolson
Zakorzenienie

teacherka ja znając mój nie wyparzony język powiedziałabym wprost T.
a masz może jakąś przyjaciółke/ kuzynke która mogla by do ciebie wpaść na herbate w dzień pogadac pobawic się z mała?

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

teacherka a dziąsełka ma czerwone rozpulchnione? a dajesz coś na brzuszek jakieś kropelki? niewiem czy czytałaś ale Filip tez tak się budził z wrzaskiem w nocy ale brzuch mial twardy jak kamień, niechciał jeść więc wiem ze brzuch dalam w nocy 2 razy biogaje i spal dalej do następnego wrzasku....
Stary 2014-03-04, 12:53   #201
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieci są różne. Edzik smoczkowy, a do 10 miesiąca zasypiał tylko noszony na rękach, do końca 4 miesiąca spał tylko na rękach nie dając się odłożyć. A Encia na rękach nie uśnie za nic, najlepiej w swoim łóżku, czasem ujdzie inne łóżko Sama widzisz, trzeba przetrzymać, może jeszcze jest za mały. My przestaliśmy nosić, kładliśmy się z nim i czekaliśmy aż padnie, bo jak miał 10 mcy to był po prostu za ciężki.
dzieki
wiem że każde dziecko inne i moje jest po prostu z tych bardziej wymagających
po prostu dziś mam taki dzień, ze sił troszeczkę brak.

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Rusałko mam to samo uczucie.Moje dziecko od urodzenia nie przespało ciagiem nawet pięciu godzin,sama też nie zasypia,budzi się często w nocy.Też ją kocham,ale czasami mam jej serdecznie dość i się zastanawiam za jakie grzechy moje dziecko jest takie wymagające

Cytat:

Tassia, śliniak wymiata

rozumiemy się w takim razie. mam nadzieję ze nasze starania pociągną za sobą suksecy w niedalekiej przyszłości

Cytat:

Ciężko masz
Mój ostatnio się "spsuł" i już mi to się daje we znaki. Chodzę niedospana i zła. A mam to dopiero od niedawna.

Cytat:

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

w temacie doła to taki standard...
nie jest on niestety jednodniowy. Jestem zmęczona. Nie mam sił wstawać w nocy, nie mam sił karmić świadomie na leżąco. W dzień siedzę ciągle z Zuzką sama, Tż czasem wpadnie na godzinę i i tak ma wtedy sporo do zrobienia i leci dalej... Włosy mi lecą tak, że są wszędzie - w buzi i pampersie Zuzi również. Nie wiem co jeść żeby skończyły sie jej brzuszkowe problemy... Jak słyszę jej stękanie to mnie coś trafia - zero cierpliwości, ten dźwięk sprawia, ze wszystko mi się w środku przewraca.

A jak już mam gości, to tylko mnie irytują... Zdziczałam...

A jeszcze dziś głupia odebrałam telefon od teściowej. Na jej pytanie czy mocno przeszkadza powiedziałam, że nie bardzo, ale muszę zabawiać Zuzkę bo marudzi. "No bo ona jest taka rozpuszczona..." potem dodała, że przez chorobę. Wkur*** mnie. Jak u nich jesteśmy to nie dają małej poleżeć na brzuszku, bo "ją boli brzuch, szyja od tego dźwigania, głowa...." Non stop by ją nosiła i BUJAŁA. Mnie się niedobrze robi na sam widok, jakby mną ktoś tak bujał to bym zwymiotowała chyba. Ale do tej pory siedziałam cicho. Dłużej nei mam zamiaru. już zapowiedziałam Tzowi, że teściowa Zuzki na ręce nie dostanie. Skoro rozpuszczona, to niech ona do tego ręki nie przykłada. A co sie nasłuchałam, że sweterka nie zabrałam (kupiła za ponad 60 zł sweterek BIAŁY, ale niby nie że na chrzest, ale też nei do kompletu do białej sukienki, która kupiła na walentynki, też nie na chrzes choć wyglądającą jak każda typowa sukienka do chrztu... ), że pączków sobie nie posypalismy cukrem pudrem.... Szczegół, że Zuzkę ubieraliśmy płaczącą, bo już była zmęczona. "zostańcie jeszcze". Taaaa a potem połowę drogi jechaliśmy i tak na syrenie, a jak dojechaliśmy to od razu kąpiel i karmienie i Mała poszła spac na noc. Trafia mnie coś.

może przesadzam, ale naprawdę ostatni onie mam zupełnie cierpliwości do nikogo... ;/ potrzebuję jakiegoś resetu a nie ma na to szans, bo karmię co 2 godziny, butelki Zuza nie weźmie, więc jestem uwiązana w domu.... Zwariuję...

Wiem, ze to pewnie taka codzienność większości z nas, ale ja to naprawde kiepsko ostatnio znoszę...
dziękuję, będę próbowac z tym wtuleniem się w coś

co do reszty. Współczuję durnych komentarzy i rad T.
a co do resetu marzę właśnie o tym samym
przydałoby mi się odpoczać i zebrać myśli w samotności. Wtedy zebrałabym siły do walki z "kaprysami" Jaśka

ehh.. wlaśnie męczę go na macie i mam zamiar wybyć na spacer

Jaś, 22.10.2013 r.

Edytowane przez rusałka_1
Czas edycji: 2014-03-04 o 12:56
rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 12:53   #202
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, a nie obawiasz się tego zasypiania przy piersi? Tzn chociażby jak kiedyś skończysz kp a malutka już będzie miała ten nawyk.
Nie pamiętam czy Zuzia jest smoczkowa, ale ja np u mnie eliminowałam zasypianie przy piersi z pomocą smoka. Jak Julek wisiał na cycu, ale już nie przełykał, to dawałam smoka do dzioba i było dobrze.

Ona nic sobie nei daje poza piersią wsadzić do buzi.
Smoczkiem pluje. Tak samo zawartością łyżeczki (pisałam o cyrkach przy podawaniu lekow). Na razie nie mam planu co dalej. Ona po prostu odpływa przy piersi, a przecież nei będę jej budzić tylko po to, żeby potem ją usypiać innym sposobem... Zamienić kolejność i najpierw karmienie, potem kąpiel...? Nie wiem....

Cytat:
teacherka ja znając mój nie wyparzony język powiedziałabym wprost T.
a masz może jakąś przyjaciółke/ kuzynke która mogla by do ciebie wpaść na herbate w dzień pogadac pobawic się z mała?

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

teacherka a dziąsełka ma czerwone rozpulchnione? a dajesz coś na brzuszek jakieś kropelki? niewiem czy czytałaś ale Filip tez tak się budził z wrzaskiem w nocy ale brzuch mial twardy jak kamień, niechciał jeść więc wiem ze brzuch dalam w nocy 2 razy biogaje i spal dalej do następnego wrzasku....
Szybko skończyłam rozmowę, bo MAłej się ulało i to nie było kłamstwo.
Niestety, nie mam nikogo

Dziąsełka na dole ma rozpulchnione, białe niemalże, już tu parę tygodni temu odtrąbiłam pierwsze ząbki a to tylko te dziąsła tak wyglądają Probiotyk mała dostaje cały czas, bo półtora miesiąca była na lekach. U niej dochodza teraz te kupki w ilościach 4-5-6 na dzień...
Stary 2014-03-04, 12:54   #203
your Angel
czyli Endżi

Teacherko, to jakby teściówka się rozkręcała z tym lamentowaniem, to wołaj, że akurat Zuzia woła żeby jej dać jeść/zmienić pieluchę albo że ktoś dzwoni do drzwi o musisz kończyć

Olać takie jęczybuły, po co Ci to
Stary 2014-03-04, 12:58   #204
teacherka
Zakorzenienie

Rusałko, może to jakiś kryzys po 4 miesiącu? Dziś konczymy 19 tygodni, może Jaś i Zuzia tak sobie koncza ten skok?
Spróbujcie wtulania koniecznie.
No i trzymam kciuki, by choc Tobie sie udał taki reset...

Endżi, ja to już taka jestem... Wszystko roztrząsam wiele razy, wszystkim sie przejmuje Po mamie to mam...
Stary 2014-03-04, 12:58   #205
your Angel
czyli Endżi

Teacherko, no kąpiel po jedzeniu to nie za bardzo
Współczuję kłopotów z malutką i dołka.

Ja jak już padam na ryj, to staram się skoncentrować na tym, co już nam wychodzi i z czym jesteśmy do przodu.
No i koniecznie kontakt z ludźmi, chociaż kwadrans dziennie pogadać z kimś życzliwym, starać się wychodzić do rodziny i znajomych.

Naucz się olewać coś, co jest Ci nie na rękę. Dylematy teściowej to nie Twój problem

Czas edycji: 2014-03-04 o 12:59
Stary 2014-03-04, 13:04   #206
teacherka
Zakorzenienie

Musze to mieć dla Zuzki: http://www.hm.com/pl/product/25018?article=25018-A
Miałam w dzieciństwie bardzo podobną, tylko nei całą w paski. JA chyba białą, moja siostra granatową. Mamy takie fajne wspólne zdjęcie. Musimy zrobić podobne Zuzce

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Endżi, do rodzinki mam 50 km Znajomych niewielu... Taki dzikus ze mnie był zawsze i teraz to wychodzi...
I aż wstyd to mówić, ale wczoraj jak Mała spała po tym czopku to trochę odżyłam Ale i tak relaksowałam się szyjąc jej zabawkę... Ale w tle leciał serial i jakoś ten czas trochę milej minął.
Stary 2014-03-04, 13:05   #207
butterfly20
Zakorzenienie

Masakra jak mnie glowa boli... z tego złego samopoczucia jakaś deprecha mnie wzięła...

Cytat:
dla Miłoszka

eh a do mojego LO chodził przez rok Lech Kaczyński bo go rozdzielili z Jarosławem bo mieli jakiś przypał Kotulanka, Fijałkowska Jola, Arkadiusz Gołaś i wielu wielu innych
no bo jak LO w stolicy to większe prawdopodobieństwo, a u mnie w pipidówce mniejsze,że ktoś znany tu mieszkał

Cytat:
En też mi tak na boczku półsiedzi od kilku dni
aaa czyli idzie ku dobremu? tzn.siedzeniu?

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam się w dobrym humorze, bo Julian grzeczny od rana i dał pospać Miał już dziś w nagrodę premierę jabłuszka, a niedługo pójdziemy na spacer

U nas pobudki po nocy są ok. 5-5.30 I nie śpimy potem do ok. 9 Julek usypia, a ja muszę wstawać.
Choć dziś po pobudce o 5.15 zasnął, zjadł o 8.30 i już mieliśmy wstawać, ale zasnęliśmy i obudziliśmy się grubo po 10

uff

Ja np. ściągam mleko 23.30-0.00, Julek budzi się o 5 i cyce nie są twarde

Ja ciągle używam, ale może faktycznie przestać już, bo nie leci tak jak na początku Używam tylko J&J.

Miłek zuch!

odwiedza, odwiedza

a próbowałaś po wieczornym jedzonku odłożyć go do łóżeczka, siąść przy nim, głaskać, trzymać za rączkę aż zaśnie? u nas też było lulanie, a teraz wystarczy, że jestem przy nim

Mojego LO nie kończył nikt sławny oprócz mnie A w LO mojego TŻ uczył się Małaszyniak
Ooo Małaszyńskiego to zaazdraszczam;D

Cytat:
noc najgorsza ever za nami, moje dziecie budziło sie 3 razy w wrzaskiem i nie jadło nic od wczoraj od 20 gdzie zjadł 120 ostatnie enfamilu do dziś do 10 gdzie zjadł pół słoiczka gruszki... no po za kropelkami biogaja i herbatką koperkową którą osłodziłam cukrem żeby wypil cokolwiek
juz widze ze tego pepti on jeść nie będzie nawet z kaszką smakową nim pluje, w nocy zrobiłam 3 butle i wszystko wylałam...
a dałam mu wczoraj jablko z jagoda z bobovity i chyba po tym go tak brzuszek bolał ze sie skręcał a kupy brak wogóle jadł wczoraj rano kaszke z owocami tymi, później kalafiora z marchewką i ziemniakiem, później zupe brokułową na króliku z marchewką i ziemniakiem.. czyli po za jagodami nic nowego...

i co teraz ?? ma wogóle nie jeść mleka czy dawać Enfamil? spróbuje jeszcze później dać to pepti moze zgłodnieje i zje...
ja nie wiem jak pomóc, ale mam pytanie-jaką kaszę podajesz i jak ją przygotowujesz?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 13:05   #208
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja mam chłopczyka

Przepraszam za pomyłkę Też muszę po mału oduczać zasypiania przy cycku,bo później nie poradzę sobie
Stary 2014-03-04, 13:15   #209
kaska87
Zakorzenienie

Tasia super, gdzie kupiłaś?

Bajka Ty jesteś agentka

moje dziecko na spacerku a my wcinamy obiad- mąż nawet je moje sb dania i nie narzeka dzisiaj rolada z piersi kurczaka nadziewana szpinakiem i do tego warzywa

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 13:21   #210
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
GRATULACJE

buahahah a moje LO i LO ja kończył Jan III Sobieski:P Tadeusz Boy-Żeleński, Matejko, Mehoffer, Kazimierz Przerwa Tetmajer, Marysia Peszek itd.
no i oczywiscie ja i ja
wooow to jest coś, jakieś strasznie stare to LO

trochę musiało potrwać zanim zczaiłam to ja i ja

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Kaśka - Snow też ma ten fartuszek, dawała mi kiedyś linka z Allegro

dziewczyny wiecie jak to jest z solarium przy kp?Muszę się chyba wystawić na działanie promieni, bo z moim samopoczuciem jest lipa a blada jestem jak trup...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości