|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Witam! Pisze tego posta od rana wiec nie wiem czy wszystko aktualne
![]() U nas po szczepieniach dzień marudy...Doris śpi albo przy cycu albo płacze. Ech...mam nadzieję, że jutro będzie lepiej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() pieknie wygladacie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() woombie i smoczek lovi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3722 |
Zadomowienie
|
Migotko jestem z ciebie dumna, że się ogarnelas ..brawo trzymam kciuki zeby ten stan się utrzymywał :-*
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Em ma ja bym była specjalistką od swojego dziecka jakbym spala choć 2 godziny dłużej, bo bezsenność mi dziury w mózgu wypalił i pamięci... Na szczęście maż jakiś bardziej ogarniety się zrobił odkąd mamy dziecko, jest najlepszym tata na świecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie ufam tym wylacznikom. Grzecznie woze Dominika z tylu. Mam , ale wczesniak nie jest gorszy czy bardziej absorbujacy niz dzieci donoszone. Pewnie wiecej czasu spędzam u specjalistów i bardziej wszystko sprawdzam ale pozatym to zupełnie normalne grzeczne dziecko. W dodatku po mamusi średnio marudne - poza dzisiejszym dniem ![]() Mam czas na wizaz na ksiazke obiad i pranie oczywiście ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3724 |
Gang Iren
|
#3725 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
iwantyou99, orientujesz się może czy jak w szpitalu mała miała podaną inną szczepionkę na wzw, czy teraz mogę zaszczepić inną? Chciałabym zaszczepić Engerixem teraz. Cytat:
![]() ![]() Moja siostra jak zobaczyła to zdjęcie to stwierdziła, że gdyby nie wiedziała o co chodzi to by pomyślała, że się nad dzieckiem znęcamy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3726 |
Zakorzenienie
|
Boze jedna z najgorszych nocy. 1:38 ryk ok nakarmilam odlozylam stekal ale zasnalm ok2:30 po odbijaniu itp o 3:30 znow ryk znow cyc i od tej pory jazda nie spie ani ja ani on, stekanie placz baki na calego. Mam serdczenie doac bo w dzien nie jest nalepiej od 2-3 dni. W nocy nie spi dluzej jak 3h. Teraz trzymam na rekach to sie nie rzuca, ale jak odloze bedzie to samo.
;( on sie meczy ja wysiadam. Faktucznie emma to wicie sie to gazy.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3727 | ||
Zadomowienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
Hej. U nas noc spokojna wiec chyba kryzys był chwilowy. Co do szczepien na wzw. Mam wiedzę ze nie ma przeciwskazan do podania w kolejnym szczepieniu innego preparatu. Tak samo jak mozna podac szczepionkę nieskojarzona a potem przejść na skojarzone. Wiem ze pediatrzy wiedzę w tym zakresie maja średnia wiec podaje link do nr kontaktowych kobsultacyjnych punktów ds szczepien - zadzwoń oni wydadzą opinie i będziesz mogła powiedziec lekarzowi zeby sie bujał jakby miał wątpliwości. http://ptwakc.org.pl/?aid=43813 Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- Cytat:
http://czytam.pl/k,ks_145727,Integra...-plyta-CD.html Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- Mały Marco z 28 tc z wątku marcowo-kwietniowego wrócił do domku! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3728 |
Zakorzenienie
|
Uderzylam Emila w głowę
![]() ![]() ![]() Zle wymierzyłam odległość i zahaczył głowa o futrynę ![]() Na szczęście szlam wolniutko, wiec siła była minimalna. Zapłakał żałośnie, ale po minucie sie uspokoił. Nie ma żadnych śladów na główce. Zachowuje się normalne. Uśmiecha się. Nie jest senny ponad miarę. Napięcie mięśniowe ma jak zawsze. Nie wymiotuje. Bedzie ok, prawda? ![]()
#3729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwaga czarny humor: " matka Emila twierdzi ze futryna była zbyt nisko" ![]() Wszystko bedzie ok - spokojnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3730 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry. Wczoraj problemy baczkowe jakby sie zmniejszyly ale pod wieczor znow byli marudzenie i placz moj tz podejrzewa ze moga to byc kolki bo to kolejny taki wieczor. Mimo to kupilismy inne mleko i sprobujemy z nim i zibaczymy co bedzie. Wiemy na pewno ze Ami bardziej to nowe smakuje bo nie marudzi przy butli tylko wciaga na dwa/ trzy razy.
Send from my IPhone ![]()
#3731 | |
Gang Iren
|
![]() Cytat:
Pewnie,że będzie! Wiele dzieci tego doświadczyło,a chyba wszystkie doświadczą będąc niemowlakami. Kacper oberwał książeczką w głowę od Eryka. Też płakał biedny...
![]() |
#3732 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu zrobiła badania - to nie jest normalny objaw po szczepieniu ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
Myślę że więcej się przestraszył niż go bolało
![]() |
#3733 |
Rozeznanie
|
Perfuzja, spokojnie! Ja kiedyś upuściłam na Nelę pilot od wieży ze znacznej wysokości
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3734 |
Zakorzenienie
|
Migotka-- jak to gazy to może tego windi spróbuj
#3735 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny, kiedy zaczelyscie zostawiać swoje maluchy z tztami na dluzej? Mały mobilizuje mnie do różnych rzeczy, w tym do prawa jazdy, które dawno temu zaczelam. Mogłabym przy dobrej logistyce kurs teoretyczny (obowiazkowy tu) zrobić w 4 kolejne poniedzialki, o ile tz by był na czas w chacie i albo poradzilby sobie z Julkiem i karmieniem za pomocą butelki, ale boję się, że cyce by mi pekly, wiec w przerwie by mi go przywiózł na karmienie, nakarmilabym w samochodzie i oni do chaty a ja dalej kurs. Kurs w sumie trwa 3 godziny plus pół godziny dojazd, nie byłoby mnie 4 h, no może przy jakiś obsuwkach 4 h 15 min. Ale każdy poniedzialek do końca marca i mam to z banki. Z jazdami latwiej, bo moge się umawiać pod domem. Jak to u Was wyglądało, dałoby radę taka operację przeprowadzić?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3736 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() Jednak w takich momentach budzi sie we mnie matka historyczka. Oczywiście od 4h15 nie spałam, bo co Emil przysnął, to sprawdzałam czy oddycha. No i trasy na najbliższe SORy sprawdzone ![]() emma Emil wazy koło 6100. Dzisiaj spał w Woombie, ale było bez szału. Zasnął o 20h30, potem pobudki o 1h i o 4h - wtedy nie umiał zasnąć, a durna matka walnęla nim o futrynę idąc po chustę ![]()
#3737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3740 |
Konto usunięte
|
Witam się. Wczoraj przeżyłam koszmar i najgorszy dzień od porodu, i to trochę na własne życzenie. Przedwczoraj przed pójściem spać miała pełną prawa pierś i byłam pewna że Alicja będzie jeszcze jadła. Niestety pomyliłam się, zasnęłyśmy obie.
Finał był taki że jak Ala obudziła się o 4 ną jedzenie to myślałam że umrę. Ból w piersi był tak okropny że aż płakałam i obudziła męża. Potem rano dostałam gorączki o nie mogłam nawet ustać na nogach, bardzo kręciło mi się w głowie. Mąż pracował więc z domu a ja spałam do 13 a potem jeszcze 15-19 żeby tylko nie cierpieć. Alicja chyba wyczuła że z mamą kiepsko bo była naprawdę bardzo grzeczna i cały czas że mną spała. Naucza dla mnie że jak mam pełną pierś to albo budzę Alę albo ściągam trochę laktatorem. Dzisiaj już jest lepiej Alę wciąż prawa pierś jest większa. Czytałam Was wczoraj jak nie spałam ale nie dam rady do wszystkiego się odnieść. Migotko bardzo się cieszę że już lepiej. Z Twojego postu bił taki optymizm ze teraz musisz iść za ciosem!! Blog to świetna sprawa i fajnie ze kolega wciąga Cię do pracy ![]() ![]() Iwantyou masz niesamowitą wiedzę. Nikt mi wcześniej nie mówił żeby patrzeć ną piąstki. Ala zawsze zaciska jak ma gazy, przy jedzeniu zazwyczaj glaszcze pierś albo składa rączki jak do modlitwy i przebiera paluszkami. Najgorzej jak leży na brzuchu. Bardzo tego nie lubi więc zaciska piąstki. I jak ja kładę na brzuchu to zamiast ćwiczyć główkę to ona przebiera nogami i ślizga się do przodu. Piąstki jej w tym pomagają :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie zostawiam Emila na jedno karmienie, czyli tak ze 3,5-4 godziny, ale tez dluzej nie potrzebuje. Dzisiaj zdecydowanie nie jest mój dzien. Jeszcze nie jadłam śniadania, a już zaliczyłam "incydent z drzwiami", zrzucilam roletę, a mój maz nie odbiera telefonu ![]()
![]() |
#3742 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3744 |
Zakorzenienie
|
Witam
Nasza noc spokojna karmienie o 2 i 7 ![]() Teraz mała śpi a ja zjadłam śniadanko, nasza pościel z łóżka się pierze, Lenki ciuszki wyprasowane, przygotuję jakiś obiad i ok 11 pójdziemy na spacerek ![]() Musiałabym wyskoczyć na jakieś zakupy spożywcze a mąż będzie dopiero w nocy, chyba będę musiała poprosić mamę żeby po południu została na godzinkę z małą no chyba że jeszcze do jutra przetrzymam ![]()
#3745 |
Gang Iren
|
Ale mam paskudną pogodę za oknem: szaro,leje i wieje. Ze spaceru dziś nici. Sama jestem dziś z dzieciakami i niestety kiblujemy w domu. Wolę z nimi wychodzić,bo Eryk o dziwo na spacerach jest grzeczny,a Kacper zawsze śpi.
#3746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3748 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Muszę pochwalić mojego synka- dziś po raz pierwszy w nocy były tylko 2 pobudki ok 1 i ok 4. Co prawda każde karmienie trwało ok godzinę ale wcześniej karmień nocnych było więcej. I teraz zastanawia mnie przyczyna tego fantastycznego stanu: czy on się w końcu nauczył najadać z piersi i wyrobił sobie pewien rytm? czy może padał ze zmęczenia bo wieczorem miał kolkę i długo płakał? Dziś po raz pierwszy płynęła ze mnie rzeka mleka jak Jaś się obudził ok 8 i płakał.- Dziwne uczucie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3749 |
Zakorzenienie
|
O rany nasza Lenka ma dziś miesiąc, jak to szybko zleciało
![]()
#3750 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Migotko- kciuki za dzisiajeszy dzien, aby bylo cicho i spokojnie ![]() U nas noc taka sobie. Maly ostatnio nie chce spac w lozeczku, wybudza sie i steka, dopiero zasypia na rekach, a odlozony ponownie wybudza sie i znowu placze... Tutaj wiosna na calego, wczoraj wskoczylam w lzejsza kurtke ![]() ![]() Jakbyscie ubraly dziecko przy 17 stopniach i sloncu? Bedzie w chuscie lub nosidelku. Mi sie caly czas wydaje,ze za lekko go ubieram. Zazwyczaj ma body z dlugim rekawem i lzejsza kurtke, legginsy, spodnie, skaretki, czapeczka na glowie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.