Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-04, 19:36   #271
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Wiem o czym mówisz. Ja też tutaj ciągle sama i nawet ostatnio matka mi dosrała, że dziecko wychowam na dzika, bo nie widzi nikogo poza nami, a i że sama już zdziczałam, bo z nikim nie mam żadnego kontaktu.

Też tak kiedyś robilismy, że najpierw butla, a potem kąpiel, bo nie dało się na głodnego. Potem jakoś udało się tak, że się relaksuje w kompieli, a jak tylko wyjmujego go z wody, a jest już na mega głodzie to jest syrena. Jak dużego głodu nie ma, to nawet wytrzyma do wytarcia, posmarowania i ubrania w pajaca. Ale potem obowiązkowo musi być głośny error

Kuźwa, tak mnie wczoraj wku.. ta gastrolog jak na kontroli byliśmy, że do tej pory nie mogę dojść do siebie. Już na bank więcej do tej baby nie pójdziemy
ta Twoja mamuśka to jest....

Ciężko tak w całkiem nowym miejscu zaczynać. Zwłaszcza jak jest się tak zamkniętym w sobie jak np. ja... Nie potrafię nawiązać kontaktu z przypadkowo spotkanymi ludźmi, nie wychodzi mi nawiązywanie znajomości.

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Później będę nadrabiać, teraz tylko napiszę co u nas Jesteśmy już po wizycie w przychodni. Szczepienia nie było Powiedziałam o swoich obawach, pediatra zbadała Szymka i stwierdziła, że katarek mu spływa po gardle, więc szczepienie przekładamy na przyszły tydzień. Pogadałam z nią odnośnie witaminy D, bo moje dziecko nią pluje, ewidentnie mu nie smakuje. Babka poleciła Cebion Multi, który ma i witaminę D i C i jeszcze jakieś inne, także po obiadku śmigam do apteki.

A tak poza tym nasze szczęście waży 7500g No i standardowo - na początku śmiał się do pani doktor, a jak przyszło do ważenia i mierzenia to histeria nie do opanowania... Nie wiem czemu on tak ma, tylko u lekarza się tak zachowuje
Białe fartuchy...
Brawo za wagę!
Zdrówka dla Szymusia

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Boże biedna jesteś
Na 99,9 % jesteś wykończona opieką nad dzieckiem i ciągłym karmieniem piersią ale pomyśl, że dajesz małej coś najlepszego. Wiele Cię to kosztuje ale inwestujesz teraz w swoje dziecko które ma najlepszy start.
Jakieś witaminy łykasz? Mała wysysa z Ciebie wszystko co najlepsze.
Przydałoby się, żebyś gdzieś mogła się wyrwać, coś sobie kupić, pójść do fryza czy choćby na spacer sam na sam z własnymi myślami.

Mnie też wszyscy i wszystko irytuje. Myślałam, że po śmierci mamy jakoś zaczniemy sobie życie organizować, przestawiać a jest coraz gorzej. Nie dość, że mam Stasia małego to jeszcze muszę opiekować się babcią, gotować dla 5 osób, prać, prasować, robić zakupy i z wszystkim nie wyrabiam bo jestem sama. Mąż pomoże ale on w pracy więc cały dzień latam jak nakręcona. Najbardziej to mnie wkurza ojciec. Przy małym nie pomorze w ogóle tylko zje obiad i ucieka do piwnicy i tam coś dłubie do wieczora. Oczywiście odzywa się nieproszony i wyskakuje z "dobrymi radami", które na mnie działają jak płachta na byka Mądrości sprzed 30 lat. Moja mama nigdy się nie wtrącała i nie udzielała mi żadnych rad. Tylko jak sama przyszłam i poprosiłam o pomoc. To była święta kobieta i wzór do naśladowania.
Stasik nadal chory, gorączka mu wzrasta - spada dopiero gdy podam lek przeciwgorączkowy. Nie chcę póki co faszerować do antybiotykami, niech organizm sam powalczy. Jakby co to zajadę do lekarza. Jeszcze teraz dzwoniła teściowa z kolejną dobrą radą aby położyć mu zwilżoną chusteczkę na czole. Dzięki, jestem debil i tego nie wiedziałam. A najbardziej mnie wnerwia jak zaczyna gadkę od słowa "POWINNAŚ" zrobić to i to. Co ja powinnam to ja dobrze wiem i nie potrzebuję dobrych rad. Mamy mi i tak nie zastąpi i nawet sobie tego nie życzę. I ten łamiący się z bólu głos wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Litości!
Dobra ulżyło mi, lecę prasować
Teściowe...
Ja mam na głowie w ciągu dnia tylko dziecko a ledwo daję radę chwilami, więc podziwiam za ogarnianie większej ilości domowników...
Tulę mocno Nie wyobrażam sobie co czujesz...
Słodkiego masz synka, dużo zdrówka dla niego!

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
fajny prezent tylko ta akurat jest dość niewielka

pewnie Cię to nie pocieszy, ale nie wszystkie pięknie usypiają i śpią, sporo dziewczyn narzeka na ciężkie noce, na problemy z zasypianiem, chciałyby coś zmienić, ale jest ciężko
mój Miłek na przykład obecnie w 90% zasypia na rękach, tak się jakoś porobiło, choć wczesniej umiał sam zasypiać ze smokiem i tetrą; za kazdym razem próbuję najpierw go położyć w łóżeczku, ale jak zaczyna się jęczenie to biorę na ręce i za chwilę śpi, w nocy przy tylu pobudkach też nie mam ochoty walczyć liczę na to, że to tylko taki etap przejściowy

macie rację, że dużo zależy od budowy ciała, ja mam też 163 cm, ważę 60 kg i mieszczę się w 38

Co macie dziś na obiad?? Mam jeszcze trochę czasu na gotowanie, ale znów żadnego pomysłu
Miałam Ci pisać odnośnie tortu czekoladowego. Poszukaj na Moich Wypiekach tortu Sachera. Obłędny!!! i bardzo prosty!

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Teacherka tulę

Susanna ale słodki Stasinek

Karolson
dzięki Czyli tak trochę próbujesz i eksperymentujesz.

A ja się zastanawiam czy jabłuszko podawać gotowane czy surowe?Bo w sumie mama by mi zrobiła słoiczki z gotowanym i zapasteryzowała.

Ja zrobiłam gotowane, próbowałam bo mi się jeden słoiczek nie zamknął i było pyszne
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 19:38   #272
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Sorki, za ilość, ale na prawdę był hard core.

Niektórzy lekarze to.... szkoda gadać.

Moja pani pediatra zaczęła czytac wypis Zuzki ze szpitala na głos. Parę pierwszych zdań i przestała... "dalej to już taki kunszt"... Spoko.

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość

widzę, że nie tylko ja mam dziś nienajlepszy humor

Susanna - śliczny Staś

Gorgulek - dla Miłoszka

mojemu jeszcze daaaaaleko do siadania... na razie sprawnie obraca się na brzuszek w obydwie strony i ćwiczymy obroty na plecki ale jakoś nie łapie o co kaman

normalnie strajkuję i od 2 dni nie robię obiadu a popołudniami wychodzę z domu i zostawiam TZ z Młodym

już nie wyrabiam... mam potrzebę zrobienia czegoś innego niż przewijanie, karmienie, zabawianie, łażenie ciągle po tych samych uliczkach z wózkiem, pranie, sprzątanie, gotowanie czy zakupy
a najbardziej mnie wkurza, jak TZ mówi to idź gdzieś, ja zostanę z Kubą. Niby ok, tylko że jak on się zajmuje dzieckiem to TYLKO i WYŁĄCZNIE zajmuje się dzieckiem. A jak ja jestem z Kubą cały dzień sama to jeszcze muszę zrobić wszystko w domu czy ja mam jakieś wygórowane oczekiwania wobec niego

Aaa a i jeszcze vea welcome back już miała Ci dawno napisać - super zdjęcia z basenu my idziemy na pierwsze zajęcia w sobotę ale na Milickiej (jakaś mała willa SPA, gdzie szkoła wynajmuje basen na zajęcia z maluszkami)
Hehhh, znam to, znam...
Tulę

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
zapomnialam napisac ze Julka po tych wymiotach wczoraj wieczorem przespala cala noc do 7:30 z 1 pobudka o 5 na jedzenie moze taka wymeczona byla ze az tyle spala bez jedzenia? narazie dzis jest ok, choc jest caly dzien dosyc senna ale to pewnie wina pogody

aaa i mnie rozebralo choróbsko, bylam rano u lekarza dostalam stos lekow lekarka kazala unikac kontaktow z dzieckiem i nosic maseczke małz wziol sobie wolne na opieke nad zona i sie zajmuje małą a ja zamiast lezec to oczywiscie posprzatalam w domu zrobilam prania i obiad
Moja wczoraj tak marudziła, że dałam jej czopek i spała od ok.18 do 5 rano i potem jeszcze dała mi dospać,więc sama pewnie też kimnęła...
Zdrówka dla Ciebie! Odpoczywaj, a nie!!!

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
nie lekaj się,u nas dzis 3 dzien marchewki i jest ok

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Teacherko, wytrwałości
Też tak mam

Prawidłowo!

Służę
Przez pierwsze 5 dni szła tylko marchewka (najpierw 2 łyżeczki, potem 4, potem 6 itd., zatrzymałam się na 7). Po 5 dniach marchewka plus ziemniak (zaczęłam od 3 łyżeczek, potem 6, skończyłam chyba też na 7). Kolejny jest ziemniak z dynią. To idzie u nas dziś 4 dzień plus przed południem podałam Julkowi 4 łyżeczki jabłuszka. Potem będzie śliwka i na razie tyle wiem. W czwartek idziemy do lekarki to powie co dalej

Zuzka już śpi. Taka była znowu marudna, że nie było sensu czekać. Mąż dziś wrócił wcześniej z pracy żeby mi pomóc. Szczegół, że na spacer i tak poszliśmy razem, a potem i tak co chwilę karmienie czy zabawianie Zuzy przejmowałam... Ale potem powiedział, ż emnie podziwia, więc awantury nie zrobię...

No nic, idę się relaksować.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 19:43   #273
agusiowata
Zakorzenienie

Zachciało mi się wczoraj buziaków, to teraz jestem mocno przeziębiona, bo mąż zaraził.
Stary 2014-03-04, 19:45   #274
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
ta Twoja mamuśka to jest....

Ciężko tak w całkiem nowym miejscu zaczynać. Zwłaszcza jak jest się tak zamkniętym w sobie jak np. ja... Nie potrafię nawiązać kontaktu z przypadkowo spotkanymi ludźmi, nie wychodzi mi nawiązywanie znajomości.

Białe fartuchy...
Brawo za wagę!
Zdrówka dla Szymusia

Teściowe...
Ja mam na głowie w ciągu dnia tylko dziecko a ledwo daję radę chwilami, więc podziwiam za ogarnianie większej ilości domowników...
Tulę mocno Nie wyobrażam sobie co czujesz...
Słodkiego masz synka, dużo zdrówka dla niego!

Miałam Ci pisać odnośnie tortu czekoladowego. Poszukaj na Moich Wypiekach tortu Sachera. Obłędny!!! i bardzo prosty!

Ja zrobiłam gotowane, próbowałam bo mi się jeden słoiczek nie zamknął i było pyszne
wiesz, tak zagadac kogos zupełnie bez sensu tez bym nie potrafiła, bo by mi glupio było
u mnie na osiedlu to wiekszosc emerytów widuje
poza tym nie ma sie co oszukiwac to juz nie te czasy beztroskie kiedy sie chodziło po znajomych albo oni przychodzili. no ewentuanie do tego trzba byłoby miec jako znajomą inną mame. to chyba jakoś łatwiej o porozumienie...

no ale czego ja wymagam skoro wlasna rodzinka ma mnie gdzies i zero kontaktu
Stary 2014-03-04, 19:48   #275
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, tak zagadac kogos zupełnie bez sensu tez bym nie potrafiła, bo by mi glupio było
u mnie na osiedlu to wiekszosc emerytów widuje
poza tym nie ma sie co oszukiwac to juz nie te czasy beztroskie kiedy sie chodziło po znajomych albo oni przychodzili. no ewentuanie do tego trzba byłoby miec jako znajomą inną mame. to chyba jakoś łatwiej o porozumienie...

no ale czego ja wymagam skoro wlasna rodzinka ma mnie gdzies i zero kontaktu
A znajomi z pracy?
Stary 2014-03-04, 19:56   #276
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Inwersja tam niebulo zadnej ironi tylko deqagacje i skrot myslowy.

Bajka macie w mieszkaniu piec swoj?
to stare budownictwo, jak mieszkala tu babcia tz to miala weglowy my zmienialismy na gazowke.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 20:03   #277
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
A znajomi z pracy?
nie mam zadnych znajomych z pracy.
raz,ze pracowalam tam tylko pól roku. a dwa, u mnie w robocie nie ma szans zeby kogos poznac lepiej jak siedzisz co dzien gdzie indziej, robota na zmiany, sluchawki na uszach, a miedzy kontaktami zdarzysz tylko powiedziec 'czesc, jak sue masz'. a pracuje w tym dziale ok 300-400 ludzi. teraz to i tego sie nie da, bo wydluzyli przegrody miedzy stanowiskami i juz w ogole nie ma kontaktu z ludzmi.
Stary 2014-03-04, 20:08   #278
bajka1807
Zakorzenienie

przegladam sobie fotki na google+ i trafilam na animacje ktorej nie robilam ale fajnie wyglada https://plus.google.com/photos/yourp...50301393752068
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-03-04, 20:12   #279
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Nie, nie masz... ale może mu trzeba listę tasków zrobić
Mój miał wielkie oczy jak mu w końcu wykrzyczałam, że ma zrobić coś więcej niż "oporządzić" Jaśka... "no, ale przecież powiedziałaś, że mam się Żukiem zając. Nic więcej nie chciałaś..."
Od tego momentu proste komunikaty, duże litery i jest git

Wiem gdzie, też nad nim myślałam Daj proszę znać jak było.
A tak z ciekawości, dlaczego tam?
heh, no może by to poskutkowało... marzy mi się mąż który się domyśli, że w domu też są obowiązki

A wybrałam ten kurs bo mam blisko początkowo chciałam na Kromera (bo tu jeszcze bliżej), ale nie było już miejsc i dziewczyna ze szkoły "Na fali" poleciła mi właśnie Milicką twierdząc, że tam jest dużo lepiej dla takich maluszków: cieplejsza woda, lepsza szatnia itp.. więc idziemy zdam relacje ja było

Rusałko - współczuję i tych problemów z zasypianiem Jaśka... a może on w ogóle za mało śpi i stąd te trudności? mój jak zaczął więcej spać w dzień to i dużo lepiej śpi w nocy, tyle że nigdy aż takich problemów z usypianiem nie mieliśmy. No i nadal w nocy się budzi 2 razy, ale po zjedzeniu szybko zasypia zupełnie sam no i szkoda że w Waszym przypadku Jasiek bezsmoczkowy bo pewnie by Go to trochę uspokoiło...
wytrwałości życzę

Cytat:
ale ja mowie o pediatrze z przychodni rejonowej, na osiedlu
nie oplaca mi sie jezdzic po recepty do lux medu, a i na szczepienia tam tez nie chodzimy, bo są płatne i drogie
a to nie zrozumiałam. Ważne że jesteście pod inną kontrolą
Stary 2014-03-04, 20:15   #280
policzanka
Wtajemniczenie

rusałko
kahunia-płaszczyk jest sliczny ale jednak zdecydowałam się po prostu na wiosenny spiworek z zakrytymi stopkami.cieszy mnie to bo nie musze sie narazie głowic jakie by tu Lilce buty kupic.
kasiunia_a-no to trzymam kciuki by tym razem fotograf nie zawiódł

witam sie wieczorową porą.padnięta jestem.niby nic takiego nie robiłam ale jednak padam na twarz..jutro szczepimy na zółtaczke wiec prosimy o kciuki
no i w koncu zamowiłam Tulejutro juz będzie.ciesze się jak głupia. załuje jednak że nie zamówiłam tej z tym folklorowym wzorem-strasznie mi sie podobał tyle ze cena mniej

zjadłabym cosik..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 20:21   #281
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Ile u Was jest stopni w pomieszczeniu gdzie dzieciaczki spia??? moze sprobowalybyscie jakos zrobic zeby bylo chlodniej w sypialni, moze akurat bedą lepiej spac?
U mnie to jest jakaś patologia Bo mamy w sypialni ok. 25 stopni Grzejniki zakręcone, w dzień otwieramy okna i tak niczego to nie zmienia. Chociaż jak otwieram drzwi do sypialni, idąc spać, to czuję, że jest chłodniej. Zawsze przymykamy drzwi, żeby Julek się nie obudził.

Cytat:
aaa nie zdążyłam, ale podobno książkę napisał
aczkolwiek ja zawsze kochałam Schmitta, do Hannawalda mam obojętny stosunek
My bad

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
jeszcze nie kupowalam bo ciagle brakuje mi czasu by przy tym siasc i wybrac to co bym chciala. jest na wizazu caly watek o aliexpress. dostawa jest za free, przesylki docieraja o ile sprzedawca jest wiarygodny i posiada duza ilosc feedback'ow.
mój małż zamówił stamtąd niedawno kamerkę, jak dojdzie to dam znać

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Idę ćwiczyć
Bo za godzinę na 1 film z Czajningiem Tatum

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 20:30   #282
czaszka_
Zakorzenienie

to juz sama nie wiem jak z tym spaniem dzieci kazde inne, jedno ciezkie do ogarniecia w nocy inne w dzien
zostaje tylko pocieszyc ze jak beda wieksze to napewno z tego wyrosną

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Taki angielski ten obiad
jeszcze moglam cola light popic to by bylo dietetycznie
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Na górze nic nie widzę, a na dół nie daje zajrzeć
Może mu dopiero z kości idą i dlatego taki wkurzony
Jakiś pomysł jak go uspokoić?
u mnie to samo, na gorze nie widac a na dole nie da sobie zajrzec
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
U nas w sypialni jest około 19stopni,a w nocy nawet chłodniej i też źle śpi.Może za grubo ją ubieram,bo ma bodyz długim rękawem i pajaca ,a przykrywam ją kołedrką
to moze sprobuj ja ubrac troszke lzej i po jakims czasie sprawdz kark czy nie jest zimny
Cytat:
to stare budownictwo, jak mieszkala tu babcia tz to miala weglowy my zmienialismy na gazowke.
a duzo placicie za gaz?
my mamy piec weglowy i gazowy podlaczone ale palimy samym weglem.
Fajnie by bylo palic tylko gazem to bylby spokoj ale boimy sie ze pienieznie nie wydolimy
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Moja wczoraj tak marudziła, że dałam jej czopek i spała od ok.18 do 5 rano i potem jeszcze dała mi dospać,więc sama pewnie też kimnęła...
Zdrówka dla Ciebie! Odpoczywaj, a nie!!!
dziekuje
od jutra staram sie odpoczywac zeby sie wykurowac
Cytat:
U mnie to jest jakaś patologia Bo mamy w sypialni ok. 25 stopni Grzejniki zakręcone, w dzień otwieramy okna i tak niczego to nie zmienia. Chociaż jak otwieram drzwi do sypialni, idąc spać, to czuję, że jest chłodniej. Zawsze przymykamy drzwi, żeby Julek się nie obudził.
oo masakra....ja bym sie chyba ugotowala

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 20:33   #283
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
to juz sama nie wiem jak z tym spaniem dzieci kazde inne, jedno ciezkie do ogarniecia w nocy inne w dzien
zostaje tylko pocieszyc ze jak beda wieksze to napewno z tego wyrosną

jeszcze moglam cola light popic to by bylo dietetycznie

u mnie to samo, na gorze nie widac a na dole nie da sobie zajrzec

to moze sprobuj ja ubrac troszke lzej i po jakims czasie sprawdz kark czy nie jest zimny

a duzo placicie za gaz?
my mamy piec weglowy i gazowy podlaczone ale palimy samym weglem.
Fajnie by bylo palic tylko gazem to bylby spokoj ale boimy sie ze pienieznie nie wydolimy

dziekuje
od jutra staram sie odpoczywac zeby sie wykurowac

oo masakra....ja bym sie chyba ugotowala
place prognozy 340 zl za dwa miesiace. teraz czekam na odczyt i wyrownanie. ogrzewamy 54 m2.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-03-04, 20:35   #284
Asiek84
Wtajemniczenie

hello

nie ma mojego posta z rana... a tyle naklepałam...

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
to mi sie strasznie podoba
chyba kupię dla córeczki kuzynki P. tylko ona się w lipcu ma urodzić, to chyba 68 wezmę
http://www.hm.com/pl/product/24541?article=24541-B
sweeeeeet ja bym brała 62 na lato lub 74 na za rok...

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

dzieki za infoczyli czekać na stabilizacje i nie ściągać
ja cały czas używam wkładem bo jak karmie to z druiego cyca sie leje a jak wyjde gdzieś i ominie mnie pora karmienia lub sebek przespi to samo mi się z cyców puszcza...ot taka mietka krowa jestem
ja też cały czas z wkładkami chodzę, używam z Baby ono na noc

Cytat:
No co.... ja sie syna boje jak diabel swieconej wody

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
hehe

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Tasiaaaaaa! Śniłaś mi się!!! - w galerii krakowskiej wybudowali basen i tam się umówiłyśmy, gdy przyjechałam na miejsce to Ty już pływałaś, podpłynełaś do brzegu trzymałaś w ręce krzyż z Jezusem i mówisz do mnie- pocałuj stópki na szczęście : hahaha:

Idę poćwiczyć i potem Was nadrobię

ps. mamy drugiego zębola

gratulujemy zębolka

Cytat:
o kiedyś chciałam poruszyć ten temat więc tak - wkładki belli są najgorsze z najgorszych, bardzo szybko przeciekają. Canpol byłyby ok gdyby nie to że mają sztywne krawędzie i ocierają skórę co powoduje swędzenie i dyskomfort. Babydream, Penaten i Lovi moim zdaniem zajmują 1 miejsce. Z Aventa testowałam tylko wielorazowe te co są w zestawie z laktatorem
wkładki z belli straszna lipa, kiedyś byłam zmuszona je kupić bo innych nie było pod ręką i wywaliłam pół opakowania...

Cytat:
Miałam się pochwalić, zamówiłam w końcu blender!

jaki zamówiłaś?

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Mysle, ze bedzie ok

Papuga, foty wstawie. Cos zrobilam ale ja za nim nie nadazam. Co wezme aparat to sie gapi w niego jak sroka w gnat jak juz siedzi to zanim wezme to juz na 4 stoi zlapalam jedno w miare moze lepsze tez sie uda zrobic. Poki co maruda na maksa i nic nie moge dzis zrobic
zdolniacha

cdn
Stary 2014-03-04, 20:35   #285
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zaczynam z marchewką od weekendu, lękam się tego wszystkiego:/
nie lękaj się, podejdź do tego na luzie narazie to taka zabawa jedzeniem, mleko nadal jest podstawą

Cytat:
Chcę się napić pół butelki "piwa" tzn. radlera. Za ile będę mogła karmić?
myślę, że 3-4 h też czasami pije radlera

bylismy na kontroli, dziewczynki juz zdrowe Hania wszystkich zaczepiała tylko trochę mnie waga zmartwiła... tydzień temu było 7900, dziś 7700 :/ fakt, że na innej wadze no i przez ten tydzień Hania miała rozwolnienie, trochę wymiotowała... zobaczymy za 2-3 tygodnie na szczepieniu, jak będzie z wagą...butli nie chce wprowadzać, najwyżej pomyślę o jakiejś kaszce...

mamy dziś 5 rocznicę pierwszego ślubu
bo bralismy osobno cywilny i kościelny, kredyt musieliśmy załatwić

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 20:36   #286
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
dla synka
mam tak samo jak tyyyyy... ja się boję tych mięsnych- bo trzeba osobno warzywa, osobno mięsko, ale dlaczego
póki co Mysz je danie mięsne/rybne 2x w tygodniu więc podaję słoiczkowe

niech ćwiczy dziewczyna, może marzy się jej już siadanie

mój już "staje" na stópkach kolankach i siup pupa w górę
ja właśnie nie planuję podawać słoików z mięskiem, boję się tego mom.
Póki co mam słoiki na początek, ale potem chciałabym jej gotować + ewentualnie słoiki na jakieś wyjazdy (chociażz może się uda, że będę na wyjazdy robić domowe). No ale z warzywkami i owocami wszzystko pięknie, ale przecież nie mam dostępu do np. brokułów, szpinaku, brukselki... i co?zze sklepu mam brać?A jakieś cytrusy, mango, arbuz?No nie uniknę sklepowych owoców i warzyw, no way:/

Tusia siada na kolankach i łokciach, pupa do góry i tak się giba w przód i tył,ale z przemieszczaniem ciężko. Łatwiej jej idzie na głowie lub jaak się poturla

Cytat:
Mam dość dzisiejszego dnia Młody był od rana w kiepskim nastroju, ale od 16 jak się obudził to już po prostu jęczał non stop, cały czas na rękach a i tak nie było lepiej. Mąż z Dawidem na basenie, więc postanowiłam zrobić kąpanie wcześniej niż zwykle i po walce położyłam Miłka spać. Czy mi wstanie o 23 czy o 22 to w sumie niewielka różnica

Oczywiście mi poucinało cytaty

z tego co wiem to nie ma przeciwskazań

za wagę
dobrze, że przełożyłaś szczepienie, nic się nie stanie z tego powodu, a przynajmniej będziesz mieć pewność, że Szymek zdrowy

za nową umiejętność i dużo zdrówka

uwielbiam takich lekarzy co pozjadali wszystkie rozumy, mają super wiedzę ze wszystkich specjalizacji i w ogóle najlepiej im bić pokłony, że zechcą dziecko zbadać

nigdy nie jadłam ogórkowej z podsmażanymi ogórkami
ja zrobiłam w końcu pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym, pierwszy raz i raczej ostatni

u nas w dzień czy w nocy jest cały czas 21 stopni, młody śpi kiepsko albo bardzo kiepsko, ale raczej podejrzewam, że to nie przyczyna

ej ej Schmitt to jest mój mąż ja go kocham dłużej

Chcę się napić pół butelki "piwa" tzn. radlera. Za ile będę mogła karmić?
ojć współczuję dzionka.
a ten radler ile ma procent?

Schmitt był moją dlugoletnią miłością, kochałam go od 14 roku życia i jeździłam na zawody aaach. Niestety dane mi było bawić się w Zakopcu w knajpie z Norwegami i Szwajcarami, a Niemców nigdy tak nie spotkałam. Schmitta tylko na zawodach

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 20:37   #287
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
przegladam sobie fotki na google+ i trafilam na animacje ktorej nie robilam ale fajnie wyglada https://plus.google.com/photos/yourp...50301393752068
nic nie widac

Cytat:

My bad

mój małż zamówił stamtąd niedawno kamerkę, jak dojdzie to dam znać

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Idę ćwiczyć
Bo za godzinę na 1 film z Czajningiem Tatum
u nas tez gorąco, grzejniki pozakręcane, okno rozszczelnione, mieszkanie szczytowe.ale pokój gdzie śpimy jest malutki i to tez robi swoje...
Stary 2014-03-04, 20:39   #288
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
nie lękaj się, podejdź do tego na luzie narazie to taka zabawa jedzeniem, mleko nadal jest podstawą

bylismy na kontroli, dziewczynki juz zdrowe Hania wszystkich zaczepiała tylko trochę mnie waga zmartwiła... tydzień temu było 7900, dziś 7700 :/ fakt, że na innej wadze no i przez ten tydzień Hania miała rozwolnienie, trochę wymiotowała... zobaczymy za 2-3 tygodnie na szczepieniu, jak będzie z wagą...butli nie chce wprowadzać, najwyżej pomyślę o jakiejś kaszce...

tak wiem, nie mam zamiaru jej do niczego zmuszać, nie będzie chciała, to nie. Boję się tylko jak brzuszek zareaguje.

Brawa dla Marysi i Hani

i braawa za rocznicę

Stary 2014-03-04, 20:40   #289
Natala84
Zakorzenienie

Motyl, momu w słoiczkach już nie ma
warzywa możesz kupowac mrożone, np hortexu. z owocami narazie trochę trudniej jest i chyba faktycznie póki co lepiej słoiczki, ale w sezonie spokojnie zamierzam podawać normalne owoce i warzywa, z ryneczku

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-03-04, 20:41   #290
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

jeśli inna waga to ja bym się nie przejęła. nam kiedyś wyszło w LM prawie kilogram mniej niż po tygodniu w przychodni rejonowej
ta waga z rejonowej raczej wiarygodniejsza, bo na domowej wadze wychodzi nam zawsze podobnie
Stary 2014-03-04, 20:48   #291
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motyl, momu w słoiczkach już nie ma
warzywa możesz kupowac mrożone, np hortexu. z owocami narazie trochę trudniej jest i chyba faktycznie póki co lepiej słoiczki, ale w sezonie spokojnie zamierzam podawać normalne owoce i warzywa, z ryneczku

Nie wiem czy nie ma momu, tak piszą, ale chłolerka ich wie Poza tym mam wspomnienia jak jadłam te słoiczki po wyrwaniu zębów i założeniu aparatu, paskudne to było i jaakoś nie chcę jej tego dawać. Warzywka + ugotowane przeze mnie mięcho-może.

No tak, mrożone to jest jakieś wyjście

Stary 2014-03-04, 20:50   #292
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
nic nie widac

u nas tez gorąco, grzejniki pozakręcane, okno rozszczelnione, mieszkanie szczytowe.ale pokój gdzie śpimy jest malutki i to tez robi swoje...
pewnie nie jest udostepnione
normalnie powrot do przeszlosci, az mi dziwnie tak ze Blanka juz taka duza a jeszcze calkiem niedawno byla taaaaka mala
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-03-04, 20:58   #293
karolson
Zakorzenienie

Wiecie ze ja juz Was tak znam ze jak czytam na telefonie i niewidze kto napisal to po tresci moge zgadywac.
Stary 2014-03-04, 20:59   #294
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
place prognozy 340 zl za dwa miesiace. teraz czekam na odczyt i wyrownanie. ogrzewamy 54 m2.
my mamy do ogrzania gore i dol czyli 2x 120m2 dlatego sie boje probowac grzac samym gazem bo pewnie rachunek by wyszedl kosmiczny
Cytat:

gratki za rocznice

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 21:00   #295
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy nie ma momu, tak piszą, ale chłolerka ich wie Poza tym mam wspomnienia jak jadłam te słoiczki po wyrwaniu zębów i założeniu aparatu, paskudne to było i jaakoś nie chcę jej tego dawać. Warzywka + ugotowane przeze mnie mięcho-może.

No tak, mrożone to jest jakieś wyjście
jak nie piszą że jest mom tzn że go nie ma, bo o tym muszą informować
a że smak te słoiki mają jaki mają, to inna sprawa. ale własnie z tego powodu szybko zaczęłam gotować, i przy Marysi i teraz, bo to wg mnie trochę bez sensu przyzwyczajać do nienaturalnego smaku owoców/warzyw

Radler ma 2%

Cytat:
jeśli inna waga to ja bym się nie przejęła. nam kiedyś wyszło w LM prawie kilogram mniej niż po tygodniu w przychodni rejonowej
ta waga z rejonowej raczej wiarygodniejsza, bo na domowej wadze wychodzi nam zawsze podobnie
no własnie też się chyba nie przejmuję zobaczymy przy szczepieniu

Gorgulku, brawa dla Miłosza

też bym sie czymś pochwaliła, ale coś ostatnio nie mam czym Hania zębów nadal nie ma, choć ząbkowanie dumnie obwieściliśmy a już ze 3 miesiace temu ruchowo ciągle coś kombinuje, przedziwnie układa swoje małe ciałko, ale nic konkretnego z tego nie wychodzi tzn pewnie to wszystko do czegoś zmierza, ale póki co nie wiem do czego

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-03-04, 21:07   #296
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Czaszka ja mam w sypialni na noc 19-20 stopni i zawsze pilnuję wilgotności powietrza,żeby za suche nie było. I mimo tego,że zawsze jest tak samo to Tusia raz przesypia całą noc, a raz potrafi się obudzić w nocy 3 razy.

A jaką zupkę, z czego?i jak to zrobił?jejuuuu głupie to, gotuję takie różne udziwnione obiady, a papki nie umiem zrobić...albo raczej boję się,czy zrobię dobrze
Marchewki, pietruszka, ziemniaki, kawałek pora i selera-tu uwaga: moze uczulac. Trochę wody, oleju kujawskiego i kawałek kurczaka. Pokrojone w małe kawalki, zeby sie szybciej gotowalo i blenderowalo.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
dla synka
mam tak samo jak tyyyyy... ja się boję tych mięsnych- bo trzeba osobno warzywa, osobno mięsko, ale dlaczego
póki co Mysz je danie mięsne/rybne 2x w tygodniu więc podaję słoiczkowe

niech ćwiczy dziewczyna, może marzy się jej już siadanie

mój już "staje" na stópkach kolankach i siup pupa w górę
Racja - miesko osobno, bo wywar uczula.

Stary 2014-03-04, 21:08   #297
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Być może za grubo ubierasz. Kołderka grzeje dobrze. Ja bym ubrała tylko pajaca, albo pod spód body z kr rękawem. Napewno nie z dł. Każde dziecko jest inne, trzeba obserwować. Ja kiedyś non stop sprawdzałam jego kark. Adaś śpi tylko w body z kr rękawem. Przykrywam kołderką.
Być może,ale u nas w nocy w sypialni temperatura spada czasami do 16tu stopni,bo w nocy nie włączamy pieca

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-04, 21:14   #298
policzanka
Wtajemniczenie

jesli bedzie juz wyznaczona data zlotu to dajcie mi znac na priva czy tez fb ok?lece spac.buziaki!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 21:15   #299
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam zadnych znajomych z pracy.
raz,ze pracowalam tam tylko pól roku. a dwa, u mnie w robocie nie ma szans zeby kogos poznac lepiej jak siedzisz co dzien gdzie indziej, robota na zmiany, sluchawki na uszach, a miedzy kontaktami zdarzysz tylko powiedziec 'czesc, jak sue masz'. a pracuje w tym dziale ok 300-400 ludzi. teraz to i tego sie nie da, bo wydluzyli przegrody miedzy stanowiskami i juz w ogole nie ma kontaktu z ludzmi.
a przerwę nie mieliście?
Stary 2014-03-04, 21:16   #300
rusałka_1
Zakorzenienie

dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia

Cytat:

kurcze, nie wiem jak pomóc.. Ja próbowałam różnych sposobów - konika morskiego, pieluchy, trzymałam za główkę, za brzuszek, za rączki. Wieczorem Szymek zasypia po kąpieli raczej bez większych problemów sam w łóżeczku z konikiem. Ja siedzę obok i włączam konia jak się skończą melodyjki. Czasami tylko potrzebny jest dźwięk suszary do uspokojenia. Za to w ciągu dnia Szymon zaśnie tylko na spacerze, a w domu tylko na rękach mocno bujany przy dźwiękach głośnej suszary. Inaczej nie ma szans, ostatnio próbuję go odkładać jak się uspokoi i zacznie lekko przysypiać, ale coś nam niebardzo to wychodzi bo zaraz po odłożeniu jest płacz, więc znów suszara idzie w ruch.
dziękuje za pomysły, będziemy próbować dalej

Cytat:
Tak ciagle mysle o Was dziewczyny, ktorych dzieci maja problemy ze spaniem zauwazylam u nas pewien schemat, a raczej jestem na etapie potwierdzania czy tak rzeczywiscie jest

U nas w domu jest ogolnie zimno i ciezko zawsze nagrzac zeby bylo rzeczywiscie bardzo cieplutko.Przyszla zima i paląc na okraglo jest ok 20-22 stopnie a w sypialni okolo 18-19.I Julka przesypiala prawie cale noce najpierw byly 2 pobudki na szamke potem 1 a potem spala juz do rana.Oczywiscie wiadomo byly gorsze dni, skoki etc. ale ogółem spala ladnie w nocy.Pozniej zrobilo sie cieplo a tesc dalej ostro palil w piecu wiec w sypialni codziennie bylo ok 22-23 stopnie i Julka zaczela budzic sie z 2 razy kazdej nocy.Oczywiscie nie rozumialam co sie z nią działo, karmilam ją wtedy mlekiem bo myslalam ze glodna(teraz mysle ze chcialo jej sie poprostu pic bo jej bylo za gorąco)
Pozniej skrecilam calkiem kaloryfery w sypialni i od jakiegos czasu znowu mam tam 18-19 stopni i mała ladnie spi i nie sie budzi.
Nie wiem czy to od tego zalezy ale jak jest cieplej to Julka gorzej spi.
Ile u Was jest stopni w pomieszczeniu gdzie dzieciaczki spia??? moze sprobowalybyscie jakos zrobic zeby bylo chlodniej w sypialni, moze akurat bedą lepiej spac?
u nas w dzień jest ok. 21, w nocy 19 max. 20 także u nas o temp. neistety nie chodzi.

Cytat:
a jeszcze chciałam się pochwalić, że Szymek dziś przez pół godziny intensywnie trenował nową pozycję, a mianowicie - leżąc na brzuszku podkurczał nóżki jak do raczkowania i podnosił pupę do góry, a głową to znaczy twarzą lądował na podłodze Super to wyglądało... ciekawe czy nadal będzie tak próbował czy to był tylko jednorazowy wybryk (przez pół godziny)
super, brawo dla Szymka

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Rusałko - współczuję i tych problemów z zasypianiem Jaśka... a może on w ogóle za mało śpi i stąd te trudności? mój jak zaczął więcej spać w dzień to i dużo lepiej śpi w nocy, tyle że nigdy aż takich problemów z usypianiem nie mieliśmy. No i nadal w nocy się budzi 2 razy, ale po zjedzeniu szybko zasypia zupełnie sam no i szkoda że w Waszym przypadku Jasiek bezsmoczkowy bo pewnie by Go to trochę uspokoiło...
wytrwałości życzę
dziekuję

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
witam sie wieczorową porą.padnięta jestem.niby nic takiego nie robiłam ale jednak padam na twarz..jutro szczepimy na zółtaczke wiec prosimy o kciuki
no i w koncu zamowiłam Tulejutro juz będzie.ciesze się jak głupia. załuje jednak że nie zamówiłam tej z tym folklorowym wzorem-strasznie mi sie podobał tyle ze cena mniej

zjadłabym cosik..
kciuki dla Was

Cytat:

super że dziewczynki zdrowe

np i wszytskiego naj z okazji rocznicy

jakieś plany świętowania?

u nas Jasiek po .ok .1 h płaczu padł. mam przynajmniej nadzieję ze na dobre tzn. tak do 2-3 w nocy jak ma w zwyczaju

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości