Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-06, 21:23   #3721
em ma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12

Witam! Pisze tego posta od rana wiec nie wiem czy wszystko aktualne
U nas po szczepieniach dzień marudy...Doris śpi albo przy cycu albo płacze. Ech...mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.
Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
A w ogole Alek ma mega chrype, na razie daje mu syrop , mam nadzieje, ze mu przejdzie
Lela może to od płaczu? Doris też miewa chrypki przez zbyt długi płacz, a w ogóle jakoś między 2 a 3 miesiącem to głosik się jej zmieniał z takiego noworodkowego na niemowlęcy i też chrypka się pojawiała. Teraz znowu się jej głosik zmienia. Potrafi się już głośno rozryczeć
Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Iwanty ty dużo czytasz o dzieciach, reakcjach czy z zawodu masz coś wspólnego z malenstwami bo masz ogromną wiedzę.
Perfuzja ty też szacun dla was
Em ma też ma wiele cennych rad.
Bardzo się cieszę że was "mam"
Isia ja wychodzę z założenia że każda z nas zostaje specjalistką od swojego dzieciaczka
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Pierwszy wieczór z Woombie był totalną klęską. Emil wpadał w histerię będąc w nim. Wyjęty i zamotany w kokon z chusty elastycznej zasnął od razu

Na razie mam dwie teorie: albo jednak rozmiar jest za duży (Emil wazy 6100, Woombie niby od 6300-6500) i jest mu zbyt luźno, albo jednak zapach plynu do płukania mimo prania i wietrzenia jest zbyt intensywny. No nic, spróbuje za tydzien. Szkoda, bo motanie w chuste jest dosyć uciążliwe.
wdziliśmy. Jakie hormony dokładnie? Zobaczymy do powie pediatra i chirurg.
Bardzo możliwe że jest za mało ciasno. Ile Emil wazy? Ja zauważyłam że im bardziej Dorotka ściśnięta tym szybciej się uspokaja i też się obawiam że woombie może być jeszcze za luźne, ale mniejszego w ogóle nie opłaca się kupować skoro ona już 5.800 waży.

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Apropo lini frontu : stoimy nad przewijakiem , moj maz zmienia pieluchę małemu , smaruje mu tyłek kremem i śmieje sie w głos bo opowiadałam mu ze Dominik mnie pięknie osikal. Spoglądam na Dominika i widze ze śmieje sie z nami ( maz zachwycony patrzy na Niego i nadal sie śmieje " bo dziecko sie cieszy ze mamę obsiurkało) ja jednak jestem czujna i wiem ze taki uśmiech na przewijaku oznacza tylko jedno - kupa! Wiec spoglądam uroczo na meza i mowie - teraz chyba śmieje sie bo od minuty wcierasz mu w tyłek jego własna kupę

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
A to my z zeszłego tygodnia. I padnięta po spacerku Mycha.
pieknie wygladacie
Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Bardzo się dzisiaj mile zaskoczyłam! Tż poszedł rano z małą do okulisty (zarejestrowałam ją prywatnie, bo na nfz nie było miejsc) i wychodząc mówi, że chce zapłacić, na co babka z recepcji ''aaa taki maluszek, to ja ją przepisałam na nfz, niech pan jej lepiej zabawkę kupi'' Tym sposobem 6 dyszek możemy przeznaczyć na coś dla małej
faktycznie miłe zaskoczenie
Cytat:
Droga bez najmniejszych problemów. 300 km zrobiliśmy w 4 godziny, w tym polgodzinna przerwa. Emil obudził sie po jakiś 200 km, ale porozgladal przez 5 minut i spał dalej

