Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-06, 08:27   #3151
bzinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
kot miszczem drugiego planu
Dobrze,że nie mój lokieć hihi Bardzo profesjonalne zdjęcie z odbiciem w lustrze

Tez widziałam te puzzle w biedro, ale właśnie nie wiedziałam co zacz więc nie kupiłam bo jak dziecku tlumaczyć

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 08:37   #3152
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Hmm nie wiem, który to rocznik, ale chyba poprzedni od tego który teraz jest w sklepach (może 2012?), bo ma przy budce takie proste to blokowanie a nie to z kulką, jak najnowsze.

Masz na myśli taki, którym tez dezynfekujemy ręce, czy jakiś specjalny?
super wozek, kolor rowniez sliczny - wyglada jak nowka
i to chyba poprzedni, ja mam 2013 to jest inny kosz na zakupy i to przy budce, jak piszesz (a ptasie radio juz zainstalowane? )

raczej mialam na mysli taki spray lub chusteczki np. Sargotan - sa takie do dezynfekcji np. klamek itd. albo takie, ktore mozna stosowac na powierzchnie przy kontakcie produktow spozywczych - te chyba bylyby najbezpieczniejsze (te do dezynfekcji rak chyba tez by sie nadaly - ale nie jestem pewna - ale mysle, ze tak)

widze, ze produkty sagrotan nie sa dostepne w PL, tylko niektore
zanlazlam tylko te chusteczki http://www.apo-discounter.pl/sagrota...ji-p-8348.html
ale na pewno sa inne produkty

Cytat:
kot miszczem drugiego planu
masz racje!
Stary 2014-03-06, 08:41   #3153
BYou
MBZ♥

Despa ależ mnie rozczuliła Twoja Córa
U nas podobna nocka, tylko rano pospałyśmy do 7.

Bzinko jeny, tak mi szkoda Hani

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
mnie też dziś nie było - ledwo okiem rzucił jak wróciłam. zaś jak słyszy domofon o 17:30, to biegnie na czterech do drzwi, muszę na ręce wziąć, musi odkluczyć drzwi, łapą mi nakazuje wyjście na klatkę i tak czekamy na chłopiurę... Torres mnie zwyczajnie nie lubi. trza z tym żyć.
A huknąć?
Też bym tak mogła pomyśleć bo Roszpunecznik jak zobaczy Tatę to jest dziki szał, jak zadzwoni to mi telefon wyrywa

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

drewniane puzzle w biedronce z warzywami i dwóch nie umiem rozszyfrować haha

a i kupiłam zestaw filiżanek, talerzyków i dzbanki
Pojechali z tymi puzzlami
Imprezka się szykuje?

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

Byou rozbroiło mnie Twoje minimum -Twoje minimum prawie jak moje grubsze porządki
również czuję się przy Tobie jak fleja i leń
No następna

Cytat:
z wkładką to też właśnie mi się wydawało, że powinna być profilowana. tak czy siak elefanteny nie da dla nas. K. ma taką szeroką i wysoką w podbiciu stopę, że trzebaby było na prawdę na siłę je wciskać na nogę - byłam wczoraj w ccc i daichmanie i nie było żadnych dobrych dla K. butów za kostkę. załamka, będzie po dworzu w skarpetach popylał
Zosia też ma wysokie podbicie:/mam nadzieję, że coś fajnego znajdziemy.

Cytat:
a co do mojej grubości i zdjęć w sukienkach to właśnie o to chodzi, że po porodzie byłam dużo chudsza a teraz mam już 4 kg więce-nawet brzuch miałam mniejszy
e tam, lustro zmień

Cytat:
Kasia fji fju coś się kroi
bunga bunga

Cytat:
Byou życzeń t.nie składałam, mi też nikt nie składał z okazji dnia synowej
Pewnie czekasz jak ja na 26 maja

[QUOTE=kwiatuszekkk21;4546 0277]powrocie K. nie dał butów zdjąc tylko przykleił się do nogi i z nim na rękach zdejmowałam drugiego buta i kurtkę{QUOTE]

za nadrobienie, wpadam w kompleksy
Z kartą to bym się przeszła do banku albo na infolinię zadzwoniła bo jakieś czary:/

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
1wsza ...!!
Druga

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

My po kiepskiej nocce przeczytałam nadrobiłam ale co miałam napisać nie pamiętam jestem nieprzytomna, mała wieczorem poszła normalnie spać ale już w kąpieli nawet się nie uśmiechała myślałam że zmęczona bo mało w dzień spała ale koło 22 zaczęła się wiercić i płakać uspokoiła się koło 23 tak samo ale już musiałam wziąść na rękę i miała gorączke 38 więc nic nie dawałam a po północy się obudziła i miała już 39,3 no to czopek i siedziałam z nią później do nas do łóżka i tak spałyśmy co chwile się budząc, to na wpółleżąco z nią na brzuchu chciała cycka to co chwile sprwadzałam gorączkę żeby mi nie zwymiotowała ale żadnych innych dolegliwości poza gorączką, rano też miała 38,7 więc dałam czopka ale na rękach była radosna chciała oglądać kwiaki, kaski itp. ale dałam co by się nie męczyła teraz zadowolona śmiga ale chyba jednak troszkę śpiąca bo nawet jak mi się przysnęło a się obudziłam zobaczyć jak mała to ona leżała z otwartymi oczkami.
Oby to były tylko ząbki
Oliweczko ja bym to konsultowała

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
A tak w ogole to czesc ,
u nas nocka oki , od 20 do 3 spal u siebie ,potem wzielam i pił ponad godzne z zegarkiem(telefonem) w reku ...pije nie przerwanie tyle czasu , wyciagnelam troszkę na sile cycka i odlozylam do łóżeczka(Roszka nie cycka.spał do 7 .
Za to odkleić się nie chce -wiec z nim na rekach przygotowywałam sniadanie starszakom,ciuchy i takie tam....

Kurcze w nocy myslalam o tym jak dam rade przygotować obiad dla 14 osob ....wszystko co wymyslilam to będzie z piekarnika ...aby było gotowe i cieple potrzeba mi 2 piekarników ...jak to ogarne .... nie wiem.... gdzie posadze wszystkich ..tez nie wiem...[COLOR="Silver"]
Stęsknił się

Dasz radę, no kto jak nie Ty

Cytat:
każda z nas ma jakieś kamienie milowe. i chwalić się trza. dla zdrowia psychicznego.

Cytat:
Torres robi trzecie zwierzątko borsuka dmucha przez nosek (JAK DO DIASKA ROBI BORSUK????????)
i nie mam pojęcia

Moderna jak tam noc Oskarowa?

Dzień dobry

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2014-03-06 o 08:51
BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 08:42   #3154
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
w ramach ogarniania chaty włączyłam TV, w pytaniu na śniadanie ma zaraz być jak wybrać dobry i tani wózek, więc się lachony dokształcajcie, bo już stwierdzili że Cichopek aż 4 tysie wybuliła :brzyda l:
nie dzierze tego typu programów ....

a 4 tysiaki za pewnie 3w1 to nie jest jeszcze az tak szokująco dużo .....zwłaszcza ze pewnie dostali za free .
Cytat:
A u nas to się nazywa fuczydło nie borsuk hihi, Hania marszczy nos i fuczy przez niego.
wozek ,kociak tez fajniutki
Cytat:
Dobrze,że nie mój lokieć hihi Bardzo profesjonalne zdjęcie z odbiciem w lustrze
łokieć tez szczupły
Stary 2014-03-06, 08:50   #3155
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Despa ależ mnie rozczuliła Twoja Córa
U nas podobna nocka, tylko rano pospałyśmy do 7.

Moderna jak tam noc Oskarowa?
BYou no nie poznalam Twojego posta, co jest?

za nocke a nasza oskarowa, czyli jak zawsze - 4 karmienia i pobudka o 6
Stary 2014-03-06, 08:53   #3156
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

Jestesmy po jezdzie testowej nowym wozkiem M. pomogl mi rozpakowac i jak juz usiadl to nie chcial zejsc wiec poszlismy na spacer M. zadowolony, usmiechniety, bardzo mu sie podoba jazda tym wozkiem
za pierwszą jazdę nową bryką

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Rozumiem, że porównujesz/ porównywałas - tak naprawde pewnie większośc z nas to robi, w szczególnosci pierworódki. Ja też łapałam się na tym, że po przeczytaniu posta szukałam z kiedy jest maluszek i porównywałam do Kubcia.
Ale nie gadamy tylko o postępach dzieci, też na inne, luźne lub bardziej poważne tematy. Także pisz z nami jak masz czas i ochote

Wspominałas kiedyś, że są postępy i o to chodzi! Najważniejsze, że problem jest zdiagnozowany i robicie coś z tym. Pisałaś tez, że masz słaby charakter - powiedz czy rozmawiasz o tym z TŻ? że jest Ci smutno, łapiesz depresje z powodu tego, że Barrtuś się nie rozwija poprawnie?
U mnie zawsze jak sie martwie, że Kubus czegoś nie robi to TŻ stwierdza, że radzi sobie dobrze i ma czas.
Demeter nie porównuję już od dawna bo wiem że mój syn idzie zupełnie innym tępem i on wszystkie rzeczy będzie robił dużo póżniej, nawet dzieci 8-9 mies robią więcej. dlatego jest mi smutno.
Wiem że pierwsze matki są przewrażliwione, ale inaczej jak z dzieckiem jest wszystko ok.

Cytat:
nie będę udawac ze wiem w jakiej jesteś sytuacji ,ze wiem co czujesz ...mogę sobie jedynie wyobrazac . i absolutnie ani My tutaj ani nikt inny nie powinien lekcewazyc Twoch zmartwień ....
jednakże może pogaduchy tutaj ,wyżalenie się nawet 100 razy pomoze Ci ..bo inaczej pomoc nie możemy niestety ,Twoje dziecko w końcu poczyni postępy ale sama wiesz ze potrzeba czasu i nikt nie wiem ile . trzymam kciuki aby Cie niedługo zaskoczył .....

Byliśmy na basenie ,potem kupiłam R prezent urodzinowy -ten pchacz co Luna i Agnjeska zachwalały .Fajny . znalazłam tez rower który chciałam mu kupic na lato za identyczna cene co na all, ten pchacz także za taką samą cene co na all.
Kiedys all było tansze niż w sklepach ....
Zamowiłam tort - malinowy z bitą smietaną na tartych orzechach . sama zrobie brownie ,ciastka czekolad. . musze jeszcze wymyslic cos na obiad -może udzcce z indyka ,pieczone ziemniaczki ,losos w ciescie z warzywami , sałatka z gruszką i lazurem ....
dzięki wiem że nie pomożecie i wiem że trudno wam zrozumieć w jakiej jestem sytuacji ale może chociaż wy mnie wesprzecie bo w domu uważają że się użalam niepotrzebnie.

Kusi i mnie ten pchacz, daj znać czy Roszek zadowolony będzie.

za tort już mi ślinka pociekła, malinowy

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Agateczka, no nie , jak tak możesz... Bartuś jest śliczny i jeszcze nas wszystkich dogoni Kinia mu pomoże
Przecież jest zdiagnozowany i jeździcie na reh. Będzie dobrze
dzięx Basiu buzi dla Kini
wiem ale ja po prostu jestem sama z moimi zmartwieniami i dlatego mi ciężko, mam nadzieję że niedługo się doczekam postępów.

Cytat:
Agateczka mi sie czesto zdarza nie odpisac na wszytsko - bo najnormalniej brakuje mi czasu,a chce sie wbic w aktualny watek - czasami zdarza sie, ze zapomne odpisac, bo jak czytam wczesniej to w myslach odpowiadam -- i najnormalniej pozniej zapominam odpisac myslac, ze to juz pisalam i jeszcze inne powody jak niezauwazenie posta, brak weny, nie wiadomo co napisac, nie znam sie na temacie, temat mnie nie inetresuje (jak np. ZUSy srusy) itd. i mam andzieje, ze bedziesz pisac czesciej, im wiecej postow tym jakos latwoej sie do nich odniesc
Ale ja się nie focham że nikt mi nie odpisał tylko chodziło mi o to że czuć podział na forum. ale nie ważne bo zawsze z tego szum się robi.

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Witam

Wiem, że łatwo napisać - nie porównuj, ale mnie też zdarza się porównywanie... I też czasami mam doła jak porównam menu np. Roszpunki i mojej Szkrabki - to jak 2 latek i 5 miesięczne niemowle Bo to jednak automatycznie jakoś idzie.
ja nie porównuję już dłuższy czas, po prostu martwię się że u nas to wszystko tak długo trwa.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
oj no nie można tak ja też czasami znikam na długo i też nikt mnie oklaskami nie wita i nie komentuje wszystkich moich postów jesteśmy tu żeby się wygadać, czegoś dowiedzieć wspierać. Ja staram sie czytać wszystko ale że jestem zawsze do tyłu to nie komentuje wszystkich postów przyznaję bez bicia czytając a nie odpisując mogę szybciej nadrobić a mam mało czasu na kompa bo są dzieci, praca itp tak więc uszy do góry i buziaki dla was
ale ja się nie focham jw.

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Oglądam Topchefa, ale jest przerwa
Moderna, nie prałam wózka
BYou, na fb ostatnio cisza jak po śmierci organisty
Kasia
Trolla, miałam wczesniej napisać, uwielbiam Twoje posty

Życzę przespanej nocki

Cytat:
Hey hi hello!

Agateczka nie smutaj, tylko dawaj fotę Bartka
ja też często nie uzyskuje odp na swoje pytania albo ktoś mi na coś nie odpisuje ale to samo jest w drugą stronę. nie dam rady każdego zacytować itp więc jest ok ale czytam wszystko
i mistrzynią w pisaniu sama do siebie jestem ja na fb już teraz nie piszę, bo na prawdę nie wiem czemu nikt nie chce gadać o 4 rano nie lubicie mnie?

przepraszam, że tak chaotycznie i niedokładnie nadrobiłam. robię to od godz. 5 i nie da się inaczej, tyle nastukałyście jedną stronę zostawiam na jutro
twoje posty na fb zawsze czytałam rano na karmieniu

foto tylko na mamusiach na fb

Dziewczyny nie strzelam focha o nie odpisywanie, i koniec tematu bo zawsze z tego robi się szum niepotrzebnie.

A propo matki sanepid czytam bloga, polecam można się pośmiać

Dzień dobry
u nas ponuro za oknem już drugi dzień nie lubię takiej pogody gdzie jest słońce!!
Stary 2014-03-06, 08:54   #3157
BYou
MBZ♥

Cytat:
BYou no nie poznalam Twojego posta, co jest?

Sprawdzałam czy mnie poznacie
A serio to myślałam, że szybciej się tak da odpisać ale wolę mój sposób

To na kolejną czekamy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-06, 09:01   #3158
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

mnie też dziś nie było - ledwo okiem rzucił jak wróciłam. zaś jak słyszy domofon o 17:30, to biegnie na czterech do drzwi, muszę na ręce wziąć, musi odkluczyć drzwi, łapą mi nakazuje wyjście na klatkę i tak czekamy na chłopiurę... Torres mnie zwyczajnie nie lubi. trza z tym żyć.
eee tam

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Kurcze Anika tak se lukam na fejsa jaka Ty laska jesteś
no proszę Cię...
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:03   #3159
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
...jak to ogarne .... nie wiem.... gdzie posadze wszystkich ..tez nie wiem...
tja. Ty nie wiesz na miliardach metrów kwadratowych? ja mam dylemat gdzie posadzę, gdzie położę

Cytat:
..spalem sam ,bez cyca ,bez tulenia ....jestem taki niewyspany ....nocka okropna .... )
no tak. każdy kij ma dwa końce

Cytat:
hmm... T. ma chyba racje ja jak pokazuje kroliczka to tak wlasnie dmucham nosem a i borsuk pewnie tez tak robi, co?
hehe, u nas królik robi chrup chrup (ale to T. powie w 2016 - przy pomyslnych wiatrach )

Cytat:

A u nas to się nazywa fuczydło nie borsuk hihi, Hania marszczy nos i fuczy przez niego.

a wózek ekstra. ten poprzedni musiał być 2007 - wszak był identyczny jak torreso-wóz.

Cytat:
Roszpunecznik jak zobaczy Tatę to jest dziki szał, jak zadzwoni to mi telefon wyrywa

nasz ojciec był wyjazdowym tatusiem i czasem z bratem mieliśmy ścianę płaczu. jak ojciec dzwonił i rozliczał a my staliśmy (pod tel) ze spuszczonymi łbami

Cytat:
a 4 tysiaki za pewnie 3w1 to nie jest jeszcze az tak szokująco dużo .....
mnie to w ogóle nie szokuje. ludzie się podniecają jakby co najmniej ukradli ten wózek...
dla mnie nie muszą dzieci wozić w wózku podprowadzonym z Lidla czy innego Teska wymoszczonego szmatami.

choć wciąż abonamentu płacić nie będę stawki tvp są nie normalne. jak czytam ile zarabia Górniaczka to mi gul skacze. gdyby tyle zarabiała w TVN - nie mój biznes, ale w tvp mnie mierzi.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:04   #3160
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
A propo matki sanepid czytam bloga, polecam można się pośmiać

Dzień dobry
u nas ponuro za oknem już drugi dzień nie lubię takiej pogody gdzie jest słońce!!
o, kiedys zagladalam i zapomnialam o tym blogu, dzieki

u nas mgla od rana, ale pozniej ma wyjsc slonce

Cytat:
dobry kamuflaż
Stary 2014-03-06, 09:05   #3161
scarlett26
Zakorzenienie

teraz o szczoteczkach jest w tv

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-06, 09:06   #3162
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
eeeee tez chce zobaczyć laske ! Anika dawaj fote jakas !
pogłupiały
nie mam takiego "na czasie" jakoś nie lubię się na zdjęciach mogę do klubu wrzucić ze świąt tam przynajmniej nie widać boczków i brzucha (taka ze mnie laska)
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:09   #3163
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
bo w domu uważają że się użalam niepotrzebnie.

(...)
wiem ale ja po prostu jestem sama z moimi zmartwieniami i dlatego mi ciężko, mam nadzieję że niedługo się doczekam postępów.
ale jak nam nie napiszesz swoich zmartwień, to my też nie będziemy wiedzieć nic.
a co rodzina mówi???

Cytat:
chodziło mi o to że czuć podział na forum. ale nie ważne bo zawsze z tego szum się robi.
hm, jednak to po raz kolejny podkreślasz. jestem za tym by wywalić kawę na ławę...

Cytat:

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:09   #3164
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
widze, ze tematy mocno na czasie
Cytat:

mnie to w ogóle nie szokuje. ludzie się podniecają jakby co najmniej ukradli ten wózek...
dla mnie nie muszą dzieci wozić w wózku podprowadzonym z Lidla czy innego Teska wymoszczonego szmatami.

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
pogłupiały
nie mam takiego "na czasie" jakoś nie lubię się na zdjęciach mogę do klubu wrzucić ze świąt tam przynajmniej nie widać boczków i brzucha (taka ze mnie laska)
bacik sie nalezy
Stary 2014-03-06, 09:14   #3165
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
hihi, ale patent wymyśliłaś, jakby podprowadzić wózek z marketu i jeszcze zakupić patent wklejany wczoraj przez Nestelle to 2w 1 za stówę, po taniości duża gondola, a przy korzystaniu z funkcji spacerowej miejsce na spory organizer (dla Moderny) i tak w pip miejsca że jakikolwiek fotelik w jakimkowiek sajzie zmieści się i nie trzeba przeinwestowywać kupując adaptery

- 45/2019 (9833 strony)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-06, 09:14   #3166
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
tja. Ty nie wiesz na miliardach metrów kwadratowych? ja mam dylemat gdzie posadzę, gdzie położę

[/COLOR] [/COLOR] no tak. każdy kij ma dwa końce

hehe, u nas królik robi chrup chrup (ale to T. powie w 2016 - przy pomyslnych wiatrach )

choć wciąż abonamentu płacić nie będę stawki tvp są nie normalne. jak czytam ile zarabia Górniaczka to mi gul skacze. gdyby tyle zarabiała w TVN - nie mój biznes, ale w tvp mnie mierzi.
1. no ja nie wieeem . każdy ma swoja perspektywę no nie?
mam stół na 8 osob -z czego mój teść zajmuje 3 . jak pomiescic ....
(a moja perspektywa wygląda tak ze dom który budujemy ma 2 razy tyle metrow co obecny .garaz jest tak duzy jak moje obecne lokum .
i jeszcze nie mieszkamy a już narzekamy ze nie ma miejsca na pewne rzeczy .... )

2. ja robie krolika ruszając nosem w gore i w doł .samą koncowką .....
3.dla mnie tez bez szoku jeśli chodzi o tego typu rzeczy .wg mnie mogą se nawet pieluchę za tysiaka kupic .ale w kraju robi się wielkie halo z tego ...
4 .racja....
Stary 2014-03-06, 09:20   #3167
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
hihi, ale patent wymyśliłaś, jakby podprowadzić wózek z marketu i jeszcze zakupić patent wklejany wczoraj przez Nestelle to 2w 1 za stówę, po taniości duża gondola, a przy korzystaniu z funkcji spacerowej miejsce na spory organizer (dla Moderny) i tak w pip miejsca że jakikolwiek fotelik w jakimkowiek sajzie zmieści się i nie trzeba przeinwestowywać kupując adaptery
ohhh jeeeeee
ale bylby lans

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
1. no ja nie wieeem . każdy ma swoja perspektywę no nie?
mam stół na 8 osob -z czego mój teść zajmuje 3 . jak pomiescic ....

3.dla mnie tez bez szoku jeśli chodzi o tego typu rzeczy .wg mnie mogą se nawet pieluchę za tysiaka kupic .ale w kraju robi się wielkie halo z tego ...
.

dokladnie, i jeszcze robia o tym reportaz?
(moj wozek tez nowy kosztuje 4 tysiaki (kupilam uzywany), ale zaden paparazzi nie chce o nas napisac )
a moze Cichopki tez maja uzywany?
Stary 2014-03-06, 09:25   #3168
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
ale Tych?
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
pogłupiały
dawaj !
Cytat:
no i bez limitu kg ! byłby nawet dla taty -jakby z imprezy po pijaku trzeba odcholowac ....

Agateczka - musisz walic prosto z mostu ! będziemy pocieszać -chociaż to ....
tutaj na pewno będziesz zrozumiana ... no bo kto jak nie My - co druga ma jakies rozkminy ....

a dziewczyny sa bardzo tu wyrozumiale ... nawet ja czuje się tu akceptowana - ta co se litry kremow wciera bo myśli ze się bez nich rozsypie , albo Oliwka z mania sprzątania .albo Scarlett z mania odkażania ,albo BYou ze swoim "minimum" ... no dawac co tam która co ma ...
Tak na serio to trzeba mowic o swoich troskach bo nikt się nie domyśli .....

BYou - już minimum zrobione?
Stary 2014-03-06, 09:26   #3169
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
hm, jednak to po raz kolejny podkreślasz. jestem za tym by wywalić kawę na ławę...
prowokujesz

a ja chyba troszke wiem, o co chodzi Agateczce - bo sa te duzosieudzielajace i te malo - i mysle sobie, ze mamy malosieudzielajace moga czuc sie troszke zaniedbane, bo te duzoplotkujace czesto cytuja sie nawzajem, daja sobie buziaczki, wysylaja roze na dzien dobry, pytaja sie gdzie jest ta, czy tamta, jak jej nie ma juz 3 godziny na forum - no! i mysle, ze to o to chodzi - ale ale - ja mysle, ze to tylko zludzenie, bo gdyby mamy malosieudzielajace wiecej o sobie pisaly (tak, tak - ja kocham pamietniczki, lubie wiedziec co sie u Was dzieje! ), to i odpowiedzi, nawiazan byloby wiecej, i tego odczucia na pewno by nie bylo
Stary 2014-03-06, 09:28   #3170
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Hehehe to jest pomysł, Pani opatentuj go
Trochę słaba amortyzacja, ale wiekszosc dzieci lubi wyboje

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2014-03-06 o 09:29
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:29   #3171
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
a

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Trochę słaba amortyzaja, ale wiekszosc dzieci lubi wyboje
Stary 2014-03-06, 09:31   #3172
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
ale Tych?

Tych, tych!!! Ale bzdet powiedzieli, że od 200 do 600zł kosztują...

Sierżant-nomadka-sushimaniaczka-nestelle!

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Hehehe to jest pomysł, Pani opatentuj go
Trochę słaba amortyzacja, ale wiekszosc dzieci lubi wyboje
tylko nie wiem jaki byłby żywot kółeczek...

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-06, 09:33   #3173
Villga
Zadomowienie

Cytat:
prowokujesz

a ja chyba troszke wiem, o co chodzi Agateczce - bo sa te duzosieudzielajace i te malo - i mysle sobie, ze mamy malosieudzielajace moga czuc sie troszke zaniedbane, bo te duzoplotkujace czesto cytuja sie nawzajem, daja sobie buziaczki, wysylaja roze na dzien dobry, pytaja sie gdzie jest ta, czy tamta, jak jej nie ma juz 3 godziny na forum - no! i mysle, ze to o to chodzi - ale ale - ja mysle, ze to tylko zludzenie, bo gdyby mamy malosieudzielajace wiecej o sobie pisaly (tak, tak - ja kocham pamietniczki, lubie wiedziec co sie u Was dzieje! ), to i odpowiedzi, nawiazan byloby wiecej, i tego odczucia na pewno by nie bylo
No właśnie! Z 3 godz. ;-) Mnie nie było z miesiąc i się nikt nie zainteresował czy żyję :-P
Czytam Was prawie wyłącznie na telefonie i dlatego nie piszę. No i dlatego, że nikt nie tęskni buuuu.

A tak w ogóle to cześć!
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:38   #3174
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
No właśnie! Z 3 godz. ;-) Mnie nie było z miesiąc i się nikt nie zainteresował czy żyję :-P
Czytam Was prawie wyłącznie na telefonie i dlatego nie piszę. No i dlatego, że nikt nie tęskni buuuu.

A tak w ogóle to cześć!

a gdzie bylas jak Cie nie bylo?
Jak Kinga i jej skorka?
a tak w ogole to bacik sie nalezy za tak dlugie nieodzywanie sie
tesknimy za kazda mamusia

tak przegladam liste mamus, i polowe trzeba wywolywac
Stary 2014-03-06, 09:41   #3175
BYou
MBZ♥

Nestelle, no ba a nawet więcej bo pranie zrobione i powieszone przy asyście
Ile będziecie mieć metrów w nowym domu?

Moderna masz rację z tym udzielaniem się

Pani mam dokładnie to samo z tvp
A wózek, niech im służyi koło pisi mi to lata czy z darów czy kupiony czy jeszcze z innej bajki

Stary 2014-03-06, 09:45   #3176
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie, i jeszcze robia o tym reportaz?
(moj wozek tez nowy kosztuje 4 tysiaki (kupilam uzywany), ale zaden paparazzi nie chce o nas napisac )
a moze Cichopki tez maja uzywany?
musisz sama pisac o sobie ...Wiem jak to jest ...
Cytat:
ale to chyba normalne ..... jeśli jest grupa dziewczyn często tu siedzących to się lepiej znaja tym samym wiez się zaciesnia ....
a przecież to nie znaczy ze mamy kogos w du.pie ....
np. Mokka -pewnie czasu nie ma ,czym innym zajeta ,może i ochota na forum przeszla ale z utęsknieniem czekam na info od niej -co tam u nich ,jak Leonek????

No a jak ja siedze ciagle na forum bo nic innego nie mam do roboty ,mój program minimum to - wstać , zrobić sobie śniadanko ,cherbatke co udaje kawke i odpalić lapka , oszukuje was ze mam dużo pracy ,latnia ,i 3 dzieci a siedze ciagle tutaj ... także jak znikam na dzień caly to dziewczyny mysla zem umarła może przed monitorem ....
Cytat:
Tych, tych!!! Ale bzdet powiedzieli, że od 200 do 600zł kosztują...
...
taaak to się nazywa telewizja sniadaniowa
sierżanta nie zajarzyłam
Stary 2014-03-06, 09:46   #3177
Villga
Zadomowienie

Cytat:

a gdzie bylas jak Cie nie bylo?
Jak Kinga i jej skorka?
a tak w ogole to bacik sie nalezy za tak dlugie nieodzywanie sie
tesknimy za kazda mamusia

tak przegladam liste mamus, i polowe trzeba wywolywac
:-*
Niestety gorzej. .. do tej pory skóra była ok- oprócz uszek- a teraz ma kaszke na pleckach- bladą ale wyczuwalna dłonią. ..
Już zaczynam schizowac że to gluten z opóźnionym zapłonem.. oby nie...
A ja jakoś tak bez siły do udzielania. Niewyspana strasznie jestem. Kinia to jest taki cycoholik że nie wiem czy jest taki drugi na forum. Ona by chciala calutka noc mieć cyca w buzi a jak nie w buzi to w ręce. .. i tak go ściska i mietosi. A ja spac nie mogę! A jak jej zabiore to histeria taka, że szok. W dzień słodka, a w nocy ... no ale faktem jest że nocne drapanie też w spaniu nie pomaga. ..
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:48   #3178
BYou
MBZ♥

Romanie no w końcu sięujawniłaś

Villqa
A co lekarz mówi? Może być taka reakcja na gluta?

Stary 2014-03-06, 09:50   #3179
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość

A tak w ogóle to cześć!
no helloł

Cytat:
Nestelle, no ba a nawet więcej bo pranie zrobione i powieszone przy asyście
Ile będziecie mieć metrów w nowym domu?

Moderna masz rację z tym udzielaniem się

Pani mam dokładnie to samo z tvp
A wózek, niech im służyi koło pisi mi to lata czy z darów czy kupiony czy jeszcze z innej bajki
mowisz ze co ci lata koło pisi ???

program minimum powala ....

metrow dużo jednak ... (a taka tam dyplomatyczna odpowiedz ).ale człowiek to niezaspokojona bestia no nie ?
Stary 2014-03-06, 09:52   #3180
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
taaak to się nazywa telewizja sniadaniowa
sierżanta nie zajarzyłam
kontrola BYou jak w wojsku była

jaaaaa, oni tak bełkoczą w tym pytaniu na śniadanie, jakby było o połowę mniej tematów a mniej kijem po płocie to byłby o wiele lepszy program....

kuuuurdeeeee Zosior się obudził, a ja ledwie zjadłam śniadanie, sprzątnęłam pranie, ogarnęłam po wierzchu w kuchni i rozładowałam zmywarkę a co będzie jak wrócę do pracy???? zarośniemy brudem i bałaganem

Panika, ile bierzesz wychowawczego?

- 45/2019 (9833 strony)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości