|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
jest 5 min przerwy po każdej godzinie pracy i jedna 15min. ale każdy ma przerwy w innych godzinach, no i przerwy są z góry wyznaczone kiedy każdy może iść na swoją. codziennie przychodzi mail, system automatycznie generuje godziny od-do kiedy dana osoba ma przerwy.
poza tym co zdążysz zrobić w te 5 min? na biegu polecieć do kibla przez całą salę i dolać sobie wody po drodze
|
|
#302 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
wściekłam sie
bo cytowąłam już 3 razy i mi kasuje
|
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje rocznicy ślubu. My 5 rocznicę mieliśmy w tamtym roku, ale nie obchodziliśmy. Ja z brzuchem, do tego remont.
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do świętowania, to niedługo się za to bierzemy powiem Wam, ze to był bardzo dziwny dzień.... miała to być czysta formalność, tylko pod kredyt, a emocje dla mnie były bardzo silne... mielismy później obiad u rodziców P., a potem... wróciłam z rodzicami do domu... z bałaganem w głowie, bo przecież mam męża a jednocześnie jakby nic się nie zmieniło... ehh, trudny to czas był ![]() a jeszcze w kwestii podawania/nie podawania piersi przed zaśnięciem... dziewczyny, ale skąd wiecie czy dziecko nie chce sobie dojeść albo napić się pytam, bo też się ostatnio nad tym zastanawiałam, Hani w jakiś 50-70% przypadków zdarza się chcieć pierś przed zaśnięciem i albo przy niej zasypia albo popije trochę i dopiero idzie spać. i stwierdziłam, ze póki co nie będę z tym walczyć, tylko jak zacznie się najadać stałymi posiłkami i pić coś innego niż mnie to zacznę przygladać się temu jej zasypianiu, ale narazie jakoś nie mam przekonania, czy odmawianie piersi byłoby dobrym pomsyłem
|
|
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Adaś padł o 21 i nie zjadł ostatniego posiłku.
|
#306 |
|
Wtajemniczenie
|
snow fajnie ze napisałas co gotujecie bo pytałam wcześniej ale nikt nie odpisał
natala a jakie warzywka mrożone gotujesz i w ogóle co i jak gotujesz ![]() sebkowi gotowałam dwa razy póki co mafefke, ziemniak ,pietruszka , kurak i kaszka manna i wcinał aż mu sie uszy trzesły ![]() jabłka słoiczkowego nie tknie tylko świeże ![]() btw od którego miesiaca jestt ryba bo z bobovity od 9 ale jestem pewna że gerber wczesniej5-6 miesiac i mam rozkmine |
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#308 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
czy jest jakas różnica
|
||
|
|
|
#309 |
|
dryfuję słowami
|
nie oglądałam ostatnich odcinków 'prawa agaty' i nie jestem na bierząco. nie czaje o co chodzi z tym dzieckiem i w ogóle. gdzies w polowie ostatniego sezonu odpadłam...
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Ewacia, też kocham KP
![]() Ja na noc po kąpieli daję butlę mojego mleczka odciągniętego wieczorem poprzedniego dnia (!
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oprócz tego dawałam jeszcze dynię i szpinak, ale to słoiczkowe. jutro planuje do marchewki i ziemniaka dorzucić brokuła mrożonego tyle że my w sumie niedawno zaczęliśmy i mielismy przerwę ze względu na antybiotyk, żeby nie obciążać dodadkowo brzuszka... co do owoców, to jest lipa próbowałam dawać jabłko i banana, jednym i drugim pluje ale skrobane jabłuszko je zdecydowanie chętniej niż słoikowe |
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
moŻE to inna ryba. Adaś jadł tylko łososia.
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
Ewacia, mięso/rybę daje się chyba w 6 miesiącu przy mm a w 7 przy kp..
a jak masz słoik po 9 miesiącu to nie chodzi tylko i to że zawiera rybę tylko zapewne ma też spore kawałki a nie gładką konsystencję. |
|
|
|
#314 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie ostatnio jedna mama zaczepiła z pytaniem o rękawiczki (zgubiła w parku gdzie się kilka razy mijałyśmy) i dalszy spacer już spędziłyśmy wspólnie ![]() Cytat:
zapewne możesz wymienić - masz przecież 10 dni na zwrot Madziuchna - 25 st w sypialni ??!! umarłabym ![]() Cytat:
Gorgulek chyba tak pisała o Miloszu a za chwilę już siadał ![]() Natala - super że z Dziewczynkami juz lepiej
|
|
|
#315 | ||||
|
Zakorzenienie
|
gorgulek, gratulacje dla Miłoszka za siadanie! Jaki ekspres chłopak
![]() Cytat:
tassia - ja podobnie, mam całą głowę w krótkich włosach. najbardziej to przy czole widać i śmiesznie wygląda na szczęście już coraz mniej mi wypada. jak dla mnie mogłyby wszystkie w jednym momencie wypasc to bylby swiety spokoj a tak to codziennie po trochu i szlag czlowieka trafia A ściąć sama bym chciała, ale TZ uwielbia moje długie wlosy wiec niech juz ma. Jak mnie wkurzy to zetne ![]() vea, moja tez nie ma czym sie szczerzyc poki co i nie spieszno mi do tego. A na wcinanie czekam z niecierpliwością ![]() A to marudzenie Jaśka i gryzienie pałąków to może jednak ząbki? Cytat:
No i też skończył Sobieski W sensie król Sobieski. I uczęszczał też syn Ryśka z klanu do równoległej klasy co ja, ale po pierwszej klasie słuch o nim zaginął ![]() Rusałko, nie wiem co Ci doradzić z tym zasypianiem. U nas jak w nocy nie ma problemu, na spacerze w wózku też nie, to pozostałe drzemki w dzień w łóżeczku to też długa bitwa.. Już bylo dobrze, zakumała że trzeba spać to przyszedł skok, wszystko się rozregulowało i znowu dupa blada.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() I nie martw się - na pewno Ci to Jaśko w przyszłości wynagrodzi
|
||||
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja oczywiście karmię Jaśka przed zaśnieciem tylko że on już nei zasypia przy piersi i trzeba go jakoś ululać do snu ![]() ja mu poki co nigdy piersi nie odmawiam, bo jest tylko kp i wiem że może chcieć się czasami tylko napić. zresztą nie licze mu ile i jak często je. bo u nasbardzo róznie z tym bywa.
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki za info Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2014-03-04 o 21:54 |
|
|
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze jest miejsce gdzie mozna się wyżalić
|
|
#320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za dużo się naczytałam edziecko i mam sieczkę z musku ![]() no najwazniejsze,żeby jedzenie było dla dziecka przyjemnością, więc różne smaki jak najbardziej wskazane ![]() U Hani pewnie jak się posypią nowe umiejętności, to jedna za drugą ![]() Cytat:
moja właśnie o 21 obudziła się znowu na papu (wcześiej jadła jakoś o 18.30 jak codziennie) i tak się właśnie zastanawiałam,czy jak rozszerzę dietę to będzie potrzebowała faktycznie mniej tej piersi. I się zastanawiałam w końcu nad tą kaszką jaglaną na wieczór, czy spróbować. Ostatnio znowu podaję pszenną Holle i Tuśka jest nią zafascynowana,mlaszcze,ci eszy się. Więc może ta jaglana też byłaby tak przyjęta, a ja nie miałabym poczucia winy,że chcę jej "zalepić" żołądek... Ale jakoś nie mogę się przemóc, ciągle pierś, ostatnio w nocy co dwie godziny, zadziwia mnie to dziecko Ale też uwielbiam kp, teraz jak ją wzięłam to tak się rzuciła na cyca,że po drodze napotykając mój palec chciała go zjeść
|
|
#321 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze pytanie do mam kp..czy wasze dzieciaczki pija herbatki lub wode oprócz piersi... ja chce jakos nauczyć sebe ale on tylko memla butle i nic nie pije tylko się cieszy
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#323 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jakiś odpychający charakter. ![]() Cytat:
Gratulacje! Super, że dziewczynki zdrowe. Nie wiem, co z tą wagą... Moja nie "schudła", ale zamiast 250g na tydzień przybierała ostatnio 50 i też się boję... A ważóna na tej samej wadze. ![]() Cytat:
Cytat:
Ja też kocham KP Cytat:
Jak wyciąga rączki jak tylko ją widzi Cytat:
Zuzka nadal śpi A ja już prawie skóńczyłam szyć liska
|
|
#324 |
|
Wtajemniczenie
|
mykam zanim tż wróci z pracy
dobranoc |
|
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w bobovicie jest rybka po 5 mcu
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, zamówiłam kostium kąpielowy piankowy na amazonie i miał być jutro a będzie za tydzień, damn! A w sobote basen.. A w regulaminie jest ze muszą mieć kostium no i chce taki piankowy, bo to basen na powietrzu więc będzie jej cieplej.
Teraz muszę drugi kupić, tyle że piankowych nigdzie nie mogę znaleźć oprócz tego jednego i musze takie coś kupić: http://www.amazon.com/Ashley-Protect...s=baby+wetsuit Używał ktoś coś podobnego? Jak się to sprawdza? Jak się mokre rozbiera? |
|
|
|
#327 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
ja akurat nie chodziłam na sr, nawet nie miałam jak. z resztą mam wrażenie, że to juz nie te czasy co kiedys (szkola, studia itp) i tu juz nie poznam nikogo nowego. bo i skąd, jak? a starych znajomych tu nie mam, bo tez niby skąd miałabym ich miec
|
|
|
#328 |
|
Zadomowienie
|
hej!
byliśmy dziś z Szymkiem u pediatry, bo mimo zmiany mleka na bebilon pepti znów ulewał dużo. prawdopodobnie ma refluks ![]() a poza tym od dziś mam okulary
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#330 | ||
|
Zakorzenienie
|
hejo
Cytat:
![]() masakra jakaś z tą lekarką Cytat:
![]() Natala dobrze ze dziewczyny już zdrowe ![]() Susanna ![]() Angel biedaku a co jeszcze chciałam powiedzieć... Dziewczyny, Angel to tak spokojna i opanowana osoba ze czuję się przy niej jak pod skrzydłami u swojej mamy takie ciepło od niej bije, że mogłabym ją mieć za swojego anioła stróża. przy moim zabiegany życiu i ciągłej zadyszce. spotkanie z nią jest jak godzinne spa. Angel zazdraszczam Ci tak pozytywnej życiowej postawy. Mimo ogromnego zmęczenia masz w sobie taką pogodę ducha że mogłabym pożyczać garściami ![]() a u nas choroby cd. Ania dziś znów gorączki dostała, bylismy u lekarza ale osłuchowo czysto więc wirusówka, podobno wszyscy wokół przechodzą obecnie. Zapewne zostanie w domu do końca tygodnia co oznacza ze z pracy nici no ale ważne zeby szybko nam wyzdrowiała malutka. Dziewczyny, zaczęłam chodzić na basen czuję się jak orka, zero kondycji
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.

bo cytowąłam już 3 razy i mi kasuje
tzn. tak do 2-3 w nocy jak ma w zwyczaju
pytam, bo też się ostatnio nad tym zastanawiałam, Hani w jakiś 50-70% przypadków zdarza się chcieć pierś przed zaśnięciem i albo przy niej zasypia albo popije trochę i dopiero idzie spać. i stwierdziłam, ze póki co nie będę z tym walczyć, tylko jak zacznie się najadać stałymi posiłkami i pić coś innego niż mnie to zacznę przygladać się temu jej zasypianiu, ale narazie jakoś nie mam przekonania, czy odmawianie piersi byłoby dobrym pomsyłem