Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-06, 09:20   #721
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Papuga gratulacje dla Antosia

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:24   #722
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Współczuję dziewczyny ciężkich nocy, u nas też kiepsko, Miłek już przed 22 zaczął się budzić z płaczem. Ja już po prostu nie wiem czy jego coś nie boli Za każdym razem jak się budzi to i ja oczywiscie nie śpię, ale ostatnio chyba częściej mąż go uspokaja i usypia i jestem mu bardzo wdzięczna, bo może wyspać się dalej nie mogę, ale jestem mniej zmęczona psychicznie

Idziemy dziś na szczepienie i nigdy nie brałam dwóch szczepionek jednego dnia, bo Miłek strasznie znosi ukłucia, ale dziś się zastanawiam czy nie lepiej za jednym zamachem to zrobić, a nie za tydzień męczyć go znowu Mamy 6w1 i pneumo.

obawiam się, że nie dam nie jem go dużo, ale mnie jest bardzo ciężko czegokolwiek sobie odmówić, nie mam w ogóle silnej woli

powodzenia, oby z własnej woli zdecydował się pójść z Tobą, inaczej to nie ma sensu

bardzo mi przykro, ale to nie Twoja wina robisz wszystko co możesz, starasz się, ale jesteś już bardzo sfrustrowana i teraz Twoje zdenerwowanie może się też małej udzielać
nie ma takiej możliwości żeby choć przez jedną noc mąż Cię odciążył? Helenka zje z butli?

ja to nawet nie lubię tych podkładów, bo mi się ślizgają po przewijaku, mam dwa pokrowce frote, a jak akurat brudne oba to kładę pieluchę flanelową

za obroty
wszystkie się w końcu doczekamy

ja dziś robię kurczaka z przepisu Nigelli

Logoasiu wszystkiego najlepszego ale Ty młodziutka jesteś
mój mąż też ma dziś urodziny, ale to już wszyscy wiedzą, bo od paru dni tylko o torcie smęcę
właśnie ciasto mi się piecze, niby wyrosło, ale co z niego będzie to nie wiem a burdel zrobiłam taki w kuchni, że nawet mi się tam wchodzić nie chce
Trzymam kciuki za szczepienie

Dziękujemy

A co do terapii to ciężko będzie przetłumaczyć mu, że wina nie leży przede wszystkim po mojej stronie i jeśli nie pójdziemy to nie skończy się to dobrze. I tak to ja zaproponowałam takie rozwiązanie a powinien to zrobić on..

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:24   #723
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość

Endzi nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie to tak 1,5 roku wczesniej to sale, orkiestre, kamerzyste/fotografa trzeba zalatwic.
jak ja brałam ślub parę lat temu to też właśnie tak było, a teraz moja siostra w lutym szukała na wrzesień i bez problemu mogła zamówić to co chciała ale może to zależy od regionu

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Rozumiem, a może po prostu ma taką przemianę materii, że robi często?
Wprowdzasz gluten? U nas po glutenie działo się tak że robił z 4 dziennie

Antoś dziękuje
kurcze a u nas po glutenie wprost przeciwnie, było 2-3 a teraz jedna i mam wrażenie, że taka wymęczona

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:26   #724
teacherka
Zakorzenienie

Papużko, nie wiem, nie sądzę że to po prostu przemiana materii... Te kupki nie są takie jak wcześniej, jak jajecznica tylko takie rzadsze, pomarańczowe lub zielonkawe, czasem z taką pianką... Wcześńiej już robiła 1-2 dziennie a od ponnad miesiąca własnie z 5. Jazdy miałam w szpitalu jak co chwilę kupka, często brzudził sie dolny opatrunek i musiałam latać do pielęgniarek i prosić o zmiany co chwilę.
Aaa i nie zaczęłam wprowadzać glutenu jeszcze. Pediatra każe czekać, ja też chciałam czekać. Zuzka ma 4,5 miesiąca dopiero, więc jeszcze chwilkę mamy.

Kasiunia, ja też nie mam za grosz silnej woli. Dowód? 10 kg nadwagi przed ciążą, a i tak został mi 1 czy 2 kg ciążowe na koncie.... I jeszcze nie potrafię się za siebie wziąć.

Edytowane przez teacherka
Czas edycji: 2014-03-06 o 09:27
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:31   #725
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymam kciuki za szczepienie

Dziękujemy

A co do terapii to ciężko będzie przetłumaczyć mu, że wina nie leży przede wszystkim po mojej stronie i jeśli nie pójdziemy to nie skończy się to dobrze. I tak to ja zaproponowałam takie rozwiązanie a powinien to zrobić on..
podziwiam Cię, że się starasz i chcesz walczyć, to powinien być dla niego znak jak bardzo Ci zależy i tym bardziej powinien się wziąć za siebie... ale ja w sumie wiem tylko tyle co tu z forum

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

Kasiunia, ja też nie mam za grosz silnej woli. Dowód? 10 kg nadwagi przed ciążą, a i tak został mi 1 czy 2 kg ciążowe na koncie.... I jeszcze nie potrafię się za siebie wziąć.
ja mam niby mniej, w sumie z tej ciąży i poprzedniej jeszcze z 8kg bym chciała zrzucić, ale też nie umiem się wziąć za siebie mam ślub siostry, chcemy jechać nad morze, chciałabym jakoś wyglądać a tu brzuch jak w piątym miesiącu i tylko się użalam nad sobą zamiast zabrać do roboty, obiecałam sobie ćwiczenia od 1 grudnia, jest marzec a ja nawet raz nie ćwiczyłam

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:32   #726
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Półtorej roku to w cale nie tak dużo Czas szybko leci a jeśli to ma być mega wypasiony ślub to lepiej organizować wszystko wcześniej a przynajmniej utworzyć jakąś koncepcję
Cytat:

Endzi nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie to tak 1,5 roku wczesniej to sale, orkiestre, kamerzyste/fotografa trzeba zalatwic.
Tak, to to tak Sala i muzykant to podstawa - od tego zależeć będzie jaką konkretną datę ustalimy. Ja chcę DJ'a. Zespół to może tylko na jakieś 2-3 godziny - tak żeby wszystkich zadowolić
Od przyszłego tygodnia zaczniemy już solidne rozglądanie się.

Kochanego fotografa mam pod ręką i mam nadzieję, że nie odmówi

Wymyśliłam tez sobie, że nie chcę jakichś nudnych ciastek ciętych z metra tylko taki oto Słodki Kącik Kolor oczywiście zgodny z motywem przewodnim (może czerwień i biel? )
Stary 2014-03-06, 09:32   #727
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Asia najlepszości z okazji urodzin!

Stanęłam dziś na wagę i 2 kg mniej niż wczoraj (Madzia teraz możesz bić brawo )
Więc albo jem 2 kg żarcia, albo z moją wypasioną wagą jest coś nie tak

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

raczej z wagą, bo zważyłam się z ciekawości teraz po śniadaniu i wyszło 0,6 kg więcej
Cytat:
heh pierwsze ważenie było po karmieniu, jedyneczce, dwójeczce, ale w pożamie drugie, po śniadaniu, w piżamie i w skarpetkach no tak to pewnie te skarpetki
Waga w ciągu dnia sie może wahać nawet o kilka kilo! Ważymy się tylko rano, na czczo, po wysikaniu się i najlepiej po 2. Potem to waga Ci pokazała ile zjadlas i wypilas przecież jedzenie pecznieje w żołądku itd.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:32   #728
your Angel
czyli Endżi

Papugo, duże graty dla zwinnego Antosia
Stary 2014-03-06, 09:33   #729
ja :)
Zakorzenienie

Papuga brawa dla Antka za obroty!

Kasiunia kciuki za szczepienie. I ja bym machnęła dwa za jednym razem. Pola tez cieżko znosi kłucie ale juz wole żeby jednego dnia i miała ten koszmar z głowy bo te wyklucza i tak sa mega szybko po sobie.

Jestem hiper zmęczona a leżę w łóżku i nie moge zasnąć. A juz 30min po północy do diaska! Nie dziwie sie teraz czemu Pola tak sie złości jak nie moze zasnąć - sama bym sie chętnie rozpłakała

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:36   #730
kama1987
Rozeznanie

Dzień dobry

Logoasia wszystkiego najlepszego!!

Moje dziecko właśnie leży na brzuszku, zjada swoją rękę i słucha piosenek na yt
Mam nadzieję że nie zacznie padać bo na zakupy muszę iść i rolety zamówić a niemam dziś auta.

I mam pytanie bo z TZ się wczoraj nie mogłam dogadać:
Uważacie że 450 zł za 3 noclegi (majówka) z wyżywieniem za 2 osoby to dużo czy nie??? Bo ja myślę że dużo, biorąc pod uwagę że mamy auto do zrobienia i w kwietniu ubezpieczenie do zapłaty.
A okolica taka że nie ma gdzie iść, trzeba dalej gdzieś jechać i szkoda mi ok. 700 zł, bo coś też trzeba mieć kasy, na weekend

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jakas rozpiske jakie owoce od ktorego ms mozna? Ja dodalam dzis Julkowi do kaszki jaglanej kawalek rozgniecionego banana. Wcinal tak, ze nie nadazalam nakladac kolejnych porcji na lyzeczke Teraz sie lekam czy nie postapilam pochopnie z tym bananem ale jakos watpie ze te sloiczkowe sa faktycznie "ekologiczne"...
Ja patrzę jakie owoce są w słoiczkach Banan Zuzi też smakował taki normalny, nie ze słoiczka

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
jeszcze napisze jak sie wkurzylam dzis na zakupach
poszlam do drogerii hebe i kupilam troche kosmetykow.
chcialam zaplacic karta, ale dwa razy sie nie powiodlo i zaplacilam gotowka.
po powrocie do domu sprawdzilam konto, a tam sie okazalo, ze z konta tez pobrali
wiec wrocilam do sklepu, a oni stwierdzili, ze pewnie a chwile srodki zoostaly zablokowane na koncie, ale jak do tej pory sie jakos nie odblokowaly
jutro musze zlozyc reklamacje
na szczescie mam wszystkie potwierdzenia nieudanych transakcji i paragon oplacony gotowka.
Do 7 dni kasa powinna być z powrotem na koncie Miałam tak parę razy i zawsze było w nierozliczonych a potem wracało na konto.

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Mam dość!!!Jedno jest pewne,nigdy więcej dzieci!!!Nie nadaję się do tego,nie umiem z nią postępować.Co bym nie zrobiła jest źle.

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Jesteś bardzo dobrą mamą Każda z nas ma gorszy dzień

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a ja nie kumam trochę tych podkładów do przewijania, w sensie ich używania w domu....
no bo na przewijak można położyć pieluchę (tetrową/flanelową) i jak się dzieć zsiurla to do prania i po sprawie. wypiorę i już, a tak to wyrzucać i kupować ciągle nowe podkłady
Narazie u rodziców mieszkamy, nie mam tu przewijaka, przewijam Zuzkę na kanapie. i podkłady są mega pomocne bo tak to już bym chyba z 10 razy kanapę prała
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:37   #731
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Tak, to to tak Sala i muzykant to podstawa - od tego zależeć będzie jaką konkretną datę ustalimy. Ja chcę DJ'a. Zespół to może tylko na jakieś 2-3 godziny - tak żeby wszystkich zadowolić

Wymyśliłam tez sobie, że nie chcę jakichś nudnych ciastek ciętych z metra tylko taki oto Słodki Kącik Kolor oczywiście zgodny z motywem przewodnim (może czerwień i biel? )

Śliczny kącik ja miałam niebieski kolor.
Ogólnie pomysłów jest miliardy i wszystko zależy od Twojej wyobraZni no i niestety w dużej mierze od zasobności portfela.
Zajrzyj sobie na stronkę theknot . com. Maja tam miliony pomysłów

Stary 2014-03-06, 09:37   #732
teacherka
Zakorzenienie

Kasiunia, ja od początku studiów czyli już... 7 lat... przytyłam ponad 15 kg... A i wtedy nie miałam fajnej wagi i próbowałam się odchudzać. Te 10 to NADWAGA, a do takiej, jaką bym chciała to już nawet nie wiem ile.. Każdy kilogram mniej ppewnie by coś zmienił, tylko leń ze mnie i nie potrafię się wziąć. ;/ Wczoraj chcialam wyciągnąć stepper i poćwiczyć... No i jednak sobie odpuściłam, kolejny raz. Zamast tego obejrzałam ćwiczenia polecane przez dziewczyny. To tez się liczy? A no i stwierdziłam, ze nie mam miejsca na takie ćwiczenia z wymachami i kładzeniem się na podłodze.

No i poszła 3... W ciągu półtorej godziny...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:38   #733
matallewar
Zakorzenienie

Ja ja mam tak codziennie... do 2, czasem dłużej...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:42   #734
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Jak kiedys napisze na forum, ze mam zamiar rozjasnic wlosy,to dajcie mi zje.bke, albo wygoncie do fryzjera po mam masakre na glowie.Od glowy mam wlosy w kolozer pomaranczowym, potem takie spokojny rudy, a koncowki czerwone.Normalnie pasemka tylko, ze w poziomie, musze teraz chyba farba chemiczna pokryc, bo henna nie dala rady, zachcialo mi sie byc blondynka.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
:
tzn że gdyby nie to nie bylibyście małżeństwem
mysł
pewnie bylibysmy, ale troche pozniej

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość
Dziwne troche... A co to dziecko jest przyspawane do lozka czy jak? Moze tez jest tych co lubią byc przy mamci dupci ale to ja zabieram z sobą wszędzie czy w lezaczku czy w chuscie a jak chce wisieć na cycu to kłade sie z nia i czytam książkę albo po necie chodzę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ale lezaczek nic nie pomaga, bo pisze, ze nawet do lodowki nie dojdziew, anio na kibel nie siadzie, dalej niz pol metra od dziecka i jest ryk.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:45   #735
papuga_69
Zakorzenienie

O matko , zapomniałam że nastawiłam Antkowi warzywa na obiad i w całym domu cuchnie a garnek chyba bede musiała wywalić bo czarny i osmolony

Dziekujemy za gratulacje

Edytowane przez papuga_69
Czas edycji: 2014-03-06 o 09:47
Stary 2014-03-06, 09:46   #736
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

Endżi ładnie to wygląda, ale jakoś dla mnie przesłodzone, może jakby kolory były bardziej intensywne
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Waga w ciągu dnia sie może wahać nawet o kilka kilo! Ważymy się tylko rano, na czczo, po wysikaniu się i najlepiej po 2. Potem to waga Ci pokazała ile zjadlas i wypilas przecież jedzenie pecznieje w żołądku itd.
wiem, wiem, ale mam taką fajną wagę, że mogłabym się ciągle ważyć
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Jak kiedys napisze na forum, ze mam zamiar rozjasnic wlosy,to dajcie mi zje.bke, albo wygoncie do fryzjera po mam masakre na glowie.Od glowy mam wlosy w kolozer pomaranczowym, potem takie spokojny rudy, a koncowki czerwone.Normalnie pasemka tylko, ze w poziomie, musze teraz chyba farba chemiczna pokryc, bo henna nie dala rady, zachcialo mi sie byc blondynka.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

też mam zamiar rozjaśnić włosy, w rossmanie widziałam spray do rozjaśniania włosów. Kiedyś tak rozjaśniałam sprayem firmy schwarzkopf, ale już go nie ma i fajnie wyszło. Psikało się na mokre włosy i pod wpływem ciepła suszarki się rozjaśniały. Uprzedzę pytania... nie, nie zniszczyło mi to włosów
Stary 2014-03-06, 09:46   #737
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Ale lezaczek nic nie pomaga, bo pisze, ze nawet do lodowki nie dojdziew, anio na kibel nie siadzie, dalej niz pol metra od dziecka i jest ryk.
dekoloryzacja albo ciemniejsza farba

Stary 2014-03-06, 09:47   #738
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
O matko , zapomniałam że nastawiłam Antkowi warzywa na obiad i w całym domu cuchnie a garnek chyba bede musiała wywalić bo czarny i osmolony
jeju uważaj z takimi rzeczami
Stary 2014-03-06, 09:48   #739
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
a ja nie kumam trochę tych podkładów do przewijania, w sensie ich używania w domu....
no bo na przewijak można położyć pieluchę (tetrową/flanelową) i jak się dzieć zsiurla to do prania i po sprawie. wypiorę i już, a tak to wyrzucać i kupować ciągle nowe podkłady
Ja mam normalny pokrowiec na przewijak.Pielucha tetrowa to nie marsczy zawija, wkurzala mnie.
Stary 2014-03-06, 09:49   #740
czaszka_
Zakorzenienie

witam sie
pisze z komorki bo laptop mi wczoraj calkiem padl:/
do tego juz 3 dzien biore leki a jest coraz gorzej

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:50   #741
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Logoasia najlepszego
Stary 2014-03-06, 09:50   #742
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
jeju uważaj z takimi rzeczami
nie wiem o czym ja mysle

uciekam bo musimy wyjsc na spacer zeby przewietrzyc chałupę

Stary 2014-03-06, 09:52   #743
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
E

wiem, wiem, ale mam taką fajną wagę, że mogłabym się ciągle ważyć
też mam zamiar rozjaśnić włosy, w rossmanie widziałam spray do rozjaśniania włosów. Kiedyś tak rozjaśniałam sprayem firmy schwarzkopf, ale już go nie ma i fajnie wyszło. Psikało się na mokre włosy i pod wpływem ciepła suszarki się rozjaśniały. Uprzedzę pytania... nie, nie zniszczyło mi to włosów
Tez to mialam i u mnie wogole nie dzialalo...
Stary 2014-03-06, 09:52   #744
jo_asiek
Zadomowienie

Hej! Zacznę od życzeń dla Logoasi - wszystkiego najpiękniejszego :

Cytat:
Witam!
Ogłaszam dobrą nowinę! 3 minuty temu mój kochany synek pierwszy raz samodzielnie obrócił się z pleców na brzuch Tak długo na to czekałam Aż się poryczałam ze szczęścia

Logoasiu jeszcze tu złożę - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANA!

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

tego się właśnie obawiałam :/
brawo dla Antka

Cytat:
Ja mam goly przewijak. Jak cos sie zabrudzi to wycieram i juz Kupilam te frotkowe ochraniacze, ale po 2 dniach przestalam ich uzywac bo oba byly w praniu :P

A podkladow tez uzywam na wyjsciach i nieraz w domu jak wietrzymy tylek

Znowu mialam jakas stekajaca noc, nie wiem co jej jest, kreci sie i steka ale niby spi, smoczka wetknac nie moge bo usta zacisniete. Brzuch ma miekki. No i wrocila nam pobudka na karmienie ok. 1
u nas też goły przewijak Nocki współćzuję

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
mój mąż też ma dziś urodziny, ale to już wszyscy wiedzą, bo od paru dni tylko o torcie smęcę
właśnie ciasto mi się piecze, niby wyrosło, ale co z niego będzie to nie wiem a burdel zrobiłam taki w kuchni, że nawet mi się tam wchodzić nie chce
najlepszego dla męża moje kulinarne przygody kończą się armagedonem w kuchni ale kochany TŻ zazwyczaj ogarnia po mnie

Cytat:

pięknie to wygląda

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Jestem hiper zmęczona a leżę w łóżku i nie moge zasnąć. A juz 30min po północy do diaska! Nie dziwie sie teraz czemu Pola tak sie złości jak nie moze zasnąć - sama bym sie chętnie rozpłakała

też czasami tak mam
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:55   #745
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ja mam tak codziennie... do 2, czasem dłużej...

Współczuje..
Tz położył sie dużo pózniej niż ja a juz mi tu chrapie!

Stary 2014-03-06, 09:58   #746
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Ja ma zupełnie inne doświadczenia, ale faktycznie może dlatego że nie mieszkałam w dużym mieście.

No i PAPUGA trzeba iść razem i tego chcieć. .. mam nadzieję że go przekonasz

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Lecę w kime bo franczeska padła.

Dwie osoby muszą chcieć, bo inaczej nic z tego. Znam parę, która była na terapii wyjazdowej. Nie wiele to pomogło. Druga osoba traktowała to tylko jako wyjazd z góry, a nie chęci naprawy związku.
Stary 2014-03-06, 10:00   #747
nephelim89
Rozeznanie

Witam sie w nowym wątku
Kilka dni mnie nie bylo i juz takie tyły mam ze nie wiem kiedy to nadrobie... tyle co pamietam jak na razie:
Gorgulku brawa za samodzielne siadanie.
Papuga brawa za obroty
Teacherka zdrowka dla Zuzinki i porzadnego odpoczynku dla Ciebie.
No i oczywiscie buziaki dla wszystkich dzieciaczków za kolejne miesiace
Logoasia spełnienia marzeń
Rozlozylo mnie przeziebienie dwa dni temu i ledwo zylam a Wikus jeszcze dokazywal bo kolejny ząbek mu idzie. Czekam dzis na kuriera bo powinny mi przyjsc ciuszki z hm dla malego lece dalej nadrabiac

Wysłane z mojego HP Slate 7
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:01   #748
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, że tylko jeśli kieruje tam sąd ze sprawy o separację/rozwód. A tak to niestety kosztuje. Można iść do ośrodka pomocy społecznej za darmo, na konsultacje z psychologiem, tam muszą Was przyjąć, ale ostrzegam, że mogą Was w cudzyslowiu "wysmiac", bo do nich przychodzą alkoholicy, narkomani, z problemami z agresją, no czysta patologia.
Można też iść na terapię, którą ksiądz organizuje. W prawie każdym kościele jest.
Stary 2014-03-06, 10:02   #749
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Raz jeszcze dziękuję za przemiłe słowa

Bynajmniej nie brzmi to jakby mu na tym zależało. Daj sobie z tym spokój, bo to bez sensu. Ty chcesz dobrze a on nie.

Strasznie Ci współczuję Rozumiem Cię i chciałabym dodać otuchy, bo prawda jest taka, że radzisz sobie świetnie, robisz wszystko co można. Malutka jest wymagająca i przytłoczona otoczeniem. Czasem choćbyś ze skóry wylazła to i tak nie poprawisz sytuacji, bo córcia może bardzo mocno nie mieć humoru. Im człowiek bardziej niewyspany, tym bardziej nieszczęśliwy - to dotyczy i jej i Ciebie.

Im będzie starsza, tym bardziej będzie świadoma tego co się dookoła dzieje i będzie spokojniejsza. Trzymaj się i jak tylko możesz, to korzystaj z pomocy innych.

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Logoasia ma dziś urodzinki Wspaniałości i sukcesów kochana!
Dzięki kochana,muszę to jakoś przetrwać,choć sił brak

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-06, 10:09   #750
papalinka83
Zakorzenienie

Hej

Logoasia sto lat
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Papalinko, może jak wrócicie do domku to jej się unormuje. Dla niej to na pewno też stres. Trzymam kciuki

Dobranoc
No oby Niestety już widać, że stan męża jest niby niezły, ale nie ma mowy o tym, żeby dużo robił ani przy Oli, ani w ogóle przynajmniej na razie. Trzeba będzie we Wro załatwiać dalszą rehabilitację, bo ma straszne bóle pleców mimo obklejenia taśmami, nagrzewania, itp
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

nic ja pierwszy miesiąc tylko używałam szkoda kasy, a nigdy nic się nie przytrafiło
ojeje pamiętaj, że to tylko malutkie dziecko i ma tylko Was
No ja uiżywam teraz u teściów i u rodziców też używałam, bo nie mam przewijaka tu, a w domu miałam frotowe pokrowce na przewijak, bo u nas się ciągle coś przytrafia Wczoraj zużyłam 3 podkłady w 1 dzień. A na pieluchach tetrowych nie cierpię przewijać, bo to się ściąga, Ola jest bardzo ruchliwa i dla mnie to strasznie niewygodne

Cytat:
Witam!
Ogłaszam dobrą nowinę! 3 minuty temu mój kochany synek pierwszy raz samodzielnie obrócił się z pleców na brzuch Tak długo na to czekałam Aż się poryczałam ze szczęścia

Logoasiu jeszcze tu złożę - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANA! [COLOR="Silver"]
:/
Gratulacje dla Antka i pochwalę się od razu, że moja Ola też dzisiaj pierwszy raz
Cytat:
[

Wesele za półtorej roku a ja jak durna obczajam blogi weddingowe i katalogi sukien I wiem jeszcze mniej, bo przytłacza mnie ilośc materiału
Na wizażu ploty na dziale ślubnym odpadają, laski wykończyły ostatni wątek panien młodych 2015 w 11 dni
Piękny kącik słodkości Jak się bierzesz do tematu z wyprzedzeniem, to będziesz miała czas, żeby sobie na spokojnie wszystko przemyśleć

Ja jestem dziwna jak na babę, bo kompletnie mnie nie kręcą ozdoby, kwiaty, itp Co of kors nie znaczy, że nie chciałam łądnie wyglądać, mieć fajnej kapeli itp. Ale kupiłąm pierwszą suknię ślubną, którą przymierzyłam (doskonały wybór to był), pierwsze buty, pierwszą sukienkę na poprawiny, itp Zaręczyliśmy się w sierpniu, a ślub był w maju w 7 rocznicę naszego bycia razem i najbardziej nam zależało na dacie, także mieliśmy 8 miechów na przygotowania, ale w sumie salę, orkiestrę i foto załatwiliśmy w 1 weekend Ale i tak mój mąż lepszy. Oświadczył mi się w sierpniu na wakacjach i parę dni później rozmawiamy to kiedy slub, a on mówi - to może w październiku

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2014-03-06 o 10:14
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości