|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
|
|
|
|
#992 |
|
BAN stały
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
|
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
o 8 i jesteś niewyspana?
ja miałam o 2:30 i 4:30 karmienie, w międzyczasie podawałam smoka, ale nie wiem o której
|
#994 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tak robiliśmy nawet nad jeziorem a my mieliśmy ją pod ręką. Skończyłam właśnie śniadanie, pękam i mam nową miłość - kasza jaglana
|
|
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie brzydko, ale nie leje. T. przychodzi o 10, więc wyślę ją na spacer z Emilką, a ja mam sprzątanie, bo jutro impreza
|
#997 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#998 |
|
Zadomowienie
|
łooo maatko, ile mam do nadrobienia
![]() a nie było mnie jeden dzień ![]() Szymek dalej ulewa, ja już nie wiem co poradzić ![]() któraś dziewczyna pytała ile Szymek je, więc na chwilę obecną wygląda to tak: ok godz. 7-8 mleko 180 ml ok godz. 11 mleko 150 ml ok. godz. 14-15 obiadek słoiczek 130 g + 30-40 ml herbatki lub wody ok. godz. 17 mleko 150 ml ok. godz. 20 mleko 150 ml
|
|
#999 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Janek sie znowu na jedzenie pogniewal.Przedwczorj mu juz dawalam mleko samo bez kleiku, wczoraj tez, ale i tak ostatniej butelki nie chcial ciagnac.Co dziwne, sprobowalam mu dac to mleko lyzeczki i wiecie, ze jadl, otwieral buzie, ale i tak po 60 ml mial dosc |
|
|
|
|
#1000 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
hello
wczoraj na telefonie poczytałam, ale nic nie pocytowałam, bo mnie ten mój tel do szewskiej pasji doprowadza... a i po 21 byliśmy juz w łóżeczku (oprócz tż bo on po 22 z pracy wrócił) Papuga to niedobrze że Cię aż tak boli... robiłaś usg u gina takie wewnętrzne ze się tak wyrażę... bo ja miałam już drugi raz i gin sprawdza czy blizna jest ok, czy nic się nie robi w środku... powiedziałam mu że co tak często że niektórzy zalecają przyjść 1,5 roku po porodzie, to mi powiedział że on po cc chce widzieć pacjentkę wcześniej, bo cc to operacja i musi sprawdzić czy wszystko w porządku... ja mam ładny szew, jak zblednie to nie będzie go widać... to jaki jest chyba zależy też od lekarza który szył,ja po 7 latach miałam taki ładny że się ginka zachwyciłą wręcz jak mi cc z Hubim zaczynali (hehe a ona mi wcześniej cc robiła )Cytat:
ja od 29 marca będę miała HM u siebie w nowej galerii już się nie mogę doczekać Cytat:
Cytat:
dla Oli za nowe umiejętności Cytat:
Cytat:
Cytat:
hello ![]() Cytat:
jejku Tassia musisz się wybrać do lekarzaja chyba też zlikwiduję przewijak....
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
wiosenne bobasy maja jeszcze jeden plus - zaczynaja chodzic wlasnie na wiosne, wiec ja jest kolejne lato to juz moga SOBIE ŁADNIE BIEGAC (capslock), a jesienne ucza sie raczej w domu bo na wiosne beda mialy juz z 1,5 roku. kinia jako letnie dziecko raczkowala po trawie, artur biegal po trawie
|
|
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
O retyyy,alem niewyspana, albo to kolejne zęby,albo skok. Tzn. nie darła się ani nic, tylko wstaje na jedzene co jakieś dwie godziny. a patrząc na to ilu rzeczy nauczyła się w krótkim czasie, to może jednak skok?
Biorę się za nadrabianie. Kaśka ![]() rzucisz jeszcze raz ten link do rabatu z H&M?jedziemy jutro do Helenki mojej kuzynki, w końcu ją zobaczę Ma 10 miechów, to chyba rozm. 86 na lato kupować no nie?A Tuśce chyba kupię to, do czapki będzie super ![]() oby były http://www.hm.com/pl/product/21438?article=21438-A szkoda,że nie fioletowe
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio mam jakby nawał pokarmu i moja mądra t. powiedziała, że to jest oznaką kończącej się laktacji
poglądy średniowieczne
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.hm.com/pl/product/25707?article=25707-A a to może dla Helenki?
![]()
|
#1005 | |||
|
Wtajemniczenie
|
mój o 6 wstał
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
Cytat:
czasami mi smutno że nie mam dziewczynki... dzisiaj mam humor do d... dół mnie łapie, a tż na imprę do roboty idzie... a ja jak zwykle... echhhhhhhh
Kubuś 09-11-2006 Hubercik 19-10-2013 Edytowane przez Asiek84 Czas edycji: 2014-03-07 o 09:05 |
|||
|
|
|
#1006 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl musi sobie założyć newslettera
i te spodnie różowe widziałam i są czadowe! bierz je dla Tuśki ![]() Asia
|
#1008 |
|
Wtajemniczenie
|
po 21 ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- a jutro dzień kobiet i już mi zapowiedział żebym się niczego nie spodziewała, bo on nie wie co mi kupić, a poza tym ja w stringach na co dzień nie chodzę chociaż mam, a on ma urodziny we wtorek i chciałam mu coś kupić...
|
#1009 |
|
BAN stały
|
Kiedy wasze dzieci zaczely nosic rozmiar 74?
---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- A moj chlop chory i nie chodzi do pracy na razie.Nie zbliza sie do malego.A maly 2 wieczory pojeczal z tego powodu, a potem sie obrazil i traktuje tatusia jak powietrze. |
|
|
|
#1010 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() to i ja witam w gronie nieswyspanych. pierwsza pobudka o 21.30, potem o 23.30, 1.40, 3.30, 4.30, 5.30 i o 6.30 poczatek dnia ! to juz kolenjna z rzedu taka noc. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
moja już nosi
![]() Cytat:
współczuję
|
|
#1012 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przesadzaj, to nie jest obrzydzające ![]() Cytat:
Cytat:
Też tak miałam,ale jużz jest lepiej, a wyniki miałam idealne, więc pewnie przemęczenie.Oj próbowalam,ale jest identycznie:/ Cytat:
![]() też mam zamiar kupić dmuchany basenik ale mam nadzieję,że będą prysznice i nie będę dawała słonej wody wtedy![]() Cytat:
![]() Cytat:
A chłopaków też można super wystroić! Piękne są rzeczy teraz![]() Cytat:
aaa ale na newsletter jest na jedną rzecz? a te bony co kiedyś były -20% to one w okreslonym czasie? ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
współczuję
|
|
#1013 |
|
Zadomowienie
|
vea my mamy taki bujaczek pożyczony od koleżanki ale trzymam go u moich rodziców i służy głównie do karmienia Szymka
karolson ja B6 i kwas foliowy rozkruszałam i dodawałam do mleka, wg mojej pediatry tak można akurat te specyfiki podawać ewacia adi wymiata maharet Twoja t. jest niereformowalna ![]() Aamelkaa body z instrukcją jest świetne, chyba zakupię ![]() kaska śliczne to ubranko z owieczką dodinha a może dlatego, że Ty masz nerwy to dziecko jest zdenerwowane i płaczliwe? i tak się wzajemnie nakręcacie? ![]() poza tym: gratki za skończone miesiące ![]() koniecznie muszę się udać do pepco na zakupki przegapiłam dzień teściowej ![]() Szymek od pół godziny bawi się w najlepsze na podłodze!
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jakby ktoś kupił ubranko dla Fifka 6-9 mcy to odrazu by poszło do oddania albo ja jestem dziwna albo nie ale ja widze taki rozstrzal między rozmiarami w zależności od sklepu że ciężko to określić. Filip mial na sobie wczoraj spoddnie dresowe 68 to juz raczej getry były i body 18-24 mce czyli chyba 86 wiec kosmosc totalny
|
|
|
#1015 | |||||||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Natala84;45477492]
pierwsza jesrem dziS?/QUOTE] byłam szybsza dosłownie o chwilę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1016 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
w sumie to jeszcze sama nie wiem, ale jest słaby przyrost wagi od 2 miesiąca życia (Dawid mia identycznie, więc mogłabym pomyśleć, że taki ich urok po prostu), ale poza tym są kiepskie kupy, czasem jakaś wysypka na twarzy, marudzenie i bardzo słabe spanie od paru tygodni
mamy usg brzucha w przyszłym tygodniu, dziś mąż zawiózł do badania kał i mocz, poza tym Miłek ma brać syrop przeciwalergiczny; zobaczymy co te badania pokażą, jeśli nic nie wyjdzie to będziemy dalej szukaćCytat:
choć nie pamiętam czy te bezglutenowe też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no właśnie lekarz tak mi wczoraj powiedział, że w sumie dziecko widzi przez pół godziny, nie wie jak się przez cały dzień zachowuje, ale taki płacz jak był wczoraj nie jest normalny i musi być przyczyna, którą raczej nie są zęby ![]() Cytat:
![]() nie wiem co z tym glutenem zrobić marudzenie i jakieś problemy skórne były znacznie wcześniej niż zaczęłam podawać, na wadze przybiera właśnie za słabo, od momentu podania glutenu tylko ta kupa się zmieniała, ale nie są to raczej zaparcia, sama nie wiem ![]() Cytat:
Cytat:
kupuj!mój tylko kilka sztuk 74 nosi od paru dni, tak to jeszcze 68
|
||||||||
|
|
|
#1017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wcale nie mam przewijaka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja fajnie wspominam zeszłoroczny dzień kobiet dostałam kwiatki, nie znaliśmy jeszcze płci i dzidziuś dostał mleczko w tubce i TZ powiedział "proszę bo możesz być dziewczynką" ![]() Cytat:
![]() Asia na chłopców są super ubranka mnie akurat ciuchy nie zachęcają do posiadania córki są ładne, ale i chłopca można odpicować
|
|
#1019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1020 |
|
Wtajemniczenie
|
Co za mały dureń
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

ja miałam o 2:30 i 4:30 karmienie, w międzyczasie podawałam smoka, ale nie wiem o której
a my mieliśmy ją pod ręką. 

dla Oli za nowe umiejętności
lecę spać.. jutro jeszcze Andzia w domu zostaje wiec machina kreatywnych pomysłów działa 24/h . i tak kocham swoje dzieci
Chciałam wsiąść dziś do autobusu i była duża odległość między chodnikiem a autobusem i musiałam wózek przenieść i się potknęłam
Na szczęście Zuzka już była w autobusie a ja "wpadłam" do niego
jejku Tassia musisz się wybrać do lekarza
Też tak miałam,ale jużz jest lepiej, a wyniki miałam idealne, więc pewnie przemęczenie.