Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-05, 17:22   #601
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
mój sam wymyślił lepszą wersję leży i zakrywa buzię pieluchą, prostuje ręce i nogi i zaczyna szybciej oddychać, gdy ściągam mu pieluchę wybucha śmiechem na początku leciałam jak szalona, no bo z dzieckiem coś nie tak skoro tak dycha szybko, ale zaraz się przekonałam, że to taka zabawa. A jak jeszcze gadam coś w style "gdzie Juleczek? nie ma naszego Juleczka" to już w ogóle pisk nie z tej ziemi

mój się dziś obudził akurat w momencie, gdy na talerzu wylądował gorący obiad

nienawidzę biegać

za wagę!
Co do bakterii spod napletka, to jak zaczęłam - z polecenia lekarki - mocniej go odciągać Julkowi to zobaczyłam ile tam się zbiera tej białej wydzieliny, więc bardzo możliwe, że to właśnie bakterie spod napletka, a nie z pęcherza czy cewki.

dobrze, że Julek wraca do zdrowia
A wiesz że u nas też często tak jest. Zwłaszcza w niedzielę

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 17:27   #602
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
hematolog to brzmi poważnie, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
A jak pobierałaś mocz? do woreczka? Ordynator urologii mówił nam, że nie można jednoznaczne przyjmować, że złe wyniki pobrane w ten sposób są naprawdę złe. Rzetelny wynik da pobranie moczu przez cewnik...
łapałam ze strumienia do pojemniczka sterylnego więc napewno nie złapalam pierwszego moczu tylko taki środkowy. spróbuje jeszcze raz na ten posiew i zobaczymy

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Madziuchna u nas to samo- wiem kiedy się zakryje pieluchą bo ma szybki oddech i mocno stuka nóżkami
u nas identyko
Stary 2014-03-05, 17:42   #603
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Dobra, my po szczepieniach - trzecia dawka 6w1 i trzecie pneumo - i spokój na kolejne pół roku

Poważnie natomiast się zastanawiam nad zmianą pediatry
Po pierwsze, olała fakt, że Jasiek przybrał tylko 400g w 6 tyg. i zjechał dosyć mocno na siatce centylowej.
Po drugie, źle mu zmierzyła główkę - wg. jej pomiarów od trzech miesięcy nie zmieniła obwodu, a zmieniła - sama mu mierzę. BTW. nie przejęła się tym faktem...
A po trzecie, opiórkała mnie, że nie rozszerzyłam jeszcze diety - Młody jest kp i wczoraj skończył 5 mc - i kazała zacząć od soku z marchwi - surowego, a potem dawać surowe jabłko. Glutenu kazała nie dawać...

Chyba nie powinno tak być, prawda?

dziwna ta pediatra, jeśli masz wątpliwości to zmien ja

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Moja też niby zaczyna się chichrać,ale ucina i jest tylko taki krótki zaczątek.Też się dwoję i troję,żeby ją rozśmieszyć,a ona tylko dziąsełka pokazuje.Boję się,że w ogóle nie będzie mi dane uszłyszeć jej chichotu.Ale widać takie moje dziecko,zupełnie odwrotnie wszystko jak inne forumowe dzieciaczki
mój też zaciesza głównie bezglosnie usmiech na od ucha do ucha jest często ale bezdźwięczny

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
my juz po szczepieniu.nie było zleLilek wazy 8085.słabo przybrała no ale jak to lekarka mowi- wazne ze przybrała.nastepna wizyta za 2 miechy - sprawdzenie wagi a kolejne szczepienie dopiero po 14 miesiacu.na pneumo jednak nie szczepiłam..
no i cholera zapomniałam sie zapytac co z tymi naszymi nockami.czy jest jakies wytłumaczenie czemu tak niespokojnie spi..boze co za ciołek ze mniezawsze musze o czyms zapomniec
brawa dza wagę dla Lilki

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Do 1 kwietnia! nie zapomnijcie o mnie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
błagam pocieszcie mnie ze dzieci sie zmieniają
nie chce narzekac, poprostu musze sie wygadac
ja czesto w duszy Wam zazdroszcze ze Wasze dzieci umieja sie same bawic albo nawet z wami bawic i są grzeczne.Julka to sama nie ulezy nawet sekundy od razu wyje a kazda zabawa jest na max 5 min. Nawet jak jestem obok to wszystko jest na nie, zabawy ze mną nie,bujak nie, hustawka nie, mata nie, na kocu z zabawkami nie, na brzuchu nie WSZYSTKO NIE! nawet ze spaniem w ciagu dnia jest wielki problem bo tez nie chce za bardzo a jak spi to 2x30min.Spacer tez jest be, no chyba ze w godzinach spania to da rade jakos ulezec tą godzine Nie wiem jak to mozliwe ze takie male dziecko jest az tak wymagające, o co jej wogole chodzi?
Wiekszosc Waszych dzieciaczkow cos cwiczy itd a moja lezy plackiem i nie zamierza nic cwiczyc ani na pleckach ani na brzuszku, jak ja jej "pomagam" np obrocic sie na boczek to sztywnieje jej cale cialo i sie wkurza. OK to chyba tyle-wyrzalilam sie dobrze ze przewaznie noce przesypia tfu tfu bo bym chyba oszalala

Czy dzieci sie zmieniają? Wiadomo są dobre dni co tam chwile sie pobawi ale ogolnie zawsze jest moim trudnym ezemplarzem

ale i tak ją kocham nad zycie

!
mam nadzieję ze się zmieniają
a o trudnych egzemplarzach coś wiem

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Filip waży 10 220 gr czyli w 7,5 tyg 1060, 71 cm, 45 główka, 47,5 klata
wow! ale Fifi koksi!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 17:51   #604
karolson
Zakorzenienie

a puzle kupiłam takie http://allegro.pl/show_item.php?item=4010481729 bo miały najwięcej atestów
Stary 2014-03-05, 18:02   #605
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
buziaki dla Mikołajka kolejnego półroczniaka

mi też się to jakieś nierealne wydaje

moja jest starsza od Twojej a też chichra się od wielkiego święta... najczęściej raz w tygodniu tak dość dobrze, kiedy to ja mam ją na rękach i moja mama ją rozbawi, a tak to jak ja próbuje sama to z pół godziny bym musiała robić nie wiadomo co, albo powtarzać pewne ruchy non stop to może coś się zaśmieje ale ogólnie masakra z tym, dlatego nie śmieje się często bo po prostu nie mam sił tak długo wyczyniać pewnych rzeczy czy czegoś ;p
tzn, śmiać się śmieje, szczerzy dziąsła ale bez głosu śmieszka bezgłosowa taka ;p

wiesz co ja odnoszę takie samo wrażenie właśnie o Tobie jakie Asia napisała idzie to wyczuć po postach, mega optymistka z Ciebie i taka pogodna dusza

czyli w maju zawitacie do Polski? czy tam w UK robicie?
u mnie ostatnie 2 @ to jakaś katastrofa, nigdy takich obfitych nie miałam ...

ja Oli praktycznie w ogóle nie noszę na rękach, a przynajmniej się staram znaczy oczywiście jak chce, czy marudzi to nie odmawiam, ale skoro ładnie się bawi w łóżeczku, czy na dużym łóżku czy na macie ed to nie widzę sensu jej przeszkadzać bawię się z nią ale nie na rękach. A nosidło mam od takich awaryjnych sytuacji czy na zewnątrz

ja mam omegamed baby D+dha i to są trzecie witaminy które Ola bierze i nic się po zmianie nie działo

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Emilka pulchniutka? no co Ty, laseczka jest śliczna
Nie,nie... w UK robimy Bardzo chciałam w Polsce,no ale nie wyszło
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Kaśka
A nie smarujesz niczym pupy? Bo to jest wiesz, taki kremik, którym smarujesz przy każdym przewijaniu
Ja kompletnie niczego nie używam i Julcia nawet zaczerwienienia nie miała
Cytat:
Never ever! Odpoczywaj!!!

Drugi spacer spacerówką zaliczony
Dzisiaj było naprawdę fajnie. Wyszłam w samym sweterku

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 18:07   #606
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
a puzle kupiłam takie http://allegro.pl/show_item.php?item=4010481729 bo miały najwięcej atestów
Mam takie same

Gratki za wagę !!!

policzanka- również gratki za wagę Lilusi

Gosia nie kuma zabawy "jest-nie ma", dmuchania w twarz spróbuję.
Najbardziej się śmieje jak nosem trochę mocniej ją pieszczę po brzuszku no i oczywiście za uszkiem.
W ogóle my sobie lubimy razem "powyć-auuuu" i zacieszać.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 18:13   #607
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A ja bylam na spacerze, termonetr pokazuje 8 stopni w cieniu, ale w sloncu jest chyba 18, teraz wiertrze chacjende i ide zaraz wlosy robic.
U nas też było pięknie Więc mimo szczepienia dwa spacery zaliczyliśmy

Cytat:
To chyba wg jakichś starych wytycznych idzie... Nie wiem no, mnie się wydaje, ze po to się prowadzi badania i opracowuje wyniki, żeby iść w lepszym kierunku, z jakiegoś powodu zmieniono ogólne zalecenia.
A cholera ją wie... ale tak na zdrowy rozum, chyba pierwsze co dzieć zje poza mlekiem nie powinno być surowe

Cytat:

Cytat:
ja czesto w duszy Wam zazdroszcze ze Wasze dzieci umieja sie same bawic albo nawet z wami bawic i są grzeczne.Julka to sama nie ulezy nawet sekundy od razu wyje a kazda zabawa jest na max 5 min. Nawet jak jestem obok to wszystko jest na nie, zabawy ze mną nie,bujak nie, hustawka nie, mata nie, na kocu z zabawkami nie, na brzuchu nie WSZYSTKO NIE! nawet ze spaniem w ciagu dnia jest wielki problem bo tez nie chce za bardzo a jak spi to 2x30min.Spacer tez jest be, no chyba ze w godzinach spania to da rade jakos ulezec tą godzine Nie wiem jak to mozliwe ze takie male dziecko jest az tak wymagające, o co jej wogole chodzi?
Wiekszosc Waszych dzieciaczkow cos cwiczy itd a moja lezy plackiem i nie zamierza nic cwiczyc ani na pleckach ani na brzuszku, jak ja jej "pomagam" np obrocic sie na boczek to sztywnieje jej cale cialo i sie wkurza. OK to chyba tyle-wyrzalilam sie dobrze ze przewaznie noce przesypia tfu tfu bo bym chyba oszalala

Czy dzieci sie zmieniają? Wiadomo są dobre dni co tam chwile sie pobawi ale ogolnie zawsze jest moim trudnym ezemplarzem
Zmieniają, zmieniają

Cytat:
na mojej nie robi to wrazenia, patrzy sie na mnie jak na glupią
Mój też
A w ogóle nauczył się robić ustami brrr (mama naśladowała samochód), no i teraz język na wierch, ślini się i robi to brrr... śliniąc przy okazji wszystko dookoła

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Moja pediatra dała nam podobne wskazówki, ale chyba trochę różnią się od tych częściej słyszanych. Owszem, wysłucham jej rad, a i tak będę robić po swojemu

Podpytam jeszcze pediatry z LM bo mamy niedługo wizyte kontrolną i tam... do tego czasu po prostu nic nie będę robiła.

Cytat:

dostaliśmy skierowanie na posiew moczu, bo w moczu wyszly bakterie moze z pod napletka (mimo że myłam mu przed pobraniem i psikalam
ocniseptem) a moze coś tak jest i ciężar ma za maly
dała skierowanie do hematologa mimo ze sama nic nie mówiłam tak na wszelki że lepiej sprawdzić niż sobie w brodę pluć, -> mimo że te słabe wyniki krwi mogą być spowodowane niskim żelazem nie bardzo chciała je dać ale że alergolog zaleca to wypisała więc będzie żelazo, kwas foliowy, wit d, wit b6, Cebion
No i mamy testować to Pepti ale pani uważa że alergia jest, ale ona nie jest przekonana czy koniecznie na mleko. i znow pytała kolejna pani o pierze i wiecie że faktycznie ja i TŻ mamy poduszki z pierza a Filip jak śpi z nami przeważnie niema z nim kontaktu ale czasem ma i ma zapuchnięte oczy wiec moze tez pierze, powiedziała że jak kasa jest to zrobić ten panel ale skierowania dać nie chciała no tak badanie 170 pln
a i pani jednak proponuje dawać słoiczki albo mrożonki hortexu i raczej świeżych warzyw nie dawać, bo teraz nie sezon a na wiosne za dużo chemi

Vea
ja bym zmieniła pediatre bo widać że ma poglądy z przed 30 lat
Kciuki za posiew

Nad zmianą pediatry intensywnie myślę

Cytat:
uwaga chwale die:

6,30 km, brzuch i hantle
Łaaadnie Gratuluję powera

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Ja to się tak zaczynam zastanawiać nad tą trakcją czy to nie jest wydziwianie z tym, że dziecko MUSI się podnosić.. Antek po dziś dzień tego nie robi, wypycha do góry biodra, ale leżąc na brzuchu głowę trzyma mocno i długo, nie ma już problemu z ciągłym odwracaniem głowy w lewo, potrafi się przekręcać na boki, sięgać po zabawki, siedząc na bujaczku przyciąga niekiedy brodę do klatki piersiowej tak jakby chciał się dźwignąć. Wygląda jakby mu się o wiele poprawiło a nawet jakby w ogóle nie było żadnych nieprawidłowości , no tylko ta trakcja... Na ostatniej wizycie u pediatry stwierdziła ona że z napięciem mięśniowym jest OK a trakcję 'wyćwiczy z czasem' .. Więc ja już nie wiem
Wiesz co, Zawitkowski pisze, że dziecko się podniesie i usiądzie jak będzie na to gotowe - ani wcześniej, ani później
I że w baaardzo różnym czasie maluchy do tego dochodzą i różna drogą - jedne bardzo wcześnie próbują, inne działają, jak są pewne sukcesu
Ja bym się chyba jeszcze tym za bardzo nie martwiła.

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
A wiesz że u nas też często tak jest. Zwłaszcza w niedzielę
Mój ma to samo... one mają jakiś radar

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 18:32   #608
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
hej

ja wczoraj wieczorem oglądałam na wspólnej, na reklamach przytuliłam się do Mikiego i tyle mnie było- zasnęłam ok 20:30 a wstałam 8:15

Misia why się nie wbijesz?
zazdroszcze spania
Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Wychodzicie z domu jak jesteście mocno przeziębione?
Ciągle smarkam, łzy lecą...
zdrówka
Cytat:
Mikołaj kończy dzisiaj pół roczku
Kiedy to zleciało? no i mój mały (połowiczny) sukces planowałam go karmić pół roku tylko piersią, ale nie wyszło, ale i tak się cieszę, że w połowie jadł mm i w połowie kp

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Cześć

Poszłyśmy spać o 24 !!! jupi

Ja w mieszkaniu mam 22-23"C
Nie daję, żadnych herbatek.
kaśka- gratulacje dla Mikusia !!!
inwersja- powiem Ci...zdziwisz się... mnie ostatnio zagadała obca babka z wózkiem. Chciała się zintegrować- synek młodszy o miesiąc od Gosi. Byłam w szoku ale serdecznie pogadałyśmy i umówiłyśmy się na wiosnę, że musimy się spotkać przy piaskownicy
brawo a postep
u nas 23:30 i tak kazdego dnia
ale nam sie trafiły nocne Marki
Cytat:

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

wczoraj mnie rozlozylo i od rana biore leki i zamiast dzis lepiej to sie czuje jeszcze gorzej smigam przy małej w maseczce ale az mnie mdli od tej maseczki.Przesadzam ze ją ubieram?
dobrze robisz ze zakladasz
zdrowka
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Tak, są na to za mali Później będzie im to sprawiać przyjemność

En nie chciała spać, a teraz śpi tak długo, że się nudzę Chyba obiad zrobię, ale pewnie mi się obudzi w najmniej odpowiednim momencie
moj zawsze budzi sie jak obiad wjezdza na stół, ma refleks

Cytat:
Mam takie same

Gratki za wagę !!!

Najbardziej się śmieje jak nosem trochę mocniej ją pieszczę po brzuszku no i oczywiście za uszkiem.
wyjce

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Teacherka
dzięki że pytasz , tak sobie, z kp jeszcze gorzej, dziś odmówił piersi całkowicie, ratuje sie laktatorem i podaje mm bo mojego co raz mniej

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 18:38   #609
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
dziwna ta pediatra, jeśli masz wątpliwości to zmien ja
Generalnie mocno nad tym myślę, ale ma kilka zalet:
- jest pod domem - 15 min spacerkiem;
- jest na NFZ, więc wszelkie szczepienia u niej robić (w LM musiałabym płacić);
-... no dobra, tyle zalet

Dobrą pediatrę mam w LM, ale u niej będę dopiero za dwa tygodnie, także do tego czasu wstrzymam się z jakimikolwiek działaniami.

Ah, jeszcze pytanie z grupy "szczepienia a kupa", będzie na biało, bo może ktoś przed obiadem
Jasiek zrobił mi dzisiaj dwie wieeeelki kupy - wyszły góra i bokami z pieluszki - i o ile normalnie kupa jest żółta żółcią jajeczna, tak te były jasnożółte - jak nieubity do końca kogel-mogel... i strasznie śmierdzące... Poza tym wszystko jak zwykle.
Czy jest możliwe, że tak zareagował na szczepionkę, czy o coś innego może chodzić?

I jeszcze jedno pytanie
Zastanawiam sie nad kupieniem Młodemu krzesełka-bujaczka z FP takiego ło , bo na bujaczku-leżaczku powoli tyłkiem szoruje Ma któraś? Warto?

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

Edytowane przez vea7
Czas edycji: 2014-03-05 o 18:41
vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 18:49   #610
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
kasiunia mistrzem nie jestem pieke tylko to co lubie i co mało czasu zajmuje na tortac sie nie znam a ja uwielbiam wszystko co czekoladowe i orzecowe wiec zrobiłabym to co zwykle czyli ciasto od wztki pzełożone masa czekoladową z wiśniami pyszota
hał kudź ju??!! ćwiczyć kurde!!!
Cytat:

Cytat:
Czy Wasze dzieci też boją się zabawy "nie ma nie ma i jest" ? zakrywania twarzy dłońmi i odsłaniania? Mój najpierw patrzy krzywo a po chwili robi podkówkę
moja nie kuma w ogóle
Cytat:
Mam takie same

Gratki za wagę !!!

moja się śmieje jak jej się robi prrrrrrr w szyję. A jak jej tż ostatnio dmuchnął w twarz po makreli to była podkowa

słaba zima w tym roku i muszę wam powiedzieć, że chyba mojemu staremu się sezzon zaczyna... jeszcze nie wrócił z roboty przyzwyczaiłam się do niego. W sensie że jest w domu no ale cóż... trzeba zbierać kasę, żeby przetrwać następną zimę

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

właśnie w reklamie w tv powiedzieli: szóstka w lotto to najlepszy prezent na dzień kobiet noooooo
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 19:24   #611
teacherka
Zakorzenienie

Za szóstkę w lotka bym się nie obraziła. Ale ucieszę się też z przespanej nocki i dnia bez marudzenia Ale od córki to chyba nie dostaje sie prezentów, kurrrrrde a mógł być syn .

Co do obiadowego radaru, to przez jakieś dwa pierwsze miesiące to była norma. Codziennie jak wjeżdżał ciepły posiłek to Zuzce zachciewało się jeść... I jadłam na zimno albo podkarmiana przez męża.

Amelko, szkoda, ale nie zamartwiaj się. Dużo dobrego Michaś od Ciebie otrzymał. Dobrze, że potrafi jeść z butelki bo inaczej byłby klops. Jesteś super mama, że tak walczysz

Vea, czyli do tej pani generalnie chodzicie tylko przy okazji szczepien? Jeśli tak to bym chyba się przemęczyła ale nie przejmowała się jej gadaniem chyba i zaufała tej z LM. Ja mam przychodnię z 10 minut od domu i to z górki Gorzej na powrocie jest...

Zuzka śpi
Ciekawe czy i dziś będzie dobra nocka...

No nic, czekam na Tża i odpalimy jakiś serialik i wskakuję na stepper chyba - obiecałm, że jak dzis też tak ładnie uśnie, to się wezmę za ćwiczenia...

AAAAA! Dziś pierwszy od ponad miesiąca dzień z tylko jedną kupką!!!!! Czyli to chyba faktycznie była kwestia mleka A ja tak uwielbiam mleko i produkty mleczne. No nic, trzeba bedzie zmienić przyzwyczajenia i wyeliminować to co szkodzi Małej.

Edytowane przez teacherka
Czas edycji: 2014-03-05 o 19:25
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 19:52   #612
bojatoja
Zakorzenienie

Hejo
Wpadam się przywitać w nowym wątku. Dopiero teraz ale czasu brak. Ciężko wbić mi się w rozmowę. Podczytuje, ale jak wiecie pisanie mgr zabiera mi już wszystkie wolne chwile
Więc wpadam jak burza i melduje, że żyje

U nas bez zmian, byliśmy dziś na ostatniej wizycie u pediatry ciesze się, że nie musimy już tam jeździć. Filip waży 8460g.
Cytat:
Czy Wasze dzieci też boją się zabawy "nie ma nie ma i jest" ? zakrywania twarzy dłońmi i odsłaniania? Mój najpierw patrzy krzywo a po chwili robi podkówkę
Mój zaciesza
Cytat:

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Drugi spacer spacerówką zaliczony
Dzisiaj było naprawdę fajnie. Wyszłam w samym sweterku
Właśnie sis mówiła, że u Was tam w końcu ładna pogoda
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 19:59   #613
ewacia85
Wtajemniczenie

[
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Na bank dorośli też szczają do basenu, świnie jedne. Dlatego ja osobiście unikam tego przybytku, bo nie zdzierżę.
No ale w tych dzieciaczkowych to już naprawdę powinni się ludzie ogarniać.
Szczerze mówiąc to zbulwersowało mnie olewactwo tych ludzi i fakt, że na basenie nikt nie sprawdza czy maluchom założono pieluchy.

Misia, Maharet, kochane jesteście
Ja wierzę, że wiele zależy od ludzi - to oni wyciągają z nas co najlepsze.

No i faktem jest, że te nocki to znowu koszmar. Ewidentnie mi to wygląda na jakieś wejście w kolejny skok, bo już były postępy a znowu mam wybudzania z płaczem albo pokwękiwaniem, chllipaniem. I to często gęsto co pół godziny, godzinę. Znowu jestem u mamy żeby się jakoś ratować. Unikam luster, bo wyglądam strasznie. A czuję się jeszcze gorzej..
nie strasz mnie nockami bo u nas ostatnio sie też poprawiło

Cytat:
mój uwielbia zabawę w chowanego piszczy z radości
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hej
nie ma to jak przywitać się po 15
zaraz nadrobie
póki co przypominam o dzisiejszym święcie i nie mam tu na myśli Popielca tylko uwaga,uwaga DZIEŃ TEŚCIOWEJ
kto takie święto wymyślił,jak usłyszałam w radiu to parsknęłam śmiechem
tez w radiu słyszałam
Cytat:
3 km

Cytat:
4 km ol jeeeaa
szybkie tempo
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Witam sie po kilku dniach nieobecnosci. Niestety chory Julek = maruda wiec mam malo czasu. Nadrobilam pobieznie i wybaczcie ale tylko napisze co u nas i lece bo juz sie kreci w lozeczku. A wiec nadal malo je pewnie przez bolace gardelko, dzis juz mniej marudzi za to wczoraj poplakiwal caly dzien z przerwami na spanie. Nadal ma goraczke ale juz niska i jest bardzo zachrypniety. Zaczal tez dosc mocno kaszlec, mysle ze powoli wszystko mu sie "odrywa". Generalnie widac ze powoli bedzie wracal do zdrowia. Teraz tez widze ze bez antybiotyku by sie nie obylo. Trudno... Mam nadzieje ze nie wplynie to w znaczacym stopniu na jego odpornosc...
zdrówka
Cytat:

dostaliśmy skierowanie na posiew moczu, bo w moczu wyszly bakterie moze z pod napletka (mimo że myłam mu przed pobraniem i psikalam
ocniseptem) a moze coś tak jest i ciężar ma za maly
dała skierowanie do hematologa mimo ze sama nic nie mówiłam tak na wszelki że lepiej sprawdzić niż sobie w brodę pluć, -> mimo że te słabe wyniki krwi mogą być spowodowane niskim żelazem nie bardzo chciała je dać ale że alergolog zaleca to wypisała więc będzie żelazo, kwas foliowy, wit d, wit b6, Cebion
No i mamy testować to Pepti ale pani uważa że alergia jest, ale ona nie jest przekonana czy koniecznie na mleko. i znow pytała kolejna pani o pierze i wiecie że faktycznie ja i TŻ mamy poduszki z pierza a Filip jak śpi z nami przeważnie niema z nim kontaktu ale czasem ma i ma zapuchnięte oczy wiec moze tez pierze, powiedziała że jak kasa jest to zrobić ten panel ale skierowania dać nie chciała no tak badanie 170 pln
a i pani jednak proponuje dawać słoiczki albo mrożonki hortexu i raczej świeżych warzyw nie dawać, bo teraz nie sezon a na wiosne za dużo chemi

Vea
ja bym zmieniła pediatre bo widać że ma poglądy z przed 30 lat

Papalinka
dzięki za wywód odnośnie mleka, jak już jest bardzo głodny to je ale malutko.
wow
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:00   #614
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość

Moje dziecko śpi Niewiem co jej dzisiaj ale ma śpiący dzień
Usiłowałam jej pobrać mocz na badania rano, bo słabo przybiera i albo taka jej uroda, albo coś w moczu jest Pobrałam aż ok. łyżki, bo musiałam łapać do pojemniczka. Miałam 4 podejścia woreczkiem i Zuzka do woreczka nie nasika, za to jak zdejmę to od razu
Mam nadzieję że wszystko ok będzie, jutro wyniki będą.

Nadrobiłam do wczorajszego wieczora Resztę będę nadrabiać potem

Mam podobny i narazie Zuzię nie ubrałam w niego bo mi się wydaje że za chłodno jeszcze

A tatuaż też kiedyś chciałam, ale się bałam bólu. Teraz zresztą też,

to ma fajną pamiątkę

Gratulacje

hihi Zuzia też tak czasem "leży" Próbuje się na rękach podciągać ale jej to średnio wychodzi bo ma słabsze napięcie w swojej górnej części i jej ciężej

Ja kupuję normalne sklepowe, małej nic nie jest. Z owoców daję jej kupne narazie banany i jabłka, jak będą inne owoce świeże to też je dostanie, narazie je ze sloiczków.

Ja gotuję marchewkę, ziemniaka, pietruszkę, seler, groszek mrożony i kurczak/indyk.
Ostatnio gotowałam jej cukinia ziemniak i indyk albo ziemniak kukurydza cukinia indyk
Składniki odgapiłam ze słoiczków

Podobno mięso gotuję się też osobno bo rozkłada witamy z warzyw. TZ mi tak powiedział, kończył technikum gastronomiczne

A propo jego szkoły, ma na dyplomie technika wpisane: Technik żywienia i gospodarstwa domowego, śmiałam się z niego że powinien być moją osobistą panią domu

Cytat:
uwaga chwale die:

6,30 km, brzuch i hantle

karolson super waga!
jeszcze raz

nadrabiam dalej jestem z siebie dumna 19;40 i adi i seba śpią
Stary 2014-03-05, 20:02   #615
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Wink Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
wracaj szybko
a nie uda Ci się przez ten czas ani raz zajrzeć?

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
kurcze mam rozkminkę, w ubiegłym, tygodniu dawałam młodemu po 1/3 słoiczka marchewki i w poniedziałek dałam po południu troszkę jabłuszka i wieczorem go wysypało na buzi, wczoraj i dzisiaj jest tylko na mleku i już buzia ładniejsza... ale ja w niedziele skusiłam sie na 3 kostki czekolady, a zawsze jadłam białą... i nie wiem po czym to, czy po tej marczewce, czy po czekoladzie..
chyba jednak czekolada...

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Od kilku dni zamiast kilkunastu pobudek w nocy, żeby dać smoka,pogłaskać, itp mam kilkanaście pobudek, w których muszę uspokajać wyjącą Olę i nie wiem o co kaman Zmęczona jestem. Jak Wy piszecie, że macie np 2 pobudki w nocy tzn, że 2 raqzy karmicie, czy w sumie 2 razy wstajecie do dziecka bez względu na powód? Bo ja chyba wstaję ok. 20

W sobotę wracamy do domu
to jest dopiero masakra my mamy 5-8 pobudek zazwyczaj, a karmie raz albo dwa razy
fajnie, że będziecie wreszcie u siebie

Cytat:

ale i tak ją kocham nad zycie

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

wracaj szybko!
prędzej czy później na pewno przyjdzie taki moment, że Julka będzie umiała się sama zabawić i da Ci trochę odetchnąć

Cytat:
Miłek akurat bardzo lubi tę zabawę, chichra się i sam sam zakrywa

Cytat:
hej
nie ma to jak przywitać się po 15
zaraz nadrobie
póki co przypominam o dzisiejszym święcie i nie mam tu na myśli Popielca tylko uwaga,uwaga DZIEŃ TEŚCIOWEJ
kto takie święto wymyślił,jak usłyszałam w radiu to parsknęłam śmiechem
ej nie gadaj, że do tej pory nie obchodziłaś dnia teściowej

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:02   #616
ewacia85
Wtajemniczenie

kurna cytowanie sie na mnie obraziło i robie na raty
mykam szorowac meble w kuchni bo wczoraj napisałam sobie kartke ż ejak dzisiaj nie umyje to daj tz 20zł

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hejo
Wpadam się przywitać w nowym wątku. Dopiero teraz ale czasu brak. Ciężko wbić mi się w rozmowę. Podczytuje, ale jak wiecie pisanie mgr zabiera mi już wszystkie wolne chwile

U nas bez zmian, byliśmy dziś na ostatniej wizycie u pediatry ciesze się, że nie musimy już tam jeździć. Filip waży 8460g.

Mój zaciesza

kolejna super wagam i dobre wiadomosci
Stary 2014-03-05, 20:13   #617
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
bajka kocham Cię romans z termometrem
i co mąż dziś będzie?
no co, nie mowilam mezowi ze mierze tempke to sobie chlopina pomyslal

tak, przyjechal po 14 a teraz sobie gra a ja ide ogladac nowy odcinek chirurgow
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:14   #618
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napiszę pw. Ogólnie nie mam jeszcze szkoły na oku, tak sobie luźno myślałam na temat przyszłości. Doświadczenie mam największe w uczeniu maluchów, najchętniej do tego bym wróciła ale jak to będzie...

O maatko... Ja bym wzięła ją do nas w takiej sytuacji. Ja z 3-4 karmieniami nie wyrabialam i mała spała zazwyczaj z nami, przynajmniej od 1-2 karmienia nocnego.
współczuję tego...

Super, że wreszcie wrócicie do siebie

Musi się to zmienić... Moja na łóżku szybciej marudzi niż na puzzlach.

Moja się boi nawet jak jej bluzkę czy body przez głowę zakładam...

A czy Waszym dzieciom też sprawia przyjemność dmuchanie w ich twarz? Bo Zuza to uwielbia, wdycha to powietrze z taką rozanieloną twarzą...

nie wiem czy należy im się święto...

słusznie!

hematolog to brzmi poważnie, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
A jak pobierałaś mocz? do woreczka? Ordynator urologii mówił nam, że nie można jednoznaczne przyjmować, że złe wyniki pobrane w ten sposób są naprawdę złe. Rzetelny wynik da pobranie moczu przez cewnik...

Zdróweczka
My też już po antybiotykoterapii, więc nie jesteście sami. Będzie dobrze. musi być.

Oby, na to liczę...

Jak tam u Was?

Tak mój też to lubi Tak samo jak się mu wachluje pieluszką albo kocykiem przed buzią, zaciąga się powietrzem, macha szybko nóżkami i piszczy ;p Ciekawe czemu tak

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:15   #619
Madziuchna27
Zakorzenienie

Julian śpi, ja idę ćwiczyć, choć boli mnie brzuch Znowu
Ps. Nie cierpię Kuby z Na Wspólnej

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:16   #620
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
mamy te same ale z innej aukcji poznałam po opakowaniu i kolorystyce

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
U nas też było pięknie Więc mimo szczepienia dwa spacery zaliczyliśmy

A cholera ją wie... ale tak na zdrowy rozum, chyba pierwsze co dzieć zje poza mlekiem nie powinno być surowe

Zmieniają, zmieniają

Mój też
A w ogóle nauczył się robić ustami brrr (mama naśladowała samochód), no i teraz język na wierch, ślini się i robi to brrr... śliniąc przy okazji wszystko dookoła

Podpytam jeszcze pediatry z LM bo mamy niedługo wizyte kontrolną i tam... do tego czasu po prostu nic nie będę robiła.

Kciuki za posiew

Nad zmianą pediatry intensywnie myślę

Łaaadnie Gratuluję powera

Wiesz co, Zawitkowski pisze, że dziecko się podniesie i usiądzie jak będzie na to gotowe - ani wcześniej, ani później
I że w baaardzo różnym czasie maluchy do tego dochodzą i różna drogą - jedne bardzo wcześnie próbują, inne działają, jak są pewne sukcesu
Ja bym się chyba jeszcze tym za bardzo nie martwiła.

Mój ma to samo... one mają jakiś radar

Zastanawia mnie to bardzo ponieważ z tego powodu dostaliśmy skierowanie do poradni reh.

Stary 2014-03-05, 20:18   #621
kaska87
Zakorzenienie

byliśmy w kościele posypać się popiołem i w daily bo są gerberki deserki 4 w cenie 3
Cytat:
dzięki że pytasz , tak sobie, z kp jeszcze gorzej, dziś odmówił piersi całkowicie, ratuje sie laktatorem i podaje mm bo mojego co raz mniej
no nie nie wiem co się Michałkowi stało, tak fajnie Wam szło
Cytat:
Za szóstkę w lotka bym się nie obraziła. Ale ucieszę się też z przespanej nocki i dnia bez marudzenia Ale od córki to chyba nie dostaje sie prezentów, kurrrrrde a mógł być syn .
e tam syn będzie drugi, Zuzia jest fajna
a robicie jakieś badania dalej? czy póki co jest w miarę ok?

Cytat:
duży chłopczyk, brawo

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:25   #622
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Poli zaraz obejrzę to nosidło, dzięki chustę mamy, ale ja nie mogę się ogarnąć z wiązaniem jej, w domu mi ciężko, a jak mam gdzieś podjechać autem i dopiero na miejscu wiązać to w ogóle odpada

Ewacia jestem pod wrażeniem, Twoja siostra ma talent

Papuga
mam taki sam blender, będziesz zadowolona

ja się już obawiam lata, w sypialni mimo pootwieranych wszędzie okien i chodzącego wiatraka jest w nocy 27 stopni, nie da się spać normalnie

na prawdę bardzo śmieszne, że dziecko się załatwia do basenu ludzie zupełnie bez wyobraźni
Już jestem

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
póki co to robi na zamówienia dla koleżanek ale nie wiem czy coś jej płaca z ato one podają propozycje co cca a onma stara sie zrealizować jak raz pytałam to mówiła ze spróbuje na allero wystawić za 20zł.
ciekawe czy to byłby opłacalny biznes

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Dzieć śpi więc czas zebrać tyłek i poćwiczyć

Stary 2014-03-05, 20:29   #623
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Młody śpi, stary dopiero w kąpieli Ja sobie wyskoczyłam do sklepu po składniki na tort i jutrzejszy obiad. Robię w końcu ciasto od tortu szwarcwaldzkiego i masę z bitej śmietany z mascarpone chę do tego dać wiśnie, ale u nas na osiedlu nie dostanę takich w syropie, więc kupiłam mrożone. Myślicie, że takie będą się nadawać

Cytat:
piękna waga
Miłek się urodził tylko 70g lżejszy, a teraz ma ponad 3 kg mniej

Cytat:
mój sam wymyślił lepszą wersję leży i zakrywa buzię pieluchą, prostuje ręce i nogi i zaczyna szybciej oddychać, gdy ściągam mu pieluchę wybucha śmiechem na początku leciałam jak szalona, no bo z dzieckiem coś nie tak skoro tak dycha szybko, ale zaraz się przekonałam, że to taka zabawa. A jak jeszcze gadam coś w style "gdzie Juleczek? nie ma naszego Juleczka" to już w ogóle pisk nie z tej ziemi
Miłek robi identycznie

Cytat:
I jeszcze jedno pytanie
Zastanawiam sie nad kupieniem Młodemu krzesełka-bujaczka z FP takiego ło , bo na bujaczku-leżaczku powoli tyłkiem szoruje Ma któraś? Warto?
[/COLOR]
my mamy ten bujaczek, jest fajny, ale u nas w rodzinie już 4 dziecko go używa i trochę dziwnie wygięło się to jego oparcie, wibracji w ogóle nie używamy; a tak poza tym to starszy jak miał ok. 10 miesięcy to całkiem przestał leżaczka używać, więc nie wiem czy koniecznie musicie drugi kupować? w tym obecnym nie da się już leżeć?

Cytat:
Hejo

a jak idzie pisanie?
za wagę Filipa

Cytat:
kurna cytowanie sie na mnie obraziło i robie na raty
mykam szorowac meble w kuchni bo wczoraj napisałam sobie kartke ż ejak dzisiaj nie umyje to daj tz 20zł[COLOR="Silver"]

Mel B 14/14 +
Stary 2014-03-05, 20:33   #624
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]Teacherka

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
hał kudź ju??!! ćwiczyć kurde!!!

moja nie kuma w ogóle

moja się śmieje jak jej się robi prrrrrrr w szyję. A jak jej tż ostatnio dmuchnął w twarz po makreli to była podkowa

słaba zima w tym roku i muszę wam powiedzieć, że chyba mojemu staremu się sezzon zaczyna... jeszcze nie wrócił z roboty przyzwyczaiłam się do niego. W sensie że jest w domu no ale cóż... trzeba zbierać kasę, żeby przetrwać następną zimę

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

właśnie w reklamie w tv powiedzieli: szóstka w lotto to najlepszy prezent na dzień kobiet noooooo

Cytat:
Hejo

Mój zaciesza

piękna waga

Byłam z synkami w kościółku, z najmłodszym został mąż i wracałam biegiem bo tż ukąpał młodego ale cyca już mu nie da . Dobrze że mam bliziutko

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:35   #625
karolson
Zakorzenienie

Vea ja mam ten lezaczek i jego plusem jest stabilnosc i mozliwosc roznych pozycji. U nas w rodzibie dzieciaczki do 3 rz korzystaja
Stary 2014-03-05, 20:41   #626
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
wagą tak jak piszesz nie przejmuj się, na innej wadze może wyjść naprawdę duża różnica

wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

Cytat:
Mikołaj kończy dzisiaj pół roczku
Kiedy to zleciało? no i mój mały (połowiczny) sukces planowałam go karmić pół roku tylko piersią, ale nie wyszło, ale i tak się cieszę, że w połowie jadł mm i w połowie kp
brawa dla Mikołaja
a Tobie szczerze gratuluje, ze nadal karmisz

Cytat:
Gratuluje

Nie ma to jak 2 sluby z ta sama osoba
hehe

Cytat:
No ja bardzeij na luzie do tego podeszlam, ale i tak jakos dziwnie mi bylo.My wzelismy slub ze wzgledu na podatki w de
tzn że gdyby nie to nie bylibyście małżeństwem

Cytat:
Puzzle to świetna inwestycja, ja chyba jeszcze dokupię bo mamy 1,20x1,20 i jak Zuzka zacznie pełzac to będzie mało... Szczegół, że zajmą połowę pokoju. Czego sie nie robi dla dziecka.
tylko wiesz, jak ona zacznie pełzać to i tak Ci z puzzli będzie zwiewać, raczej nie da się uchronić dzieci przed podłogą. a jest to jednak dla nich najlepsze i najbezpieczniejsze miejsce do rozwoju fizycznego

Cytat:
Tasia ten film to jakaś masakra ale fajne

Natala gratuluję rocznicy a ile później braliście kościelny? nie było dziwnie? ja się zawsze zastanawiam jak ktoś bierze cywilny, a np po roku kościelny- to już chyba nie te emocje?
no fakt, kościelny to już był luz bralismy go 6 miesięcy później. i tak dziwnie trochę, bo nosiliśmy już obrączki, które w dniu kościelnego na kilka godzin zdjęliśmy
ale nie było wyjścia, jeśli chcieliśmy tańszy kredyt

Cytat:
Natala gratuluję rocznicy Też tak będę mieć, że rocznica cywilnego i kościelnego, chyba, że kościelny wezmę w dzień cywilnego

a to całkiem niegłupi pomysł

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:43   #627
kasiuni_a
Wtajemniczenie

U nas w rodzinie jest właśnie czwórka dzieci rok po roku i zawsze jeszcze przed urodzeniem dziecka leżaczek był przekazywany, bo dzieciaki nie chciały już w nim siedzieć

Cytat:

[/COLOR]Teacherka
przykro mi kiepsko, że tak to się potoczyło, ale może jeszcze nie wszystko starcone

Mel B 14/14 +
Stary 2014-03-05, 20:44   #628
butterfly20
Zakorzenienie

rety,aleście popisały... jutro nadrobię...

gościu co chodził z moim małżem do klasy jest w Top Chef

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:48   #629
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Julian śpi, ja idę ćwiczyć, choć boli mnie brzuch Znowu
Ja dzisiaj musiałam odpuścić. Jestem od rana na tabletkach

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:53   #630
gorgulek
Zakorzenienie

Lightbulb Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Podziwiam mamy które przy takiej wadze maluszków decydują się na nosidła naprawde szacun - ja tu kombinuje jak Filipa nie nosić a Wy wrecz przeciwnie czy jestem wyrodna/?
Ale jak te nosidło odciąża ręce i na dodatek można zrobić śniadanie/obiad/odkurzyć/zmyć podłogi/pomalować się itp.

Cytat:
Udanego pobytu w pl

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
W sobotę wracamy do domu

Cytat:
Znaczy się "A kuku" mój bardzo lubi

Cytat:

I za wyniki

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Witam sie po kilku dniach nieobecnosci. Niestety chory Julek = maruda wiec mam malo czasu. Nadrobilam pobieznie i wybaczcie ale tylko napisze co u nas i lece bo juz sie kreci w lozeczku. A wiec nadal malo je pewnie przez bolace gardelko, dzis juz mniej marudzi za to wczoraj poplakiwal caly dzien z przerwami na spanie. Nadal ma goraczke ale juz niska i jest bardzo zachrypniety. Zaczal tez dosc mocno kaszlec, mysle ze powoli wszystko mu sie "odrywa". Generalnie widac ze powoli bedzie wracal do zdrowia. Teraz tez widze ze bez antybiotyku by sie nie obylo. Trudno... Mam nadzieje ze nie wplynie to w znaczacym stopniu na jego odpornosc...
Zdrówka

Cytat:
Teacherka

Cytat:
I jeszcze jedno pytanie
My mamy coś takiego, tylko wzór inny. Ja zamierzam na razie Milosza w tym karmić. Siedzi bardzo mało bo wolę go na podłodze mieć.

Cytat:

Cytat:
Mam to samo

Ja , jak Małżon?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości