Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-06, 14:59   #3121
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Tak właśnie państwo zachęca nas do rodzenia dzieci tzw polityka prorodzinna Chyba się kierują powiedzeniem "Bóg dał dzieci da i na dzieci", bo raczej z jednej wypłaty ciężko utrzymać dom i rodzinę.
Na ostatnim spotkaniu w poradni rodzinnej pani nas uświadamiała, że dzieci to nie nasza "własność" tylko Bóg dał je nam na wychowanie i jeżeli obdaruje nas dużą ilością dzieci to jak będziemy bardzo wierzyć to na pewno da też pieniądze, żeby je wychować
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 15:03   #3122
przezduzeem
Wtajemniczenie

Dziewczyny, jeszcze niedawno był temat dzieci biegjących podczas I-go tańca http://www.youtube.com/watch?v=F7y-_C2M-Gk

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 15:07   #3123
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Na ostatnim spotkaniu w poradni rodzinnej pani nas uświadamiała, że dzieci to nie nasza "własność" tylko Bóg dał je nam na wychowanie i jeżeli obdaruje nas dużą ilością dzieci to jak będziemy bardzo wierzyć to na pewno da też pieniądze, żeby je wychować
U nas na naukach mówiła, że powinniśmy mieć tyle dzieci na ile nas stać, żeby godnie żyć i z taką myślą mamy planować poszerzenie rodziny. Jakbym usłyszała to co ty to pewnie bym padła
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 15:08   #3124
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jeszcze niedawno był temat dzieci biegjących podczas I-go tańca http://www.youtube.com/watch?v=F7y-_C2M-Gk
WTF??? Ale bym wytłukła! Gdzie są rodzice ja się pytam? I to nawet nie chodzi o to że brzydko to wygląda, ale kurde, przecież ta PMka o mało nie rozdeptała jednego gówniarza, dziewczyna nie ma oczu na plecach, jest w długiej sukni... Gdyby ten dzieciak jej się zaplątał to leżeliby oboje...
Pozostaje tylko wyczulić orkiestrę na takie zachowanie i jeśli dzieciaki zaczną się plątać to orkiestra/DJ powinni przerwać taniec i poprosić aby rodzice zabrali pociechy z parkietu ze względów bezpieczeństwa.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 15:10   #3125
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
o masakra wina rodziców niestety widać, że się przygotowywali do pierwszego tańca, a tu po prostu zepsuły dzieci im go

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 15:10   #3126
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Też właśnie słyszałam, że gadają takie rzeczy w poradni...
<facepalm>
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 15:11   #3127
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
no bez jaj dobrze, że mały się nie rozpłakał, ale no kurde, mogła go przewrócić albo wszyscy by się wyłożyli na parkiecie. Ciekawe co by wtedy mamusia zrobiła.

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 15:14   #3128
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Uwielbiam dzieci naprawdę, ale pogoniłabym w 3 sekundy.
Pm-ka spokojna, że szok.
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 15:16   #3129
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nam w poradni mówili, że o płodności kobiety decyduje Bóg. I jeśli Bóg decyduje, że np.:w czasie gwałtu kobieta jest płodna to powinna to dziecko urodzić i wychować. Bo tak chce Bóg. Także tego ..
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 15:17   #3130
kasia1201
Rozeznanie

Przezduzeem to żenada jakaś, gdzie są rodzice?? Oślepli?? Wychowanie bezstresowe w czystej postaci bo przecież to takie " słodkie "

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 15:18   #3131
enzunio
BAN stały

Aż mi ciśnienie skoczyło, takie coś MOŻE być i u mnie

edit: to dpiero drób

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2014-03-06 o 15:20
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 15:19   #3132
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Ines
Wyglądaliście przepięknie. Cudowna relacja, aż się wzruszyłam Tak bardzo Ci zazdroszczę, że już jesteś żonką.

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
U mnie ze spraw ślubnych:
Mamy fotografa i kamerzystę !!! baardzo się cieszę!
Jeszcze tylko ten zespół mi nie daje spać

Od 17 marca idę na staż!
Serdeczne gratulacje!

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Jutro idę do lekarza, chcieli zaoszczędzić, ale nie dam się. Szef 4 tygodnie temu chcąc zamydlic mi oczy powiedział, że dostanę podwyżkę! Na jutro wzięłam już urlop na żądanie i pojadę do lekarza. Jak będzie po mojej myśli, to zawiozę do pracy. Nie mają prawa mi dać jutro wypowiedzenia prawda?

Ostatnie dni bardzo się stresowałam i cały czas myślałam o tym. Teraz jak w końcu wiem, uspokoiłam się. Zacznę szukać nowej, lepszej mam nadzieję pracy, a może mi sie uda i w tym czasie nie będę się stresować zarobkami.
U mnie też nie wiem, co będzie z pracą. Pracuję w szkole i niedawno przyznałam się dyrekcji, że wychodzę za mąż. Umowę mam do końca sierpnia, ślub w czerwcu. Bardzo się boję, że nie dostanę umowy od września, bo będę nieopłacalna. Świeża mężatka, więc pewnie za chwilę zajdzie w ciążę i trzeba będzie zatrudnić dodatkową osobę na zastępstwo Tak bardzo się boję o tę kwestię... Co ma być to będzie.

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Do mnie dzis przyszedl ten atrament kolor pomaranczowy. Jak dla mnie bez szału. Tzn na co dzień jak najbardziej, ale na ślub nie lepięj dołozyc i miec cos lepszego
Ja pisałam o tym atramencie, ale nie miałam okazji testować, natomiast lakier YSL, mnie nie powalił. Przetestowałam jedynie nakładając w drogerii. (swoim pędzelkiem)

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Ja testowałam atrament z Sephory. Mam najjaśniejszy kolor, który trzyma się długo, ale nie jest zbyt mocno napigmentowany. Ale znalazłam patent - najpierw maluje usta szminką w mocniejszym kolorze, później nakładam ten atrament i całość jest nie do zdarcia. w ten sposób każda pomadka, jaka mamy w kosmetyczce może stać się trwałą.
Chyba się skuszę na ten lakier.

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Haha, to moja inna znajoma jak tylko dostała dobrą umowę o pracę obsesyjnie zaczęła starać się o dziecko, tak intensywnie, że jej mąż miał dosyć seksu do czasu porodu

Wiadomo, że wszystko zależy od rodzaju wykonywanej pracy, jednak praca biurowa nie jest aż tak ciężka, żeby kobieta w ciąży nie mogła jej wykonywać. Niestety większość moich znajomych wykonujących właśnie taką pracę jak najszybciej szły na L4.
Jakby mi się udało od września dostać umowę to cieszymy się sobą jakieś pół roku, a potem też obsesyjne staranie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
nie udało mi sie wcześniej dorzucić wszystkich
nie - odkupiłam go od mojej koleżanki
Śliczny ten welon

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Pracodawca często sam widzi że dziewczyna w ciąży źle się czuje, widać po niej, biega do toalety. Wtedy zupełnie inaczej reaguje.
Ale niestety większość przypadków wygląda tak:
dziewczyna idzie do ginekologa w drugim miesiącu, bierze zwolnienie i nagle następnego dnia nie pojawia się w pracy a pracodawca o ciąży dowiaduje się z smsa czy zwolneinia przyniesionego przez koleżankę. I nie zobaczy pracownicy przez najbliższy rok...
Wiele moich koleżanek straciło dziecko właśnie w pracy. Może i akurat to nie była zasługa pracy, ale często przeżywa się stresy, natłok obowiązków. Ja przyznaje się, że dla dobra dziecka nie zawahałabym się iść na L4 nawet na początku ciąży, żeby potem sobie nie wyrzucać, że to przeze mnie.

Cytat:
Napisane przez Lady Million Pokaż wiadomość
Witajcie,
Odzywam się po długiej nieobecności już jako Żona....

jak obiecałam skrócę cała uroczystość....
Serdecznie gratuluję i życzę wszystkiego dobrego na Nowej Drodze Życia

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
a mi przyszły podziekowania dla rodzicow
Chwal się

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Dziewczyny , co myślicie o takiej sukience na After ?
Podoba mi się

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2014-03-06 o 15:20
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 15:20   #3133
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem w szoku, że PM nie zareagowali, bo ja bym ich tam ustawiła do pionu
Ja nie wiem jak w ogóle mogli się na tańcu skupić, mi OGLĄDAJĄC bylo się ciężko na nich skupić, a nie na drobnicy latającej pod nogami, a co dopiero gdybym sama tam tańczyła
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 15:27   #3134
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Dziewczyny , co myślicie o takiej sukience na After ?
Piękna

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Z dwóch niestety też... Mówię o ludziach którym rodzice nie kupili mieszkania i którzy musza brać kredyt hipoteczny. Niech rata kredytu wynosi np 1000 zł, do tego opłaty czynsz, media itd to kolejny 1000 zł. Dostanie się do państwowego żłobka graniczy z cudem, a u mnie za żłobek prywatny z wyżywieniem i wszystkimi atrakcjami trzeba liczyć ok 1000 zł. Opiekunka za 1500 zł. Nie mając samochodu ciężko poruszać się po dużym mieście i zdążyć na czas odebrać dziecko, a są placówki gdzie dziecko może przebywać dziennie 9 godz - 8 godz pracy rodzica plus czas na dojazd. Inaczej doliczane są nadgodziny. Auto to kolejne kilkaset złotych. A gdzie ubranie, jedzenie. Nie wiem ile trzeba zarabiać żeby mieć mieszkanie, auto, dziecko i godnie żyć a nie wegetować.
Trzeba zarabiać tyle ile państwo w sejmie

Cytat:
Jestem. Dostałam L4 na razie na 10 dni. Potem mam znowu przyjść. Wiem już na pewno, że chcą mnie zwolnić również przez ślub. Mieli opcję zatrudnienia stażysty, który pracowałby ze mną w biurze i przy okazj na magazynie. Za darmo. Niestety, stażystę zatrudnili w innym oddziale, do którego szkoliłam jak się okazało - mojego zastępcę. Ślub mam w sierpniu, ale po co czekać, lepiej przed sezonem się mnie pozbyć. Najbardziej boli mnie fakt, że nie mieli żadnego normalnego powodu, żeby mnie zwolnić. Rozumiem cięcia kosztów, ale tutaj zrobili to perfidnie. Tym bardziej, że ja nawet nie myślałam o tym, żeby iść od razu na L4 gdybym była w ciąży. Ba, ja nawet nie planowałam dziecka od razu po ślubie(chociaż myślałam o bliższej przyszłości). Z szefami byłam na Ty, wiedziałam, że jest zdolny do wielu świństw, ale do głowy mi nie przyszło, że zrobi to mi. Myślałam, że skoro pracowałam tam już jakiś czas, to nie będzie problemu z ewentualną ciążą.
Pojechałam od razu zawieźć zwolnienie, i najbardziej żałosne było to, że jak mnie zobaczył uśmiechnął się perfidnie i powiedział cześć ... (moje izdrobniale). Dałam mu L4 i wyszłam. Ufff, dzisiaj jeszcze trochę się posmucę, a od jutra nowy start

Lady
- wyglądałąs cudownie Szczęścia życzę
Masakryczna sytuacja.. faceci to świnie! pracowałaś tam długo a Oni tak postąpili że normalnie... Mam nadzieję że szybko znajdziesz coś lepszego

Cytat:
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Nam w poradni mówili, że o płodności kobiety decyduje Bóg. I jeśli Bóg decyduje, że np.:w czasie gwałtu kobieta jest płodna to powinna to dziecko urodzić i wychować. Bo tak chce Bóg. Także tego ..
Ja mam nadzieję że mi się takie rozmowy nie przydarzą bo jestem strasznie uczulona na tym punkcie tak samo jak na punkcie in vitro i stosunku kościoła do tego.

Cytat:
Nigdy nie miałam nic przeciwko dzieciom i nie wyobrażam sobie ich nie zaprosić ale właśnie zaczęłam się bać jak to będzie u mnie wyglądać mam nadzieję że rodzice bedą ogarnięci no i u mnie dzieciaki to wiek do 2 lat więc takie to chyba się trzyma przy sobie
Stary 2014-03-06, 15:32   #3135
marlenqa22
Zadomowienie

Hej.
Trochę mnie nie było, zaczął się marzec, dostałam plan sprzedażowy i "mam go zrobić". Jeśli nie, boję się że będzie po mojej pracy.
Na razie tak sobie mi idzie, mam nadzieję że to się rozkręci wkrótce.

Przyszły moje zaproszenia, ale na żywo jeszcze ich nie widziałam bo zamówiłam na adres rodziców. Jutro do nich pojadę i wrzucę Wam fotkę

Zostały nam jeszcze 2 spotkania kursu małżeńskiego i potem ta nieszczęsna poradnia.
Ile czasu tam trwają spotkania? Boję się trochę tego co piszecie, bo ja jestem taka że jestem gotowa powiedzieć co o tym wszystkim myślę

Zostanie nam do załatwienia garnitur, tort, wiązanki i obrączki.
Jejku jak ten czas leci, za miesiąc będziemy obchodzić z Tż 5 lat

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 15:33   #3136
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
MASAKRA jakaś Dzieci to są dzieci - wiadomo, ale gdzie byli wtedy rodzice, jak można w taki sposób popsuć pierwszy stniec młodym, zabiłabym chyba, ale nie dzieciaki tylko rodziców, albo po obiedzie podchodziała bym do rodziców poszczególnych dzieci i pytała "jak tam podoba wam się? tak tak jest super. no jest super tylko szkoda, że dzieci nam zepsuły pierszy taniec, szkoda, że nikt nie pomyślał, żeby je zabrać za rączki do koła"
Ciekawe jak by była rekacja
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 15:34   #3137
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
wszystkie moje wesela z dziecmi na ktorych bylam tak wyglądały, dlatego ja jestem taka przeciwna dzieciom na weselu
a w tamtym roku to na jednym weselu bylo z 15 dzieci do 5 lat to dopiero były kolowrotki podczas pierwszego tańca
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 15:35   #3138
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość

Każdej z Was życzę, żeby tak pięknie przeżyła ten dzień tak jak my.
Małżeństwo polecam każdemu My przecież znamy się tyle lat, mieszkamy razem od 5 miesięcy, a jednak czujemy, że ta przysięga odmieniła nas obydwoje. Jest między nami wspaniale.

Pozdrawiam Was i ślę buzaki, mam nadzieję, że przebrnęłyście przez moje wywody bezboleśnie
Ines, jeszcze raz gratulacje, niesamowite że to już.. mma nadzieję że nadal będziesz z nami Aha i poproszę foteczkę na priva bo się nie załapałam!
Cytat:
Muszę się pożalić. Jestem załamana. Moje przeczucie mnie nie myliło. Zadzwoniłam do dyrektora i potwierdził mi, że mają zamiar mnie zwolnić. W piątek dostanę wypowiedzenie. Za to że wychodzę za mąż i jestem kobietą.
brak słów.. ciągnij zwolnienie ile się da. trzymaj się cieplutko
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Rush i code są super Niuchnij sobie addicta, poison klasyczny i pure (chociaż nie wiem, czy pure czasem już nie wycofali), lolitę lempicką - to dość bezpieczny zapach dla lubiących słodkości i bardzo tani jak na tą półkę, la vie est belle, ange ou demon le secret...
ja dzięki naszej kochanej velice mam swój cuuudny zapach ślubny! Gerlain Aqua Allegoria Mandarin Basilic : love:
Cytat:
Napisane przez Lady Million Pokaż wiadomość
Witajcie,

Odzywam się po długiej nieobecności już jako Żona....

jak obiecałam skrócę cała uroczystość....

Rano było wszystko dobrze pomimo tego że nie spałam już od 6:00 rano. Makijaż, włosy wszystko idealnie fotograf i kamerzysta dojechali na czas bez problemów, ale gdy nadszedł czas i dowiedziałam się że TŻ już jedzie i że to zaraz będziemy razem stać przed ołtarzem wszystko że mnie upływało oczywiście w postaci łez szcześcia

Potem orkiestra zaczęła grać, wszedł do domu TŻ oczywiście zanim wszedł trzeba było wykupić PM czyli mnie troszkę to trwało ale sie mu udało. Ruszyliśmy do kościoła i znowu polały się łzy kiedy trzeba było mówić przysięgę TŻ też uronił łezkę. Po ceremonii czas na zabawę weselną i nasze orginalne wejście na sale przy piosence http://www.youtube.com/watch?v=VBKP7UqxQVM tak po amerykańsku jak to oni mają w zwyczaju wchodzić na salę.
goście klaskali w półokręgu a my weszliśmy tanecznym krokiem

Pierwszy Taniec się udał i ciężki dym też pięknie to wyglądało, tort też wyszedł tak jak chcieliśmy, ogólnie wszyscy goście zadowoleni z sali, jedzenia, muzyki, i zabaw.

Podejmując całość mimo tego że mieniałam czasu zjeść ani usiąść było warto i chciałabym powtórzyć ten dzień jeszcze raz. .
cudownie wyglądaliście, pięknie do siebie pasowaliście, gratuluję!
Cytat:
ubiłabym.. kocham dzieci ale bym za nóżki powiesiła pod sufitem
ja chcę podczas 1 tańca żeby goście siedzieli na miejscach.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 15:35   #3139
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Hitem jest tu w ogóle akcja w 1:01

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
ja chcę podczas 1 tańca żeby goście siedzieli na miejscach.
U nas również goście pozostaną na swoich miejscach.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2014-03-06 o 15:37
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 15:41   #3140
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na miejscu tej Pmki już na początku tańca bym przerwała i poprosiła o zajęcie się dziećmi. Albo poprosiła dja żeby zapowiadając 1 taniec wspomniał o tym, by rodzice przypilnowali pociechy. Coraz bardziej się cieszę, że u mnie dzieci nie będzie
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 15:42   #3141
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Zostały nam jeszcze 2 spotkania kursu małżeńskiego i potem ta nieszczęsna poradnia.
Ile czasu tam trwają spotkania? Boję się trochę tego co piszecie, bo ja jestem taka że jestem gotowa powiedzieć co o tym wszystkim myślę
A gdzie będziecie robić poradnię? bo jak w białym to mogę polecić tą, gdzie my byliśmy. Co prawda głupoty gada, ale 2x20min i zrobione. My tylko słuchaliśmy, zero pytań, dyskusji, kalendarzyków itp.
Stary 2014-03-06, 15:46   #3142
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie będziecie robić poradnię? bo jak w białym to mogę polecić tą, gdzie my byliśmy. Co prawda głupoty gada, ale 2x20min i zrobione. My tylko słuchaliśmy, zero pytań, dyskusji, kalendarzyków itp.
a te 2 spotkania w jakiś jeden weekend czy jaki termin? bo może bym z Tżtem tu zrobiła tylko musiałby być akurat u mnie

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 15:49   #3143
nasturcja1308
Rozeznanie

to jeszcze tak w temacie pierwszych tańców
http://www.youtube.com/watch?v=ocFUzywYHUY

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Aż mi ciśnienie skoczyło, takie coś MOŻE być i u mnie

żartujesz sobie chyba?! a nie można się dogadać żebyś tego nie miała?

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 15:52   #3144
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie słyszałam dobre opinie o tej na ulicy Sybiraków ale tam są spotkania na 17:00 a ja do 17:00 pracuję i nie ma opcji wyjść wcześniej bo jestem sama w biurze.
No i zanim bym dojechała to by było ostro po 17. A Wy gdzie robicie? Co możesz polecić? Płaci się za to?

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 15:53   #3145
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Matko kochana co to za żarty jakieś??? Normalnie bym je wszystkie jak leci a po "zepsutym" tańcu rodziców dzieci katastrofa dlatego my zdecydowanie zapraszamy BEZ małych człowieczków
Stary 2014-03-06, 16:07   #3146
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
a te 2 spotkania w jakiś jeden weekend czy jaki termin? bo może bym z Tżtem tu zrobiła tylko musiałby być akurat u mnie
Spotkanie są we wtorki.

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
No właśnie słyszałam dobre opinie o tej na ulicy Sybiraków ale tam są spotkania na 17:00 a ja do 17:00 pracuję i nie ma opcji wyjść wcześniej bo jestem sama w biurze.
No i zanim bym dojechała to by było ostro po 17. A Wy gdzie robicie? Co możesz polecić? Płaci się za to?
Właśnie na sybiraków robiliśmy. Za poradnię nie powinno być opłaty.
Zapytaj czy jest możliwość umówienia się na późniejsza godzinę, my chyba nie chodziliśmy na równo 17:00. Zresztą u niej są w sezonie duże kolejki, więc na pewno do jakiejś 19:00 tam siedzi.
Stary 2014-03-06, 16:09   #3147
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
U nas na naukach mówiła, że powinniśmy mieć tyle dzieci na ile nas stać, żeby godnie żyć i z taką myślą mamy planować poszerzenie rodziny. Jakbym usłyszała to co ty to pewnie bym padła
A nam ksiądz na naukach powiedział, że jak mu ludzie mówią, że stosują antykoncepcję, bo ich nie stać na kolejne dziecko 'To nie moja sprawa, że nie mają pieniędzy. Pretensje do polityki prospołecznej, a nie do księdza' Tak mnie tym wkurzył. Do tego cały czas przedstawiał ludzi, jako stowrzonych po to, żeby robić dzieci - celem naszego życia jest reprodukcja. I cały czas nas nawoływał, róbcie dzieci, róbcie dzieci.
Baa, wg jego poglądów KAŻDA atynkoncepcja, nawet naturalna (której nas dzień prędzej uczyli) jest niedopuszczalna !!
No ręce opadają..

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 16:11   #3148
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Pół roku [COLOR="Silver"]

Cytat:
Wczoraj dałam koleżance i druhnie zarazem przedostatnie zaproszenie.

A wysyłka 5 zaproszeń wyniosła nas ponad 70 zł
Super że już macie rozdawanie za soba czemu tak dużo wyszła wysyłka? wysyłaliście za granice?
edit: doczytałam

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
dokładnie tak jest. sama miałam znajomą na studiach, która pracowała na umowę zlecenia i szukała pracy byle jakiej na umowę o pracę, żeby od razu zajść w ciążę i iść na L4. powiedziałam jej co o tym myślę, a ona na to, że naiwna jestem, że trzeba brać jak dają itp mentalność niektórych ludzi mnie przeraża
Moja koleżanka kilka m-cy temu miała taką sytuację: wzięła dziewczynę z interwencji z PUP do pracy do sklepu odzieżowego, sama nie mogła siedziec bo 2 małych dzieci, sklep 40 km stąd więc wiadomo. Po tej umowie z PUP dała jej umowę na stałe a ona od razu zaszła w ciążę i poszła na L4 (od 2 tygodnia). Była to dziewczyna z którą kumplowała się od podstawówki, a teraz nawet nie rozmawiają. Niestety głupio postąpiła z umową na stałe od razu, ale nie ma teraz co płakać nad rozlanym mlekiem...

Pysia wiadomo to zalezy od warunków pracy, nie ma co generalizować.

Misia super welon!

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Uwaga, wsio załatwione, więc oficjalnie mogę napisać:

6.09.2014r. godz. 15:20
Gratki za zaklepanie daty i godziny!

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Pochwalę się, przedłużyli mi umowe na czas nieokreslony
Ja jestem w takiej sytuacji jak Justynkie i tez trzebaby inaczej zorganizować mi pracę... Ja z Moim S. planujemy starać się o dziecko około roku po ślubie, chcemy dać sobie trochę czasu dla siebie
Gratuluję!

Lady Million - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! Cieszę się że wszystko się udało
Ślicznie wyglądaliście

Cytat:
Jutro jadę na przymiarkę
Nie wiem czy pamiętacie w jaki sposób kupiłam swoją suknię - byłam zdecydowana już na jedną, jechałam po nią, już miałam ją kupić, ale pani powiedziała, żebym może coś jeszcze przymierzyła.
I tak się też stało, ubrałam inną i ją kupiłam. Cały czas dręczy mnie sumienie czy dobrze zrobiłam, wracam myślami do tamtej, obie bardzo mi się podobały i nie potrafiłam się zdecydować w sumie to wyboru dokonałam pod wpływem opinii mamy i pani z salonu..
Już mnie brzuch z nerwów boli, mam nadzieję, że jak ją jutro ubiorę to wszystkie wątpliwości odejdą, i nie będę żałować
Obawy na pewną znikną na przymiarce Jak się uda to zrob fotkę

Dostałam smsa od salonu że moje buty są do odbioru Więc jutro będę się chwalić butami i zaproszeniami

Póki co uciekam na siłkę - do potem!
Stary 2014-03-06, 16:15   #3149
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Lubię dzieci, ale jak widzę takie coś A rodzice pewnie zachwyceni że maluchy tak dobrze się bawią

Cytat:

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 16:16   #3150
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
to jeszcze tak w temacie pierwszych tańców
http://www.youtube.com/watch?v=ocFUzywYHUY

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

żartujesz sobie chyba?! a nie można się dogadać żebyś tego nie miała?
Ale nie chodziło mi o ten drób, tylko o to, że tak może być czyt. że dzieci mogą wokół nas biegać Bo zapraszamy rodziców i oni postanowili wziąć swoje dzieci a są to rodzice typu "mojemu dziecku nie zwraca się uwagi"
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości