Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-05, 21:12   #3121
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
najprostszy, bez mas solnych, bez dodatków, obrazków, pięter.
na chrzest zamówilismy biały tort z napisem. dostaliśmy z napisem i kwiatkami. cukiernik nie mógł wytrzymać, że tak pusto

a jaki smak?
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Przeciez wiadomo, ze kazda się cieszy sukcesami innych dzieci, a nawet jak sie nie cieszy to przeciez nie napisze;p

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
1. sen
Powinnam się przyznać do snu jaki miałam w ciąży Przed porodem poszłam na chorobowe i Was czytałam - w końcu miałam czas i byłam na bieżąco - i przeżywałam Wasze pierwsze porody I pewnego popołudnia poszłam spać - jakoś ogromnie zmęczona byłam - i przyśniła mi się nestelle - że zaraz będzie rodzić czy coś w tym stylu i sie obudziłam z poczuciem że mi odeszły wody. Oczywiście wody mi nie odeszły, wstałam, poszłam do łazienki i poczułam skurcze. I się zaczęło Proroczy porodowy sen miałam

Kurcze, aż jestem ciekawa - czy któraś z Was (kp) również karmi jeszcze z 6-7 razy w nocy?(Roszek pije non stop od 1?) U L. się uregulowało spanie - idzie spać ok 19.00 - jest 21, a już jadła 2 razy. Zanim pójdę spać będę jeszcze z 2 kp. I w nocy niie wiem ile razy, ale ok. 3. I.. hmmm... dobrze, że nie czytałam zaleceń, że dziekco w tym wieku już nie powinno jadac w nocy. Bo bym zeschizowała wcześniej. A tak mogę teraz

Taka książka dla dzieci, a ile tematów społeczno-polityczno-genderowych porusza...
1. wow ! co za sen ...
2.R spi u siebie od 20 do około ...1? 2? dokładnie teraz nie wiem...zaczyna mlaskać jakos i się wiercic to biore do siebie ...i od tej chwili już sama nie wiem co się dzieje czasem pije bez przerwy niemalże czasem puszcza ... ostatnio jestem tak nieprzytomna ze nawet nie wem kiedy -jak się znalazł w moim łóżku ...
3.
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
a co do kocyka-weszłam ostatnio do Pepco, bo miałam cos sprawdzić kumpeli i ujrzała kocyk, swój kocyk wiszący między innymi takimi samymi kocykami i bylo- daaaaaaaaaa i wycie i musiałam szybko spierdzielać ze sklepu

kurde bo Ty masz dzieci idealne- nie znam nikogo kto by tak mial-jak pierwsze spokojne to drugie daje czadu i na odwrót.....więc jakby to tak delikatnie- nie za dobrze Ci?
czasem się tak zastanawiam ..... nie jestem dobra kolezanka . nie poglaszcze po glowie i nie powiem ze wiem co to histeria, placze, kolka,zabkowanie ,alergia,problemy z brzuszkiem ,z kupa , z usypianiem ... dzieci sa spokojne . co mam zrobić ? tak jest i już .
Grzechem było by narzekac.
Ale ja tez nie uważam dzieci placzacych ,marudzących itd. za "wadliwe" .

kocyk już Cie widze tak spierdzielajacą
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
nikt mnie oklaskami nie wita
no jak to nie ?
Stary 2014-03-05, 21:20   #3122
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Prowokujecie mnie do kupienia Czereśniowej ....która ma jakąś umowę z wydawnictwem ?

(Poszłam z Oli do kościoła na 19, chłop mówi,ze co sobie przypomniała ze mnie nie ma, to był bek, z tej rozpaczy nosiła moje kapcie i przytulała )
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 21:27   #3123
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Prowokujecie mnie do kupienia Czereśniowej ....która ma jakąś umowę z wydawnictwem ?

(Poszłam z Oli do kościoła na 19, chłop mówi,ze co sobie przypomniała ze mnie nie ma, to był bek, z tej rozpaczy nosiła moje kapcie i przytulała )
Ja na razie nie kupuje, Pani pisze, że Torres zegarmistrz, Z wręcz przeciwnie. Ostatnio bawi się w żółwika, odwraca do gory dnem plastikowy kosz na prasowanie i wkłada na siebie. Czasem nawet raczkuje w środku....

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 21:31   #3124
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Ja na razie nie kupuje, Pani pisze, że Torres zegarmistrz, Z wręcz przeciwnie. Ostatnio bawi się w żółwika, odwraca do gory dnem plastikowy kosz na prasowanie i wkłada na siebie. Czasem nawet raczkuje w środku....
akrobatka
Stary 2014-03-05, 21:33   #3125
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
nie trzyma się w ogole swoich pór, żadnych pór eeech...
normalnie serce mi się kraje. Twoje grzeczne, pogodne dziecko mam nadzieję, że już choróbsko sobie precz idzie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
a jaki smak?
a już w końcu powiedziałam, że wszystko mi jedno...
tort mi do fot potrzebny. ja, t., moja matka zjemy każdy. ze smakiem. mój chłop, brat, ojciec nie lubią generalnie (Panik wręcz nienawidzi "mas"), T. nie zna niczego

Cytat:
no jak to która? Moderna
ale tak obiektywnie - przeglądałam pod kątem urodzinowo-prezentowym Mamoko, 1001 i żadna mnie nie skusiła.

Cytat:
z tej rozpaczy nosiła moje kapcie i przytulała
jednak posiadanie córki to inny wymiar. ..

mnie też dziś nie było - ledwo okiem rzucił jak wróciłam. zaś jak słyszy domofon o 17:30, to biegnie na czterech do drzwi, muszę na ręce wziąć, musi odkluczyć drzwi, łapą mi nakazuje wyjście na klatkę i tak czekamy na chłopiurę... Torres mnie zwyczajnie nie lubi. trza z tym żyć.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 21:35   #3126
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Witam

1. sen
Powinnam się przyznać do snu jaki miałam w ciąży Przed porodem poszłam na chorobowe i Was czytałam - w końcu miałam czas i byłam na bieżąco - i przeżywałam Wasze pierwsze porody I pewnego popołudnia poszłam spać - jakoś ogromnie zmęczona byłam - i przyśniła mi się nestelle - że zaraz będzie rodzić czy coś w tym stylu i sie obudziłam z poczuciem że mi odeszły wody. Oczywiście wody mi nie odeszły, wstałam, poszłam do łazienki i poczułam skurcze. I się zaczęło Proroczy porodowy sen miałam

2. Co do butów to wczoraj byłam w CCC - a wcześniej obejrzałam film ZAwitowskiego
http://www.youtube.com/watch?v=fKt-FyaUeeA
ii testowałam buty tak jak on - czy miękkie. I żadne (!) takie nie były.... Wszystkie baaardzo twarde.
Zgadzam się z Ewą,że najwięcej na boso dziecko powinno chodzić, ale u mnie pod podłogi bardzo zimno a ona jeszcze non stop kursuje do przedpokoju/lazienki i kuchni gdzie są kafelki i nie mam sumienia jej tak puszczać; .DLatego jednak u nas rajtki z antyposlizgowymi sa w uzyciu. Na razie dopiero robi 2-3 kroczki, ale jak zacznie chodzić to będę starała się ją puszczac na boso - ale wteyd już powinno być cieplej.

Super, że 6.20 a nie 3!

Ja wiązałam w plenerze, udawałam że nie widzę chusty na ziemi ....

Kurcze, aż jestem ciekawa - czy któraś z Was (kp) również karmi jeszcze z 6-7 razy w nocy?(Roszek pije non stop od 1?) U L. się uregulowało spanie - idzie spać ok 19.00 - jest 21, a już jadła 2 razy. Zanim pójdę spać będę jeszcze z 2 kp. I w nocy niie wiem ile razy, ale ok. 3. I.. hmmm... dobrze, że nie czytałam zaleceń, że dziekco w tym wieku już nie powinno jadac w nocy. Bo bym zeschizowała wcześniej. A tak mogę teraz

Wiem, że łatwo napisać - nie porównuj, ale mnie też zdarza się porównywanie... I też czasami mam doła jak porównam menu np. Roszpunki i mojej Szkrabki - to jak 2 latek i 5 miesięczne niemowle Bo to jednak automatycznie jakoś idzie.

I teraz skleroza:
Pani ja Czereśniową uwielbiam za szczególiki - kazdy zwraca uwagę na coś innego - T. na zegarki, Ty na wydarzenia, L. na koty i ptaki. A ja widzę (ZIMA): panią paląca papierosa. Dziwne czapki. Budynek na ostatniej stronie z zagrodą, który mnie dręczy - to szkoła, zakon? Pana kopiącego nogą w automat do biletów na dworcu. PROPAGANDĘ - Tu Urząd miasta buduje nowe przedszkole - noo tak, przedszkole to budują, a gdzie żłobek? (Gdzie ja Lilkę poślę w sierpniu?) Kierowce autobusu - kobietę, mężczyznę na wózku... Taka książka dla dzieci, a ile tematów społeczno-polityczno-genderowych porusza... Aż ciekawa jestem co na wiosnę będzie
my jemy z 3 razy w nocy
i teraz bach ciekawe co się zmieni, bo zawsze jak pisze moje dziecko robi tak a nie siak to poźniej jest zmiana o 180 stopni, mielismy np faze kaszkowo-nocną ale juz mu przeszła bo budzi się taki rozhisteryzowany jak by mu ktos cos zrobił i nie jest w stanie na niczym sie skupic tylko na piersi

a buty czy miękkie czy się zginają to ja sobie nawet sprawdzam, miałam raz takie podeszwy jak wystrugane z drewna, i nie, dziękuję bardzo

tak na wszelki wypadek sprawdziłam materac, ma juz 4 lata wiec załozyłam ze albo pusto albo kolonia robaków i materac od razu wyleci na smietnik i bedzie telefon do tż zeby kupił nowy po drodze z pracy, ale pusto uff

Moderna mój nie jojczy, mój jest czyscioszek prawie po każdym kęsie sobie rękawami buzie wyciera, efekt wiadomy

scarlet ja tez na podłodze na podkładzie takim szpitalnym przewijam bo szkoda wykłądziny, trochę jest czasem smiesznie jak spierdziela z golym tyłeczkiem z pieluszką w zebach; nie mamy psa a sie nauczył ze jak raczkuje to sobie bierze cos do paszczy i trasnportuje

oooo czytam czytam i ktoś mnie jednak lubi
ide spac bo mnie młoda psychicznie wykończyła, dobranoc
Stary 2014-03-05, 21:38   #3127
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Kurcze Anika tak se lukam na fejsa jaka Ty laska jesteś
.
eeeee tez chce zobaczyć laske ! Anika dawaj fote jakas !
Cytat:
nie....trzeci taki sam niepotrzebny (nawet jak siedzi na podłodze to kocyk musi byc obok, bo co sobie przypomni to się kładzie na nim i całuje słonika)
łoooo
Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
tej pory się śmieje że skakałam jak poparzona.

Cytat:
Przyszedł nam dzisiaj wóz nr 2! Jest świetny, jestem strasznie zadowolona, wszystko pięknie chodzi, nic nie jest zniszczone, to się nazywa stan idealny eeech, no ale mądry polak po szkodzie jak to mówią. Wkładka LM pięknie pasuje do niego. I nowy model jakos
Miałam coś jeszcze skomentować, ale zapomniałam co padam z nóg, a muszę czekać do 12 żeby dać H antybiotyk.
super ze z wozu zadowolona jesteś!
i super ze Hania lepiej!
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
BYou, na fb ostatnio cisza jak po śmierci organisty

Cytat:
no bo Nestelle to trzy kije w oko
yyyyyyy ?
Cytat:

1.
2.łooo jej ale z niej słodziak

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-05, 21:40   #3128
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
normalnie serce mi się kraje. Twoje grzeczne, pogodne dziecko mam nadzieję, że już choróbsko sobie precz idzie

tort mi do fot potrzebny. ja, t., moja matka zjemy każdy. ze smakiem. mój chłop, brat, ojciec nie lubią generalnie (Panik wręcz nienawidzi "mas"), T. nie zna niczego

no jak to która? Moderna
ale tak obiektywnie - przeglądałam pod kątem urodzinowo-prezentowym Mamoko, 1001 i żadna mnie nie skusiła.

mnie też dziś nie było - ledwo okiem rzucił jak wróciłam. zaś jak słyszy domofon o 17:30, to biegnie na czterech do drzwi, muszę na ręce wziąć, musi odkluczyć drzwi, łapą mi nakazuje wyjście na klatkę i tak czekamy na chłopiurę... Torres mnie zwyczajnie nie lubi. trza z tym żyć.

Ostatnim zdaniem to pojechałas po bandzie

(BTW machanie ręką wskazywanie mnie kojarzy się z papieżem lub prezydentem- więc szycha Ci rośnie- bankowo)

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość

Moderna mój nie jojczy, mój jest czyscioszek prawie po każdym kęsie sobie rękawami buzie wyciera, efekt wiadomy

scarlet ja tez na podłodze na podkładzie takim szpitalnym przewijam bo szkoda wykłądziny, trochę jest czasem smiesznie jak spierdziela z golym tyłeczkiem z pieluszką w zebach; nie mamy psa a sie nauczył ze jak raczkuje to sobie bierze cos do paszczy i trasnportuje

Stary 2014-03-05, 21:49   #3129
scarlett26
Zakorzenienie

Nestelle testowałaś już szczoteczkę? Jak wrażenia? Czy tam jest jakaś instrukcja co się z kosmetyków używać powinno, a co nie? Czy dowolność pełna?

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:

no jak to która? Moderna

Eeee tam nie lubi zaraz, może woli TZta i już, Z ryczy jak TZ wychodzi za drzwi, za moment radośnie macha przez okno i momentalnie traci nim zainteresowanie jak zobaczy np. Smieciarke. Po południu to już ciągle gledzi tata tata tata tata, wtedy ja do TZta - woła Cie - i mam spokój

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-05, 21:49   #3130
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

nadrobiłam
kupiłam florkowi drewniane puzzle w biedronce z warzywami i dwóch nie umiem rozszyfrować haha
chciałam też autko takie duże ale juz nie było
a i kupiłam zestaw filiżanek, talerzyków i dzbanki

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 21:53   #3131
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Dragusia 4.... !!! na sama mysl :-/

Panika - tos mnie pocieszyla

Demeter

Alliw - przeczytalam " p r z e s R a n e j nocki "

Chyba serio
Musze isc juz spac

Aaaaaa i min jeszcze ze 10-15 dni nie bede miala neta pokim se nie zalorzem - ktora ew chetna na zastepstwo z watkiem...??

Aaaaa i gdzie Megi i Maria sie podzialy...!!!???

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-05, 21:59   #3132
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem nawet raczkuje w środku....

Cytat:

zartujesz z tym nie lubieniem.....

heh ...tez nie cierpie mas ....

Cytat:
nie mamy psa a sie nauczył ze jak raczkuje to sobie bierze cos do paszczy i trasnportuje

Cytat:
Nestelle testowałaś już szczoteczkę? Jak wrażenia? Czy tam jest jakaś instrukcja co się z kosmetyków używać powinno, a co nie? Czy dowolność pełna?
od pon.uzywam .wieczorem.
można z każdym zelem . trzeba tylko uwazac na pilingi ...
Trudno po 3 razach mi oceniac ...jak na razie to bez rewelki .
zmywam micelem ,poprawiam szczoteczką z zelem -zaskakujące jest -jak szybko minuta mija ...bo szczoteczka ma taki program -20 sek na czolo ,20 sek. na strefe t i po 0 na policzki . i koniec ...
okazuje się ze jednak demakijaż micelem robie dokładnie bo szczoteczka wcale nie tak brudna jak było w opiniach (inne laski pisaly ze pomimo zmycia mejkapu micelem czy innym specyfikiem jak potem myly szczoteczką to była bardzo zabrudzona -to miało dowieść ze jednak nie idzie zrobić dokładnego demakijażu wacikiem...).
Na pełna opinie zdecyduje się za jakiś czas ...jak na razie pozostaje mi wierzyc ze działa .

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
kupiłam florkowi drewniane puzzle w biedronce z warzywami i dwóch nie umiem rozszyfrować haha
pokaz
Stary 2014-03-05, 22:03   #3133
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

zartujesz z tym nie lubieniem.....

heh ...tez nie cierpie mas ....

od pon.uzywam .wieczorem.
można z każdym zelem . trzeba tylko uwazac na pilingi ...
Trudno po 3 razach mi oceniac ...jak na razie to bez rewelki .
zmywam micelem ,poprawiam szczoteczką z zelem -zaskakujące jest -jak szybko minuta mija ...bo szczoteczka ma taki program -20 sek na czolo ,20 sek. na strefe t i po 0 na policzki . i koniec ...
okazuje się ze jednak demakijaż micelem robie dokładnie bo szczoteczka wcale nie tak brudna jak było w opiniach (inne laski pisaly ze pomimo zmycia mejkapu micelem czy innym specyfikiem jak potem myly szczoteczką to była bardzo zabrudzona -to miało dowieść ze jednak nie idzie zrobić dokładnego demakijażu wacikiem...).
Na pełna opinie zdecyduje się za jakiś czas ...jak na razie pozostaje mi wierzyc ze działa .

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

pokaz

Tez to czytalam, zastanawiam się tylko jak w tych wszystkich opiniach piszą, ze skora potem strasznie "pije" każdy krem, to czy jak ja nie używamy, a skórę mam raczej suchą i wrażliwą to czy jeszcze bardziej jej nie przesuszę.

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-05, 22:12   #3134
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Dragusia 4.... !!! na sama mysl :-/

???

Cytat:
pokaz
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...qJJEVjthoOxfGw
rzodkiewka, dynia, papryczka, kukurydza, cebula i ??

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 22:15   #3135
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Tez to czytalam, zastanawiam się tylko jak w tych wszystkich opiniach piszą, ze skora potem strasznie "pije" każdy krem, to czy jak ja nie używamy, a skórę mam raczej suchą i wrażliwą to czy jeszcze bardziej jej nie przesuszę.
bo pewni chodzi o picie spowodowane tym dogłębnym oczyszczaniem ... bo ta szczoteczka to jakby taki piling bardzo delikatny ale jednak.... a skora odblokowana to wszystko wsiąka szybciej.

do cery suchej i wrażliwej tez jest szczoteczka -najdelikatniejsza . sa tez dziewczyn co polecają uzywac jej co 2 dzień ....

mysle ze niemożliwe jest przesuszenie cery przez taka maszynke -jedynie podrażnienie .... wtedy dostosujesz do potrzeb (rzadziej) i dobry krem albo tez rezygnacja ....

nie wiem .ale tez cudow nie oczekuje ...to w końcu tylko maszynka czyszczaca . czy z daleka będzie widać ze jestem jeszcze czystsza niż zazwyczaj?....
Stary 2014-03-05, 22:22   #3136
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
???

Yyyyy?????? Seler i kiełbaso-szparag????

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
bo pewni chodzi o picie spowodowane tym dogłębnym oczyszczaniem ... bo ta szczoteczka to jakby taki piling bardzo delikatny ale jednak.... a skora odblokowana to wszystko wsiąka szybciej.

do cery suchej i wrażliwej tez jest szczoteczka -najdelikatniejsza . sa tez dziewczyn co polecają uzywac jej co 2 dzień ....

mysle ze niemożliwe jest przesuszenie cery przez taka maszynke -jedynie podrażnienie .... wtedy dostosujesz do potrzeb (rzadziej) i dobry krem albo tez rezygnacja ....

nie wiem .ale tez cudow nie oczekuje ...to w końcu tylko maszynka czyszczaca . czy z daleka będzie widać ze jestem jeszcze czystsza niż zazwyczaj?....
No nie wiem, za tyle kasy powinnas świecić w ciemnościach...

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-05, 22:24   #3137
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
???

o matko ale zrobili ....nie mam pojęcia co to jest ,można dopatrywać się jakies salaty może ale to drugie takie kielbasowe?
tu pomoze tylko abstrakcyje widzenie jak to Pani napisala -tych dzieci co widza w 3 klockach zyrafe
Stary 2014-03-05, 22:26   #3138
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
o matko ale zrobili ....nie mam pojęcia co to jest ,można dopatrywać się jakies salaty może ale to drugie takie kielbasowe?
tu pomoze tylko abstrakcyje widzenie jak to Pani napisala -tych dzieci co widza w 3 klockach zyrafe
Hehe, wege- nomadka poległa na warzywie

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-05, 22:30   #3139
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wiem, za tyle kasy powinnas świecić w ciemnościach...

oby nie ....
Cytat:
Hehe, wege- nomadka poległa na warzywie
może to nie warzywo ...?
Stary 2014-03-06, 00:38   #3140
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
a co gin powiedział?
że wszystko wskazuje na okres w najbliższych dniach, choć dla pewności moge zrobić betę, bo owu była opóźniona.
już mnie brzuch boli. najwyższa pora, ponad 2 tyg po terminie.....

Cytat:
ta nakładka to nie zart . dzieci często nawet liżą rączki od wozka ... nie wspominając o tym jak siedzi takie dzieciatko latem tylko w majtach bo sukienka czy spodniczka nie zakrywa wiele ....
a ile spędzamy na zakupach ? no coz mam 5 osobowa rodzinke także trochę kupuje ...kilka razy w tyg jestem w sklepie ....
mój by wszystko lizał jakbym nie opędzała i nie odwracała jego uwagi non stop. kilka razy już przyłapałam go na gryzieniu wózka, tak się zassał, że oderwać nie mogłam (jak wstać to nie ma siły, a jak coś złapie to ciężko z nim).

_______

ja też czytam co piszecie, często na telefonie, więc nie bardzo mam jak pisać. komputer włączam teraz dość rzadko, więc odnoszę się bardzo wybiórczo, ale po prostu nie mam czasu.
to tyle na dziś. mam jeszcze kilka stron do nadrobienia, ale to może jutro....

---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ----------

Nie moge spac, bpje sie robakow w materacu. Z rana bede go ogladac z lupa chyba....

Pani - ja juz mam chyba zakodowane ze nie ma sie czym chwalic bo wszystkie dzieci juz dawno... (cos robia). Niby wiem ze to nie tak, ale.. I to nie odnosi sie tylko do forum.

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 05:18   #3141
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hey hi hello!

ale wczoraj to żeście przegięły z tym pisaniem. jak tu nadrobić tyle stron w godzinę?

Byou rozbroiło mnie Twoje minimum Twoje minimum prawie jak moje grubsze porządki
również czuję się przy Tobie jak fleja i leń

z wkładką to też właśnie mi się wydawało, że powinna być profilowana. tak czy siak elefanteny nie da dla nas. K. ma taką szeroką i wysoką w podbiciu stopę, że trzebaby było na prawdę na siłę je wciskać na nogę byłam wczoraj w ccc i daichmanie i nie było żadnych dobrych dla K. butów za kostkę. załamka, będzie po dworzu w skarpetach popylał

Pani ja studiowałam w Białymstoku, więc ludzie byli głównie z podlaskiego. nikt z wielkiego świata nie przyjechał buu
a co do mojej grubości i zdjęć w sukienkach to właśnie o to chodzi, że po porodzie byłam dużo chudsza a teraz mam już 4 kg więcej nawet brzuch miałam mniejszy
za by i mmm Torresa

Kasia fji fju coś się kroi

oliwka ciężka sprawa z tą rehabilitacją. może zwróć im na to uwagę a jak nie zareagują to poszukaj kogoś innego. gdzieś musi być ktoś kto się na tym zna i Wam pomoże, bo przecież Anielce to może przeszkadzać w przyszłości. Poza tym po raz kolejny potwierdziłaś moje przekonanie, że instynkt matki jest niezawodny i jednak jak coś niepokoi to zazwyczaj coś w tym jest

Moderna też czytałam, że but ma być ok 1-1,5cm dłuższy od stopy

K. chodzi w skarpetach, z absem albo bez. na boso na płytki i zimne panele go nie puszczę, bo nawet w skarpetach jest zimno aco dopiero na golasa

Agateczka nie smutaj, tylko dawaj fotę Bartka
ja też często nie uzyskuje odp na swoje pytania albo ktoś mi na coś nie odpisuje ale to samo jest w drugą stronę. nie dam rady każdego zacytować itp więc jest ok ale czytam wszystko
i mistrzynią w pisaniu sama do siebie jestem ja na fb już teraz nie piszę, bo na prawdę nie wiem czemu nikt nie chce gadać o 4 rano nie lubicie mnie?

Monicca przeraziłaś mnie z tym materacem, boję się zajrzeć. ale w końcu nadszedł moment, że mogę się cieszyć, że K. nie śpi w łóżeczku tak czy siak chyba wywalę go na noc na dwór, może będzie mróz i zdechną robale jeśli są

Byou życzeń t.nie składałam, mi też nikt nie składał z okazji dnia synowej

Moderna mój nie jojczy przy jedzeniu. on po prostu wstaje i wychodzi i w d... ma jedzenie
"kij ci w oko" zaraz padnę

cathlyn niezły proroczy sen

Bzinka super, że Hani lepiej

despa fajnie z tym przytulaniem kapci
jak przedwczoraj wyszłam po spodnie (nie było mnie godzinę) to po powrocie K. nie dał butów zdjąc tylko przykleił się do nogi i z nim na rękach zdejmowałam drugiego buta i kurtkę

scarlett raczkowanie w koszu prawdziwy żołnierz

Anika laska, potwierdzam

Pani K. też wyciąga całą wyprostowaną rękę jak chce żeby go gdzieś przetransportować, jak supermen

zapomniałam zamówić tort a z tą moją kartą coś nie tak, bo bankomat mi wciągnął a na 100% dobry pin wpisałam. poza tym jakby byl zły to nie powinno wciągnąć po wpisaniu a nie dopiero jak wcisnęłam jaką kwotę chcę wypłacić?

a propos spotkań z innymi dziećmi, Karol uwielbia i ma bardzo częsty kontakt z maluchami w różnym wieku. co prawda muszę uważać, bo lubi zdzielić po łbie/ dziewczynki pociągnąć za włosy / wsadzić palec w oko ale potem jest ok. z interakcjami też jest różnie, czasem coś tam razem robią a czesem nie zwraca uwagi na drugie dziecko, tylko swoje robi. jedno zdjęcie w klubie

przepraszam, że tak chaotycznie i niedokładnie nadrobiłam. robię to od godz. 5 i nie da się inaczej, tyle nastukałyście jedną stronę zostawiam na jutro
Stary 2014-03-06, 05:26   #3142
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

1wsza ...!! My juz po pobudce ok 15min temu, szybka zmiana pieluchy mleczko i do spania - z godzine powinien jeszczd pospac ;-). A jaki byl zapatrzony w okno - bo leje i kropelki deszczu sa na szybie - no rewelka

Dragusiu - o 4 mialam na mysli ze juz te zabki wychodza, sadzac po Milusiu jak ida mu teraz te co ida - boje sie myslec co bedzie jak beda szly 4

To idem spac dalej.

Do pozniej moje gadulki

---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ----------

Edit ---> a mialam pisac ze dzis nawet kwiatuszka udalo mi sie wyprzedzic - i coooooo DRUGA ...!! Taka niespodzianka haha.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 06:58   #3143
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

My po kiepskiej nocce przeczytałam nadrobiłam ale co miałam napisać nie pamiętam jestem nieprzytomna, mała wieczorem poszła normalnie spać ale już w kąpieli nawet się nie uśmiechała myślałam że zmęczona bo mało w dzień spała ale koło 22 zaczęła się wiercić i płakać uspokoiła się koło 23 tak samo ale już musiałam wziąść na rękę i miała gorączke 38 więc nic nie dawałam a po północy się obudziła i miała już 39,3 no to czopek i siedziałam z nią później do nas do łóżka i tak spałyśmy co chwile się budząc, to na wpółleżąco z nią na brzuchu chciała cycka to co chwile sprwadzałam gorączkę żeby mi nie zwymiotowała ale żadnych innych dolegliwości poza gorączką, rano też miała 38,7 więc dałam czopka ale na rękach była radosna chciała oglądać kwiaki, kaski itp. ale dałam co by się nie męczyła teraz zadowolona śmiga ale chyba jednak troszkę śpiąca bo nawet jak mi się przysnęło a się obudziłam zobaczyć jak mała to ona leżała z otwartymi oczkami.

Despa i jak nocka?

Dragusia ja też nie wiem co to za warzywa to na pewno warzywa?

Kasia będzie dobrze może 4 wyjdą bezobjawowo ?

kwiatuszku ja już zwracałam uwagę i wtedy jedna rehabilitantka przysyłała tego dr obejrzał ją jeszcze drui i 3 razi niby zdiagnozował i wtedy ta rehabilitacja to faktycznie była rehabilitacja później już z tą rehabiltantką nie miałyśmy tylko z innymi a tamte co innego chcoiaż sugerowałam co tamta robiła i co dr powiedział choć one i tak czytają te karty i zalecenia przed co by wiedzieć co ćwiczyć ...

cathlyn ależ sen miałaś ale ja też miałam przeczucie że będę rodzić w najbliższych godzinach gdzie jeszcze objawów nie było no po prostu wiedziałam
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-06, 07:17   #3144
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Oliwka- dobra nocka, ale z kreceniem tak po trzeciej, na spiocha po mnie lazila ale spala do 6.30.

Z ta rehabilitacja to jesli widzisz ze nadal jest problem z glowka, to ja bym poprosila o konsultacje. Nie moga Ci odmowic
Stary 2014-03-06, 07:42   #3145
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
My po kiepskiej nocce przeczytałam nadrobiłam ale co miałam napisać nie pamiętam jestem nieprzytomna, mała wieczorem poszła normalnie spać ale już w kąpieli nawet się nie uśmiechała myślałam że zmęczona bo mało w dzień spała ale koło 22 zaczęła się wiercić i płakać uspokoiła się koło 23 tak samo ale już musiałam wziąść na rękę i miała gorączke 38 więc nic nie dawałam a po północy się obudziła i miała już 39,3 no to czopek i siedziałam z nią później do nas do łóżka i tak spałyśmy co chwile się budząc, to na wpółleżąco z nią na brzuchu chciała cycka to co chwile sprwadzałam gorączkę żeby mi nie zwymiotowała ale żadnych innych dolegliwości poza gorączką, rano też miała 38,7 więc dałam czopka ale na rękach była radosna chciała oglądać kwiaki, kaski itp. ale dałam co by się nie męczyła teraz zadowolona śmiga ale chyba jednak troszkę śpiąca bo nawet jak mi się przysnęło a się obudziłam zobaczyć jak mała to ona leżała z otwartymi oczkami.
kwiatuszku ja już zwracałam uwagę i wtedy jedna rehabilitantka przysyłała tego dr obejrzał ją jeszcze drui i 3 razi niby zdiagnozował i wtedy ta rehabilitacja to faktycznie była rehabilitacja później już z tą rehabiltantką nie miałyśmy tylko z innymi a tamte co innego chcoiaż sugerowałam co tamta robiła i co dr powiedział choć one i tak czytają te karty i zalecenia przed co by wiedzieć co ćwiczyć ...
oby to zeby tylko

z ta rehab. to tak mysle ....
nieodpuscilabym . jeli czujesz ,jeśli wiesz to drąż temat ,konsultuj z innymi .... lepiej w takich tematach być nadgorliwym niż czegos niedoplnowac.
Cytat:
Oliwka- dobra nocka, ale z kreceniem tak po trzeciej, na spiocha po mnie lazila ale spala do 6.30.
ale to i tak duza poprawa ! dalas 2 razy mleko? o której?

A tak w ogole to czesc ,
u nas nocka oki , od 20 do 3 spal u siebie ,potem wzielam i pił ponad godzne z zegarkiem(telefonem) w reku ...pije nie przerwanie tyle czasu , wyciagnelam troszkę na sile cycka i odlozylam do łóżeczka(Roszka nie cycka ).spał do 7 .
Za to odkleić się nie chce -wiec z nim na rekach przygotowywałam sniadanie starszakom,ciuchy i takie tam....

Kurcze w nocy myslalam o tym jak dam rade przygotować obiad dla 14 osob ....wszystko co wymyslilam to będzie z piekarnika ...aby było gotowe i cieple potrzeba mi 2 piekarników ...jak to ogarne .... nie wiem.... gdzie posadze wszystkich ..tez nie wiem...

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

R wstal o 7 ...już spi znowu
(może to jest tak : ja mowie -miałam dobra nocke bo R spal w swoim łóżeczku do 3 ,potem pił i pił a potem spal dalej w swoim łóżeczku do 7 . ja mogłam się wyspac ,wyprostować ....
R myśli- spalem tak długo u siebie ,a mama mnie wzięła do siebie dopiero o 3 i tylko na godzinke , dala cyca a już po godzinie zabrala i odlozyla mnie do łóżeczka ..spalem sam ,bez cyca ,bez tulenia ....jestem taki niewyspany ....nocka okropna .... )
Stary 2014-03-06, 07:50   #3146
scarlett26
Zakorzenienie

w ramach ogarniania chaty włączyłam TV, w pytaniu na śniadanie ma zaraz być jak wybrać dobry i tani wózek, więc się lachony dokształcajcie, bo już stwierdzili że Cichopek aż 4 tysie wybuliła :brzyda l:

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-06, 07:51   #3147
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
trzeba zapytać jakieś dziecko, które widzi więcej spytaj Ninkę!
w przekroju przejrzały bakłażan....

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
najwyższa pora, ponad 2 tyg po terminie.....
fast się spóźnił....

Cytat:
Pani - ja juz mam chyba zakodowane ze nie ma sie czym chwalic bo wszystkie dzieci juz dawno... (cos robia).
aaaa!
myślisz, że ja nie wiem jak brzmi "by" i "mmm" przy całych zadaniach Zoś?
każda z nas ma jakieś kamienie milowe. i chwalić się trza. dla zdrowia psychicznego.
jak dla mnie okalski, podskoki, nawet kij Ci w oko to jakiś kontakt. i informacja zwrotna

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

Byou rozbroiło mnie Twoje minimum Twoje minimum prawie jak moje grubsze porządki
hehe a moja generalka

Cytat:
Pani ja studiowałam w Białymstoku, więc ludzie byli głównie z podlaskiego. nikt z wielkiego świata nie przyjechał buu
buhahahhaha... moja przyjaciółka rok studiowała w B-ku, ja przez rok uczyłam się w Krośnie. i ona, i ja byłyśmy traktowane jak przybysze z innego świata a obie jesteśmy z małej wsi pod Zamościem

Cytat:
a co do mojej grubości i zdjęć w sukienkach to właśnie o to chodzi, że po porodzie byłam dużo chudsza a teraz mam już 4 kg więcej nawet brzuch miałam mniejszy
zaraz Cię przełożę przez kolano. nawet + 4 jesteś lachonem. normalnie dla Ciebie i Aniki...

już nawet nie piszę ile + mam od ciąży i od dnia wyjścia ze szpitala... w brodę sobie pluję wciąż... dostałam od losu kilogramowy prezent i zaprzepaściłam

Cytat:
i mistrzynią w pisaniu sama do siebie jestem ja na fb już teraz nie piszę, bo na prawdę nie wiem czemu nikt nie chce gadać o 4 rano nie lubicie mnie?

najczęściej czytam Cię na bieżąco ale moje palce mają 4 rano i śpią

Cytat:
jak przedwczoraj wyszłam po spodnie (nie było mnie godzinę) to po powrocie K. nie dał butów zdjąc tylko przykleił się do nogi i z nim na rękach zdejmowałam drugiego buta i kurtkę
czyli nie tylko dziewczynki takie słodkie... no nie lubi mnie

Cytat:
Pani K. też wyciąga całą wyprostowaną rękę jak chce żeby go gdzieś przetransportować, jak supermen

to, to, to Konkubent uważa, że Młody wszystko komunikuje tą łapką.
np. teraz zrzucił poduszkę z kanapy, położył na ziemi, przywalił z supermena. no i matka w te pędy poleciała zrobić picie

i co z tą kartą???? zawsze się boję takiej sytuacji....

Cytat:
1wsza ...!! (...)

Edit ---> a mialam pisac ze dzis nawet kwiatuszka udalo mi sie wyprzedzic - i coooooo DRUGA ...!!
lałam z tego posta przy pierwszym karmieniu. ja już widziałam żeś druga ale Twoja euforia mi się udzieliła

Cytat:
i tak spałyśmy co chwile się budząc
a jak teraz????

Torres robi trzecie zwierzątko borsuka dmucha przez nosek (JAK DO DIASKA ROBI BORSUK????????)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-06, 08:08   #3148
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
w ramach ogarniania chaty włączyłam TV, w pytaniu na śniadanie ma zaraz być jak wybrać dobry i tani wózek, więc się lachony dokształcajcie, bo już stwierdzili że Cichopek aż 4 tysie wybuliła :brzyda l:
no ale 4 tysicace to normalna cena za porzadny wozek stac ich przeceiz
Cytat:
R wstal o 7 ...już spi znowu
(może to jest tak : ja mowie -miałam dobra nocke bo R spal w swoim łóżeczku do 3 ,potem pił i pił a potem spal dalej w swoim łóżeczku do 7 . ja mogłam się wyspac ,wyprostować ....
R myśli- spalem tak długo u siebie ,a mama mnie wzięła do siebie dopiero o 3 i tylko na godzinke , dala cyca a już po godzinie zabrala i odlozyla mnie do łóżeczka ..spalem sam ,bez cyca ,bez tulenia ....jestem taki niewyspany ....nocka okropna .... )

za dobra nocke
Cytat:
no to calkiem nieźle
Cytat:
ojejj oby to tylko jednorazowy wyskok i mala sie nie pochorowala
Cytat:
1wsza ...!!

jak Filip z konopii
Cytat:
Moderna mój nie jojczy przy jedzeniu. on po prostu wstaje i wychodzi i w d... ma jedzenie

Cytat:
..
Nie moge spac, bpje sie robakow w materacu. Z rana bede go ogladac z lupa chyba....
robaki widze mocno zawladnely umyslami
brrr.... tez bym nie mogla spac pewnie.
Cytat:
???

eeeeeeeeeeee?
to chyba mangold a to pozwijane wyglada na kielbase (moze wedlug specow od amrketingu to tez warzywo?
a to pierwsze to wyglada na buraka
Cytat:

u nas wszystko jest brudne - na kolacje to daje sie mlodemu wyzyc, bo i tak go bede przebierac - jedzienie ejst wszedzie, nawet we wlosach
Cytat:
[/COLOR]
no jak to która? Moderna

moja wina, moja wina

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:

to, to, to Konkubent uważa, że Młody wszystko komunikuje tą łapką.
np. teraz zrzucił poduszkę z kanapy, położył na ziemi, przywalił z supermena. no i matka w te pędy poleciała zrobić picie

Torres robi trzecie zwierzątko borsuka dmucha przez nosek (JAK DO DIASKA ROBI BORSUK????????)
komunikujecie sie bez slow

hmm... T. ma chyba racje ja jak pokazuje kroliczka to tak wlasnie dmucham nosem a i borsuk pewnie tez tak robi, co?

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

despa bede robic dzis ta zapeikanke na ciescie francuskim z cukinia - i nie mam takiej prostokatnej formy - ceramiczna pewnie sie nie nadaje, boje sie o zakalca - ale moze taka forme do ciasta, do tarty wyloze? (dajesz najpierw na dol papier? a ten spod sie ladnie upiecze czy bedzie taki mokry? (moze trzeba kilka minut podpiec?

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-03-06 o 08:10
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 08:22   #3149
bzinka
Zadomowienie

Hej!

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
najwazniejsze, ze juz lepiej oby juz bylo z gorki!

i super, ze kolejny wozek jest lepszy (a ktory masz rocznik 2013?)..

to nie tak do konca, ze sie zle podbija, ale jestem przyzwyczajona do lekkiego pykniecia, a tu musze na dwie raczki mocno docisnac - moze to kwestia wprawy i po kilku razach bedzie lepiej a tak to wozek jest super
(a moje hipstery dzisiaj wyslane juz, nie moge sie doczekac, kiedy dostane paczuszke )

a co do wozkow sklepowych - to moze kupic takiplyn do dezynfekcji w sprayu i przemywac raczki wozka przed posadzeniem tam dziecka
Hmm nie wiem, który to rocznik, ale chyba poprzedni od tego który teraz jest w sklepach (może 2012?), bo ma przy budce takie proste to blokowanie a nie to z kulką, jak najnowsze.
Aaa i ten koszyk na dole ma szary taki jak w starszych modelach, a nie taki biały.

Masz na myśli taki, którym tez dezynfekujemy ręce, czy jakiś specjalny?

Cytat:

już nawet nie piszę ile + mam od ciąży i od dnia wyjścia ze szpitala... w brodę sobie pluję wciąż... dostałam od losu kilogramowy prezent i zaprzepaściłam

Ja identycznie chlip....

A u nas to się nazywa fuczydło nie borsuk hihi, Hania marszczy nos i fuczy przez niego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _DSC3081.jpg (113,4 KB, 38 załadowań)

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2014-03-06 o 08:32
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 08:24   #3150
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!

Hmm nie wiem, który to rocznik, ale chyba poprzedni od tego który teraz jest w sklepach (może 2012?), bo ma przy budce takie proste to blokowanie a nie to z kulką, jak najnowsze.

Masz na myśli taki, którym tez dezynfekujemy ręce, czy jakiś specjalny?

Ja identycznie chlip....

A u nas to się nazywa fuczydło nie borsuk hihi, Hania marszczy nos i fuczy przez niego.
kot miszczem drugiego planu

- 45/2019 (9833 strony)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości