|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wykroje dla lalek
Adremima
Dołączam obiecane zdjęcia: schemat listków spódniczki, oraz poszczególne elmenty mojego stroju dla lalki - wróżki |
|
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za dobre słowo. Już porzuciłam na razie szycie na rzecz dziergania. "Tworzę na szydełku następne ubranka.
donia26 dziękuję bardzo Aniu plastikowy kubek po śmietanie olśnił mnie Edytowane przez ADREMIMA Czas edycji: 2007-06-08 o 18:49 Powód: błąd |
|
|
|
|
#213 |
|
Raczkowanie
|
donia26 znalazłam skrzydełka w necie, może nie masz wszystkich i mogę odwdzięczyc się za pomoc:http://picasaweb.google.com/sonia3313/ANIMALESSUELTOS
|
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu plastikowy kubek po śmietanie olśnił mnie
Cieszę się, że mój pomysł stał sie inspiracją ![]() A co do wiatraczka - no super!!! Ja jakiś czas temu wyrzuciłam stary wiatraczek, bo już był popękany. A mogłam zostawić... No widzisz, jak to człowiek nie pomyśli... Ale jutro jest u nas odpust hehe, będzie wietraczek
|
|
|
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
hej
czy ktoś potrafi coś takiego "wydziergać" na szydełku i wystawic na allegro? (chciałabym mieć taką suknię w mojej kolekcji) jutro wrzuce dla was kilka wykrojów Edytowane przez sm_marta Czas edycji: 2007-07-12 o 21:22 |
|
|
|
|
#216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=154325
|
|
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
Pomysły na nakrycia głowy:
|
|
|
|
|
#218 |
|
Zadomowienie
|
Świetne ! Jeszcze z takimi się nie spotkalam !
|
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
hej
o to dalsza częć z mojej kolekcji: sodnica,sukienka i spódnica może komuś się spodoba i coś sobie uszyje Edytowane przez sm_marta Czas edycji: 2007-07-12 o 21:22 |
|
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
a tu jeszcze wykrój body do sukni balowej (jej dalsze częci wkrótce)
Edytowane przez sm_marta Czas edycji: 2007-07-12 o 21:22 |
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj sm_marta
![]() Mam jedną prośbę odnośnie wykrojów, ktore podajesz. Umieść na nich proszę jakieś wymiary w cm, bo czasem drukarki drukują w trochę innej skali i trzeba samemu jeszcze raz zmieniać wykroje. Będę bardzo wdzięczna za uwzględnienie mojej prośby. Domyślam się, że inne maniaczki szycia też. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
A może uszyjecie coś Takiego ???
http://www.photoserver.us/pf.php?fid=12471 http://www.photoserver.us/pf.php?fid=12454 http://www.photoserver.us/pf.php?fid=12472 http://www.lcftb.com/redx3/gallery/i...ce%20dress.jpg http://www.lcftb.com/redx3/gallery/i...ite%20suit.jpg http://www.lcftb.com/redx3/gallery/i....jpg?fid=12472 http://www.lcftb.com/redx3/gallery/i....jpg?fid=12472
|
|
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
Aniu oczywiaście że uwzglednię twoją prośbę. Kolejne wykroje podam z wymiarami - to żaden problem, wcześniej poprostu o tym nie pomyślałam (zakręcona jak zawsze). jutro wrzuce wykroje z wymiarami.
Pozdrowionka dla wszystkich szyjących i nietylko
|
|
|
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
Loreen super sukienki
sm_marta wykroje super a to strój wróżki, zamówiony przez moją córkę, wydziergany na szydełku, wielokrotnie pruty ze skrzydełkami zrobionymi ze starego wiatraczka, ale zaoszczędziłam parę złotych, nie kupując następnej nowej i drogiej lalki. Najwazniejsze, że się córce podoba. A i Ken dostał nowe spodnie zrobione na drutach. Edytowane przez ADREMIMA Czas edycji: 2007-06-12 o 19:39 Powód: zapomniałam załącznika |
|
|
|
|
#225 |
|
Raczkowanie
|
Adremima gazetka Barbie o którą pytasz poprostu nazywa się "Barbie" i można ją było dostać w każdym kiosku, wykrój płaszcza który załączyłam był właśnie z tej gazety - niewiem czy jest jeszcze w sprzedaży (ta gazeta) - ja kolekcjonowałam ją kilkanaście lat temu (rok 1993 i 1994),i jedyny wykrój jaki w niej był to właśnie owy płaszcz, to była(jest) raczej komiks z barbie.
Jak juz wcześniej pisałam załącze jutro poprawione (opisane) wykroje. Dodam rónież dalszą część do sukni balowej (na spódnicęz tiulu i spódnicę właściwą) - opis jej wykonania moge przesłać na email. A wkrótce kolejna z sukien - czekajcie cierpliwie uwielbiam wykroje ubranek dla barbie - kto mi pomoże poszerzyć kolekcję?!? |
|
|
|
|
#226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Loreen Cudo te sukieneczki, już je zapisalam na dysku i sprobuję niedlugo uszyć. Aż się samemu chce mieć takie kreacje ![]() sm_marta Dziękiza uwzględnienie prośbeczki Bardzo podoba mi się ten Twój gorsecik, dlatego prosiłam o wymiary.Adremima Ha! Super Ci wyszla ta wrożka!!! Zawszeto prawiete 100 zl w kieszeni ![]() No i przede wszystkim- jak zrobiłas spodnie naszydelkuCzy możesz miprzybliżyć, tak oczko po oczku? Już mi jedna z wizażanek tlumaczyła, wydawało mi się, że lapię, ale chyba guzik z tego A bardzo bym chciała wuiedzieć dokładnie jak to sie dzierga,pewnie zaczynasz od nogawek?
|
|
|
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
Aniu
Spodnie dla Kena są zrobione na drutach. Jeśli jesteś zainteresowana napiszę jak je zrobiłam. sm_marta dołączam się do ostatnie wypowiedzi Ani. Też chciałabym wykrój gorseciku Pozdrawiam |
|
|
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
Dziewuchy, dziewuchy! Kilka dni nieobecności a tu proszę wątek się taaaaak rozbudował
- ŚWIETNIE. Ambicjonaolnie dorzucę coś w weekend. Kapelusiki, sukienkę - strój do baletu i torebki.Jesteście boskie. Brawo, brawo. No i najważniejsze - pod waszym wpływem mam zamówienie na... wróżkę Elinę. Tylko ten kubeczek znajdę.... Ściskam mocno. Ba-ha |
|
|
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
hejka
![]() troche mi to zajęło ale już wklejam "poprawione wykroje" narazie tylko BODY, spódnica (zwykła i tiuowa) oraz gorsecik wieczorkiem mam nadzieje że teraz moje wykroje są bardziej przejrzyste P.S. znalazłam gazetkę Barbie o której kiedyś wspomniałam w kiosku
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie po wydrukowaniu wszystko się zamazało nie widać podanych wymiarów, bo są pisane zbyt jasną kreską Czy to tylko tak u mnie?
|
|
|
|
|
|
#232 |
|
Raczkowanie
|
FAjne te stroje i wykroje ,tylko ze próbowałam robić ale nic mi nie wyszło heh
|
|
|
|
|
#233 |
|
Raczkowanie
|
Aniu spróbuj teraz - poprawiłam wymiary ciemnym cienkopisem - mam nadzieje że lepiej widać (załaczane "obrazki" to zdjęcia z cyfrówki - jak dalej nie bedą wyrażnę poprostu zestanuję)
jakies pytania piszcie moj nr gg 2868780 Edytowane przez sm_marta Czas edycji: 2007-07-12 o 21:22 |
|
|
|
|
#234 |
|
Raczkowanie
|
oto obiecany i długo oczekiwany wykrój gorseciku (oby było coś widać)
![]() a czy ktoś ma wykrój szlafroczku?
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
No teraz jest znacznie lepiej, ale jeszcze dwa ostatnie zdjęcia są zamazane.
|
|
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zniechęcaj się, korzystaj z tego ogromu wykrojów, które tu znajdziesz i szyj, szyj i szyj. Do skutku, aż wyjdzie Praktyka czyni mistrza.pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#237 |
|
Raczkowanie
|
2 ostatnie zdjęcia sa zamazane hmm - podam wymiary gorseciku (których pewnie nie widać):
PRZÓD: - wymiar dołu 1.5 1.0 1.2 1.6 1.6 1.2 1.0 1.5 wym całkowity 10.6cm - wymiar boczny 1.5 2.8 0.7 0.6 0.8 wym. całkowity 6.4 po krzywej 7.5cm TYŁ: - wymiary dołu (zaczynając od lewj - do prawej) 0.6 0.6 2.2 1.0 wym. całkowity 4.4cm - wymiar boczny - wys 4.5cm - po krzywej 4.5cm RAMIĄCZKA: - wymiar dołu 4cm - wymiar boczny (wiekszy) 5.2cm - wymiar boczny (mniejszy) 4.4cm i jak teraz? lepiej? ![]() pomóżcie mi uszyć szlafroczek - szukam wykroju |
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ze mnie gapa
Chodziło mi o dwa ostatnie zdjęcia, na których są pojedyńczo tył i ramiączko. Te są niewyraźne, a przecież są one też na zbiorczym zdjęciu, które jest czytelne. Przepraszam Cię za kłopot. Moja wina, bo się nie przyjrzałam.W zamian przedstawiam Ci szablon na koszulkę nocną i chyba właśnie szlafroczek, gdzieś je w necie niedawno znalazłam. Niestety, nie mają wymiarów, trzeba je samemu dopasować. Ja jeszcze nie szyłam, więc nie mam dopasowanego. |
|
|
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie: czy ciuszki robione ręcznie (ale starannie!) będa miały szanse sie sprzedać? czy raczej nie ?. Poniewaz niedługo jade na taki targ i biore ze soba na sprzedaż moje rzeczy hand made (świeczki,figurki z amsy solnej itp.) i pomyslalam żeby szyć ubranka dla lalek ,mam ciekawe pomysły ,ale niestty nie posiadam maszyny do szycia
Proszę o odpowiedz
|
|
|
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
Aniu nic się nie stało. Dzięki za szlafroczek i koszulkę nocną są świetne
a oto spódnica i spódnica z tiulu (dalsze części, ktore z body tworzą wspaniałą suknię balową) na wszelki wypadek podam wymiary. SPÓDNICA: - wymiary boczne 19cm - po krzywej górnej - 3.5cm - po krzywej dolnej - 12cm SPÓDNICA Z TIULU: - wymiary boczne 18.3cm - po krzywej górnej - 10cm - po krzywej dolnej - 34cm spódnicę szyjemy z 12 kawałków a spódnicę z tiulu 6x z podwójnie złożonego tiulu (robimy 3 warstwy spódnicy z tiulu). ![]() mam nadzieję że wszystko jest czytelne - jeśli nie piszcie - poprawie Edytowane przez sm_marta Czas edycji: 2007-07-12 o 21:22 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

A bardzo bym chciała wuiedzieć dokładnie jak to sie dzierga,pewnie zaczynasz od nogawek?
- ŚWIETNIE. Ambicjonaolnie
dorzucę coś w weekend. Kapelusiki, sukienkę - strój do baletu i torebki.