|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LII
Cytat:
|
|
#1052 | |
|
Zakorzenienie
|
oł noł
może jednak uda Ci sie wykurować ![]() a tak a propos, Rejcz Ty będziesz na warsztatach, prawda? ![]() Cytat:
ja bym strasznie chciała znowu móc jeździć niestety nie ma na to szans Bosz, ale macie słowotok ostatnio nadrabiam, cytuję a później zapominam co miałam powiedzieć Ad jedzenie to tak naprawdę najważniejsze żeby jeść sensowne rzeczy i nie podjadać. Na diecie zazwyczaj porcje są większe niż normalnie i nie czuje się nigdy głodu a jednak się chudnie. Brzmi łatwo, ale wdrożenie tego to już inna para kaloszy Ja np nie mam w domu nigdy słodyczy, nie podjadam (czasami mi sie zdarzy pochrupać orzechy ziemne lub inne, oczywiście niesolone), jem w sumie tylko podstawowe posiłki (śniadanie drugie śniadanie + jogurt naturalny, obiad, kolacja) ale i tak Wiem ze mój największy błąd jest taki że jem za dużo pieczywa, ale jakoś nie umiem się przestawić, bo dla mnie najprościej jest zrobić kromkę z serem albo z twarożkiem Cały czas sobie obiecuję ze zacznę sobie szykować sałatki żeby nimi zastępować kanapki, a chleb jeść tylko raz dziennie, ale jak na razie nic mi z tego nie wychodzi
|
|
|
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 ![]() 3
|
|
|
|
|
#1054 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
Trzy razy nie Przecież 35 w kolanisku to sporo, szczupłonogie mają jakieś 30-32... Se czytałam różne wątki swego czasu
|
||
|
|
|
#1055 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Załamałam się
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#1056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uff, ale dziś roboty a ja ledwo żywam.. ![]() Kamenko podaj mi proszę link gdzie znalazłaś info o przetrwaniu lizyny w tak wysokich temp, będę wdzięczna bo chciałabym to pokazać dietetycy mojego taty. odnośnie tego że lizyna jest też również w innych produktach które spożywamy po obróbce to jest jasne jak słońce.Tyle że w im wyższej temp ta obróbka ma miejsce i im dłużej to gotujemy czy smażymy tym mniej jej zostanie.Jak dotąd nie spotkałam się z info że cokolwiek z niej zostaje w temp pow 92-94 st C a co dopiero w wyższej,co widać w większości dostępnych info i co potwierdziła dietetyca,stąd moja prośba. I z tego co sama kiedys robiłam i co do teraz obserwuję żadna znana mi osoba jakoś nie zwraca uwagi na czas i temperaturę np.gotowanego czy smażonego mięcha.Bach do gara ,obsmażanie (najlepiej mocne zrumienienie żeby sos był ciemny) ,zalewanie wodą i gotowanie oczywiście bez termometrów więc przeciętna baba nie wie że właśnie wykończyła lizynę..przynajmniej tą z wierzchu bo ta co sie ostała w środku to już zależy do jakiej temp się mięsko zagrzeje i jak długo sie będzie gotowało..nie nadrobię bo mam za dużo jeszcze roboty więc miłego wieczoru kobitki
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-03-06 o 22:15 |
|
|
|
|
#1057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama woda , owszem da na chwilę uczucie sytości, ale to na chwilę. Z suszonymi owocami zapitymi wodą, będziesz miala wrażenie ,że zaraz pękniesz. Na dlugo ![]() 2. Da się ![]() Ale to by byl dobry sposób na blyskawiczne pozbycie się jakiegoś kg czy dwoch ![]() ![]() Caly dzień śliwki i mleko ![]() Cytat:
) i wogle chyba grubsze kości niż Twoje..a napewno szerzej rozstawione ...Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2014-03-06 o 20:07 |
||
|
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://konkrety24.pl/zdjecia/2013/27/k27siekiera2.jpg
|
|
#1059 | |||
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]() to jedna z tych pozycji, w przypadku których czas ich powstania i ówczesna moralność/sposób myślenia/wartości są kluczowe - dziś wiele takich wpływowych swojego czasu pozycji ma już "zerową moc", ale w rankingach "najwybitniejszych przekrojowo" i na listach lektur pozostają, niestety już mocno nieczytelne bez odpowiedniego obudowania faktami
|
|||
|
|
|
#1060 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, ja mam te sery w płatkach Chyba przerzucę się na proszek, bo podjadam, mało bo mało zajadam się płatkami sera, lubię smak skarpetki na podniebieniu 5. 6. A to błąd, wieprzowina do tego dania jest kluczowa, albowiem ona się lepiej z kwasem i słodyczą komponuje, aczkolwiek kurczak tez pewnie niczego sobie, tylko tam było gotowanie mięsa 1h w soku z grejfiutów - przepis jutro ew nocą bo Mam ma tę książkę musi przeskanować mi. Ja się dziś zapchałam korwetkami i puszką sardynek mam morski zug Jeszcze se w Lidlu kupię żyjątka morskie w słoiczku i zrobię do makaronu z mątwą tzn barwionego czymś z mątwy Cytat:
Cytat:
Ale genialny w tym co ma robić, cudów nie czyni. Plus olej z róży. Miałam tylko z BU, wciąż mam. Daj znać jak pierwsze wrażenia.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-03-06 o 20:21 |
|||
|
|
|
#1061 |
|
Mother of Cats
|
O wydarzeniach ukraińskich z innego punktu widzenia - czuję się wstrząśnięta i chcę się podzielić, co nie znaczy, że absolutnie przytakuję. Ot, do przemyślenia...
|
|
|
|
#1062 |
|
Wpisz tu zomzing
|
no to Krystyna też ci się nie spodoba, za to pewnie spodobałaby ci się twórczość Margit Sandemo albo Jean M. Auel
|
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1064 |
|
Wpisz tu zomzing
|
no, różnych ludzi też co różne wciąga, więc pod takim kryterium dostaniesz najbardziej zróżnicowane propozycje z największą szansą nietrafienia
|
|
|
|
#1065 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Bo żul tylko przyjmuje płyny (nawet jeśli są kaloryczne)
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
#1067 |
|
Panaroja
|
No nie , człowiek przez dwa dni nie zaglądał , a tu dyskusje i o książkach , i o filmach , i o żarciu , no nikt nie pracuje ino szyscy w Barze siedzom i gadajom , tyle postów naczaskałyście że nie przelecę , mowy nie ma
![]() macham snad kothy
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
#1068 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
![]() ad. 2 nie ty masz się obrażać, tylko ten ktoś powinien według mnie powstrzymać się od takiej opinii, jeśli nie ma ciekawych argumentów po swojej stronie - a tak dając "recenzję": "widziałem, słabe" albo "znudziło mnie" daje dowód, że nie chce uczestniczyć w dyskusji, czyli znów: nie chce się zapoznać z czymś nowym (tu: inną interpretacją znanego przez obie strony tematu), a sprawia wrażenie lekceważącego i znudzonego tematem: "e, to słabe, daj coś na moim poziomie, zieew"
|
|
|
|
|
#1069 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() We wtorek będzie mi tylko plombę robić więc już bez znieczulenia ale koleżanka mnie nastraszyła że i martwy ząb moze boleć więc........ może jednak znieczulanko? ![]() Cytat:
Aż tak źle? Cytat:
Cytat:
|
|
#1070 | |||
|
Wtajemniczenie
|
No kuruję się ,kuruję , też zaciskami kciuki i wszystko inne co się da zaciskać..
![]() Cytat:
e tam ja już mam listę tytułów tych co dziewczyny i Ty Miciu polecaliście.., w międzyczasie lukam na lubimy czytać żeby mniej więcej fabułę ogarnąć.., czy mnie zainteresuje tematyka i niedługo zacznę polowanie.. Z moich polecanych to chyba tylko 1 tytuł padł, oł noł chyba z 5 ad2 potwierdzam, swoją drogą bardzo podobały mi się jeszcze dwie ich książki Klucz Hirama i Zwoje znad Morza Martwego .Dopiero pózniej dowiedziałam się że Baigent (nie pamiętam czy pozostali dwaj też) jest członkiem Loży Anglii więc musiałam trochę to fsio przez filtr przepuścić ale traktując sam przekaz i styl napisania książek to naprawdę ciekawie się czytało. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-03-06 o 21:20 |
|||
|
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1072 | ||
|
Mother of Cats
|
Cytat:
- zawartość białka jest porównywalna jak w mleku krowim (3% z haczykiem), chyba że jest wzbogacane. Cytat:
).
|
||
|
|
|
#1073 | |
|
To ja :)
|
Trzymaj się Winterio
Cytat:
![]() Wróciłam z węgierskiego, muszę się zabrać za słówka, bo coraz gorzej jest...
|
|
#1074 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1075 |
|
|
Dobre pytanie... Chyba mniej przetworzony jest po prostu, nie jest oczyszczany może jakoś?? Wiem na pewno, że to wiedziałam, ale ten cholerny Niemiec kradnie mi wiedzę...
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I tak nie byłam fanką. Tofu dozwolone bo sfermentowana soja już pono nie ma tych właściwości co świeża. To był jakiś artykuł odnośnie tego że soja pod postacią i nazwą lecytyny występuje prawie w każdym produkcie spożywczym, czyli że zjadamy jej niekontrolowane ilości. 2. zainteresuję się dzięks Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-03-06 o 22:00 |
|
|
|
|
#1077 | |
|
Mother of Cats
|
Zwróć uwagę, kupując, czy kapusta/ogórki/cokolwiek kiszone czy kwaszone - jedno zdrowe, bo "przerabiają" je bakterie mlekowe, drugie nie bardzo, bo "przerabia" je ocet.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1078 | |
|
|
Cytat:
|
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam różnicę, ale od lat nie muszę kupować, to nie wiedziałam że kiszaki zniknęły, choć nie , są, moja Mam kupuje kiszone w Kauflandzie. Zwracam uwagę przy kapuście.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-03-06 o 22:12 |
|
|
|
|
#1080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-03-06 o 22:31 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

może jednak uda Ci sie wykurować 

nadrabiam, cytuję a później zapominam co miałam powiedzieć
Wiem ze mój największy błąd jest taki że jem za dużo pieczywa, ale jakoś nie umiem się przestawić, bo dla mnie najprościej jest zrobić kromkę z serem albo z twarożkiem 

I z tego co sama kiedys robiłam i co do teraz obserwuję żadna znana mi osoba jakoś nie zwraca uwagi na czas i temperaturę np.gotowanego czy smażonego mięcha.Bach do gara ,obsmażanie (najlepiej mocne zrumienienie żeby sos był ciemny) ,zalewanie wodą i gotowanie oczywiście bez termometrów więc przeciętna baba nie wie że właśnie wykończyła lizynę..przynajmniej tą z wierzchu bo ta co sie ostała w środku to już zależy do jakiej temp się mięsko zagrzeje i jak długo sie będzie gotowało..
pytanie na jak długo

Kurcze, ja mam te sery w płatkach
mam morski zug

).