|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Cytat:
nie wiem czy dobrze Cie zrozumiałam, ale zwraca się tylko koszty, np badań lekarskich, natomiast nie można zwróić stypendium, gdyż "pracowałaś" a to jest wynagrodzenie. <<Osoba, która z własnej winy przerwała staż, jest obowiązana do zwrotu kosztów stażu (tj. kosztów przejazdu, wyżywienia i zakwaterowania, kosztów badań lekarskich lub psychologicznych) >> |
|
|
|
|
#2792 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I gdzieś na 12-13 makijaż
|
|
#2793 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam
![]() Przepraszam, za dreszczyk emocji i przerwanie moich wywodów, ale wyjeżdżaliśmy wczoraj od rodziców i mąż mi kazał się już pakować SOBOTA 1.03.2014 Mój dzień zaczął się o 3:50 Nie ze stresu, ani zdenerwowania, po prostu dziecię moje kopie mnie w pęcherz i musiałam do łazienki Wstałam chwilę po 7, zjadłam na spokojnie śniadanko, wzięłam prysznic. Czułam się jak na jakimś LSD, tak mnie energia rozpierała Domownicy dziwili mi się, że chodzę taka zadowolona i roześmiana. Miałam jeszcze chwilę do odjazdu do fryzjera i chodziłam nabuzowana od pokoju do pokoju![]() Ale z tego wszystkiego o mało nie zapomniałabym zabrać welonu ze sobą, dobrze, że bratowa mi przypomniała. U fryzjera pojawiłyśmy się chwilkę przed 9. Pani umyła mi włosy, podsuszyła, zakręciła na wałki i posadziła pod suszarą. Och jak ja jej nienawidzę Po chwili, która trwała dla mnie wieczność, wyszłam spod niej, cała czerwona i zapuchnięta Zaczęło się czesanie. Przeżyłam chwilę grozy. Patrzę, a ona na środku głowy jakieś fiu bzdziu jakiegoś loka zawija. Ja nie dość, że wyglądam bez makijażu jak 100 nieszczęść, to jeszcze nijak to nie wygląda. Łzy mi stanęły w oczach, bratowa patrzy na mnie z przerażeniem co się będzie działo, a ja powiedziałam pani, że nie chcę być niegrzeczna, ale nie podoba mi się to. Powiedziałam swoją wizję, jak mi się to widzi. Ostatecznie fryzura wyszła BOSKA. Makijaż robiłam w tym samym salonie. Powiem tyle. W życiu nie byłam piękniej umalowana Wróciłam na fotel fryzjerski, pani wpięła welon. Wyszłyśmy z bratową z salonu i poleciałyśmy jeszcze do znajdującego się nieopodal domu handlowego, żeby kupić błyszczyk lub szminkę najbardziej zbliżoną kolorem do tej, który położono mi na usta. Szłam taka rozpromieniona przez miasto, śmiałyśmy się z tej sytuacji z bratową, że latam w welonie Ludzie nas mijali, uśmiechali się i życzyli wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia![]() Wróciłyśmy do domu, wszystkim oczy z orbit wychodziły na mój widok mówiąc nieskromnie ![]() Byłam przeraźliwie głodna, ale zjadłam tylko banana, bo był stosunkowo nieszkodliwy dla moich ust ![]() W domu czekały już na mnie moje bukiety. Poznałam po zapachu, bo woń hiacyntów roznosiła się po całym domu Chwilę się pokrzątałam, za moment przyjechała moja świadkowa z partnerem, jeszcze za chwilę fotografka. Myślę sobie: oho, zaczęło się na poważnie ![]() Mama mnie zaczęła szukać, bo się porozłaziliśmy po domu, a zapomniałam, że miałam ją umalować. Ja nie mam sesji zdjęciowej podczas makijażu, ale mamuśka za to ma ![]() Zrobiła się już prawie 13. Poszłyśmy z dziewczynami na górę do mojego pokoju i zaczęły mnie ubierać. Zeszło się z 15 minut, zanim mnie zasznurowały i pozapinały milion guziczków na plecach. Zeszłam na dół do reszty rodziny, która już zdążyła się powiększyć o kolejnych gości. Mama nie mogła wyjść z zachwytu, bo jak zobaczyła moją suknię tydzień wcześniej na wieszaku, to powiedziała szczerze, że jej tyłka nie urywa. Teraz jeszcze wczoraj wspominała, że była cudowna na mnie i w całej tej oprawie. Cały czas szampański humor mnie nie opuszczał, goście nie mogli się nadziwić, że jestem w takim nastroju. Do 14 wypełniło się całe piętro w domu. Nie spodziewałam się, że tyle osób zjawi się na błogosławieństwie TŻ zadzwonił do mojego brata, że już jadą ![]() Nareszcie
|
|
|
|
#2794 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() Też tak mam, że jak sobie coś wmówię to masakra :P ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Witaj ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Kroooliczku89 jak zdrówko?
|
|
#2795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakie pięć, równiutkie cztery! Co mnie straszysz z rana!
Edytowane przez Elrosa Czas edycji: 2014-03-05 o 09:36 |
|
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ślub za 5 miesięcy a my stoimy z przygotowaniami ![]() TŻ kupi garnitur początkiem lipca ![]() ja za butami pojadę końcem marca ![]() auta dalej nie mamy ![]() świadkowie nie poproszeni BA! nawet nie wiemy kto ![]() także generalnie was czytam i jestem na bieżąco ale nie mam co pisać ![]() ![]()
|
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Ines, cudownie się Ciebie czyta
Cytat:
ja bym sie stresowała a czemu nie macie jeszcze świadków? Tak duzo chętnych, czy wrecz przeciwnie?
|
|
|
|
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie polecam, mnie to zawsze psuło humor
Cytat:
W ogóle do mnie nie przemawiają podziękowania na weselu i mam nadzieję, że naszym rodzicom na takim publicznym podziękowaniu nie zależy i załatwimy to na osobności Tym bardziej, że u TŻta jest bardzo ciężka sytuacja między rodzicami
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będziemy brać rodzeństwo ale nie weimy jaka kombinacja czy ja brata a tż siostre czy ja brata i tż brata czy ja siostre a tz brata |
|
|
|
|
#2800 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale macie fajnie, że dzidzia była z Wami w tym jednym z najpiękniejszych dni ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
Ale to w sumie może i od ręki kupi ![]() Czemu brak świadków? Siostra? Przyjaciółka? Już odpisałaś :P Ale mam refleks :P
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140726310214.html Edytowane przez Sunrise28 Czas edycji: 2014-03-05 o 09:48 |
||
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
Ines, dalej!
już się wczułam
|
|
|
|
#2802 |
|
Zadomowienie
|
O matulku
Myślałam 4, napisałam 5 ! ![]() Tak, tak 4 miesiące ! 122 dni !! A ja dalej jestem na tym samym etapie co miesiąc temu ![]() A nie, wstępnie florystka zaklepana ! A mnie chyba na głowę padło, że ja myślę, że ze wszystkim się wyrobimy
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
nam zostało 3 miesiące i 2 dni... nie wiem kiedy wyrobię
|
|
|
|
#2804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystkie damy radę
|
|
#2805 |
|
Rozeznanie
|
Schowałam się w drugim pokoju i podglądałam przez okno co się dzieje.
Z auta wychodzi świadek z kierowcą, świadek z walizką Wszedł TŻ, wyglądał jak milion dolarów w swoim garniturze i z muchą i ogolony, bo przez ostatnie 2 tygodnie nie miał czasu Zaczęło się błogosławieństwo. Mama oczywiście świeczki w oczach, mówię mamo nie płacz, szkoda makijażu, wszyscy w śmiech i atmosfera się rozluźniła ![]() Mieliśmy jeszcze chwilę do wyjazdu do kościoła, to porobiliśmy zdjęcia. A w kościele... Było przepięknie. W ogóle nie ogarniam o czym była ewangelia i kazanie ![]() Śpiewał mój parafialny chór, z którymi śpiewałam przez wiele lat. Organista grał na organach, jego syn na saksofonie, było cudownie. Jak może zauważyłyście, w ogóle tego dnia nie było mowy o jakimkolwiek stresie, głupawka i szczęście na całego, jednak jak TŻ mówił słowa przysięgi i patrzyliśmy sobie w oczy, pod stułą mocno trzymaliśmy się za rękę, to pierwszy raz w życiu tak mocno się wzruszyłam. Mówił to tak pewnie i szczerze, coś pięknego. Ale nie uroniłam żadnej łzy, byłam twarda ![]() Moja przysięga poszła mi już lekko. Wymieniliśmy obrączki. Po wszystkim usiedliśmy i pytam się MĘŻA czy ja już się nazywam M., a on noo na to wyglądaDalsza część mszy strasznie nam się dłużyła, bo byliśmy mega głodni W drodze na salę było kupę śmiechu. Nasz kumpel-kierowca pyta się czy chcemy wyjątkową fotkę ślubną,czy ma przycisnąć gaz przy fotoradarze ![]() Na sali rodzice przywitali nas chlebem i solą, mąż przeniósł mnie na rękach. DJ powitał nas i gości. Sala była piękna. Później były życzenia, w tym czasie pozostali goście zdejmowali płaszcze, zmieniali buty, znajdowali swoje miejsce przy stołach, kelnerki zaczęły rozdawać szampana. Wszyscy byli zadowoleni, bo był czas na ochłonięcie i ogarnięcie się. Po życzeniach był czas na 1. toast szampanem, sto lat. Następnie podano rosół, był dla mnie zbawieniem, chyba w życiu mi tak rosół nie smakował. W czasie drugiego dania już była "gorzka wódka" i impreza zaczęła się rozkręcać na całego ![]() Później był pierwszy taniec. Zamówiliśmy u DJa "ciężki dym", taki jak z jakiegoś tańca z gwiazdami. Rewelacyjnie się czułam w tej scenerii A tańczyliśmy do Scorpions- You and I. DJ jakąś długą wersję zapuścił, tak tańczymy i tańczymy i mówię do TŻta kurde kiedy to się skończy, już nie mogęI po 1 tańcu zaczęła się zabawa! Słuchajcie nie chcę być nieskromna, ale takiego wesela- nieziemskiego melanżu jeszcze nie widziałam. Parkiet był cały czas zapełniony. DJ-wodzirej w planie miał oprócz oczepin przez całe wesele urządzanie różnych zabaw, ale mówi do nas, że on nawet nie ma jak ich zorganizować bo cały czas na parkiecie szaleje tłum ludzi i to nie tylko młodzieży, ale i wszystkie starsze ciotki dawały czadu. DJ się spisał na medal, ciągle animował tańce, a to pociąg, a to kółeczko. Strasznie mi się śmiać chce szczególnie ze starszej części gości, bo i do nas i do rodziców szczególnie mówili, że nie wierzyli, że wesele z DJem może być nieporównywalnie lepsze od orkiestry. DJ zadowolony bo podłapał klientów na kolejne terminy ![]() Ja mimo że już w 6 miesiącu ciąży, wytańczyłam się za wszystkie czasy, oczywiście robiłam sobie przerwy jak się zmęczyłam. Mąż ciągle mnie pytał czy dobrze się czuję. Jak mi nogi trochę podpuchły to szliśmy kilka razy dosłownie na 15 minut na górę do naszego pokoju hotelowego, rozmasowywał mi nogi i już byłam całkowicie zregenerowana. Na oczepinach mnie brzuch rozbolał ze śmiechu, szczególnie podczas zabawy "taniec z gwiazdami" gdzie faceci tańczyli w parach do różnych piosenek i byli oceniani przez publiczność z reszty gości. Chłopaki dawali czadu Wesele trwało w zasadzie do 5 rano, czyli było 12h samej imprezy, bo ślub był o 15.00. Wszyscy opuszczając lokal nie mogli się nachwalić, od wielu osób usłyszeliśmy, że to najlepsze wesele w ich życiu. Dorobiłam się pęcherzy na stopach, byliśmy padnięci całkowicie, ale nieziemsko szczęśliwi. Nocy poślubnej nie odpuściliśmy NIEDZIELA 02.03.14 Wstaliśmy po 8, zeszliśmy na dół na śniadanie, już pierwsza para gości je zajadała. W lokalu zostaliśmy w zasadzie do 14, bo wtedy się doba hotelowa kończyła a nasi nocujący goście czekali do ostatniej chwili z wyjazdem, nie mogliśmy się rozstać Tym bardziej, że wszyscy nocujący to nasi przyjaciele.Zabraliśmy resztę gratów, alkoholi, ciast z lokalu. Pojechaliśmy do moich rodziców. Ledwo żyli Mama odsypiała, to już jej nie chciałam budzić, tato się przeziębił na całego. Posiedzieliśmy chwilę i pojechaliśmy do domu męża. Tam było kilka osób z rodziny, takie mini-poprawiny. Posiedzieliśmy trochę i jak goście poszli to uporządkowaliśmy prezenty i poszliśmy spać.Każdej z Was życzę, żeby tak pięknie przeżyła ten dzień tak jak my. Małżeństwo polecam każdemu My przecież znamy się tyle lat, mieszkamy razem od 5 miesięcy, a jednak czujemy, że ta przysięga odmieniła nas obydwoje. Jest między nami wspaniale.Pozdrawiam Was i ślę buzaki, mam nadzieję, że przebrnęłyście przez moje wywody bezboleśnie
|
|
|
|
#2806 |
|
Wtajemniczenie
|
Świat Katarzyny, dobra decyzja z tymi szarfami! Będzie bosko!
Ja ponawiam swoje pytanie... chcę kupić średniej wielkości wiszące kryształowe kolczyki, grzebień w podobnym stylu i bransoletkę albo delikatną kryształową albo perełkowo-kryształową. Czy do tego szarfa w tym stylu, co kupiła rabbitka ostatnio to już za dużo? Bo wszystko mi się taaak podoba ![]() Ines, boska relacja! |
|
|
|
#2807 |
|
BAN stały
|
Ines kocham Cię za tą relację
Jest super szczegółowa, chcę by moja taka była.A czy było coś co Ci się nie podobało albo mogło być inaczej? |
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, mam pytanie. chciałabym taką dekorację tortu jak na zdjęciu, ale cukiernia wycenia mi to mega drogo, ptaszarnia również dosyć dużo chce za takie coś (mają dwie opcje: jadalne kwiaty i sztuczne). myślałam, żeby coś takiego sama zrobić. kupić sztuczne kwiaty i jakoś je na druciku powiązać. macie jakieś pomysły? tylko jak to dopasować do kształtu tortu? czy to później nie spadnie?
|
#2809 |
|
Zadomowienie
|
Ines piękna relacja ! Mieliście cudowny ślub
Ps: Mam wrażenie, że my się znamy Ze studiów, razem broniłyśmy magisterke. Ale mogę się mylić !
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#2811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ines cudwnie się czytało Twoją relację! Oczywiście się wzruszyłam Cieszę się że wszystko tak wspaniale się udało i zazdroszczę takiego wesela!
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Ines
oby więcej takich dziewczyny
|
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
Ines piękna relacja
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
Ines, piękna relacja, aż mi świeczki w oczach stanęły w niektórych momentach
![]() Ciesze się, że wszystko się tak fantastycznie udało, zabawa była przednia, a i Ty dalaś radę i dzieć dał Wam się wybawić ![]() Wszystkiego najlepszego ![]() An, moim zdaniem szarfa nie pasuje do Twojej sukni Say, widziałam nieraz torty ze sztucznymi kwiatkami w podobnym stylu i szczerze mówiąc mnie się to nie podobało A nie mogą Ci zrobić jakiejś fajnej deko z marcepanu/masy cukrowej? Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2014-03-05 o 10:37 |
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żywe kwiaty według cukierni wychodzą bardzo drogo. poza tym wtedy nie mogłabym tego zrobić sama, bo nie będę w dzień wesela latać za tortem ![]() Ines, cudowna relacja! gratuluję i życzę dużo szczęścia
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
Ines, piękna relacja
no i ze Ty się dobrze czułaś a za 3miesiące już bedziecie w trójke |
|
|
|
#2817 | |||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
Cytat:
![]() A mąż twierdzi, że za mało się wytańczył bo od 2 gdzieś goście zaczęli powoli wychodzić i trzeba było się z każdym pożegnać, dać gościńce i pogadać ![]() Cytat:
![]() Aaaa i nasz tort wjechał koło 19 na salę, niedługo po 2. daniu i po serii tańców, w zasadzie jako deser. Goście chwalili to rozwiązanie, bo go wszyscy zjedli ze smakiem, a koło północy to trzeba każdego namawiać bo już wszyscy zapchani. Cytat:
(bo kończyłam lekarskie studia, a tam nie ma magisterek) więc to niemożliwe
|
|||
|
|
|
#2818 |
|
Raczkowanie
|
Ines cieszę się , że tak piękny miałaś ślub-tak jaki i dziewczyny tak i ja wzruszyłam się czytając Twoją relacje z tego dnia-życzę Tobie i Twojemu mężowi by każdy dzień był równie piękny-bo tak jak nas uczyli na naukach-że to niby najpiękniejszy dzień w życiu-to nie jest tak-to jest początek najpiękniejszej drogi dwojga kochających się ludzi
|
|
|
|
#2819 |
|
Rozeznanie
|
Ines cudowna Twoja relacja, taka szczegółowa i ile emocji tam! życzę Waszej trójce wszystkiego najlepszego
i żebyście każdego dnia kochali się jeszcze mocniej niż w dniu ślubu
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na zdjęciach prezentuje się bardzo ładnie, podoba mi się to. cukrowe kwiaty (ładne) to 200zł jest jeszcze opcja takich piórek, ale na etsy kosztują koło 130zł.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.

Po chwili, która trwała dla mnie wieczność, wyszłam spod niej, cała czerwona i zapuchnięta

Myślałam 4, napisałam 5 !
Jest super szczegółowa, chcę by moja taka była.
Cieszę się że wszystko tak wspaniale się udało i zazdroszczę takiego wesela!