Teraz leniuchuje u babci
gratuluje dobrej podróży
Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Wrzucam Wam zdjęcie mojej małej w woombie
woombie i smoczek lovi slicznosci
Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Aha, Emma, dziękuję za polecenie kitu pszczelego - moje gardło ma się zdecydowanie lepiej!
ciesze sie-niedobre cholerstwo ale skuteczne
Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Dziękuje jozefinko
cholera dziecko mi się autentycznie popsuło. Teraz usypiam tak: biorę na ręce zawinięty (i tu się zaczyna jazda bo przy wiązaniu drze się jak dziki) daję smoczek, pieluszka na buzie szyszam do ucha. Ok czasem zaśnie a czasem tak się pręży, że nie ma mowy o tym, żeby swobodnie go trzymać,jak już zaśnie to budzi się 2-5 min po odłożeniu i znów wrzask i tak w kółko aż padnie, ale to czasem i 40 min trwa... Biorę na ręce ale dalej jest ryk, trudno go uspokoić ;( Już myślałam, że udało mi się jakoś ogarnąć temat spania i rytmu dnia ale wygląda na o, że g...o mi się udało. Gdzie popełniam błąd? Może to zawijanie nie zdaje już egzaminu? Z kolei bez zawijania zaśnie i za chwile się obudzi bo się kręci.
Ogólnie jak go odłoże strasznie się kręci, nie robił tak wcześniej wije się jak wąż...
Migotko mi sie tak Dorotka wije jak albo brzuch ja boli (gazy głównie) albo w ciagu dnia miała nadmiar bodzcow (po chrzcinach była tragedia).
Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Jakie macie sposoby na to, zeby maluch chcial lezec na brzuchu?
A może po prostu lubi?

Bo mój mały dłużej niz 2 minuty w ciaglym placzu nie wytrzymuje (wlasciwie ja...). Do tego w ogole nie podnosi glowki
witaj. Dorotka lubi lezec na brzuchu na golasa (bez pieluchy) na przewijaku lub jak spi to ja przekrecam.
Cytat:
Właśnie dziewczyny, jak śpicie z dziećmi na klacie to jak z nimi śpicie? Tzn główka dziecka jest pod Waszą głową - w zagłębieniu szyji czy na piersiach? Bo próbowałam Zuźkę tak ułożyć i albo robię coś źle, albo ona tego nie lubi - odbija się nogami od mojego brzucha, podnosi łepek i ogólnie nie chce współpracować.
Doris lubi tak spac tylko u meza. U mnie od razu szuka cycka
Stary 2014-03-06, 21:31   #3722
isia4891
Zadomowienie

Migotko jestem z ciebie dumna, że się ogarnelas ..brawo trzymam kciuki zeby ten stan się utrzymywał :-*

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Em ma ja bym była specjalistką od swojego dziecka jakbym spala choć 2 godziny dłużej, bo bezsenność mi dziury w mózgu wypalił i pamięci...
Na szczęście maż jakiś bardziej ogarniety się zrobił odkąd mamy dziecko, jest najlepszym tata na świecie
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:33   #3723
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
U mnie schowku jest zamek i i można poduszkę wyłączyć

Dziewczyny 7 tydzień pologu to możliwe?? Bo ja tak mam.

Iwanty ja wiem, że masz wczesniaczka , ale ja chyba nie byłabym az taką dociekliwa i masz czas na wizaz , chyba masz duża pomoc męża?

Lekarz jak bylalam z małym na sczepieniu mówi jeść wszystko, polozna jeść wszystko no i po skażonej rybce , ogorku kiszonym albo mleku do kawy moje dziecko meczylo się całą noc i dzień...koszmar...

Ja nie ufam tym wylacznikom.

Grzecznie woze Dominika z tylu.
Mam , ale wczesniak nie jest gorszy czy bardziej absorbujacy niz dzieci donoszone. Pewnie wiecej czasu spędzam u specjalistów i bardziej wszystko sprawdzam ale pozatym to zupełnie normalne grzeczne dziecko. W dodatku po mamusi średnio marudne - poza dzisiejszym dniem wiec jest ok.
Mam czas na wizaz na ksiazke obiad i pranie oczywiście

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:50   #3724
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Chwale sie co z rozpaczy kupiłam dziecku:

Świetne zabawki!
Stary 2014-03-06, 23:06   #3725
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Nemezis: ja własnie siedze na podłodze, mlody w lezaczku puszcza i lapie mojego palca taka zabawe wymyslił , a teraz bedzie mata na golasa

edit: oglada ksiazeczke wlasnie
Twój Marcelek jest sporo starszy, więc inaczej. Ostatnio małą położyłam na macie, ale zainteresowanie zerowe. Podoba jej się w huśtawce i nawet patrzy na zabawki, ale albo denerwuje się po chwili albo zwyczajnie zasypia w niej wczoraj była chyba zadowolona z zabawy polegającej na tym, że mama ją nosi na rękach, leci muzyka, mama śpiewa i tańczy patrzyła na mnie z 15 min i zasnęła.

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
jest twardo-miękki no nie wiem jak to okreslić- taka gula mięsista no i spory- tak z 7-8mm średnicy. Teraz troche sie zmniejszył ale i tak robie to usg. Moim zdaniem nie powinny w ogóle wychodzić a każdy taki przypadek jest do badania
No właśnie ja też się niepokoję, ale dwóch niezależnych od siebie lekarzy i położna kazali się nie martwić. Jak nadal nie zniknie to sama zrobię badanie krwi. A Ty byłaś już u pediatry z wynikami?

Cytat:
Kurczę, Dziewczyny, zaglądałam dziś z lusterkiem do mojej niewymownej - trzy tygodnie od porodu, a moje rozpuszczalne szwy chyba na stałe się tam zadomowiły. Sprawdzałam nitkę - gruba, czarna i nic nie wskazuje na to, by z własnej woli chciała opuścić moje wnętrze
U mnie ponad 5 tygodni po porodzie, a ja nie zarejstrowałam żadnego wypadającego szwa. Idę we wtorek do kontroli to zobaczymy.

iwantyou99, orientujesz się może czy jak w szpitalu mała miała podaną inną szczepionkę na wzw, czy teraz mogę zaszczepić inną? Chciałabym zaszczepić Engerixem teraz.

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
U nas po szczepieniach dzień marudy...Doris śpi albo przy cycu albo płacze. Ech...mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.

woombie i smoczek lovi slicznosci
Moja ma ostatnio cały czas dni marudy. W dzień łóżeczko chyba parzy. Dziwne, bo po kąpieli śpi w nim bez problemu. Woombie akurat mi się nie podoba, ale to był jedyny wzór w tym rozmiarze dostępny jak kupowałam, oczywiście dwa dni później pojawiła się pełna gama kolorów a smoczek Lovi jedyny, który akceptuje, mamy ich 4 wzory

Moja siostra jak zobaczyła to zdjęcie to stwierdziła, że gdyby nie wiedziała o co chodzi to by pomyślała, że się nad dzieckiem znęcamy
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 04:44   #3726
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Boze jedna z najgorszych nocy. 1:38 ryk ok nakarmilam odlozylam stekal ale zasnalm ok2:30 po odbijaniu itp o 3:30 znow ryk znow cyc i od tej pory jazda nie spie ani ja ani on, stekanie placz baki na calego. Mam serdczenie doac bo w dzien nie jest nalepiej od 2-3 dni. W nocy nie spi dluzej jak 3h. Teraz trzymam na rekach to sie nie rzuca, ale jak odloze bedzie to samo.

;( on sie meczy ja wysiadam. Faktucznie emma to wicie sie to gazy....
Stary 2014-03-07, 05:50   #3727
iwantyou99
Zadomowienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12

Cytat:
Twój Marcelek jest sporo starszy, więc inaczej. Ostatnio małą położyłam na macie, ale zainteresowanie zerowe. Podoba jej się w huśtawce i nawet patrzy na zabawki, ale albo denerwuje się po chwili albo zwyczajnie zasypia w niej wczoraj była chyba zadowolona z zabawy polegającej na tym, że mama ją nosi na rękach, leci muzyka, mama śpiewa i tańczy patrzyła na mnie z 15 min i zasnęła.

No właśnie ja też się niepokoję, ale dwóch niezależnych od siebie lekarzy i położna kazali się nie martwić. Jak nadal nie zniknie to sama zrobię badanie krwi. A Ty byłaś już u pediatry z wynikami?

U mnie ponad 5 tygodni po porodzie, a ja nie zarejstrowałam żadnego wypadającego szwa. Idę we wtorek do kontroli to zobaczymy.

iwantyou99, orientujesz się może czy jak w szpitalu mała miała podaną inną szczepionkę na wzw, czy teraz mogę zaszczepić inną? Chciałabym zaszczepić Engerixem teraz.

Moja ma ostatnio cały czas dni marudy. W dzień łóżeczko chyba parzy. Dziwne, bo po kąpieli śpi w nim bez problemu. Woombie akurat mi się nie podoba, ale to był jedyny wzór w tym rozmiarze dostępny jak kupowałam, oczywiście dwa dni później pojawiła się pełna gama kolorów a smoczek Lovi jedyny, który akceptuje, mamy ich 4 wzory

Moja siostra jak zobaczyła to zdjęcie to stwierdziła, że gdyby nie wiedziała o co chodzi to by pomyślała, że się nad dzieckiem znęcamy

Hej. U nas noc spokojna wiec chyba kryzys był chwilowy.

Co do szczepien na wzw.
Mam wiedzę ze nie ma przeciwskazan do podania w kolejnym szczepieniu innego preparatu. Tak samo jak mozna podac szczepionkę nieskojarzona a potem przejść na skojarzone.
Wiem ze pediatrzy wiedzę w tym zakresie maja średnia wiec podaje link do nr kontaktowych kobsultacyjnych punktów ds szczepien - zadzwoń oni wydadzą opinie i będziesz mogła powiedziec lekarzowi zeby sie bujał jakby miał wątpliwości.
http://ptwakc.org.pl/?aid=43813

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ----------

Cytat:
Boze jedna z najgorszych nocy. 1:38 ryk ok nakarmilam odlozylam stekal ale zasnalm ok2:30 po odbijaniu itp o 3:30 znow ryk znow cyc i od tej pory jazda nie spie ani ja ani on, stekanie placz baki na calego. Mam serdczenie doac bo w dzien nie jest nalepiej od 2-3 dni. W nocy nie spi dluzej jak 3h. Teraz trzymam na rekach to sie nie rzuca, ale jak odloze bedzie to samo.

;( on sie meczy ja wysiadam. Faktucznie emma to wicie sie to gazy....

http://czytam.pl/k,ks_145727,Integra...-plyta-CD.html

---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

Mały Marco z 28 tc z wątku marcowo-kwietniowego wrócił do domku! brawa!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 06:09   #3728
perfuzja
Zakorzenienie

Uderzylam Emila w głowę
Zle wymierzyłam odległość i zahaczył głowa o futrynę
Na szczęście szlam wolniutko, wiec siła była minimalna.
Zapłakał żałośnie, ale po minucie sie uspokoił. Nie ma żadnych śladów na główce. Zachowuje się normalne. Uśmiecha się. Nie jest senny ponad miarę. Napięcie mięśniowe ma jak zawsze. Nie wymiotuje.
Bedzie ok, prawda?
Stary 2014-03-07, 06:42   #3729
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Uderzylam Emila w głowę
Zapłakał żałośnie, ale po minucie sie uspokoił. Nie ma żadnych śladów na główce. Zachowuje się normalne. Uśmiecha się. Nie jest senny ponad miarę. Napięcie mięśniowe ma jak zawsze. Nie wymiotuje.
Bedzie ok, prawda?

Uwaga czarny humor:
" matka Emila twierdzi ze futryna była zbyt nisko"

Wszystko bedzie ok - spokojnie

Stary 2014-03-07, 07:02   #3730
senira666
Zakorzenienie

Dzien dobry. Wczoraj problemy baczkowe jakby sie zmniejszyly ale pod wieczor znow byli marudzenie i placz moj tz podejrzewa ze moga to byc kolki bo to kolejny taki wieczor. Mimo to kupilismy inne mleko i sprobujemy z nim i zibaczymy co bedzie. Wiemy na pewno ze Ami bardziej to nowe smakuje bo nie marudzi przy butli tylko wciaga na dwa/ trzy razy.

Send from my IPhone
Stary 2014-03-07, 07:20   #3731
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Boze jedna z najgorszych nocy.

Cytat:
Uderzylam Emila w głowę
Bedzie ok, prawda?

Pewnie,że będzie!
Wiele dzieci tego doświadczyło,a chyba wszystkie doświadczą będąc niemowlakami. Kacper oberwał książeczką w głowę od Eryka. Też płakał biedny...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 07:32   #3732
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Twój

jeszcze nie bo cholera terminów nie ma, wizytę mam 10 marca razem z usg więc wtedy zobaczymy co i jak.
Ja bym na Twoim miejscu zrobiła badania - to nie jest normalny objaw po szczepieniu

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
Uderzylam Emila w głowę
Bedzie ok, prawda?
spokojnie- jeszcze nie raz sam sobie w dyńkę przyłoży.
Myślę że więcej się przestraszył niż go bolało
Stary 2014-03-07, 07:37   #3733
krolowa_nilu
Rozeznanie

Perfuzja, spokojnie! Ja kiedyś upuściłam na Nelę pilot od wieży ze znacznej wysokości u nas noc jak każda ostatnio, sen od 20 do 6 i od 6.30 do teraz. Mała dziś ma dzień z tatą, mama ucieka na uczelnię (pierwszy raz od porodu ), potem do biblioteki, a potem na zakupy oby cycki nie eksplodowały! Miłego dnia dziewuszki!
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 07:39   #3734
magnusia
Zakorzenienie

Migotka-- jak to gazy to może tego windi spróbuj
Stary 2014-03-07, 07:41   #3735
cayenneOna
Zadomowienie

Czesc dziewczyny, kiedy zaczelyscie zostawiać swoje maluchy z tztami na dluzej? Mały mobilizuje mnie do różnych rzeczy, w tym do prawa jazdy, które dawno temu zaczelam. Mogłabym przy dobrej logistyce kurs teoretyczny (obowiazkowy tu) zrobić w 4 kolejne poniedzialki, o ile tz by był na czas w chacie i albo poradzilby sobie z Julkiem i karmieniem za pomocą butelki, ale boję się, że cyce by mi pekly, wiec w przerwie by mi go przywiózł na karmienie, nakarmilabym w samochodzie i oni do chaty a ja dalej kurs. Kurs w sumie trwa 3 godziny plus pół godziny dojazd, nie byłoby mnie 4 h, no może przy jakiś obsuwkach 4 h 15 min. Ale każdy poniedzialek do końca marca i mam to z banki. Z jazdami latwiej, bo moge się umawiać pod domem. Jak to u Was wyglądało, dałoby radę taka operację przeprowadzić?

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 07:45   #3736
perfuzja
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny
Jednak w takich momentach budzi sie we mnie matka historyczka. Oczywiście od 4h15 nie spałam, bo co Emil przysnął, to sprawdzałam czy oddycha.
No i trasy na najbliższe SORy sprawdzone

emma Emil wazy koło 6100. Dzisiaj spał w Woombie, ale było bez szału. Zasnął o 20h30, potem pobudki o 1h i o 4h - wtedy nie umiał zasnąć, a durna matka walnęla nim o futrynę idąc po chustę
Stary 2014-03-07, 07:46   #3737
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki dziewczyny
Jednak w takich momentach budzi sie we mnie matka historyczka. Oczywiście od 4h15 nie spałam, bo co Emil przysnął, to sprawdzałam czy oddycha.
No i trasy na najbliższe SORy sprawdzone

emma Emil wazy koło 6100. Dzisiaj spał w Woombie, ale było bez szału. Zasnął o 20h30, potem pobudki o 1h i o 4h - wtedy nie umiał zasnąć, a durna matka walnęla nim o futrynę idąc po chustę
Przestań się już biczowac. Już dziewczyny powiedziały, jeszcze wiele razy się uderzy, dużo mocniej. Zdarza sie.

Stary 2014-03-07, 07:46   #3738
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, kiedy zaczelyscie zostawiać swoje maluchy z tztami na dluzej? Mały mobilizuje mnie do różnych rzeczy, w tym do prawa jazdy, które dawno temu zaczelam. Mogłabym przy dobrej logistyce kurs teoretyczny (obowiazkowy tu) zrobić w 4 kolejne poniedzialki, o ile tz by był na czas w chacie i albo poradzilby sobie z Julkiem i karmieniem za pomocą butelki, ale boję się, że cyce by mi pekly, wiec w przerwie by mi go przywiózł na karmienie, nakarmilabym w samochodzie i oni do chaty a ja dalej kurs. Kurs w sumie trwa 3 godziny plus pół godziny dojazd, nie byłoby mnie 4 h, no może przy jakiś obsuwkach 4 h 15 min. Ale każdy poniedzialek do końca marca i mam to z banki. Z jazdami latwiej, bo moge się umawiać pod domem. Jak to u Was wyglądało, dałoby radę taka operację przeprowadzić?

Na 2 godziny pierwszy raz jak Emil miał tydzien. Na dluzej jak nauczył się pic z butelki.
Stary 2014-03-07, 07:48   #3739
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Na 2 godziny pierwszy raz jak Emil miał tydzien. Na dluzej jak nauczył się pic z butelki.
Julo umie pić z butelki, choć nie lubi, bo to medela calm :brzydal m, woli cycka. Kurs jest jakieś 10 min jazdy samochodem od nas, mógłby mi tz go przywieźć ewentualnie na karmienie. Na dłużej, czyli na ile go zostawialas?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 07:50   #3740
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Witam się. Wczoraj przeżyłam koszmar i najgorszy dzień od porodu, i to trochę na własne życzenie. Przedwczoraj przed pójściem spać miała pełną prawa pierś i byłam pewna że Alicja będzie jeszcze jadła. Niestety pomyliłam się, zasnęłyśmy obie.

Finał był taki że jak Ala obudziła się o 4 ną jedzenie to myślałam że umrę. Ból w piersi był tak okropny że aż płakałam i obudziła męża. Potem rano dostałam gorączki o nie mogłam nawet ustać na nogach, bardzo kręciło mi się w głowie.

Mąż pracował więc z domu a ja spałam do 13 a potem jeszcze 15-19 żeby tylko nie cierpieć. Alicja chyba wyczuła że z mamą kiepsko bo była naprawdę bardzo grzeczna i cały czas że mną spała.

Naucza dla mnie że jak mam pełną pierś to albo budzę Alę albo ściągam trochę laktatorem. Dzisiaj już jest lepiej Alę wciąż prawa pierś jest większa.

Czytałam Was wczoraj jak nie spałam ale nie dam rady do wszystkiego się odnieść.

Migotko bardzo się cieszę że już lepiej. Z Twojego postu bił taki optymizm ze teraz musisz iść za ciosem!! Blog to świetna sprawa i fajnie ze kolega wciąga Cię do pracy Wierzę że będzie coraz lepiej

Iwantyou masz niesamowitą wiedzę. Nikt mi wcześniej nie mówił żeby patrzeć ną piąstki. Ala zawsze zaciska jak ma gazy, przy jedzeniu zazwyczaj glaszcze pierś albo składa rączki jak do modlitwy i przebiera paluszkami.

Najgorzej jak leży na brzuchu. Bardzo tego nie lubi więc zaciska piąstki. I jak ja kładę na brzuchu to zamiast ćwiczyć główkę to ona przebiera nogami i ślizga się do przodu. Piąstki jej w tym pomagają :/

830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 07:51   #3741
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Julo umie pić z butelki, choć nie lubi, bo to medela calm :brzydal m, woli cycka. Kurs jest jakieś 10 min jazdy samochodem od nas, mógłby mi tz go przywieźć ewentualnie na karmienie. Na dłużej, czyli na ile go zostawialas?

W ogóle najdłużej zostawiłam Emila na 7,5 godziny z moimi rodzicami.

Normalnie zostawiam Emila na jedno karmienie, czyli tak ze 3,5-4 godziny, ale tez dluzej nie potrzebuje.

Dzisiaj zdecydowanie nie jest mój dzien. Jeszcze nie jadłam śniadania, a już zaliczyłam "incydent z drzwiami", zrzucilam roletę, a mój maz nie odbiera telefonu
Stary 2014-03-07, 07:58   #3742
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Uderzylam Emila w głowę
Bedzie ok, prawda?
Będzie na pewno ok
Cytat:

4h to jeszcze nie tragedia, moja Lenka potrafi przespać w dzień 3h
Stary 2014-03-07, 08:10   #3743
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Będzie na pewno ok

4h to jeszcze nie tragedia, moja Lenka potrafi przespać w dzień 3h
Julo w sumie też, ale niekoniecznie w tym czasie, kiedy bym sobie tego zyczyla

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 08:11   #3744
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Witam
Nasza noc spokojna karmienie o 2 i 7
Teraz mała śpi a ja zjadłam śniadanko, nasza pościel z łóżka się pierze, Lenki ciuszki wyprasowane, przygotuję jakiś obiad i ok 11 pójdziemy na spacerek
Musiałabym wyskoczyć na jakieś zakupy spożywcze a mąż będzie dopiero w nocy, chyba będę musiała poprosić mamę żeby po południu została na godzinkę z małą no chyba że jeszcze do jutra przetrzymam
Stary 2014-03-07, 08:11   #3745
gosia261282
Gang Iren

Ale mam paskudną pogodę za oknem: szaro,leje i wieje. Ze spaceru dziś nici. Sama jestem dziś z dzieciakami i niestety kiblujemy w domu. Wolę z nimi wychodzić,bo Eryk o dziwo na spacerach jest grzeczny,a Kacper zawsze śpi.
Stary 2014-03-07, 08:15   #3746
senira666
Zakorzenienie

Cytat:

moja co chwile zostaje z TZtem bo ja musze MUSZE wyjsc co jakis czas z domu zeby nie zwariowac. wiec a to ide na zakupy a to do znajomych na kawke albo po prostu zamykam sie w wc i siedze w wannie godzine
Stary 2014-03-07, 08:21   #3747
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
właśnie usłyszałam to samo. więc wiem że nic nie wiem.

daję jej herbatkę koperkową i wypija różnie raz prawie nic a raz 50 ml w ciągu dnia.

generalnie po wizycie u pediatry ok mała przybiera - już waży 3900
usg bioderek na szczęście też ok i ogóleni jest wszystko dobrze
Senira za malo tej wody. Młoda powinna w ciągu dnia wypić tyle ile dajesz jej w mleka w jednym posiłku. Ile czasu piła to mleko? Podobno dziecko potrzebuje ok. tygodnia na przestawienie się z jednej mieszanki na drugą.
Stary 2014-03-07, 08:29   #3748
konsternacja
Zakorzenienie

Witam
Muszę pochwalić mojego synka- dziś po raz pierwszy w nocy były tylko 2 pobudki ok 1 i ok 4. Co prawda każde karmienie trwało ok godzinę ale wcześniej karmień nocnych było więcej.

I teraz zastanawia mnie przyczyna tego fantastycznego stanu:
czy on się w końcu nauczył najadać z piersi i wyrobił sobie pewien rytm?
czy może padał ze zmęczenia bo wieczorem miał kolkę i długo płakał?

Dziś po raz pierwszy płynęła ze mnie rzeka mleka jak Jaś się obudził ok 8 i płakał.- Dziwne uczucie
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 08:33   #3749
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

O rany nasza Lenka ma dziś miesiąc, jak to szybko zleciało
Stary 2014-03-07, 08:33   #3750
guapissima
Raczkowanie

Cytat:
Migotko jestem z ciebie dumna, że się ogarnelas ..brawo trzymam kciuki zeby ten stan się utrzymywał :-*

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Em ma ja bym była specjalistką od swojego dziecka jakbym spala choć 2 godziny dłużej, bo bezsenność mi dziury w mózgu wypalił i pamięci...
Na szczęście maż jakiś bardziej ogarniety się zrobił odkąd mamy dziecko, jest najlepszym tata na świecie
zazdroszcze, bo u nas ostatnio pod tym wzgledem dramat. Tz ma chyba jakis kryzys ojcostwa i wszystko jest na mojej glowie i juz srednio daje sobie z tym rade..

Migotko- kciuki za dzisiajeszy dzien, aby bylo cicho i spokojnie

U nas noc taka sobie. Maly ostatnio nie chce spac w lozeczku, wybudza sie i steka, dopiero zasypia na rekach, a odlozony ponownie wybudza sie i znowu placze... Tutaj wiosna na calego, wczoraj wskoczylam w lzejsza kurtke Dzisiaj planuje zabrac malego do parku kwiatowego na dlugiii spacer
Jakbyscie ubraly dziecko przy 17 stopniach i sloncu? Bedzie w chuscie lub nosidelku. Mi sie caly czas wydaje,ze za lekko go ubieram. Zazwyczaj ma body z dlugim rekawem i lzejsza kurtke, legginsy, spodnie, skaretki, czapeczka na glowie
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości