Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-04, 21:20   #301
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
a przerwę nie mieliście?
jest 5 min przerwy po każdej godzinie pracy i jedna 15min. ale każdy ma przerwy w innych godzinach, no i przerwy są z góry wyznaczone kiedy każdy może iść na swoją. codziennie przychodzi mail, system automatycznie generuje godziny od-do kiedy dana osoba ma przerwy.
poza tym co zdążysz zrobić w te 5 min? na biegu polecieć do kibla przez całą salę i dolać sobie wody po drodze
Stary 2014-03-04, 21:23   #302
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

wściekłam sie bo cytowąłam już 3 razy i mi kasuje
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 21:24   #303
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
mamy dziś 5 rocznicę pierwszego ślubu
bo bralismy osobno cywilny i kościelny, kredyt musieliśmy załatwić
Gratuluje rocznicy ślubu. My 5 rocznicę mieliśmy w tamtym roku, ale nie obchodziliśmy. Ja z brzuchem, do tego remont.
Stary 2014-03-04, 21:27   #304
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
super że dziewczynki zdrowe

np i wszytskiego naj z okazji rocznicy

jakieś plany świętowania?

u nas Jasiek po .ok .1 h płaczu padł. mam przynajmniej nadzieję ze na dobre tzn. tak do 2-3 w nocy jak ma w zwyczaju

co do świętowania, to niedługo się za to bierzemy
powiem Wam, ze to był bardzo dziwny dzień.... miała to być czysta formalność, tylko pod kredyt, a emocje dla mnie były bardzo silne... mielismy później obiad u rodziców P., a potem... wróciłam z rodzicami do domu... z bałaganem w głowie, bo przecież mam męża a jednocześnie jakby nic się nie zmieniło... ehh, trudny to czas był

a jeszcze w kwestii podawania/nie podawania piersi przed zaśnięciem... dziewczyny, ale skąd wiecie czy dziecko nie chce sobie dojeść albo napić się pytam, bo też się ostatnio nad tym zastanawiałam, Hani w jakiś 50-70% przypadków zdarza się chcieć pierś przed zaśnięciem i albo przy niej zasypia albo popije trochę i dopiero idzie spać. i stwierdziłam, ze póki co nie będę z tym walczyć, tylko jak zacznie się najadać stałymi posiłkami i pić coś innego niż mnie to zacznę przygladać się temu jej zasypianiu, ale narazie jakoś nie mam przekonania, czy odmawianie piersi byłoby dobrym pomsyłem

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 21:27   #305
agusiowata
Zakorzenienie

Adaś padł o 21 i nie zjadł ostatniego posiłku.
Stary 2014-03-04, 21:27   #306
ewacia85
Wtajemniczenie

snow fajnie ze napisałas co gotujecie bo pytałam wcześniej ale nikt nie odpisał
natala a jakie warzywka mrożone gotujesz i w ogóle co i jak gotujesz
sebkowi gotowałam dwa razy póki co mafefke, ziemniak ,pietruszka , kurak i kaszka manna i wcinał aż mu sie uszy trzesły
jabłka słoiczkowego nie tknie tylko świeże
btw od którego miesiaca jestt ryba bo z bobovity od 9 ale jestem pewna że gerber wczesniej5-6 miesiac i mam rozkmine
Stary 2014-03-04, 21:30   #307
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
sebkowi gotowałam dwa razy póki co mafefke, ziemniak ,pietruszka , kurak i kaszka manna i wcinał aż mu sie uszy trzesły
btw od którego miesiaca jestt ryba bo z bobovity od 9 ale jestem pewna że gerber wczesniej5-6 miesiac i mam rozkmine
Ja nie pisałam, bo nie gotuję, tylko gotowe słoiczki kupuje. Ryba jest po 5 miesiącu. Gerber i hipp tak ma
Stary 2014-03-04, 21:34   #308
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:

powiem Wam, ze to był bardzo dziwny dzień.... miała to być czysta formalność, tylko pod kredyt, a emocje dla mnie były bardzo silne... mielismy później obiad u rodziców P., a potem... wróciłam z rodzicami do domu... z bałaganem w głowie, bo przecież mam męża a jednocześnie jakby nic się nie zmieniło... ehh, trudny to czas był

a jeszcze w kwestii podawania/nie podawania piersi przed zaśnięciem... dziewczyny, ale skąd wiecie czy dziecko nie chce sobie dojeść albo napić się pytam, bo też się ostatnio nad tym zastanawiałam, Hani w jakiś 50-70% przypadków zdarza się chcieć pierś przed zaśnięciem i albo przy niej zasypia albo popije trochę i dopiero idzie spać. i stwierdziłam, ze póki co nie będę z tym walczyć, tylko jak zacznie się najadać stałymi posiłkami i pić coś innego niż mnie to zacznę przygladać się temu jej zasypianiu, ale narazie jakoś nie mam przekonania, czy odmawianie piersi byłoby dobrym pomsyłem
ja robie butle na noc z kleikiem ale i tak daje pierś i jestem tym zafascynowana normalnie kocham kp ale jak patrze jaki sebek już jest duży to mi sie ryczeć chce i on ma charakterek jak adi nie zawsze chce zasypiac przy piersi i musze go odlożyć a innym razem az krzyczy zeby się przytulić

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Ja nie pisałam, bo nie gotuję, tylko gotowe słoiczki kupuje. Ryba jest po 5 miesiącu. Gerber i hipp tak ma
mam w domu rybe z bobovityale pisze ze po 9 miesiacu i sie zastanawiam czy moge mu dac skoro jadł z gerbera wczesniej czy jest jakas różnica
Stary 2014-03-04, 21:35   #309
inwersja
dryfuję słowami

nie oglądałam ostatnich odcinków 'prawa agaty' i nie jestem na bierząco. nie czaje o co chodzi z tym dzieckiem i w ogóle. gdzies w polowie ostatniego sezonu odpadłam...
Stary 2014-03-04, 21:37   #310
Madziuchna27
Zakorzenienie

Ewacia, też kocham KP
Ja na noc po kąpieli daję butlę mojego mleczka odciągniętego wieczorem poprzedniego dnia (!) - Julek je różnie, ale ok. 200-220 ml, czasem jak ma ściągnięte 260 ml to tyle zje. Ale to tylko w sytuacjach, kiedy przed kąpielą nie miał cyca (tzn. godzinę przed kąpielą). Mały już się przyzwyczaił. Odkładam go do łóżeczka i siadam przy nim, głaszcząc go lub trzymając za rączkę. A kiedy ewidentnie ma chęć się poprzytulać, bo popłakuje w łóżeczku, to go biorę i tulę, a potem znów odkładam

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 21:39   #311
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
póki co gotowałam ziemniaka z marchewką oprócz tego dawałam jeszcze dynię i szpinak, ale to słoiczkowe. jutro planuje do marchewki i ziemniaka dorzucić brokuła mrożonego później kalafiora. musze jeszcze dynie upolować mrożoną....
tyle że my w sumie niedawno zaczęliśmy i mielismy przerwę ze względu na antybiotyk, żeby nie obciążać dodadkowo brzuszka...
co do owoców, to jest lipa próbowałam dawać jabłko i banana, jednym i drugim pluje ale skrobane jabłuszko je zdecydowanie chętniej niż słoikowe

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-03-04, 21:43   #312
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:

mam w domu rybe z bobovityale pisze ze po 9 miesiacu i sie zastanawiam czy moge mu dac skoro jadł z gerbera wczesniej czy jest jakas różnica
moŻE to inna ryba. Adaś jadł tylko łososia.
Stary 2014-03-04, 21:45   #313
Natala84
Zakorzenienie

Ewacia, mięso/rybę daje się chyba w 6 miesiącu przy mm a w 7 przy kp..
a jak masz słoik po 9 miesiącu to nie chodzi tylko i to że zawiera rybę tylko zapewne ma też spore kawałki a nie gładką konsystencję.

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-03-04, 21:48   #314
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Zachciało mi się wczoraj buziaków, to teraz jestem mocno przeziębiona, bo mąż zaraził.
zdrówka

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
nie mam zadnych znajomych z pracy.
raz,ze pracowalam tam tylko pól roku. a dwa, u mnie w robocie nie ma szans zeby kogos poznac lepiej jak siedzisz co dzien gdzie indziej, robota na zmiany, sluchawki na uszach, a miedzy kontaktami zdarzysz tylko powiedziec 'czesc, jak sue masz'. a pracuje w tym dziale ok 300-400 ludzi. teraz to i tego sie nie da, bo wydluzyli przegrody miedzy stanowiskami i juz w ogole nie ma kontaktu z ludzmi.
spotkajcie się ze Snow

mnie ostatnio jedna mama zaczepiła z pytaniem o rękawiczki (zgubiła w parku gdzie się kilka razy mijałyśmy) i dalszy spacer już spędziłyśmy wspólnie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
[
witam sie wieczorową porą.padnięta jestem.niby nic takiego nie robiłam ale jednak padam na twarz..jutro szczepimy na zółtaczke wiec prosimy o kciuki
no i w koncu zamowiłam Tulejutro juz będzie.ciesze się jak głupia. załuje jednak że nie zamówiłam tej z tym folklorowym wzorem-strasznie mi sie podobał tyle ze cena mniej

zjadłabym cosik..
a jednak wybór padł na nosidło zapewne możesz wymienić - masz przecież 10 dni na zwrot

Madziuchna - 25 st w sypialni ??!! umarłabym

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ja właśnie nie planuję podawać słoików z mięskiem, boję się tego mom.
Póki co mam słoiki na początek, ale potem chciałabym jej gotować + ewentualnie słoiki na jakieś wyjazdy (chociażz może się uda, że będę na wyjazdy robić domowe). No ale z warzywkami i owocami wszzystko pięknie, ale przecież nie mam dostępu do np. brokułów, szpinaku, brukselki... i co?zze sklepu mam brać?A jakieś cytrusy, mango, arbuz?No nie uniknę sklepowych owoców i warzyw, no way:/

Tusia siada na kolankach i łokciach, pupa do góry i tak się giba w przód i tył,ale z przemieszczaniem ciężko. Łatwiej jej idzie na głowie lub jaak się poturla

ojć współczuję dzionka.
a ten radler ile ma procent?

Schmitt był moją dlugoletnią miłością, kochałam go od 14 roku życia i jeździłam na zawody aaach. Niestety dane mi było bawić się w Zakopcu w knajpie z Norwegami i Szwajcarami, a Niemców nigdy tak nie spotkałam. Schmitta tylko na zawodach

Gorgulek chyba tak pisała o Miloszu a za chwilę już siadał

Natala - super że z Dziewczynkami juz lepiej
Stary 2014-03-04, 21:48   #315
ja :)
Zakorzenienie

gorgulek, gratulacje dla Miłoszka za siadanie! Jaki ekspres chłopak

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Papuga, Twój sen mnie zabił 

W temacie snów to mi wczoraj śniła się moja kochana babcia, która umarła 3 lata temu. Mieszkałam z nią w tym mieszkaniu co teraz. No i babcia mówiła do mnie ze współczuciem, że mały znowu płakał poprzedniej nocy. Zapytałam skąd to wie, a ona na to, że przecież przy tym była.
Często mi się babcia śni, nie mogę się pogodzić z tym, że nie żyje. No ale kto wie, może faktycznie nas nocami odwiedza 
Pewnie gdzieś tam nad Wami czuwa

tassia - ja podobnie, mam całą głowę w krótkich włosach. najbardziej to przy czole widać i śmiesznie wygląda na szczęście już coraz mniej mi wypada. jak dla mnie mogłyby wszystkie w jednym momencie wypasc to bylby swiety spokoj a tak to codziennie po trochu i szlag czlowieka trafia A ściąć sama bym chciała, ale TZ uwielbia moje długie wlosy wiec niech juz ma. Jak mnie wkurzy to zetne

vea, moja tez nie ma czym sie szczerzyc poki co i nie spieszno mi do tego. A na wcinanie czekam z niecierpliwością
A to marudzenie Jaśka i gryzienie pałąków to może jednak ząbki?

Cytat:
Hejooo.

Szalone, kiedy ja to nadrobię?:P

Moje LO Kończył Stuhr i ta z Klanu taka blondi starsza.
Moje skończyla Tassia
No i też skończył Sobieski W sensie król Sobieski. I uczęszczał też syn Ryśka z klanu do równoległej klasy co ja, ale po pierwszej klasie słuch o nim zaginął

Rusałko, nie wiem co Ci doradzić z tym zasypianiem. U nas jak w nocy nie ma problemu, na spacerze w wózku też nie, to pozostałe drzemki w dzień w łóżeczku to też długa bitwa.. Już bylo dobrze, zakumała że trzeba spać to przyszedł skok, wszystko się rozregulowało i znowu dupa blada..

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
U nas pobudki po nocy są ok. 5-5.30  I nie śpimy potem do ok. 9  Julek usypia, a ja muszę wstawać.
Choć dziś po pobudce o 5.15 zasnął, zjadł o 8.30 i już mieliśmy wstawać, ale zasnęliśmy i obudziliśmy się grubo po 10 
Lubie takie niespodziewane długie wspólne drzemki

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
niestety nasz niesmoczkowy. od początku nie chciał smoczka a to pewnie ułatwiło by sprawe.

Maż go nosi,/ leży przy nim/ śpiewa/ puszcza suszarkę.
na pocżatku tylko marudzi, później zaczyna płąkać, a wczoraj tak się "zapędził" z płaczem że stracił oddech

probowałam zaczyna marudzić, a potem płakać. JAk go wezmę ululam na rękach i odłoże śpiącego to po moim odejsciu się budzi i zaczyna się wszytko od nowa.

już koncze ze smęceniem.
po prostu jak czytam jak wasze dzieci pięknie usypiają i śpia, to czasem czuję zazdrość. i pytam dlaczego Jaś jest taki "trudny"?
bardzo go kocham, ale czasem mam dość tego ze pomimo moich starań nie potrafie nic zmienić.
Kochana, żal się ile chcesz. Każda z nas tu ma gorsze momenty. Nie wszyskie dzieci są takie aniołki jak Miki Kaśki
I nie martw się - na pewno Ci to Jaśko w przyszłości wynagrodzi
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 21:52   #316
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

c

ja oczywiście karmię Jaśka przed zaśnieciem tylko że on już nei zasypia przy piersi i trzeba go jakoś ululać do snu
ja mu poki co nigdy piersi nie odmawiam, bo jest tylko kp i wiem że może chcieć się czasami tylko napić. zresztą nie licze mu ile i jak często je. bo u nasbardzo róznie z tym bywa.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 21:53   #317
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
GRATULACJE

buahahah a moje LO i LO ja kończył Jan III Sobieski:P Tadeusz Boy-Żeleński, Matejko, Mehoffer, Kazimierz Przerwa Tetmajer, Marysia Peszek itd.
no i oczywiscie ja i ja
ooo, to widzę, że Cię powtórzyłam. Kurka no, zawsze tak jest z tym nadrabianiem moje rano a Wasze wieczór
Stary 2014-03-04, 21:53   #318
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewacia, mięso/rybę daje się chyba w 6 miesiącu przy mm a w 7 przy kp..
a jak masz słoik po 9 miesiącu to nie chodzi tylko i to że zawiera rybę tylko zapewne ma też spore kawałki a nie gładką konsystencję.
Cytat:
moŻE to inna ryba. Adaś jadł tylko łososia.
pisze że 20%MIESO Z RYB DORSZOWATYCH a nei wiem co pisąło na gerberze ale mu tego nie dam dostanie jutro jarzynowa

dzieki za info

Edytowane przez ewacia85
Czas edycji: 2014-03-04 o 21:54
Stary 2014-03-04, 21:55   #319
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Kochana, żal się ile chcesz. Każda z nas tu ma gorsze momenty. Nie wszyskie dzieci są takie aniołki jak Miki Kaśki
I nie martw się - na pewno Ci to Jaśko w przyszłości wynagrodzi
dzięki kochana

dobrze ze jest miejsce gdzie mozna się wyżalić

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 21:56   #320
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
jak nie piszą że jest mom tzn że go nie ma, bo o tym muszą informować
a że smak te słoiki mają jaki mają, to inna sprawa. ale własnie z tego powodu szybko zaczęłam gotować, i przy Marysi i teraz, bo to wg mnie trochę bez sensu przyzwyczajać do nienaturalnego smaku owoców/warzyw

Radler ma 2%

no własnie też się chyba nie przejmuję zobaczymy przy szczepieniu

Gorgulku, brawa dla Miłosza

też bym sie czymś pochwaliła, ale coś ostatnio nie mam czym Hania zębów nadal nie ma, choć ząbkowanie dumnie obwieściliśmy a już ze 3 miesiace temu ruchowo ciągle coś kombinuje, przedziwnie układa swoje małe ciałko, ale nic konkretnego z tego nie wychodzi tzn pewnie to wszystko do czegoś zmierza, ale póki co nie wiem do czego
mam taką nadzieję,że jak tak piszą to tak jest
Za dużo się naczytałam edziecko i mam sieczkę z musku

no najwazniejsze,żeby jedzenie było dla dziecka przyjemnością, więc różne smaki jak najbardziej wskazane
U Hani pewnie jak się posypią nowe umiejętności, to jedna za drugą

Cytat:

czyli po cywilnym jeszcze razem nie mieszkaliście?

moja właśnie o 21 obudziła się znowu na papu (wcześiej jadła jakoś o 18.30 jak codziennie) i tak się właśnie zastanawiałam,czy jak rozszerzę dietę to będzie potrzebowała faktycznie mniej tej piersi. I się zastanawiałam w końcu nad tą kaszką jaglaną na wieczór, czy spróbować. Ostatnio znowu podaję pszenną Holle i Tuśka jest nią zafascynowana,mlaszcze,ci eszy się. Więc może ta jaglana też byłaby tak przyjęta, a ja nie miałabym poczucia winy,że chcę jej "zalepić" żołądek...
Ale jakoś nie mogę się przemóc, ciągle pierś, ostatnio w nocy co dwie godziny, zadziwia mnie to dziecko Ale też uwielbiam kp, teraz jak ją wzięłam to tak się rzuciła na cyca,że po drodze napotykając mój palec chciała go zjeść

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 21:57   #321
ewacia85
Wtajemniczenie

jeszcze pytanie do mam kp..czy wasze dzieciaczki pija herbatki lub wode oprócz piersi... ja chce jakos nauczyć sebe ale on tylko memla butle i nic nie pije tylko się cieszy
Stary 2014-03-04, 22:04   #322
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze pytanie do mam kp..czy wasze dzieciaczki pija herbatki lub wode oprócz piersi... ja chce jakos nauczyć sebe ale on tylko memla butle i nic nie pije tylko się cieszy
Nic nie pije. Moja pediatra powiedziała, że mam nie dopajać bo mleko wystarcza.
Stary 2014-03-04, 22:05   #323
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, tak zagadac kogos zupełnie bez sensu tez bym nie potrafiła, bo by mi glupio było
u mnie na osiedlu to wiekszosc emerytów widuje
poza tym nie ma sie co oszukiwac to juz nie te czasy beztroskie kiedy sie chodziło po znajomych albo oni przychodzili. no ewentuanie do tego trzba byłoby miec jako znajomą inną mame. to chyba jakoś łatwiej o porozumienie...

no ale czego ja wymagam skoro wlasna rodzinka ma mnie gdzies i zero kontaktu
Ja nawet jak próbowałam nawiązac kontakt z mamuśkami z SR to nie wychodziło. Mam jakiś odpychający charakter.

Cytat:
nie lękaj się, podejdź do tego na luzie narazie to taka zabawa jedzeniem, mleko nadal jest podstawą

myślę, że 3-4 h też czasami pije radlera

bylismy na kontroli, dziewczynki juz zdrowe Hania wszystkich zaczepiała tylko trochę mnie waga zmartwiła... tydzień temu było 7900, dziś 7700 :/ fakt, że na innej wadze no i przez ten tydzień Hania miała rozwolnienie, trochę wymiotowała... zobaczymy za 2-3 tygodnie na szczepieniu, jak będzie z wagą...butli nie chce wprowadzać, najwyżej pomyślę o jakiejś kaszce...

mamy dziś 5 rocznicę pierwszego ślubu
bo bralismy osobno cywilny i kościelny, kredyt musieliśmy załatwić

Gratulacje! Super, że dziewczynki zdrowe. Nie wiem, co z tą wagą... Moja nie "schudła", ale zamiast 250g na tydzień przybierała ostatnio 50 i też się boję... A ważóna na tej samej wadze.

Cytat:

Dziękuję, że to napisałaś

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Ewacia, też kocham KP
Ja na noc po kąpieli daję butlę mojego mleczka odciągniętego wieczorem poprzedniego dnia (!) - Julek je różnie, ale ok. 200-220 ml, czasem jak ma ściągnięte 260 ml to tyle zje. Ale to tylko w sytuacjach, kiedy przed kąpielą nie miał cyca (tzn. godzinę przed kąpielą). Mały już się przyzwyczaił. Odkładam go do łóżeczka i siadam przy nim, głaszcząc go lub trzymając za rączkę. A kiedy ewidentnie ma chęć się poprzytulać, bo popłakuje w łóżeczku, to go biorę i tulę, a potem znów odkładam

Ja też kocham KP

Cytat:
mam taką nadzieję,że jak tak piszą to tak jest
Za dużo się naczytałam edziecko i mam sieczkę z musku

no najwazniejsze,żeby jedzenie było dla dziecka przyjemnością, więc różne smaki jak najbardziej wskazane
U Hani pewnie jak się posypią nowe umiejętności, to jedna za drugą

czyli po cywilnym jeszcze razem nie mieszkaliście?

moja właśnie o 21 obudziła się znowu na papu (wcześiej jadła jakoś o 18.30 jak codziennie) i tak się właśnie zastanawiałam,czy jak rozszerzę dietę to będzie potrzebowała faktycznie mniej tej piersi. I się zastanawiałam w końcu nad tą kaszką jaglaną na wieczór, czy spróbować. Ostatnio znowu podaję pszenną Holle i Tuśka jest nią zafascynowana,mlaszcze,ci eszy się. Więc może ta jaglana też byłaby tak przyjęta, a ja nie miałabym poczucia winy,że chcę jej "zalepić" żołądek...
Ale jakoś nie mogę się przemóc, ciągle pierś, ostatnio w nocy co dwie godziny, zadziwia mnie to dziecko Ale też uwielbiam kp, teraz jak ją wzięłam to tak się rzuciła na cyca,że po drodze napotykając mój palec chciała go zjeść
Też uwielbiam jak się rzuca na moją pierś. Jak wyciąga rączki jak tylko ją widzi

Cytat:
Moja nie chce... JEdynie parę łyczkow wody z kubeczka udało nam się jej podać.

Zuzka nadal śpi
A ja już prawie skóńczyłam szyć liska
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 22:08   #324
ewacia85
Wtajemniczenie

mykam zanim tż wróci z pracy dobranoc
Stary 2014-03-04, 22:13   #325
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
pisze że 20%MIESO Z RYB DORSZOWATYCH a nei wiem co pisąło na gerberze ale mu tego nie dam dostanie jutro jarzynowa

dzieki za info
mi się tak wydaje że dlatego że to dorsz to jest po 9mcu, no i konsystencja na pewno też jest inna niż w tych po 5 czy 6.
A w bobovicie jest rybka po 5 mcu jest słoiczek cukinia z łososiem i ziemniaczkami, w gerberze po 5mcu też łosoś
Stary 2014-03-04, 22:17   #326
Zakorzenienie

Kurcze, zamówiłam kostium kąpielowy piankowy na amazonie i miał być jutro a będzie za tydzień, damn! A w sobote basen.. A w regulaminie jest ze muszą mieć kostium no i chce taki piankowy, bo to basen na powietrzu więc będzie jej cieplej.
Teraz muszę drugi kupić, tyle że piankowych nigdzie nie mogę znaleźć oprócz tego jednego i musze takie coś kupić:
http://www.amazon.com/Ashley-Protect...s=baby+wetsuit
Używał ktoś coś podobnego? Jak się to sprawdza? Jak się mokre rozbiera?
Stary 2014-03-04, 22:17   #327
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ja nawet jak próbowałam nawiązac kontakt z mamuśkami z SR to nie wychodziło. Mam jakiś odpychający charakter.
nie wierzę w to
ja akurat nie chodziłam na sr, nawet nie miałam jak.

z resztą mam wrażenie, że to juz nie te czasy co kiedys (szkola, studia itp) i tu juz nie poznam nikogo nowego. bo i skąd, jak? a starych znajomych tu nie mam, bo tez niby skąd miałabym ich miec
Stary 2014-03-04, 22:18   #328
mariiasia
Zadomowienie

hej!

byliśmy dziś z Szymkiem u pediatry, bo mimo zmiany mleka na bebilon pepti znów ulewał dużo. prawdopodobnie ma refluks

a poza tym od dziś mam okulary

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 22:22   #329
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
hej!

byliśmy dziś z Szymkiem u pediatry, bo mimo zmiany mleka na bebilon pepti znów ulewał dużo. prawdopodobnie ma refluks

a poza tym od dziś mam okulary
ja tez nosze ale planuje wrocic do soczewek

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 22:36   #330
logoasia
Zakorzenienie

hejo

Cytat:
tak, ze skazy się wyrasta, ale czy aż tak szybko? skaza jest wynikiem niedojrzałego układu pokarmowego, układ pokarmowy dojrzewa do 3 r.ż.
ja nie mówię, że tak długo nie będzie pił mleka, ale sądzę, że potrzeba więcej niż 3-mce. z resztą, co ja sądzę, to nie istotne, od alergii mamy alergologa. jeśli ona zaleci podać normalne mm to podamy.

swoją drogą jeśli pomimo Nutramigenu ma na buzi krosty i zaczerwienia to raczej mu nie przeszło. Ty z Fifim poszłaś tylko z takimi objawami i dostałaś receptę od razu, a my je mamy nadal mimo picia Nutramigenu i diety eliminacyjnej

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

ja myślę, że dłogo skoro są na nich cyferki i literki. można uczyc sie potem przez zabawę jesli masz miejsce zeby to tyle stało
a moze kazeina uczula? dosyć częste u alergików i właśnie przy nutramigenie są zaczerwienione policzki wtedy

masakra jakaś z tą lekarką

Cytat:
ja podaję kilka łyżek wody po marchewce

Natala dobrze ze dziewczyny już zdrowe

Susanna

Angel biedaku a co do snu z babcią, to ja bardzo poważnie przyjmuję wszystko co dzieję się w moich snach. małż mówi ze jestem czarownica, ostatnio śniło mi się ze kolezanka urodziła córeczkę, a za 3 godziny dostajemy smsa z jej zdjęciem i wiadomością o narodzinach.
a co jeszcze chciałam powiedzieć...

Dziewczyny, Angel to tak spokojna i opanowana osoba ze czuję się przy niej jak pod skrzydłami u swojej mamy takie ciepło od niej bije, że mogłabym ją mieć za swojego anioła stróża. przy moim zabiegany życiu i ciągłej zadyszce. spotkanie z nią jest jak godzinne spa. Angel zazdraszczam Ci tak pozytywnej życiowej postawy. Mimo ogromnego zmęczenia masz w sobie taką pogodę ducha że mogłabym pożyczać garściami

a u nas choroby cd. Ania dziś znów gorączki dostała, bylismy u lekarza ale osłuchowo czysto więc wirusówka, podobno wszyscy wokół przechodzą obecnie. Zapewne zostanie w domu do końca tygodnia co oznacza ze z pracy nici no ale ważne zeby szybko nam wyzdrowiała malutka.
Dziewczyny, zaczęłam chodzić na basen czuję się jak orka, zero kondycji
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości