Aliexpress - chińskie allegro - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-05, 19:12   #3781
migea
Zadomowienie

Dot.: Aliexpress - chińskie allegro

Cytat:
Napisane przez Mona_Smith Pokaż wiadomość
A jak z rozmiarówką??? Standard czy brać większą?

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Polecam porównywarkę cenową aliexpress : www.chnprice.com

Wklejacie link i wyszukuje inne oferty , czasem można coś znaleźć taniej, czasem nie działa to do końca.
Ale można zawsze poszukać lepszej ceny, lepszego sprzedawcę czy więcej opinii o produkcie
standardowa raczej ja nosze L XL taka tez xl wzielam i pasuje
Stary 2014-03-05, 20:28   #3782
Rozmarynkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sweet :) Pokaż wiadomość
Mogę prosić o wymiary majtek? Bo nie wiem, czy zamówić M czy L I jeśli mogę zapytać- ile masz w biuście? Będę bardzo wdzięczna za pomoc
Majtki 2x33 cm. W najszerszym miejscu w pupie mam 95cm i są lekko za ciasne. Stanik - 32cmx2 pod biustem i jakieś 37cmx2 najszerszy wymiar.
http://www.aliexpress.com/item/Drop-...060222756.html zamawiałam z tej aukcji, wtedy były chyba za 9,5$

Edytowane przez Rozmarynkaa
Czas edycji: 2014-03-05 o 20:31
Rozmarynkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:35   #3783
Kdjdfn
Zakorzenienie

Kliknęłam Boję się trochę co przyjdzie, ale mam nadzieję, że będzie się nadawał do noszenia.

http://www.aliexpress.com/item/New-F...634367739.html
Kdjdfn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 21:04   #3784
dziefczynka1987
Raczkowanie

http://gaga.aliexpress.com/251433034...1996153257.234

Mega obniżka. Jak myślicie brać? To nie jakaś podróbka, nie znam się zbytnio na tym.
dziefczynka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 21:20   #3785
Ombligo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziefczynka1987 Pokaż wiadomość

Mega obniżka. Jak myślicie brać? To nie jakaś podróbka, nie znam się zbytnio na tym.
Ale śliczna, nie wiem czy nie kliknę beżowej albo czarnej

Ombligo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 22:35   #3786
lipstick
Raczkowanie

Cytat:

Kiedyś widziałam takie na allegro za około 40-50zł nie pamiętam dokładnie już bo to dawno było, poszukaj może są real fotki
lipstick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 22:49   #3787
w_o_m
Raczkowanie

[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4544619 7]napisz wiadomość do sprzedawcy, niech sprawdzi czy dobry numer Ci podał. ja czekałam niecały tydzień, numeru nadal nie było, wiadomość wysłałam i następnego dnia dostałam linka do strony z trackingiem i faktycznie przesyłkę znalazło. z tym, że data nadania była datą mojego wysłania wiadomości...[/QUOTE]

Mi tracking nie działał z etui na telefon uwaga od 8 lutego do 27 lutego. Pokłóciłam się tak z tym Panem że "łooooo" bo miał wysyłkę do 3 dni. I po tej kłótni zaczął działać numer, ale póki co tylko na 17track, od 01.03 jest no wiecie ;p, w pierwszej fazie...

Ale mój to jakiś zabawny gościu, bardzo ;/. Bo uwaga on wysyła do Szwecji żeby wysłać do Polski. I zaczął być bardzo nie uprzejmy, że to jest szybsze i więcej go kosztuje i żebym nie narzekała...

Akurat on angielski zna na wysokim poziomie, dostanie minimum neutral za to, że jest nieuprzejmy i, że wciska mi kit że jak paczka idzie prawie 30 dni (na pewno jej do 8 nie dostanę)to jest szybciej niż z Chin.

Zrobiło się bardzo nieprzyjemnie w momencie gdy mu napisałam, że:

Jak dojdzie paczka to zrobię mu zdjęcie jej zanim ją otworzę i na tym zdjęciu dokładnie zobrazuję stempel z poczty z datą wysłania paczki (bo on otrzymuje, że wysłał). A nawet na Szweckiej poczcie jeszcze jej nie ma...A każe mi tam sprawdzić, i on ją "widzi".

P.S. Zamawiałyście kiedyś coś u kogoś na Ali żeby szło przez Szwecję?

-------------------------

Mam pytanie bo lada dzień chcę ją kupić, ale zawsze lepiej zapytać.
>>>>>>>>>>>

http://www.aliexpress.com/item/Women...511633964.html

>>>>>>>>>
Wiecie cokolwiek na temat tej bluzki, właściwie miałam zaczekać już dziś, ale jeżeli ktoś miałby powiedzieć, że to karygodny błąd ją kupować to wolę zapytać o opinię.
Niesamowicie mi się podoba, ale wiecie...baskina może się okazać luźno zwisającą fałdą materiału, albo coś w tym stylu.
Macie jakiś pomysł jak wyszukać real photo, bo widzę, że niektóre z Was mają swoje sposoby .
Z góry dziękuję

P.S. Bardzo dziękuję za link do porównywarki, ale tu mi pisze - akurat w tym wypadku - że tylko ten sprzedawca ją ma (chyba).

Edytowane przez w_o_m
Czas edycji: 2014-03-05 o 22:50
w_o_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 22:59   #3788
bzyczka1
Zakorzenienie

ja ostatnia paczkę zamawiałam szwecką pocztą i wszystko ok było, pisałam o niej tutaj że wysłana 18 a u mnie była wczoraj.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 23:54   #3789
w_o_m
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
ja ostatnia paczkę zamawiałam szwecką pocztą i wszystko ok było, pisałam o niej tutaj że wysłana 18 a u mnie była wczoraj.

No to hm... Wszystko zależy od sprzedawcy bo mój ulubiony sprzedawca na ali w przeciągu 12 dni od zamówienia z chin dostarcza właśnie w 12 dni. Tylko ten jakoś oszukuje ;/.

Dziękuję
Stary 2014-03-06, 07:27   #3790
wakeupinlondon
Przyczajenie

hej, ja zamówiłam ostatnio parę rzeczy, zrobiłam post poki co o butach, ale zapraszam, bo niedługo będzie tego więcej <reklama bloga>

Edytowane przez Redhaired Witch
Czas edycji: 2014-03-10 o 14:09
wakeupinlondon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 07:34   #3791
Kdjdfn
Zakorzenienie

Widziałyście może choć trochę taniej?

http://www.aliexpress.com/item/Free-...853079836.html

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Wszystkie linki prowadzą na Twojego bloga.
Kdjdfn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:05   #3792
kwiatuszek160
Zakorzenienie

Dziewczyny zamawiałyście może te spodnie:

http://www.aliexpress.com/item/Free-...247907761.html

Jak w realu wyglądają? Bo wczoraj je kliknełam, wzięłam te grubsze czarne, bo bałam się że te cieńsze to będzie jakaś szmata i wziełam rozmiar XL, choć normalnie nosze M/L, mam nadzieje że będą dobre .

Pani mgr fizjoterapii

kwiatuszek160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 11:08   #3793
hailie21
Zakorzenienie

Kliknęłam dzisiaj etui na telefon Kalaideng.
Bardzo mi się podoba, zobaczymy czy na żywo równie ładne będzie

W moim niebie będą miękkie sierści,
nosy, łapy, ogony i kły.
W moim niebie będę znowu głaskać,
moje wszystkie pożegnane psy
hailie21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 13:05   #3794
*Catherrine*
Zakorzenienie

Planuję (od dłuższego czasu) zakup nike air max'ów, prawdopodobnie zamówię jedne z tych:
http://www.aliexpress.com/item/Women...503675494.html
http://www.aliexpress.com/item/Free-...644730767.html
Kupowałyście może coś od tych sprzedawców? (wei sen i Store No.737397)
Stary 2014-03-06, 13:22   #3795
lolika
Rozeznanie

GG do lolika

A zamawiała któraś doczepiane włosy clip-in ? Na youtube furorę robią te brazilian queen hair, ale z tego co widziałam to tylko czarne mają :/ i zapewne są to takie grube włosy nienadające się na europejską głowę

Wymiankowo https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post53584534

Edytowane przez lolika
Czas edycji: 2014-03-06 o 14:29
lolika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 14:25   #3796
Soph
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem, czy promocja, czy taka udawana obniżka, bo z aukcji wynika, że jest to sztuczna skóra

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Soph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 15:18   #3797
waaampirmona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lolika Pokaż wiadomość
A zamawiała któraś doczepiane włosy clip-in ? Na youtube furorę robią te brazilian queen hair, ale z tego co widziałam to tylko czarne mają :/ i zapewne są to takie grube włosy nienadające się na europejską głowę
Ja zamawiałam clip in. Gdybyś przeczytała forum to byś wiedziała
Nie bardzo tylko wiem czy masz na myśli włosy naturalne czy sztuczne bo chińczycy lubią napisać brazilian i przy tych i przy tych ;p
Ja zamawiałam z ALi syntetyki za około 30zł. Wtedy byłam zadowolona, dlatego bo włoski się nie świeciły jak u lalki, wyglądały dość naturalnie, nawet obce osoby mnie zagadywały o te włosy czy to moje i chwaliły ( rzucały się w oczy bo miałam 60cm) . Teraz jednak mogę się podzielić opinią którą sobie wyrobiłam w dłuższym czasie.
Są to włosy ładne i fajne ale tylko na chwilkę. Czyli na wielkie wyjścia np. nie na co dzień. A to dlatego że przy dłuższym noszeniu, zaczynają się strasznie plątać a po 2 myciach jest jeszcze gorzej bo praktycznie od razu po założeniu włosy się plączą na końcach i robi się taki nie fajny efekt sianka lalki barbie. Mnie te końce na tyle wkurzały że wciąż próbowałam je palcami rozdzielać ( taki odruch miałam ) a to średnio wyglądało bo było widać od razu że coś jest nie tak
W tej chwili noszę naturalne indyjskie, kupione na alledrogo, co prawda drogo bo 250zł za 55 cm ale uważam że warto bo mogę z nimi robić wszystko. Myć, kręcić, prostować i nic im się nie dzieje. Nosze na co dzień, mam je już kilka miesięcy i wciąż są ładne, nic im się nie dzieje.
A w dodatku miałam możliwość wymiany koloru w razie nietrafienia i dopłaciłabym za to tylko około 6 zł za wysyłkę. Dla tego uważam że włosy jednak warto kupić w PL.

Dodam jeszcze że na aukcji tych chińskich również był opis że można myć kręcić i prostować ale w rzeczywistości nie zdało to zbyt dobrze egzaminu, trzeba uważać na temperaturę żeby ich nie zniszczyć, ale nawet dbanie nie gwarantuje tego że będą jak nowe dłużej niż przez miesiąc noszenia ( nie wiem czy w sumie miesiąc je nosiłam możliwe że krócej gdyby zliczyć pojedyńcze dni, bo nie nosiłam ich codziennie)

Aha jeszcze jeżeli chodzi o Ali to faktycznie raczej graniczy z cudem znalezienie włosów naturalnych blond w dobrej cenie. Syntetyki są jasne ale naturalne jak już się znajdzie to bardzo drogo i nie oplaca się ściągać z tych względów które napisałam powyżej, lepiej kupić na allegro

Edytowane przez waaampirmona
Czas edycji: 2014-03-06 o 15:22
waaampirmona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 15:33   #3798
igujinka
Przyczajenie

Witajcie Dziewczyny!
Moim pierwszym zakupem na ali były fabrykaty do biżuterii (nieduża ilość) i jestem bardzo zadwolna paczuszka przyszła po 20 dniach od wysłania, wszystko jak w opisach. Teraz mogę szaleć z pomysłami na biżu
igujinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 16:09   #3799
migea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hailie21 Pokaż wiadomość
Kliknęłam dzisiaj etui na telefon Kalaideng.
Bardzo mi się podoba, zobaczymy czy na żywo równie ładne będzie

Ja go mam jest ładny różowy brałam do telefonu Huawei P6
Dostaniesz go w ładnym przezroczystym opakowaniu - niczym nie odbiega od noki czy samsunga !

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek160 Pokaż wiadomość

Jak w realu wyglądają? Bo wczoraj je kliknełam, wzięłam te grubsze czarne, bo bałam się że te cieńsze to będzie jakaś szmata i wziełam rozmiar XL, choć normalnie nosze M/L, mam nadzieje że będą dobre .
sliczne choc ja spodnie sobie odpuściłam ...
2x kupowałam i za każdym razem co kupię sa za krótkie -tylko do kozaczków moge je nosic albo mamie wydaje
wiec ciekawa jestem czy te bedą dłuższe czy też takie chinolowo krótkawe

Edytowane przez migea
Czas edycji: 2014-03-06 o 16:05
migea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 16:37   #3800
w_o_m
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek160 Pokaż wiadomość

Kurcze, ładne. Zresztą mają tam wiele propozycji ciekawych spodni, ale spodnie to chyba jedyna część garderoby, której nie kupuję przez internet. Jakoś nigdy nie trafiam (a uwielbiam jak mam idealnie dopasowane spodnie).
Stary 2014-03-06, 16:39   #3801
lolika
Rozeznanie

GG do lolika

Cytat:
Napisane przez waaampirmona Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam clip in. Gdybyś przeczytała forum to byś wiedziała
Nie bardzo tylko wiem czy masz na myśli włosy naturalne czy sztuczne bo chińczycy lubią napisać brazilian i przy tych i przy tych ;p
Ja zamawiałam z ALi syntetyki za około 30zł. Wtedy byłam zadowolona, dlatego bo włoski się nie świeciły jak u lalki, wyglądały dość naturalnie, nawet obce osoby mnie zagadywały o te włosy czy to moje i chwaliły ( rzucały się w oczy bo miałam 60cm) . Teraz jednak mogę się podzielić opinią którą sobie wyrobiłam w dłuższym czasie.
Są to włosy ładne i fajne ale tylko na chwilkę. Czyli na wielkie wyjścia np. nie na co dzień. A to dlatego że przy dłuższym noszeniu, zaczynają się strasznie plątać a po 2 myciach jest jeszcze gorzej bo praktycznie od razu po założeniu włosy się plączą na końcach i robi się taki nie fajny efekt sianka lalki barbie. Mnie te końce na tyle wkurzały że wciąż próbowałam je palcami rozdzielać ( taki odruch miałam ) a to średnio wyglądało bo było widać od razu że coś jest nie tak
W tej chwili noszę naturalne indyjskie, kupione na alledrogo, co prawda drogo bo 250zł za 55 cm ale uważam że warto bo mogę z nimi robić wszystko. Myć, kręcić, prostować i nic im się nie dzieje. Nosze na co dzień, mam je już kilka miesięcy i wciąż są ładne, nic im się nie dzieje.
A w dodatku miałam możliwość wymiany koloru w razie nietrafienia i dopłaciłabym za to tylko około 6 zł za wysyłkę. Dla tego uważam że włosy jednak warto kupić w PL.

Dodam jeszcze że na aukcji tych chińskich również był opis że można myć kręcić i prostować ale w rzeczywistości nie zdało to zbyt dobrze egzaminu, trzeba uważać na temperaturę żeby ich nie zniszczyć, ale nawet dbanie nie gwarantuje tego że będą jak nowe dłużej niż przez miesiąc noszenia ( nie wiem czy w sumie miesiąc je nosiłam możliwe że krócej gdyby zliczyć pojedyńcze dni, bo nie nosiłam ich codziennie)

Aha jeszcze jeżeli chodzi o Ali to faktycznie raczej graniczy z cudem znalezienie włosów naturalnych blond w dobrej cenie. Syntetyki są jasne ale naturalne jak już się znajdzie to bardzo drogo i nie oplaca się ściągać z tych względów które napisałam powyżej, lepiej kupić na allegro

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź Ja ten wątek czytam codziennie, ale widocznie mam sklerozę, bo nie pamiętam wpisu o włosach wybaczta !

No 250 zł to spory wydatek, choć mogłabym na próbę wziąć sztuczne, ale boję się właśnie połysku jak u lali barbie ;p u jakiego sprzedawcy kupowałaś te sztuczne na ali ?? a może masz jakieś foto w nich

Wymiankowo https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post53584534
lolika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 16:42   #3802
w_o_m
Raczkowanie

http://www.aliexpress.com/item/S-M-L...944656411.html

Kupuję ją dzisiaj, czy ktoś z Was ma może rozmiar s? Jestem raczej szczupła i zastanawiam się czy ten fason będzie na mnie ciut "oversize", ale będzie to dobrze wyglądać czy raczej będzie nieestetycznie wisieć?

P.S. Oczywiście to kopia h&m a nie oryginał tylko bez metki ?
Stary 2014-03-06, 16:51   #3803
hanusia505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez w_o_m Pokaż wiadomość
http://www.aliexpress.com/item/S-M-L...944656411.html

Kupuję ją dzisiaj, czy ktoś z Was ma może rozmiar s? Jestem raczej szczupła i zastanawiam się czy ten fason będzie na mnie ciut "oversize", ale będzie to dobrze wyglądać czy raczej będzie nieestetycznie wisieć?

P.S. Oczywiście to kopia h&m a nie oryginał tylko bez metki ?
O ja myślę o tej sukience od dawna więc daj znać gdy dotrze.
Moim zdaniem ona ma być taka oversize/pudełkowa
No i oryginał to nie będzie raczej

Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach!
klik
hanusia505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 17:15   #3804
kwiatuszek160
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migea Pokaż wiadomość

sliczne choc ja spodnie sobie odpuściłam ...
2x kupowałam i za każdym razem co kupię sa za krótkie -tylko do kozaczków moge je nosic albo mamie wydaje
wiec ciekawa jestem czy te bedą dłuższe czy też takie chinolowo krótkawe
Wziełam je właśnie dlatego że strasznie mi się spodobały, a co do długości to na szczęście jestem niska ok 160cm wzrostu, także mam nadzieje że będą dobre.

Cytat:
Napisane przez w_o_m Pokaż wiadomość
Kurcze, ładne. Zresztą mają tam wiele propozycji ciekawych spodni, ale spodnie to chyba jedyna część garderoby, której nie kupuję przez internet. Jakoś nigdy nie trafiam (a uwielbiam jak mam idealnie dopasowane spodnie).
Też zawsze mierze spodnie przed kupnem, także po raz pierwszy zaryzykowałam .

Pani mgr fizjoterapii

kwiatuszek160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 17:19   #3805
w_o_m
Raczkowanie

A polecacie jakieś ładne bluzy / na wpół eleganckie - nie typowo sportowe, z ali? Chodzi mi o takie z zamkiem, nie kangurki.

Edytowane przez w_o_m
Czas edycji: 2014-03-06 o 17:45
Stary 2014-03-06, 17:32   #3806
Lilotron
Zakorzenienie

Ja dopiero zaczynam z Ali, zrobiłam pierwsze zamówienie ale ładnie się urządziłem bo aż 30 dni na wysyłkę ma sprzedawca ciekawe po jakim czasie to wyśle
Lilotron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 17:46   #3807
w_o_m
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lilotron Pokaż wiadomość
Ja dopiero zaczynam z Ali, zrobiłam pierwsze zamówienie ale ładnie się urządziłem bo aż 30 dni na wysyłkę ma sprzedawca ciekawe po jakim czasie to wyśle
Znając życie ...Między 20 a 30 dniem. Też kiedyś popełniłam taki błąd
Stary 2014-03-06, 18:22   #3808
hailie21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migea Pokaż wiadomość
Ja go mam jest ładny różowy brałam do telefonu Huawei P6
Dostaniesz go w ładnym przezroczystym opakowaniu - niczym nie odbiega od noki czy samsunga !
Dobrze wiedzieć Nie zależy mi na marce czy na firmowym etui, ale o to, by się podobało. A te są urocze Też kliknęłam różowy

W moim niebie będą miękkie sierści,
nosy, łapy, ogony i kły.
W moim niebie będę znowu głaskać,
moje wszystkie pożegnane psy
hailie21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 18:29   #3809
dziefczynka1987
Raczkowanie

Moja 1 rzecz z ali.

http://www.aliexpress.com/snapshot/6023575916.html

Jestem zadowolona bardzo aczkolwiek z tyłu przy kołnierzyku szew jest troszeczkę krzywy. No ale za 9$ to nie dziwię się.

Widziałam także takie same w wersji z rękawem długim droższe o dolca. Chyba zamówię jeszcze dla siostry.

Bluzeczka była wysłana 25 lutego a otrzymałam ją 5 marca także bardzo szybko.
W tym samym dniu zamówiłam zegarek i do dziś śladu po nim nie ma. Sprawdzałam numer przesyłki na stronce ale póki co pisze, że nie znaleziono takiej paczki. Sprzedawca odpisał, że na pewno już do mnie idzie. Bądź tu mądry i pisz wiersze.
dziefczynka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 19:05   #3810
qeres
Zadomowienie

dziewczyny przez weekend zamówiłam koszulę, we wtorek otrzymałam nr przesyłki jednak na żadnej stronie nie działa, w szczegółach pisze że dopiero po 3-10 dniach od wysłania będzie można śledzić przesyłkę

miałyście tak?

wymianka ciuchowa
qeres jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości